Måndag 15 juli, 30 gr och sol ♦♦♣♦♦

Hälu!

Snacka om ledbruten i morse. Varför undrar ni naturligtvis 😀 Jo jag rörde mig väl lite i går em. Bar vatten hit och dit. Torkade av lite utebord och stolar. Ja det behövs inte mer 🙁 Men på em kvicknade jag till. Tur det för vi skulle titta på en lgh med L och A.
Det som var skojigt också var att på nästa terrass satt Anders och Karin 🙂 Vi var och tittade på den bredvid deras. Lite paffa blev dom nog och roligt att träffa Karin som inte varit här nere förrän nu.
Ja efter titten så gick vi med L och A ner till paseon och Paseo Central. Gillar den baren för den ligger öppet och man har alla passerande lite på avstånd. Fläktar fint också.
Vi hade trevligt och så dök Anders och Karin upp samt Perra med familj också. Dom
har också en väninna på besök med dotter. På bilden hade L och A gått.

Vi åt allt möjligt och pastaportionerna var gigantiska. Två hade lätt blivit mätta på en portion 🙂
Det var otroligt med folk och nu såg man helt plötsligt Guardia Civil också spatserande.
Såg även den svarta polisgruppen GRO. Har i färskt minne när vi satt där sist och det hemska slagsmålen mellan poliserna och säljarna ägde rum. Såg inte en enda säljare annat än på väg ner när vi gick neråt…Men vart tog dom vägen?
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Ja det blev en trevlig kväll och vi vandrade hemåt. Såg den här båten både före och efter barbesöket. Blev kväll:


Och så såg vi denna vackra blomma som växte ut från en – som jag tror- övergiven casa. Fin är den.

Undrar hur det gick för Tina och Christian som var här och letade bostad. Hann aldrig träffas. Hoppas det gick bra 🙂 Dom hade hektiska dagar i värmen.

Nu ska tant P sova. Fick erbjudande av gullliga Perra att åka med till IKEA i morgon men det är så okristligt tidigt 😀 Och så behöver jag ju inget heller. Gracias Pederito ♥

Buenas noches a todos P ♥

14 reaktion på “Måndag 15 juli, 30 gr och sol ♦♦♣♦♦

  1. Gomorron Preciosa! Kom igen nu, det är klart att du skall åka med till IKEA! När du väl är där finns det en massa grejer att köpa, grejer som som du inte hade en aning om att du behövde. 🙂

    • Håller helt med Leffe. Vi var ju på IKEA igår och jösses så mycket saker vi “behövde”. Så idag väntar vi på transport och montering av en jättesnygg “dagbädd” som heter Hemnes. Käre maken blev överlycklig då de erbjöd montering också för en överkomlig summa. Dagens problem blir att bära upp de 2 ganska nyinköpta (förra sommaren) sängarna från gästrummet till bättre behövande vid soptunnan. Ska först åka till ett ställe som Maggan skrev om som finns på Valencianosvägen där de köper upp begagnat. Sängarna var ju rätt dyra så det vore ju inte helt fel att få någon euro för dem. Sen behövde vi så klart saxar, diskborstar och andra nyttiga ting på IKEA.

      • Hola Leffe och Yvonne!
        Men jag har ju fullköpt liksom. Finns inget mer att behöva.
        Batterier och toaborstar samt potatisskalare möjligen 😀
        Nej och så var det så tidigt dom skulle åka. Kl 9 🙂

        Kram P ♥

  2. ¡Buenos días!
    Ja det behövs inte mycket för att man ska bli ledbruten numera. Man höll ju igång på ett annat sätt när man jobbade. Då fick ju kroppen den motion och gymnastik den behöver helt automatiskt. Även om man hade ett hade ett ganska stillasittande jobb, så måste ju alla ta sig till och från det på något sätt. Och så skulle man se till att barn kom sig iväg till och från dagis eller skola och efter jobbet väntade alla sysslor som hör till ett hem. Kroppen blev liksom påtvingad ett mer aktivt liv då. Men finns bara viljan så kan man nog aktivera sig nu också. Vilket jag gjorde i går med mitt 2-åriga barnbarn, så idag har jag ont i svanskotan efter allt gungbrädegungande. Den lille raringen har en sån gammal stel farmor. Jag måste nog göra något åt det. Kanske.
    rocio

    • Hola Rocío!
      Nej man blir stel men det finns bot på det om man
      orkar 🙂 Jag är född lat 🙁
      Jag funderar på det haha…Har gjort länge 🙁 Hjärnan får jobba
      iaf 😀
      Kram P ♥

  3. Jag tycker det är lite jobbigt när man får för stora portioner. Man äter och äter och det minskar inte. När man inte orkar en bit till så ser det ut som en normalportion som man har ratat…
    🙂

    Såg trevligt ut där vid matbordet 🙂

    • Hola Ama!
      Jag har nog inte fått för stor portion nånsin men
      beställer ju inte tex pasta som här och dom var verkligen
      bigga 😀 Lex brukar häva i sig resten och han åt upp Karins 😀
      Iofs hade han bara ätit en halv omelett och lite papas fritas innan…

      Ja det var jättetrevligt och innan också när Lars och Ann-Sofie från Västerås var där. Många Västeråsare vi detta bord 🙂
      Kram P ♥

  4. Hola P!
    Det är trevligt att sitta vid Paseo Central. Min syster och jag stannade till där ibland och även La syrra och jag i höstas.
    Det blev verkligen ett långbord med alla dina vänner igår.
    Synd att jag inte är nere för då hade jag nog köpt Yvonnes sängar. Behöver byta både i gästrummet och i sovrummet.
    I dag blir det ett besök på sjukhuset och svärmor. Sedan ska jag se efter lilla Astrid en stund i kväll.
    Tänk att man blir så öm i kroppen numera för det lilla minsta!
    Ha det gott och kram/A-K

    • Hola A-K!
      Jo det är bra att man inte sitter precis där lämmeltåget går 😀
      Så synd då att du inte kan se sängarna innan dom får fötter 🙂
      Köpa på beg.affärer ska man inte göra. Fick en med loppor en gång 🙁
      Ja man börjar tackla av 🙂 Men sånt är livet. Kram P ♥

      • Ja, jättesynd med sängarna. De är helt som nya, använda kanske 3-4 nätter totalt. Dessutom har jag köpt lösa bäddmadrasser på IKEA och inte bara haft sängbotten som man gör här i Spanien. Åkte forbi stället som Maggan skrev om, stängt utan att stå om de har sem el nåt. Stod där 30 min efter öppning men ingen kom. Sen har jag ringt ett otal gånger men ingen svarar 🙁

        Hoppas det är någon som behöver som får ta dem vid soptunnorna och inte en spansk tant som roffar åt sig allt hon ser folk slänger och åker sen och säljer det själv.

        Nå, synd är det iaf, men vi har ju inte plats att förvara. På måndag kommer dottern med fam och då är det huset fullt kan man säga.

  5. Hej

    Det finns något som kallas doggybag!! Första gången jag var nere i Torre var vi på varenda Chinakrog i Torre. En god vän äger en Chinakrog i Skåne, han ville testa mat och vår son orkade inte äta upp. Fick då med oss maten hem. Vår vän pratar kinesiska (gift med en kinesiska), gissa om vi fick service på chinakrogarna??!! Kul var det.

    3 dagar kvar sedan semester!!!!!

    • Hola Lotta!
      Jo jag har varit med om att ta hem mat på en Kinakrog som vi åt
      på många ggr i början av vår bekantskap. Fanns bara en rätt som jag åt. Men det var gigantiskt med det där speciella riset.
      Då lade dom det i en påse 🙂
      Jaha 3 dagar men inte hit ner eller?

      Kram P ♥

      • Hej

        Nej vi ska bila ner till Belgien, närmare bestämt till Chimay., någon mil fr franska gränsen. Åker på söndag via Öresundsbron och Rödby-Puttgarden. Det är trappistöl som hägrar för min man. Spanien blir höst,i början av november, när min man fyller 60 år.

        Sen bär det av till Westvleteren, ett kloster som brygger trappistölens “heliga graal”. Det är inte säkert att man får köpa ngt men man kan ju hoppas. Har anmält intresse för ett stop i Dunkerque, lite historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *