Sönd 25 dec, sol och 17 gr ○♥○♥○

Goorron!

Julafton är över och det är skönt, lugnare än lugnt inte ens grannarna ovanpå gjorde nåt väsen av sig. Kanske inte firar jul? Har varit bullrigt andra nätter. Vet ju inte var dom kommer i från. Gissar på åt östhållet i alla fall och jag vet inte hur det är med julhelger däråt.
Vi – Syrris och jag firade med att jag tvättade i Lex lgh där jag känner till maskinen. Har inte vågat kolla den jag har här i lyan. Å andra sidan är ju hängmöjligheterna så bra där i solen.
Hon hade gjort en Jansson och den var otroligt god!

Lex har åkt på årliga julresan till Oropesa och funderade på att åka hem igen dagen efter.
Sov inte en blund. Snarkkompis 😀 Få se i dag vad han säger. Jag sa att han skulle byta rum och betala men han sa att det inte fanns några lediga…tror jag visst om man betalar.
Få se hur han gör. Åk hem sa jag 😀
************************************************************
Vi, Syrris och jag fikade på ShangriLa och la camarera beklagade sig att hon missade att det blev så mycket folk där en sån dag som julafton. Folk ville t.o.m ha menyn 🙂 Hon var hel slut redan kl 15.

Vi tog en sväng med buss till Habaneras och Carre en dag. Hittade så klart inte vad vi ville ha men dagen försvann…Badrumsskåp tex.
En gran fanns, säkert fin när den är tänd.

Gick sedan till ett ställe på Apolo som har badrumsattiraljer. En liten gubbe där skulle ha kunnat sätta upp det för 30E (kostade ca 120E) om det nu inte var jul och han skulle åka till sin gamla mamma…Ja det vara bara att acceptera, mamma går först…detta var 22 december och på tisdag går jag dit för att se så inte mamma har behållit honom längre…Utan spegel i badrummet är ju ingen hit precis…man behöver ju kamma sig i bland 😀
*****************************************************************
Matudelningens kö den 23.12 var 100 meter lång. Dom stod och frös så dom skakade i tre timmar här nedanför…Härdade ut tydligen. Var ju bara 7-8 gr på morgonen…Stackare!! Dom fick mer mat såg man för det är ju stängt i tre dagar. Torre har ju en kompensationsledighet i morgon den 26 dec för man missat en ledighet som var på en helg 😀 Otroligt konstigt 😀 Oeffektivt och oekonomiskt säger jag då…
Tyvärr är både Consum och Merca stängda…Carre är öppet för dom som har pengar kvar.
Kön gick utmed hela byggnaden till tornet man ser och till andra änden där matporten är.

OK, nu får jag väl fixa till mig och gå ut, det här duger inte.

F
å se vart färden går. Till min tvätt hahaha – så kul…Kanske jag ansar Lex blommor, han gör inte det. Behövs inte säger han…Ansar sig själva anser han väl…Unikt tänk.
Får skynda mig på i fall han rymt från pensionärshotellet 😀

Läste i dag att nyblivna fäder ska få 4 veckors ledighet här nere i samband med födseln…Generöst 🙂 Kvinnor har inte lång mammaledighet heller i Spanien…4 mån.
Lågt födelsetal vilket ju är logiskt då.
Vad har vi? 18 mån väl, 480 dagar ?…Bäst i världen. Nordens andra länder ligger väl inte långt efter.

Ha en bra fortsättning!! Kram P ♥

24 reaktion på “Sönd 25 dec, sol och 17 gr ○♥○♥○

 1. God fortsättning på julen!
  Det är ungefär samma julstämning hos er vad jag kan se. Alltså ingen alls. Här i Sundsvall finns det ingen snö, solen skiner och det har varit plusgrader dom senaste veckorna. Barnbarnet fick skidor i julklapp så man får hoppas att det kommer lite lagom med snö. För honom och alla andra barn. Många av oss vuxna (åtminstone oss, något till åren komna) är nog tacksamma så länge snön, med vidhängande halka, håller sig borta. En dag för ett tag sedan hade vi sådan halka i Sundsvall så att all busstrafik var inställd hela dagen. Hur kul är det när man bara måste till jobbet och man inte törs ta bilen?

  Tur att man slipper stå i matkö iaf. I går åt man julmat, i dag ska det ätas julmat, men sedan får det vara bra tills nästa jul. Och det känns inte riktigt bra med detta frosseri numera. Man ser för mycket på Tv och läser för mycket i tidningarna om vad som händer i omvärlden för att må bra i allt vårt överflöd. Men det är som det är, tyvärr…

  Ok, ha det bra, och hoppas att ni slipper mer av det oväder som ni haft!
  rocio

  • Hej kära Rocío!
   Kul att få ett livstecken 🙂
   Nej julen här lyser med sin frånvaro på nåt sätt. Fast kungen håller nu sitt tal…Felipe VI heter han va? Du och jag som är såna rojalister..-.hahaha…Äter just nu Turrón…den där hårda från Alicante…Kan bli dyrt. Tandmässigt 🙂
   Nej halka är min stora skräck…åkte ner just därför. Och Trump retar nu Israel ser jag på spanskTV:n…ja det är en annan skräck…

   Jag har bara snuddat vid julmat. 2 skedar Jansson…Nästa år ska jag frossa har jag bestämt om jag lever tills dess. Det spartanska jag nu äter kan ju resultera i undernäring. Får man skämta?
   Fast jag hart faktiskt tappat 6.4 kg…hur fattar jag inte men näringsfattiga tårtbitar och Magdalenas sätter sina spår 😀
   Jaja snart så blir allt bra, ordningen återställd, vardagar gillar jag.
   Man får mer uträttat liksom…
   Ha det så bra, önskar nu snö till ditt barnbarn!!
   Kram och hälsa mannen med stort H! P ♥♥

 2. God fortsättning! Ja, vi har ju inte direkt firta jul men vi har dte väldigt bra ändå. Eller kanske för att vi just inte gjorde något direkt väsen av det hela. En jättegod jansson hde jag fått tll utan ugn så den fanns med på vår lilla middagstallrik. Mysigt att sitta här på terrassen och njuta av allt vackert.
  Långa matköer och väldigt trst att världen ser så olika ut.
  Apropå föräldraledighet så är den i princip obefintlig i Thailland. Små barn är oftast med mammorna på jobbet. (Om de har jobb….Likadant på många ställen i världen.)
  Låter i alla fall som om du har det bar och trivs, nog så viktigt.
  Stor kram från oss.

  • Tack detsamma Ditte!
   Ja inte firat men tänker på dom därhemma att dom har haft det bra och julklapparna var inga stora utsvävningar i år…Flera ville ha kuddar hahaha…special. Får kolla vad det är sen. Inga hårda paket…Är nog mättat kanske.
   Ja det är olika i världen och kommer alltid att bli men skillnaderna är för stora.
   Satt och läste om dom största skyskraporna i världen igår…Hur många miljarder dom kostat och fler byggs… Är det nyttigt med såna?
   Inte nyttigt att bo på marken i flyktingläger – det är iaf säkert. Kallt.
   Jo tack det är bra här…Har bostad och lite kyligt men sol ute på dagarna. Lyxigt!
   Kram och hälsa B! P ♥♥

  • Hej Fia!
   Tack detsamma till er! Lex är ju på resa och lät glad när jag ringde, hans snarkkompis hade tagit en cognac mindre på siestan så han var tystare hahaha…
   Sol här också! Kram P ♥♥

 3. Härligt med så god Jansson! Hon kan hon, Syrris! Jag förstår att du åt, men inte för mycket väl? Spännande om Lex kommer hem eller om han uthärdar. Och tvätten har torkat i solen misstänker jag. Det är alltid så härligt att torka tvätt i solen. Fast här dröjer det innan vi kan göra det igen. Har nyss haft matutdelning här hemma (Mats egeninlagda strömming och en skinkmacka) innan vi beger oss till en kusin till mig här i byn för litet kaffekalas. Det brukar vara så trevligt. Hörde att vi i Sverige spenderar 70 miljarder på julklappar. No comments behövs! Bidrog med 0 kr. Jo, 130 förresten! Fyra Triss, varav en gav en vinst på 30 kr! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja hon kan hon men jag fick så lite av El Jansson 🙁 Hon trodde jag skulle få ont i magen 🙁 Lex har uthärdat, rumskompisen har minskat ner på spriten 😀 Från två glas gognac till ett 😀
   Lex gick inte ner på dansen i går. Han hade sett att det inte fanns några att dansa med redan på bussen upp 😀 I morgon ska dom åka på utflykt till Castellón.
   Inlagd strömming!!! Sååå gott!
   70 miljarder…Terrible! Jag gav 300 var till mina 3 och 500 till deras mor. Det duger väl bra. Dom är inte vana vid överflöd. Gnäller aldrig. Glada och tacksamma “små glin” 😀
   Men dom får förstås från fäder och farmödrar också. Dom har det bra helt klart.
   Kram P ♥

 4. God fortsättning!
  Så bra att du har tvättmöjligheterna kvar uppe hos Lex.
  Förstår hur du känner det med att vara utan spegel. Vi har ju renoverat ett badrum som tog en månad att få klart. Badrumsskåp med spegel och duschdörrar var det sista som monterades.
  I dag skulle min son med familj komma och äta julbord. Tyvärr blev det inställt, då ett av barnbarnen troligtvis fick vinterkräksjukan i natt, och det vill jag absolut inte bli smittad av.
  Så tråkigt för Lex att åter igen få en rumskompis som snarkar. Får se om han står ut eller åker hem tidigare.
  Kram/A-K

  • Tack detsamma A-K!
   Ja jag har ju nycklar och får gå dit som jag vill. Men ska kolla maskinen här nästa gång. Och takterrassen. Har ingen nyckel än.
   Ja man blir tokig på att vara utan spegel 🙂 Men en dag till så sen hoppas jag på hjälp att sätta upp ppar!ett. Man är ju handikappad när man inte kan borra.
   Kräksjukan är ju en skräck…Usch!!! Har sluppit detta…peppar peppar! Synd men det är ju den tiden nu.
   Ja lex….förra ggn var det väl en som snackade hela natten? Eller så gjorde han både och 🙂 Och på dagen också hahaha…
   Han står ut ännu, se ovan svar i kommentarerna 😀
   Kram! P ♥

  • Hej Emma!
   Tack ja den är fin…zoomade en del. Har flera olika på båten men jag har ingen ordning på mina bilder…Inte på annat heller hahaha…
   Din motsats skulle jag gissa 😀
   Tack detsamma! P ♥

 5. Hola! God fortsättning! Vi hade mkt fridsam och mysig julafton med sonen och novian. Käkade julmat vid 14, Kalle vid 15 och julklappsutdelning efter det. Även om vi inte hade jättemånga paket tog det lång tid att öppna då vi hade rim på alla och satt och gissade och funderade. Sen blev det glögg, Karl-Bertil och därefter en promenad på Söders höjder. Avslutade kvällen med lite “vickning” på lunchmaten. 😉

  I morse var vi på julottan i Sofia kyrka. Alltid så vacker musik och sonen är ju extra intresserad eftersom han kan alla sånger och stämmor efter åren i skolan. Den här kören fick inget vidare betyg av honom – för mig och Jörgen lät det helt ok. 😉 Enda smolket i glädjebägaren var att det inte var nån solist som sjöng “O helga natt” på slutet. Den kvinnliga prästen höll en mkt bra predikan om barn i krig, de fasansfulla scener som utspelar sig i Syrien och vad som har hänt där nere under historien. Stormakterna fick sig en ordentlig känga.

  Ja, vi har nog den längsta föräldraledigheten i världen. Fantastiskt! Fast de sista 90 dagarna är 180 kr per dag (före skatt) och inget man kan leva på om man inte har en partner som tjänar väldigt bra. Är man beroende av två inkomster eller ensamstående funkar det inte. Vi hade aldrig råd att ta ut dem då vi fick vända på varenda krona när sonen var liten. Kommer ihåg en vår då vi inte hade råd att köpa sommardäck då vi hade fått lägga en massa pengar på att reparera vår gamla Volvo. J jobbade som säljare och var tvungen att ha en bil i tjänsten. Han drog då ut dubb efter dubb ur varje däck – höll på en hel eftermiddag. Hips vips så hade vi ett par schyssta sommardäck! 😉

  I morgon blir det lite julfirande med de stora barnen och barnbarnen – sen har vi “julat” färdigt för i år!
  Kramar från oss!

  • Hej Susan!
   Julafton lät mysig…Lugnt. Julotta…vackert. Kören skulle jag velat höra…Har ju känsliga öron 😀 “D” är väl van vid Misa de Gallo kanske. På julafton, midnattsmässa?
   Ja jag var inte ledig mer än 6 mån med min J. Avskydde att gå hemma. Sååå booooring! Dagmamma och dåligt samvete. Men hon var bra. J verkar inte ha tagit skada 😀
   Hahaha…dra ur dubbar…ja han är envis grabben men nöden har ingen lag. Vi har alla fått det bättre som tur är 🙂
   Kram P ♥

 6. God fortsättning!
  Skönt att du har haft en lugn julhelg tillsammans med syrran!
  Här blev det också en lugn och mysig jul tillsammans med våra nära och kära.
  Ha det så bra!
  Kramar!

 7. God fortsättning! Här har vi haft otroliga + 9 juldagskvällen Var skönt eftersom vi var hos pappa i Växjö Gillar inte halka! Har firat jul med barn och bb Kul med de små. Mitt äldsta bb, 13 år, klappar mormor på huvudet numera. Har vuxit om mig! En annan krymper ju!! från 171 till 169 cm på några år.

  De har varnat för blåst här men blåser bara lite som tur är.

  Ha det så bra i spansklandet.

  • Hej Lotta!
   Ja men det var ju bra…Halka är döläskigt!
   Visst är det kul med dom små…saknade mina så nästa jul så får jag nog vara i närheten känner jag 🙂 Mitt äldsta (15) kan också klappa oss på huvudet men hon är ovanligt lång. Far är 189 cm.
   Tror inte jag har krympt. Fett lägger sig säkert uppe på huvudet också hahaha…Å andra sidan inte mätt mig sen Hedenhös tid…
   Tack ska försöka ta vara på nuet 😀
   Tack detsamma! P ♥

 8. God fortsättning! 🙂 Som vanligt har jag ätit för mycket och rört mig för lite. Firat med min dotter Simone och Velo samt våra respektive släkter… Men idag är jag tillbaka på jobbet, så det blir sallad till lunch och en promenad på det. Vad jobbigt att vara utan spegel… Det har jag varit vid två tillfällen när vi renoverat badrum. Dock har jag inte varit helt utan, en liten fickspegel som förstorar x10 har jag haft – hualigen! Man ser precis varje strå, och jag kan lova dig att man ser luden ut i den förstoringen, för att inte tala om rynkorna! Usch och fy! 😀
  Här i E-tuna har vi ingen snö. Inte för att jag saknar den, är inte precis någon vintermänniska. Gillar inte halkan heller, är rädd att bryta mig och att köra av vägen. Så för min del kan det gärna vara bart 🙂
  Ha det gott därnere i solen och hälsa syrris också!
  Stor kram från Velo och mig! <3

  • Hej Carin!
   Tack detsamma!!
   Här har det inte ätits mer än vanligt och det är väl bra…och triost om man vill ha julmat 🙂 Men planerar man inte för det så kan man inte bara gå och köpa 😀
   Jo jag har också förstoringsspegel, tyvärr vet jag inte hur många ggr den förstorar, behöver ny för den är sönder 🙂 Jo man ser saker man inte vill se 😀

   Nu har badrumsskåpsgubben kommit och borrat hål i vattenledningen så han fick en ordentlig dusch 🙁 🙁 Längsta spanska svordomsramsan jag hört i mitt liv 🙂 Svårt veta var ledn går i dom f-b väggarna…Inte kul det här…Synd om honom också…
   Kakel bort och sånt finns väl inte längre…
   Tack ska försöka vara glad…
   Kram och hälsa Velo! P ♥♥

 9. Hola P!
  God fortsättning önskar vi! Har varit stalledräng på hästgården i Småland! Bodde i stort hus med katter och hundar! Mycket trevligt var det och vi hann undan stormen igår när vi åkte hem. I skånelandet har det ju varit nästan storm!
  Man får vara beredd på högljudda rumskamrater när man delar rum, så han (Lex) får se till det nästa gång om han åker igen. Åkte båt från Barcelona till Mallis en gång och det var 6 st i hytten! Jag hade dragit på mig en rejäl förkylning eller influensa på bussen ner från Stockholm så det var ju ingen hit att dela hytt med mig! Jag fick sova där själv och har ingen aning om var de tog vägen som skulle sovit där?
  Nu ska man ladda för nyårsfest på landet där vi hyrt lokal! Vi ska bli ca 35 st och inga nyårsraketer ska smällas där. Folk åker dit med sina skotträdda vovvar och det är ju bra att ha en fredad plats!

  Önskar dig och Syrris ett gott slut på året!
  Kramar till er båda <3 <3
  /Anita & Björnmannen

  • Hej Anita!
   Tack detsamma! Har just nu badrumsgubben här och han har borrat hål i vattenledningen där skåpet ska sitta…Snacka om dusch!!! Så j-a hemskt. Som jag väntat på skåpet…

   OK. hästgård…allergisk, skulle jag inte kunna vara på 🙂 Trevligt ni haft det!!
   Sova med nåt ljud kan inte jag…Även om dom bara “snusar”. Lex sa nyss att han sovit dåligt alla 4 nätterna. Stackar´n.
   Sitter på bussen hem. Pratade om sitt kära Torreoro….

   Härligt med smällfri kväll för alla djur. Jag avskyr smällare sen barnsben också.
   Ha så roligt!! Gott Nytt År Kram till er båda! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *