Onsd 9 dec, molnigt,18 gr ♀‼♀‼♀

Hej!
Undrar om det var sol i Torre? Regn 0,1 mm regn kan väl ingen ha märkt som det stod på en sajt. Lex sa att det var molnigt när jag väckte honom…kl 10.
Det är bara det att just kl 10 skulle han möta upp en cerrajero. Låssmed och Anita utanför sin lgh som hon efter minst 7 år inte kan flytta in i. Ockuperade bostäder i huset. Hennes advokat på sin “gestoría” var där också. Men hon ringde mig och sa att låssmeden var försenad 1.5 tim 😀 Kul att ha en advokat väntande där då…Men Lex blev lugn att han kunde hinna fika innan 😀 Han glömde tydligen tiden…
Hit gick han säkert 😀 Längtar jag dit?…Hur har mina huvudpersoner det?
IMG_2497 (640x480) (2)
Vart tog den här dagen vägen då? Jag skulle ju städa, gå ut och handla osv…Fastnade i telefon med gänget där eftersom jag måste tolka hela tiden 😀
Tjejerna visste ju inte vad som avhandlades. Lite kul var att det tydligen fanns två olika lgheter där det fanns trevliga ickeockupanter i…Den ene fd spansk militär hjälpte till med låset osv…En tjej som bor bredvid från Senegal var också trevlig. Hyr tror jag.
Dom kom inte in gm porten då låset är sabbat. Den brukar stå öppen…Då kom en av ovan nämnda ner och öppnade!
Inne i lgheten var det många saker som inte tillhör Anita. Stor dubbelsäng bl a…
Smutsigt förstås…terassdörren har stått öppen hela tiden.
Så gick dom till låssmed i närheten och köpte ny kolv och gjorde portnycklar. Det är dyrt att bli ockuperad…280E Säkerhetskolv. Jag tolkade och tolkade 🙂 Jobbigt för Lex lyssnade inte på mig hahaha…Trött i huve´t…
Just nu så har Lex gått tillbaka och ska hjälpa dom att ställa ut alla saker som inte är Anitas. I trapphuset utanför lgheten som advokaten sa…Vet inte men den som bodde där kan ju hämta det. Elen var på…Inget vatten.
Nu begövs rejas. Galler. Skönt att det äntligen är slut (?) på eländet. Och att det var några ickeockupanter som bor där i huset. Fortfarande var det ett gäng i en lgh på nb och på gatan av samma “typ” som antagl ockuperar. Dom var ju där förra ggn vi var där….Men snart kanske det är slut. Banken har ju alla lgheter som är kvar ute på annons. Himmel och pannkaka…
IMG_2503 (640x480)
¡¡¡Las gaaaafas!!!  ¿Dónde están? Inga glasögon ännu… 🙁 Dessutom har “dom” skickat en beställning på min “allergifria” parfym till ett utlämningsställe flera km härifrån…Jag har ju bara 100 m till mitt och dom kan inte skicka ut ny. JAG ska beställa ny…och låta den andra gå tillbaka…Då hamnar jag väl hos kronofogden igen…Nej…på nåt sätt får jag ta mig dit och hämta det…Mycket post i december. En dag kom post 16.30…
******************************************************************************************************
OK, bagateller, har just suttit och sett på ett reportage från Bangladesh…Flickor måste gifta sig tidigt för det är billigare hemgift som mannen måste ut med…en 14-årig tjej hade redan 2 barn och bodde i slummen…Inga pengar, ingen mat. Tårarna rann på reportern…Så kom ett reportage om Venezuela också…slummen där…Hu så ini h-e hemskt människor har det. Och Europa “går under” typ…några 100.000 flyktingar av alla 60 miljoner som är på flykt…
IMG_4966 (640x468)

Rolig historia behövs här va?

– Doktorn jag tror jag behöver glasögon!
– Det behöver ni verkligen, det här är en bank.
Rolig bild 3

¡Buenas noches! P ♥

18 reaktion på “Onsd 9 dec, molnigt,18 gr ♀‼♀‼♀

  1. Hej P! Jag känner dig inte nämnvärt (om ens det), men det är något som säger mig, att ja, jag tror du längtar dit. Det gör jag trots mina få vistelser. Och du som
    är så bra på spanska! Estupendo! Där är jag allt lite “avis”! Hade jag bott i Stockholm hade jag skjutsat dig till utlämningsstället. Så knäppt alltså! Ha det så bra det går! Kram!

    • Hej Marga!
      Ja men jag har det bra här hemma och när man vet att man kan åka som man vill så lider man inte 🙂
      Jag är inte så bra på spanska, fattas mycket där…men försöker så klart. Önskar jag kunde mer.
      Tack det ordnar sig med att hämta min “parfym” 😀
      Tack detsamma! P ♥

  2. Skönt att A nu äntligen kan få tillträde till det hon äger. Men resan har ju varit både lång och kostsam på flera sätt. Puh! Så ett nybygge här skulle jag ju inte köpa om inte huset är klart och att lägenheterna säljs efter hand och då också görs iordning.
    (Som våra stockholmsvänner gjorde)
    Fint att Lex här och du per telefon kunde vara behjälpliga.
    Mycket elände finns det överallt i världen….och vi har haft tur och hamnat i en annan del av världen. För man kan knappast påstå att det är skicklighet.
    Hoppas nu dina glasögom kommer…
    Kram!

    • Hej Ditte!
      Ja äntligen ser det ut att lösa sig. Lite riskfylölt har det iaf varit att köpa nytt helt klart men om det är klart och det finns ett s k beboeligsintyg (cedula) så är det ingen risk. Notarierna har inte varit så noga där kan man säga.
      Ja vi har haft tur i världslotteriet 🙂
      Kram P ♥

  3. Så skönt att det ordnar sig för Anita! Jag undrade just eftersom jag visste att hon skulle åka ner i december. Men vilken olustig historia! Tur att Lex är lugnet själv och att även du fanns till hands!
    Fin dag idag! Har tvättat och hängt lakan och handdukar ute. Gått en lång promenad och jobbat på utegymet. Duktigt eller hur!?
    Kram!

    • Hej Fia!
      Ja det är jätteskönt! Nu ordnar det sig säkert.
      Lex är en cool typ 😀
      Ja det var duktigt av dig! ¡Muy bien!
      Kram P ♥

  4. Vilken lång och jobbig resa Anita har haft! Men nu får vi hoppas att allt ordnar sig så att hon kan få bo där i lugn och ro, utan att några ockupanter stör och förstör för henne. Härligt att både du och Lex kunde hjälpa till, måste ha varit guld värt för Anita.
    Hoppas dina glasögon kommer i morgon.
    Kram!

    • Hej Carina!
      Ja det har hon men hon är otrolig. Inga sura miner, humöret uppe.
      Vet inte om hon kommer att bo där faktiskt. Hon har ju sin lilla lya.
      Vi får se.
      Jo men man måste ju hjälpa vänner 🙂 Har ju känt henne sen 2002 när vi hade lgh i samma hus uppe vid Europaparken.
      Ja jag hoppas jag får mina glasögon, känns hopplöst.
      Kram P ♥

  5. Hola! Men hu så hemskt, jag högläser för maken och upprepade även det där med norska paret som åkte ut från sin lght, nybyggd. Banken hade ngt otalt med byggherren, så nu var inte det inte längre deras bo. Köpte av Atlas, och de slår ifrån sig. Vem ska man lita på, och man vet aldrig vad som kan hända. Hujeda mej.

    • Hej Tina!
      Jo det är hemskt men rättsväsendet är ju så eftersatt i Spanien så allt tar sån tid också. Tror det inte händer så ofta nu men det gäller att ha juridisk hjälp från första stund vilket folk inte har utan litar på mäklarna.
      Kram P

  6. Gomorron!
    Så skönt att Anita har fått tillgång till sin lägenhet. Snällt av Dig och Lex att hjälpa till så att det fixade sig.
    Sitter nu och väntar på en snickare som ska justera lite i köket.
    Det är väldigt grått ute just nu och 14 gr. Får se om det bättrar sig.
    Hoppas nu att dina glasögon kommer.
    Din syrra kom med Stefan i går em och det blir nog en ny AC på nervåningen i vår.
    Kram/A-K

    • Hej A-K!
      Ja det är verkligen bra. Klart man måste hjälpa till.
      Ok, ni har grått 🙂 Här är det mörkgrått 🙂 Men morgon.
      Ja hoppas mina ögon kommer 🙁
      OK, ja det behövs säkert med AC där.
      Kram P ♥

    • Hej Ama!
      Ja det tror jag att det gör nu. Men galler borde upp fort…Synd att sånt ska behövas 🙁
      Ja ni kan gärna ha lite grått. Blir för mycket sol annars 😛
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *