Sönd 26 juli, sol 30 gr 🤩

Hola!
Här hemma har det varit väldigt bra väder…just där jag bor alltså 😀 I dag är det 25 gr
och dom flesta dagar har varit sol (tror jag) sen jag kom hem 21 juni.

Ja söndag igen och snart slut på juli! Snacka om att tiden går fort trots inaktivitet…Leva i nuet kan man ju säga att man gör. Planera går ju inte, oviss framtid kan man tycka.
I Spanien har det ju blossat upp smitthärdar på uppåt 200 ställen…i de flesta fall så är det pga sammankomster, fester, begravningar, nattklubbar restauranger osv…men också stackars utländska arbetare på grönsaksfälten
Första fallet i Spanien kom till lilla La Gomera 1 februari…2:a fallet en britt på Mallorca, sen Teneriffa och så kom det till fastlandet och då var det kört. 28.500 döda på 5-6 mån och många “experter” anser att det är en alldeles för låg siffra. Borde vara dubbelt…
Står här:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/hevder-44-868-har-doedd-av-corona-viruset-i-spania/d.epl?id=2568043

Nu har en till stad hamnat i karantän – Totana i Murcia…och i Córdoba i söder ha 73 smittats på en nattklubb så nu ska Andalusien införa restriktioner på klubbar, barer och pubar. Katalonien och Aragonien är ju värst sägs det.
Vackra Córdoba:

Ja inte kul, fattar inte dom som åker ner nu faktiskt…Spanien har värst spridning av viruset i EU näst efter Luxemburg står det…Ja och augusti som är den största semestermånaden i många länder i EU.
Norrmännen måste sitta i katantän 10 dagar, tror jag det var, när dom kommer hem från Spanien –  fr o m i går!…Arga!! Morrar!!
Storbritannien lika så från i dag…karantän i14 dagar vid hemkomst.
I Torrevieja har 40 avlidit sammanlagt…hitintills men fler har nu smittats och lagts in på sjukhuset.
Man får se hur det ser ut några veckor in i september när många åker hem. Inkubationstiden är ju så där 2-3 veckor…
Nedan “gallertaket” på Vista Alegre (ovanf hamnen) med vita mosaiksoffor under.

Verkar som om dom har målat monumentet som står längst bort, ser så fräscht ut nu.
En text på en sidan på monumentet är Torreviejahymnen som är så vacker…Monumentet heter ….de las Coralistas.
Ay (es),Torrevieja divina. Lyssna!
https://www.youtube.com/watch?v=ATHsUIhRszo

I tisdags fick jag besök av mina “gamla” vänner och tillika arbetskamrater från början på 1990. Torbjörn och Isabel! Jättekul! Vi åt på Kolgrillen rätt över gatan, ja det är ett hus emellan och trappor ner…Tobbes mat var god, köttfärsspett med tillbehör. Vi tog rödspätta. Men det var väl inte grillens grej men gick att äta…Tyvärr nös en kille rätt ut bakom oss i kön 😀 Ja det finns korkskallar…och här har man ju inte munskydd…
Vi gick sen till Waynes som är nära och ligger i ett av dessa höghus som kallas pizzakartongerna i folkmun 🙂 Kunde sitta ute, fritt och bra där.

Här har vi finingarna! Åren går men dom ser lika dana ut som för 30 år sen.

Tack för besöket

Ja inte har det hänt nåt mer, såg att det var ganska billiga resor i september. Kunde inte låta bli att titta. Vanans makt är stor som det heter. Känns väldigt osäkert och även med boende. Får överväga om det är någon idé öht…Vi – Cata och jag vann inget i går heller…4 lördagar utan vinst på Lotería Nacional. 🙁 Håhåjaja.
Nedan Benidorm 2018…så här kan det inte se ut nu 🙂 Folk står på kö och väntar på ledig plats på stränderna nu…kul? Med munskydd och det ska bli varmare ser jag på AEMET.
Förslag om rökfria stränder också…en fimp innehåller plast så den förstörs inte på 100 år och har 7000 gifter i sig…va!!! Det står så på Google. Och dom sticks ju ner i sanden…Alltså dubbelt illa!

Nyss kom Robin (mitt bb) upp med blåbär åt mig…Dom plockade mycket uppe i Tina i Dalarna. Kom hem i går. Dåligt väder nästan hela tiden men dom hade haft kul, åkt rodel, hälsat på djur, badat, klippt gräs på stor åkgräsklippare 😀 En jättetomt och otroligt vackert. Nära Siljan. Ja jag har sett bilder. Min mor jobbade som ung hos något par som hembiträde vid Siljan. Tror han var adelsman 😀 Tänker på det när jag ser sjön.

Ja hör ni, det är bara att bryta ihop och gå vidare…i går var en sån dag här men i dag så är det bättre…lite svajigt, blandad kompott med styrka och klenhet 😀 Men man har ju bostad, mat och jämn inkomst 😀 Finns dom som inte har nånting av det. Inte ens i “rika” Europa.

Chao P

 

18 thoughts on “Sönd 26 juli, sol 30 gr 🤩

 1. Tänk det fattar inte jag heller att folk kastar sig ner så fort det bara gick. Husen och lägenheterna står ju kvar och de flesta har ju någon som har nyckel och kan titta till, annars får man väl köpa den tjänsten. Vi har resa 6 sept men räknar nog kallt med att inte åka ens då, poppar ju opp nya smittor både här och där i hela Spanien. Har man som vi har en mycket god vän som gick bort i Corona 10 maj på Quiron efter att ha varit inlagd sen slutet av mars och 5 veckor i respirator innan kroppen gav upp så är man än mer försiktig.

  Vi har inte varit hemma i Sverige en enda sommar sedan 1984 förrän i år och det går det också, bara att gilla läget. Man överlever en svensk sommar också.

  Spännande att se hur augusti ser ut om alla Madridbor kommer ner. Han som tittar till vårt hus tyckte det såg rätt tomt ut i våra hus och poolen stängd (vilket vi fick rösta om, skulle kosta enorma pengar extra för att ha den öppen för de få som är där än iaf)

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Nej men det var väl uppdämt behov…det är ju många som inte har någon som kollar deras bostad också, är väl oroliga.
   Läste folk som skrev och frågade andra om dom kunde åka förbi och titta 🙂
   Nej det känns inte bra att åka i september heller…oktober är ju svalare men beror ju på smittläget då…
   Jo det är hemskt när man känner folk som har haft viruset och även gått bort…vet flera som klarat sig men hu så sjuka 🙁
   Jag har ju oftast åkt hem till sommaren utom några när jag träffat Ignacio 🙂 2007. Sen var han med hem några ggr…sen inga mer för mig 🙂
   Tror väl att dom som har semester i aug åker från Madrid. Har väl halva släkten i kuststäderna…
   Ha det så bra! Tur med vädret tycker jag 😀
   Kram P ♥♥

 2. Hej P🌿🌺☘️Idag fick det bli tvättdag, regn nästan hela dagen. Men jag är glada över att vi fick en fin tur med vår Harley igår! Men det var rejält varmt i skinnkläderna, och håret såg nästan ut som nytvättat när jag tog av hjälmen…! Svårt att få vädret lagom, -än är det för soligt och varmt eller så regnar det!!😊😀Jag tittar varje dag på vad de har för lägenheter till uthyrning i LosC, man kan ju alltid titta….Följer spanska nyheter via webbtidningar och mina vänner på Tenerife. Här hemma fortsätter vi att ta en dag i taget, åker motorcykel när vädret är ok, promenerar mycket och på torsdagarna blir det Österlen för en stund tillsammans med pappa i Hemmets trädgård! Det var jättemånga turister i Kivik och Simrishamn! Bilar, husbilar och husvagnar, -människor överallt! Det kändes som om det var Kiviks marknad! ( det är ju även många turister på hela Österlen såklart) Nu har det slutat regna, så vi ska passa på att ta en promenad nu ! ☀️Många hälsningar och clownkram!🤗💕💕💕

  • Hej Camilla!
   Ja ni har nog sämre väder neråt. Här har det kommit nån skur bara sen sol och moln. Förstår att det är skinnkläder är varmt men nödvändigt.
   Ja man tittar gärna efter boplats där nere. Den ni hade låg ju bra.
   Vanan att alltid vara där nere tidvis gör en rotlös 😀
   Bra att ni kan åka till din far, förstår att det är uppskattat!
   Läskigt mycket turister läser man om överallt. Trängsel…
   Här skiner solen men en skur var det nog i natt för balkongen som är gropig hade vatten i morse 😀
   Kram P ♥♥

 3. Godkväll! ”Pizzakartongerna” har jag missat 😃 Som 14-15-åring fick vi ta pendeln till Sumpan, en station, men inte till stan så jag gjorde mina första utflykter dit. (Vi bodde ovanför Spånga station på Solhöjden.) Fanns en klädaffär på Sturegatan där jag köpte mina första v-jeans och första daten med grannkillen var på Lorry. Dansband och tryckare 😊 men då var jag nog 16 år.
  Vi fortsätter att titta på mindre lägenheter och har hittat en vi verkligen gillar på 58kvm. Räcker gott mot våra 90kvm nu. Men det är ett triangeldrama så alla måste vara nöjda och komma överens om ett bra datum och upplägg. Blir nog först till våren. Då hinner vi sälja halv möblemanget på Blocket också.
  Var och vaccinerade mig mot pneumokocker häromdagen på apoteket. Toppen, och jag fick till och med ett klistermärke 🤣
  Fortsatt lagom värme önskar jag dig och trevlig kväll! Kram Ann

  • God morgon Ann!
   Ja dom husen är ju rätt nya, några år.
   Va kul att du åkte till Sumpan och har minnen därifrån 😀
   Jag är ju född utanför men bodde på södra sidan av stan till 1988.
   Då först blev det Sumpan…Norrtälje 10 år innan kom jag på 🙂
   OK, triangelbyte verkar jobbigt! Hoppas det går vägen!!
   Den vaccinationen skulle man nog ha…
   Tack och tack detsamma…
   Kram P ♥♥

   • Influensavaccin plus pneumokockervaccin (kampanjerbjudande)
    kan alla över 65 år få gratis på ett apotek mellan oktober 2020 – februari 2021. Så passa på och boka redan i september 🦋🌸

    • OK, ja får fundera men är så rädd för vaccin. Aldrig tagit då flera jag känner blivit sjuka efter…inte allvarligt men…
     Får fundera vidare! Tack för tipset! Kram P ♥♥

 4. Hola P! Visst är det märkligt att tiden går fort trots att det inte händer något. Så trevligt med blogginlägg som jag gillar att läsa. 👌 Chockade britter blev tagna på sängen med karantän vid hemkomst. Det går inte att veta nåt från ena dagen till den andra. Därför svårt att planera som du säger. Och när jag inte kan det försvinner morötterna som jag tidigare kunde skapa. Har inte ens gått in o kikat på flygpriser. Inte aktuellt för mig however. Totana, haha, där övernattade vi i november förra året på väg hem från Andalusien. Inte direkt imponerad av hotellet! 😎 Härligt att du fick blåbär! Nyttigare finns inte. Ett ljus i vardagen när dina arbetskompisar kom. Härligt!
  Nu fortsätter vi det svajiga livet, bryter ihop och går vidare. Kram! 🙋

  • Hej Marga!
   Ja dagarna går men i bland är det trist…Jag har ju inget att göra…
   Bara sånt som man måste, laga mat, diska, tvätta och gå ut med sopor 😀
   Ja både britter och norskar blev ju överraskade. Lite hastigt kommer myndigheterna på att dom ska agera…
   Jaså ni övernattade där! Har aldrig hört talas om Totana…men det finns ju över 8000 kommuner i landet.
   Ja blåbär är ju poppis läser man när folk dukar upp frukost 😀
   Jag har aldrig köpt det sen det skrevs om bakterier i fryst bär.

   Nej planera går som sagt inte. Vad händer efter augusti, värsta besöksmånaden i Spanien…ett par veckor efter, hur många har blivit smittade? Men man är van att åka, blir ju trist.
   Ja vi får fortsätta att fundera och leva i apati och tristeza hahaha…
   Kram P ♥♥

 5. Hej där igen!
  Det var så kul att träffa dig och likaså att träffa Isabel!
  Jag såg när du fotograferade de ovanliga husen. På bilden du tog så ser de verkligen ut som pizzakartonger staplade på varandra. Den som hade roligast på jobbet var nog arkitekten. Bara att komma på husens form hade han/hon nog funderat länge på. Konstigt att det blev godkänt av de styrande i kommunen!?

  Bra bild på “gallertaket” på Vista Alegre. Jag kommer ihåg den platsen. Undrar om det inte är ett vattenfall där också. Kanske minns fel.

  Annars så är det oroligt nu igen i Spanien då de Covit-19 har tagit fart igen. Vad ska detta sluta.
  TUI, Ving, Apollo skickar veckovis mail om att man kan boka resor till hösten och att det är ombokningsbart osv. Jag bara slänger de mailen för det är ingen idé att beställa (fast egentligen VILL man beställa, men ändå inte). Jag förstår resebolagen, de tar varje chans att påminna oss om att de finns och att det är till dem man ska vända sig till för att en resa till Spanien, Grekland och Kroatsien m.fl reseorter.

  Gott med blåbär! Vad mysigt det måste kännas, det ringer på dörren och där står Robin med blåbär till sin mormor:-)

  Kram och på återseende!

  • Hej Tobbe!
   Ja det var trevligt!
   Dom där husen är lite speciella inuti har jag läst. Som hotellkorridorer…
   Kommer inte ihåg när – som jag kallar gallertak – byggdes.
   Sofforna i vit mosaik var så tjusiga och långa 🙂
   Vattenfallet är nog det som ligger mer i centrum.

   Ja vem vet hur det blir i Spanien nu…vi får väl se efter spanjorernas semester i augusti…inte bara dom, fler har väl i augusti. Ökar det vilket det borde göra tyvärr:(

   Ja haha, kul att se mina barnbarn…har sett Robin i r l 2 ggr på avstånd och Junia 2 ggr…Hoppas det blir normalt snart.
   Kram och hasta la vista! P ♥♥

 6. Ja, illa med smittspridningen i Spanien nu så det verkar ju inte direkt som om de ansiktsskydd folk haft bidragit så mycket. I värmen petar ju folk också på dem med smutsiga fingrar och då blir det ju än värre.
  Vi har ingen brådska till Torre och brukar ju aldrig heller vara där sommartid. Nu är det ju för min del också fysiska åkommor som stör.
  Kul att du fick besök av Tobbe och Isabel. Klart att det piggade upp.
  Och nu blir du nog än piggare med blåbären.
  Kram från Mr B och mig.

 7. Ja, vilken annorlunda tid vi är i.
  Stor debatt om karantänen i UK när man kommer från Spanien, som vanligt oklara regler här. Jobbigt.
  Tycker det är lite trögt nu, men som du säjer, det är bra att bita ihop. Idag regn och starka vindar, gör inte det hela bättre. Längtar efter lagom med sol och lagom temperatur!
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja det är en hemsk tid om man börjar tänka 🙁 Man har liksom ett hot över sig också som klen och gammal 🙁
   Jo Jag såg att karantänen trätt i kraft och på FB var många arga!
   Norrmännen likaså…
   OK, regn hos er, här har jag haft fint nästan hela tiden. Såg att det regnat i natt men det var lite. Satt i solen en stund på balkongen.Tanka D-vitamin, lågt värde!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. Vi är ju – som du kanske har sett – ute på ännu en tur i Spanien. Vi åker tvärt emot dom flesta andra till inlandet och håller noggrann koll på smittspridning (så vitt man vet) och undviker såklart dom mest drabbade områdena. Fast man vet ju ändå aldrig var det där skitviruset befinner sig… Men vi har det bra, förutom att 40 grader i skuggan är liiiite väl mycket 😉 Annars är vi mest ute på diskotek och minglar så mycket vi bara kan 😉

  Jag kan ändå förstå att folk vill komma ned och se över sina boenden. Skulle också ha velat åka ned och kolla till det hela ifall vi nu inte redan var här, vill säga.

  Kul att du får såna där finbesök – det förhöjer verkligen tillvaron!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo jag följer med och tittar på kartan var ni är 😀 Så kul särskilt som jag är så nyfiken på landet men har 0 möjlighet
   att åka omkring.
   Såg i dag att det är nu hela 361 “kluster” av smitta så klart är koll var bra. Vilka nya ord man lärt sig i denna tid 😀
   40 grader…fy!!! Disko tror jag förstås inte på hahaha…
   Jo jag förstår men lite riskabelt är det att åka ner nu och inte ha nån som ser till bostäderna är ju ett måste tycker jag.
   brott.
   Ja det är kul med besök i ensamheten, lite avbrott.
   Ha fortsatt bra resa, om ni inte har vänt, ska kika in på din blogg nu!
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *