Måndag 3 mars, sol,halv storm,19 gr ☼‼☼‼☼

Hola!

Fint väder i dag också om det inte varit halv storm minst. 32 km/h Stod det. Saker och ting flyttade på sig trots förankring. Men det gick bra. Tvätten torkade direkt med ett stort anta nypor i 🙂 Mercadonas kraftiga klädnypor är bara bäst! Blandade färger i fall det är viktigt 😀  Ama brukar tycka det 😛 Eller var det samma färg?
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Satte igång med att sortera papper som jag tänkt på i ett år 🙂 Ojojoj…säger jag bara…Men bra att det är gjort. Hittade allt möjligt som jag nu vet att jag har…fast det är väl glömt i morgon 🙁
Bild från samma tid förra året 🙂 Mindre moln.
IMG_4999
Jag ska skriva kort för jag är utmattad 🙂 Beställde tid hos Jesica för att kröka håret. Suz gick med för att färga slingor. Tyvärr var Jesica försenad så det blev lite länge där 🙂
Kom hem 20.45. hade tid kl 17…fast vi skulle ju vänta på varann men hon hade ytterligare en slingkund 🙂 Ja jag blev inte stressad men trött 🙂 Har lärt mig att det inte är nån idé att sitta som på nålar. Man får läsa veckotidningar och babbla om allt mellan himmel och jord. Man vill ju få det gjort när man ändå kommit till skott 🙂
Det hade blivit nåt missförstånd…det kom 4 pers i en familj av vilka hon bara trodde någon skulle klippas 😀 Stackarn det blev snärjigt ett tag…Hon var lite olycklig över det.
IMG_0362

OK, nu ska här sovas och så får jag se om jag törs gå ut i morgon. Nu fattas det färg i det krökta håret 😀 Una problema muy grande 😛

Ha en bra morgondag!!
Kram P ♥

 

25 reaktion på “Måndag 3 mars, sol,halv storm,19 gr ☼‼☼‼☼

  1. Hola! Kröka håret! 😀 Ja, det är väl det enda krökat du utsätter dig för (man skulle kunna tro att jag kommer från Göteborg)! 😀 Gulliga Jesica! Ska boka tid hos henne i påsk!

    Har varit på Español ikväll. Idag fick vi lära oss en himla massa uttryck med hacer. Får väl se om något fastnar. 😉 Annars grubblas det mest här uppe på Åsöberget just nu. Beslut att fatta… 🙂

    Buenas! //Susan

    • Gomorron Susan!
      Ja du har rätt. Krokigt hår blev det eller “buckligt” som min nieta J
      sa när hon var liten 🙂
      Ja hon är gullig. Dessutom är hon humoristisk 🙂
      Hacer…jo det är inte lätt. Hace viento por la mañana 🙂 Que quieres hacer hoy? Que hago hoy. Vet inte om det ska vara accent på que.
      Det vet jag aldrig 🙁
      Beslut…Läskigt 🙂 Hoppas det går bra.
      Kram P ♥

      • Ja, många hacer är det. Några ur minnet: hacer preguntas, hacer caso, hacer la cama, hacer trampas, hacer tiempo, hacer cara fea, hacerse el tonto, hacerse el sueco, hacerse el guapo, hacer pipí. 😉

        • Många olika betydelser och som är svårt att
          tänka hur man säger på svenska…
          Hacer la cama= Bädda sängen säger vi. “Göra sängen” låter ju tokigt 🙂
          P ♥

          • Betyder i samma ordning (om jag kan tyda anteckningarna rätt): ställa frågor, uppmärksamma, bädda, fuska, fördriva tiden, se hängig ut, spela dum , spela ovetande, vara högfärdig och kissa (lite barnsligt). Fanns mer än dubbelt så många till! Phu! 😉

  2. Lång tid hos Jessica, men du fick ju en inblick i hennes jobb, alltså vad som kan inträffa… Och som du sa; ” Ingen idé att sitta som på nålar”.
    Vi har beställt mindre vind tills i morgon. Men vet inte om någon hörsammar våra önskemål. Hos oss var det som mest 14m/sek i vindbyarna och genomsnittligt hade vi samma siffror som du; runt 9-10 m/sek. (Men du mätte i km /h, men det blir ju samma resultat…) Det räckte för att tvätten skulle torka på nolltid, men det gick inte att måla i vinden.
    Natti! Nya äventyr imorgon!
    Kram!

    • Hola Ditte!
      Ja det tog tid men jag var ju beredd på lång tid för jag skulle vänta på Suz el tvärtom 🙂
      Nog ska det väl blåsa mindre i dag har jag för mig. Jo här står det i km och jag orkade inte omvandla till m/sek. Måste googla 😀
      Ja i dag är en annan dag. Un otro día 🙂
      Kram P ♥
      PS. Förresten stavar Jesica med ett S så ni inte tror jag skriver fel 😀 DS.

  3. Hola i stormen! Ja, fina Jessica! Har tid hos henne i vår igen! Blev supernöjd i vintras! Toppenbra tipsat där, Preciosa! Ska äv köpa hår-serum, det var slut, sist!

    • Hola Tina!
      Ja det är lite stormigt och jag hör lite vind redan nu så här tidigt men tror det mojnar av i dag.
      Ja Jesica (med ett s 😉 ) är mysig, kul att du blev nöjd.
      Kram P ♥

  4. God morgon P!
    Ojojoj! Vilken tid det tog hos frissan! Men förstår att det berodde på att Du och Suz skulle vänta på varandra. Jag får nog testa Jesica också vid tillfälle! Jag har ju klippt mig nere vid f.d. Restaurangen El Paraico i Los Angelesområdet. Vet inte vad rest. heter idag, men läste någonstans att de skulle ha danskvällar där.
    Hoppas Du hittar färg till barret !
    Kram/A-K

    • Hola A-K!
      Det var inte bara att vi skulle vänta utan hon var försenad med en
      kund som skulle slinga hela håret…Men det gick iaf bra.
      Vi hade ju kunnat gå dit senare om hon hade ringt iofs.
      El Paraíso heter nog José Luis II nu som det ser ut på
      Google iaf.
      Jag går nog till Jesica och färgar sen…jobbigt att göra det själv
      och billigt är det så varför jobba i onödan 🙂
      Kram P ♥

  5. Hej!
    Har varit inne på din blogg senaste veckorna, superbra!!
    Funderar på att åka till torrevieja i slutet av april. Hur är det då?
    Temperaturer osv? 🙂

    • Hej Hanna!
      Tack för dom orden 🙂
      Ja du vädret är jättesvårt att sia om. Förra året var det lite regn och blåsigt 1 vecka där i slutet men för det vet man ju inte hur det blir i år 🙂 Sol är det ju iaf mellan varven.
      Du får chansa 🙂
      Kram P ♥

    • Vaya vaya, är du hel och fin fortfarande. Ska läsa din blogg 🙂
      Jaså dom kan vara olika…Förstår…men sitta rätt.
      Vale!
      Kram P ♥

  6. Hola!
    Som jag sagt förut så lär jag mig ett o annat i din blogg! Haha! ” Hår-serum”…vad f-n är det nu då? Som tur var hade jag tid hos frissan just idag…och kan konstatera att det är inget jag har missat eller behöver för framtiden. Jag klipper mig alltid kort, som tur är har jag litet vågigt hår av naturen, så jag kan kröka på annat sätt!!
    Ja ja, tok och tok det muntrar upp i livet!! Idag har vi iaf sett solen en stund på eftermiddagen. Åh, vad det är kul och lätt att köra med den lilla röda Mazdan, hur har jag kommit runt i stan tidigare med det där “slagskeppet” jag hade så länge…(?)
    Maken planerar bilresa till Torre, få se hur det blir…
    Kram
    Ulla

    • Hola Ulla!
      Jag visste inte heller vad det var…men det är nog bra för torrt hår
      och om man har långt.
      OK, du har bytt bil. Har du sagt det förut…Åka bil till Torre skulle jag aldrig göra 🙁 Fy vad jobbigt 🙂
      Kram P ♥

      • Blir nostalgisk av din kommentar!
        Hösten -85 bilade jag ner med grannar som köpt i Torre del Morro. Jag skulle vara med på en säljarkurs. Fattar inte än idag hur jag tordes! Några försäljningar blev det. Men byggbom och ingen ordning så la jag av efter ett tag.
        Åkte sedan buss ner sommaren – 87 för att bo i mitt eget. Lycka!

        • Ja, jag tror det kan vara kul med bilresa, det blir inte tal om nån sträckkörning till Torre. Det får bli flera övernattningar och besök på platser där vi aldrig tidigare varit.
          Bra att ha sin egen bil på plats sedan om man ska stanna en längre tid.
          U

      • Ha ha haa! Åh va jag får skratta, det var ju jag som skulle köpa hår-serum, men jag vet inte heller vad det är, och tror att jag menar ngn slags olja, till håret! Läste om den i din blogg, säkert före jul, att den inte luktar starkt och att den fanns hos Jesica. När jag var hos henne i januari var den slutsåld. Verkar poppis! Nu hade hon fått in mer 🙂

        • Aha, ja om det är serum så…doftar underbart.
          Är ju en slags olja som man kan ha i både på torrt och vått hår 🙂
          Kram P ♥

  7. Ser att du lever ett härligt liv i härliga Spanien. Vi var i Alicante ifjol sommar där vi trivdes jättebra! Vi har funderat på att ta en tripp igen, men funderar lite vart man ska bo. Hur är Torrevieja jämfört med själva Alicante? Benidorm? Har du några tips? 🙂 Hur mycket ungefär kostar en taxi från flygplatsen i Alicante till Torrevieja?

    • Hola Arianne!
      Ja vi har det bra 🙂 Alicante är mysigt och Benidorm gillar jag också.
      Torrevieja är ju en mycket mindre stad än Alicante Och Benidorm. Man går ju – om man är pigg – genom hela stadskärnan på en timme. La Mata är en “förstad” fast by med enormt stor lång strand som hör till staden. 4 stränder inne i stan och en fantastiskt fin strandpromenad med naturpooler och lång pir på ca 1365 m…
      Fina oaser finns, Många plazas och parker…annars så är den lite skabbig på sina ställen. Vattenpark utanför, litet tivoli i centrum, Fast marknad. Och Europas största marknad på fredagar.
      Var man ska bo…Kolla på Másamigos hemsida. Många bostäder i centrum, Hyr ut medlemmars bostäder:
      http://casa.masamigos.com/sv/objeto/buscar/avanzado
      Karta att skriva in adressen på där det står google map:
      https://maps.google.se/maps?q=google+map+torrevieja&ie=UTF-8&ei=sbWcUcjfNszy7AaduIDADA&ved=0CAsQ_AUoAg
      Annars finns det billiga hotell också beroende på när ni ska åka.
      Tex Hotel Madrid, Fontana Plaza…finns många fler …
      Taxi till Torre…ja gm en bekant ca 50E beroende på när på dygnet el helg osv…Riktig taxi. Flygbuss finns som går varannan timme från ALC med början kl 8.
      Fler frågor – skriv bara 🙂
      Kram P ♥

  8. Hola P.. Men hallå! 4 timmar hos frissan.. Hur orkar man det? Vilket tålamod 🙂 du är lika tålmodig som Lex du 🙂 ha det så gott..

    • Hej Matte!
      Jo men det tog tid att gå dit och hem också 🙂 Jo jag brukar preparera mig med att inte tänka på att jag har mycket att göra
      för det har jag inte 🙂 Och så trivs jag där hos Jesica.
      Läsa i lugn och ro och babbla också 🙂 Orkar sitta och koppla av 🙂
      Spanska tanter sitter och babblar med hela salongen när dom går till frissan, varje fredag – nästan 🙂 Dom har trevligt 🙂
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *