Fred-lörd 18/19 jan ,molnigt 17 gr 🌺🌺

Hej!
Här hemma är det 0 gr och snö på marken…halt 🙁 Vågar inte gå ut…Har heller inga bra skor…Ja det är vinter.
Bättre i Torre att traska omkring…tyvärr frysa inne kanske…får väl se när jag åker…bokade om då jag inte känner mig bra fortfarande. Vet inte om det är fysiskt eller psykiskt. Saknar min Syrris varje dag, alla samtal och diskussioner i stort och smått.
Här finns hon…nära Lötsjön. Ofattbart. Drömmer ofta och då är hon med i livet…

Nu står riksdagsfolk i talarstolen…röstning men prat och prat om det man hört i månader…det är väl bara att rösta? Slöseri med tid att höra hur dåliga andra partier är…
Bra att det blir en regering nu oavsett hur det går framåt.

Kanske jag skriver mer i morgon…
Lörd 19.1:
Ja fick lite energi då två trogna gulliga vänner hämtade upp mig i dag…Jag slapp gå i ishalkan, var orolig för det. Nej bil till ett centrum jag inte varit på fast det ligger “nästgårds”, i Solna alltså. Mall of Scandinavia….Hu vad stort!! Och bitvis
väldigt vackert. Massor av folk…Rea. Många rensade Toys´R´Us som gått i konkurs…
Vi fikade på Le Croissant. Tjejerna åt sallad och jag som ätit min dietmat tog en croissant (vad annars) och en laktosfri latte…Så himla goood! Än har jag inga men ;.)
Dom tog inte pengar utan bara kort så Susan betalade eftersom hon lät mig sitta vid bordet…Hon ville inte heller ha sedlar eller mynt…Ja det är ju så nu att kort gäller, hade jag vetat det hade jag naturligtvis pallrat mig till kön…trots viss klenhet. Tack snälla Susan ♥♥ Gracias ni lättade upp min dag efter den svacka jag är nere i…Guld värt!


FInt utsmyckat där på MoS…Såg bara en bråkdel så klart…Det finns dinero i massor, folk handlar så man kan inte tro det är så illa som folk säger 🙂

När jag kom hem hade min Joa handlat lite och bl a en hett efterlängtad bäddmadrass…har en som tillhör den dyra sängen som Syrris köpte åt mig efter operationen 2009. Höj/sänkbar fast det använder jag inte nu. Iaf så var den för tjock och mjuk…ryggskott nästan varje morgon. Nu så får vi se…Går ju inte att bädda utan…Spanjorerna har sällan såna…Jag har gått ner exakt 3.7 kg. Utan att banta…Ja av katarr…Inget ont som inte har nåt gott med sig heter det…Fast jag föredrar frivillig tapp 😀
Glömt bort att det är Grisens dag nästa söndag 27.1 i La Mata…Tonvis…(ja jag vet inte) med griskött grillas på hela Plazan…Vet att det kommer folk från hela södra Costa Blanca och fler…Vi var där 2014. Vi var ett gäng men flera av oss gick vidare till Foodline, jag har svårt för röken som låg tät.

Det här gänget var vi: Lena, Ignacio, Kati, Hamid, Ditte och Bosse…

Foodline, ett favoritställe. Vet inte om det är samma ägarinna nu…

Minnen…Fin tid!

Fick mejl från Ignacio och han var “mas o menos estable”, frågade när jag dyker upp…
Känns väldigt bra men stackars Lena skrev på Facetime att jag hade en elfaktura i brevlådan på 50,86E för 1 månad…fast värre var att hon fortf inte får nån ersättn eller hjälp från försäkringsbolaget. Man blir illamående av denna brist på rättsäkerhet…
Suck!! I bland kan man avsky Spanien…
Apropå annat så träffade min kompis Anita 2 män, pensionärer som blivit rånade och fällda på flygplatsen i Alicante av 4 banditer…Blev av med nycklar till den enes hus och mobiler mm mm…Hon hjälpte till med samtal till f-bolag, låssmed och en dotter.
Hon skrev det på FB för att varna för dessa 4 vidriga svin…Fick en massa sk-t på Fb…
“folk” frågade efter källa…trodde hon ljög…Dom började skriva som vanligt att Sverige är det värre osv…istf att att ta till sig det hela…Hon skulle alltså ha fotat männen , lagt ut kvitto på låssmed eller ?? Vad är det för fel på folk ??? Det händer ju förstås inte i Spanien…trots att det är rån,inbrott, stölder varje dag, men läser man inte spanska tidningar eller varför inte dom svensk/norska tidningar heller så har ju inget hänt eller hur? Fb är ett forum där folk sitter och spyr ut sin frustrering och ska mästra andra…
Vuxna människor? Väx upp för f-n! Usch ska nog gå ur där tror jag…Det är inte bara sol i Spanien som många tycks tro.

Dur och moll i dag mest dur 😀

Kram P 💖💖

24 reaktion på “Fred-lörd 18/19 jan ,molnigt 17 gr 🌺🌺

 1. Ja, halt är det verkligen. Men i här hos oss var det bättre i dag på halkfronten. Förstår att du saknar Ingrid men du får prata med henne fastän hon inte är med dig. Jga brukar ta en vända till mina föräldrars grav och prata med dem och det känns alltid bra.
  Ja, denna soppa vad gäller regering kan man ju bli trött på. Men å andra sidan är dte ju här i landet inte direkt så jättestora skillnader. Intressant med en rödgrön regering som ska ha en borgerlig budget och många borgerliga förslag på agendan.
  Kram och vi ses snart.

  • Hej Ditte!
   Ja nu har jag uppdaterat bloggen med i dag .:.Tack för senast.
   Jo hu så halt! Du halkade ju omkring i går 3 km…modig 😀

   Jag drömmer väldigt ofta om Ingrid, glada drömmar som tur är…
   Det är väl för att jag tänker på henne det första jag gör och det sista på kvällen…
   Ja vi får se hur politiken kommer att bli…fick 252:- i höjd pension 😀
   Kram och tack för i dag!! P ♥♥

 2. Men kära vän, så långdraget både med hälsa och sorg. Vi fryser lite på kvällarna men dagarna är underbara här nere. Målar murar och fixar nu sedan jag åter är tillbaka efetr en lång vistelse i Sverige med sjukdom, död och begravning av min kära far. Saknaden är tung men han har det nog bättre där han är.
  Hoppas du får rätsida på din hälsa och kommer ner och får röra lite på dig igen i ditt kära Torreveija
  Kramiz från Dolores

  • Hej Mariana!
   Ja magproblemen var värre än värst…men allt hör väl ihop.
   Att mista den absolut närmaste man haft i 7 decennier går inte över…jag är bara halv. Hon kunde haft många år kvar.
   Men i dag blev en bra dag så jag uppdaterade bloggen 😀
   Ha det fortsatt bra i solen och njut, livet är kort!
   Kram P ♥♥

  • Hej Åsa!
   Ja det är klart det är kyligt inne och man får elda om man har råd 🙂
   Tack i dag fick jag lite trevligt så jag uppdaterade bloggen nyss…
   Behövs inte mycket, bara trevligt sällskap och prata 🙂
   Kram P ♥♥

 3. Här nere är det inte halt annat än på dom röda trottoarerna när det regnar, men som tur är så regnar det rätt sällan.
  Kallt och rått inomhus, men AC + element gör att det blir behagligt. Trapphuset… Där vill man inte vistas nån längre tid.
  Hoppas du mår bättre snart!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo jag kommer íhåg att hon klagade på dom röda trottoarerna. Hon hade Crocks-sandaler 🙂 Dom är farliga vid regn!
   Ja kallt inne…bävar för att åka ner och behöva köra AC…
   Dyrt 🙁
   Tack i dag känns det bättre pga trevligt besök, uppdaterade bloggen nyss 😀
   Kram P ♥♥

 4. Så kul att tjejerna kom o hämtade upp dig! Ja, det lär vara stort där på MoS. Jag skulle väl känna mig bortkommen o bli snurrig i huvudet. Roligt att du varit där o sett kommersen. Nog finns det pengar. Går liksom inte ihop. Men så bra med mail från Ignacio. Då är han i alla fall rätt bra. Vilken tur att dagen gick i dur! Kram! 💜

  • Hej Marga!
   Ja jag behövde denna trevliga samvaro i dag…Dom vet det 😀
   Så gulligt! Ja MoS är bautastort…jag gick inte många steg, dessutom var det sååå mycket folk…Barnbidrag kanske kommit 😀
   Ja hoppas att Ignacio är hyfsat bra…oron kommer alltid att finnas.
   Ja dagen gick i dur…i går var det mollmoll 🙂
   Hoppas du är bättre!! Tänker på dig också…
   Kram P ♥♥

 5. Hola! Tack för idag! Som alltid lika kul att ses! Och du var en riktig guapa i din nya jacka/kappa! Har varit inne på nätet och kollat och ingen parkeringsavgift var registrerad på mig. Anar att bilen kanske var för smutsig. 😂

  Här blir det strax Stjärnorna på slottet!

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja tack så mycket! Så roligt att ni kom 💖
   Ja jackan är rätt fin faktiskt för att vara jag som har den 😅
   OK det lönar dig att ha smutsig bil 😀Fast jag tror nog det var ett systemfel 👍
   Jag har sett på både det och Så mycket bättre…jag har aldrig sett dom programmen …
   Kram P 💖💖

 6. Tack för idag! Jättetrevligt var det och så roligt att ses igen. Och gott var det!
  Jag har ju ingen “ansiktsbok” och är ganska glad för det. har förstått att detta med att ge elaka kommentarer lätt fordas när soliga kan gömma sig bakom en skärm. Så trist med rånet här och klart att sådant händer även i Spanien. Varför skulle det inte ske där.
  Minns när vi var på “grisfesten” . Länge sen men trevligt. vI var där även förra året och året innan. Och mat fick vi.
  Skönt att höra att Ignacio mår bättre.
  Vi hörs och ses.
  Stor kram

  • Hej Ditte!
   Ja tack så mycket för i dag! Muy trevligt som Susan brukar skriva 😀
   Nej Fb är ett sätt att få ut sin egen agression tydligen…svårt ändå att förstå.
   Kommer ihåg att Syrris var med ett tag men blev bara nedstämd av allt sk-t som skrevs och alla videos och “visdomsord” som flödade hela tiden så hon gick ur…
   Rånet har ju väldigt grovt så jag tänker iaf vara mer vaksam när man kommer ut från banden. Jag har ju oftast taxikillar som väntar och går inte ensam ut. Ser inte en vakt el polis där som några antog…Lätt att gå in till banden också, det är det inte på Arlanda.
   5 år sen vi var på grisfesten 😄
   Jatack , kram P 💖💖

 7. Hej, Grisens dag är nästa söndag, den 27 januari, idag var det något med djurens söndag, inte så insatt då vi inte har några djur 🙂 .

  Kom hem från Torre igår och måste säga att det var jäkligt kallt ute, men ack så skönt att ha varma golv, varmt i hela huset och golvvärme i badrummet, har njutit hela dagen av det. Nu är vi ju hemma till 4 mars så tills dess hoppas jag att kvällar, nätter och tidiga morgnar där nere blivit varmare och skönare. Blir nog en saftig elräkning som kommer.

  Kram Yvonne

 8. Halt är det, håller med och i morse var det minus 11 grader hos oss,
  Förstår att saknaden är stor efter din syster, helt naturligt. Det sägs att sorgen bleknar med tiden, kanske det, men saknaden finns jämt.
  Jobbigt detta att du är så dålig. Klart att det inte är lätt att åka iväg då. Att det är kallt i lägenheten där, gör ju inte saken bättre.
  Solna centrum har jag varit till många gånger förr, men nu är det flera år sedan. Lite jobbigt att gå i stora centrum, mycket att gå och hög ljudnivå, men samtidigt så är det roligt att se något annat ibland.
  Tycker om dina fina bilder, inte minst den ifrån Lötsjön.
  Det känns som om det är otryggt lite varstans i vår värld, nu för tiden. Tänk om alla kunde visa lite empati för andra människor, vilken härlig värld vi då skulle få.
  Sköt om dig och varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja det går inte att gå ut.
   Ja jag saknar henne varje dag, tror aldrig den bleknar om jag inte blir dement…vi pratade ju nästan varje dag och sågs nästan varje dag i Torre. Det är det värsta av allt. Man måste acceptera och gå vidare säger en del men acceptera kan jag aldrig.
   Jo min klenhet är nog mest psykisk och att man tappar kondition av att inte röra på sig.
   Jag tycker det är jobbigt i stora centrum också, gå omkring orkar jag inte men bara åka dit och fika är kul. Titta på folk 🙂
   Bilden från Lötsjön är fin!
   Ja det är en konstig värld vi lever i…trycka ner varann ska man tydligen göra…usch nej stackars barnbarn säger jag…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 9. Hejsan!
  Så då var man hemma igen, och håller med dig att det är jobbigt att gå ut pga att man är rädd för att halka….man spänner sig hela tiden när man går.
  Läste tråden på fejjan, fattar inte att det är så otroligt jobbigt för folk när man skriver något negativt om spanien. Folk blir alldeles galna och ska dra upp allt som minsann händer i sverige… man kan väl gilla spanien även fast man kan se det som är mindre bra.
  Hoppas du får dig en tur ner snart, vädret är ju bra mycket skönare därnere än här.
  Kram på dig

  • Hej Jeanette!
   Ja dom sa på nyheterna att 25000 skadar sig vare vinter…inte kokt va d dyrt det blir!! Och lidande.
   Vet inte varför folk blir så upprörda. Okunniga. Det man inte ser och vet pga ointresse händer inte…
   Ja få se om jag får lusten tillbaka att åka 😀 Blir dyrt stt boka om hela iden 😅
   Kram P 💖💖

 10. God kväll P!
  Så roligt att du träffade tjejerna….de piggar alltid upp 😀
  Men visst blir man lite trött på detta gråa och kalla väder vi har i Sverige. I Spanien fryser vi visserligen inomhus, men dagarna är ju ljuvliga!
  Hoppas du snart känner dig bättre!
  Många kramar och tankar till dig 💕

 11. Hej Ami!
  Ja dom piggar verkligen upp en 😀
  Jo värst är ju att det blir så halt…svårt gå ut 🙁
  Sol behövs nu, D-vitaminet är säkert i botten…
  hade lågt värde nyligen 🙁
  Tack och kramar tillbaka! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *