Lörd 3 nov, sol 19 gr 🍁🍁

¡Buenas!
I dag är det Alla helgons dag här hemma, i Torre var det i onsdags. El día deTodos los Santos. Då ska man uppmärksamma sina anhöriga  som gått bort…Ja det vet ni. Jag har aldrig tänkt så mycket på det då jag dels inte är kyrklig av mig och dels bott för långt bort för att tända ljus på “mina” gravar…Nu har jag en nära men orkar inte gå dit…nån grav finns inte men minneslund. Kommer jag nånsin orka gå dit? Tror inte det. Jag sörjer Ingrid varje morgon när jag vaknar och tiden läker ingenting. Såna här dagar blir man mer påmind…fast jag är alltid påmind. Behöver bara se mig i spegeln. Tror hon skulle klarat det här bättre. Det är så himla ensamt!
Ser ett TV-program med trillingpar nu, ingen av dom kanske blir ensam om en skulle gå bort…OK, svårt att förstå för andra…
Foto Marita/Teddy:

I går fyllde lillebror Björn 61år, hann inte mejla innan hans Bettan ringde och talade om att vår andra bror Tommy är på ett demensboende och han mådde mycket bättre än innan och trivdes bra. Han tyckte själv bara att dom var så dementa där 😀 Ett friskhetstecken 🙂 Han har nu god omvårdnad så nu känner han sig nog frisk 🙂 Han är ju bara 67 år. Vår mor bodde där och tyckte detsamma – att alla var så gamla där sa hon. Fast det var nog så då det var ett ålderdomshem hon var på. 1991 var det och hon trivdes inte. Blivit bättre tror jag.
Sen beror det ju på vad man lider av för sjukdomar också. Ja nu behöver vi inte oroa oss för vår bror i alla fall. Skönt! Svårt för mig som bor 7 mil i från. Jag servade mor och far i 10 år men då hade jag bil och 1.5 mil och var “lite” yngre.Tack Björn och Bettan för det ni gör för honom 🌻🌻

Varit på vårdcentralen…nu handlar det bara om triviala saker 😀 Och mig igen 🙁 Ni får scrolla. Iaf så fick jag en trevlig ung tjejdoktor från vad jag tror Iran/Irak el född här. Så himla trevlig och dessutom humoristisk 🙂 Hon verkade dessutom kunnig i “prickar” på kroppen. Hon fastslog med en gång vad det var (inget alarmerande) men skickade remiss till hudläkare för att ändå ta bort dom…hade en på vardera örat. Jag har ju inte solat så enormt mycket i mitt liv och där på ytteröronen längst upp brukar ju kalufsen skymma öronen 😛 Aktinisk keratos sa dom…kan utvecklas till värre saker om man inte kommer i tid så kolla era öron 😀 Eller läpp tex…I Nederländerna har 38% av folket över 50 år en el två såna prickar läste jag!

Och så togs prover för att se om jag fortfarande har risk för hypotyreos…Sticket blev bara ett, tjejen prickade rätt på en gång 😀 Hon var från nåt asiatiskt land. Så duktig och det sa jag och hon sken som en sol! Värdet var ännu lägre såg jag på Vårdguiden sen som redan fått in en del…men fattas resultat…hoppas dom tog prov på det dom ska ha. Och B12 hade sjunkit från 900 – som var för högt till 242!!! Dags börja äta pillerna igen då 🙂 Som tur gör det inget att äta B12 för mycket.

Det har varit si och så med vädret i Spanien men nu så är det väl normalt vinterväder…så där 17-20 gr och svinkallt inne 😀 Särskilt nattetid, morgon och kväll. AC på antar jag 😀

Tittar på “Så mycket bättre” som jag nästan inte sett förut…bra sjunger dom,  helt otroligt!
Sen blir man beklämd när tidningarna skriver “sk-t och skvaller” om deltagarna på själva inspelningen. Låt oss få tycka att dom är bra! Det är ju sången och musiken vi ska få höra av fenomenala artister! Louise Hoffsten är helt fantastisk bl a…

Nu ska jag grubbla lite…Så sa Ingrid i bland…”nu ska jag gå hem och grubbla”…ja om hon var bekymrad över något…💖

OK, ha en bra helg! ¡Abrazos a todos! P 💝💝

 

22 reaktion på “Lörd 3 nov, sol 19 gr 🍁🍁

 1. Oj så mycket du skrivit! Jättetrevligt! Får scrolla upp för att komma ihåg. Men sorgen o saknaden efter Ingrid kommer jag ihåg. Jag har förstått att det är en särskild smärta att förlora sin tvilling. Tänk på att du fick leva största delen av ditt liv med Ingrid! I värsta fall hade hon kunnat gå bort för länge sen. Försök att känna tacksamhet för det, även om det är svårt. Vilken fin bild Marita o Teddy tagit!
  Så bra för din bror Tommy att komma till ett demensboende där han trivs. Han uppvisade friskhetstecken! Skickliga sköterskor du träffade o trevliga gör besöket så mycket bättre. Bra att du fick remiss till hud! 👍 Kram!

  • Gokväll Marga!
   Tack 😀 Jo sorgen är hemsk. Jag tänker en massa tankar för att underlätta men…jo det är klart det är en skillnad på sorg. Läste en artikel att hur svår den är beror på hur länge och nära man varit. Inte konstigt alls.
   Ja du vet ju…
   Bilden är från då Teddy hade en minnessammankomst hemma och som jag blev sjuk innan och inte kunde åka. Hemskt då jag hade kunnat få träffa alla, tex vår yngsta syrras barn och barnbarn…25 personer där.
   Ja jag är glad för Tommys skull, bra att slippa oroa sig nu.
   Jag hade 2 tjejdoktorer (en lärling) också.
   Nu ska jag på måndag ringa till den jag har annars och försöka få tid. Hon har semester. Sen får det vara bra 😁
   Kramar! P 💖💖

 2. Saknaden är alltid stor, men blir såklart ÄNNU större vid speciella dagar.
  Här kom kylan och vintern ramlandes över oss på en enda gång. Fast ännu har vi inte kört varken AC eller element. Å andra sidan har inga fläktar körts heller 😉 Sen har vi ju inte varit hemma heller, så det kanske kan förklara det hela 🙂
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja iaf blir man mer påmind i tidningar och TV om vilken dag det är…
   Ja det är kyligare men inget att göra åt 😀 Dyrare med elen där nere bara…vill ju inte frysa inne.
   Nej Du är ju inte hemma än men snart så!
   Kram P ♥♥

  • Hej Ami!
   Ja tack den är inte lätt och vad orättvist det är 🙁 Hon skulle vara kvar så klart!
   Ja jag var nöjd med VC denna gång. Skönt!
   Få se om det håller i sig 😀
   Tack detsamma och lycka till snart! Kram P ♥♥

 3. Förstår att du lider ännu mer dessa dagar och blir påmind. Sorg och saknad är egentligen två olika saker, men för mig hör de ibland ihop. Svårt och tungt att bära, men vi måste. Tror att din Ingrid skulle ha känt likadant som du om det vore tvärtom. Jag tänkte särskilt på dig och din syster i morse då vi var i minneslunden. Tänkte om du kanske skulle vilja följa med oss, men vet att du har sagt att det är för tidigt, Det är ju du och hur du känner som får råda där.
  Fint att din bror blir så väl omhändertagen. Det är jobbigt detta med dement. Jag har två syskon som har Alzheimers sjukdom, fruktansvärt tråkigt.
  Härligt att du har en sådan finfin läkare som du känner förtroende för och trivs med.
  Jag brukar inte se “Så mycket bättre”, läser om en del tjafs men tänker att tidningarna vill väl gärna göra stor affär av det minsta lilla.
  Trevlig söndag önskar jag dig och sköt om dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är nog lika jobbigt varje dag kan jag säga, saknar ju att alltid ha kontakt och kunna diskutera allt och vardagliga saker. Kunna berätta om “våra” barnbarn, hon var ju mormor nr 2 åt mina. Mycket barnvakt och hämtningar. Diskutera vad som händer i världen. Hon var ju mycket påläst om det mesta.
   Tack, nej jag orkar inte gå ner dit. Få se om någonsin. Jo vi pratade ju om att någon skulle bli ensam…hur vi skulle hantera det. Tror ändå att hon som var mer “eremit” än jag klarade det kanske bättre…gissar bara. Hon hade inte lika stort behov av sällskap fast hon tyckte det var roligt också men hade alltid nåt hon pysslade med. Läste böcker och såg på TV, sydde osv…
   Ja jag är glad att vår bror trivs…han har liksom “tillfrisknat”, har ju diabetes och inte skött det men nu så är han pigg…bara han får vara kvar 😀 Demens är så otroligt hemskt för alla, även för anhöriga.
   Läkaren på VC var denna gång kanske inte fast där…fast hoppas det! Den andra jag har Madeleine R hoppas jag stannar. Få se om jag får tid i morgon när hon är tillbaka. Hon är snäll 🙂
   Tack detsamma och kramar!! P ♥♥

 4. Sorgen och saknade finns där och den följer med. Och på olika sätt och varje dag.
  Fint att bror Tommy nu har det bra på sitt boende och att han trivs. Något att glädjas åt.
  Fint att du har kollat upp lite skavanker hos läkarna och skönt att det verkade så bra.
  Och extra fint att du träffade på så “bra” personal.
  Här i Torrevieja är det en strålande söndag.Helt molnfritt och just nu +21.Sitter ute på terrassen och njuter.
  Kramar till dig från oss båda.

  • Hej Ditte!
   Ja det gäller att stå ut…sysselsätta sig och inte stanna i sängen 🙂
   Jo han verkar må bra eftersom han fått omvårdnad, mat och medicin. Så himla skönt!
   Ja mina skavanker ska väl gå att ordna till. Sköldkörtelprovet var ännu lägre denna gång (under 1) men beror på hur de andra proverna säger. Hoppas dom tog dom annars… 🙁 Jag har nämligen läst på, är med i sån grupp på FB. Nyttig läsning…
   Det låter otroligt härligt med terrasshänget hos er!!
   Kram P ♥♥

 5. Skönt att din bror har funnit sig tillrätta, det är nog så viktigt! Och underbart att du har syskon som hjälper till.

  Tänk att man ska behöva reflektera över att en läkare är bra, egentligen. Men som med det mesta, det finns ju grader … Har också blivit stucken en del emellanåt och ja, det är verkligen skillnad på sköterskors fingerfärdighet med nålen. Minns när sonen skulle få en spruta och han ville inte sitta still. Till slut fick han sitta i mannen mins knä och bli fasthållen. Fyra gånger blev han stucken. Träffade sköterskan senare och hon bad ännu en gång om ursäkt, det var traumatiskt för henne med. För sonen var det borta med en glass. Hon kanske också skulle ha tagit sig en.

  • Hej Emma!
   Ja jag är glad för hans skull och hoppas han kommer att fortsätta trivas. Tur att han har sin bror relativt nära också.
   Ja jag är ju så att jag avskyr att gå till läkare. Vill inte sitta där och berätta om saker trots att det är deras jobb att lyssna 😀
   Men jag blir ju glad om det är någon som är trevlig, har ju haft några förr som antagligen jobbat för länge 😀
   Sprutor…en gammal pensionerad läkare på ca 80 stack 11 gr i mina armar när jag var barn…utan resultat…ingen sköterska hade han 😀 Fy…men jag är inte spruträdd alls. Det är bara att sticka på och i bland blir det ovanpå handen…Nu brukar dom ju byta sköterska om dom misslyckas efter 3:e ggn 😛 Fast jag tycker dom blivit skickligare senaste åren – tror jag 😀 Ådrorna har ju inte flyttat på sig…
   Ja en glass hade suttit fint 😀
   Kram P ♥♥

 6. Hej igen Preciosa!
  Tänker på dig och hoppas att du har det bra.
  Lite mulet och grått ute idag, inget vidare väder, men det får gå.
  Du frågade hos mig om det fanns två kyrkogårdar och minneslundar här. En minneslund och två kyrkogårdar är det. Fast, de går nästan ihop, bara ett kort stycke mellan den till Duvbo och den är rätt liten, många äldre gravar där också. Min mysings föräldrar och farmor och farfar är begravda där.
  Var rädd om dig och sköt väl om dig.
  Varm kram!

  • Hej igen Wiolettan!
   Tack snälla du! Ja det går ju ingen nöd på mig direkt.
   Ja i dag är det mörkt 🙂 Regnat också!
   OK, jaha dom är nära dom två kyrkogårdarna…Tänkte väl det för vid kyrkan finns ju inga gravar.
   Tack för informationen! Nytt fast jag bott här i exakt 30 år 🙂 OK, med ett par avbrott 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 7. Hej

  Sorgen och saknaden går inte över, mildras lite med tiden. Min dotter och mamma var väldigt tajta , jag tror inte min dotter varit vid mammas grav mer än max 2 ggr på dessa 16 år. Hon klarar inte detta,har full förståelse att man inte klarar det. Besöker mammas grav varje gång jag är i Växjö, brukar stå och prata med henne (hoppas bara ingen ser o hör mig)

  Har varit och avbokat vår resa till Rom idag, känns bra. Vi vågar inte åka, pappa är fortf jättedålig, lunginflammation och en jätteinfektion i lungsäcken. Åker till honom på onsdag igen. Usch så mkt elände.

  Skönt att läsa att din bror bor på ett bra boende, guld värt att han trivs.

  Ha det så gott

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Nej den kan ju inte gå över, kontakt varje dag i 7 decennier 🙁 är ju så himla tomt…och så dessa detaljer som jag tampas med. Bara som i går när jag hällde i maten i en skål som hon köpte när hon bodde här hemma i 3 mån ett år…bara påminnelser…
   Ja jag har besökt mina föräldrars och mor/far-föräldrars gravar men det känns inte på samma sätt…dels var det naturligt det var dags på nåt sätt…iofs blev ingen mycket gammal men i alla fall.
   Det får gå på nåt sätt…
   OK ni avbokade. Ja det är väl bäst, bara oroligt och inget nöje om ni vet hur din far har det. Inte roligt för dig!!
   Kram och ha det så bra i alla fall! P ♥♥

 8. Hola! Glädjande att höra att det fortfarande går att uppleva bra besök på VC. Har fått lite mer insikt i de utmaningar som finns i samband med ett jobbprojekt där jag intervjuar verksamhetschefer på VC:ar.

  Ja, saknaden gjorde sig extra påmind i helgen för egen del. Var uppe i minneslunden vid Katarina kyrka och tände tre extra ljus för underbara personer som lämnat oss i år – varav en av dem min älskade mormor som jag tillbringat mer tid med än med mina föräldrar. Svårt. 😢

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag gillar ju inte alls att gå till doktor och då blir man glad om nån där är trevlig 🙂 var även på mammo eftersom Joa skulle dit i går på S:t Göran…Och där var en trevlig äldre “tant” som också var trevlig. Har inte varit där på 8 år 🙁 Törs nog inte öppna brevet när det kommer…Nu får jag det inte gratis längre 😀
   Kan tänka mig att verksamhetschefer har det svettigt…

   Ja saknad och sorg är jobbigt. Bara att stå ut, vad är alternativet…
   Kram P 💖💖

 9. Hej Preciosa!
  Hur har du det?
  Ute är det grått, disigt och småregnar gör det ibland. Så har det nu varit länge, länge tycker jag. Vi skulle allt behöva lite sol nu, eller hur? Skulle tro att det piggar upp.
  Tänker på dig och hoppas att du ska få må så bra det någonsin går.
  Varm kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är ganska trist. Lampor tända hela dagen får man ha.
   Har lite magkatarr…åt nåt jag inte skulle 😀 Annars är det bra tack! Tänkte precis skriva ett nytt inlägg när jag tittade in här på bloggen 🙂
   Kram tillbaka! P ♥♥

 10. Hej P! Nu har vi bott in oss i lägenheten, här kommer vi att trivas! 😄Har redan träffat flera av våra grannar i trappen och småpratat lite. Somliga talat bara spanska, och då blir det ju hur kul som helst! 😄Men, friskt vågat är hälften vunnet! Vi pratar på så gott det går!😂Vädret är ,som alltid, soligt och lagom varmt! ☀️ Så underbart att vara pensionär! 😎😎Många soliga hälsningar och kram från clownen på..Teneriffa☀️🌼☘️⛱

  • Hej Camilla!
   Äntligen fick jag en uppdatering 🙂 Så kul att ni trivs i lägenheten!
   Antar att det är Los Cristianos?
   Ja prata på är ju det bästa man kan göra 🙂
   Härlig att det är bra väder! Det är det inte här 🙂
   ska just nu skriva ett nytt inlägg och klaga på vädret 🙂
   Brukar inte göra det faktiskt…
   Ha det fortsatt bra med pensionärslivet!
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *