Sönd 27 nov, 1:a advent, regn,17 gr :):):)

Gomorron!
I dag är det 1:advent. Grantändning på Plaza de Constitución. Ja den stora granen som är skänkt av en svensk skogsägare. Tyvärr ser det ut att regna hela dagen. Inte roligt för arrangörerna Och dom som vill titta på och lyssna på sång. Mässa i kyrkan innan och sen eller samtidigt en barnprocession som väl har mest Disney som tema.
Det är verkligen kyligt inomhus nu men det går bra…Bara man “modigt” masar sig ur sängen och in i duschen och fort kasta på sig lager på lager av kläder 😀 Klarat mig utan värmekälla, fryser inte.
Stora Kyrkan vid en annan högtid…Parroquia de Inmaculada Concepción. En del skriver domkyrka el katedral men det är fel 🙂
stora-kyrkan
Det vore skönt med mer sol en det verkar var lite ostadigt hela veckan nästan. Det är vinter här nere också.
Har träffat lite kamrater förstås. Anita och hennes Björn kom och fikade på ShangriLa en dag. Tog inga bilder, vi satt inne och glömde förstås fota. Här bild från i våras:
img_5913-640x480
Ja så har vi fikat på InaE flera ggr…med Cata och Syrris bl a. Iván fixade fint kaffe. Mycket folk där, går nog bra.
img_6932-640x480
Lex och jag for hastigt i väg till Senap och Ketchup en dag då jag var hungrig och ingen mat fanns att tillaga…eller viljan alltså. Kallt som attan den dagen…bara 7 gr på morgonen. Tog taxi dit och buss hem…det var marknad så bussen stannade ute på Baleares.
Torre Marina centrum…Åt pannbiff med lök. Gick förbi och hälsade på Åsa som hade en fotkund. Kul att se henne, var ett tag sen.
img_6935-640x476
Gick av bussen på Baleares och gick Solskensgatan och upptäckte att en viss granne hade byggt en hög mur. Snygg är den i alla fall. Folk bygger in sig mer och mer. Men det är så många inbrott överallt så hälften vore nog. Men vill man in så kan man ju gå in hur man än bygger in sig. Galler är bra i alla fall.
En del här nere säger att polisen tar dom i alla fall…ja men dom släpps på en gång. Läste om en nyss som varit tagen 60 ggr!!! Och även varit våldsam…Han kan ju alltså inte suttit inne 60 ggr…få se nu då om han blir kvar eller? En kille längre tillbaka hade haffats 75 ggr…Ja jag förstår det för det finns poco domare och100.000-tals ärenden bara i Torre och Orihuela som bara ligger…Verkligen rättsosäkert 🙁
img_6939-640x480
I går så trodde jag att jag hade ont i halsen och målade upp ett scenario att bli liggande i influensa eller nåt. Men på em så var det borta. Tack!! Det är ju väldigt fuktigt och luftrören kan också spela spratt nu.
Blev orolig att det hänt Lex nåt för han svarade inte i telefon. Skulle meddela en viktig grej om studion som ska säljas och snart är klart. Ringde 7 ggr…Snälla Marga skjutsade mig till Torreoro och där satt han! Kollade hans mobil men inga samtal…Jag hade ringt på hans fasta nr…Inte markerat vilket nr som gick var…Så otroligt korkat 🙁 Han såg nöjd ut när det var mitt fel hahaha…Jag brukar gnälla om att han inte hör signalen men den är låg och går inte att höja så nu har han mobilen i bröstfickan.
************************************************************
Lilla Nieves (snö) var där och tydligen är hon fortfarande ihop med José. Bra det även om han verkar lite instabil. Gått ner 20 kg tror jag. Enorm förut. Hans assistent som han haft ett tag kom. Skönt att dom har hjälp i det hårda samhället. Han gav Lex en euro som han lånat en dag 🙂 Ja dom är gulliga.
torreoro
Horst och Carina kom efter ett sms från mig. Kul, har inte setts på ett tag.
OK, nu får jag ta mig samman och göra mig klar för dagens aktiviteter…Blir lugnt om det regnar men än så ser det ljust …lugnet före stormen? Nej storm blir det inte…Flojo stod det. Svag vind…
Fint klippt palm jag såg i går på Solskensgatan:
img_6941-640x480
Buenas días!
lycka3

P ♥

22 reaktion på “Sönd 27 nov, 1:a advent, regn,17 gr :):):)

 1. Hej P!
  Hoppas du får en riktigt fin 1:advent, i regn eller sol!! Bra motto, så ska det låta P!! Glädje behövs, så mycket som möjligt! <3 Mycket bättre än att oroa sig i förväg över saker. Räcker att det ev. sker en gång! :)) Många hälsningar o kram till dig från Tomtemor <3

  • Hej Camilla!
   Ja här tittar nu solen fram men det är mer mörka moln än vad man vill ha.
   Får se positivt på det hela 🙂
   Kram ! P ♥

 2. Lite oväntat att du skriver att du vill ha mer sol 😀 Men visst vore det skönt. Här kör vi AC-n (på värme då 😉 ) lite på vissa mornar och på kvällarna en stund. Elementen har kommit upp men inte blivit påslagna än. Men det är väl bara en tidsfråga 🙂

  Om det inte blir alltför uschligt väder så går vi nog ner och tittar på den högtidliga grantändningen 🙂

  Ha en fin första advent!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja visst är det men jag vill ha lite sol nu, gillar att sitta ute 🙂
   Vi får se om vi masar oss ner till granen. Regnar det så antar jag att det hindrar ens entusiasm 😀
   Tack detsamma! P ♥

  • Hej igen Ama!
   Ja nåt har “uppdaterats” för det är även ändrat på uppladdn av foton och header…Till det bättre? Nä så klart inte 🙁
   Kram P ♥

 3. Kommenterar dina inlägg och gillar det du skriver men de trillar bort.
  Bara så du vet att jag finns
  Trevlig advent från La Marina

 4. Gokväll!
  Kommer ihåg från förra året att det var svårt att lämna sängvärmen. Tack o lov så har jag ett litet element i badrummet, så det gick bra med morgonduschen.
  Kommer också ihåg att jag frös mycket och det var trevligt att gå till Torreoro vid 10-tiden för att gå lite värme av solen.
  Jag ingen förståelse på hur folk bygger in sig. Lite rörelse runt om kring vill jag i alla fall se.
  Glad i nödan vet jag inte om jag varit, men däremot så ororar jag nog mycket i onödan 🙂
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja lite svårt är det men mina ben får lite restless legs eller vad det heter så jag måste gå upp till slut 😀
   Jo element är bra.
   Torreoro har ju sol på fm…najs!!
   Ja visst är det trist med höga murar…känns väl säkrare.
   Fint att se trädgårdar är det.
   Ja jag vet inte men glad har man väl varit förgäves i bland 😀
   Som när man fick skattebeskedet i brevlådan förr…och det inte var som man trodde man hade räknat ut 😀 Eller en gång fick jag en “stor” summa och hade halsfluss men ändå dansade jag krigsdans av glädje hahaha… 😀
   Oroar mig gör jag jämt…24/7 som det heter…
   Kram P ♥

 5. Här i E-tuna firar vi 1:a advent med färdigskivad julskinka på mackan, toppad med lite västervikssenap…inte dumt alls! 😛
  Stor adventskram från Velo och mig!

  • Hej Carin!
   Ja det där läste jag inte 😀 Såå gott!!! Hur länge sen åt jag
   en sån macka? Åratal sen 🙁 Finns inte svensk julskinka i Spanien om man inte beställer från importörer. Finns nån spansk köttaffär som lärt sig hur en skinka ska se ut på svenskt vis…har jag för mig ?
   Tack detsamma till er!! Stor kram P ♥♥

 6. Trist att solen lyser med sin frånvaro men den kanske behöver en välbehövlig paus efter höstens alla solskenstimmar.
  Fint på Solskensgatan och grannen hade ju tidigare buskar och träd här så insynen var knepig redan då. Men de har valt en fin variant av mur mot gatan. Vad gäller inbrott och tjuvar tar de sig in i hus och lägenheter om de vill. Det är ju deras jobb.
  Har haft två jättefina dagar på jobbresa, dessutom strålande sol och sett och upplevt mycket trevligt och roligt.
  Kram från ett Stockholm som idag fått snö och en hel del blåst.

  • Hej Ditte!
   Jo men man saknar solen mer när det är kallt inne. Man vill sitta i solen och värma upp sig 😀
   Ja grannen har en väldigt snygg mur nu måste man säga 🙂
   Tjuvar tar sig in om dom vill men galler gör det ljudligare och jobbigare. Synd att det behövs 🙁
   Tur du haft som hade fint väder på resan.
   Gävlebocken brann ner på en gång och granen här som skulle tändas fick inte tändas 😀 Barnprocessionen var inställd också…
   Kram P ♥

 7. Hallå där! 🙂
  Äntligen är du tillbaka! Kan meddela att du är känd på Facebook också. På sidan “Svenskar i Torrevieja” undrade folk varför Preciosas sida låg nere…. de brukade tydligen ha koll på vädret genom dig. Självklart upplyste jag dem om anledningen 🙂
  Ser fram emot en uppdatering av läget i soliga Torre snart.
  Ha det gott vännen!
  Kram från Carin och Velo!

 8. Hola P!

  Väldigt trevligt att träffa dig igen och X 2 dessutom! Var snäll och tacka la syrra jättemycket för fikat! Det vart ju så brådis iväg så det blev nog inte ordentligt gjort!
  Hemresan gick bra, vi satt på Bar Cafe Katastrof, (ligger intill busstationen) och åt tonfisksallad! Gott så det rekommenderar vi!
  Vi tackar för tipset om halvbiljett på bussen, det gick väldigt bra! Hälsa Anita om att hon ska stå på sig nästa gång! Trevliga damer du har okring dig så vi förstår att du trivs!
  Hasta proximo!
  Kram Anita och Björn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *