Lörd 7 sept,sol/moln 27 gr 🦋🦋

¡Hola!
Jaha,hace mucho tiempo, det var länge sen igen jag skrev nåt…tänker varje dag men så orkar jag inte sitta vid la computadora…datorn. Härligt väder här hemma…uppåt 20 och mer varje dag, poco regn. Inte för att jag är ute så mycket men har ju balkong.
Synd att man inte är den aktiva typen och går ut och går…behövs. Försökte damma och städa lite i dag och blev helt slut. Där nere i Spanien lägger sig ett “polvo” överallt men det gör det faktiskt här också…
Paseon dec 2014, vinterkläder 🙂

Har det hänt nåt…jo en del bra en del dåliga men inget jag kan skriva om.
Lyssnade på en kändis på TV som skrivit en bok om att vara tacksam…ja visst ska man det – antar jag – över det man har kvar kanske man ska säga…man kan tydligen skriva böcker om allt. Tror jag ska skriva en bok om det man inte kan vara tacksam över…Blev nog relativ tjock…egotrippad som man är 😀
“Det finns dom som har det värre” är ett talesätt”…och? Det kan man ju inte heller vara tacksam över…

OK ,  i går blev jag rejält sur på ICA Maxi. Beställer ju därifrån. Hälften av varorna kom. Hade verkligen bespetsat mig på att äta ett par wienerkorvar med bröd 😀 Ja istf potatis…Och ingen grädde till mitt kaffe fick jag och ingen Bregott och för en gångs skull köpte jag den minsta ost som går att köpa…inget av det fick jag…ja det var mer. Sen inget kvitto som dom drar på kontot efter ha admi det hela… osv…dom reserverar ju mycket mer innan det är klart. Mejlade och frågade om en kasse glömts bort…Dom som tar emot klagomål bara krediterar det som fattas…i princip skulle man kunna LJUGA att fler varor saknas om man var lagd åt det hållet…Ingen koll…men jag är en hederlig typ.

En gång fick jag 6 pizzor…Nån som väntade på dom blev väl besvikna för dom sa bara att “släng dom el ät upp dom”. Jag gav dom till dottern som lät ungarna förfalla för en gång skull hahaha…Och gav han som kom med mina kassar ett par också. Nej, sa han (han hade ju inte plockat varorna) Jo sa jag annars slänger jag dom och jag säger inget…Han blev glad…Dom har väl inte så fet lön och inga bra arbetsvillkor läste jag förut…Kostar givetvis att skicka ut nån och hämta/lämna…Nu skulle jag få 100:- i kompensation för dom uteblivna varorna och jag sa då girigt att “ja men det täcker ju bara utkörningsavgift när jag nu måste beställa nya…Inte ett pip ännu…och kvittens har jag inte fått. Min J handlade vad som fattades nyss…Bra. Tacksam 😛

När man tittar på engelska parlamentet och hur dom skriker, hoppar upp och ner och ordf ser helt manisk ut hahaha,  ja då undrar man hur f-n det står till 😀 Underhållande!
Underhuset är folkvalda och har 650 ledamöter, överhuset är lorder,biskopar och allsköns överklass…650…det är väl 450 för många för dom sitter ju nästan på varann och har man inte tinnitus när man går hem då är man redan döv. 97 decibel stod det.
Han som försöker göra sig hörd heter John Berkow.

I Spanien så vet jag inte hur det ska gå…ev nyval pratas det om – igen…
Nedan…en ny GODIS-butik med svenskt godis i Torre, ja om det finns svenskt? Calle Caballero de Rodas 23, förbi Kyrktorget en bit söder ut. Jag tål ju inte sånt, bara tårta och kaffebröd 😀 Vaya, vaya!

OK, åka ner el inte åka ner…es la pregunta 🙂 Ser lite svalare ut från onsdag nästa vecka…Vamos a ver…
Har jag lagt in Teddys lgh som nu fått licens för uthyrning, lång-el korttid.
Här är den i alla fall…
https://casa.masamigos.com/sv/objeto/BR601

Nu är tanten slut och får väl vila resten av dagen….

Den där gubben påminner om att jag inte har tandvärk…den förvann, peppar peppar …
Är så tacksam.
¡Hasta luego! P  ❤🤡
PS. I Torre: Tía Verde har nya ägare och heter nu Mi Casa Tu Casa och Ali på BarCelona har annons att sälja baren på Blocket ! För info, ni som inte visste 🙂 DS.

10 thoughts on “Lörd 7 sept,sol/moln 27 gr 🦋🦋

 1. Skönt att tandvärken försvann så det blev ett positivt slut på inlägget i alla fall 😉

  Tänker på björnen Baloo – “Var nöjd med allt vad livet ger och allting som du kring dig ser…”. Självklart händer det dumma saker runt ikring också, både internationellt och på ett mer ego-plan. Men jag tycker ändå att allt blir lättare med ett positivt tänkande 😀

  Ta och åk ned till Torrevieja – fast du kanske ska vänta ännu ett tag, det är nog grymt varmt där fortfarande. Vi vandrade runt i 37 – 38-gradig hetta igår. Men det är betydligt torrare luft här, så det är lättare än med den fuktiga värmen på hemmaplan.

  Kram på dig!

  • Hej Ama!
   Ja nåt positivt…jag är inte vidare optimist nuförtiden.
   Man kan väl säga att efter 26 juni 2017 förvann det mesta
   av livslusten och fortsatt har jag svårt att känna nån mening.
   Kamp varje dag, tomt och ensamt…säger som det är, att försköna tillvaron har jag ju svårt för och låtsas går inte. Sen förstår jag
   att det är trist att läsa för många.

   Jag får se men graderna ska ju sjunka efter tisdag ser jag men…
   ambivalent! Dyrt boka om.
   Ha en bra fortsatt resa! Kram P ♥♥

 2. Jag tycker det ligger en del i den här tanken av att uppskatta det man har, Man vet vad man har idag men inget om morgondagen. Jag vet inte om jag direkt är tacksam för det men jag är i alla fall glad över det liv jag har och det jag gör av det. Visst blir inte allt här i tillvaron som man tänkt sig. Inte alls och då har jag förhållit mig till det. Jag försöker tänka på vad jag tycker är roligt och vad jag trivs med. Vad som får mig att “må bra”. Tja, det är svårt det här och vi är ju alla olika. Som tur är.

  Riktigt trist med ICA som inte skickade det du skulle ha och inte ville ge mer i kompensation. GRRR…Kanske att det kommer.
  Varmt är det i Torre har jag läst. Men å andra sidan har du ac och fläkt. Du får findera på hur du gör. För och nackdelar.
  Skönt att tandvärken gick över för den kan ju ställa till det rejält.
  Stor kram och många tankar

  • Hej Ditte!
   Ja visst ska man uppskatta saker och det gör jag men som jag skrev till Ama ovan, efter 26 juní 2017 blev det
   totalmörker och tomt. Går inte att sudda ut alla dessa decennier av samvaro och stöd.
   Svårt mobilisera kraft och ork…Du är bra på det.
   Försöker…
   ICA har bra varor så det är synd att dom centraliserat plockningen och det är olika som kör och då blir det tydligen som det blir men den här ggn blev det rekord då jag inte ens fått redovisning efter leveransen…få se i morgon när det är vardag.
   Ja få se om jag åker, lutar åt det om jag inte knäcker mig, har svårt att åka utan att städa 😀 Lyxproblem 🙁
   Ha en fortsatt fantastisk resa du är på!
   Kram P ♥♥

 3. Städa är inte min starka sida, men ibland så försöker jag. Bilarna gör att det vissa årstider ryker upp mycket med damm och partiklar, ifrån gatan. Fönstren är värst.
  Idag har det varit varmt och skönt. Har suttit på balkongen och läst och löst korsord, så skönt så.
  Nu är vi inte ute så mycket, men det blir lite korta promenader, hoppas på bättring. Jag med min höft och mysingen med sin fot.
  Jag känner mig tacksam över att jag får leva och finnas till. Vet, på grund av mitt hjärta, så fort det kan gå och så finns man inte längre på denna jord: Ja, du har ju tyvärr fått gått igenom något av det värsta i den vägen, så det känner du till.
  Sedan är man ju bara människa och kan som jag, gnälla över småsaker ibland, men jag hoppas och tror att det blir mig förlåtet.
  Det där med ICA Maxi kan jag inte begripa. Hur kan det bli så? Hoppas att det inte händer igen och att du får bra kompensaton, annars byt affär, eller?
  6 st pizzor, jo jag tackar jag, det var ju otroligt så det kan gå.
  Vackra bilder du bjuder på, tack för det.
  Försök att ha det så bra det går och sköt väl om dig. Varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Nej städa är jobbigt, vet att när min mor blev i min ålder så förvånade jag mig över att det inte var så städat längre 🙂
   Hon var ju så noga men orken och också synen blev dålig och det man inte ser mår man inte dåligt av 🙂 Jag ser fortfarande hyfsat med bra glasögon, ja vem vill se så dåligt så man inte ser damm och smuts 🙂
   Ja man ska ju vara glad för att man lever och om man mår bra så går det ju an. Men oron finns där och generna är inte dom bästa i vår familj…Läste om att gamlingar är deprimerade…inget nytt tycker jag och det är förståligt. Många är ju faktiskt väldigt ensamma.
   Ica ja…får 100:- vid nästa beställning 😀 Och förstås tillbaka för dom varor jag inte fick…Håhåjaja…
   Tack jag nu har jag ju landat i Spansklandet igen…regn ska det bli i massor står det, än har det bara kommit lite…hoppas på skyfall så min balkong bli ren…den ser hemsk ut…
   Ha det bra du med! Kramar P ♥♥

   • Nej, men, är du inte här nu längre?
    Då hoppas jag att du har det bra där nere och att vädret är som du önskar dig. Lagom med värme men först en störtskur med regn så att balkongen blir som ny.
    Sköt om dig väl Preciosa och varm kram från mig.

    • Hej igen!
     Nej jag åkte ner i tisdags…jag bestämmer mig alltid strax innan…gick bra i alla fall och ja här är det regnkaos men inte så farligt hos mig men ett par mil härifrån flyter 100-tals bilar omkring 🙁
     I natt ska det bli värre sägs det! Hu säger jag men jag bor ju högt och skådespel utanför balkongen där det blir en sjö i korset.
     Tack detsamma!! Kramar! P ♥♥

 4. Ser att du är kvar i Sverige.
  Låter komplicerat att få rätt varor hemskickade.
  Brittiska parlamentet är värre en en lekstuga, tror att 5-åringar uppför sig bättre än man gör där. Orkar inte med det där jä..a parlamentet längre, det ena tokigare än det andra händer där.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Nix åkte ner i tisdags 🙂 Ösregnar här och kaos bara nån mil härifrån. Fin luft och rena gator…men synd om dom som får sina egendomar förstörda. Bilar flyter omkring.
   Nej Ica kan man inte lita på nej. Externa firmor som plockar och kör ut…
   Ja man måste ju skratta åt England…konstig “kultur” detta kaos som tydligen måste ske…Obegripligt…det ska ju vara seriöst att leda ett land…trodde jag trots att en del diktatorer och psykopater
   florerar överallt. Ingen vill väl ta på sig ämbetet som är klok.
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *