Fred 4 okt, sol 27 gr 🌺

Hej!
Jaha då var man åter på gatan sen 2007. I samma lgh. Varmt som attan…
Är ju van att ha norrläge men här är det sol från morgon till kväll och på vintern är det ju optimalt. Här är huset, utsikten och dela av terrassen. Finns ett par blommor i uselt skick 😀
Anita ska sälja sin lgh. 60.000E. Stor och fint byggd. Otroligt centralt. Har bilder!
San Pascual 162.

Flytten gick bra fast det är ingen lek. Svenska firman kom och killen var trevlig.
Jag fick dagen efter skäll av hans boss för att det tagit så lång tid…Vi hade kommit överens om 1 timme och ca 10 flyttkartonger jag köpt begagnade av dom. Nu tog det längre tid för han hade ingen pirra och fick gå en längre bit med att bära själv.
Det tog ca 1.45 tror jag bossen sa. 1 timme kostar 115E. Eftersom dom “glömt” pirran så sa jag att det var ju inte konstigt att det tog tid att gå och bära på båda ställena pga parkeringsplatsbrist. Inte mitt fel. Deras ordinarie bil var trasig och på verkstad.
Dessutom fick Elena passa alla sakerna i trapphuset…Bossen sa att nästa gång får du tänka på hur många saker du har. Ja jag hade 8 kartonger plus ett par större kinakassar, en lätt tvättställning, en tavla, en solstol…Ja det blir ingen mer flytt med dom alltså…dessutom inget kvitto och på det gnäll. Skulle ha tagit en spansk i stället.
Synd för killen som jobbat ett år var supertrevlig!
Nåt trevligare:
Varit mycket på Torreoro med Ignacio, en dag var vi 18 stycken. Hälsningscermonin tog tid! Handhälsar gör dom så gulliga “anners”-människorna. Finns inte mysigare folk och några tjejer var nyfikna på mig, och sa att dom saknade Ignacio otroligt eftersom han slutat gå till föreningen.
Olivträden har kart nu där. Gulliga Paco som bor vid Mercadona med sin sjuke far var först. Nybygget är fortfarande inte klar på baksidan mot Myrparken, antar att ingen pool ännu byggts…vilken tid det tagit!!! Tur att det inte stannat av helt…

En dag hade jag äran att äntligen träffa Marga och Mats och så Jeanette och Rajje.
Vi åkte till Coffe & Tapa nere vid nya strandpromenaden medan Cura och Locos.
Javier blev jätteglad. Han sa att han “echo de menos”…saknat mig hahaha…Han är så känslosam…och gullig. Ser lite sliten ut…oroligt 🙁
Gatan där utanför restaurangen var borta!! Snyggt! Tack för sällskapet!! 🌷❤


Ja så har jag slitit med att packa upp eller rättare sagt upp och sen ner för här är alla byråar,garderober fulla förut. Lite kläder har Ignacio tagit till residenciat 😀 En låda rensade han och nån mer måste jag ha. Bra att badrummet har mer yta för såna där golvhyllor på hjul nu när det är dusch. Ser hyfsat ut…tror dom som gjorde det har en bar på Los Gases så dit får man gå och om det är dåligt gjort. Duscha gick bra om än dåligt tryck…svårt tvätta håret, får klippa ner det hahaha…var inte bra tryck förr heller.
Gick för att äntligen handla, levt på bröd ost och kaffe…och “pasteles”. Åt en glass på Genaro bredvid Mercadona. Hade knappt nån röst…flyttdamm 😀 Genaro såg chockad ut. Där gick vi ju jämt förr. När vi sen kom ut från affären såg jag en bekant vit taxi – nr 1…fotade den och då kom precis José. Bror till taxiägaren Miguel.
Gullig och trevlig som vanligt. Har nu mera lång hästsvans 🙂 Fint tycker jag…coleta.

Ja varför åkte vi inte hem kom jag på nu. Jag var helt slut …varmt!!
OK, minnet är kort…fick ihop några rader. Nu måste jag öppna alla galler. Trögt för dom har inte använts så dom kärvar…har sprutat låsolja…tryggare på natten med stängda. Då kommer jag på att rättegången mot “inkräktarna” 2014 ska ske 22 okt. Stackars Ignacio. Har försökt att uppdatera honom…jag kommer ihåg mycket mer än han. 5 år sen…rättsväsendet går fort här…Uppskjutet från 2 okt. Sett pappren nu och namnen på svinen. Trodde dom var bröder men inte samma efternamn. Kusiner sa Ignacio. Konstiga förnamn!! Suck…synd att Ignacio måste gå…som testigo. Vittne i egenskap av att då var president i huset. Jag kommer att gråta den dagen 🙁
Här i blogginlägget 25 maj 2014 ser ni min lycka efter 3 mån h-e med svinen i huset:
Gå bara tillbaka med pilen uppe till vänster så är ni tillbaka på bloggen i dag:

Äh tog bort länken, för lång men läs på 25 maj 2014 om gangstrarnas sorti 👍 Mån och år står ju i kanten p bloggen .

Ha en bra dag! Här ska packas upp…och ner…tur att vi byggde förrådet på terrassen!! Vaya vaya que bien!
Headern längst upp har Cata tagit i Göteborg nyligen, vilka höstfärger!!…Så klart glömt vad trädet heter så nu får du faktiskt skriva det Cata!!!

Kram P ❤❤

 

20 reaktion på “Fred 4 okt, sol 27 gr 🌺

 1. Så skönt att du nu flyttat och fått med allt. Men vilken trist firma. Så här skulle troligen inte en spansk ha agerat. Gnidet! Och det är ju inte ditt fel att de inte hade bil eller annan transport. De vill nog inte ha kunder.
  Nu har du en del att ta tag i och skönt med förrådet på terrassen som rymmer en del.
  Bra att badrummet fungerar och kanske blir det bättre tryck efter hand.
  Ha det gott!
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja nu känns det bra, lyckats få bort lite kartonger och få golvyta i sovrummet 🙂
   Nej firman /el rättare sagt deras “kontakt” här i Torre blev jag besviken på…när jag tänker efter så var det nog missnöje mellan dom också…killen fick väl frågan varför han dröjde och ja…ingen skugga på honom! Supertrevlig.
   Ja nu så…kan man snart chilla hahaha…
   Ha det bra där du är, följer dig!
   Kram P ♥♥

 2. Så skönt att flytten är gjord och att du är på plats. Hoppas det ska bli bra för dig där i det “gamla” hemmet! Jag tycker Djuvfeldts får skylla sig själva. De hade inte tillräcklig utrustning med sig. Det var då inte ditt fel. Håller tummarna för Ignacio 22 okt. Du får fortsätta uppdatera honom! 🌞2

  • Hej Marga!
   Ja det är bra…trodde jag skulle få solsting ett tag 🙁 Men man får göra som spanjorerna, dra ner jalusierna…Gallerna har inte använts så jag har dränkt dom i låsolja 😀 Vill ju låsa på natten.
   Vet inte vilka som bor i huset numera.
   Åt hos Ali i dag…gott, tunna kotletter som var möra, potatismos och grönsaker…Wow…
   Ja tack jag är orolig för 22 okt. Jag har sagt att han inte ska säga
   allt för mycket…bara det han måste. Han är som en öppen bok annars. Antar att svinen inte är inlåsta…finns inte platser för “vardagsbrott”. Läste i dag tex om provinsfängelset i Màlaga som är överbelastat och underbemannat…
   Kram P ♥♥

 3. Wow vilken terass, och havsutsikt också.. ser verkligen fint ut. Flyttar aldrig roligt, och få utskällning gör det ju inte bättre. Det blev en trevlig träff på Coffee & Tapa, även om det mesta blev fel.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja terrassen är fin, nu är huset målat så det ser bättre ut. Gammalt…lgheten är lite sliten…behöver målas och fixas…
   Men sånt får nya ägare göra om han säljer nån gång…
   Nej flyttbossen var inte rolig. Men karma…
   Ja visst blev beställningarna fel. Kom efteråt på att killen kanske inte kan skriva? Kändes lite tokigt. Kunde nog inte spanska så bra heller. Ska kolla om jag går dit nåt mer. Nyfiken som jag är.
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 4. Skönt att du är på plats nu, men fy fasen för bossen på flyttfirman! Stackars dom som jobbar där också, dom har det säkert inte lätt dom heller med den idioten till chef…

  Jag håller med Cata – vildvin! Sånt hade vi i huset i Sollentuna och det var sååå vackert på hösten! 🙂

  Ha det gott nu i din nygamla lya 🙂

  • Hej Ama!
   Ja tack äntligen är det över…hett som f-n dessutom 😀
   Nej man undrar ju över gnället på bossen.
   Lätt att sitta hemma och dirigera.
   OK du visste vad växten heter då 😀
   Otroliga färger!!
   Tack känns bra…träffade grannen i dag, hon som har insyn på min terrass 😅
   Kul! Men man får solsting att prata länge där 😊
   KramP ❤️

 5. Hej P
  Skönt att flytten är avklarad. Den gick ju tämligen bra i alla fall. Inget trasigt eller försvunnet. Nu får du tillräckligt med sol så nu kanske det är fikaplatser i skuggan som gäller. Här hemma är det kyligt men rätt så skönt ändå. Men jag längtar ner. Kram

  • Hej Annika!
   Ja tack, bra men en pärs…i 30 gr 😀
   Nej inget trasigt utom en fin väggklocka som jag tappade här hemma 🙁 F-n! Billig men iaf 🙂
   Ja fika i skuggan gäller fram till november 🙂 Minst!
   Hoppas ni kan åka ner snart men ni har ju lite pyssel innan…
   Kram P ♥♥

 6. Hola P!
  Så skönt att du är på plats nu. Mycket pyssel i värmen. Du får packa upp ditt och ner med Ignacios. Tur med tillbyggnaden på terassen, där kan du kanske få in en hel del. Fy för flyttfirman.
  De har väggklockor på stora Chinon på Valencianas. Långt att gå förstås. Finns kanske någon chino nära dig.
  I dag ska det städas innan avresan. Bävar för att katten och även hunden kommer att jaga dammvippan😂
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hola Ann-Kristin!
   Ja det är för varmt för att arbeta. Toppen att ha semester men det har man visst inte som pensionär 😀
   Nu ska det väl vända och bli 25-26 och det går ju an 🙂
   Ja vilken tur med förrådet!! Vad hade man annars gjort? Loppis 😀 Väggklockan var billig och han har och jag har kvar en också som jag ska hämta sen men denna var så rolig. Gillar ju klockor…Klockoman säger Joanna!
   Ja du lär inte får vara i fred med städet, det är smällar man får ta 😀
   Kram P ♥♥

 7. Hej P!
  Välkommen hem igen! Nu är det som vanligt igen att vi kan slänga några ord över terrasserna 😀
  Men verkligen dåligt av flyttfirman 🙁
  Kram

  • Hej Ami!
   Tack!! Ja det känns riktigt bra att vara här. För varmt bara och där är vi ju överens på våra terrasser 😀
   Ja flyttfirman eller rättare sagt deras kontakt i Torre var rent
   av oförskämd 🙁
   Visst vem vill inte vara yngre men bli behandlad som ett barn
   det är jag ovan vid hahaha…
   Kram P ♥♥

 8. Hejsan!
  Jag skulle bli skogstokig på den obstinata chefen som klagade PÅ DIG att det tog 45 min extra. Men va f-n begär han? Skicka ut en flyttgubbe utan en pirra och vetskapen om att det inte alltid går att parkera precis intill porten.
  Hoppas verkligen på att han inte fakturerar dig extra på fakturan. Då ska han få mig med mig att göra:-) Vägra i så fall. Betala bara för en timme som var avtalat.
  Kram!

 9. Hej Tobbe!
  Ja kära du…blev väl lite hjärnsläpp där. Solsting?
  Faktura – den såg vi inte röken av 😀 Fick inte ens kvitto varken på
  kartongerna eller flytten…är ju vanligt här nere även bland svenska företag men inte alla. Dom tar seden dit dom kommer…
  Jag har nu mejlat till firman (familjeföretag) i Sverige som har gott renommé, få se om jag får svar och vad 🙂 Man dribblar inte med en gammal tant
  I alla fall inte med mig hahaha…
  Tack du är snäll! Kramar i massor! P ♥♥

 10. Hola! Skönt att du är tillbaka i ”kända kvarter”! Vilken märklig attityd av flyttfirman. Knappast kundens ansvar att ordna transportmedel. Sånt beteende skapar dåligt rykte – med all rätt. Och i dagens digitala samhälle sprids det med blixtens hastighet.

  Japp, det är vildvin! Vacker – men en riktig fasadförstörare. Vi hade på en hel vägg när vi flyttade in i vårt hus. När vi klippte ned det var putsen förstörd och sprucken. Växten suger sig fast på väggen, drar åt sig vatten och när det fryser på vintern spricker putsen.

  Har haft en spelfri helg! Två föreställningar återstår – och på onsdag kan jag påbörja nedräkningen! 💃🇪🇸❤️

  • Hej Susan!
   Ja det är bra här utom för varmt men lite svalare på nätterna!
   Just nu så sågar dom i sten utanför i en atico…stensåg det är nog det värsta
   i oljud. Inga hörselskydd vad jag kan se 🙁
   Ja attityd…han kanske är sån som pekar med hela handen 🙂
   Finns det gott om. Får för mig att det var nån konflikt med killen…gissar bara.
   OK, ja vackert är detta vildvin men man får hålla det från väggar då!
   Härligt med ledigt! Ja snart så 🙂
   Kram P ♥♥
   PS. Fick just ett trevligt brev från Djuvfeldts i Sverige…DS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *