Torsd 3 aug, sol 34 gr i Torre **♥**

Hej!
I Torre verkar det vara lite väl varmt…Skulle inte vilja vara där nu av den anledningen. Spanjorerna är ett tappert folk. Finns ju dom som inte har någon kylanläggning alls. Hur står dom ut?
Här hemma i min lilla del av landet är det fint väder. Sol har det varit varje dag utom nån enstaka sen jag kom hem 5 juli. F ö så kommer jag inte ihåg så mycket. Kämpar på för att stå ut och försöka få dagarna att var uthärdliga. Lyckas ofta dåligt med det.
Jag har iaf fått besök denna vecka som gort det lättare. Såna dagar är jag så tacksam för. I  ett av dessa “vackra” höghusen nedanför mig har jag ett favoritfik med trevlig miljö och bra stolar inne och ute 😀 Nog så viktigt.

Hit gick vi – Anna-Carin och Krister och jag  i måndags. Det blåste så vi satt inne i sköna fåtöljer 🙂 Så roligt att se dom igen! Waynes Coffe blev det alltså. Gröna Stugan vid vår lilla insjö stänger kl 15…Svårt att förstå…Det är ju sommar och bra väder samt folk går ju där runt sjön…Ja säsongen är ju nu för att sitta ute eller? Vissa saker blir man inte klok på här hemma.
Iaf så har jag en bild från Torre på vännerna för jag glömde så klart ta en här 🙂 Vi satt länge och pratade om allt som hänt, tiden gick jättefort! Tack för besöket ♥♥

På tisdagen så kom ett annat kärt par och hälsade på. Dom brukar hyra i Torre varje år.
Anita och Björn. Ja jag drog dit dom också och vi hade kanonväder där på kortsidan. Soligt. Lite blåsigt men vi orkade många timmar 🙂 Så trevligt! Tack ♥♥♥

Ja så kom onsdagen och Torbjörn kom och han tyckte jag skulle komma till ett nytt ställe 🙂 Han hade letat upp ett café i Solna vid Brunnsviken…Kafé Sjöstugan. Jättemysigt där. Dock hade dom inte latte men bland de godaste hembakta bullarna jag ätit på åratal. Stora dessutom 🙂 Enkelt och primitivt men gott 🙂


En söt lekstuga fanns det och massor av blommor.

Jag sa att man skulle nog vara en and…dom verkar ha så bra liv…kanske faror men? Flyter bara omkring och umgås hela dagarna…

Sen skjutsade Tobbe omkring mig och tittade på hus i Sumpan och Solna…Milde tid vad hus det byggts!! Fina och snygga i många olika material. Trä tex..Snyggt. Och han visade var han och hans kompis Georg paddlade här om dagen…Lååångt!

Ja det var en fin dag. Tack käre Tobbe ♥♥ En rolig dag var det!
*********************************************************************************************
Ja dagarna går och jag satt i solen en stund på morgonen…har ca 2 tim sol på balkongen på morgonen. Bör väl få lite D-vitamin. Inte säkert man har den nivå man ska ha…En bekant har lågt värde trots att hon är ute i timmar varje dag. Hundpromenader. Ingenting är som man tror. När man blir äldre så tar inte kroppen upp vissa vitaminer. Tex B12 vet inte många att dom har brist på. Tas ju bara upp av magslemhinnan om man har en viss faktor…den har inte jag och många andra. Bara att äta piller då. Både B12 och D. Annars blir hjärnkontoret fattigt och stökigt…mycket som kan hända. Min dotter hade lågt värde trots bara 46 år…ja inget är som sagt vad man tror.

Fick ett långt handskrivet brev och presenter från Annika i Aracena…Casaannika.
Så otroligt gulligt! Tusen tack! Blev så glad ♥♥♥

Ha en bra tillvaro! Jag ska också försöka bli vän med den 🙂 Kämpar på.
Kram P ♥♥
Vacker text om man kan spanska som jag fick av Annica:

 

23 reaktion på “Torsd 3 aug, sol 34 gr i Torre **♥**

 1. Hej och Tack själv för en givande dag, bl.a på Kafé Sjöstugan!
  Ja, vilka bullar de hade bakad. Den som också bakade goda bullar, det var din syster Ingrid.
  Jag önskar dig ett bra veckoslut!
  // Tobbe

  • Hej Tobbe!
   Ja det var så himla kul att komma dit och se det caféet.
   Bullarna var ju otroligt goda 🙂 Jo Ingrids bullar var berömda här hemma liksom min mors på sin tid. Jag fick inte den talangen – heller 🙂
   Tack detsamma och hälsa Anna-Lena! P ♥♥

 2. Trevligt med besök och visst går tiden så mycket fortare då. Kul att du och Tobbe tog en tur för det finns mycket att se i trakterna och visst är det mycket nytt som byggs och folk bör ju helst ha någonstans att bo. Sjöstugan har hängt med länge och t.o.m jag minns den från min gamla Solnatid.
  Skönt att inte nu vara i sydligare trakter. Jag tycker det är alldeles lagom med sol och värme här hemma just nu. Och jag orkar görasaker, vilket jag inte gör om det är +30 eller mer.
  Vad fint att få brev och presenter av Annika förstår att du blev glad.
  Att bli vän med tillvaron kommer att ta tid men det är viktigt att du försöker.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det är så bra att få fina besök, känns så bra! Sjöstugan hade brunnit ner en gång sa Tobbe. Han har dragit ledning dit när han jobbade 🙂
   Nej det är olidligt varmt där nere nu, det vet man ju. Här är det så skönt, inte under 20 gr en dag har jag haft tror jag.
   Ja Annika…så gullig hon är! Orkade skriva långt brev för hand också…Hon vet också vad sorg är…
   Ja jag får försöka kämpa på men man får sina “anfall” då och då…
   Kram P ♥♥

 3. Så fint med trevliga besök, det lyfter och hjälper.
  Jag brukar kalla dessa höghus för pizzakartonger, men har sett att det inuti är fina lägenheter.
  De bygger ju nästan överallt här i Sundbyberg. Helt otroligt.
  Skönt att du kan sitta på balkongen och få lite sol och frisk luft. Det är nyttigt. Nu då jag inte kan gå ut varje dag så njuter jag mycket av att kunna sitta på vår lilla balkong.
  Jag tänkte på dig häromdagen då jag hörde om värmen nere i Syd Europa. Det måste ju vara mycket svårt att vara där för äldre och sjuka och de som inte är vana vid värmen. Ja, kanske för andra också.
  Tänker på dig.
  Varma kramar och var rädd om dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja utan dessa besök vet jag inte hur det skulle gå känns det som.
   Behöver trevligheter.
   Ja lgheterna ska var fina i höghusen sägs det…
   Det byggs så otroligt men priserna är inte för lågavlönade eller pensionärer…Ja om man har nåt att sälja först.
   Skönt med balkong men önskade mer utsikt här 🙂 OK en liten tomt finns ju.
   Det är många i Spanien som inte överlever hettan och på vintern inte heller kylan. Dåliga el inga pensioner el inga jobb. Alltså inte råd med elen som är dyr där. Läser det då och då tyvärr.
   Tack!! Kram till dig också…ska se om du skrivit nåt inlägg 🙂
   Kram P ♥♥

 4. Tack själv för en trevlig fikastund! Idag kom vi tillbaka från vår Helsingfors-kryssning. Vädret var inte så bra men trevligt träffa sonhustruns föräldrar o mormor.
  Kram/A-C o K

  • Hej Anna-Carin!
   Ja det var så roligt att ni kom!
   Skönt att resan var bra och kul att träffa
   “släkten” 🙂
   Kram P ♥♥

 5. Hej P!

  Tack för en trevlig fikastund…(stund)? Vi var ju där i flera timmar! Vart tog tiden vägen?) Ja, tiden går fort när man har trevligt! Vi ses väl i Torre i oktober hoppas vi!
  Kram Anita å¨Björnmannen

  • Hej Anita!
   Ja tack!!! Roligt att ni orkar roa mig så länge 😀
   Ja jag hoppas verkligen att vi ses då.
   Kram P ♥♥

 6. Vad trevligt med så många härliga möten 🙂

  I Torre är det lite väl varmt nu, vi har det bra varmt och fuktigt nu också, men skön AC på båten som tack och lov inte är FÖR kall.
  Kram
  PS: Jag gillar dom där knasiga husen 🙂

  • Hej Ama!
   Ja det är verkligen bra att jag får besök!
   Det är klart för varmt i Torre. Olidligt för mig i alla fall.
   Bra att ni har shysst AC 🙂
   Höghusen…ja förmildrande att ett av dom har Waynes Coffee 😀
   Ha en fortsatt bra resa! Kram ♥♥

 7. Hej P!
  Håller med – tänk att vara and, bara flyta omkring och umgås hela dagarna 😀 Trevligt med dina besök som du umgåtts med under trivsamma stunder. Å där har det också ingått go’fikor 🙂 Förstår att besöken kan göra det mindre svårt att genomleva dagarna. Å dessa, dvs dagarna, de bara går och går oavsett vad vi känner, tycker, tänker eller hur vi mår! Å tur är väl kanske det!
  Ja men visst verkar det vara lite väl varmt i Torre just nu. Hoppas på lite mindre varmt i slutet av månaden, men det är kanske för mycket att hoppas på. Det visar sig! Kan kanske till och med bli varmare då.
  Varma kramar och tankar till dig från Bittis!

  • Hej Bittis!
   Ja jag tänkte på de även när jag satt på din terrass och änderna kom simmande och hade det så fridfullt 😀
   Ja jag har haft många trevligheter nu, i går dök oväntat min “gamla” väninna Monica från jobbtiden upp. Hon har söner Sumpan. Så kul! Vi fikade också…gissa. På Waynes förstås men satt inne. Lite blåsigt.
   Ja det är varmt i Torre men jag hoppas på att stå ut…Inte så långt till september då det brukar vända…ja inte första delen kanske…
   Tack kära du! Kram P ♥♥

 8. Så trevligt med flera dagar av fika- o pratbesök! Tobbes T-shirt jättefin i de rätta färgerna. Blått i olika nyanser alltså! Tur att ett av husen rymmer Waynes,en förmildrande omständighet. Jag funderar också som du, vem/vilka ska bo i alla nybyggda lägenheter? Hyrorna är inte billiga precis. Hoppas ändå det kan föranleda en större rörlighet på hyresmarknaden. Blåser här idag med, men igår var det riktigt fint väder. Undrar var änderna håller hus när det blåser så? Fast de klarar sig. Glad för varje dag som jag slipper åka o handla. Har absolut ingen lust. Turligt nog har Bittis varit in till stan idag och köpt många kast böckling till sina väninnor som kommer ikväll. Och då beställde jag också, så nu är fredagen räddad! Så gott det ska bli! Hoppas du också får nåt gott! Kramar!

  • Hej Marga!
   Ja det var så trevligt!
   Jag sa just till Tobbe i onsdags att hans T-shirt var så fin. Vi kan åka till Intersport och se om den finns kvar sa han 😀
   Ja husen…dom flesta är ju bostadsrätter men även dom med höga avgifter per månad.
   Änderna söker väl lä under bryggan där 🙂
   Böckling har jag glömt att det finns. Iofs rökt och svårt att äta för mig men gott!
   Här fås inget gott…jag äter väl bara för att jag måste och tyvärr är jag hungrig då och då. Går sakta med viktreducering nu.
   Tittade på Hela England bakar…
   Kram P ♥♥

 9. Hej P!
  Så trevligt med så många besök av fina vänner!
  Och jättegulligt att du fick ett handskrivet brev och presenter skickandes till dig!
  Kram och var rädd om dig ❤️

  • Hej Ami!
   Ja det är tur att dom finns och kommer.
   Brevet från Annika var så fint och presenterna…Hon har ett hjärta av guld.
   Tack, jag försöker vara lugn…Går dåligt i bland. Är så tomt…
   Kram P ♥♥

 10. Hola! Ja, det var lite väl varmt sista veckan i Torre – trodde inte att jag skulle tycka det. 😉 Varmare än förra året. Det är skönare sovtemeperatur här hemma just nu – men för kallt på dagarna. 😔

  Bra med besök. Titta gärna ned till VG! Jörgen är delvis ensam hela veckan. Ludde ska vara där på deltid för att fixa med några lister och måla klart nån sista remsa av golvet. Har sett kort och det blev jättefint! Han ska också hjälpa till att åka och besiktiga bilarna. Jag börjar jobba på måndag. Jörgen åker upp till Dalarna på fredag för att cykla cykelvasan. En fika ev. på lördag kanske?

  Kram! ❤️

  • Hej Susan!
   Jo jag förstod nog att t.o.m. du skulle tycka det var lite väl varmt nu.
   Här är vädret perfekt för mig…iaf har varit.
   Kanske jag kan gå ner en sväng till VG. Har fått ont i foten som jag hade ett tag innan jag var nere i Torre. Jag gick väl för mycket i onsdags…är ju ovan. Gått ner 3.5 kg sen i maj men räcker ju inte 🙂
   Ja hör av dig. Skulle vara kul!!
   Kram P ♥

 11. Det där stället i Solna ser ljuvligt ut! Kan inte fatta att jag kommer att vara där nästa vecka! Inte i Solna, men i Sverige…
  Det har varit sista dagen före avresan, och jag borde ha packat handbagage, letat rätt på grejer till stora väskan, ställt i ordning huset som det ska bo folk i, det är kaos (tänk barn som sprider ut leksaker och småpryttlar överallt) och disk och smuts och ingenting har jag gjort, mer än varit ute och köpt olivolja och nästan ett spöke till Disa (har beställt ett litet ett, men det låg på lagret fortfarande). Men orkade INGENTING. Det är så varmt! Mer att göra i morgon istället.
  Nu är ännu en vecka nästan slut, och nästa ska du fylla med vänner och vänliga, goda bullar. Har du något att se fram emot? Det måste man ha. En resa till Torre? Till Aracena? Liseberg? Någon annanstans? En luftballongsfärd?

  Några länkar. Den första till min favorit Jesús Quintero med sina kloka ord som avslutade programmen.. Kan hända är det fel tillfälle för den här, jag vet inte, då får du stänga av, men jag tycker det är vackert. och jag är väldigt svag för den här mannen:-) https://www.youtube.com/watch?v=8tBKzEenzU8
  Annars två länkar från den otroliga BBC-serien Jane Eyre från 2006. Den serien fick jag av en god vän när jag behövde det. Ibland måste man få vila från sorgen lite.
  https://www.youtube.com/watch?v=UyoQjFGvLyw
  https://www.youtube.com/watch?v=v_ZxLATabKc
  Hoppas att den nya veckan för med sig fina händelser!

  • Hej Annika!
   Hu vad mycket du har att göra så nära avresan. Kan inte vara bra. Stress är dåligt. Du måste vara rädd om dig!
   Spöke till Disa hahaha, synd att det inte kom!

   Se framemot…ja det är väl att åka ner till Torre. Blandade känslor…blir tufft känslomässigt men ska gå. Om ett par veckor. Hoppas värmen avtagit men det är då fortfarande augusti…
   Aracena verkar så fint…vem vet, kanske nån gång jag tar mig dit 🙂
   Den youtubelänken med dessa fantastiska ord !!! Tack!!!
   Förstod varenda ord.
   Dom andra ska jag se och lyssna på också.
   Ha en bra resa, oroar mig lite för att du stressar…
   Många kramar P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *