Sönd 14 nov, sol 22 gr

Hej!

Graderna ovan är förstås spanska…lite mindre varmt nu. Idealiskt för mig om jag vore där. Men det är jag inte. Här har äntligen löven dalat på mitt stora fågelbärsträd. Balkongen var full…Men jag borstade ner dom…Pelargonerna har knopp fortfarande.
Dom är tåliga men ett palettblad som satt emellan är bara en brun pinne nu 🙂
En lampa nedan, kanske i Altea, minnet är kort 🙂

Pandemin är inte slut alls. Smittan ökar överallt. Restriktioner införs. På FHM så visade dom en karta som var ett par veckor gammal i torsdags…Ser inte muntert ut och vintern är inte här än…Den nyaste kartan v 43-44 nedan.

Det har ju blivit väldig kritik att man inte behöver testa sig om man är vaccinerad. Läkare och andra är arga. Man smittar ju i alla fall. Det står nu att man BÖR testa sig för inresa men bara ovaccinerade. Men flera har sagt på Fb att dom hade smitta trots vaccinerade! Jaja vi får se, känns osäkrare nu att flyga än nånsin efter att 19 flyg till Norge hade smitta på planet för ett tag sen…skrev om det förut. Nu har jag inte läst nåt men smittan har ju ökat både i Norge och Danmark.

På Joannas förskola hade en Covid för en vecka sen, Flera blev sjuka men med vanliga åkommor. Så blev hon sjuk med väldig hosta och allmänt dålig. Test två ggr men negativt. Jag var ju hemskt orolig förstås…Tål inte så mycket. Taxi kom med en test och hämtade efter en kort tid. Hon är ganska bra i dag och ska jobba i morgon…Hoppas det går bra. Alla är fullvaccinerade där.

Ja det blir en lång väg att vandra innan detta tar slut – om det nu gör det.

Såg en video med Torreviejaorkestern som jag glömt namnet på – Salineros el något liknande, Los Salerosos heter dom kom jag på. Dom vandrade med trummor och blåsinstrument utmed Av de las Habaneras. Förbi “min/vår” gata där jag bott längst…blev så nostalgiskt…hittar nu inte videon…
Dom firade något…
Snart är julkrubban i Torre klar…OK. om 3 veckor kanske…Den står numera på sidan om torget. utanför kommunhuset…Läste förresten att förre borgmästaren skulle få nån utmärkelse för vad han gjort för stan – regerade med fast hand (i syltburken) i 23 år – trots att han suttit inne för flera korruptionsskandaler…Otroligt men det är Spanien. Läste iofs många arga spanska kommentarer…

Ha en bra vecka! Kram P ♥♥

 

19 reaktion på “Sönd 14 nov, sol 22 gr

 1. Kul att läsa dina reflektioner om allt och inget igen 🌞 vi njuter gortfarande av värme och sol.
  Du har ju lite koll på vad vi gör 😍
  Kramiz och hoppas på att du kan resa snart
  M

  • Hej Mariana!
   Tack! Ja fortfarande är det sol men det är det ju oftast där nere…
   Jo jag ser och hör allt 😀
   Om det blir resa får vi se, siktar på det men är lite klen…
   Kram P ♥♥

 2. Hej P❤
  Kul att läsa lite. Just nu spelar ju Sverige mot Spanien, knökafullt på läktarna Inget avstånd där inte 😡 tror att det är i Sevilla.

  Dick fick dos 3 i torsdags 👍👍 han fick Moderna, de första har varit Pfizer. Han fick också vaccin mot säsongsinfluensan, gick bra utan biverkningar 😁😁 Känns som om vår VC ligger bra till. Över 65 år och riskgrupp vaccineras nu dos 3.

  Annars går livet sin gilla gång, 1 år kvar till pension. Kollar vad som gäller, vet inte om jag vill sluta jobba mitt i vintern 😁 måste vara ute i god tid.

  Längtar till värmen, hoppas att vi kan åka till våren.

  Kramar från oss ❤❤
  Lotta och Dick

  • Hej Lotta!
   Jo jag har läst att det var fotboll i Sevilla i går 😀 0-1 såg jag i dag.
   Så bra att ta båda vaccinerna på en gång. Jag hade inte vågat 🙂
   WHO har sagt 2 veckor emellan men inget land följer det verkar det som. Ja bra framme eran VC fast här har dom också gjort två men tror det är 80+.eller ?
   1 år kvar till pension…Ja det är bara skönt. Jag gick tidigare 😀
   Ja lite sol skulle vara skönt nu…
   Kram till er båda! P ♥♥

 3. Hej Preciosa!
  Det har du rätt i. Smittan verkar att öka på sina håll och det är ännu inte över. Så länge som många, alltför många är ute och rör sig bland folk och inte är vaccinerade så tror jag vi får leva med detta.
  Men, vi kan bara göra så gott vi kan, mer klarar vi inte av.
  Nu är vi ju i mitten av november och snart kommer julmånaden och det blir ljusare med alla vackra ljus. Min Mysing mår dåligt av detta mörker, försöker att pigga upp honom.
  Vackra bilder som du bjuder på.
  Fint att det inte vara Corona som din dotter hade fått.
  Var rädd om dig.
  Varm kram!

 4. Ja, smittan och pandemin kommer ju inte att försvinna. Ska ta dos 3 i morgon och det känns bra.
  När jag var på SÖS togs PCR test i näsan på alla som skulle tillen avdelning och ingen ko dit förrän svar på testet kom.
  Skönt att din J är piggare nu men visst blir man orolig.
  Ha det så bra du kan och hoppas du kan ta en vända till Torrevieja i december.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Nej tyvärr och det känns inte roligt att vi måste tampas med detta virus. Känns väldigt osäkert särskilt om man är i riskgrupp.
   Bra att du får dos 3 nu…Jag har ju lång tid kvar eftersom jag tog sista i september…skönt för jag mådde illa 🙂
   Ja jag har ju bara Joanna så det får räcka med elände.
   Tack! Ja jag får väl se…ska ta några prover först.
   Kram och krya på dig! P ♥♥

 5. Hej Wiolettan!
  Ja vi lär få ha denna Covid länge…känns deprimerande! Den kan ju se till att man inte överlever…även yngre personer.
  Ja många mår dåligt i mörkret särskilt i november…För min del var jag alltid glad förr för då kunde jag åka till solen på Gran Canaria 😀
  Och senare till olika ställen söderut. Hettan var över där nere.
  Innan jag började åka kommer jag inte ens i håg hur jag kände 😀
  Ja sån himla tur att hon inte fick viruset. Hon är ju utsatt på förskolan speciellt, träffar mycket folk och barn…
  Tack detsamma! Kram P ♥♥

  • Ja du Preciosa, så är det och vi kan inte göra så mycket mer än att skydda oss så gott det går.
   Idag är det en fin sol här hos oss, eller hur? Den piggar upp och värmer kanske också lite grann. Sedan kan du tänka på att snart vänder det, cirka en månad, det känns väl bra? Jag lider inte av mörkret men min Mysing gillar inte november.

   Kanske kan du åka ner igen och känna av lite mera värme. Nu är det inte för varmt där i alla fall.

   Jätteskönt att din dotter inte hade smittats och att hon är frisk igen.
   Sköt om dig väl och var rädd om dig.
   Kram!

   • Hej Wiolettan!
    Ja man får vara försiktig helt klart! Skulle gärna vara där och hälsa på men törs inte.
    Såg inte solen här på baksidan. Står så lågt.
    Jag lider inte av mörkret men jag har ju inte gått ut.
    Få se om det blir nerresa…Hoppas.
    Ha det så bra! Kram P ♥♥

 6. Hej P👋 Nu har vi varit här i två veckor och det känns som att vi kommit i ordning! Det tar ju ett tag att bo in sig, och det var många ”ditt och datt” saker som skulle handlas. Vi hade ju ingen möjlighet att magasinera våra saker när vi lämnade Spanien mitt under lockdown, så nu fick vi starta om från noll…..Vi trivs så bra i lägenheten, nära till stranden och mycket folk och rörelse utanför balkongen, -precis som vi vill ha det! Vi är glada att vara tillbaka i det underbara ljuset och värmen!☀️ Vi badar varje dag, min badanka som jag brukar ta med mig i vattnet berättar att temperaturen ligger på 25*! Det känns tryggt, och ordentligt här. Munskydd inomhus och många bär det även ute. På marknaden som vi passerade förbi idag var det ett krav, och på många ställen finns det handsprit. Här är mycket folk överallt!! På stranden och i stan, restaurangerna har fullt, även de som inte brukar ha så många gäster! Nu ska vi snart ta vår kvällspromenad genom stan, skönt att vara tillbaka i våra spanska rutiner! Många hälsningar och clownkram! 🤗😎☀️

  • Hej Camilla!
   Ja det är alltid mycket att uppdatera när man kommer ner. Inte minst handla. Kul att ni fick samma hus som innan där ni trivs.
   25 gr i vattnet låter ju bra!
   Här hemma blir det Covidpass nu på större samlingar. Munskydd tycks inte dom bry sig om här hemma trots ökning…Men det har ju aldrig varit viktigt här…
   Ha det fortsatt bra!! Kram P ♥♥

 7. Hej P.
  Vackra foton. Idag har vi det regnigt och grått. Lite trist väder. Som tur var handlade vi igår. Vi har det skönt trots regnet.
  Kram

  • Hej Annika!
   Tack! Jo jag ser att det ska vara regn några dagar hos er.
   Alltid bra att vara förberedd om det forsar på gatorna.
   Bra att ni trivs!! Hoppas vi kan ses!
   Kram P ♥♥

 8. Jag är ganska säker på att du har rätt i att första bilden är från vackra Altea 🙂
  (Ganska säker… Det låter lite osäkert, va? 😉 ).

  Nej, pandemin är verkligen inte över. Här tror vi att vi 60plussare kan få tredje dosen med start nästa vecka, men jag är inte säker. Hittills är det 70plussare som har haft den möjligheten. Gissar på att det kommer att bli ett årligt återkommande “evenemang” det här med covidvaccin.

  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Jo jag tror det också. Jag har tagit många bilder där men som finns på nåt USB nånstans då datorn gav upp. Men ingen så fin som den här 😀
   Ja det är trist att man måste fortsätta ta vaccinet. Mådde ju så j-a illa
   av dom 🙁 Besviket att inte det räcker som dom ju sa i början.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

  • Hej Lena!
   Ja det är bra grader för mig men läser att det är kallt på kvällar och nätter men normalt. Det är ju vinter 😀
   Ja precis i dag har dom ju hittat en ny variant i Sydafrika som är farligare och redan spritt sig lite här och där. T o m Tegnell är orolig fast vill inte stoppa flyg från länderna som andra har gjort…
   Tack det samma! Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *