Måndag 19 maj,sol/vind 25 gr ☼☻☼☻☼

Hej!

Blåsigt som attan i dag…men sol. Kylig vind på morgonen bara 15 gr. Jag tycker förstås att det är jätteskönt. Ja ni vet…Inne är det iaf 25 gr och det beror på att jag inte vågar ha dörrarna öppna 🙁 Inga galler i dag…i morgon eller onsdag är sista budet.
I em kom en riktigt trevlig kille och reparerade jalusin som “någon” fixat så den gick varken att rulla upp eller ner. Och så lagade han låset på fönstret. Det betyder att man inte “bara kan gå in utan lite besvär” 😀 Man hinner höra om nån kommer på visit liksom 🙂 Han var så himla trevlig så han fick bra dricks av mig. Firman finns på C/ Goleta…Antar att han är cerrajero som jobbar åt försäkringsbolaget. Låssmed alltså.
**********************************************************************************************************
Vi gick till Hudik i dag. Lex, syrran och jag. Pelle som blev så sjuk var på benen. Haft stängt ett tag. Kanske fått glutenallergi. Nu tål han inte vitt bröd utan att bli dålig. Ja men i så fall så kommer det att gå bra då. Tur att det inte var nåt värre. Visst det är inte roligt med den allergin men som sagt det går ju att leva med. Här i Spanien är det otroligt med varor utan gluten. Står “sin gluten” på allt tycker jag. Det sägs att ägaren till Mercadona har en dotter som är allergisk, därav så många glutenfria varor.
Hur som helst var vi så glada att Pelle var på benen och aldrig har pannbiffen smakat så bra. Inte ens Lex klagade 😀 Han vill ju ha spansk meny=mer mat :-)Tvärtom han var helnöjd 🙂 Lovisa slutar sista maj. Synd tycker vi men mindre skandinaver på sommaren äter så klart.
IMG_2053
Ja så gick Lex hem för siesta och syrran och jag gick till Deni´s. Ovanligt gott kaffe i dag! Såg inte vem som gjorde det. Kanske Yammi.
Mycket folk på Cura, ändå hade många gått hem på siesta.
IMG_2621
Gick hem och jag hade ringt till en reja-gubbe som jag fått nr av La Presidenta i Bosse och Mari´s hus. Ja även Ami och Patriks hus. Bosse var borta 🙂 Det visade sig att även fru P hade ringt till samma gubbe och han kom innan vi kom med “vår” gubbe hahaha…ja herregud alltså. Bosse trodde det var vår gubbe och åkte med 🙂
Jag skämdes lite för “vår” så snälle och timide rejasgubbe men han skrattade bara och sa “competencia”…Konkurrens 🙂 Men han hade mätt fönstren hos Perra och Anders
och iaf Perra nappade direkt. Det verkade vara ungefär samma pris. Skönt med tanke på att han annars hade åkt i “onödan” och mätt dörrar och fönster.
Den förlorade “sonen” Bosse återkom och allt blev frid och fröjd. Nu är det bara Anders kvar i rejassvängen. Boveri föder jobb.
Kan meddela att bovarna spelar nåt fruktansvärt högt och har gjort länge. Vi bor i andra änden i huset och ändå är det så vansinnigt högt. Stackars grannar säger jag 🙁
***********************************************************************************************************
Vattnet var alldeles grönt i dag men det syns inte på bilderna:
IMG_2619
IMG_2618
Gick och handlade på Consum. Tog tid, ett äldre par hade handlat för att få hemkörning…Stora platslådor med lock stod i travar för att hämtas. Adress och telefonnr skulle skrivas osv…Undrar vad det kostar?
************************************************************************************************
Ja det var måndag. Pension och betalningar tex restskatt 🙂 Tur att det räcker till såna saker. Och snart ska jag lyxa till med städning av Lena. Men måste vänta till las rejas sätts dit. Lär bli damm av borrningarna. Får leva i misär så länge 😀

Ha en bra måndag kväll. Kram P ♥

19 reaktion på “Måndag 19 maj,sol/vind 25 gr ☼☻☼☻☼

  1. Godkväll,
    Trevlig läsning och fina bilder,skönt att gallergrindar är snart på plats och en viss trygghet kommer att närvara.
    Don’t worry be happy.
    Lev väl.
    Buenas
    Hamid

  2. Hej, Jag skulle också behöva galler, förekomma tjuvarna, kan du ge mig namn och adress till rejasgubben, tack. Min spanska är lika med 0, så jag behöver nog gå ditt och försöka att göra mig förstådd, telefon funkar inte. Eller kan de engelska?

    • Hej Kati!
      Gallergubbens fru är svenska. Prova och ring, hon svarar mest
      på telefonen. Be att han kommer och mäter så slipper du gå dit.
      Han har bilder på galler.
      Firman MetalMazon, Calle Villa Madrid 3.
      tel 965 711 789 öppnar kl 10.
      Lycka till! Kram P ♥

  3. Hola! Skönt att få galler på plats! Vi har ju sånt där svart smidesgaller för båda fönstren och dörren och även om vi bor i ett låst område är vi alltid jättenoga med att låsa gallergrinden för dörren även om vi bara lägger oss vid poolen 15 meter bort. Tillfället gör tjuven…

    Ja, fler och fler blir överkänsliga för gluten och det finns en massa teorier om (men dåligt med riktig forskning på) varför. Ett faktum är att dagens mjöl innehåller en kraftigt högre procentuell del gluten än det gjorde för bara 25-30 år sedan. Har med genmanipuleringen att göra och att industrin vill få fram en så billig vara som möjligt. Spekuleras i att det är en av faktorerna som bidrar till att allt fler i “mogen” ålder helt plötsligt blir överkänsliga. En annan delorsak tros vara allt socker vi häller i oss som gör tarmslemhinnan inflammerad och gör att vi blir känsligare för allt vi stoppar i oss.

    Idag och i morgon sitter jag hemma för att skriva klart vår marknadsplan. Behöver lite lugnt och ro när man ska klura på text och formuleringar och försöka förstå hur allt hänger ihop. 😉 Ikväll har sonen avslutningskonsert i Berwaldhallen och om drygt två veckor tar han studenten. Madre mia – han var ju nyss min bebis? 😉

    Buenas! //Susan

    • Hej Susan!
      Jodå tillfället gör tjuven. Dom går ju t.o.m in när folk sover 🙁
      Har man dörren öppen fiskar dom upp väskor mm gm gallret 🙁

      Bra att det finns så många varor utan gluten nu då. Skönt att han inte hade fått nåt livshotande.
      Ja sockret är bov till mycket 🙁

      Ok, då får du höra på skönsång i kväll. Bebis ja, min då som är bara några år yngre än du…svårt att fatta 🙁
      Kram P ♥

  4. God morgon P!
    Sitter i lugn och ro. Snart vaknar väl alla 5 och vill ha frukost!
    Så bra att gallerfirmorna hade ungefärliga priser. Då behöver man inte känna sig lurad.
    Morfar som är med här fick hyra en lgh om hörnet med pool, så får nog lugnt om dagarna. 🙂
    Håller tummarna att ni får era galler idag.
    Kram/A-K

    • Hej A-K!
      Fullt upp alltså 🙂 Hoppas dom får det bra här.
      Ja det verkar som det är rätt lika priser men man kan nog pruta lite men det är aldrig min grej.
      Jag hoppas också på galler i dag.
      Kram P ♥

  5. Hej!
    Vad bra att det är fler som vill ha galler. Bättre att sätta dit det innan det händer något. Men trist ändå att man ska behöva göra det. Vem ska idioterna sen gå in till, nu när vi alla har skaffat galler? Då får de börja i nya hus, för hyran måste ju betalas!!
    Hoppas ni får era idag.
    Kram!

    • Hej Ami!
      Ja man måste ju ha det här helt klart. Borde sättas in när dom bygger 🙁 Har sett det nånstans.
      Ja hyran måste ju betalas…eller så struntar dom i det…Finns dom som gör men bor kvar.
      Si espero que 🙂 Kram P ♥

  6. Jag såg att det var fullt upp med mätning och sånt i huset mitt över igår. Presidentskans dotter (tror jag att det är) som bor rätt under henne ska glasa in balkongen.

    Jag har tänkt på att det står “sin gluten” på väldigt många varor. Man kan kanske säga att det inte finns nåt ont som inte har nåt gott med sig? Synd om dottern som är allergiker, men det gynnar ju många andra.

    Ha en bra – och sval – dag! 🙂

    • Hej Ama!
      Jaha glasa in. Det är bra så slipper hon höra alltför mycket biltrafik. Den är ju rätt intensiv där.

      Jo det står sin gluten på massor av varor. Iaf på Mercadona.

      Det var varmt, ca 22 gr, ljummet när jag tvättade ett fönster nyss.
      Ont i armen blev det 😀 Tänkte tvätta före gallerna men Lex sa att han beställt öppningsbart- efteråt hahaha…Grrrr…
      Kram P ♥

  7. Bråda dagar, både vad gäller tankar och händelser kan jag förstå. Hoppas att gallren kommer under dagen så att du får lite ro att koppla av hemma.
    Skönt att Pelle är på benen igen! Och att det inte var värre ….

    Tänk om polisen ändå kunde samla ihop banditerna och bura in dem så att lugnet på allvar kunde få infinna sig.

    Många kramar!

    • Hej Ditte!
      Ja det är lite tajt i bland men inte sååå mycket 😀 Man har långa pauser emellan 🙂
      Tror inte gallren dyker upp i dag…i morgon tror jag. En natt till utan 🙁
      Ja vi blev så glada att se Pelle så pigg ändå. Skönt!!

      Ja min dröm är att dom just buntar ihop dom och låser in dom…
      men bevis behövs. Man kan bli galen för mindre 🙁
      Kram P ♥

  8. Hej! Läser bloggen så ofta jag hinner,sen drygt ett år är vi ägare till bungalow i Aguas Nuevas och jag har varit nere 8 ggr. Längtar hela tiden ner till solen. Kände mig tvungen att kommentera om gluten,fick själv diagnosen för 2 år sen och tycker det funkar jättebra nere i Torrevieja. Mercadona är klart bäst att handla på och senast vi var nere åt jag en helt underbar glutenfri pizza på DaGiGi vid blå huset i Aguas Nuevas. De flesta restauranger har koll på vad man kan äta även om en del försöker hindra mig att äta ris.

    • Hej Victoria!
      Roligt att du läser bloggen! Ibland vill jag sluta men när fler säger att dom läser så kan jag ju inte 😀
      Förstår att du längtar ner! Det gör ju alla som har bostad här så klart. Och nu är det som allra härligast innan den värsta värmen kommer. Och blommorna 🙂
      Tack för infon om gluten! Ja ris kan du ju äta och potatis…Jag skulle knappt kunna leva utan potatis pga dum mage sen många
      år.
      Mercadona är jättebra på alla sätt och också billigast har det gjorts undersökningar på. Dom har bra personalpolitik också har jag läst och det är ju jättebra!
      Kram P ♥

  9. Hej! Jag tror jag läst nånstans att Mercadona kör hem gratis till ädre. Kanske samma med Consum.

    Fy vad trist med inbrott! Vad säger polisen om er misstanke? För det är väl inte så att ni själva letar bevis? Det är polisens jobb att ta hand om era farhågor!

    • Hej Marianne!
      Ja dom kör nog ut gratis tror jag med.

      Polisen säger ingenting…hittar inga fingeravtryck som det verkar.
      Svarar inte på några misstankar. Musslor 🙁
      Dom har redan letat bevis – i timmar.
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *