Torsd 16 febr, sol, 16 gr ↓↑☻↑↓

Hej!

Antar att det är morgon när jag publicerar detta…fast det var i går kväll jag började skriva 🙂 Det är väl inte sol i dag där nere va? Fattas en bokstav igen på datorn så då kan jag bara skriva sol och regn 😀 Det har ju funkat länge nu. Trodde att jag reparerat det hela. 2 siffror fattas också. Tangenterna funkar inte.
**********************************************************************************************
Ser på TV nåt som heter Gatans kör…hemlösa som sjunger med operasångaren Rickard Söderberg. Milde tid vilket program! Otroligt bra. Och vilken kille han är Rickard!
Tandlösa står dom där och sjunger inför publik. Rörande. Man får tårar i ögonen.
En kvinna sa att hon inte druckit på 3 veckor. Det lyste om henne av glädje. Sen sjöng hon solo.

Och så svälter barnen i Afrika. Kenya, ingen mat och vatten. Torka. Vilken värld. Och så ser man Mr Trumpeten som står och säger floskler och Mr N från Israel log brett…Usch. Rysligt 🙁
****************************************************************************************************
Och jag, jag åt den största och godaste semla någonsin i dag. Från Droppen på Tulegatan. Godaste grädden! Godast bröd och mandelmassa. En jury i en tidning gav denna semla och en till första pris…Den andra är i Solna. Det var bara test i de två städerna.
Min granne Kerstin drog ut mig i solen. Tur för jag var så lat och med tanke på semlan så fick jag fart. Lille Wille gick så fint och nosade på allt.

Ja så tittade vi på en tomt nedanför som det ska byggas på. Kommer inte att bli en enda grön plätt kvar här. Dom är f-n inte kloka. Min utsikt byggdes bort men gick jag ut på balkongen kunde jag se en bit bort. Nu kommer jag inte ha nån utsikt alls. Bara se in i hus. Behövs inte mer folk här…varför? Minsta kommunen i landet till ytan. Skattepengar? Ja men då måste det ju bli mer service, skolor osv…
Fy så sur man kan bli. Får skriva till kommunen. Och rösta rätt nästa gång.
Nu är det nån grönblå röra…men antagligen så blir det bostadrätter och då har bara dom rika råd att bo här. Stockholm dyrast och lilla Sumpan tvåa!!! Solna på 3:e plats. Snart 3 milj för en 20 kvm “stor” lya…Det är väl läskigt?
****************************************************************************************************
Har dom börjat måla bänkar i Torre?…Påsk snart. Hög tid. Dom ser hemska ut. Färgen har flagnat på många. Bilden är från 2015 tror jag.

Ja här är det lugna gatan, inte mycket att rapportera om. Ett läkarbesök och inhandling av “bra att ha”-saker kanske. Fick leverans från IcaMaxi i dag. Kom en halvtimme för sent. Tur att jag inte hade nåt bokat. Pratade med en frisörska bredvid bageriet. Kerstin går där. Jag frågade om vad permanent kostar. 700:- sa hon. Det var ju billigt för att vara här. Hon var från Iran el Irak. Jättetrevlig. Även fotvård gjorde hon.

Sommarbild av Sundbybergs affärsgata. Tyvärr har stora butiker försvunnit till förmån för stora köpcentra.

¡Hasta luego! P ♥

16 reaktion på “Torsd 16 febr, sol, 16 gr ↓↑☻↑↓

 1. Hej P!
  Jodå, vi har sol här idag också 🙂
  Semla är ju så gott….måste nog gå ner till norska bageriet en dag och köpa en 🙂
  Kram

  • Hej Ami!
   Va bra då är jag inte mentirosa 😀
   Ja testa norsken förra eller förrförra året gick dom inte att äta.
   Brödet var bara ett skal, resten mandelmassa. Vi kastade dom efter att ha provat. Men kanske dom har ändrat sig.
   Kram P ♥

 2. Hej

  Har inte ätit ngn semla än, är inte så jätteförtjust i dessa bakverk.
  Här i Jönköping har de byggfnatt. De bygger runt Munksjön som ligger i centrala Jönköping, dyyyra bostadsrätter och jääättedyra hyresrätter. När vi flyttade in i vår lgh för 8 år sedan hade vi sjöutsikt (Munksjön) men nu har högskolan byggt ett gym!! som tar bort hela utsikten:( Har numera en svart vägg som utsikt!! Inte kul. Balkongen är mot söder så man får väl vara glad att solen hittar hit.

  Ha det så bra i huvudstaden

 3. Hej Lotta!
  Ja det finns dom (få) som inte gillar semla…hur är ni funtade 😀
  Många gillar ju inte vispgrädde. Min granne K äter inte nåt sött alls.
  Men så är hon som en 40-åring…fast över 70…Vig och spänstig.

  Ja fy f-n, klart det behövs bostäder men inte på bekostnad av trivsel och så blir det ju bara dom som har råd som kan köpa. Få se hur länge dom låter det gröna runt Lötsjön vara…Dom försökte ju bygga vid den andra, Råstasjön bredvid men vilka protester!!!
  Kram P ♥

 4. Dagen började i grått, men solen kom och nu skiner den för fulla muggar 🙂

  Semlor hoppar jag över – tacka vet jag grejer med chokla’ i 😀

  Och nu dök det upp extra verifiering i din blogg??? Sånt gillas inte… 🙁

  • Hej Ama!
   Bra med sol 😀 då behöver jag inte ändra rubriken. Här började det bra men sen precis när jag skulle gå till la medica så regnade det.
   Choklad gillar jag men inte i bröd…
   Extra verifiering? Kanske beror på att jag laborerar med en dator jag köpte som jag inte begriper mig på. Har ju inget M och 1 och 2 igen på min gamla 🙁
   F ö får jag alltid skriva i alla mina uppgifter på WP-bloggar om jag hoppat över nån dag att kommentera 🙁
   Jobbigt värre så då skriver jag inte alls…ibland.
   Kram P ♥

 5. Sol har vi haft idag och behagligt i lä. Så gott med en semla pch den är ju även procucerad på plats. Har svårt för semlorna som ska fraktas hit till Torre BLir ju inte samma sak som att baka på plats. Och frusen grädde förlorar ju i smak. Väntar med min årliga semla till hemkomtsen och då köper jag hos nobelkonditorn Daniel Roos på Ringen för där är semlorna helt perfetkat och kommer i tre storlekar. Jga brukar välja den lilla…
  Trist med allt som byggs i Sumpan, blir ju inte mycket natur kvar. Solna har i alla fall en del av naturen kvar och innerstan också med alla parker och grönområden.
  Ha det gott! Kram!

  • Hej DItte!
   Ja var bra, här var det först sol sen regn. Men inte kallt iaf.
   Fraktar Matboden semlorna numera? Norska B bakar väl själva i bageriet antar jag.
   Nobelbagare…inte illa. Borde provas 🙂
   Men jag måste gå ner i vikt så nu får det vara med mer sött.
   Ja doktorn sa det 🙂 Ville gav mig Bt-tabletter…men kan inte äta dom. Hon ska ringa o kolla nästa vecka…Hur ska det gå 🙁
   Det byggs mycket i Solna också. Läste om en som fått en vägg som utsikt för ett tag sen…
   Kram p ♥

 6. Härligt med “Gatans kör”! Verkligen rörande att se glädjen hos deltagarna. Vilken kanonsemla! Den satt fint kan jag tänka! Tråkigt att gröna ytor byggs bort. Det är likadant där R bor. Synd! Ska förtätas så mycket som möjligt. Regnade nu i kväll när jag körde hem från stan. Bara det inte fryser på. Då blir det svinhalt. Ska till la medica imorgon. Hoppas det gick bra för dig! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja jag har ju inte sett det förut. Väldigt bra program.
   Ja semlan var sååå god men som jag skrev ovan till Ditte så ska jag gå ner i vikt. Hotad med Bt-tabletter. Ja så lite modstulen blev jag hos La medica 🙁
   Ja det byggs alldeles för mycket. Alla behöver inte bo på samma plats. Ok, det byggs där R bor också..
   Lycka till hos doktorn!
   Kram P ♥
   .

 7. Hola! Semla är en av de få sötsaker jag saknar sen jag slutade äta socker för 7 år sedan. 🙁 Jag älskar kombon av mandelmassa och grädde! Bullen kan jag vara utan. Samma sak med prinsesstårta – marsipan och grädde…mums…. Gör en egen ersättning när längtan blir för svår: Blandar riven mandel (mandelmjöl) och vispgrädde i en skål och äter med sked. 🙂 Funkar hyfsat! 😉

  Jag ska också till medicon idag – nu på fm. Har ett halsont som inte vill ge med sig och de senaste två nätterna har jag vaknat av att det har gjort så inte att jag nästan inte kunnat svälja. Och jobbig hosta. Har inte varit förkyld på många år och aldrig haft halsfluss – men nån gång kanske ska vara den första? 😉 Har ju börjat åka kommunalt… 🙁 Har listat om mig till en privat klinik inne i stan via vårdguiden för vår VC här på “ön” är helt värdelös och det var lätt som en plätt att boka tid och välja läkare på nätet nu på morgonen.

  Kram!

  • Hej Susan!
   Ja bra kombo är det fast jag vill ha lite mandelmassa 😀 Marsipan kan jag inte äta 😀 Men innanmätet på tårtan är supergod.
   Usch kanske halsfluss då men man ka väl ha feber om det är det.
   Hade det hela första delen av livet…Hemskt.
   Det är bra att man får välja vårdcentral! Det får man inte i Spanien som skriven…Ja man kan ju gå privat men det kostar ju massor där.
   Hoppas dom är bra nu då. Alltså läkaren. Den jag har nu har jag lyckats få 4 ggr men hon skulle gå vidare…men kan få specialistutbildn på sin VC nu sa hon. Bra!!! Hon vill bli näs-och halsspecialist.
   Kram P ♥

 8. Hejsan P!

  En semla om året är max och den åt jag för några veckor sedan. Är inte så förtjust i dem som du är! Jobbade i konditori i min ungdom och då fick man äta mycket godis!
  Just nu är jag inne i en bantningsperiod (-5 kg) och äter bara nyttigheter och tränar minst 3 ggr i veckan! Vore bra med om man blev av med 10 kilo till! Vad betyder Bt?
  Vi bor jättefint i Handen där det finns många öppna ytor och innergårdar! Få höghus så det känns väldigt luftigt!
  Idag går färden till Boxholm och hälsa på en svägerska! Solen skiner så allt är toppen!
  Kram påre’
  /Anita

  • Hej Anita!
   Nej man kan föräta sig på vissa saker. Men en till semla från Droppen ska jag äta 🙂 Jag har också börjat “banta”. Fick ju blodtryckstabletter (Bt) som jag inte kan äta…Går jag ner så går bt ner. Träna orkar jag inte men gå får jag göra.
   Ja ni har fler ytor fria än här. Här ska det byggas som f-n. Även uppepå husen och höghus…
   Affärsgatan har snart bara myndigheter…sktteverket flyttade in efter Lindex!! Migrationsverket kanske efter Åhlens som lagt ner 🙁
   Trist!
   Japp solen skiner! Ha en bra resa…bra långt!
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *