Tors 25 juni, sol 28 gr 🌸

Hej!
Ja det är varmt här hemma också fast inte lika läskigt fuktigt. Stänger ute solen på dagen med persienner 😀 29 gr i skuggan kl 17 i går. Skönt att solen drar i väg runt hörnet kl 10 redan. Min granne Kerstin har det hett på sin sida.
På TV pratar dom virus hela tiden…har bara 4 kanaler nu…finns inte mycket att välja på.
90% av avlidna är gamla i Covid19. Kul. Man får försöka hålla sig kvar då så det inte bara blir unga kvar av populationen. Dom verkar ju orädda iofs men behövs väl några kvar som vet nåt om livet förr…eller. Fiska efter empati får vi göra 🙂

Resan hem gick bra, inte fullt plan och jag lyckades säkerställa (poppis ord) att jag fick sitta utan någon bredvid. Trevlig i incheckningen som gjorde sig tid att kolla. Tacksam att jag kan förklara på deras språk 😀 Underlättar.
Miguel Taxi nr 1 gick med mig in. Gulligt!! Fanns inga bagagekärror 🙁 Varför då kan man undra.
Tyvärr buss ut till planet som sen höll oss inlåsta 10 min utanför planet. Några blev sura. Jag satt bra i ett hörn på distans så jag var cool. Dom vågade väl inte öppna dörrarna om dom i planet inte var klara.
Kom på efter 2 trista timmar att man kan köpa fullt internet på SAS app el hemsida. 49 svkr. Billigt fast resan var ju dyr…3417:- Ingen servering så jag ångrade att jag inte köpt Cocacola på flygplatsen. Lite energi hade behövts eftersom kaffe inte fanns. Vattenflaska låg på sätet.
OK, Joanna hämtade mig…byggt om så man fick gå långt till parkeringen. Där kroknade jag ordentligt efter suttit alla dessa timmar. När jag kom hem så orkade jag bara säng/soffläge hela nästa dag. Jobbigt…många kilo extra att bära på också… 🙁 🙁

Jag läste om att spanska folket ökat i vikt pga den hårda karantänen…7 veckor först då ingen fick gå ut utom att handla – helst 1 ggn i veckan och då bara en person i hushållet. Mannen nedan har gått runt på takterrassen varje dag i månader, även när man sen fick rätt att vara ute och motionera och nu får man ju vara ute när man vill och hur länge men han går envist “1000” varv där fortfarande…undrar hur golvet ser ut 😀

Ja alla sätt är bra utom mina, vara stilla och äta saker 🙁 Min inbo började ju cykla på sin motionscykel men ledsnade…nu har han börjat gå piren igen efter 5 mån. Bra.
Undrar hur det blir nu när folk verkar att kasta sig ner så fort dom öppnade gränserna…inrutade playor med rep i Torre, anställda ungdomar, polis och vakter…
Så här kan det ju inte se ut mera:
Har blivit ett antal nya smittutbrott nu på 11 ställen i Spanien…i dag ett nytt till läste jag.
När folk kommer till flygplatserna så scannar dom av om folk har feber. Om nån f ö verkar sjuk så tas den åt sidan och jag tror det var 500 läkare som ska vara på flygplatserna i sommar…Tur dom finns att tillgå då!! Vaya, vaya!! Det blir en lång väg att gå för att komma tillbaka till normalt om det nånsin går. Dom sa just på TV nyss att det är den värsta krisen sen andra världskriget…om det nu går att jämföra.

OK, har inget glatt att skriva…i morgon är det 3 år sen min kära syster Ingrid lämnade oss så hastigt!…Kommer i håg varje minut den dagen den 26 juni 2017…Kan inte fatta att jag överlevt det fortfarande. Är lika förvånad varje morgon jag vaknar. Hon fanns ju alltid där, vi pratade ju varje dag…hur kan man leva vidare? Om jag bara kunde få ringa en enda gång…men det går inte.

Ha en bra helg! Kram P 🌸

 

30 reaktion på “Tors 25 juni, sol 28 gr 🌸

 1. Ska verkligen bli intressant att se hur många som åker ner nu när man får, fattar inte varför alla är sååå på för att åka ner. Bättre att vänta lite kan jag tycka. Vi har nerresa bokad 6 sept, men vi får väl se om det är läge att åka då eller ej, nästa inbokade är i slutet av oktober. Jag åker inte ner med en massa begränsningar, då är jag hellre hemma. Munskydd, måste ju bli fruktansvärt varmt att använda nu när värmen är som värst de kommande månaderna, vi tyckte det var jobbigt 21 mars då vi åkte hem, glasögon som immade igen hela tiden.

  Så det är redan 3 år sedan Ingrid gick bort, förstår att du saknar henne <3, måste vara extra sorg när det är ens andra halva som försvinner.

  Kram

  • Hej Yvonne!
   Nej åka nu det är ju helt tokigt…värmen, munskydd, packat med folk som inte kunde åka tidigare i år…nej men är ju fritt val…om poolerna inte är öppna heller på många ställen. För dyrt med rengöring och vakt enl reglerna nu.
   Ja munskydd immar ju glasögonen men man blir van och har sina knep 🙂 Trycka fast dom vid näsroten ordentligt. Där var LIDL:s inte bra, för klen “remsa”.

   Ja tillvaron är mycket fattigare nu, var ju van att prata varje dag, har mycket att berätta 🙁 Så sorgligt är det. Känns som att hon har det bättre än jag.
   Kram P ♥♥

 2. Hej ja nu håller du dig undan viruset ! Vaccin på väg Ja dom kollar på flygplatserna men jag oroar mig mest för Madridarna o dom kmr med bil Stränderna verkar funka än men på restaurangerna har folk tappat respekt Kan bara ana hur du känner så här års 😢Styrkekramar 💕

  • Hej Åsa!
   Ja det var bra att fly fältet innan invasionen kommer där nere.
   Hade redan kommit Madrileñare märkte jag 😀
   Ja nu går det väl på playorna men sen…vet inte hur dom tänkt faktiskt…
   Ja denna dag som i dag är inte glad trots att jag försöker förtränga…Tack! Kram P ♥♥

 3. Hej P! 🌸 Så är du då tillbaka i din lägenhet.. Måste vara en stor omställning efter den långa tiden i Spanien.. Så skönt att du fick hjälp med bagaget, Miguel verkar vara en riktig pärla! Vikten ja,.. de kilona vi gick upp i Spanien klamrar sig envist fast.🤭 Men, det viktigaste är att hålla humöret uppe, och att hålla sig frisk! Nu får du en stor kram, och jag tänder ett ljus för din syster. 🤗🌿🌺☘️

  • Hej Camilla!
   Ja nu är jag tillbaka…bra att fly fältet innan invasionen där nere…
   Blir ju packat!! Jag har ju lika varmt här nu och går inte ut så än så länge är det ingen skillnad 😀 Snart blir det svalare, skönt!
   Miguel är en jättegullig kille! Han har sin bror och en till som kör hans taxi. Nu har det varit jättedåligt med jobb tyvärr för många i den branschen. Ökar nu och det är ju bra.
   Kilona…usch jag har panik…jag var ju inte normaltjock innan 😀

   Tack snälla du! Dagen i dag är inte glad! Blir mer påtaglig, tittar på klockan hela tiden och kommer i håg…♥
   Kram P ♥♥

 4. Hej käre Preciosa!
  Äntligen har du kommit hem!
  Bra att J hämtade dig på Arlanda. Knepigt att de har flyttat besöks-P-platsen. Där springer p-vakterna runt och bötfäller som om de har provision. Det har jag sett med egna ögon. De är riktiga stridisar.

  Visste inte när du skulle resa hem, men tänkte på dig när det nu är lika varmt som vid länderna kring Medelhavet, att du inte får svalka här heller. Vilken tur då att solen passerar runt husknuten runt 10-tiden på fm.
  Hur är det nu med bygget i grannhuset. Bullrigt från kl 07? Hoppas inte!

  Bra att Ignacio nu kan promenera ut på piren varje dag. Jag minns när jag gick piren med honom och de ggr jag gick ensam där. En sådan låång pir borde finnas lite varstans här också😊. Ett måste när man besöker Torrevieja, eller andra hamnstäder längs solkusten.

  Sorgens dag för dig den 25 juni. Minns själv när vi, jag och Anna-Lena, träffade dig, Ingrid och Cata på ett café bara några dagar innan det ofattbara hände. Så tragiskt!

  Vid tillfälle i sommar vore det kul att ses på en fika. Tills dess, var rädd om dig!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja det tog tid att bestämma sig men när jag tänkte på hettan och allt folk som invaderar Torre så…
   Dyr parkering där…
   Jag har varmt just nu men snart ska det ju bli svalare. Skönt. Bygget hörs knappt. Dom har nog gjort värsta bullersakerna kanske…verkar vara få…kanske har semester snart men antagligen inte. Är säkert inhyrda polacker ser det ut som.
   Ja piren är ju enormt lång…lite väl varmt men går man tidigt så.
   Tycker inte att han verkar må så bra nu efter jag åkt hem 🙁
   Låter grinig 🙂 Sover dåligt, inte bra för honom,

   Nej 26 juni var det hon gick i från oss…mellan kl 10-15 ca…
   Jo jag kommer ihåg när ni var där och Cata. Så kul!
   Ja få se om vi kan ses! Tack! Kram P ♥♥

 5. Välkommen hem! Bra med gott om plats på planet och fint med tre säten för dig själv.
  Ja, tre år sedan Ingrid gick bort idag. Vet ju att Ingrid är med dig varje dag och givetvis är saknade stor. Så svårt att fatta att detta hemska hände.
  Vi har ingen brådska till Spanien och allra minst jag. Men så småningom vore det bra att ta sig en titt och se att allt är bra. Men Ama & Anders har ju varit så bussiga att ta sig några vändor för att titta till det.
  Vi hörs!
  Tankar och kramar på distans från Mr B och mig.

  • Hej Ditte!
   Ja det var bra resa om man ser till utrymme 😀

   Tre år, jag fattar inte hur det kunnat gå så lång tid. Ingen aning hur
   tiden har gått…men det har den. Ja obeskrivligt tomt är det.
   Har ju mycket att säga…
   Nej åka ner till Torre är ju omöjligt och för dig är det ju inte bra.
   Alldeles för mycket folk åker ner läser man och också att smittspridningen ökat…
   https://www.sydkusten.es/sk/11/a/29243/slappare-attityd-okar-smittspridningen/
   Bra att ni har tillsyn! Dom orkar i värmen 🙂
   Tack kära ni! Kram P ♥♥

 6. Halloj! Måste kännas konstigt att vara hemma igen? Jag fasar för omställningen redan, då vi åker hem på onsdag. Tre månader blev drygt ett halvår. Man vänjer sig och minns knappt vad man har där hemma. Här märker man att tyskarna fått komma ner. De ångar på som om inget har hänt. Inga munskydd och ingen distans. Stackars kassörskorna i affären som måste hålla koll, samtidigt som de sitter i kassan, då de tagit bort vakterna vi ingången.
  Vi har haft riktigt varmt, runt 30 grader, några dagar. Men som tur är har vi hyrbilen med AC så vi har gjort utflykter på ön. Har nästan glömt bort hur det ser ut på västra sidan. Åt en svindyr lunch i Port Andratx 😅 helt andra priser än här på östkusten. Det är fascinerande att se hur vissa städer domineras av tyskar (Andratx och Sóller) och andra av britter (Port de Pollenca). Det finns mycket att se och många stränder att besöka som fortfarande är relativt folktomma.
  Minns när din syster gick bort 💕 Måste kännas tomt när ni var så nära. Min syster gick bort 2002 och jag saknar fortfarande hennes kloka ord. Det skilde sex år mellan oss så det var först i vuxen ålder som vi kom varandra nära.
  Ja, coronakilona är inte lätt att bli av med. Vi vandrade också på taket och innergården under karantänen men nu med bilen 😏 blir det lite för bekvämt… Får ta tag i det hemma.
  Håll dig borta från virus och ha det bra 👋🏼 Kram Ann o Kenneth

  • Hej Ann!
   Ja på ett sätt konstigt, är räddare att gå ut. Folk har ju inte munskydd här och det klagas i FB-grupper att folk inte håller distans i affärer tex. Men har man munskydd så flyr dom en så det är ett tips hahaha…dom tror då att man är sjuk.
   Ni har varmt men här är det lika…fy!! Ska bli svalare tills ni kommer hem.
   Jag var ju borta 5 mån men hade nog kunnat ta mig hem tidigare.
   Usch att tyskarna ska utmärka sig men det gör dom ju ganska ofta kommer jag i håg sen förr. Blir väl mer smitta nu då…
   Port de Pollensa bodde jag minst 5 ggr 🙂 Då var det en lite mysig ort.
   Och staden några km in precis som Alcudia också har.

   Ja att mista en tvilling är fruktansvärt…man har ju haft nästan daglig kontakt hela livet…vidrigt ensamt blev det. Tur att jag har vänner att ringa till…fast träffas är ju så svårt nu. Såg på TV att folk ringer till jourtelefoner och måste få prata. Har ökat ofantligt.,
   Jag har ju även mist yngre syster (65) för 5 år sen samt en bror förra året, 66 år. Vi var halvsyskon och inte haft lika mycket kontakt.
   Har en lillebror kvar…Han är bara 62 🙂 Ja jag (vi) är ju också mycket äldre än dom tre. Mor var 47!! när hon fick lillbrorsan Björn 🙂
   Ja kilona…svårt men brukar vara lättare ta bort några här hemma.
   Bara att sätta fart men går ut gör jag inte…än.
   Hoppas er resa blir bra och kram så länge! P ♥♥

   • Ja, Port de Pollença är urmysigt fortfarande. Har kvar charmen av fiskeby och har en hel del bra restauranger, åt vid torget häromdagen. Var där på semester två somrar 2005-06. Ving, Torre Playa. Fin lägenhet med takterrass. 🌺🌸🌺

    • OK, jag tror jag bodde 3 ggr på Torre Playa och ett par ggr utanför. Kul att den fortfarande är en mysig by. Sista ggn jag var där kommer jag inte i håg men måste varit innan 2001 då jag hamnade i Torrevieja.
     Vet att jag en gång gick 365 trappsteg i staden Pollensa upp till ett kapell eller nåt…puuuhhh!!
     Var värre att gå ner 🙂 Din stavning är väl mallorquinsk el Valenciansk…
     Kram P ♥♥

 7. Hej Preciosa och välkommen hem!
  Jag kan förstå att det är en annan slags värme i Spanien. Kommer ihåg att i Brasilien var det så fuktigt i värmen.
  I morse hade vi 20 plusgrader redan klockan halv sex. Undrar hur många grader över 30 det kommer idag.
  Härligt att flygresan gick bra.
  Fint att du fick bra platser på flyget och ingen bredvid dig. Det känns säkrare så.
  Härliga bilder. Jag tycker om den med alla parasoller och alla människor där på badstranden.
  Har det gått 3 år? Tänk, vad tiden rinner iväg. Förstår att den sorgen och saknaden inte går över, det är ju någon som fattas hela tiden.
  Jag kommer på mig själv ibland med att vilja ringa min äldsta syster. Hon avled sommaren 2013. Så är det bara och det är svårt att göra något åt det.
  Hoppas att du inte har det så varmt inomhus, för utomhus är det svårt att vara nu, tycker jag. Men, du är ju van med högre värme så det kanske går bra.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

  • Tack Wiolettan!
   Ja det är stor skillnad på värme här hemma. I Spanien vid kusten var det 90% luftfuktighet i går. Inte kul!
   Jag har haft 29 gr här på baksidan då solen går i väg runt huset redan kl 10 Så det är bra. Nu ska det ju svalna på måndag och det tackar iaf jag för. Jag har en stor golvfläkt som tur är.
   Resan blev bra med hyfsad distans till andra men alla måste ju ha
   munskydd och det är bra.
   Ja tre år och det är så konstigt att jag klarat det…men människan är anpassningsbar fast lidandet har varit vidrigt mellan varven…

   Bilden på stranden tycker jag är hemsk hahaha…alla dessa människor vid strandkanten…som myror. Ännu värre nu i virustider men det får visst bara var ett visst antal där i sommar hur det nu ska gå…och indelade 4 kvm per familj…
   Lite mindre folk kanske åker dit men storstadsborna i Spanien har ju lgheter där plus tillresta EU-bor i andra länder.
   Få se hur det går!
   Ha det bra! Kram P ♥♥

   • Nu är det skönt här hos oss, 16 grader i morse då vi gick ut och det fläktade så där lagom.
    Den, kan jag säga värsta värmen, har försvunnit för denna gång, det är jag glad över, om jag ska vara egoistisk. 32 grader är för varmt.
    Det var en otrolig mängd människor där på badplatsen. Jag skulle inte ha trivts där, för trångt, verkar det som.
    Om inte folk ska trängas och vara för nära varandra.
    Då måste det väl vara vakter som kollar, eller hur görs det, kanske på eget ansvar.
    Sköt om dig.
    Varm kram!

    • Hej Wiolettan!
     Tänkte precis skriva en blogg i dag…kanske det blir av.
     Ja nu är det ju skönt och svalt! Hoppas det förblir så för vår skull hahaha…Fast vet fler som tycker så 🙂
     Folk trängs över allt på strändern, såg från Barcelona…såg hemskt ut.
     Viruset lär inte dra i väg i första tag. Fattar inte hur folk tänker! Ansvar i det fallet verkar inte finnas.
     Tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. Skönt att du kom hem säkert.
  Verkar vara en stor värmebölja i Sverige. Pratade just med sonen i Stockholm och de hade 29 grader, det är varmt.
  Här i Wales hade vi värme i tre dagar och idag är det sol blandat med skurar.
  Ha de så skönt i vackra Sverige!

  • Hej Lena!
   Tack! Ja jag var orolig innan! Men gick ju bra 🙂
   Jo i går var det bara för hemskt här…30 gr hade jag i skuggan och 29 i flera dagar. Fläkt på men blir raspig i halsen av den…
   Kunde inte sova i natt men nu på fm är det sval luft så jag har balkongdörren öppen! Skööönt!! Kanske blir regn, gör inget!
   Tack och tack detsamma! Kram P ♥♥

 9. Så snällt av Miguel att hjälpa dig inne på flygplatsen. Guld värt förstår jag. Vad bra att du fick sitta ensam på en rad i flyget.
  Vi har ju Spanienvärme här hemma också och poolen är skön att ha nu.
  Den 26/6-17 glöms inte i första taget. D ringde och frågade flera ggr om jag satt ner och tur var väl det när hon talade om vad som hänt. Förstår att din saknad är stor och jag saknar min gå ut och gå kompis.
  Här är det också viktökning med 4 kg pga rökstopp i 4 månader. Vill absolut inte öka mer nu.
  Många avståndskramar/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja Miguel är så himla gullig! Åkt många år med hans taxi!
   Ja tomma rader men nu läste jag att det nog är slut med det 🙁
   Förluster för bolagen så klart.
   I dag är det svalare, kunde inte sova i natt. Så j-a varmt!! Kan inte ha öppet för mygg…men nu på är det svalare!! Tack!!

   Ja värsta dagen i mitt liv var det 26 juni 2017. Här är jag kvar men tror varje kväll att jag inte är det i morgon. Generna tänker jag. Ännu värre nu i virustider med isolering. Här vågar jag inte ut. Bara om jag måste.
   Ja Ingrid och du umgicks ju mycket ♥
   4 kg är väl bra för dig, börja inte röka!!! Förbjudet!!
   Kram P ♥♥

 10. Tre år… Helt ofattbart! Både det som hände och att det har gått så lång tid sen det ofattbara inträffade.
  Skönt att resan hem gick bra och att du nu är på plats i Sverige.
  Vi är glada att vi har fått komma iväg en sväng. Alla har visat stor försiktighet och på första hotellet fick vi ett skott i pannan (med feberpistolen) så dom verkar onekligen ta det hela på allvar helt klart.
  Hoppas värmen lugnar sig något hos dig så du kan njuta av vistelsen i Sverige 🙂
  Ha det gott!

  • Hej Ama!
   Ja fattar inte hur jag klarat det…tur jag har dom som orkar lyssna även om jag inte pratar så ofta om det som hände och om Ingrid.
   Blir så ledsamt.
   Ja kom hem bra och ser att ni är på en tripp. Omväxling förnöjer.
   Bra att dom är noga men hur blir det i sommar…ja ingen vet.
   Varmt och omöjligt att sova men nu i dag är det svalare på fm. Tur det, natten var hemsk. Ingen AC, blir väl så till slut att man får skaffa en. Lika varmt senaste somrarna också. Fast elen är undermålig i detta hus…ägaren bryr sig föga. Får inte ha elspis el tvättmaskin tex.
   Tack detsamma! Kul att ni var hos Emma som jag också följer!
   Kram P ♥♥

 11. Hola! Skönt att resan hem gick bra! Ofattbart att det är tre år sedan Ingrid lämnade oss. ❤️

  Har njutit av värmen men nu ska det bli mer normalt sommarväder igen: regn, växlande molnighet och 15-20 grader. Jobbar en dryg vecka till och håller koll på prognosen eftersom jag inte åker kommunalt och inte vill gå i ösregn. Blir cirka 15000 steg per dag fram och tillbaka till jobbet. Ser ut som om det ska regna i morgon bitti så jag får nog knalla till kontoret idag och hämta datorn.

  Ja konstiga tider är det. Vi har biljetter i juli – aug men omvandlar dem nog till cashpoints.

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Tack bra att jag kom fast f-n vad varmt det är! Sovit dåligt. Men nu så är det svalare i dag!
   Ja det är ofattbart och jag är förvånad vad man orkar med…
   Hemska svackor finns dock mellan varven 🙁

   Ja för dig har det varit bra väder som gillar värme, bra att det är svalare för mig nu 😀 Skulle ha AC här numera men elen håller väl inte i detta gamla orenoverade hus. Varmare verkar det bli här hemma…
   Ja det är nog förnuftigast att inte åka nu. Tänk 35 gr, massor med folk och munskydd…kanske ingen pool…
   Kram P ♥♥

 12. Hej P
  Hoppas att du har fått vila upp dig efter flygresan. Men den gick ju trots allt bra. Det är ju skönt att I kan komma ut och gå nu. Piren verkar så lång att den vet jag inte om jag skulle orka att gå. Men man behöver inte gå hela sträckan.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja jag har verkligen slöat…alldeles för mycket 😀 Ja den gick ju precis som jag önskade. Avstånd, ingen runt mig, inte ens framför och bakom…
   Hela piren har jag gått kanske när jag var ung ett par ggr dvs 2006-7 🙂
   Sen halva 🙂 Nån gång…
   Kram P ♥♥

 13. Hej,skönt att resan hem gick bra.Ja,här hemma har vi haft Spanienvärme en hel vecka.Skönt tycker jag,men lite svettigt när man jobbar.3 år!! Sen din syster dog,vart tar åren vägen??Hoppas att du får ha det bra.Må så gott.Kram Monika.

  • Hej Monika!
   Ja den gick ju bra som tur var. Alldeles för varmt här hemma 🙂
   Tur att man slipper jobba 😀
   Ja vart har åren tagit vägen…konstigt men man har ju inget val, måste ju stå ut.
   Tack och tack detsamma!
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *