Månd 1 jan och nyårsdag, sol, 18 gr ☼☼☼

¡Feliz Próspero Año Nuevo!
Det är ju en Spanienblogg det här så jag skriver Torregrader förstås. Här hemma är det 5 grader och grått. Men är glad för att det är barmark och inte halt. Hoppas på att vi slipper snö men den kommer säkert.
Kan det komma snö i Torre som det gjorde förra januari så…OK, det låg ju inte kvar…
18 jan 2017…
Min nyårsafton var lugn. väldigt få smällar men sen kl 24 så blev det två rätt stora fyrverkerier mittemot, kanske på Tuletorget….har hus emellan och ett på sidan om
en bit bort. kanske på Solnasidan. har ju bara 200 m till den.
Sen så blev det liv i huset då det flyttat in ungdomar på samma plan…Dom skrek och gapade och var uppenbart inte nyktra alls…flera timmar i trapphuset ut och in. Dom är visst släkt till ägarinnan…Jaja det var ju nyårsafton. Kanske jag sov kl 4…liksom min granne Kerstin…
Min J som var tvungen åka T-b hem sms:ade att det hade gått bra. Sthlm C var tydligen avstängt på vissa ställen så taxi kunde man inte ta…Hon hade som tur var sällskap till sin station i alla fall.
****************************************************************************************************
Ja så får det bli bantning igen, lättare hemma…Inte så många kafébesök och så är det ju dyrt här hemma dessutom 🙁

Nya lagar har tillkommit! Tex har Sverige som nästan sista land förbjudit mobilprat i fordon om man inte har handsfree…Grattis!! Sent kan man tycka.
Och så internet som man kan få fängelse om man kränker någon och outar olika situationer. Mycket bra! Sen kommer jag inte ihåg nåt mer 😀
Nedanför målas bänkarna på paseon i Torre.

Ja nu är det äntligen slut på jul och nyår men i Spanien är det grande fiesta 6:e jan.
Med början på em 5: jan…Cabalgata med los Reyes Magos. Skrev ju hur i förra inlägget, Den 6:e är det stenstängt i alla affärer utom på 24-timmars som finns lite här och där. Påminner om det i fall nån kommer ner den dagen.
****************************************************************************************************
Ja f ö så skaffade jag Boxer på en kampanj som höll på att ta slut efter 2 timmar när jag gick in på hemsidan. Tur att jag gick in. Kanalerna 3,5,6.7,9 och TV fakta…Fattas 8:an och två till. Ja och dom som finns är förstås 1,2,4…Få se om det kommer att funka med extra antenn som dom skickar “gratis” denna gång. 99:-/ mån i 2 år, får jag stå ut med.

OK, f ö så känner jag av att min Ingrid inte finns lite mer påtagligt nu efter all turbulens.
Obeskrivligt ledsamt och olidligt stundvis. Jag vill ju berätta och diskutera saker 🙁 Det är bara att stå ut, vad är alternativet?
Bild av Teddy och Marita nyligen i Torre, så fin!!

Många frågar när jag ska åka ner 😀 Inte en aning faktiskt. Jag planerar ju aldrig utan åker när det blir tråkigt här. Nu finns ju inte Ingrid där heller…Det lär dröja ett kan jag nog säga 😀 Och om jag har råd, får väl kolla hur mycket pensionen höjts eller var det skatten som skulle sänkas kanske…
Sen kan ju saker hända som ändrar på allt möjligt 😀 ¡Vamos a ver!

Ha en bra vecka och resten av året! Kram P ♥♥

 

20 reaktion på “Månd 1 jan och nyårsdag, sol, 18 gr ☼☼☼

 1. God sen kväll! Nu är det redan 2018 och Bosse och jag önskar dig ett Gott Nytt År. Ingrid kommer alltid att finnas med dig på olika sätt. Hon var din tvillingsyster och ni stod varandra väldigt nära. Ni fanns alltid för varandra. Så är det med tvillingar. Tiden kommer inte tillbaka, inget blir som förr, men det blir annorlunda och vi får ta vara på det.

  Intressant med lite nya lagar i Sverige men visst är det sent med bla. förbudet att prata i mobilen utan handsfree. Vad gäller internet blir det ju tydliga och kännbara ändringar både för kränkande och en hel del till- Bra tycker jag också. Även vad göller bloggar blir dte en hel del förändringar vad som är tillåtet och inte.

  Hoppas att din boxer nu är samarbetsvillig och att du får in de andra kanalerna när antennen anländer.
  Fina bilder från Teddy och Torre. Men just nu längtar jag ändå inte ner. Har mycket trevligt här hemma som väntar- Men å andra sidan har vi kort startsträcka om vi vill åka. Finns mycket nu i resväg som lockar.
  Stor kram

 2. Gomorron Ditte!
  Tack! Jag önskar er detsamma!
  Ja det är så ledsamt men jag får stå ut, inget man kan göra och man blir
  bara klenare av att tänka för mycket. Men livet är så mycket ensammare och fattigare nu.
  Ja vissa lagar blir väldigt bra. och det där med att hålla i en mobil när man kör är ju otroligt korkat. Jag höll på att bli nermejad av en stor lastbil en gång som skulle svänga men hade bara en hand på ratten så det gick inte så bra.
  Man ser fortfarande i Spanien folk som pratar i mobil och kör…dyra böter om dom upptäcks. Å andra sidan sitter också barn ofta utan säkerhetsbälte och aldrig bakåtvänd i stol som små. Inte klokt!
  Boxer, fick två medd nyss om att hämta antenn så dom har tydligen skickat två av misstag…olika ordernummer…Ja vi får se 😀

  OK, ja man är ju fri att åka el göra som man vill 🙂 Just nu är det bra här hemma sen återstår vad för åsikt man har om några veckor el månader eller…
  Kram P ♥♥

 3. God fortsättning på det nya året! 2018… Helt otroligt! Det var ju “nyss” man oroade sig för att flygplan skulle ramla ned och mikron skulle sluta fungera då vid millennieskiftet 🙂

  Det där med att inte få prata i mobilen när man kör är verkligen en viktig lag! Man ser ofta att dom faktiskt följer den noga här i Spanien. Ett liiitet problem är bara att många inte bryr sig om var dom stannar när det är dags att prata. Har ofta sett att dom står still med sina bilar mitt i rondeller och pratar i mobilen varvid ett smärre kaos uppstår i trafiken. Nåja, dom kör inte samtidigt som dom pratar i alla fall 🙂

  Väldigt vacker bild som Teddy och Marita tog där!

  Jag håller fullständigt med Ditte – Ingrid kommer alltid att finnas med dig.
  Kram

  • Hej Ama!
   Tack detsamma! Ja tiden går fort verkligen.

   Jag ser många som pratar i mobilen där nere faktiskt…Har ju bra utsikt på trafiken där jag bor på San P… Vet att det kostade 1100 svkr år 2006 då en bekant fick böter 🙂 Nu är det väl större pengar. Hahaha…ja dom stannar lite hur som helst också 😀

   Ja visst är bilden vacker!! Bra mobilkamera 🙂
   Jo Ingrid finns från jag vaknar till sängdags…på gott och ont i bland för det är ledsamt…
   Kram P ♥♥

 4. Godmorgon

  Önskar dig en god fortsättning på det nya året. Att du saknar din syster är förståligt.
  Ni delade ngt som bara tvillingar gör och vi andra kanske inte förstår.

  Här nere är det också grått och fuktigt, några plusgrader och dessutom regn!!
  Måste gå ut nu på fm, ska till apoteket och vårdcentralens lab, lämna in Lotto:) och hämta ett litet paket. Tur för mig att det inte är halt:)

  Vi firade nyår hemma, det var lugnt. Några grannar kom upp till oss och vi skålade in det nya året. De har en hund som är livrädd för smällandet. Vår lilla Ullis tittade lite nyfiket ut men hon var som tur var inte rädd. Jaa vi är liiite larviga med katten men har man djur så ska man se till att de har det bra. På torsdag är det 1 år sedan vi adopterade henne:) och hon flyttade hem till oss.

  Vilken tur att du hann med kampanjen på Boxer. Tittar ofta på TV4 Fakta och på kanal 8. Hoppas att du får tillgång till den.

  Ha det så bra

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Tack och tack detsamma.
   Jo jag är bara halv känns det som, fattas nåt hela tiden. Men hoppas det blir lindrigare med tiden.
   Skönt att det inte är halt, hoppas det förblir snöfritt!

   Ja husdjuren har det jobbigt på nyårsafton men här var det ovanligt smällfritt. Två fyrverkerier som inte lät så farligt.
   Ja tur jag hade att det blev så låg månadskostnad på Boxer…ren slump att jag gick in just den dagen 😀
   Få se om ex antennen funkar. Men glad för dom jag lyckats få iaf.
   Tack detsamma till er!! Kram P ♥♥

 5. Hej P!
  Och god fortsättning!
  Jag förstår att saknaden är enorm. Och att det finns så mycket du ville berätta och diskutera med Ingrid.
  Ha det bra och många kramar från oss!
  (Idag ska vi träffa T och M 🙂 )

  • Hej Ami!
   Tack detsamma till er!
   Ja jag saknar henne hemskt. Jag har ju som tur är Catarina som jag kan prata med varje dag. Det gjorde vi ju ofta förr också så det är bra.
   Kul att ni ska träffa grannarna 😀 Dom får uppföra sig ordentligt hahaha…
   Er andra och närmaste granne ringde i morse och han hade haft det bra men lite trist också på sin semester 😀
   Kramar tillbaka!! P ♥♥

 6. Hej Preciosa!
  God fortsättning!
  Skönt att de inte har skjutit så många raketer och bomber hos dig. Här har det varit något helt fruktansvärt, det började flera dagar före nyårsafton och smällde en hel del även igår. Min lilla hund är otroligt skotträdd. Hon har legat längst in under soffan i flera dagar och bara skakat. Hjärtat bankar, hon varken äter eller dricker och vågar inte gå ut. Skönt att helgerna är över, på alla sätt.
  Förstår att du saknar din syster. Ingenting blir lättare under stora högtider, man känner sig verkligen ensam och saknar den man mist.
  Hoppas Tomten fattar budskapet detta året!! Den var rolig tycker jag!
  Jag åker ner till Torre om knappt två veckor. Hoppas vädret blir något så när varmt och soligt. Här har det regnat, regnat, och blåst, men idag tittar en blek liten sol fram.
  Ha det så gott!
  Kram

 7. Hej Agneta!
  Ja det är verkligen skönt att det var ganska smällfritt utanför mig…Bara två fyrverkerier som var fina.
  Men fy så hemskt för din lilla vovve 🙁 Olidligt! Då är det ju bättre i Spanien, inte så mycket smällar. Det är väl bullrigt ändå där i vanliga fall men inte på Nyårsafton. Lite fyrverkerier bara.
  Ja visst känner man sig ensam men jag kan ju slippa det men väljer att vara det under såna högtider. Inte firat förut heller så det är ju ingen större skillnad för mig på det sättet. Det är att inte kunna ringa och prata när jag vill.
  Ja Tomten har svårt att fatta men jag får väl skäll när jag går till läkare den 10:e. Får en ny igen så då vet man inte…
  Ja vädret i januari kan ju verkligen växla där nere men jag kollade hastigt förra året på mina10 inlägg och det var mellan 14-16 gr och sol utom nån dag regn/moln och så SNÖ 18 januari 😀
  Tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. Hej på dig och God fortsättning på 2018! Jag tror att det blir ett fint år för dig trots din stora förlust! Vi är många som förstår hur du känner och som vill dig väl! Vi saknar alla fina Ingrid, men inte på samma sätt som du som ju förlorat en del av dig. Jag är glad att ha lärt känna er.
  Tack för en trevlig och personlig blogg också, alltid roligt läsa dina egna beskrivningar av ex vis jul och nyårsfirandet i Spanien! Ser fram emot kommande blogginlägg!
  Varma kramar och sköt om dig!

  • Hej Fia!
   Tack detsamma! Ja jag hoppas året blir bättre inte bara för mig utan också för andra. Har nyss fått samtal från två olika väninnor och tillika Torrebesökare som mist sina män i dagarna. Ledsamt!!
   Känner med dom. Var väntat men inte mindre ledsamt för det.
   För mig var det ju en chock men alla har sin sorg att bearbeta.

   I dag har det varit en bra dag, mina tre barnbarn med sin mor kom upp till mig. Är så sällan dom är hemma och samlade när jag är hemma och det var så kul. Busfröna på 11 höll igång så vi skrattade åt dom.
   Och så storasyster på 16 som skojade om och med dom 😀
   Dom tittade i album på sin mor när hon var liten och en var sur att hon inte var lik sin mor hahaha. Den enda killen på 11 frågade varför han heter som han gör hahaha…ja vi hade kul…jag sa att hans namn är mitt fel 😀 Sant.
   Varma kramar till er också!! P ♥♥
   Tack för fina ord om bloggen, ska väl fortsätta så länge jag har nåt att skriva om… 😀

 9. Hola! Ja vädret växlar ju lite den här årstiden nere i sommarstugelandet men snö är ju unikt. Hoppas på en ”varmfront” när vi åker ned den 13 januari. 😉 Hade ett bra nyår i Karlstad även om det var sk*tväder. Är så skönt när vi umgås med min bror och hans fru – inga ”måsten” och man kan vara sig själv. Och alla fyra (vi och hans fru och Jörgen) kommer toppenbra överens och har så kul. Relationen med ett syskon som man ha nära kontakt med är något speciellt – förstår att du saknar Ingrid något alldeles oerhört. ❤️

  Såg i din kommentar ovanför att du har haft besök av J och barnen! Härligt! Jobbar på den här veckan och nästa – och i helgen ska vi på kalas för ett av barnbarnen i Lapplands Väsby på lördag och på söndag ska vi städa bort julen – vill inte mötas av julpynt och gran när vi kommer från Spanien. Vi sticker med fakirflyg från Arlanda nästa lördag så dessvärre hinner vi inte ses innan. Titta gärna ner till Jörgen för en pratstund på VG om du har lust – då blir han glad! Bigge är sjuk så J är alldeles solokvist. Du kan ju sms:a innan. 😀

  Kram ❤️

 10. Hej Susan!
  Ja hoppas ni får bra med sol i Torre! Obestämt väder där i januari men mest sol normalt. När jag träffade Ignacio 23 jan 2007 på en bänk på paseon var det 23 gr och sol och jag hade en solstol med mig kommer jag ihåg 😀
  Sådana minnen glömmer man inte 😀
  Härligt med er Karlstadresa och brorsan 🙂 Guld värt med syskonkärlek. Värst är när nåt händer 🙁
  Ja det var så roligt att vi äntligen sågs mina bb och jag, vi är ju aldrig hemma samtidigt, mycket beror ju min frånvaro och även deras varannan vecka hemmavaro. Bra att dom trivs var dom än är och har det bra. Viktigast.

  Lapplands Väsby hahaha…ha så trevligt!
  Ja jag får se skicket om jag går ner en sväng till J. Hör av mig i så fall.
  Hoppas Bigge inte är allvarligt sjuk!
  Kram och ha en bra vecka! Kram P ♥♥

 11. Hejsan!
  Ja nu var det nytt år och nya lagar, vi får väl se om dom följs. Jag kommer ihåg när smällarna skulle förbjudas, jättebra tänkte jag…men tycker det smäller lika mycket fortfarande, om inte mera. Vi har massa stackars hundar på pensionatet som en del är skotträdda, inte roligt att se.
  Otroligt fint foto, vilket skådespel där uppe i himlen:)
  Kram och god fortsättning

 12. Hej Jeanette!
  Ja det får vi se men jag som inte varit hemma vid denna tid på länge var förvånad för det hördes bara ett fåtal smällare och sen två olika fyrverkerier.
  Sen oljud utan like i huset ett par timmar men det var Systembolagets fel antagligen 😀
  Ja stackars hundar säger jag!!
  Fotot är ju så fint där över hav och himmel. Vet inte var det togs.
  Kram tillbaka och ha en bra resa!! P ♥♥

 13. Här var det ett väldigt smällande och liv vid 24-tiden och framåt. Vi bor ju precis vid Tornparken och där uppe var det drösvis med människor som bränner upp en del av sina pengar, vilket jag tycker är rätt så onödigt.
  Någon raket, kan så vara, men ideligen i timmar. Även andra nätter har de hållit på.
  Nej, någon snö har vi inte, som du skriver och jag tycker att det är skönt att det inte är halt. I morse kunde jag ta en liten kort promenad.
  Vill önska dig ett fint 2018 med hälsa och välgång.
  Trevlig helg.
  Varm kram och jag tänker på dig.

  • Hej Wiolettan!
   Hann precis skriva klart ett nytt inlägg när din mejl kom 😀
   Nej vi hör ju inte från Tornparken, lite för många hus emellan så det var faktiskt ganska lugnt och det är an ju inte van vid här hemma. Förstår att Tornparken är ett ställe folk vistas på då.
   Ja jag vill inte ha snö…då blir det isolering…Skönt att du kunde ta en liten promenad.
   Jag önskar dig detsamma, hoppas vi får vara så friska det går.
   Kramar! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *