Fred 18 juni,sol, 26 gr 🌹

Hej!
Ja i dag slår hemlandet Spanien i grader…29 har jag på em. Jag gör som där nere, drar ner mina persienner och öppnar ingen balkongdörr…släpper inte in värmen. På med fläkten. Nu har jag tur som har sol fram till 10 bara…värre för andra i huset som har sol från 11 tills den går ner…
J som också har sol länge hemma tycker det är jobbigt och på jobbet på förskolan ännu värre. Soldaten “lilla” J har äntligen kommit hem från “lumpen”. Jag såg avslutningen på Flygflottiljen i Linköping. På video i realtid. Kul men
gick inte att förstora så såg inte la guapa bland alla…Nu vilar hon upp sig innan plugg på distans om en vecka…hon är seg sa hennes mor…ja vem skulle inte bli det…😳❤️
Bild nedan från Parque de las Naciónes, Europaparken…

Pension i dag…tack, tack. Hyreshöjning på 53:-…Inget att gnälla över. Gör inte av med några pengar…OK, en tand fattas…borde göra nåt åt det. Ingen brådska säger jag hela tiden. Jag har all tid i världen. Tycker jag. Så har jag ju ont under foten…Mortons syndrom. En knuta som smärtar som f-n. Som tur är hade jag några inlägg som gör att hålfoten höjs…mindre ont. Haft nåt liknande när jag och min käre exsambo gick väldigt mycket nere i Torre…tog 1 år tror jag innan det gick bort…håhåjaja…och nu är jag ju tyngre…Kul. Man ska inte anstränga sig då så nu skyller jag på det… 😊😳

Munskydd ska bort säger Pedro Sanchez, om det går igenom så blir det 26 juni. —😷
Ja inte kul när det är varmt. Fast vissa regioner verkar inte glada, dom som har mer smitta. Andalusien tex. Vaccinationerna går inte på räls skriver nån tidning där nere. Inte rädda för Deltaviruset, dvs indiern då? Det har ju tagit över i Storbritannien som förlängt restriktionerna.
I Sverige har några 100 testats med det. Tegnell är för en gångs skull bekymrad över just det…mer smittsamt.
I Norge har en uppträdande sångkör smittats av Delta. 56 st. 1000 är satta i karantän…Många var fullvaccinerade dessutom. Roligt värre.
Nedan C/ Caballero de Rodas…

Verkar vara många nya barer och caféer som öppnat i Torre där andra har stängts. Var finns pengarna 😀 Satsar trots lägre kundunderlag…Det fanns för några år sen ca 181000 barer och restauranger i Spanien. 259 invånare per bar stod det. Och alla går ju inte till dom. Alla fattiga och barn…jaja optimism finns alltid. Här i lilla Sumpan fanns 111 st för ett antal år sen…Sveriges minsta kommun när det gäller ytan. Massor av nya namn nu som jag inte har hört förut.
Läser ju det i en FB-grupp här när någon frågar om olika restauranger.
Här är en som jag tror är kvar…Café Boullan…

Ja nu tjafsas det om nyval här hemma, inte många enl enkäter som vill ha det just nu. Det är ju val nästa år…Dyrt onödigt och mitt i pandemin. Oansvarigt…inte ens vänsterpartiets egna medlemmar vill ha det trots att deras parti tvingar fram misstroendevotum 😀 Det är bara högerpartiledare som vill ha det…vädrar morgonluft…Dom som vill ha marknadshyror. Hur tänkte V här? ¡Nada de nada!
………………………
Nedan ett litet kapell till skyddshelgonet San Emidgio´s ära. I Europaparken.
Han ska skydda oss mot jordbävningar…🤔🙏

Ja det behövs beskydd över mycket…

Nedan vår lilla sjö i stan. Svandekorationer. Lånad bild.

Ha det så bra! Trevlig midsommar! I Torre är det väl “midsommarafton” San Juan den 23.6 och ledigt den 24:e antar jag. Här är det 25:e tror jag…
P 🌺💐🌺

18 reaktion på “Fred 18 juni,sol, 26 gr 🌹

 1. Skönt att J kommit hem från det militära och kan vila upp sig innanstudierna drar i gång. Och kul att du ändå kunde se lite av avslutningen.
  Har här i Torrevieja sett att många nu fuskar med munskyddet ute. Och fullt förståeligt. Är man ensam på en gata så varför behöva ha det-. Svårt att andas även utan i värmen. Om förslaget går igenom är detju ändå avstånd som gäller och inomhus ska det ju vara kvar-
  Jag känner mig ganska trygg med mina vaccinationer x 2 och drabbas jag av någon deltavariant lär det ju bli ganska lindrigt-
  Ja, herr Löfvén har ju lite att fundera på och han hade ju kunnat ordnat detta med marknadshyrorna innan. Tiden har ju funnits. Och han klarar sig ju inte i en regering utan vänsterpartiet och det har han ju vetat om.
  Nyval lär det ju inte bli- Vill till att man nu visar lite handlingskraft kan jag tycka, även om det är sent-
  Man har ju vetat var vänsterpartiet stått i den frågan sedan länge.
  Intressant att se vad som händer. Eller kanske inte händer-
  Var på “nya” Tapeo idag- Jättetrevligt-
  Kram och ha det så bra du kan

  • Hej Ditte!
   Ja bra att soldaten får vila upp sig nu. Behövs!
   Munskydd är klart jobbigt och speciellt i värme. Får väl se om det blir nån ökning av smittan…Utomhus och avstånd är ju bäst.
   Klart det är tryggare med vaccinationer. Oroande att denna Delta sprids också till vaccinerade. Jobbig värld vi lever i nu.

   Ang marknadshyror så är det ju inte riktigt det, Det vill ju högerpartierna ha. Handlar ju om mindre än 1 % i nybyggen och som det sas så är det inte ens förhandlat fram ett förslag. Kanske inte ens i år. Synd att det blir kaos när det bara är 1 år kvar till valet. Blir dyrt och det blir stopp i maskineriet.
   KD:s näbbgädda trivdes, dom som styr Sthlms äldreomsorg…och se vad bra det gick i pandemin.
   Sorgligt.
   Kul att ni var på El Tapeo!! Jag gillar Felix där. Hoppas det går bra för dom. Det var väl Ache de Greta som det hette innan.
   Tack! Försöker 🙂 Kram P ♥♥

 2. Hej P! ☀️Roligt med positiva nyheter! Det är många som glädjs över att äntligen kunna ta av sig munskydden i Spanien! Här är det varmt, det blir över 30*+ idag också! ☀️😅 Det blir till att använda klänningar och sandaler som jag brukar ha i Spanien! Många hälsningar från Skåne ,och ha det så skönt på din balkong! ( en liten stund i allafall)

  • Hej Camilla!
   Ja det är ju positivt men i affärer och trånga utrymmen och kanske marknaderna behövs dom nog. Få se vad som händer 26 juni.
   Ja varmt här men gått ner lite grader nu. Skönt!
   Sitter en stund varje dag för att få D-vitamin som ju är viktigt.
   Annars är det ju inte direkt kul här 😀 Helger gillar jag inte.
   Ha det så bra ni också! Kram P ♥♥

 3. Verkar ha varit en enorm värmebölja i Sverige, bar att dra för gardiner och stänga ute den värsta värmen.
  Det verkar som munskydden mer och mer försvinner i stora delar av Spanien. Jobbigt med dessa i värmen. Tycker annars att det går bra med munskydd.
  Hörde om den politiska röran i Sverige, puh.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja det är vidrigt varmt här…hade över 30 vid kl 17 i går em och då har jag inte sol på min sida efter 10 🙁 Tur att jag har en stor fläkt som svalkar. Stänger allt som går.
   Ja troligen tas munskydden bort ute. Inne i affärer och andra publika ställen antar jag man måste ha.
   En tidning är rädd för att Delta ska ta över nu….
   Politiken ja…Kl 10 röstas väl Löfvén bort. Om inte ett mirakel sker…Trist och dyrt med extra val också. Snart dags ändå ju.
   Kram P ♥♥

 4. Tänker inte säga nåt mer om det politiska läget annat än att det är bra att det rörs om i grytan. Märkligt att alla riksdagsledamöterna hade munskydd på sig! Det hjälper ju inte säger oraklet AT! 😅🙃 Sverige är Sverige! 😶
  Bra att ha en seg soldat i familjen. Duktig och kämpig hon är! 👍😄 Kul att du kunde se avslutningen på video!
  Måste bara beundra alla dem som satsar i Torre i dessa tider. De behövs och vi behövs som använder oss av deras tjänster. Hoppas innerligt att fler kan åka dit och att delta håller sig i skinnet.
  Min plan är att vara en av dem.
  Jaha, så midsommarvädret. Firar vi inne eller ute? Visar sig.
  Du har rätt. Det behövs mycket beskydd. 🙏 💙 🙋

  • Hej Marga!
   Ja AT han har sin egen teori men har ju fått backa på mycket.
   Ja lilla J är tuff. Hon klarade hela tiden. Har väl lärt sig mycket, stå ut hungrig i skogen och kan väl nu laga mat också 😀 Viss tid hade dom kockutbildning också.
   Ja satsa på nytt i restaurangbranschen…många har ju gått i konkurs och även småaffärer. Såg en siffra som jag glömt men den var stor.
   Däremot har ju stora mataffärer skurit guld…alla ska ju handla och det var tillåtet.
   Ja vi får se, jag har ingen hållbar plan…är inte vaccinerad pga att jag väntar på att dom tar bort tvånget med AstraC. En del tycker det är löjligt men jag har ju en historia med blodproppar, strokes på mor, moster, Ingrid och Neta…systrarna…och så är jag hjärtropererad och Ingrid hade sällsynt lågt med trombocyter. Dom andra vet ej.
   Läste i går om en kvinna som skrev själv om att hon fick allergisk chock, blodproppar och visserligen klarade sig men 5 veckor sjukhusvistelse och fortfarande inte bra…finns hon med i statistiken…?
   Och orken lika med 0. Eget fel men finns ingen energi.
   Firas här görs inte men jag har väl aldrig firat så det är ingen stor grej. Grannen köpte jordgubbar och vispgrädde åt mig 😀
   Hon åkte ända till Norberg för att få Pzifer i veckan…Skönt nu är hon klar.
   Ha det bra!! Kan se er sitta och titta över sjön 😀 Kram P ♥♥

 5. Hola!
  Ja, detta virus… Vi är iaf vaccinerade med två doser båda två och det är väl det man som liten människa i den här globala pandemin kan göra för att försöka bidra till att mutationerna inte sprider sig. Ja och hålla avstånd och använda munskydd där det behövs. Men nu hörde jag på radion idag att de har hittat en ny mutation som de kallar delta+. Ny variant på den indiska…. Ännu mer smittsam och aggressiv… Vi blir väl inte av med eländet förrän även alla fattiga länder har kunnat vaccinera sin befolkning – och de behöver hjälp av oss rika.

  Regeringskrisen…Ja herregud… Hörde utrikeskorrespondenterna kommentera i radion i morse hur det skrivs om oss i andra länder. De fattar ingenting är väl den sammanfattande slutsatsen… Men allt har ju blivit så personfixerat och polariserat. Den som inte tycker som jag har onda avsikter – istället för att respektera att de allra flesta faktiskt vill göra gott men har olika åsikter hur man ska göra för att nå bästa resultatet.

  Har en gammal kollega på min vänlista som har ett mycket uppskruvat tonläge i sina inlägg och ofta skriver om politik – och går alltid in på personnivå. Han skrev för några veckor sedan om en SD-politiker något i stil med ”Är inte han som de där som alltid blev sist valda på gympan?” Jag kommenterade då och skrev ”Jag blev alltid sist vald på gympan. Hur är jag om jag tillhör den gruppen?” Han tog bort sitt inlägg nästa dag. Och nota bene – du vet att jag avskyr allt som SD står för.

  Ska bli så skönt att åka ner till sommarstugan! Har haft en enorm arbetsbelastning sen i höstas – och arbetat isolerat här hemma. Längtar efter att få röra mig fritt och socialisera! 8 juli är det avfärd!

  Ha det så bra du kan i isoleringen. ❤️ Hoppas att du kan ta sprutan snart!

  Kramar från oss!

  • Hej Susan!
   Ja vaccinerad skulle jag blivit om jag fick välja men den här f-b regionen har ju bestämt för oss gamla vad vi ska ha…Jag har ju en historia i generna med strokes. Mor. moster, Ingrid, Neta…samt extremt lågt med trombocyter på Ingrid i alla fall, de andra vet ej. Och jag har ju gjort stor hjärtoperation. Folk får tycka vad dom vill. Det är jag som är isolerad och inte tagit nån tid för nån annan.

   Jo jag läste om Delta+- Blir väl kul i höst. Och när jag ser alla enorma folksamlingar på läktarna i EM blir man “förvånad”. Alla resor hit och dit.
   Ja jag har naturligtvis följt kaoset i politiken.
   Tycker det är synd då alla får välja om ett år. Läst nånstans att val kostar 400 miljoner…Vi får väl se!
   Kan ändå beundra vissa tjejer som står upp för sin åsikt. Gillade inte Lööf förut men beundrar hennes ståndpunkt ang SD.
   Hedrande. Folk har tydligen glömt vad dom står för. Och ändrat sig på sin jakt på makten. Otäckt.
   Ja att utländska skriver om Sverige…Det är ju ännu värre i andra länder tex som i Spanien…där kan man knappt läsa allt hat som skrivs…och kritiken ang pandemihanteringen skrämmande, det är en västanfläkt i Sverige i jämförelse.
   Ja skönt för er att åka i väg. I juli-aug är uteslutet för mig att åka av väderskäl 😀 I bland känner jag att det nog var sista ggn jag åkte förra året…då är det illa 🙁 Vi får se!!
   Kram P ♥♥

 6. Hej, du kan säkert få din husläkare att skriva en anteckning om att du inte ska ha AZ vaccin. Jag ringde min och hon skrev in det i journalen, jag har mormor, mamma, moster och 3 morbröder som dött i hjärnblödning, så både syrran och jag fick det inskrivet. Nu behövde jag aldrig visa det för 1:a i Täby var Pfizer, de hade inget annat den dagen, sen på KS nr 2 var samma sak där. Jag ville heller inte ha AZ vaccin.

  Gissa om det blir skönt att slippa munskydd på lördag, vi glömmer varje gång och får vända om och hämta. Jag kommer på det när jag möter ngn människa. är i våra hoods har faktiskt säkert 95% munskydd när de går ute. Var på marknaden i onsdags i La Mata och alla jag mötte på vägen dit och hem och även på marknaden hade munskydd.

  Gissa om vi har livat här, någon (idiot) har dumpat 2 tuppar och 2 hönor här i parken som galer nästan dygnet runt. Börjar vid 04 på natten och slutar först vid 22-23. Vår (spanska) president i området har ringt till kommunen men de säger att det inte är deras ansvar att ta bort dem……

  Var hos Åsa och fick fötterna fixade härom dagen , såååå skönt. Ska se om jag hinner en gång till innan vi åker hem 27 juli, annars får det bli i september då vi åker ner igen.

  Ha en trevlig midsommar, vi ska bort till lomas del mar och fira med goda vänner, lunchen är vi bara 6 pers, men sen till kvällen blir det 12 personer till, så få se hur länge man orkar 🙂

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Jag har inte pratat med vårdcentralen som jag bytte till och redan har läkarna som fanns slutat. Har alltså ingen s k husläkare. Jag kan prata med dom ändå, tror dom vaccinerar. Har inte haft nån lust. Matti, vaccinsamordnaren sa ju 12 maj att det skulle ta 3 veckor innan Astra skull bort. Fel alltså men därför har jag väntat. Tegnell sa ju på en fråga igen i går (av Seniorens tidning) att det är Läkemedelsverket som bestämmer…hade jag verkligen, aldrig hört förut. Jaja jag får se, har ingen brådska.
   Jag har ju munskydd här dom få ggr jag måste ut.
   Munskydden ska bort ute i Spanien ja – om man kan hålla 1.5 m. Svårt i gathörn när folk dök upp kommer jag i håg…inomhus ska dom vara på fortfarande. I affärer mm. Bra det i alla fall.

   Hahaha…tuppar och hönor…ja inte kul! Vems ansvar är det då? Störande… 🙂 Kanske nån bondgård vill ha dom och kan hämta…
   Undrar vad dom alla som bor vid Europaparken tycker. Där finns ju.
   Dumpa dom där 😀 Då får dom tillsyn.
   Ja Åsa är bra. Har dock inte fixat fötter där. Hälsat på henne ändå. Känner ju henne sen många år. Supergullig och rolig!
   Tack min midsommar blir som övriga dagar…firar ju aldrig nåt. Lider inte av det 😀
   Trodde inte man fick träffa så många men kanske ute då?
   Ha det så kul i alla fall! Kram P ♥♥

   • Det blev bara vi 6 för lunchen blev låååång, från kl 13 till 22.30 så då avslutade vi och gick hem. Vi satt ute och hade suttit ute i trädgården som går genom området om vi fortsatt till andra sittningen, men man börjar ju bli gammal och trött så vi gick hem 🙂

 7. Hej Preciosa!
  Så fint att du fick se barnbarnets stora dag ändå, fast du inte kunde vara med. Förstår att du är glad och stolt.
  Visst har det varit varmt, alldeles för varmt, men nu har svalare luft kommit och med det regnskurar och det tror jag behövs.
  Fint att vi har våra balkonger, där är det skönt att sitta, om man nu inte kan gå ut så enkelt.
  Vi brukar ha mycket med blommor på vår balkong, men denna vår har jag inte orkat bry mig, så inget blommar där nu.
  Munskydd är så jobbigt att bära, jag tycker inte att jag får luft. Nu är det länge sedan jag hade det förstås eftersom det inte har blivit så mycket utegående och träff med andra personer.
  Jag tycker att det känns bra att vara vaccinerad, men det är ju frivilligt och träffar du inga andra så kan du ju göra som du tycker känns rätt och bra för dig. Nu behöver du i alla fall inte vara rädd för att få Astras vaccin, vad jag kan förstå.
  Detta med politiken är ju så rörigt och tråkigt. Att de inte kan samsas. Nyval kostar pengar och det verkar ingen tycka vara en bra lösning. Vi får se hur det går.
  Var rädd om dig Preciosa och hoppas att du får en trevlig Midsommarhelg.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja roligt att se Junias avslutning. Nu vilar hon upp sig men ett ämne ska pluggas upp fr o m nästa vecka. Roligt när dom vet vad dom vill göra i framtiden…
   Usch ja det har varit alldeles för varmt. Tur jag har en bra fläkt.
   Nu blir det normalare grader. Fast jag tycker iaf det är för varmt
   Inne alltså. 😀
   Hade jag inte fått ett par pelargoner av dottern hade inte jag heller haft något. Blev glad. Lite klena är dom men verkar ta sig.
   Astras vaccin ska ju fortfarande ges till oss över 65. Ingen ändring än. Jag kan kanske prata med vårdC men ingen lust ännu.
   Det blir nog nyval…orkar knappt bry mig längre…
   Ha det bra du med! Vi får göra det bästa av livet 🙂
   Kram P ♥♥

 8. Det ska bli sååå skönt att gå ut på promenad utan munskydd idag! Fast självklart kommer det ju med ändå, fast inte över näsa och mun ifall det inte uppstår trängsel eller att vi går in i nån affär eller så där det ju fortfarande är obligatoriskt. Bra så!

  Hoppas du får en fortsatt fin midsommarhelg och att ontet under foten ger med sig!

  • Hej Ama!
   Ja jag förstår det men kommer ihåg att det kändes läskigt när man blev van vid det…ja när jag klev ut från Arlanda för 1 år sen…
   Tack detsamma! Det fotonda känns inte längre…konstigt.
   Yrsel fick jag i stället…karusell en morgon så nu rör jag mig som en Zombie fast det är ju ingen större skillnad 🙂
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *