Tisd 21 maj, sol/moln,22 gr 😴

Hej!

Vet inte om det ska regna i Torre? Stod så på Projecto Mastral…lokalsajten…22 gr, ja det har jag med här hemma. I går var det 25 tror jag… För varmt. Vet inte om nåt element är på…får kolla. Får redan hämta fläkten på vinden…Ser inget hav i alla fall….

Använder min gamla dator med avsaknad av M och några siffror…(extra tangentbord)det går bra men tog hem den nyaste och ska försöka få till så den gör som jag vill hur det nu ska gå till…
*****************************************************
Hemresan var urjobbig…jag var trött redan innan…Elena kom och såg till att jag kom i väg och stängde av vattnet (trög spak 🙁 ) och elen. Fick det jag hade i kylfrys och så hade jag köpt en stor låda jordgubbar till henne. Får ju inte betala numera…”Somos amigas” säger hon…Vi är väninnor…OK. men iaf jag vill göra rätt för mig. Jaja hon blev glad för las fresas 🙂 Justo taxi nr 1 kom och som vanligt pratade vi hela resan…trevlig!
Sen blev det för mycket, varmt, långa köer och datorn att bära på samt handbagage.
Nytt att man själv ska scanna sitt boarding men stoppades upp hela tiden av dom som hade dom i mobilerna…det funkade inte…smutsiga pantallas? Displayer? Irritation på vissa…och sen långa köer till seguron…Cata satt redan på Starbucks och jag ville dit…
Latte hägrade! Hon skulle hem till Götet. Jaja jag hade sen prio så jag kunde gå rakt ner till planet som inte var öppet. 10 pers där. Sen blev det trångt…beror på mig och ev stolsgrannar 😀 Ja ni förstår…Håhåjaja…Helt slut när jag kom ut men Joanna väntade.

Skönt…svalt ute, hade suttit med stängda fläktar för yttre grannen ville inte ha dom öppna pga smittorisk…och jag satt med sol i nacken hela resan då dom bakom inte drog ner fönstret…Hatar flyga!! Fast jag har ju haft bra resor utan köer och stolsgrannar
många ggr innan…
Nedan mitt gamla hus…Ser ingen Ignacio där högst upp…Han mår bra iaf…Längst ner i hörnan Teddys lgh. Kändes konstigt att gå där…inte varit där sen jag kom 2 febr förutom lite rörmokeri som Rajje hjälpte till med 🌷Teddy har nu redan uthyrningslicens och lgheten finns på MásAmigos.Solig balkong i sydväst. Nyrenoverad. En av dom minsta tror jag. Bra att det inte bara finns stora att hyra.
https://casa.masamigos.com/sv/objeto/BR601

Ja nu får man tya sig här hemma hur det nu ska gå till…billigare ett tag även om maten är lite dyrare i vissa avseenden och äta ute och fika blir nog en mer sällan sysselsättning. Bra för ekonomi och vikt…jaja vi får se…jag har koll…dvs på vikten hahaha…vet precis vad jag borde göra…
Nåt helt annat: Läste att det ska bli två 26 vån höga hus vid Sinforosaparken i Torre.
Ligger vid Playa del Acequión…ett ska bli hotell…Egentligen fattar jag inte…det finns ju en kustlag…men det är väl gamla synder…lovat och kan inte brytas eller?

Ja och så ska man rösta…trodde jag skulle gå till skolan nedanför. Som tur är så sa min granne Kerstin att det är nere på Sturegatan! Ja jag hade gått fel då…Fast kanske jag tittat på kortet en gång till. Förtidsrösta är på bibblan men dit är det för långt att gå.

Eurovisionen lyssnade jag på hela programmet…första ggn på åratal…blev ju så spännande på slutet. Tyckte inte låten som John hade är bra även om han är bra.
Den som vann fattar jag inte varför…fanns ett dussin unga killar som hade nån liknande låt. Var väl hans falsettsjungande då? Jag gillade Italien och då fick min dotter andnöd 😀 Va????? Det var nåt visst, vad vet jag inte…det var väl nåt med hans mystik samt övergiven av sin far som liten men hade faktisk en bra röst och speciell låt. Låg ju högt länge.
Men nu har jag lyssnat på Takida och där har jag och min J samma smak 😀
”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
Saknar redan trafiken på min gata…så tyst här 😀 Och La Panattería 😛
Torr luft här hemma…luftrören blir välsmorda där nere på San P 😀

Vaya, vaya, Teresa May öppnar för ny folkomröstning om Brexit!! Mycket skrik för lite ull alltså!

IBuenas noches a todos! P 💖🌷💖

16 thoughts on “Tisd 21 maj, sol/moln,22 gr 😴

 1. Välkommen hem.
  Jobbigt att resan var arbetsam. Jag brukar också tycka att det är lite besvärligt att flyga och med alla dessa nymodigheter, har svårt att följa med i det nya. Men, nu åker jag sällan på flygresor så det ordnar sig. Senaste gången var till Gotland för flera år sedan.
  Härliga bilder som du visar ifrån ditt “andra hem”, som det kanske är.
  Dom där höghusen ser nästan ut som de vid Tuletorget, pizzakartongerna.
  Jag lyssnade inte på Eurovisionsprogrammet, men hörde att Sverige inte vann.
  Ha det så bra du kan och sköt om dig.
  Varm kram.

 2. Tack Wiolettan!
  Jo det blir jobbigare att resa nu tyvärr. Men hem måste man ju om man inte ska bli ruinerad på försäkringar och dubbla boenden 😄
  Ja andra hem har det ju varit sen jag började åka till Torre 2001.Innan dess var det Gran Canaria mest från 1987 tror jag…
  Ja höghusen är lite lika men”snyggare” än dom på Tuletorget 😀
  Ha det bra själv! Kram P 💖💖

  • Hej igen Preciosa!
   Ja, det har du rätt i, de ser snyggare ut än dom som är byggda vid Tuletorget.
   Det verkar som du är en van resenär, i alla fall sedan 1987. Roligt att resa och se nya platser, har jag tyckt, men nu som äldre så är det allt mycket mer jobbigt.
   Trevlig dag och kram till dig.

   • Hej igen!
    Jo snyggare är dom ju men gillar inte höghus. Tar bort ljus från omgivningen…Avskyr huset mittemot mig med höga torn som tar bort solen och utsikten jag hade…
    Van resenär ja men jag har ju bara rest till två länder…Grekland och Spanien och dess öar.
    Desto oftare 🙂 I bland 4-5 ggr om året…
    Skulle gärna bo i en trevlig by i Spanien och sitta på torget och gagga med gummor och gubbar…men fattas pengar för jag vill ha kvar min lgh här och man får ju betala för hemtjänst där om man behöver för offentlig är det ont om.
    Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Välkommen hem! Och fint att möta sommaren hemma redan nu. Har ju sett att dte är varmare hemma än här i Torrevieja- Men något regn har vi inte haft. Idag runt +25, strålande sol och behagligt.
  Ja, mycket byggs det även här och vi var ute och tittade ett tag idag. Ja, även hemma är det ju mycket som byggs, men kanske inte så mycket bostäder direkt. Verkar var många kontorshus under uppförande.
  Intressant att se om husen här på Acequion blir av. Vad gäller strandrätten tror jag inte kommunen bryr sig.
  Vi tittade i Köpenhamn på bidragen till ESC men många var verkligen uttrista och sövande. Vi gillade John Lundvik och hand bidrag. Men att ta dit Madonna för dyra pengar var ju i mitt tycke bedrövligt. Pengarna som hon kostade hade kunnat sparats och skänkts till Läkare utan gränser.
  Önskar dig fina dagar hemma.
  Vi hörs!
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Otroligt väder här, för varmt 😀 Men ska ju bli svalare. Ja det byggs särskilt här i Sumpan…3 jättehus nära…tyvärr vid VackraVägen där Waynes ligger ☹️. Joanna får dålig utsikt från arbetsplatsen ☹️ Bostadsrätter.
   Kustlagen i Spanien ska ju följas men kommunen bakbinds väl av föregående borgis löften…tror nog nuvarande inte gillar det, han är ju ovanlig 😀 Få se vilka som vinner 26 maj…kommunalval .
   Jo ESC var väl lite långdraget men fanns fler bra låtar än förr tyckte jag…
   Jo Madonna var ingen hit…aldrig varit nåt för mig öht men iaf…
   Tack och du med där nere!
   Kram P 💖💖

 4. Det regnade i alla fall i tisdags morse när vi åkte iväg hemifrån. Inte mycket, men det var blött på gatorna och småstänkte på rutorna – vi blev väldans överraskade för så hade inte rapporterna sett ut.

  Begriper inte att den låten vann i Storschlagern! Supertrist låt och ett otroligt tråkigt scenframträdande. Nu har dom dessutom kommit fram till att det hade blivit fel med rösträkningen och reviderat resultatet. Ja vad ska man säga?

  Ha en härlig dag – vi ska strax ge oss ut på vägarna igen 🙂

  • Hej Ama!
   Ja jag tyckte jag såg några droppar på AEMET.
   Nej jag förstår inte heller vad det var med den låten. Lyssnade i går på kul men ändrar inte åsikt 😀 Såg samtidigt att Italien kom 2:a!! Den var annorlunda 🙂
   Jo jag fattade inte men var det Vitryssland som inte ficks rösta och sen skulle det bli nåt genomsnitt som blev fel 😀
   Och John åkte upp ett snäpp.
   Ha det bra! Kul att ut och åka!! Kram P ♥♥

 5. Hej P!
  Jag gillar inte heller att resa, men nu sen Patrik började flyga går det i alla fall smidigare än att sitta i en bil tre dagar.
  Så söt lägenheten är!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja jag skulle inte orka sitta i bil så länge…man får harva vidare
   med flyg 😀
   Ja den är fin lägenheten. Ligger bra till också, nära till allt som ni vet 😀
   Kram P ♥♥

 6. Hola! Välkommen hem! Jobbigt när resan blir utdragen. Att köa är min sämsta gren. Blir aggressiv. 😉 Eurovision var spännande! Har inte gillat Sveriges låtar på många år men den här gången hejade jag verkligen på Sverige!

  En fika på söndag? J ska till sin mamma men jag har styrelsemöte kl 16 för att överlämna alla arbetsuppgifter till nya krafter så jag är solokvist under dagen . 😀

  • Tack Susan!
   Ja det är urjobbigt att köa, särskilt när det är helt onödiga hinder som dom där scannrarna. Men blir väl bättre när folk vet hur dom ska göra, särskilt när dom har korten i mobil.
   Ja klart jag hejade på Sverige även om jag inte var så förtjust i låten.
   Jag har inte haft nåt att göra på en vecka men i morgon ska min J
   hjälpa mig få bort en massa grejer till åtevinningen, rösta och handla men finns säkert lucka…beror ju på hur tidigt vi börjar.
   Hör av mig! Kram P ♥♥

 7. Hej P
  Lägenheten är ju riktigt fint. Det är ju gångavstånd till det mesta därifrån. Här är det lite regnigt i dag, men det känns bara skönt.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja visst är den fin, liten och mysig. Syrris trivdes så bra där…
   Nära till allt också, busstation, Mercadona och Consum tex.
   Och strandpromenaden.
   Ja här regnar det ordentligt också, ska gå ut och rösta… 😀
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =