Månd 3 aug, sol 30 gr 🌸

Hej!
Äntligen måndag och augusti – som om det har betydelse – lev i nuet 😀 Det är liksom en  väntan på nåt men vad…ett vakuum. Men fint väder här hemma har jag i min lilla stad. Över 20 gr ofta.
I Torrevieja var det i lördags 38.6 gr står det. Ingen lek! Den högsta siffran jag har haft och varit där är 37.3. Det var i 2007-08 som jag stannade på sommaren där nere. Det var inte kul…jag led faktiskt. Det är ju så fuktigt i augusti också. Och så munskydd på det 🙁
Sumpan är ju känt för att ha fina planteringar och jag har sett några.

Hur är det med viruset då? I Spanien ökar det och flera städer har karantän nu igen. Bl a nära Valladolid där Ignacio bodde som ung. Ett par städer har stängts pga virusutbrott. Ja förutom dom som redan finns i Murcia, Katalonien, Andalusien.
Tyvärr så är det nu yngre som smittas mest…dom mellan 36-38 år. Kan väl vara att dom går på nattklubbar, har fester och rör sig mer i samhället. Öppettider begränsas nu och en del stängs av uteställena. Allt fler yngre blir allvarligt sjuka och behöver intensivvård. Senaste veckan har anmälts 15000 nya smittfall…och nu är det semester och många åker till kusten från inlandet.

Det görs ju i normala fall 15 milj förflyttningar inom landet med flyg, tåg, buss och bil i augusti. Antagligen mindre i år men iaf.
Ja hur ska det bli…ja det vet vi väl i – kanske i oktober, november- hur viruset har uppfört sig. Hur många sjuka efter semestrarna…Få se hur skolorna gör där…här hemma antar jag att alla öppnar. Många som jobbar uppmanas arbeta hemma  fortfarande.

Sliter med kilona. Håller oftast 1300 kcal om dygnet men trögt. Längtar efter en café
con leche och en caracol…supergott wienerbröd…ser ut att vara på InaExpresso… 😀

Karta på hur många procent av folket i EU som är överviktiga år 2015. Ja sen har det säkert ökat och nu efter karantän mm ännu fler…

F ö har det inte hänt nåt av vikt. Min dotter chockade mig med att vi skulle gå upp till vindsförrådet och röja lite en morgon…3 tr utan hiss…ja alltså finns hiss men…lyckades gå med ett steg i taget som en 2-åring. Jag har ju klagat på att det är så fullt där sa hon…och hon var för en gångs skull ledig. Som tur var fanns ett par stolar så jag kunde sätta mig. Vi orkade bara kolla ett par tre kartonger…kläder efter Ingrid och en massa foton…och gamla papper som var bara att kasta…

Tog halva dagen sen att kolla igenom, riva sönder och gå igenom fotona. Ska skicka lite hit och dit. Och vissa behåller jag. Det var från min tid på Gran Canaria…så himla kul…och några från barndomen. Bästa tiden och roligaste! 1988-1993…alltså Gran C…
Kläderna som finns sen före hon drog i väg till Spanien kan ju ingen ha så Joanna lämnade till Myrorna. Och annat jag hade här nere i lgh ska hon ta till återvinningen. Ja sen var tanten slut Ja det är väl det mest arbetsamma jag gjort hittills… 😀

Ja kollade lite på resor…i september har Norwegian bara ett antal för 5000!! svkr enkel väg till Alicante! Iaf så står det så på lågpriskalendern…ja dom vågar inte satsa pga ökningen av viruset antagligen annars är ju september många som åker ner i vanliga fall. Bara att avvakta och se…man har ju rest ner dit i 20 år och innan dess Gran Canaria i många år samt andra öar. Och t o m Grekland ett antal ggr. Känns konstigt att
inte kunna dra i väg…man har ju inte så många år på sig i min ålder… 🥺

Snart ska prover tas, läkaren är tillbaka 20 augusti. Antagligen får jag inte ta dom jag vill. Ska kolla vilka hon sände remiss till labbet på innan fast dom kanske inte lämnar ut det på tfn. Jag hade lite lågt järn såg jag och såna piller kan jag inte äta. Köpte persilja som är en bra järnkälla läste jag på nätet. Inte gott men blanda i maten så går det bra.
Nedan Lötsjön i min stad:

Ha en bra vecka!

Lyssna på charmige Carlos Mario Castro Martínez

Kram P

36 reaktion på “Månd 3 aug, sol 30 gr 🌸

 1. Hej P!☘️🌺🌿Ahaa där är du!!! Jag var in och kikade ett par gånger igår för att se om du skrivit något nytt.. 😊Så har det gått en vecka till, känns som om tiden susar iväg trots att vi inte gör så mycket om dagarna! Jag tittade på Norwegians turer till Teneriffa i september. Ganska många avgångar, och ca. 3000:- för två personer. Inte så tokigt!! Men vi kommer att hålla oss lugna ett bra tag till. Det är runt november som vi ev. kommer att börja snegla på våra resväskor…. Många hälsningar och solig kram från Skåne!🤗💕

  • Hej Camilla!
   Ja det tog tid att skriva denna gång…trögt 😀
   Tiden går fort fast iaf jag inte gör så mycket.
   Ja Norwegian vet man inte hur dom gör nu, ställer in en del i september har jag läst. Ändrade till 5000 kr några få resor till Alicante. Oktober verkar det finnas.
   Nej man får dröja lite med att åka ner känns det som.
   Tack!! Kramar! P ♥♥

 2. Hej P
  Här kommer ytterligare en hälsning från Skåne. Jag hoppas verkligen att vi kan åka ner nån gång på senhösten. Men allt beror på coronaläget. Det är vackert vid Lötsjön. Det är nog 40 år sen som jag var där. Det var då jag bodde i Rinkeby.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja tack för det 😀 Ja hoppas verkligen att ni kan åka. Det är ni värda nu tycker jag! Vi får se hur det går med smittan.
   Är ju en del smittade nu i Torre också…33 sist och nu 12 till. Är ju inget stort antal men augusti är inte över än.
   Ja Lötsjöområdet är så fint, inte alla som har en sjö i stan 🙂
   Kram och hälsa John! P ♥♥

 3. Hej
  Jag har en resa med två platser 7/9 retur 15/9 med två middagar, två handbagage och en resväska. Namnändring kostar 650 kr per resa får jag 1000 kr så kommer du ner billigt.
  Vi får ej åka för våra barn.
  Är du intresserad så skicka ett mail : [email protected]

  • Hej Tierp!
   Tack för erbjudandet men tycker det är för tidigt – och för varmt tyvärr…Oktober börjar det bli “svalare”…
   Jaså ni får inte åka 😀 Nej man ska lyda barnen 😀
   Kram P ♥♥

 4. Hola ja här blir man svettig av att andas 🙈😷 åker hem nästa vecka ,skönt ! Härligt att rensa förråd o andra gömmor ,man känner sig lättare efteråt Ja det känns läskigt med allt folk nu … Vi kämpar på Kram 😘Åsa

  • Hej Åsa!
   Ja fattar inte hur du orkat! Så bra att du kan åka hem nu då!
   Njuta av lite svalka. Fast jag har haft mycket värme här men blir ju inte som i Torre.
   Ja jag har ju rensat mitt så förrådet var nästan tomt men så kom juni 2017…Litet förråd men finns ett antal kartonger, inte mycket att spara på annat än kort och lite köksattiraljer 🙂 Det som var lite att ha fick J när hon flyttade alla saker och sålde I:s lgh innan hennes Spanienflytt.
   Ha en bra resa när det är dags! Kram P ♥♥

 5. Vi har också rensat och kört till återvinningen och Loppisen ett antal billaster, men det är ff fullt i skåpen. Skönt att bli av med saker man inte använder. Vi har tömt hela vår vind för en 4-5 år sedan så det slipper vi, där hittade vi mycket som man samlat på sig under 35 år :-).

  Tittade runt när vi käkade på Litet Rött och fick för mig du bor bakom det huset, eller? Förstår att du kan få vitlöksluft, de snålar inte på vitlöken vill jag lova. Kommer att lukta skunk imorgon är jag rädd för, åt Kebab i bröd med massor av vitlök i såsen och dessutom rödlök i klyftor.

  Vi har nerresa 6 sept, men mycket tveksamt om vi åker, är rädd för att alla semestrande Madridbor som är där i augusti kan ställa till det med smittspridningen.

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja konstigt vad man samlar på sig fast jag har ju själv rensat för jag flyttat till mindre och mindre 😀 Nu har jag ju Ingrids kartonger kvar där och det är litet förråd.
   Ja Lilla Rött ligger i huset jag avskyr 😀 Jag förlorade ju min utsikt när det lilla berget sprängdes bort och huset byggdes.
   Dom som bor på baksidan på nb ser rätt in i berget…
   “Vår” tomt ligger ju högt. Jo det stinker vitlök vid och 17 ca 😀
   Ja 6 sept är lite tidigt…nu är det 45 smittade i Torre senaste 2 veckorna läste jag men augusti har bara börjat och sen inkubationstiden på det…
   Kram P ♥♥

  • Hej igen Åsa!
   Ja jag vet att det är järnrikt men undrar om magen gillar det?
   Tycker mig ha läst nåt om det. Tack för tips, ska läsa på.
   Glömt just den.
   Kram P ♥♥

 6. Ja, nog är det varmt nu och inte underlättar det med munskydden. Vidrigt att gå med det hela tiden, fast Anders lider inte lika mycket.
  Fler och fler blir det här, fast vi har åkt åt andra hållet jämfört med dom flesta andra, inåt landet istället för ut mot kusten. Kärringen (och gubben) mot strömmen, typ 🙂 Bil känns tryggt ur smittoriskhänseende också och vi håller koll (så gott det nu går) på vilka ställen man ska undvika.

  Att rensa förråd är både jobbigt och nostalgiskt på samma gång. Tar tid, men det är ju bra att få det gjort.

  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Nej fy vad jobbigt det måste vara…jag hade inte stått ut oavsett munskydd. Brukar ju åka hem…Kan föreställa mig hur det är.
   Jo jag har följt med på er resa…men var väl ännu varmare inåt landet? Kul att se nya städer och byar! Bra med bil helt klart och AC på 😀
   Ja det är skönt att rensa, är inte mycket mitt utan Ingrids, mest kläder, köksattiraljer och grejer och så hittade jag ju en massa kort och det blev nostalgi!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 7. Hejsan,
  Jag börjar med att kommentera videon med den skönsjungande Carlos Mario Castro Martin. Han är ju en färdig artist i så låg ålder. Jag förstod inte vad juryn sa, men kan ändå förstå att de lovordade honom innerligt. Jag blir lycklig när jag ser och hör den sången, framförd av denna begåvade unga artist.
  Hoppas han får en bra framtid.
  Bra gjort av din dotter J att ringa på hos dig och gå upp till vinden för att rensa upp. Där hittade du bl.a värdefulla fotografier.
  Tur för mig att du gav mig det tunga köksbordet med 4 st tillhörande stolar + tilläggsskiva till bordet. Jag sitter vid det nu när jag skriver detta:-)
  Såg Aktuellt igår kväll då Johan von Schreeb gästade studion. Han är professor i global katastrofmedicin.
  Han sa att smittan, dvs Covid-19, är här för att stanna och att vi får anpassa oss till den. Då i .andra skepnader. Så uppfattade jag vad han sa (rätta mig om jag har fel).
  Känns inte så bra, kan jag tycka.
  Näh, det blir ingen resa i år ner till Spanien eller Grekland. Det får vänta. Istället en resa till Visby i mitten av augusti.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja han är ju bara för bra denne lille kille, kallas visst Mario, tror han är Colombian. Vilken röst och charmtroll! Ja juryn var ju galna 😀 För att inte snacka hans anhöriga som väsnades en hel del 🙂
   Ja Joanna ringde förstås först ett par timmar innan så jag fick samla mig 😀
   Roligt att se fina kort från vår vistelse på GranC. Jobbigt men roligt att se. Ska skicka några vackra bilder på Ingrid när hon dansar och ler hahaha…
   Ja visst ja…bordet och stolarna…stod inte det hos en granne på Duvgränd? Eller var det mitt?
   Jaha jag såg tydligen inte Aktuellt…Han har säkert rätt, viruset ändrar sig kanske och blir lindrigare…fast jag skulle nog inte klara det iaf…Läskigt!
   OK, Visby har väl mycket folk nu? Har ju läst det men kanske inte i mitten av augusti?
   Kram P ♥♥

 8. Hola P! Det stämmer det där, en väntan men på vad…….vakuum. Det är en märklig känsla. Så går en dag i taget och jag är glad för varje dag som går. Möjligen väntar jag på min klipptid i slutet av augusti. Första tiden på morgonen så ingen smittat innan dess. Jag har nu en grå mössa på huvudet. Hahaha! Bra gjort av dig att gå trapporna upp till vinden! Ni fick en hel del gjort och det blev säkert mycket nostalgi. Vart tar viruset vägen i höst? Blir det mer och mer spridning eller……Bara att vänta och se vad som händer. Så vi fortsätter att snurra runt i vårt vakuum. Ska nu lyssna på den skönsjungande ynglingen. Kram! 💜

  • Hej Marga!
   Ja man väntar på nåt…vad? Inte kul alls! Fast man ska ju vara glad för varje dag man får…Jodå 😀
   Ja du anar inte hur jag ser ut…Jag klippte mig hos Jesica innan jag åkte 21.6 men hon klippte så lite…jag sa lite men det blev fööör lite hahaha…permanent på det…hu så långt och krusigt och stort 😀 2 mån till kanske minst…! Vaya vaya…
   Ja vart tar viruset vägen ?`Läste i dag att 45 är nysmittade i Torre.
   Få se i slutet på september hur många.
   Hoppas du gillar skönsjungande Mario!
   Kram P ♥♥

 9. God middag!
  Jag har rensat bland kläder i garderoberna, men den enorma klädkammaren är kvar plus alla kartonger som inte packades upp när vi flyttade hit för 12 år sedan.
  Kartongerna ska en bekant få som har loppis, men måste väl kolla vad som finns i dem. Kläderna ska lämnas till ReTuna.
  I dag ska vi testa och handla själva i stället för över nätet. Ser fram emot det. Plasthandskar och handsprit har jag med mig.
  Lite orolig för att jag inte kan åka ner som det är tänkt i september.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Oj har du kartonger sen 12 år tillbaka 😀 Jag har ju inte så mycket efter flera flyttar till mindre lgh men Ingrids saker sen innan hon flyttade ner till Torre finns, fast urplockat det som Joanna fick ta och hade nytta av då. Kläder till Myrorna och sen vet jag inte för det är några kartonger kvar. Kökssaker kanske 🙂
   Ja kul att handla men jag vågar inte. Läser om trängsel på nätet här i dessa trakter.
   Nej vi får väl se hu de låter när augusti är slut. Inkubationstid på det…45 nysmittade el upptäckta i Torre senaste tiden…
   Kram P ♥♥

 10. Hola!

  Ja hur smittspridningen utvecklar sig återstår att se. Kommer nog att ploppa upp här och där. I länderna som har haft total lock down (de flesta) handlar det väl om att försöka kväva den direkt så gott det går i väntan på vaccin. Hoppas att vi kan åka till sommarstugan i mitten av oktober som planerat!

  Är ju mycket som experterna inte vet än om viruset. Många intressanta reportage av Sveriges radios vetenskapsredaktion i P1. Har retat mig på Folkhälsomyndighetens tvärsäkra attityd om ditten och datten – istället för att ha en prövande hållning med en gnutta ödmjukhet och inställningen att vi faktiskt inte har full kunskap än OCH därför ta det säkra före det osäkra. Nu har det ju kommit en massa intressanta rön som visar att covid 19 inte alls beter sig som ett ordinärt influensavirus. Det har också kommit studier som visar att för det här viruset tar munskydd ner smittorisken med 60% – om det är den smittsamma som bär munskydd. Fortfarande ingen munskyddsrekommendation vid tillfällen när det kan vara svårt att hålla avstånd inomhus – eller i kollektivtrafiken. Man verkar utgå från att alla är puckon och oförmögna att hantera dem rätt. ”Falskt trygghet”, ”hanterar dem fel när man ska sätta på och av” etc.

  Själv testade jag mig idag för antikroppar på apoteket via Doktor 24. Hade ju några dagar i slutet av mars i samband med min årliga hälsokontroll via jobbet där jag hade hög vilopuls, högt blodtryck, kände mig helt slut, hade ont i halsen och tyckte att saker och ting smakade konstigt – dock inte fullt smak- och luktbortfall. Kände att jag ville veta. Gör besöken hos svärmor lite mer okomplicerade och skulle också kunna ta hit min mamma några dagar för lite storstadssightseeing.

  Testet var negativt dvs inga antikroppar. Dock har ju studier visat att de som får milda symptom inte utvecklar antikroppar men däremot t-cellsimmunitet. Forskarna tror att det är dubbelt så många som har den typen av immunitet som de som har antikroppar. Skule förklara varför smittan går ner så stadigt i Stockholm trots att folk inte håller avstånd längre eller bryr sig. Tydligen en mer komplicerad testmetod dock och inget som görs i det allmänna testandet utan enbart i studier med anslag. Ja ja, den som lever får se.

  Tänkte skriva ett kortare inlägg – men jag är som du: det ena ger det andra! 😂

  Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja det återstår att se hur det går, men ökar gör det. Hoppas dom klarar av det nu efter augusti i alla fall och kanske några veckor efter det så sen vet man väl…
   Ja dom är ganska säkra på det dom säger…jag anser iaf att munskydd är en barriär när det är trängsel och hela världen anser tydligen det…Klart är att många inte vet hur man använder dom men i alla fall. Inte svårt alls.
   Svårt det där med att veta säkert om man haft det eller inte. Joanna hade ju världens influensa i mars och kollade för ett tag sen men nej, men inte var det typiska symtom. Jag var ju jätteförkyld med världens hosta i februari i Torre men inga typiska symtom på C.
   Synd då att man inte kan testa detta med T-cellerna. Ja ingen vet hur denna virus beter sig exakt heller. Hoppas det försvinner snart, men man kommer aldrig känna sig säker.
   Bra med långa kommentarer :-D!
   Kram P ♥♥

 11. Godmorgon P!
  Här har det också rensats. Har aldrig varit så snyggt i förrådet, men med lägenhetsbyte går det trögt. Likaså försäljningen på Blocket. Vi blir nog kvar i denna lägenhet tills viruset är under kontroll. Luften gick liksom ur mig, har ingen lust eller ork med någonting längre. Det känns som om man går i väntans tider. ”I väntan på Godot”, typ, i dessa obestämda tider vågar ingen ta några större beslut.
  Jag hade heller inga antikroppar trots att jag hade en he-tes hosta i februari-mars. Men då hade det i och för sig inte upptäckt några fall på Mallorca ännu. Den brittiske ”superspridaren” kom ju först efter mitt utbrott 😅 … Kolesterolproverna var däremot de bästa på 14 år! Måste vara medelhavskosten. Längtar ner så in i vassen för här blir ju inga barn gjorda, som mormor brukade säga. Ha en fin dag! Ann

  • Hej Ann!
   Ja jag förstår att det går trögt, folk lever ju i vakuum som alla andra. Och det är ju semestertider dessutom. Tålamod vet du 😀
   Det är trist, går inte att planera som man är van vid…
   Ja jag hade ju hemsk hosta då också men botade med löktricket efter en vecka 🙂 Nej och det var inte en typisk torrhosta som man ju ska ha enl virusexperter.
   Va bra med kolesterolet då! Skönt! Jag brukar inte ha högt konstigt nog…annat i stället.
   Ja åka ner vill man ju men det är ju för hett än och oroligt dessutom. Om en månad och lite till så vet man hur viruset ser ut där nere.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 12. Hej P!
  Vilka fina blommor!
  Här gör vi allt nu för att hålla dem vid liv i hettan. Och läget på vår terrass är ju inte det bästa heller denna årstiden som du vet 🥵
  Förstår att det var många minnen som kom upp när ni rensade på vinden.
  Många kramar

  • Hej Ami!
   Ja vi har bra trädgårdsmästare och pengar här i Sumpankommunen.
   Mina blommor nedanför er har väl gått hädan antar jag 😄
   Ja minnen kom upp, en del glada från Gran C 👍
   Kram P ❤️

 13. Trist att panemin blossat upp så mycket nu i Spanien igen. Och vad gälle rmunskydden så tror jag att många hanterar dem helt del och är där och petar med fingrarna . Varmt är det ju så svårt att ha dem om men går ut. Här kan man ju bära det om man vill.
  Känner ingen oro alls för egen del. Är försiktig med vad jag gör och vilka vi träffar.
  Ja vad gäller vikten så är det ju så att man aldrig kan äta fler kalorier än vad man gör av med. gör man inte det så går man vanligtvis inte upp i vikt. Och att röra sig dagligen är ju väldigt viktigt för att hela kroppen ska må bra.
  Kul att ni kom upp på vinden och kan tänka mig att många roliga minnen kom upp.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det har ökat mycket nu i Spanien och augusti är inte över än…
   Oroligt. Får väl stanna hemma…
   Jo jag trodde inte folk skulle vara så oinformerade om hur munskydd ska hanteras…borde inte vara förvånad. Tyckte inte det var så stora problem när man blev van.
   Ja vikten ja…det är ett problem för majoriteten av världen tydligen om man ser på kartan…och efter karantänen som många fick sitta i så handlades det mycket gott…och röra. sig är viktigt, jag vet
   Bara att kämpa på…
   Ja fina minnen hittade vi!
   Kram P ♥♥

 14. Om man besökt Spanien och kommer tillbaka till UK måste man sitta i karantän 14 dagar, tufft. Vi har ju massor av fall här.
  Övervikten har inte minskat här i UK, utan bara ökar och jag tror att vi fortfarande ligger väldigt högt upp på listan.
  Hutlöst pris på flyget! Hua!
  Trevlig helg!

  • Hej Lena!
   Ja jag har sett det… är väl Norge också 10 dagar har jag för mig och nåt mer land nu…ja rädslan är stor.
   Ja det ser ut att vara många överviktiga i EU överhuvud taget. Malta var värst. I USA och Mexico är nog värstingar har jag för mig.
   Ja priset i september är det nåt konstigt med…Kör väl inte för vem betalar 5000 svkr enkel väg?
   Tack detsamma, varmt här…29 gr i dag…Kram P ♥♥

 15. Hej P! 🌿🌼 Hur mår du nu, hoppas så att din rygg känns bättre!!! Ser fram emot nytt blogginlägg😊( på söndag?) Många hälsningar o kram från Skåne! 🤗💕

  • Tack Camilla!
   Jo något bättre i dag…men nu har jag suttit för länge och skrivit en kort blogg så får väl sota för det 😀 Tack detsamma och kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *