Sönd 11 okt, sol,26 gr ♦◄☼►♦

Tja!
Ja nu är jag här igen 😀 Envis som synden sitter jag här framför el ordenador.
Är synden envis? Konstigt uttryck… 🙂
Varm dag, riktigt behaglig. Inte för varmt inte för kallt. Vad säger man om det här i Spansklandet? Moderado? Mas or menos? Así así och så vickar man på handen men det är nog mest när man inte är riktigt nöjd faktiskt.
Har vi nån spanskguru här som kan reda ut detta? Cata eller Fia kommer jag på just nu 😀 Vad röstar ni på eller har ni andra förslag?
****************************************************************************************************
Jag kom inte ut i dag heller förrän kl 17…fattar inte varför det går så dåligt 🙁 TV på morgonen, svara på ett antal mejl, kolla tidningarna vad som hänt, och TV-nyheter…Ja så måste man kolla bloggar…Nåt nytt? Osv…Så ska man ju äta…klockan har blivit nästan 12…Diska…trött blir man 😀 Lite siesta kanske…jodå och sen måste man ju fika
och dusch/hårtvätt vilket man skulle gjort tidigare…Ja tiden går.
Vem vill gå ut med mig nu då så sent. Vet att Lex går till stamfiket…sms:ar Carina och Horst, vet att dom ska till Saluden vid 19. Blir glad…ja inte att C ska dit men till Fiket 😀
Ja där var “alla” som brukar vara där …
IMG_4406 (640x475)
Dvs farbrorn från Cuenca som alltid stämmer upp i sång…dock inte på Torreoro men alltid på den stängda baren Barillo förr. Beundraren av la camarera. “Perro faldero” sa Lex…Efterhängsen hund. Hennes marido var där. Man alltså. Kompisar till Lex, Davíd och Dani. 5 spanska tanter…och en tant som brukar tigga en euro men har slutat med det. Hon röker cigarr. Tror hon bor på la residencia. Äldreboendet alltså. Hon går alltid rakt ut i gatan utan att se sig för åt nåt håll 🙁 Ja och en hel del andra.
Hon har fullt upp la chica men glad och trevlig och gör numera alltid specialkaffe till mig. “Especialita” säger hon och ler så himla fint….
Vi satt länge, det blev mörkt 🙂 Alltid mycket att prata om. Syrris var med också.
Gick hemåt förbi “Myrparken”. Mycket folk satt ute där vid el chiringuito, (bar) Kul att dom ofta har små barer i parker el på plazas. Bord och stolar som folk och barn sitter på.
IMG_4410 (640x474)
När vi kom fram till plazan vid Los Gases så var det sång och musik live vid en bar bredvid 24-tim-affären. Nostalgi på hög nivå. Gamla spanska låtar hörde vi.
Vågade inte fota 🙂
Innan så gick vi för bi “roten” på Myrparken och det såg lite spöklikt ut 🙂 Poco ljus där.
Ser ut som fotsteg i snön men det är myror i cementen 😀
IMG_4409 (640x473)
Väl hemma så var det lugnt i huset…
Lex berättade efter att jag tjatfrågat om gårdagen…han ville inte prata om den…att den kvinnan som nu hade tagit dit låssmed är samma som varit där många ggr och hyr ut i 3:e hand. Jahaja…få se vem hon tänker hyra ut till nu då 🙁

Vaya, vaya säger jag  🙁

I morgon är det Spaniens nationaldag…på min måndag…alltså ganska cerrado överallt.
Carrefour har öppet så folk inte svälter ihjäl…annars finns ju nåt 1000-tals restauranger 🙂

God natt! P ♥

 

12 reaktion på “Sönd 11 okt, sol,26 gr ♦◄☼►♦

  1. Ja, dagarna går…Har inga problem med sysselsättningen vare sig hemma eller här. Tycker nog det är lugnare här….mönjan sakna lite tempo från Stockholm. Vänjer mig kanske vid det lugnare. Torreoro är trevligt och ligger ju nära dessutom . Mycket som händer där. Har suttit ute länge och sett hela den svenska partiledardebatten. Intressant! Helg i morgon och det känns ju som o. Alla dagar är det…Kram och natti!

    • Hej Ditte!
      Nej det finns att göra, dagarna går fort.
      Det är bra att ta det lugnt också…här nere är det ju
      bra att bara vara liksom. Kravlöst 🙂
      Orkar inte se sån debatt längre. Förr var politik intressant
      men nu tycker jag det är trist. Här nere är det mer spännande. Ska ju bli val i december.
      Kram P ♥

  2. Godmorgon!
    Läste Amas inlägg från er bloggträff, o såg bilderna. Äntligen vet jag hur du ser ut!! Det var som jag gissat, du är en liten sol!! :)) Hoppas du får en fin Nationaldag!!

    • Hej Camilla!
      Nej det vet du inte 😀 Det är inte jag som är solen 🙂 Finns fler som inte vill/kan vara med på bild.
      Tack den här dagen ska väl också gå bra 😀
      Kram P ♥

  3. Oj, ni är ute i mörkret och irrar… 😉 Ja, det blir mörkt ganska fort nu, vi satt ute på terrassen igen sent i går eftermiddag och solen dök ned ganska tidigt bak ert hus nu.

    Ha en trevlig nationaldag! 🙂

  4. Gokväll!
    Här går man inte ut frivilligt! Kallt som bara den. Fryser, så tror nästan att jag ska bli sjuk. Hade -3 här i morse. Så lågt är det väl inte i Torre hoppas jag.
    Första ggn för mig att vara nere i nov-dec efter alla dessa år.
    Kram/A-K

    • Gokväll!
      Ja det är den tiden nu när man bor i Sverige 😀 Brukar ju börja snöa i oktober 🙂
      Klart det blir kyligt här också i nov-dec men bara solen är framme så…Inne är det ju värre 😛
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *