Fredag 21 juni,sol,skyar 28 gr ♪♫♪♫♪

Hola!

Det är midsommarafton – dvs inte här riktigt som man menar med midsommarafton hemma men dagen är den längsta på året. 14 tim och 48 min. Sommaren börjar i dag 😀 Den är 93 dagar och 15 timmar lång. Vintern börjar 22 september 🙂 Ja nu ska jag inte gå händelserna i förväg… 😛
På söndag den 23 juni börjar det eldas på stränderna för att fira ett helgon som heter San Juan…Man äter,sjunger och hoppar över glödbäddar hela natten. Badar gör man visst också 🙂 Dagen är inte röd nästa dag så då måste man väl ha tagit ledigt?
Så här kan det se ut kanske, bild från 2012. Inget fyrverkeri i år. Besparingar 🙂

Men tanten går inte ner…Lite rökigt för min smak. Provade ett år men host,host alltså 🙂
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺´
På syrrans gata finns en ödetomt som har stora träd i ett hörn. Brukar hänga en massa vattenflaskor där på staket. Ja tomma alltså. Lex tror att det är higos dvs fikonträd.
I går när hon gick förbi så satt det ett helt gäng med dockor på pinnar runt trädet 😀

Man ska väl skrämma bort fåglarna med dom då? Fantasifullt 😀
På samma gång tog hon ett foto på en blomma som hon fick av A-K som tagit sig bra efter nyplantering. Titta här nu Anna Kristina vad fin blomman är nu 😀

Dagen har bestått i att inte gå och lägga sig. Inte sovit så bra. Kommer inte ens i håg varför 😀 Var vaken före 4 och väntade på kättingrasslandet och så tror jag att jag var rädd att missa Miguel- målaren kl 9. Kl 5 började rasslandet och så fortsatte det men jag brukar kunna somna om men nej då…Prick kl 9 ringde Miguel på porttelefonen. Va?
Det var ju ändå marknad!!! Och släpa på stege och andra grejor dom behöver…Strongt va? Det sa man förr 🙂 Att han hittade porten, den är inbäddad i klädstånd. Han hade en liten späd kille med sig. Själv är han också liten. Det säger jag för att när dom gått i kväll så hade dom tagit med sig en jättetung stor hylla, en stor garderob och en tung otymplig soffa. Kunde ju inte ha fått plats i hissen!! 3 tr är det…Otroliga alltså. Han hade t.o.m moppat golvet innan dom gick trots att dom återkommer i morgon bitti. Fattar ni?
Badrumsdörren hade han tagit med sig. Ska målas. Kanske han kan sprutlackera den 🙂 Smart. Han ska byta handtag och lina till jalusin också. Kan det mesta.
Tror ni det kom nån el då? Oh nej då. Lex ringde och ingen visste något. Skyllde på kollegor och skulle ringa. Ringde? Oh nej då…Nu var det ju elfirmans hjälpfirma som skulle fixa och det gick inte hem alltså. Men betalt tog dom 🙁 Nu sa dom måndag där alltså 😀 Vi får gå till elbolaget och slå näven i bordet då. På måndag…
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Ja så mycket mer hann inte hända…I morgon kommer en AC-kille också. Ska bli kul att se resultatet i morgon kväll. Hade varit kul med lite ljus men man kan ju inte få allt.
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
I tidig morgon när jag hade lite arbetslust där vid 5-blecket så skulle jag hämta sopborsten i badrummet. Tände lampan – och vad satt där på toalettringen?
En kackerlacka 🙂 Jag bara stirrade efter nåt att drämma till med. Hittade en liten spegel hahaha…Ja herregud vilket redskap. Plattade iaf till läbbingen och den ramlade ner i toaletten. Adiós alltså. Sprutade flera dl med fönstermedel sen och städade som en galning just där. Men – det var inte kul. Jag brukar inte tända annars om jag går upp på natten 😀 Skulle tro att jag gör det hädanefter 🙁

Lite kyrkligt på den hemska upplevelsen 🙂 Men jag blir inte lika hysterisk längre sen dom små svarta vi hade i våras…Man kan alltså vänja sig eller så trubbas man av med åldern. Kanske inte blir rädd för nånting sen 😀 Kul. Möta en lös kamphund tex 🙂

Ha en bra midsommarafton med bra väder och 0 mygg 😀

Kram P ♥

14 reaktion på “Fredag 21 juni,sol,skyar 28 gr ♪♫♪♫♪

 1. Hola P
  Ni har lagom temperatur nu. Tycker att det låter skönt med 28 grader. Det går undan med renoveringen av syrrans lägenhet. Kul. Det är inte roligt med kackerlackor, men jag tror nog råttor är värre.
  Kram
  Annika

  • Hola Annika!
   Jo det är bra nu, det räcker så här 🙂
   Dom är snabba här – dom som kommer 🙂 Få se när det
   blir el. Då är det bara inredningen att göra och det är kul.
   Råttor usch ja, är nog värre 🙁
   Kram P ♥

 2. Vilka duktiga hantverkare ni har hittat! Vad bra att det ordnat sig, ser att möbleringen på balkongen nu ser mer normal ut 🙂

  Hoppas elen ordnar sig också – det verkade ju så bra…

  Jag tror jag firar den där San Juan både imorgon och på söndag – för säkerhets skull 😀

  • Hola Ama!
   Dom är jätteduktiga dom som kommer 😀
   Dom som inte kommer är inte duktiga 😛
   Ja du kan ju gå ner och elda i natt men jag tror inte
   det är tillåtet 😛
   Kram P ♥

 3. Hola! Det är min värsta mardröm: Att gå upp mitt i natten i mörkret, tända lampan och DÄR sitter en kackerlacka!! Har haft nojor “big time” om det i vår lägenhet i spansklandet eftersom det är markplan men hittills har jag varit förskonad. 🙂

  Kommer ihåg “fincan” vi hyrde för några år sedan i Rosaleda – ett av de äldsta kvarvarande husen i Torre. Byggt 1853 men superfint renoverat och stort och rymligt med bl.a. 4 sovrum, 2 badrum, jättestort vardagsrum och kök samt en liten pool. MEN, när man vaknade på natten och skulle gå igenom köket för att komma till badrummet rasslade det på golvet och det var fullt av kackerlackor!! Mardröm!! Bodde väl i de gamla avloppsrören antar jag…. 🙁 Hoppas att de har kommit tillrätta med problemet för jag har sett att huset ligger ute till salu på spanienvilla.se.

  Vi har haft en jättemysig midsommarafton i stan med besök i Vitabergsparken och spontanmiddag ute på gården med grannen under! Mejlade en liten bild som jag tog på grannhusen på Lotsgatan när vi gick till parken. Det är fint i Estocolmo nu även om allt det gröna gör att jag pollensnörvlar och nyser mest hela tiden. 😉

  Buenas! //Susan

  • Hola Susan!
   Det är ju högsäsong för cucarachas. Dom gillar ju när det är
   över 25 gr. Spelar ingen roll om man bor högt el lågt 😀
   En del flyger ju också fast dåligt. Man får tända lyset 🙂

   Jättefin bild du mejlade. Man har ju gått och vandrat i dom kvarteren när man var yngre.
   Kram P ♥

 4. Glad Midsommar från Umeå! Lite nyfiken bara, “de små svarta”, var det myror? Läbbigt med kackerlackor, tur du kunde putta ner den i toan! Tänk om du inte hade tänt badrumslyset…!

  • Hola Tina!
   Dom små svarta var också kackerlackor 🙁 Aldrig sett såna förut.
   Man fattar inte vad dom dyker upp så där för. Men dom är borta sen länge. Få se om dom kommer igen.
   Ja tänk om jag inte tänt men jag skulle ju bara hämta min
   borste så jag hade väl inte fått närkontakt 😀
   Kram P ♥

 5. Hola P!
  Vilken bra målare/hantverkare du fått tag på. Hoppas att det fixar dig med elen också.
  Va kul att blomman tog sig. Den såg ju inte så kul ut när hon fick den. Undrar hur min penningblomma ser ut. Kommer ju ner bekanta på tisdag, får be dem att vattna.
  Kram/A-K

  • Hola A-K!
   Målaren är bra. Kan allt möjligt annat också.
   Ja blomman är ju så fin nu. Dom sluter sig till natten
   och öppnar sig på dagen har jag för mig….
   Penningblommor kan man ju inte ta död på nästan
   så den är nog fin 🙂
   Kram P ♥

 6. ¡Buenos días!
  Det är tur att man inte bor på markplan. Även om kackerlackorna (bara i nymfstadiet läste jag) kan flyga så är det ändå bara dom som tror att dom är Biggles som orkar ta sig upp till oss. Vi har kanske haft sammanlagt 5-7 st. på besök under 18 år i denna lägenhet. Pyttesmå myror däremot visar sig ibland men dom är nästan gulliga. Det är så synd om dom för att dom är så små och oskyldiga.
  I eftermiddag ska vi till min son m. familj och göra det alla andra svenskar brukar göra en fin sommardag/kväll: grilla. Jag för min del tycker att det här med grillning är överskattat. För det mesta är det karlar som ska grilla, och som aldrig någonsin under övriga delen av året lagar mat. Helt plötsligt tror sig vara mästerkockar bara för att dom får på sig ett grillförkläde. Ofta blir det bränt också. Min son är den som lagar mat i deras hushåll annars också så det brukar faktiskt bli riktigt bra. Själv kan jag nog inte grilla, jag har aldrig provat. Nej, jag bliver vid min läst, jag håller mig till min vanliga spis i köket.
  rocio

  • Hola Rocío!
   Spelar ingen roll var man bor. Dom är så duktiga på att klättra på
   väggar, i trappor och i rör. Vi bor ju högst. Syrran på marken. Hon har sett mindre kackisar än vi. Hon har haft en komma flygande som lät som ett reaplan på tomten 😀 Vi hade också en som kom flygande och brummade på terrassen 5 tr upp 🙂 Och dom var stora bjässar.
   Vi har nu haft 3 medelstora – med den i går- sen värmen satte in, alltså inte många. Nåt år såg vi bara en. Och dom små svarta
   var hemska i vintras tror jag det var? Men borta.
   ☺☺☺
   Grilla ja…jag tror det väl är så att vi tjejer inte vill hålla på och
   joxa med att sätta fyr och elda och ha oss. Då blir det ju lätt så
   att männen gör det. Sen gillar ju män kött mycket mer än vad kvinnor gör. Det tänkte jag alltid på i alla lunchmatsalar man varit i.
   Männen tog nästan uteslutande kött el köttfärsrätter och vi tjejer fisk 😀
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *