Torsd 16 dec, mulet 16 gr 🌺

¡Buenos días!
Turbulent vecka för mig. Ja i min lilla bubbla och värld. Jag var tvungen att läsa igenom min förra blogg så jag inte upprepar mig 😀
Jag var ju missnöjd med en emotionellt inkompetent läkare…som gjorde att mitt blodtryck sköt i höjden i 3 dagar. Alltså ökade ännu mer pga av ifrågasättande av min heder…han trodde ju att jag ljög om min medicin och tog sig tid att gå tillbaka till 2009 för att se…”vem f-n kunde hade skrivit ut den”…(han hade ju inte tid innan samtalet).OK, jag var där akut sen och tog EKG och prover. EKG var bra!!! Trots bypass och senare infarkt och insättning av 5 stentar. 10-12 år sen. Coolt är ordet. Jag hade sagt ifrån mig besök hos denne patientknäckare…dom verkade förstå…Min kära granne har också bytt av samma orsak. Nu hade jag en tid med videosamtal med ännu en ny pga att om jag skulle vara borta nån månad typ så behöver jag 1 ask av varje medicin. Han är turkisk, pratar bra svenska och kardiolog. Inte kunnat validera just den utbildningen men han var helt underbar. Han ifrågasatte ingenting utan var helt enkelt superbra. Han skrev ut vad jag ville ha. Han sa att jag måste se över mitt blodtryck. Frågade vad jag hade nu med min armledsapparat. Sa också att Inderal som jag fått av den snälla kompetenta kvinnliga (från Polen) egentligen inte är BT-medicin Utan för hjärtklappning. Men hon vet att jag inte tål såna mediciner för BT. Jag vet ju det om Inderal. Har inte (som vanligt provat den). Nu är jag lugn…Vad gjorde vi utan alla dessa kompetenta utländska läkare? Min granne hade också en ung jättetrevlig utländsk kille nyligen men fick inte lista sig hos honom…Han kanske var för ny eller inte ska vara kvar. Dom söker ju folk.
Kan inte heller klaga hos verksamhetschefen på den första inkompetente svenske
otrevlige som jag tänkt då även den kvinnliga verksamhetschefen ska sluta 😀 Tror jag vet anledningen…:-D Ja det var allt om min status. 😅 ¿Muy interesante no? 
Ja så var det några hinder för att resa ner som jag tänkt…Joanna skulle assistera och jag skulle bo i min sobrino Teddys lgh…men hinder 1 =ork, nr 2 den ökade smittspridningen överallt, inte minst i Spanien…Norge och Danmark samt England. Spanienfarare alla…Kapaciteten på sjukhus i Torrevieja är ju dålig då 100-tals personal slutat pga ny regim…Då har väl privata QuirónSalud fullt upp…Gissar…


Och nr 3 så har jag fått en ny lgh i huset här hemma som jag aldrig trodde skulle kunna hända…Fast jag mister den bästa granne jag nånsin haft och lilla Villes gläfsande på brevbäraren som är så hemtrevligt. Dom flyttar till ett relativt nytt hus som kallas allergihus för man får inte röka där. Bra. “Jag kommer efter” sa jag 😀 Hyrorna är ju dubbelt som här men man tjänar på annat. T o m jag skulle få bostadsbidrag trots inte superlåg pension.
Ingen gasräkning och gratis P-plats i närheten om man har bil. Men i af så får jag ta över hennes superfina lilla lgh som har ett litet sovrum, riktigt kök och framförallt sooool!! Stor balkong!! Och utsikt mot gatan med folk och bilar som rör sig. Ljust och fint. Trodde aldrig värden skulle gå med på det så jag la ner det i tanken men så kom ett sms…WOW!!! Inflytt 1 febr. Ja jag blev så glad!! Inte varit glad särskilt ofta på länge (4.5 år) som ni vet…Undrens tid är inte förbi…OK, inte påskrivet än men…får fira lite sen!

Trodde J skulle bli ännu mer trött på mig då hon tagit ledigt efter jul för assistera min resa och egentligen vill ha i väg mig…för min egen skull…komma ut mer osv…inte för att hon ville åka …
Men jag hade sån tur så förskolan stänger så hon måste i af vara ledig. Kan jobba lite med annat men blir då ensam där…Ja så mitt samvete klarade sig. Hon behöver vila upp sig, hösten/vintern har varit jobbig med alla ungar sjuka som lämnas och diskussion med föräldrar kan jag tänka mig. Förra veckan var 4 pedagoger sjuka…Själv var hon ordentligt sjuk för nån vecka sen med hemsk hosta. Men inte Covid efter 2 test.

Får se men resa kan det bli senare beroende på smittläge. Hon och sonen Robin ska i stället rensa mitt vindsförråd. Toppen!! Jobbigt att flytta sen men 2 meter ska väl gå bra 😅 Får anlita nån handyman sen…saker ska ju upp på väggarna. Och flyttstäd.
Ja nu blir det att sälja Teddys gulliga lya 🙁 Varför har man (läs jag) inga pengar…slösat antagligen. Dom har iaf redan sitt fantastiska drömställe i Daya Vieja…!
Och jag får sälja el boka om biljetterna 27.12…Hoppas på vinst på Lotería Navidad 22.12 😀
Bli av med sovalkoven (kuvösen) 😅 Men nu får jag sovrum !! Och solig stor balkong!!

Ja vad mer…FHM hade info i går men fattade inte nåt nytt annat än ovaccinerade bara ska fira jul med dom närmaste…Stackars dom närmaste…Och lite annat, får läsa på men intresset är lågt då jag inte har behov att gå på baluns, krog el teater.
Testning när man rest var väl inget nytt? Rekommendationer?…Ja får läsa på som sagt.
Jag har inte kunnat ladda ner mitt Covidpass. Jag har inget bank-ID säger dom. Det går bra med allt annat men inte det. Laddade då ner ett nytt från banken men Covidvevis.se tycker iaf inte att jag har något. Lajban.


“Lite” otroligt som hänt i Málaga är att IVA-personal på ett sjukhus där hade julfest på lokal.170 pers. Över 100 har nu Covid…Nu skickas patienter till andra sjukhus – ja pga personalbrist på första…Vet inte hur dum det är tillåtet att vara!!! Utan straff…men det kanske kommer. “Ful får man var men inte dum” sa min mor…Alltid undrat vad hon menade med det…Dum kan ju betyda elak men också korkad 😀

OK, hoppas allt är bra med er som läser, och att julen blir hyfsad. Jag häckar väl själv här som vanligt. Helt OK. Vanans makt är stor och Omrikon lurar i vassen. Jag kan ju inte ta min nästa spruta den 3:e förrän i februari tror jag. Jublar över det. Skojar. Mådde ju hemskt!

¡Feliz Navidad a todos!  P

PS. Tittar nu på Musikhjälpen på TV2 i Norrköping där det står packat med folk utanför och dansar och skriker…inte ett munskydd så långt ögat når. ¡Suerte! DS.

32 reaktion på “Torsd 16 dec, mulet 16 gr 🌺

 1. Hej!
  Verkligen GRATTIS till att du får flytta till lägenheten mitt emot dig som är ljusare, större och har ett kök och en balkong mot gatan. Du slipper bakgården där din balkong och fönster är. Jag är verkligen glad för din skulll!

  Det är verkligen typiskt! Du som har köpt flygbiljett för dig och Joanna, så kommer ny smittvåg med både covid och omikron. När ska detta ta slut(?).

  Kul för dig ändå att kunna planera för din nya lägenheten!

  Kram!

  • Tack Tobbe!
   Har inte skrivit på än så jag är ju inte 100% säker än. Värden är ju lite anners…
   Ja det är mörkt på denna sida och sol 2 tim på sommaren och då hinner jag knappt ut. För varmt kan det bli men får skaffa kylanläggning säger Kerstin 🙂
   Jo jag har biljetter men det är smällar man får ta. Inte slösat nånting i år så jag kommer inte att svälta 😀
   Tack, ja kul!
   Kram P ♥♥

 2. Godkväll P!
  Jag var på väg att ringa i kväll och höra hur det skulle bli med din resa. Nu vet jag.
  Grattis till en större lägenhet. Själv har jag varit på VC i dag för att få en remiss för mammografi och läkaren skulle skriva en remiss efter undersökning och det känns bra. I övrig lunkar vardagen på här som vanligt med i stort sett veckohandling.
  Dock i jul ska vi till sonen med familj där hela familjen haft Covid. Sen till nyår kommer Öivinds son med familj upp från Skåne = 6 personer. Tack o lov så kommer de att bo på hotell, då de vet att jag varit fruktansvärt orolig för att få hit så många med endast ett gästrum med en bäddsoffa. Räcker med att serva med mat ett par dagar. Lycka till med flytten och kram/A-K🍾

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja jo det bli inte nu. Får ta smällen men jag har ju inte slösat i år så det går bra.
   Underligt att vi måste ha remiss för mammografi efter 74 år. Diskriminering!
   Jag skulle inte vilja träffa så många nu. Tur att dom ska bo på hotell.
   Covid kan man få 2 ggr…vet fler. Var rädd om dig!!
   Tack och Kram P ♥♥

 3. Men hur roligt är det inte att du får flytta in i Kerstins lägenhet! 😄😅 Nåt som du inte trodde! 🥰 Gläds verkligen med dig! 💜💜 Grattis! 👏👏 Imorgon kväll blir det tredje dosen för mig. Hoppas på bättre tur denna gång! 🙏🙏 Innan dess Lussekattsbak tillsammans med dotra. Efteråt lär det väl inte gå så bra. 🙁 Jag har heller inte lärt mig nya rekommendationer. Är inte ute bland folk i nåt sammanhang, annat än på ICA och kallelser till sjh. Och då med munskydd förstås! 👍 Feliz Navidad! ❤️❤️💜💜

  • Hej Marga!
   Ja den är så himla fin den lägenheten. Hoppas han håller vad han lovat…Lite lurig denna man 🙁
   Bra att du får spruta 3…och inga biverkningar!! Usch jag bävar.
   Nej samma här, träffar ju bara grannen på avstånd och Joanna också på avstånd och munskydd oftast.
   Feliz Navidad kära du! Kram P ♥♥

 4. Grattis till nya lägenheten. Rut-avdrag gäller vid flyttning. Skattmasen talar. 43 års erfarenhet. Det är mitt arbetsområde 😁 Flytt och städning ger rätt till Rut-avdrag. 50 % av arbetskostnad. Använde själva Rut när vi flyttade sist. Kanon 👍
  Hoppas att du kan komma till Spanien i närmsta framtiden ❤

  • Hej skattmas-Lotta 🙂
   Va bra att du påminde om det!! Tänkte inte på det!!
   Vad vill du ha i provision 😀
   Ja jag hoppas jag kan åka lite senare…om viruset tillåter.
   Kram P ♥♥

 5. Vad roligt att du får ta över Kerstins lägenhet. Stort grattis!
  Och sol , plus kök och ett sovrum blir ju jättebra.Hoppas bara inte trafiken utanför är så kraftig att den stör.
  ja, du kan ju inte både flytta och åka till Spanien. Och Spanien finns ju kvar.
  Fint att dina värden var bra och inte minst bra att du fick kontakt med en bra läkare.
  Ha det så bra!
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja hoppas det går i lås (nytt lås :)). Man vet aldrig 🙂
   Nej trafiken är ju ingenting…ingen genomfart att tala om, liten gata.
   Nej kände att resan får jag skippa…av tre orsaker.
   Hoppas åka sen om viruset gör paus.
   Ja läkaren var ju toppen efter floppen med den andra…
   Tack detsamma kära du!! Kram P ♥♥

 6. Grattis till lägenheten, en bra läkare och hjälpsam dotter
  Inte roligt med denna pandemi
  Vi blir kvar här i Dolores över jul
  Ja till Norrköping törs vi inte åka och särskilt inte efter musikhjälpens härgningar
  God Jul och gott nytt år

  • Tack Mariana!
   Ja hoppas det inte floppar men värden har ju sagt det så…
   Innan måndag har jag väl kontrakt…
   Läkaren var så gullig och dottern med…trodde hon skulle protestera pga utebliven resa men själv ville hon ju egentligen inte men…skulle offra sig för min skull.
   Ja det är nog bäst ni stannat där ni är!
   Nej vad tänker SR och Radiohjälpen med?
   ¡Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo!
   P ♥♥

 7. Så skönt att du hittat en bra doktor, guld värt!

  Grattis till nya lägenheten, lagom avstånd att flytta dessutom 🙂

  Trist att du inte kan åka till Spanien, men, men landet finns ju kvar tills du känner dig redo. Vi har biljetter till 29 dec men man kan ju aldrig veta om man kommer iväg i dessa tider för den där jäkla Covid ställer ju till det överallt i världen.

  Verkar ju helt galet med julfirandet i Malaga, men så görs nog på många ställen är jag rädd för. Ingen tror det drabbar dem själva….

  Kram

  • Hej Yvonne!
   Ja guld värt men hur länge stannar han…Hade ju en kvinnlig innan som var bra så dubbel chans.
   Ja avståndet är det kortaste jag flyttat innan. En gång flyttade jag om hörnet i samma hus…Blev ju flyttbil och lika jobbigt men här blir det bara bärhjälp av större möblerna som är få 🙂 Och flyttstäd tar jag för första ggn.
   Ja vi får se hur Omrikon utvecklar sig…3000 nya smittfall i Valencia på ett dygn nyss…
   Ja julfesten var ju lite unik då det bara var vårdpersonal 😀
   Visst värda det men konsekvenserna!!
   Kram P ♥♥

 8. Hej P👋Här kommer en liten hälsning till dig ifrån stranden! Solglasögon på näsan och keps på huvudet! En bit bort ligger några killar med en radio som just spelar låten Me Gusta la Vida! Och det gör jag verkligen, – jag och Pelle vi lever här och nu! Vi är så glada över att inte vara i Sverige! Får se ifall vi kanske kan ta tredje sprutan här, det hade ju varit bra, för både oss och andra! Så glad jag blev att läsa om din nya lägenhet, lite som en tidig julklapp! Det var på tiden att något roligt hände!!Härligt! 😊👏👏👏Många soliga hälsningar och ha det så bra, (snart blir dagarna längre)! ☀️

  • Hej Camilla!
   Ja ni har det bra! Sol är ju bra i måttliga mängder.
   “Me gusta la vida” har jag aldrig hört 🙂
   Ja 3:e spruta är nog nödvändigt nu. Hur man får in det i sitt svenska covidbevis återstår att se. “Alla” frågar om det på FB. 😀
   Har man batchnummer mm så går det väl.
   Tack vi får se om jag får nåt kontrakt…värden är lite seg så jag jublar inte ännu 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

  • Tack Lena!
   Ja och lgheten är så fin också. Fina inlagda golv och målad som K gjorde när hon flyttade in! Bara badrummet som inte är omgjort som min. Men blir väl…
   Ja läkare ska man ha tur med! Och att dom stannar kvar…
   Kaos på Arlanda nu pga alla dokument så folk hinner inte med sina flyg! Känns verkligen läbbigt! Uppmanas vara minst 3 timmar innan.
   Ja du kanske hörde det i går då du är här hemma.
   Tack detsamma!
   Husvärden var här i går kväll så nu är jag lugn.
   Bara en syn av lgh men han var nöjd och lovade kontrakt.
   Kram P ♥♥

 9. Vad glad jag blir att du får flytta, det låter mysigt, och att det kommer in mycket sol är ju nödvändigt i Sverige. Sol får man inte för mycket av där. Tråkigt dock att det inte blir någon Spanienresa!

  Här räknar vi ner dagarna till julafton. Disa är sju år och har aldrig längtat så efter julafton som nu. Högtider blir så mycket roligare med ungar! Hennes glädje är min!

  • Hej Annika!
   Ja det blir bra, har ju trivts i 12 år i min lilla lya men saknat utsikt och sol framför allt. Större balkong är också bra!
   Spanienresa får bli längre fram…kaos på Arlanda nu pga alla papper som folk inte har el ska kollas. Kanske det blir i mars när en vän ska åka…beror på smittläget.
   Blev så ledsen i morse när jag läste om den bäste sångaren i Il Divo, spanske Carlos gått bort i Covid. Och så hastigt och bara 53 år 🙁 Fällde några tårar…Han var ju den som stod för stabiliteten sångmässigt i gruppen. Vaccinerad stod det! Bara 53 år! 🙁
   Fy f-n vad jag hatar detta virus!!!
   Förstår att Disa längtar efter julen! Hoppas ni får det fint och inte måste frysa 🙂
   Kramar!! P ♥♥

 10. Hej Preciosa!

  Ett jättestort GRATTIS till lägenheten, suveränt. Detta med sol på balkongen och utsikt mot gatan gillade jag mest. Är man inomhus mycket så är det värdefullt. Jag är så glad för din skull.
  Nu har du ju också lite tid att packa och förbereda för flytten. Jättebra att det är på samma våningsplan och nära, bara “slinka” över med prylarna, en del i alla fall, andra måste du ha hjälp med.
  Tråkigt att du inte kommer ut på din planerade resa men som det är nu så förstår jag tillfullo. Att flytta kräver tid och ork och pandemin verkar inte vara över än, på långa vägar.
  Tyckte också att det var roligt att du har fått tag i en läkare som är bra och kan sitt jobb, det är guld värt. Skönt att proverna var så bra.
  Önskar dig en fin 4:e Advents kväll.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Tack! Ja det är så roligt att få både sol och utsikt. Har saknat det fast jag trivts bra i min lilla lya. Kerstins lgh är så fin. Fina golv och målades när hon flyttade dit för 11-12 år sen.
   Ja lättare flytt kan man ju inte önska sig. 3 kliv så är jag i hennes lgh 😀 Bara några stora möbler som nån flyttfirma får ta. Och flyttstäd.
   Ja pandemin är långt ifrån över och som jag skrev ovan till Annika att sångaren i Il Divo dog hastigt i Covid häromdagen. Han var ju den bästa med riktig operaröst. Spanska Carlos, 53 år och vaccinerad! Såååå sorgligt!! Hade precis planerade deras turné. Jag var på Globen när dom var här. Sååå trevliga också.
   Skrämmande hur viruset slår!!
   Öanskar dig/er detsamma! Kramar P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *