Tisd 18 aug,sol/moln 31 gr ☼☻☼☻☼

Hej!

Otroligt trött och seg dag. Sov mycket bra i natt. Inga oljud men just nu så bankas det väldigt i lgheten ovan i hörnet. Kanske är en hel industri där. Hoppas han slutar snart.
Väldigt varmt och kvalmigt sa syrran som gick och handlade sent. Jag kände inte för att gå ut. Om luften står stilla så blir det jobbigt.
Jag fick för mig att ta blodtrycket. Har en ny dyr sak. Läskigt lågt hade jag!!! Blev naturligtvis rädd och nervös. Jag har ju normalt inte 110/ 60 tex. Blev nojig och tog om det och det var lågt. Syrran kom upp med sin mätare. Då var det högre men troligen pga av nervositet. OK, lugnade ner mig och tänkte att man ska väl vara glad åt det. Men man tror ju att det är nåt fel. Nyss hade jag 128/61 och puls 65. Fattar ingenting 🙁
Lex var på Torreoro. Vi gick dit. Fläktade fantastisk skönt där. Förstod att det var bra för det var nästan fullt vid uteborden.
“Myrparken” på väg dit.
IMG_3944 (640x480)
Torreoro, vi ser grabben 🙂
IMG_3945 (640x479)
Ja vi satt ett bra tag på dom obekväma stolarna. Blev nästan kallt i vinden. Nej nu överdrev jag gravt 😀
IMG_3948 (640x480)Lex skulle sen gå till Cata´ s lgh och checka lite och det är en bra bit så jag tvingade honom gå hem och byta skor. Man kan inte gå med flipflop så långt. Du kan få hälsporre sa jag. Påminde honom om att han haft det flera ggr. Jo han gjorde som jag sa. Kom väl ihåg att han inte kunde gå på ett par månader x 2 tillfällen.
Syrran gick en sväng runt udden tror jag och jag hem. Hade Lubina att äta och det var som vanligt gott. Inte ett ben 🙂
IMG_3943 (640x480)
Ja så blev denna pensionsdag. Bidragen ramlade in på kontot. Bra det så man kan handla mat och vatten. Inte alla som kan.
***************************************************************************************************
På forumet påmindes det om att man bara får slänga sopor mellan kl 20-22 i Torre, böter på 3000E annars kan det bli. Jo jag har alltid vetat det men bra att bli påmind. Varpå jag inte vågade gå ut med mina sopor. Lex vågade 😛 Men det var bara en halvtimme kvar innan men är dom nitiska så. Aldrig sett nån åka fast men jag har ju inte sett allt. Bättre om dom satte fast hundägarna…Jag “nuddade” en stor hög på Los Gases i dag 🙁 Fy f-n…Tittade upp och det får man ju inte göra. Som tur var så blev det bara lite på sandalen. Jättehund måste det varit.
DNA-testa ska vissa kommuner göra och några gör det…
http://www.spaniaavisen.no/wip4/oppretter-dna-register-for-aa-identifisere/d.epl?id=2555889
Vilket jobb alltså 🙂 Här i Torre finns väl flera 100.000 perros? Känns så iaf. Folk har ju både två och tre och fler…
OK, skapar ju arbetstillfällen 🙂

Gonatt! P ♥

18 reaktion på “Tisd 18 aug,sol/moln 31 gr ☼☻☼☻☼

  1. Usch det där med så lågt blt låter inte vare sig bra eller kul, hoppas det var en engångshändelse. Jag har ju högt och får såklart ännu högre när jag är hos doktorn på mitt årliga besök, men hon vet att jag driver upp det själv så hon tar trycket 2-3 ggr och pratar bort mig så jag inte kommer ihåg att “tänka” något ang resultatet och oftast går det bra 🙂

    Varmt verkar ni ju fortfarande ha, vi har ju varmt här hemma också men inte som i Spanien och när solen går ner bakom talltopparna då får man klä sig i långärmat. Hoppas det blivit lite mer lagom tills vi kommer ner 6 sept, kvällarna får mer än gärna vara varma också 🙂

    Hoppas du har normaltryck imorgon och sov så gott.

    Kram

    • Hej Yvonne!
      Normalt är det ju bra med lågt bt 🙂 Men det kan ju bero på att man rör sig lite i hettan. Borde ju känt av det fast visst slö är man med inte så konstigt kanske.
      Nyss hade jag 136/71. Är ju perfekt 🙂 Men min nya mätte lägre.
      125/61…Man kan inte lita på handledsmätare 🙁
      Nu ska jag inte mäta mer.
      Kram P ♥

  2. Trist med blodtrycket, men säkert gör värmen sitt till att det varierar. Hoppas det snart blir mer stabilt.
    Skönt med Torreoro för där fläktar det nästan alltid och stället ligger ju “nästgårds”, men trist att hundägarna inte kan plocka upp efter sina telningar och att träna dem till att sätta sig i gatan.
    Njuter av den dina svenska sommaren som är här. Imorgon ska jag här uppe i norr få +25 och ändå är luften frisk och lätt att andas. Så skönt!
    Ha det bra och “simma lugnt”.
    Kram!

    • Hej Ditte!
      Borde ju vara glad att det är lågt 🙂 Men man blir ju förvånad.
      Men det är ju så varmt så man får reglera det som hundar – med tungan 🙂 Ja värmen alltså 🙂
      Ja Torreoro var som att komma in i en annan värld. Blåste t.o.m 🙂
      Så skönt!
      Hundägare – vissa – är ett särskilt släkte. Orkar ha hund men inte plocka upp. Får ju dom gratis här också. Annars skulle inte så många olämpliga ha dom.
      Du har det skönt i norr! Bra det! Kram P ♥

  3. ¡Buenos días!
    Ett blodtryck på 110/60 är inte alls för lågt, om man är van vid det vill säga. Men om du har runt 130/60-70 är det bara att tacka och ta emot. Handledsmätare är inte alls pålitliga enligt expertisen, konstigt att dom finns på apoteken. Om dom nu gör det fortfarande alltså. Det ska vara dom som ska sitta på överarmen. Dessutom ska man helst sitta upp och man ska mäta på båda armarna enligt senaste uppgifterna från läkarna.

    Det blir till att kolla på klockan framöver när man går ut med soporna. Jag måste tillstå att jag har slarvat med det. Men det är klart att om soporna ligger många timmar i containern innan sopbilen kommer, så hinner det frodas många bakterier där, och locka till sig många kackisar och annan ohyra, råttor t.ex. Blää…

    • Hej Rocío!
      Ja men jag har kommit underfund med att den nya inte stämmer.
      Jag har inte högt bt med syrrans heller men mer “normalt” för mig.
      Måste skicka tillbaka denna till apoteket hur det nu ska gå till…
      1500:- tror jag det var. I Sbg 🙁
      Jo överarmsmätare är ju bäst. Hade en sån men jag har för tjock
      arm 🙂 Skulle ha köpt en vidare 🙁

      Jo visst slänger man soporna när man går ut. Vem vill ha dom inomhus 🙂 Hellre utomhus…Hellre att kackisarna är där än inne 😀 Men så höga böter vill man ju inte ha…Får smyga fram och se om kusten är klar. Antar att det är polisen som tar en.
      Kram P ♥

  4. Jag kanske kunde få låna din nya blodtrycksmätare? Skulle behöva få ner trycket… 😉 Kollade lite i mitt excelark där historiken över mitt tryck finns, och när jag – av någon anledning – hade 110/70 så sa manicken åt mig att jag var “Optimal”. Vanligtvis pendlar jag nu mellan “Normal” och “Högnormal”. Men så hjälper jag ju till med ett piller om dagen…
    🙂

    Det där med tiderna för att slänga sopor har jag inte alls funderat över… Gissar att vi har slängt fel i 99,99% av fallen då dom oftast kommer med då vi går ut på promenad. Hoppas att ingen soppolis läser detta och tar ut böter retroaktivt… 🙂

    • Hej Ama!
      Ja fast det blir ju fel värde 😀
      Kommit underfund med…ja läs svaret till Rocío ovan.
      Jag har mer normalt tryck med syrrans mätare. Inte högt som bra är. Lika förvånad varje gång. Tål ju inga piller så tur har jag.
      Jo visst slänger man soporna när man går ut. Vill ju inte ha dom inne. Men usch så dyrt om nån…polis? ser en.
      Kram P ♥

  5. Hej P!
    Hoppas du får ordning på trycket! Förstår att du känner dig lite orolig.
    Det där med soporna glömmer jag alltid. Och vi brukar slänga dem när vi ändå går ut och går…..Men jag ska försöka skärpa mig 🙂
    Kram

    • Hej Ami!
      Jo jag vet nu vad felet är. Läs mitt svar till Rocío 🙂
      Man slänger ju när man går ut…men vad dyrt om nån
      bötfäller. Vet ju inte om det är la policía som gör det.Vem annars.
      Kram P ♥

  6. Tack för info om soporna. Jag slänger när det behövs (matavfall) Andra sopor som någon har glädje av ställer jag bredvid soptunnan. Senast en påse skor.
    Min granntant kollar nog vid soptunnorna varannan timme, så jag smyger dit med grejor, som hon ev vill ha eller ta reda på. Kläder lämnar jag i Gallerian.
    Tack o lov är mitt blodtryck någorlunda ( har för högt), fick öka styrkan på tabl.
    Måste fråga: blir det inte en omväg över Myrparken till Torreoro?
    Vi har 26 gr i solen nu.
    Kram/A-K

    • Hej A-K!
      Jo man gör ju det…Bäst att hålla koll om kusten är klar 🙂 3000E vem vill betala det?
      Jag hänger kläder utanpå soptunnan. Det kan väl inte göra nåt 😀
      Vet inte hur det står till i Gallerian nu sen den “konkursade”. Vad finns kvar liksom?
      Omväg…kanske 50 meter bara. Går man Almudena så får man ju vika av ca 100 m t höger på C/ Caleras. Går man Myrparken så går man
      samma sträcka på Los Gases, sen Myrparken och 50 m t.v på Caleras. Ungefär 😀
      Kram P ♥

  7. Jag litar inte på såna där “hem-mätar-apparater”. Min kollega mätte trycket på löpande band och mitt visade 140/60 (tror jag det var) på förmiddagen hade distriktsköterskan mätt det till 190/80. Numera medicinerar jag och mäts var tredje vecka och håller mig kring 150/60 – som ny 🙂
    Kram

    • Hej Moi!
      Nej dom är ju osäkra men jag har ju mätt i många år då jag inte tål tabletter alls…
      Jag har alltid högt på VC, Gillar ju inte att gå dit 😀 Men inte alarmerande. Iaf så ser man ju tendensen om man har haft en mätare länge och gör på samma sätt och samma tid på dagen.
      Men den nya är det nåt fel på. Hittade min gamla och den visade samma som syrrans…Men inte högt som tur är.
      Kram P ♥

  8. Hej!
    Jag har en mätare som man mäter på handleden som jag köpt på apoteket för ganska länge sedan. Kollade den med vc en gång när jag var där. Och den funkade …!
    Det där med soporna … har jag aldrig hört talas om tidigare. Vi har glatt haft med oss soppåsen när vi gått ut. Så nu får vi tänka på detta. Tror ingen av våra vänner heller har haft någon aning om detta!
    Jag brukar läsa det du skriver och tycker att det är “småtrevligt” – men är jättedålig på att skriva själv. Kommer liksom inte på något … 🙂
    Ha en jättefin dag!
    Kram
    Elly

    • Hej Elly!
      Jo jag har haft flera och dom har varit hyfsat bra men det är bra att ta med den för på VC brukar man ju ha högt 🙂 Oviljan att gå dit sätter sina spår på mig iaf.
      Nej man måste ju läsa spanska infon i tidningar och på kommunen. Dom har inte fattat att halva befolkningen är utlänningar. Ännu.
      Tack att du läser, svårt att skriva men jag skriver ju lite hur som helst. Man ska inte var så petnoga att det blir rätt heller.
      Kram P ♥

  9. Hola! Hej P… Vad händer? Nått nytt ang sophanteringen? Va får man inte slänga sopor under dagen? När blev det så?
    Jag o grabben åker ner en vecka nu o man vill ju inte fastna med skägget i bre..soptunnan 🙂
    Ha det så gott, vi hörs P
    M&M

    • Hej Mats!
      Kul med ett livstecken!
      Det har alltid varit så att man inte ska slänga sopor när som helst.
      Står väl på era “soplådor”. Men ofta aktualiseras det när det är så f-b mycket folk här.
      Ha en bra resa, du ska väl titta/cykla antar jag 🙂
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *