Månd 22 okt, sol 24 gr ☀️☀️

Hej!

Ja nu är jag hemma och det känns bra, solen skiner och det är 11 gr. Säkert kyligt för det blåser. Fågelbärsträdet utanför är glest och gula blad…mina pelargoner var lite “tunna” i år men är nu först så fina!! Stod den här gången hos min snälla granne Kerstin. Ett är säkert, pelargoner gillar inte mycket värme…


Resan gick ju bra, borde nästan ha skadestånd av AEMET (spanska SMHI) som skrämde upp en med sina bilder på ett enormt oväder och med flytande bilar på bilder i tidningarna där nere. Jag har aldrig resfeber men ville ju helst komma fram till flygplatsen…Visst det var oväder och folk har drunknat men dom kunde ju precisera lite bättre var…Lite strilregn, lite mörk himmel och lite vind, det var allt 🙁 Hela resdagen sol och fint fast det stod just lördag skulle vara värst 🙁 Indragen lön borde dom ha.
Jag åkte med min favorittaxi nr 1 och den bäste Miguel…skicka den bästa sa jag till Cata 😀 Han gick t.o.m in med mig och kollade incheckningsdisken…åkte ju för ovanlighetens skull med SAS. Men glömde kryckan i bilen…mitt fel då jag tog in den fast han frågade om han skulle lägga den i bagageluckan…På Arlanda var det läskigt långt att gå…”flera” kilometer 🙁

OK, hade sen sällskap av Susan och Jörgen som kom senare. Fikade på Starbucks café. Supergod latte där 😀
Lyssnade på en bok som jag hann ladda ner för wifi får man betala för på SAS och inte säkert det funkar heller…dyrare sittplats alltså. Ja resan gick hyfsat fort och sen taxi med en jättegullig kille hem. Åker alltid med gula Sverigetaxi, förr 020.
********************************************************************
Nu måste jag skicka in till Gouda försäkring originalboardingkortet för att få tillbaka de dagarna jag inte var kvar som jag betalat extra över 45 dagar…minus 100:- som dom behåller. OK, bra eftersom man måste betala dom innan man åker…borde byta bolag som har 60 el 90 dagar i villkoren…suck.
Har nu beställt en krycka…179 kr. Blå 😀 Miguel nedan igen, han har ont i en fot så han kan låna min krycka sa jag sen till Cata 😀

På slutet blev det lite bråttom…Ja att fika 😀 Först med Birgitta, bild nej…dagen efter Kerstin och Elizabeth, bild nej…och så la familia Krafft, alla på La Panattería…Lite mörk bild blev det när dom kom på väg till caféet ♥♥ Tack för besöket alla!! Roligt!!Hoppas er resa i dag går bra, alltså Rajje och Jeanette. Och Annika och John liksom A-K. Många resande i dag måndag! Inget oväder iaf…om “dom” inte har fel åt andra hållet 😀

Ignacio ringde och sa att han skulle köpa pulverkaffet som jag glömt på Mercadona och komma med det…snällt! Jag vill ha det här hemma. Gillar det.
När jag skulle åka så erbjöd sig Kerstin att komma och hjälpa mig så jag inte glömde nåt…tex stänga av el och vatten och låsa 😀 Ja så skönt, lätt numera att göra konstiga saker…Tusen tack Kerstin!! 💕💕Ja man har ju snälla kamrater!!
Nedan vårt “Medelhav” här hemma, Lötsjön 🙂

Måste få kryckan snart så jag kan gå lite längre…skyller jag på 😀
Också måste jag gå till doktorn…har en prick på örat som måste bort…och kolla prover.
Det är det värsta jag vet…ja sjuk är ju värre…

¡Hasta luego! P 💖💖
Bilden högst upp är från La Nucía…vacker. Varför bor man inte just där?  🙁 Poco dinero antagligen…

16 reaktion på “Månd 22 okt, sol 24 gr ☀️☀️

 1. God kväll P!
  Så skönt att din resa gick bra. Det gjorde min också, men jobbigt att stiga upp 02.45 för att åka till Skavsta. Det blir nog snart sängdags för min del. Supertrött och mätt efter en jättegod fisksoppa på Mundo. Ska vara på banken 10.00 i morgon så det blir att sätta klockan.
  Vi hörs och kram/A-K

 2. Hej Ann-Kristin!
  Ja vad bra att du också kom ner ordentligt! Tycker man blir lika förvånad att det går bra…OK jag brukar ju glömma saker men det är ju en petitess.
  Har just beställt en ny krycka 😄😄
  OK hoppas dina byråkratigrejor går bra 👍
  Kram 💖💖

 3. Välkommen hem igen! Jösses vad fina dina pelargoner är, har fått finfin omvårdnad 🙂

  Du är rätt “duktig” på att glömma saker när du är ute och reser… 😉

  Det där regnovädret av bautamått uteblev ju totalt här. Läste nånstans en morgon att det hade regnat allra mest i Torrevieja och att regnet fortsatte. Tittade ut. Där var det grått men torrt och inte såg jag nåt spår av regn heller… Kom fram sen att det var i Torreblanca det varit som värst, tydligen. Norr om Valencia…

  Hoppas allt går bra hos farbror/tant doktorn!
  Kram

  • Hej Ama!
   Tack! Ja pellisarna fick bra vård fast dom blir också väldigt fina när det är kallare. Min dotter har 8 st och dom är som allra finast nu sa hon 🙂
   Ja jag är bra på att glömma…hur ska det bli?
   Väderspanarna i Spanien är rätt amatörmässiga…Vet inte men solen skiner ju nästan jämt så dom har väl dålig övning på annat väder 😀 Jo jag såg det där med Torreblanca…
   Tack jag har just fått tid hos doktor men inte “min”, hon har semester…ja det hade hon sist också…men jag kan ju inte ha synpunkter på det .-D Utom att dom inte har lista på när hon har tid sen…
   Kram P 💖💖

 4. Hej P!
  Välkommen hem!
  Och dina pelargoner är verkligen fina 🙂
  Så skönt att resan gick bra, men jag är också alltid lite orolig när jag ska flyga.
  Hoppas det går bra hos doktorn också!
  Kramar!

  • Hej Ami!
   Tack! Lite skönt att vara hemma 😀 Få se hur länge jag tycker det 😛
   Ja visst är dom fina, riktiga höstblommor 😀
   Jag brukar ju inte ha resfeber men denna gång skrämde dom ju upp en med vädret 😀
   Såg mig själv flyta omkring i en bil…
   Tack ja nu har jag fått tid, inte hos min förstås,
   hon har semester men måste gå fortare med min ytteröraprick…
   för mycket sol på örona antagligen…sol är farligt 🙁 Haft den i ett år säkert…
   Kram P 💖💖

 5. Hej

  Jättefina pelargoner du har, kan nog stämma att de är finast nu. Har vita fortf på balkongen och de är finare nu än de var i somras.
  Fick en fin blomma av mina kollegor idag, Doftranka. Det är idag 40 år sedan jag började på Skatteverket!! Åren har rullat på och jag har trivts bra.

  Minnet är bra men kort brukar jag säga 🙂 skönt att läsa att det är fler än jag som glömmer 🙂

  Skönt att din resa gick bra, jag börjar smått oroa mig för vår resa med mellanlandning i Frankfurt ner….Bryssel på hemvägen.

  Ha det gott

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Ja helt klartvgillar dom blommorna svalare. I Torre på sommaren dog dom nästan, sen på vintern blommade upp.
   40 år är en lång tid!! Grattis! Jag jobbade över 40 år också på samma jobb…att man stod ut 😅 Fast jag trivdes bra ganska länge 😮 Sista 8 åren jobbade jag hemifrån.
   Jobbigt att glömma ☹️ Men inget att göra åt. 😳
   OK ni ska mellanlanda…inte så kul men det går alltid bra 👍
   Kram P 💖💖

 6. Hej P
  Resan gick bra för oss också. Men jag frös när jag kom hem. Vi åt varm mat på flyget oclh det var tur för hemma ekade det i en nästan tom kyl o frys. Men vi hade tillräckligt för att få lite i magen.
  Kram

  • Hej Annika!
   Va´ bra att det gick fint !! Frös du…inte jag men det var nog kallare här hemma när ni åkte.
   OK, men nu har ni hunnit handla och kommit i “hamn” 😀
   Vi hörs! Kram P ♥♥

 7. Hej Preciosa!
  Skönt att läsa att din resa gick fint, frånsett kryckan du glömde.
  Vackra bilder, du är skicklig fotograf, Lötsjön ser idyllisk ut.
  Ordna med försäkringarna så du kan stanna längre i metropolen Torrevieja nästa gång. Hörde i går att det finns något som heter Ica-försäkring och som har 60 dagar, vet ej om det stämmer. Jag tycker att 90 dagar vore bättre.
  Ha det så bra i höstvädret.

  • Hej Kerstin!
   Ja det gick bra men otroligt vad långt bort dom parkerade planet 🙁
   Fotograf 😀 Nej men hyfsad kamera 😛
   Jo jag vet att man kan byta försäkring. Borde ju göra det. Blir otroligt dyrt när man är så här lastgammal!
   Tack, solen lyser men det blåser!
   Kram P ♥♥

 8. Välkommen hem igen! Och fint väder är det ju här också- Skönt att resan gick bra och nu gör ju din krycka kanske nytta hos Miguel. Hoppas du får din nya krycka så du kommer dig ut. Lika bra att passa på innan höststormarna sätter in här hemma. Eller kanske kommer de inte alls. Lycka till med läkarbesöket.
  VI hörs och ses.
  Kram!

  • Tack Ditte!
   Ja sol är det i alla fall 🙂 Ja resan gick väldigt bra men vissnade på Arlanda med den enormt långa vägen till banden 🙁 Och utan min krycka 🙁 Usch, kände mig klen!
   Ja kryckan ligger på poststället men jag ska ta mig dit också 😀
   Snabba var dom. Hoppas den är lika gedigen som den jag glömde.
   Ja tack. fått tid hos “någon” med en kandidat…30.10…
   Prover tar jag väl samma dag. Få se hur det går…
   Ja vi hörs och ses också hoppas jag.
   Kram P ♥♥

 9. Hola P!
  Jaha, dä smet du iväg utan att det blev mer fika med dig! Skönt att hemresan gick bra för dig men synd på kryckan! Kanske du får den tillbaka när du kommer hit igen…
  Skönt att ovädret uteblev men såg att någon filmat en tromb utanför La Mata!
  Vacker pelargon har du nu och vet du… det var du som skrev för ett par år sedan att pellisar gillar när det är svalare. Så förra vintern hade jag mina på den inglasade balkongen hela vintern med lite värme så det inte blev frost. Jag har aldrig haft så stora och fina pelargoner som denna sommar som var! Folk var riktigt impade!
  Har läst att man ska ställa dem i mörk sval källare och vattna nån gång, men detta funkade mycket bättre!
  Hoppas pricken är ofarlig, man får ju nya leverprickar med åren ibland!
  Ha det bra hemma nu!
  Hasta luego!
  /Anita

  • Hej Anita!
   Ja på slutet får den late bråttom brukade min mor säger 😀
   Du är väl kvar länge så…:-D
   Jo jag får tillbaka min kära krycka säkert 🙂
   Ja kul att du gjorde så med pelargonerna. Man ska ju klippa ner do över vintern och vattna mycket sparsamt men man kan väl ha dom som du…jag kan ju inte ha dom inne så det blir adjö med dom.
   Pricken är nog en som ska tas bort, har haft den för länge…
   Äldre kan få såna 🙁 Få se om dom tar bort halva örat 😛
   Får skaffa ny frisyr då… 😀
   Gracias y igualmente! Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *