Tisd 31 mars, regn/sol 17 gr 🧤🧤

Karantän dag nr 18

Hej, hej hemskt mycket hej!
Ojojoj…händer mycket konstigt här…I går kväll kl 20 så började folk applådera från alla håll och kanter som vanligt från balkonger och fönster…eller förrgår…dagarna går liksom ihop…då fick ambulansförarna för sig att just då åka och tuta (alltså tutan kan väcka en död) på gatorna omkring…15 ambulanser var det och dom åkte sen förbi Guardia Civilpolisens högkvarter. Dom i sin tur hade åkt med massor av sina gamla 70-talsbilar till sjukhuset och hedrade ambulanserna…ja dom tutade och applåderade så patienterna vaknade väl till liv…Jaja dom förstörde applåderna och musiken. Bra tajmat 🙁 En annan applådkväll åkte en stor G Civilbil också kl 20 och hade nån marschmusik eller kanske det var och Nationalsången…på högsta nivå så några applåder var svårt att urskilja…Suck…Man kan dessutom undra (om man får…) hur 15 ambulanser har tid att åka ända hit…jag fick ju ingen – eller rättare sagt dom kom flera timmar för sent när jag ringde för en väns skull för ett tag sen…blev taxi 🙁 Jaja detta är Spanien.
I fredags så var det så tyst så när jag tittade ut kl 8 på morgonen från terrassen såg jag bara 2 som tydligen skulle dra en jättetjock kabel i huset mittemot. Noterade att båda hade ansiktsmask.

Men från i går ett nytt direktiv…miljoner människor får inte jobba. En sorts semester till och med 9 apr. Nu blev det ännu tystare…spöklikt på förmiddagarna.
11 april går vår karantän ut men alla tror den förlängs…Hu och hu…vad gör alla som sitter i sina lägenheter och har barn tex…kanske inte har paddor och internet tex…många fattiga familjer här…Kvinnor som bor med argsinta män har fått en kod om då får lov att gå till apotek…om dom säger den så vet apotekspersonalen att dom ska ringa 016 och anmäla…ojojoj men bra alltså!
Vatten, el och gas ska inte stängas av om folk inte kan betala nu när många förlorat sina jobb stod det i dag. Dom som har egna småföretag får uppskov på lån…
http://www.spaniaavisen.no/wip4/kan-ikke-kutte-stroem-vann-og-gass-i-boligene/d.epl?id=2567173
****************************************
Vilken lyx det skulle vara att gå till La Panattería och andas in bensinlukten på Calle Apolo 😀

Läste i en spansk tidning att adoption av hundar skjutit i höjden 🙂 Ja det förstår jag…
Bara dom inte lämnar tillbaks dom till hundgårdarna sen…men å andra sidan kanske hundarna får hundarna komma ut från sin trista tillvaro…ingen får ju promenera med dom nu annars…Ja bra el dåligt…Bra om dom är snälla och behåller dom. Kan ju vara såna som tänkt på att ha hund som nu slår till i isoleringen…Men å  andra sidan bötfäller dom om man är ute mer än 10 minuter med dom…lite sjukt…
http://www.spaniaavisen.no/wip4/hundeeiere-som-bruker-mer-enn-10-minutter-paa/d.epl?id=2567170

Ja inte mycket att skriva om…bara elände egentligen…
Statistiken i Spanien talar sitt tydliga språk.
I dag: 94.417 fall av Corona, 8.198 döda, inlagda på Iva 5.607, friskförklarade 19.259
Sen säger vissa experter att talen är alldeles för låga…jaha…

Vi får stå ut…Resístiré. Har texten till låten, vet inte om det är hela…
https://www.letras.com/duo-dinamico/139992/

https://www.youtube.com/watch?v=K1rKj6XMt4Q
Kram P ❤❤

28 reaktion på “Tisd 31 mars, regn/sol 17 gr 🧤🧤

 1. Ja, det är bara att stå ut. Hade inte läst det någonstans men undrade också om folk kommit på det därmed att gå till hundgårdarna! Det gäller ju att hitta kryphål, tydligen. Men vissa kryphål är underbara för tydligen är det inte bara hundarna som fått följa med hem utan även katter. Katter får man väl inte gå ut med? Men de är bra sällskap, de med! Precis som du säger, hoppas bara att de får fortsätta sina nyfunna boenden. Eller är folk så egoistiska?

  Själv vacklar jag mellan att njuta av att det regnar för då stannar folk inne samt att det har varit så lite regn så det behövs, min gräsmatta tar tacksamt emot. Samtidigt vill jag ut och njuta av solen i min trädgård, det är så himla kallt i huset nu när det regnar och veden är i stort sett slut, vet inte ens var jag kan köpa nytt nu när allt är så stängt. Marsfakturan från elbolaget kommer vara högre än februari, bakvända världen.

  Sköt om dig!

  • Hej Emma!
   Ja man har har ju inget alternativ…Jo jag har väl egentligen som icke resident. Går många plan med SAS hem efter påsk. Antagl svindyrt men å andra sidan blir Ignacio ensam och det vill jag inte. Har ju de bra på terrassen. Inte kallt alls här då solen flödar in.
   Jo jag vet inte var jag läste att adoptionerna av hundar skjutit i höjden. Tror det var nån spansk tidning. Köpen (om dom kostar) görs upp på internet eftersom man inte får gå dit…stod det visst. Ja hoppas det för gott med sig absolut. Nej katt får man ju inte gå ut med 😀
   Tur vi har hyfsat varmt även om Ignacio tycker det är kallt i bland…spanjor ju 😀 Men sol nästan varje dag och regn lite emellan. 44E gick fakturan på sist. en månad alltså…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 2. Hej P!☀️
  Så är det då 1april idag! Många tidningar avstår från att ha några april skämt i år. Men jag tycker det är viktigt att hålla humöret uppe. Un dia sin risa es un dia perdido! På gatan är det lugnt, förutom polisbilar som kör förbi lite då och då, samt gardia cevil som går runt på gatorna. Hundägare som rastar sina älsklingar och lite människor på väg till affären, bärandes sin Macadona plastkasse väl synlig!!Polisen har blivit mer sträng nu, slutar med att varna folk, – nu blir det direkt höga böter för de som befinner sig på gatorna utan giltigt skäl. Vi är lydiga och håller oss på balkongen, går bara ut för att handla och kasta soporna!!! Idag är det dag 18, och ännu har vi inga tendenser till att börja klättra på väggarna! Många hälsningar och clownkram, – var rädd om dig! 🤗💕☀️

  • Hej Camilla!
   Ja några aprilskämt har jag bara sett ett i en grupp i Sumpan. men den var harmlös och vänlig 😀
   Jo humöret måste upp. Jag har dille på att titta på videos i flödet och i bland kan man skratta ihjäl sig nästan 😀 Nyttigt hahaha…
   Jo här är lugnt också…men tyckte det var mer bilar i farten fast det borde varit tvärtom nu när företagen stängt i 100-tal t o m 9.4.
   Jo Guardia Civil är riktiga machos…i bland verkar dom nästan rabiata…men har väl uppdraget att vara så hårda som dom ser ut.
   Inte har det hjälpt mycket heller…smittspridningen är ju enorm.
   Över 9000 döda i dag…Usch 🙁 Inget man kunde ana för ett par månader sen…För oss är det dag 19 i dag. Vi började lite tidigare här i Valenciaregionen…
   Det går bra, jag har ju lite att göra…läser och skriver och har mig, pratar i mobilen 😀 Tur att det inte är dyrare med svensk mobil numera…min spanska tog lite pengar i från mig förut.
   Kramar och ha det så bra!! Kram P ♥♥

 3. Här är det få som applåderar kl 20.00, slött och tråkigt, tycker jag.
  Heja spanjorerna som i alla fall engagerar sig.
  Hörde också att fler inte får gå till jobbet. Troligen ett klokt beslut.
  Inte lätta tider för många i Spanien. Tänker mycket på er som är där.
  Kramar!

  • Hej Lena!
   Ja det är ju fint detta med applåder och musik. Vet inte hur det är hemma…glömt fråga 🙂 Ja spanjorerna dom kan dom!
   Ja nu är det miljontals som inte får jobba…t o m 9:e…T o m banken var stängd här nära sa Ignacio. Antar att nån är öppen av alla bankers kontor.
   Få se efter påsk…alla är naturligtvis funderande…och samtidigt oroliga. Men att gå ut borde man få…avstånd och luft…men samma regler att handla och allt som är inomhus kan vara kvar ett tag.
   Jag har tur som bor här och vår stora terrass och Ignacio har tur som inte bor kvar på boendet…på många av dom dör dom som flugor. Stod om ett boende här strax utanför stadskärnan i dag…inte hans men iaf…smitta och avlidna 🙁 Tragiskt!!
   Tack! Kram P ♥♥

 4. Hola! Ja, livet är skört. Min granne och kattvakt, namne med dig och katten avled hemma idag. 😢 Har försökt trösta hennes man på eftermiddagen och ett ljus brinner här hemma för henne ikväll. 😢

  Har tre personer i vår port som jobbar på SÖS varav en på akuten och som har varit hemma jättesjuk i 2 veckor med misstänkt Corona. Ska testas innan hon får komma tillbaka till jobbet. Träffade henne på gatan igår. För henne hade det varit som en influensa men feber mycket längre och med andningssvårigheter i ett antal dagar. Hon beskrev det som att försöka andas under vatten.Skandalöst med brister på skyddsutrustning och istället för att myndigheterna erkänner att det saknas ändras rekommendationerna för hur man ska skydda sig med lägre restriktioner. Personalen är så upprörda! De har själva gått ut och köpt regnrockar.

  Ett kompispar har varit sjuka i över två veckor med coronasymptom – ej testade. Hög feber och ont i överdelen av ryggen och svårt att andas…

  Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena! På Åsöberget är det ledsamt ikväll.

  Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Men så tråkigt…var det Corona? Ja livet är plågsamt i bland ☹️
   Ja att personal inte har skyddsutrustning är ju fruktansvärt!! För hemskt! Därför har ju 1000-tals personal smittats här nere och äldre dött som flugor … Nu läste jag om några i Torre också… men det är så hemligt var verkar det som… Ja många klarar sig också men men…vet en kille på 9 som har varit sjuk med envis feber länge. Typiska symtom men ej testad.
   Ja hoppas man klarar sig och alla i ens vänkrets och familj. Har ett fall till som jag oroar mig för ☹️
   Kram P ❤️❤️

 5. Jag tycker tvärtom att ambulansparaden och dom där polisbilarna förhöjde manifestationen. Så olika man kan tycka och tänka.

  Hoppas verkligen att dom släpper lite på restriktionerna och förbuden direkt efter påsk. Man behöver inte släppa allt på en endaste gång utan ta det lite pö om pö (konstigt uttryck det där, pö om pö?). Jag vill kunna gå UT utan att behöva ha nån giltig anledning. Självklart hålla avstånd och inte folksamla mig…

  Nåja. Vi får väl bara avvakta och fortsätta hålla tummarna för att det vänder.
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja olika…men EN ambulans låter ju som en mistlur, vad gör då inte15 🙂 Jag har alldeles för bra hörsel tyvärr och sen färgades jag förstås av att jag inte fick en ambulans på flera timmar då det var fara på färde förrförra veckan…kunde gått väldigt illa.

   Jo jag hoppas att man åtminstone får gå ut och gå…med avstånd men affärsrestriktionerna kan dom ju ha kvar…barerna blir nog svårt tror jag…Ja hoppas hoppas…
   Kram P ♥♥

 6. Ja, bedrövligt är det ju i Spanien. Verkar ännu inte som att restriktionerna hjälpt men å andra sidan kanske landet kanske det varit värre annars. Men man kan ju undra alla sjukdomar som senare visar sig i form av många hjärt och kärlsjukdomar liksom psykisk ohälsa. Våld i hemmen tillkommer förstås. Ja, illa är det.
  Är väldigt glad över att vi här kan röra oss ute och här är många ute även i åldern 80+ med rullator /kryckor. Bänkarna är många och det sitter en person på varje. Även här klappas det på balkonger klockan 20 för att hedra sjukvårdspersonalen som gör ett gigantiskt arbete.
  Skönt att läsa att ni har det bra och terrassen är ju fin att ha.
  Många tankar och kram från oss.

  • Hej Ditte!
   Ja det är kaos här. Läste just om ett sjukhus i kollaps…Benidormområdet.
   https://www.spaniaidag.no/2020/04/02/siste-nytt/
   Här är 6-10 smittade av personal på boenden och några patienter…
   Ja om inte karantänen funnits…vem vet? Tror säkert att man blir sjuk av stillasittande…gått upp 3 kg 😀 Lat också så det är så klart mitt eget fel.
   OK, det applåderas där också. Fint!
   Låter härligt att gå ut på en prommis!
   Ja utan terrassen hade det varit tristare helt klart!
   Kram till er också! P ♥♥

 7. Bra att det applåderas både i Spanien och även här i Sverige. Eftersom jag bor ute på landet visste jag knappt att man applåderade här i Sverige. Tur att ni har den stora terrassen! En verklig tillgång nu. Här blåser det som sjutton, men om det blir lugnt och bra temperatur nån dag kan vi ta eftermiddagskaffe på altanen. Jag tänker på spanska familjer som bor trångt och nu måste hålla sig inomhus. Kan inte vara lätt. Hemskt att kvinnomisshandeln har ökat. Arma kvinnor! Jag säger, arma hela världen som råkat ut för detta virus. 😞 Kram!

  • Hej Marga!
   Ja det är ett trevligt inslag att hedra dom som jobbar…
   Ja hade vi inte haft terrassen så hade det känts mer instängt än vad det är…👍
   Fattar inte hur barnfamiljer har det här. Hemma är det ju datorspel och plugg som gäller…Ja kvinnomisshandel blir ju värre när båda måste vara hemma.. hemskt!
   Ja vilken överraskning detta virus blev.
   För 2 mån drygt hade man inte hört nåt ens… Kram P ❤️❤️

 8. Hej P!
  Det förgyller väl lite i allt det tråkiga när det händer något. Men jag förstår att det var ett hemskt oväsen.
  Hoppas verkligen inte de förlänger karantänen!
  Kramar

  • Hej Ami!
   Ja fast de 15 ambulanserna var ju för att hedra G Civil…öronbedövande 😀 Dränkte musik och applåder 😀
   Hoppas inte men dom säger så olika i olika medier. Frankrike har förlängt till sista april…men det är dom det…
   Man kunde ju få gå ut och gå två och två, allt annat kan ju vara kvar.
   Kram P ♥♥

 9. Så förfärligt med denna Corona😢 Vi har fortfarande veckohandlat trots att vi helst inte ska gå ut i vår ålder. Tror att det tre klädbutiker nere i centrum på en vecka som har utförsäljning p g a konkurs och jag som gillar att kolla på kläder kan inte ens åka ner på stan. I övrigt händer det inte så mycket här hemma och jag hör inga handklappningar där vi bor. Lyssnar på elendet pånTV:n, men ska snart kolla på en plats i solen. Därefter ska jag steka pannkaka och värma en korv ärtsoppa😊. Vilken tur att ni har en stor solig terass.
  Funderar påbättra provbaka muffinsen till påsk som jag la ut på mon tidslinje. De såg goda ut heller hur?
  Kram till dig och Ignacio/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det blir många företag som nu får slå igen! Trist dom har väl nog annars pga näthandel.
   Ja vad kan man göra…Ignacio har tagit fram motionscykeln 🙂 Kanske man skulle prova den som Joanna sa till mig 😀
   Ja dom muffinsen såg supergoda ut…Jag har förbjudit Ignacio att handla söta saker nu…gått upp 2-3 kg… 🙁
   Kram P ♥♥

 10. Gomorron Preciosa! Jag trodde min dator hade blivit knäpp. Hur jag än försökte kom jag alltid in på ett inlägg från den 31 januari! Det var först efter femtielfte gången när jag såg “karantän dag nr 18”, som jag insåg att du nog skoja oss aprillo. 😀
  Det är jättekonstigt och skrämmande hur det blivit. Jag är glad att vi hann åka iväg innan det riktigt brakade loss. Här är vi i alla fall än så länge ganska fria att leva och förhoppningsvis fortsätter det så!
  Kramar från oss och sköt om dej!

  • Gomorron Leffe!
   Ja tänk att ingen sett det 😅 Nej jag skojade inte jag letade själv efter mitt sista inlägg i går då jag skulle skriva en ny blogg .Får skylla på karantänen 😅
   Ja det bli jobbigt nu faktiskt men det var väntat med längre karantän. Inte för att det verkar hjälpa så mycket men iaf. Man borde få gå ut och gå, resten kan ju vara som det är.
   Kramar tillbaka! P ❤️❤️

 11. Stort GRATTIS på namnsdagen! Ignacio får gå ut och köpa nåt extra gott åt dig idag 😀 Dom brukar oftast ha riktig vispgrädde från Arla på Scandigo till exempel 🙂

  • Tack Ama!
   Hade ingen aning om namnsdag och vilket namn det är men nu har jag kollat 😅
   Jag har ju bara haft ett – Agnes- 21 jan och det glömmer jag aldrig då mormor hette så.
   Nu har jag även Iris nånstans men vet inte var 😄
   Jo då grädde har jag från Scandigo för det har jag i kaffet 👍 I dag är ju inget öppet antar jag. 20 dagar till ska vi vara inne 😩
   Om det inte blir mer. Tycks inte hjälpa verkar det som.
   Kram P ❤️❤️

   • Javisstja… Det är söndag idag. Dagarna flyter ihop ännu mer än vanligt när vi befinner oss i den här karantänen. Men du får fira retroaktivt med nåt gott imorgon 😀

 12. Hej från Mallorca-karantänen! Länge sedan jag kommenterade men det är alltid trevligt att läsa din blogg.
  Vi skulle åkt tillbaka till Stockholm, efter tre månader på ön, den 30/3 men SAS hade ställt in den turen. Nu blir det när det blir…
  Vi bor ju på landsbygden på norra ön så vi kan faktiskt gå en sväng då och då utan att någon ser oss. Men idag, söndag, hade Guardia Civil upprättat en vägspärr i korsningen vi ser från terassen och stoppade alla (inte många) bilar och vad jag kunde se bötfälldes de som inte hade någon viktigt anledning.
  Tydligen har sjukhus i Palma fått ta emot patienter från fastlandet, främst Barcelona. De har även tagit ett nybyggt hotell i anspråk för patienter och en idrottshall inrett för hemlösa med femtio platser. Ingen får ju vistas på gator och torg om det inte ska handla mat eller mediciner.
  Tror ändå att vi har det bättre här än i Stockholm just nu. Vårstädar minutiöst varje vrå, läser, lägger pussel och lagar mat så visst har man lagt på sig … Ha det bra och kram från Ann

  • Hej Ann!
   Tack för det! Skönt att kunna gå ut och att inte nån ser! Undrar var ni bor, jag har ju varit i stort sett överallt. Tänkte först skaffa bostad där år 2000 men var så mycket dyrare än Torrevieja. Tyskarna var tokiga på att köpa på ön då.
   Ja polisen stannar folk och frågar, senast i dag min bästis i Cala Villayosa men hon hade en legitim anledning att åka i bilen. Läkarbesök på sjukhuset.
   Hårt nu…men Ignacio som gått ut av olika anledningar, senast i dag för att köpa laddarkabel till min mobil och det får man ju…har hittills inte blivit stoppad. Ja jag vet inte vad som är bäst…karantän är inte kul men vi 70+ ska ju inte gå ut hemma heller…
   Skulle precis skriva en ny blogg 😀
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *