Tors 30 dec, sol 21 gr 🩁

Hej!

MĂ„ste vĂ€l skriva nĂ„t en gĂ„ng till i december kĂ€nns det som 😀 Har varit upptagen med att rensa saker hĂ€r hemma och det Ă€r jobbigt för en orörlig. FĂ„tt hjĂ€lp av Joanna med son Robin att rensa vindsförrĂ„det. Fullt dĂ€r delvis pga att jag har kartonger med min kĂ€ra systers saker dĂ€r fortfarande. Nu sĂ„ Ă€r det rensat sĂ„ gott det gĂ„r. Myrorna och Ă„tervinning har fĂ„tt sitt 🙂 Dom kom tillbaka i gĂ„r och rensade min loftsĂ€ng som jag haft som “förrĂ„d” ovanför min egen sovplats i alkoven…Snacka om damm…Ja vad gör man, klĂ€ttra upp och dammsuga ? 🙂 Men alla dessa fotoalbum!!! Milde tid. Lyckades tömma 2 av O intresse men Ă„terstĂ„r nog 10 st. Roligt att se fina bilder pĂ„ Ingrid…och smĂ„ barnbarn…
Jag fĂ„r lite mer plats efter flytten men mĂ„ste nog köpa nĂ„n slags förvaring i alla fall. GĂ„r ju inte att kasta allt. Minnen med affektionsvĂ€rde frĂ„n hemmet tex. Ja man samlar pĂ„ sig trots att jag bytt till mindre och mindre bostad i flera Ă„r. Men som sagt det var ju lite extra saker…Och i Torre har jag…

Det blir inget nyÄrsfirande pÄ Kyrktorget i Torrevieja, inte heller barnparad den 30:e.
De tre Kungarna lĂ€r iaf fĂ„ komma dit den 5.1 antar jag. Smittspridningen har eskalerat i Spanien och Ă€r nu som det kallas i extrem smittrisk. Och “vĂ„r” Valenciaregion ligger illa till: LĂ€s hĂ€r för er som har intresse. Omrikon anses ha tagit över nu.
https://spaniaavisen.no/slik-er-smitte-shy-situasjonen-paa-costa-blanca/29.12-03:49

HĂ€r hemma ökar det ocksĂ„ som i övriga vĂ€rlden. StĂ€llde in vĂ„ra resor ner…ork fanns inte och vi , J och jag har inte en 3:e spruta. Tog ju mina sent dĂ„ jag inte ville ha Astras.
Bokade om och min J fĂ„r Ă„ka till Mallorca i juni istĂ€llet med sin vĂ€ninna. Skönt komma bort lite för den hĂ„rt arbetande damen. SolsĂ€kert i alla fall. Bb:et J Ă€r i Arizona…inte hört nĂ„t sen 23 dec. (Uppdat: Hon sms:ade i gĂ„r) Hoppas det gĂ„r bra, Smittan dĂ€r Ă€r enorm. 2 sprutor har hon i alla fall.
Ja och sĂ„ flytten, OK har 1 mĂ„nad kvar men i alla fall. MĂ„ste Ă€ndra gas, adress, el och ta in offerter pĂ„ flytt och flyttstĂ€d. KĂ€nns som jag blivit 10 Ă„r Ă€ldre pĂ„ 2 Ă„r. Den organiserande, planerande som har koll-tanten finns inte nu mer 😀 Nu en virrig.

Skönt att julen Ă€r över tycker jag förstĂ„s…trött pĂ„ alla reklam och tjat. Nu Ă€r det bara nyĂ„rssmĂ€llandet kvar som man ska stĂ„ ut med. Finns nĂ„gra osĂ€kra typer mittemot i “nya” huset som brukar var minst sagt onyktra…Hoppas dom Ă„ker bort 🙂 Vill inte ha en raket in genom fönstret eller pĂ„ balkongen. OK, lev i nuet var det…njut 🙂

Lilla Ville, min grannhund var in en dag. Fick syn pĂ„ 2 smĂ„ mjukisapor jag har pĂ„ soffans ryggstöd. Tror det varit mors… Han tokstirrade pĂ„ dom och ville inte gĂ„ dĂ€rifrĂ„n…sĂ„ gullig!! Till slut fick Kerstin gĂ„ in och hĂ€mta hans egna 3 mjukisdjur…dĂ„ först slĂ€ppte han blicken…Dom Ă€r pyttesmĂ„ som inte framgĂ„r…
Tror det Ă€r smĂ„ korn inuti sĂ„ hade han bitit i dom sĂ„ hade det blivit kul… 😀

Hittade en bild pĂ„ mig, var aldrig med pĂ„ foton dĂ„ heller , men vi hade fĂ„tt den första köpeklĂ€nningen till en examen. Röd var den…sĂ„ stolt! Mor sydde ju jĂ€mt liksom Ingrid
redan som barn. Har varit smal alltsĂ„ đŸ˜łđŸ€­

Vilka vackra vigselbevis dom hade förr. Mor och styvfar..

Ja ja, hade ett par stycken sjĂ€lv,  fula men dom har kastats hahaha…

OK, inget nytt under solen, bara att kĂ€mpa pĂ„. Kaffe tack! Nog fĂ„tt dammlunga sen i gĂ„r 😀

“MĂ€nniskan offrar hĂ€lsan för att tjĂ€na pengar,
sedan offrar hon pengar för att fÄ tillbaka hÀlsan.
Hon Àr sÄ angelÀgen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.
Hon lever  som om hon aldrig ska dö och sĂ„ dör hon utan att ha levat.”
Vem skrev det…

ÂĄFeliz prĂłspero año nuevo a todos! P ❀❀

Un mejor año! ¥Ojalå! Ett bÀttre Är! Hoppas! 

24 reaktion pĂ„ “Tors 30 dec, sol 21 gr 🩁

  1. Gomorron Preciosa!
    Svaret pĂ„ din frĂ„ga dĂ€r Ă€r Dalai Lama. 😀
    Joodu, det dĂ€r var visdomsord och han har rĂ€tt. Som pensionĂ€r Ă€r det kanske lite lĂ€ttare att leva i nuet, men det Ă€r ocksĂ„ lĂ€tt att börja oroa sig för framtiden. 🙁

    • Goddag Leffe!
      Jo det Ă€r han. Jag Ă€r inte sĂ„ impad av honom. MĂ„nga ggr sjĂ€lvklara saker han sĂ€ger men i bland sĂ„ 😀
      Gott Nytt År till er bĂ„da! Kram P ♄♄

  2. God morgon P!
    Usch och fy för att rensa innan flytt. Jag bÀvar nÀr det Àr dags för oss nÀr vi ska sÀlja vÄrt boende. Hade vÀnner för nÄgra veckor sedan som hÄller pÄ med loppis. De fick med sig nÄgra kartonger med diverse grejor i
    + en massa kappor och jackor som jag inte anvĂ€nt pĂ„ mĂ„nga Ă„r. Jag har t o m klĂ€nningen kvar som jag hade nĂ€r jag fyllde 50 Ă„r och funderar att ha den igen nĂ€sta vecka. MĂ„ste kanske tvĂ€ttas efter 25 Ă„r😂. KorrekturlĂ€ste, Ă„kte inte J till Arizona 23 december? Kul att ni kunde boka om era biljetter.
    Önskar dig ett Gott slut pĂ„ Ă„ret och ett Gott Nytt År
    Kram/A-K

    • Hej Ann-Kristin!
      Ja det Ă€r himla jobbigt! Och dammigt 😀 Men J och R Ă€r effektiva och snabba! Vet knappt vad dom slĂ€ngt hahaha…men saknar man inte sakerna sĂ„ behöver man inte dom.
      Lite vemodigt i bland eftersom det var I:s en del. Men inget av vÀrde men Myrorna gillar nog vissa saker. Sparat lite har jag iaf.
      Ja klĂ€der…jag har alla storlekar men kunde ju slĂ€ngt den minsta storleken för lĂ€nge sen 🙂
      Skrev fel datum pĂ„ Junias resa trots att jag lĂ€ste om flera ggr 😀
      Tack!! Hon har nu hört av sig och trivs. Kompisen ser ut att bo i ett palats…
      Önskar dig och Ö detsamma! Kram P ♄♄

  3. Haha, det var inga muntra ord! Men ganska sanna, tror jag! Jag hinner med att bĂ„de oroa mig för framtiden och njuta av nuet. IgĂ„r Ă„kte vi pĂ„ utflykt, en helt vanlig onsdag, och det var en riktig njutdag! Solen hade kommit tillbaka, det var 17 grader varmt och vi Ă„kte till stranden! Hade picknick, besökte den enda riktiga second handbutiken som jag kĂ€nner till, fyllde pĂ„ lagret av utklĂ€dningsklĂ€der, böcker och leksaker samt en finfin trollerivĂ€ska att förvara trollerisaker i 🙂 och sedan Ă„kte vi till stranden. SĂ„ hĂ€rligt! Ungarna blir alldeles lyckliga av stranden, klĂ€derna Ă„kte av, D badade och de grĂ€vde gropar och jag plockade snĂ€ckor. Jo, jag njuter nog av nuet nĂ€stan alla dagar, men visst, oron för jobb och om vi ska kunna köpa loss huset om drygt ett Ă„r, nĂ€r hyrestiden gĂ„r ut, Ă€r stĂ€ndigt nĂ€rvarande. Hoppas hoppas!

    Gott nytt Ă„r, P!

    • Hej Annika i AguafrĂ­a!
      Ja det Ă€r inte sĂ„ glatt numera. Ingen resa men kĂ€nns som att det Ă€r omöjligt. Stod att smittan sista dygnet Ă€r nĂ€stan 162000. 112 smittade per minut…Otrevligt. NĂ€stan vĂ€rst i Europa.
      FörstĂ„r att barnen tycker det Ă€r kul med stranden. Skulle bo nĂ€rmare. Men man kan inte fĂ„ allt. Hoppas ni kan bo kvar dĂ€r ni bor om ett Ă„r. Jag vann inget pĂ„ El Gordo, hoppas nu pĂ„ El Niño 🙂
      HĂ„ller tummarna!!
      Kram och Feliz Año Nuevo! P ♄♄

      • HĂ„ller tummarna för El Niño 🙂
        Ja, nu börjar det mÀrkas att mÄnga Àr smittande. VÀnner till oss Àr hemma pÄ grund av smittan, och fiskaffÀren fick stÀnga pÄ grund av smitta. VÄra vÀnner som Àr smittade Àr bara tÀppta i nÀsan, och testade sig enbart för att de skulle trÀffa en person med lÄgt immunförsvar samma dag. Nu ska Runa sluta förskolan, och jag förmodar att det Àr slutet pÄ alla dessa förkylningar och sjukdomar som vi har haft sedan förskolan började i september. Ser fram emot en friskare vÄr!

        God fortsÀttning!

        • Ja tĂ€nk om man vann en stor summa 😀 Har haft Loteria Nacional i sĂ€kert 15 Ă„r. Nu kan ju ingen köpa eftersom jag inte Ă€r nere och Cata kan köpa bara sporadiskt.
          Dom godkÀnner inte mitt svenska konto tyvÀrr. Gissa om jag försökt!!
          VI hade El Gordo men 0 E, vĂ€ntar nu och se pĂ„ torsdag…Synd att Runa mĂ„ste sluta förskolan dĂ„ 🙁
          Lilla gumman 🙁 Friskare bli det sĂ€kert.
          Vet mĂ„nga sjuka nu och Ă€ven 4 inlagda av Ă€ldre vĂ€nner i december (ej Covid dom), som jag skrev till Wiolettan lĂ€ngre ner. TrĂ„kigt. Dom Ă€r hemma nu iaf. HemtjĂ€nst för nĂ„gon…
          En bekants son sitter i karantĂ€n i Alperna ensam ocksĂ„…
          Jaja vi fÄr sen hur det blir men resa verkar inte bra just nu.
          Tack och Kram P ♄♄

  4. Hola!
    Fy tusan för allt jox innan en flytt..blÀÀ.
    Det bĂ€sta Ă€r förstĂ„s att man fĂ„r rensat en hel del👍
    Hade du en fundering pÄ att Äka ner till Torre snart?
    Jag har varit kass pĂ„ att lösa blogg sĂ„ jag visste inte ens om flytten…fĂ„r uppdatera mig😉
    Ha ett riktigt Gott Nytt ÅrđŸ„°

    • Hej Janette!
      Ja det Àr jobbigt Àven om jag ska flytta mittemot pÄ samma plan. Alla saker ska ju gÄs igenom.
      Hade tankar pĂ„ att Ă„ka för 4 dagar sen men insĂ„g att ork och smittan som nu Ă€r högst i Spanien gjorde att det inte kĂ€ndes bra…Och flytten, dĂ„ mĂ„ste jag ju Ă„tervĂ€nda om ett par veckor.
      Men fÄr bli senare.
      Tack detsamma till dig och Peter! Och som sagt tack för ditt trogna julkort 😀 Kram P ♄♄

  5. JÀtteroligt med flytten men visst Àr det en del att syssla med innan.Bra att du Àr igÄng nu med att röja och sortera och med fin hjÀlp-.
    Och att Äka till Torre nÀr du ska flytta Àr ju inte lÀge. Vad gÀller sprutorna sÄ anses tvÄ vara ok men visst vill man ha den tredje. Var ett tag sedan vi kunde fÄ dem. Var ju tidiga Àven med dos 2.
    Skydda sig mot omikron kan man nog inte men i varje fall har de som insjuknat nu och varit vaccinerade klarat sig relativt bra och inte behövt belasta IVA som ovaccinerade gjort i mÄngt och mycket.Knepigt för personalen att vÀlja vilka som ska fÄ respirator. Sedan finns det ju andra lungsjukdomar som ocksÄ behöver respirator. Inte att förglömma.
    Jag Àr inte orolig utan tar dagen som den kommer, Àr ute en hel del, har en bra grundkondition och styrka och det hjÀlper ju en del.
    Visst Àr det skönt att juldagarna Àr förbi. HÀr Àr allt, utom ljusslingan pÄ balkongen tillbaka i sina lÄdor. Nu Àr det nytt som gÀller.
    Varm kram
    Bosse skickar ocksÄ kram och hÀlsning och har har lÀst din blogg idag.

    • Hej Ditte!
      Ja blir bra med en soligare lÀgenhet och se lite folk utanför.
      ToppenhjĂ€lp har jag fĂ„tt, effektiva som 17 😀 Det man inte saknar behöver man ju inte 🙂
      Nej i dag stod det att 112 smittas per minut i Spanien just nu.
      Otroliga siffror.
      FÄr vÀl se lÀngre fram hur det blir.
      Ja sjukvÄrdspersonalen har det inte lÀtt. Att dom orkar!!
      Jo jag tycker det Ă€r skönast med vardagar…julen var rolig nĂ€r mamma levde dĂ„ vi samlades alla 5 barn och barnbarnen hos dom. Tog slut efter 44 jular…1991 gick mor bort.
      Tack för samtalet i gÄr!! HÀlsa Bosse!
      Kram P ♄♄

  6. Hej P👋👋 NyĂ„rsafton i morgon!! 🙌🌟 HĂ€r pĂ„ Teneriffa har det kommit in en vĂ€rmebölja! Det kĂ€nns som ett trevligt avslut pĂ„ ett annars trĂ„kigt Ă„r! HĂ€r Ă€r alltid skön temperatur, men det Ă€r pĂ„ vinter kvĂ€llarna som de extra graderna gör det riktigt njutbart! đŸ™â˜€ïž Nu har vi fĂ„tt vĂ„r tredje vaccin dos, sĂ„ skönt att ha det gjort! Först fick vi registrera oss oss pĂ„ en stor vĂ„rdcentral. Vi hade noga sett till att ha kopior pĂ„ de papper som krĂ€vdes, och hade för sĂ€kerhets skull Ă€ven en lapp dĂ€r vĂ„rt Ă€rende stod pĂ„ spanska! Men, 
jag fick en riktigt sur och otrevlig seniora, hon bankade med fingret pĂ„ skylten” tolk mĂ„ste medfölja ifall ni inte talar spanska”och sa saker som jag inte förstod
..đŸ˜ĄđŸ€ŹđŸ€Ź Suck, jag fick iallafall min tid, sĂ„ tvĂ„ dagar senare Ă„kte vi till en vaccinations hall och fick sprutan! Nu Ă„terstĂ„r ett Ă„terbesök för att hĂ€mta intyg pĂ„ att vi vaccinerats hĂ€r. Förhoppningsvis kommer jag till nĂ„gon lite trevligare den hĂ€r gĂ„ngen!
    TĂ€nker pĂ„ dig, och allt jobb som en flytt medför. Men jag tror det kommer att bli alldeles,alldeles underbart nĂ€r du vĂ€l Ă€r pĂ„ plats i nya boet! MĂ„nga hĂ€lsningar , och sĂ„ hoppas jag att det Nya Ă„ret blir bĂ€ttre för oss alla! 🙏 💕🌟🌟

    • Hej Camilla!
      Ja det har varit varmt t o m pĂ„ fastlandet…25 som vĂ€rst/bĂ€st i Torre sĂ„g jag.
      Ja bra att ni fick 3:an men en del spanjorskor – sĂ€rskilt – kan var riktigt bitchiga. Tror det har med osĂ€kerhet att göra ocksĂ„ dĂ„ dom bara kan ett sprĂ„k i allmĂ€nhet. RĂ„kat ut för ett helt gĂ€ng sĂ„dana pĂ„ sjukhuset i Torre nĂ€r jag lĂ„g inne ett par ggr. Trots att jag kunde prata hyfsad spanska…Attityden Ă€r inte kul.
      Hoppas du rĂ„kar pĂ„ en vĂ€nligare sjĂ€l denna gĂ„ng 😀
      Jo flytta Ă€r jobbigt men bra att det Ă€r bara nĂ„gra meter Ă€ndĂ„. Behöver inte packa sĂ„ noga…FĂ„r kanske motion att gĂ„ ut och in pĂ„ samma plan hahaha…
      Tack och tack detsamma och för det fina vackra kortet jag fick!!
      Kram P ♄♄

  7. Hej Preciosa!
    Jag vill hĂ€r passa pĂ„ att önska dig och alla som kommenterar pĂ„ din blogg ett Gott Nytt År 2022 !
    Hoppas hoppas att pandemin dalar sÄ smÄningom sÄ att vi kan slappna av och exempelvis kan resa utan restriktioner hemma och dit vi reser till.
    SÄ önskar jag dig en ny tid i för dig ny lÀgenhet som Àr större, ljusare och med en balkong som har bÀttre lÀge Àn du har nu.
    Hej sÄ lÀnge!

    • Hej Tobbe!
      Tack för det och detsamma ♄
      Ja hoppas det men antagligen dröjer det ett bra tag till…
      Tack , ja det ska bli sĂ„ kul och trevligt med lite utsikt och sol och större balkong. KĂ€nns overkligt 😀 Har ju trivts bra hĂ€r i min lilla lya men det hĂ€r blir bĂ€ttre dĂ„ jag antagligen inte Ă€r borta sĂ„ mycket som förut.
      Hej och Kram P ♄♄

  8. Det Àr inte lÀtt dÄ orken inte finns, allt blir sÄ tungt och jobbigt. Fint att du har hjÀlp till att rensa och flytta.
    Att rensa bland tillhörigheter kan vara nog sÄ besvÀrligt, det blir sÄ mÄnga minnen som strömmar över en och alla Àr inte lÀtta att bemÀstra.
    Synd att du inte kunde Äka till Spanien som du hade planerat, men det kommer flera tÄg, som det heter.
    Önskar dig en fin helg och hoppas att du fĂ„r mĂ„ bra.
    Varm kram!

    • Hej Wiolettan!
      Nej det Ă€r inte lĂ€tt och delvis mitt eget fel 🙁 Men motionera har aldrig varit min grej utom att dansa mycket i yngre Ă„r…iaf upp till 55 😀
      Sen lite till i Torrevieja med min spanske vĂ€n 🙂
      PandemiÄren har sÀnkt mig dÄ jag ju Àr ensam hÀr hemma mycket.
      Minnen ja, har tittat i album sĂ„ ögonen gĂ„r Ă€nnu mer i kors 😀
      ca 20 har jag rĂ€knat till. Sen en “portfölj” med gamla brev frĂ„n Mormor till Mor 1940-talet…Det Ă€r ju inte intressant för nĂ„n annan Ă€n mig. Men vilken historia nĂ€r Mor trĂ€ffade vĂ„r far…TyvĂ€rr gick han ju sen bort nĂ€r vi var 5 mĂ„nader.
      Spanien fÄr vÀnta. DÀr Àr ju vÀrre smitta Àn nÄnsin. Och fattas sjukvÄrdspersonal överallt. BÄde pÄ vÄrdcentraler och sjukhus.
      HĂ€r hemma har jag flera vĂ€nner (4) som legat pĂ„ sjukhus frĂ„n före jul…Olika skĂ€l. Senast i gĂ„r fick jag samtal. Alla över 70 och 80 utom en.
      MÄnga andra har Covid ocksÄ dock inte de som legat pÄ sjukhus
      .Hoppas vi hÄller oss pÄ benen ett tag till.
      Tack detsamma! Kram P ♄♄

      • Hej igen Preciosa!
        Hoppas att det Àr OK med dig och att du inte tar ut dig alldeles nu innan flytten. Ta den hjÀlp du kan fÄ. FörstÄr att mycket mÄste gÄs igenom och det vill man göra sjÀlv, Àn om minnena ibland blir övermÀktiga. Din dotter kanske vill ha kvar en del av dina minnen ocksÄ, som breven och kort.
        Jag har ocksÄ hÀromdagen fÄtt reda pÄ att flera av mina bekanta ligger pÄ sjukhus. Kanske Àr oundvikligt dÄ vi blir Àldre.
        Du fÄr vara rÀdd om dig.
        Varm kram!

        • Hej Wiolettan!
          Tack fĂ„r duga…trött Ă€r jag men inget ovanligt. Har rensat och gĂ„tt igenom foton och det tar tid. 12 album mina och familj bakĂ„t. Och 5-6 andra.
          Kastat mycket. Sparat det viktigaste.
          Ja mĂ„nga sjuka nu…TrĂ„kigt och vĂ€rre blir det. FĂ„r leva eremitliv ett tag till.
          Kramar! P ♄♄

  9. Jobbigt att rensa ut bland grejer, men skönt nÀr man gjort det, tycker jag. Jag har lÀtt att samla pÄ mig, sÄ jag har erfarenhet. Bra att har det gjort inför flytten. Detta antar jag att du ser mycket fram emot.
    God fortsÀttning pÄ det nya bloggÄret!

  10. Hej Lena!
    Ja det Ă€r jobbigt men nu hade jag en bestĂ€md hjĂ€lp hahaha…Hon sms:ade frĂ„n vinden mrd bilder och det gĂ€llde att svara fort 😀
    Det Ă€r ju dĂ€r jag har (hade) mest saker efter syrran. Jag har ju flyttat till mindre och mindre…Men jag har massor av saker i Torre ocksĂ„ men saknar mest min dator och nĂ„gra andra grejer. Hoppas dom finns kvar och inte herr I flyttar innan jag kommer ner, kanske i höst.
    Ja tack jag ser fram emot att fĂ„ soligare lĂ€ge, lite större lya och stor balkong. Och ser folk dĂ€rifrĂ„n 🙂 KĂ€nns overkligt.
    Tack! Ja vi fĂ„r fortsĂ€tta lite till, dock Ă€r du ju mycket flitigare 😀
    Kramar! P ♄♄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *