Lördag 25 febr, SOL förstås och ca 17 gr på em ♥

Buenas noches a todos!
Samma temperatur i dag också och dessutom blåste det
rätt häftigt.
Det är mer folk här nu känns det som. Playan hade lite fler gäster…

Någon var fullt påklädd som synes :D. Härligt med sol men kanske lite för mycket vind.
Vi, dvs La syrra och jag gick en runda men paseon var lite för blåsig. Vi gick till kyrktorget och fikade. Tydligen stänger dom kl 3. Söndagar är det också stängt tror jag.
I alla fall slog kyrklockan tre slag väldigt högt. Undrar hur det är att bo där i bostäderna
runt torget? Slår klockan varje timme? Men inte på natten väl? Många frågor men vem
har svar?

Ja sen stapplade vi hem, orkade inte mer denna dag. Jag hade gjort en köttgryta innan
vilket är ovanligt. Ingen matlagare, har aldrig varit och inget intresse 😀 Men man måste ju variera sig. inte äta bara fisk som vi alltid gör utom fredag. Grillad kyckling på marknaden vankas det då 🙂  Köttgryta tar ju några timmar och sen ska man diska…
Skulle ALLTID gå ut och äta om jag tålde maten på restauranger. Men P måste ha kokt potatis varje dag för att magen ska må bra…(Ja och nå´n muffins :D) Får man kokt ute
på svensk/ norskrestaurangerna så är den ofta uppvärmd och då smakar den läbbigt 🙁
Spanska matställen har ju potatis i alla former utom kokt…Lex gillar verkligen kokt så det  är bara att koka. Skala kan han inte 😀 Men man måste det för den är ofta grön här.
Det ser man bara om man skalar och grönt är ju ett gift så då ska man inte äta den har jag hört.
☻☻☻☻☻☻
Gick förbi tingsrätten på vägen  hem. Pampig byggnad. Palacio de Justicia. Påskmuséet syns med sin betongvägg till höger på bilden.

Jag tänkte jag skulle lyssna på melodifestivalen på riktigt. Svårt…lite dåliga låtar om man säger så. Fast denna omgång var väl lite bättre? Förut har jag bara lyssnat på
låtarna när dom har haft förhandslyssning. Jag törs inte ha högt på för Lex vrider sig i
plågor haha…Han är nämligen en musikalisk man som kan sjunga en komplicerad låt
utan en enda ton fel. Inte en enda falsk delton 😀  Då är det inte kul att lyssna på dessa
låtar. Inte för att dom sjunger falskt men att dom är så dåliga.
Men iaf så tyckte jag att en hade klass. Lisa Miskovsky. Den var bra och det gick ju bra. Jag gillade också Europekopiorna Dynazti. Blev andra chansen. Lotta och Christer
hade en lite vacker låt…andra chansen. Och så Danny då. Inget för mig men han är ju poppis. Vet inte riktigt varför. Han har boliviansk mamma så han pratar spanska.
Förmildrande omständighet… 😀
Undrar hur det går men hittills så är min favo Molly. Världsklass och så Lisa då.
OK, det var allt i dag.
Kram P ♥

11 reaktion på “Lördag 25 febr, SOL förstås och ca 17 gr på em ♥

 1. Oj, nu måste jag ha varit vaken alldeles för länge, fast det är kul att för en gångs skull få säga Go’natt på din blogg. 🙂
  Go’natt och Sköna drömmar!!

  • God natt själv…Men du hann nog inte läsa hela texten eftersom
   jag just uppdaterade…var liksom inte klar men å andra sidan
   så skrev jag bara om Melodifestivalen och….intresse 0 va?
   Kram P ♥

    • Dom har gått ur tiden 😉 Harry B har jag ett minne av då han ville köpa en telefonsvarare men det var brist på dom. Så´na däringa tingestar fanns ju inte
     innan så det var ju nyhetens behag liksom.
     Han var inte glad om man säger så 😀 Han kunde ju inte muta mig
     med en stenkaka heller.
     På 70-talet var det har jag för mig. Dom vägde väl minst 10 kg 😀
     Ja tfnsv:en alltså.
     Kram P ♥

 2. Hola! Ja man ser att det börjar bli lite fler folk på strandbilderna. Och fler lär det väl komma ner den här veckan eftersom delar av Sverige har sportlov – fast då kanske man inte åker till Torre utan till fjälls förstås…

  Jag fortsätter mitt spännande singelliv. Idag har jag storstädat lägenheten, shoppat lite nagellack och annat krafs, gjort en liten pizza till middag (tål inte gluten så jag får fixa egen och ersätta mjölet med fiberhusk som är ett finkrossat frö) samt tittat på Mello och förfasat mig över låtar och kläder. När man inte har någon make och son i närheten att ventilera sina åsikter med finns som tur är Facebook – det virtuella vardagsrummet!

  Det har varit grått och trist i Stockholm idag och isande vindar. Hoppas på bättre väder i morgon – då blir det långpromenad!

  Buenas noches! //Susan

  • Missade också din sista text. 🙂
   Recension från mig på Facebook tidigare ikväll:
   Perelli: Charlotte kan man lita på! Proffsigt.
   Opa!: Herregud….vem väljer ut låtarna…
   Nr 3 (vad de nu hette): Ja gillar man glamrock så… Det gör inte jag.
   Engberg & Sjögren: Oklanderligt men 30 år försent
   Hanna: Vad har hon på sig? Har hon sladdat in från tjejvasan? Jaså sjöng hon också? Glömde lyssna – blev så distraherad av outfiten.
   Axel: Ja Hellström-fansen från Göteborg ska väl ha sitt också… Vet redan vad min mormor i Värmland säger: “Könnstitt. Han rör säj söm han har myrer i brallera – å varför hänger micken från take? Va ska dä va bra för?”
   Miskovsky: Bra! Låt som kommer att växa och vara perfekt bakgrundsmusik vid en middag. Kräver nog ett antal lyssningar och därför inget att skicka vidare till Europa.
   Danny: Coola dansare och catchy refräng men vad händer med sången??!! Danny är en klassiskt skolad sångare som har gått på Adolf Fredrik men det här är falskt rakt igenom! Oj oj oj…

   Buenas noches igen! 🙂 //Musikkritikern

   • I några dagar efter jag av misstag laddat ner Explorer 9 så
    har jag skrivit blogg och minst hälften har ramlat bort. Världens längsta text som man inte kan återskapa. Bilderna kan man ju pytsa in men texten…Varför gör dom nya versioner som inte är bättre än dom gamla. Det enda som hänt är att dom flyttat favoriterna till höger sida. Tack.
    Och att det ramlade bort allt jobb jag lade ner…
    OK, jo Lisa var bra, det är klass på hennes musik.
    Lotta hade nå´t så anskrämligt på sig och så´n hemsk “frisyr” så man baxnar…Men OK låt fast gammaldags. Perellis låt var kopia på alla kopior med
    körsång och blås i håret. Babydoll-klädseln hemsk.
    Och Hellströmkopian hahaha…
    OK, kul att titta iaf. Fast man skäms i bland och jag skrev ju att jag får ha lågt på så inte Lex får skavsår i öronen 😀
    Kram P ♥

 3. För första gången tittade jag “lite” på Melodifestivalen. Dvs Tvn var på men jag gjorde annat och kasta det ett getöga då och då.
  Kommentar: Jag trodde från början att Lisa M skulle bli ngt att räkna med, även om hon inte var bland favoriterna enl “experter” (Aftonbladet eller Expressen).
  Perellis outfit var hemsk, och det hjälpte henne inget vidare, vare sig kläderna eller hennes 30 000 kronors skor. Även låten var lite siså där. Hon måste ha riktigt bra låt för att smälla till. Inget fel i den pipan där inte.
  Danny brukar vara mycket bättre i vanliga fall. Men han är populär bland småtjejerna, som säkert ha ringt så att mobilerna gått varma. Han kan bli farlig i Globen. Dock tror jag inte i Europa…
  Lotta och Crister: Säkert framfört. Men som Susan sa, 30 år sent (minst). Varför låter Lottas röst så metallisk? Var det micken eller har hon tappat “timbren”?
  ***
  Kyrkklockorna. Jag tror att man blir van vid dem så att man inte hör dem oavsett när på dygnet de ljuder. Utan att veta bättre skulle jag gissa att de inte ringer under natten. Mer än kanske i nödfall (krig, tsunami, katastrof…) Men man kanske kan fråga någon kyrkvaktmästare…
  Solen har åter hittat till Götet. Igår +7 (skuggan) men blåsigt. Blir soligt idag också. Och det bästa av allt – än så länge – är att det har blivit så mycket ljusare. Redan halv sju tiden är det ljust!
  Ha det gott, alla ni i spansklandet!
  PS ser du vad du har lärt mig? – spansklandet 😀

  • Hola!
   Ja som jag skrev så blev det som jag trodde. Lisa. Danny så
   klart men ingen bra låt. Pertelli sjunger bra men det framkommer ju inte i så´na dussinlåtar. Kostar mucho för ingenting.

   Nej jag tror också att klockorna inte ringer på natten. Och man
   blir nog van – som jag med visslaren. jag hör honom men det skär inte genom märg och ben längre. I går var det värre än någonsin för “hon” kom inte ut. 4 ggr X 8= 32.
   Ja jag vet inte om jag hittat på “spansklandet” eller om jag läst
   det. Man slipper stor bokstav och det blir inte så högtidligt 😀

   Kram P ♥

 4. Ja, jag la ju ut mitt tyckande på bloggen. Tyckte att det var bästa delfinalen hittills. Danny hade en spektakulär show, men sjöng falskt.
  Nåja. Vi lär inte ha så stor chans i stora finalen i alla fall…
  😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *