Måndag 15 sept,sol,33 gr ◘♣•♣◘

Gokväll!

Ja nu verkar det som om värmen viker en aning. Ska bli 29-30 gr framöver. Hoppas det är sant! Man måste få lite ”svalka” nu. Kommer ihåg att förrförra året vände det efter 15 sept, förra året nej. Ser fortfarande rätt rött ut på väderkartan. Hos oss :-)
eltiempo_temp_minimap (2)
Tantskrället orkar inte gå ut ännu. Varje moment är oöverstigligt. Men hoppas nu att jag vänjer med dessa hemska tabletter…som en vanlig människa. Ljuset i tunneln kanske kommer och lyser upp tillvaron. Vamos a ver.
Här är det fint i Europaparken i juni, undrar hur det ser ut nu. Brännande sol i 2-3 månader.
Europaparken
Valet: Besviken redan. Trodde V skulle ingå i regeringen. Hade jag vetat att dom inte får det så hade jag röstat på annat sätt. Inte för att det skulle bli nån skillnad men för mig själv. Mierda! OK, man får hacka i sig att man inte kan få det som man vill men nu gillar jag inte Löfvén…om jag nu gjorde det…har ju aldrig hört honom tala.
I Sverige skyller alla på att SD kommit så långt för att allt är invandrarnas fel. I Spanien finns ett nytt uppstickarparti som inte nämner ett ord om invandrarna som är enormt många här. Men så verkar det vara folk som har lite bakom pannbenet som bildade partiet och dom som röstar på dom. Intressant nästa år. I SD har ju många kriminell bakgrund…Kommer ihåg när några moderater inte betalat TV-licens på åratal när nya regeringen skulle ta in folk förra valet.  Iaf en åkte men en blev kvar. Han som nu är fd migrationsminister men har är ju MAN förstås. Snopet att inte F! kom in… :(
******************************************************************************************************
IMG_0269
Egentligen skulle man inte skriva om valet, folk blir sura. Kanske man får ovänner helt plötsligt :-) Jag som är så timid och snäll nuförtiden. Skröplig och lite klen. Skäll inte på mig :-D Vet att på kalas förr i tiden när mitt ex mosters man ALLTID började snacka politik…Hur j-a jobbigt var det inte och var det inte det, var det hur många mil han sprungit. Han brukade springa till Södertälje från Bredäng och tillbaka nästan varje kväll. Han levde inte så länge…Kan bli för mycket av det goda…Hur kom jag in på det nu då…Dags att gå och vila mig :) Blev trött att tänka på alla milen….
Fredsduva
Fred på jorden…vi har varit krigiska i lilla hemlandet. Lyssna på han Moore…
http://www.youtube.com/watch?v=L9ftVaOnXec

Gokväll/ P ♥

Söndag 14 sept, sol, 33 gr ☼☼☼

Hej!

Fortfarande hett, nu ska det visst bli bättre på onsdag. Vamos a ver som vi säger här i Spansklandet. Inte kul när man nästan måste planera hur man ska gå för att det ska var skugga hela tiden. Inte nån vind i dag som i går.
OK, jag har inte varit ute men det är på G, är som i ett fängelse känns det som. Överdriver men lite skugga skulle inte göra ont här uppe i terrasskojan :)
***************************************************************************************************************
Fin bild Google hade i dag på valdagen :-) Glatt färggrann.
VALET
Det ser ut som de rödgröna vinner och det är bra tycker jag som säkert alla förstått :-D
Man kan stå för vad man tycker. Har jag alltid gjort…
Önskar att F! kom in också. Min mormor fick inte rösta när hon var ung. Sverige var minsann inte jämställt för 5 ctms som många andra länder. 1921 först. Va? Och att SD är 3:e största parti är ju läskigt. Men jag vet många, speciellt män/killar som har deras sympati. Rädsla för det okända kan man kalla det. Hoppas dom spelar upp sina löner så dom inte orkar vara ute och göra ofog :-D Syftar på ordf som tydl har spelberoende…Låter tryggt med en sån vid rodret som statsminister hahaha…
Eller ekonomiminister kanske :-D Vaya vaya :( I Spanien som är ett stort invandrarland med över 180 nationaliteter finns knappt nåt liknande parti.
*****************************************************************************************************
Här har inte annat gjorts än chillats. Men känner mig lite bättre om nån vill veta det? Har nu provat en tablett (förtunnande) och mår inte illa längre och provat en till i dag…kolesterolsänkande och det har väl gått så där. Jag måste ju äta när jag tar dom så det blir ett fasligt ätande, jag som ska gå ner…OK, jag är inte så hungrig så mängder blir det inte. Drömmer om gräddtårta :-D
Ska väl traska till InaE snart och iaf titta på vad dom har. Kaffet kan man ju inte förbjuda sig :)
IMG_1760
Lex har gått på Misa (mässa) här i kväll. Han kan behöva lite avkoppling :) Sjunga lite osv.
Jag ska göra inlägget kort. Måste vila lite för det blev ingen siesta på em. Grannfamiljen är här över helgen och det är liv i luckan precis då när dom kommer från stranden.
Nu förstår jag varför Lex klagat. Jag har ju hans rum nu :) Men dom åker kanske i kväll. Vet inte om skolorna har börjat i Murcia.
TEDDY
Foto Teddy.

¡Buenas noches P ♥

 

Lördag 13 sept,sol,33 gr ♪♀♪♀♪

Hej!

Ja värmen fortsätter, ingen pardon. Lampan lyser obarmhärtigt på en om man sticker ut nosen. Det verkar som om folk inte orkar gå ner till stranden. Ser inget lämmeltåg. Men å andra sidan så har jag ju inte sett hur det ser ut där nere. Många har ju åkt hem också av spanjorerna. Men det strömmar ner andra från alla håll och kanter, speciellt uppifrån.
Nu ska man kunna online reservera plats på stranden :-D Få bästa platserna men vad jag förstod så måste man då hyra stol/säng och parasoll. Men bra affärsidé i alla fall.
Längre än till utsikten kommer tanten inte än :-P Zoomat lite :)
IMG_1609
Mitt tillstånd vill ni inte veta så jag säger inget. Finns ett ord som jag kan säga. Cansada. Trött. Och förresten illamående av det enda piller jag tar än så länge.
Påverkar luftrören på nåt läbbigt sätt :( Två ggr om dagen ska den tas. Klart slut på rapporten.
*******************************************************************************************************
I morgon är det paellatävling i La Mata kl 12. Hm, en aning varmt men synd att man inte kan vara där. Gillar den som har skaldjur fast det är visst inte ursprungspaellan. Den var det nog kanin el kyckling i. Hade en diskussion om det på forumet. Namnet kommer av ”baljan” den tillagas i. Paella el latinskt patella. Började lagas i Valencia där muslimerna började odla ris på 700-talet redan.
Paella_de_marisco_01
Ok, ja jag har bara lagat Merlusa (kummel) i dag i min lilla ugn. Lite olivolja i botten, potatis och grönsaker samt en Griego-sås med tomat-och päronbitar och vitlök/persiljakrydda i.
Här har ni en fisklista igen som jag väl lagt in 511 ggr :)
http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/ordlistor/fisk-och-skaldjur-pescado-y-mariscos/
Maten dög väl bra för inget blev över.
Orkade inte diska så den stod ända till nu. Sur och grinig diskade jag så inte kackerlackorna skulle få fest. Men – har inte sett en enda sen jag kom hem. Har dom fått solsting och dött? Eller har dom vattenbrist som är värst för dom.
***************************************************************************************************
I morgon vet vi hur Svensklandet ska styras antar jag. Det blir som det blir. Nästa år är det Spaniens tur. Ett nytt parti såg dagens ljus i januari. Podemos= Vi kan. Det var väl Obama som hade slagorden ”Yes we can”. Ledaren som heter Pablo Iglesias Turrión är en fd professor i statsvetenskap och författare. Ung 36 år och har hästsvans. Ska var en bra talare men inte hört honom. Vänsterparti och medlemmarna ska bara ha minimilöner i parlamentet. Har massor av anhängare redan och 5 platser redan -tror jag i EU-parlamentet. Partiet har otroliga IT-kunskaper med appar och folk ska kunna rösta direkt och hemsidor hit och dit. Dom ska göra Spanien demokratiskt :) Spanskarna är trötta på all korruption.
Så här ser han ut, mmm guapo kan man väl påstå ? Spännande att se hur det går för dom då fast det är långt dit.
Podemos Pablo Iglesias Turrión
*******************************************************************************************************************************
Nu är det la cama som gäller, måste bli pigg för att återuppta viktiga intressen :-D

Kram P ♥

Fredag 12 sept, sol, 34 gr ☼♣☼♣☼

Gokväll!
Så himla varmt alltså. Var 37 gr en bit uppåt vid El Limonar sa Ramón, gallermannen som kom för att hjälpa oss fixa terrassdörrarna som helt plötsligt knappt gick att öppna.
Det är ju hjul som sitter under dom och några börjar ge upp. Är det inte det ena så är
det det andra…i gamla hus. Men flitigt använda dörrar är det.
Han är skicklig, hade tagit med sig hjul från sitt lager.
****************************************************************************************************************
Roten nedan som ”planterades” i Myrparken vid invign av den, liknar mig. Ja fast den ser värre ut nu…murken och gisten :) Ja som jag känner mig just nu. Invigdes av borgisen som nu sitter i fängelse för korruption. Lite rättvisa finns iaf här nere. Fast det tar tid. Domstolarna är överhopade. Undrar hur det blev med att notarierna skulle ta över skilsmässor och vigslar och allt möjligt småkrafs. Ja man ska ju inte förringa sånt men att domstolar ska ha hand om så ”lätta” saker är ju befängt om det inte är en tvist.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Jag är lite utslagen om jag nu ska tala om mig…men det gör jag ju alltid. Vill bara meddela att alla piller man fick klarar jag inte av om jag inte ska vara tumbada (liggande)i sängen hela tiden…Får se men blodtrycket är ju bara 133/64, lågt.
Varför äta dom då? Man får väl vara lite logisk… :-D
Ok. nog om det. Trist ämne. Men jag grunnar fortfarande på hur man kan köra upp plaströr flera dm i armen utan bedövning som jag googlat på hur man gör i Sverige.
Där får man lugnande och bedövning…
Nu vill jag ut och gå men för varmt ännu. Blir inte många meter…Tur att det finns fik nära :-D Titta på den här…Fast den är väl kolesterolhöjande :(
IMG_2861
Så mycket mer har jag ju inte att prata om i denna lilla värld jag finns i. Valet orkar jag inte titta på. Förgången tid då man satt och följde med i det hela trots att jag aldrig valt något annat än det jag valt :-) Ingen idé heller att diskutera ämnet. Totalt omöjligt.
Man blir bara arg och vem orkar med det? Alla har vi vår uppväxt och erfarenheter som gör att man tänker som man gör. Svårt att ändra sig.
Skolan var inte kul. Klasskillnader. Dom som hade ”fina” fäder i toppositioner i samhället fick bra betyg fast dom knappt kunde läsa :-D Dråpligt va? Dom gick alltid vidare också till realskolor som det hette…man förstod inte varför…Jo det gjorde man så klart. Herregud alltså. Jag var inte direkt korkad och hade väl inte svårt för mig men fattig så då får man inte vara med. Barnkalas tex. Men bra på bollsporter…fattar jag inte men då blev man lite beundrad (el blev dom förvånade…) spec om man slog nån kille…
OK, man fick revansch så småningom för det fanns jobb i massor, bara att välja och vraka. Och dom som gick vidare ”gratis” hade inga ”fina” jobb heller :-D Om alls…Så klart. Fast det var ju inte deras fel ärligt talat. Dom kunde inte leva upp till kraven.
************************************************************************************************************
Skulle behöva lite energi….Pero me falta :( Rena misären här hemma. Men Lex har diskat två ggr, det ska han ha eloge för. Ni kan ju fatta att det satt hårt inne men jag bad honom inte. Han är så noga när han börjar så han skurar nästan bort ytan på allt. Tar tid men spanskar är ju inte direkt villiga till hushållsarbete har jag läst. Nån promille gjorde nån syssla hahaha…OK, inga protester, undantag finns!!
städtant
Nej nu har jag överansträngt mig. Ha en bra natt. Det hoppas jag att jag ska få så jag blir pigg igen…Vill ut och svira…ja ni vet på mitt stillsamma sätt :-D

¡Buenas noches a todos! P ♥

 

 

Torsdag 11 sept,sol och 34 gr,☻♣☺♣☻

Hej!

Det har varit jättevarmt i dag. Och i morgon med…34-37 som värst. Men det har ju inte jag märkt av med mina två AC. Lyxigt! Men efter i morgon ska det väl bli ”normalt” här. Man längtar dit nu. Läste att pga klimatförändringarna så ska det bli längre varma somrar och mildare vintrar här…Det förstnämnda är ju lite skräckartat iaf för mig. Det är en sak om man åker ner och badar 2 veckor….
Det finaste med solen är soluppgången :-D Fotograf: Vår vän Hamid i Karlstad. Saltsjön.
IMG_0076
Och solnedgången :-D Alltså just nu tycker jag det…Fotograf Harrie Bodden
Otrolig himmel Harrie Bodden
F ö så sov jag inte många timmar…mådde illa. Tål inte tabletterna så klart. Smög in i v-rummet och skulle ta med mig datorn. Satte mig på sängen. Brak!! Vet inte vad det heter som går rakt över och ser ut som trä. Ribbor liksom, breda. Hoppade ur fästet.
Jag har en säng av misär skrev jag väl i går väl? Tanten är totalt förvirrad men så länge jag vet om det kan det ju inte vara nån fara. Va?
********************************************************************************************************************
Del 2 av vistelsen på Torre sjukhus. Läste att det blivit universitetssjukhus i dagarna.
Efter att högtidligt fått åka i från dom gapande gubbarna…(dom var nog huliganer som unga om det fanns såna). Men dom var säkert omkring 95 år så man får ha överseende med dom. Fast – kvinnorna var lika gamla utom jag då och dom hojtade inte alls. Genetiskt. Den ene farbrorn som skrek på ambulancia fick sin ambulans innan jag drogs i väg. :-D Bara det att han sa att han glömt nyckeln hemma på insidan….Vet inte hur det löste sig men ambulanskillen tänkte åka utan gubben :-) Han med ”arena” och som skakade galler hamnade i ett bås nära mig igen på URPA  :-P
*************************************************************************************************
Nedan, en del har kommit fel redan från början :-D
Rolig bild 2
*************************************************************************************************************
Kom upp på URPA. Tror det är nån IVA, intensivövervakning. Där fanns bara leenden och gulliga människor. Man blev småchockad. Man blev SEDD!!! Hej Iris!!! Ja tyvärr gav mor mig det namnet först av 3, orkade inte rätta. Iris finns ju i Spanien.
En fantastiskt gullig kille ordnade allt , fixade stöd för ryggen, jag hade ju fått ryggskott , kunde inte röra mig ur fläcken…Det togs alla prover igen inkl EKG. Det fixades och donades och man kände sig omhändertagen. Ingen gapade och skrek (OK i bland fanns en bruto kvinna där som egentligen var snäll men skällde på mig när jag tog upp min mobil) ”Prohibido” skrek hon…Perdona me sa jag. Visste ju inte det.
OK, ängeln Sergio fanns där. En snygg ung kille som var otroligt uppmärksam och hade stenkoll på allt. När jag måste lipa lite pga smärtan så såg han det och sa att nu går jag och hämtar en spruta. Paracetamol mår jag illa av men smärtan försvann. Helt otroligt och kom inte tillbaka!! Han satt inte på sin stol länge, han gick runt och frågade alla om hur dom mådde osv…Ingen utom läkaren hade frågat förut. Ja herregud alltså. Vi hann prata en hel del under dagen.
******************************************************************************************************
På natten kom nästa ängel – Hector…Också en fantastisk kille som bara såg till att vi hade det bra. Så fort jag rörde mig, kunde ju inte sova, så var han där och kollade om jag ville nåt. Så otroligt snäll och trevlig mot alla. Vi hann prata han och jag också.
Dagen efter skulle jag ner i underjorden och göra ”cateterismo”. Dom kör in en kateter i handleden och för in nån tråd till venerna i hjärtat. Krafsar ur med ballong och sätter dít ett litet metallnät så kärlen ska hålla sig öppna. I hjärtat kändes inget men i handleden och några dm upp var rena tortyren. Vansinnig smärta. Ingen bedövning. Tårarna sprutade och hon (ung tjej) sa bara ”calmate” hela tiden. Lugna dig…Fy f-n säger jag och så sa hon att nästa gång blir bättre i andra armen. Det blev ännu värre. Går inte att beskriva. Stortjöt i en timme efteråt. Och förbannad! I Sverige läste jag ju att man ger bedövning. Hur kan man behandla en människa på detta sätt? Svinaktigt!
Hade det varit hemma hade jag anmält dom…har fortfarande vilja att göra det här men vem vet kanske måste tillbaka :( Men då…aldrig utan bedövning…
*********************************************************************************************
images
Ner på Cardiología. Eget rum. Tyst. Sällan besök av personal. Lyckades sova några timmar. Besök av mina nära, syrran, Lex och Catarina. Fick sen åka hem med recept och beskrivning på min historia från början till slut på spanska. Förstås.
Resten vet ni, ny AC och eget rum och tabletter som jag mår illa av…ska kolla om jag behöver vissa. BT-tabl tex. Fick hosta direkt av dom.
Lovar att jag inte ska skriva mer om detta nu men i det stora hela så är vården otroligt välordnad och alla har koll på allt. Alla visste allt om ens sjukdom och dom kom och tog
blodprov och BT hela tiden samt om man hade feber. Stenkoll. Eloge. Åker hellre dit än till Karo hemma har jag redan sagt….

Annars då? Måste köpa ny säng. Rocío sa nåt om en Sultan Florvåg men den finns inte i Murcia vad jag kunnat se. Spanska stensängar är jobbiga…Vamos a ver.

Kram och god natt! P ♥♥♥

 

Onsdag 10 sept, sol och 32 gr ☼☻☼☻☼

Gokväll…
Lite sent så jag undrar om jag inte ska skriva i morgon bitti i stället :-) Haft så mycket
att gå igenom överallt och försökt få tolkat vad som står på läkarens utlåtande.
Tog min kära Cata till hjälp men lite luckor blev det för fackspanska, speciell medicinsk är inte lätt. Mycket fick jag veta och det var mer än jag trodde :( Men va- f-n jag lever ju :-D Om jag inte går och lägger mig nu i stället så kanske jag överanstränger mig :)
Det stod på slutet att jag inte skulle göra några grymma gymnastiska övningar på två månader :-D
Har jag nånsin gjort det hahaha…Låter bra, då kan ingen stressa mig utan jag har nåt att skylla på :) Det har jag ju inte haft förut fast jag velat chilla mer :-)
Skriver mer i morgon bitti alltså, lovar inte vilken tid :) Här ska det latas…ni får tya er :-P
Jag börjar ju tro att jag är märkvärdig nu efter alla snälla mejl och kommentarer :-D
*********************************************************************************************************
Den här utsikten hade jag dom två sista dagarna då jag var på Cardiología el vad det hette. Stirrade på saltet vid  rosa saltsjön. Vackra gröna apelsinträd nedanför.
IMG_3626
Hasta mañana entonces / P ♥
**************************************************************************************************************
Gomorron!
Tillstånd: Natten blev lite kort. Måste ju äta tabletter vilket jag ju aldrig kunnat. 5 st olika, några två ggr per dag. Ja då svider det i magen trots mat samtidigt. Folk kan kasta i sig 10 piller och känner ingenting. Orättvist. OK, jag måste ju ha för att tunna ut blodet, och tydl ha blodtryck nere och kolesterol poco, Det hör till saken att jag varken har högt kolesterol, socker el högt BT. Bara bra värden på allt. MEN, har man tendenser till att slamma igen venerna så ska man ha 3 i kolesterol typ. Jag har 5. Nu har dom ju andra siffror här så exakt får man försöka översätta. Det är även ärftligt detta. Min mor åt väldigt lite socker, aldrig i kaffe el te men däremot rätt så mycket fet mat. Ja husmanskost. Hon och min mormor hade kärlkramp. Men fick aldrig infarkt. Ja om det inte var det dom dog av. Blev 79 resp 83 år. Tror det var hjärtat på båda som inte höll.
Vår far (53 år) dog av en hjärtåkomma, vet inte vad, när vi var 5 månader gamla :(  På den tiden brydde sig sjukvården inte om äldre vad det gäller operationer. Nu törs dom inte göra så :-D Väl?
*******************************************************************************************************************
IMG_3635
OK, nog om detta. Sjukhuset då…Ja dom är ju för roliga här i Spansklandet…Nåt så vansinnigt bullrigt på ett sjukhus det kan vara. På ”urgencias”, akuten så ligger man i en massa bås och läkaren eller flera sitter utanför i korridoren och knappar frenetiskt på sina datorer. Pratat högt med allt och alla som går förbi och ger order till väntrummet utanför vilken ”box” dom ska in i. Man ligger på en stenhård brits…Prover,EKG tas.
******************************************************************************************************
Efter 5 tim skulle jag upp på URPA, ett slags IVA (intensivövervakn) men fanns inte plats så jag hamnade på nån sorts övervakningssal med 10 sängar helt öppet mellan varann. Där började en cirkus…Bara tjejer som jobbade och dom hade en röst som kunde väcka en död om nån nu dött…
3 gubbar och 4 kvinnor inkl jag på ena sidan. Gubbarna låg och skrek var 5:e minut nästan hela natten. Nåt avbrott på en timme el så,. Vad skrek dom? ”Mande una ambulancia”!!! :-D Det värsta var att tjejerna svarade hela tiden. Skrek från sitt tillhåll i andra änden. ”Si si si viene!!! Calmate. Den kommer , lugna dig. Nästa skrek ”Mande una grua”!!! Skicka en lyftkran hahaha…Ja herregud alltså. Så var det en liten farbror som sen ”förföljde” mig till alla avdelningar. Han ropade i ett kör ”Arena,arena”, Sand?
Och så skakade han i sänggallrena på sidan…Jiiisus Crajst…Och sköterskorna skrek tillbaka och mellan varann och ägnade inte mig el andra kvinnorna en enda minut.
Kollade BT en gång. Ja sova kunde ju ingen. Frågade om en kunde höja min huvudände men det glömde hon bort. När läkaren -som var mycket bra- kom så var hon förvånad att jag inte blivit informerad att jag nu skulle upp på URPA. När hon kom så flockades tjejerna (ögontjänarna) runt sängen och en skulle med upp och satte på sig grön skyddsklädsel. Det var hon som hade glömt mig :) Den avd hade 0.00 empati.
************************************************************************************************************
Jag tror jag tar det bästa och värsta i morgon. Ni orkar inte läsa mer nu har jag bestämt. Men jag träffade två änglar till sjusköterskor…killar…Sånt gör att man kan glömma bort
alla störande ”moment”. Man skulle premiera såna människor som passar perfekt för jobbet men hur?
IMG_1529
Sov illa i natt pga alla piller som ska i kroppen. Vågar inte trotsa som jag alltid gör. Men få se om magen kan acceptera dom…en kostar 400 svkr!! Ändå subventionerad.
Tror jag ska ha den nån månad bara. Jag har ju inte en mage som alla andra. Förtvinad magslemhinna ”atrofisk gastrit”.  Skit samma, får väl se hur det går.
Drömde om en tom playa som bara jag kunde gå ner på och bada och ingen såg mig hahaha…Egoist. Får köpa bil…åka till nån tom om den finns.
Men sängen brakade till i morse så här får köpas säng också. Ruinen är nära :( Min säng är egentligen ett provisorium. 3 madrasser olika långa och breda som far i sär :-D :-D Stommen köpt för 20E på Bazar Cariño på C/ La Paz.
Och så har ju spanskarna dille på sån där botten med breda ribbor. Antagligen av plast.
Antingen går dom av el hoppar ur på ena sidan. Första ggn just med denna, typiskt när jag skulle vara tyst och inte väcka Lex som har offrat sitt sovrum. Ändå har jag gått ner 3 kilo på dessa 5 dagar :)
********************************************************************************************************
Nu ska jag skona era ögon :-)
Vill tacka syrran för matlagning och besök på sjukhuset och snälla Catarina som skjutsat och också varit hos mig där på sjukhuset flera ggr. Guld värt…Lena som hjälpt mig och ville åka dit men just den dagen gjorde dom ”cateterismo”. Blir ett inlägg om den tortyren också. Alltså hemma ger dom bedövning…vill inte skrämma upp nån :)
tjockis 1Det är antagligen det här jag inte ska göra :-D

Kram P ♥

 

Tisdag 9 sept, sol 32 gr ☼♥☼♥☼

Gokväll alla kära vänner, bloggvänner samt forummedlemmar!
¡Muchsímas gracias por mi corazón!!
Min allra finaste favoritblomma ger jag alla som skrivit, sms:at,mejlat och ringt!!! Otroligt snällt och överraskande ♥♥♥ Orkar inte svara personligt för det är lite många men ni vet att jag uppskattar allt ni skrivit jättemycket och läst varenda ord nu.
MANDELBLOM
Tanten är reparerad :-D Lite tilltufsad men vid gott mod. Trött efter 5 dagar i stenhårda sängar och en gråsten till huvudkudde. Men det gillas ju av spanskarna vad jag kan förstå. Vad ska jag klaga på. Vården tekniskt sett var ju fantastiskt välordnad.
Skriver mer om det sen bara för att det är kul att fundera över hur annorlunda det är på ett sätt än hemma.
Jag vaknade alltså eller rättare sagt inte sovit på hela natten av en diffus strålande smärta i ryggen som jag kände först kl 5…strålade ut lite i armarna. Muy poco men Tanten vet att detta kan var infarkt på kvinnor så hon slängde på sig kläder, tvingade upp Lex och tog en taxi. På män brukar bröstsmärtor var vanligare har jag läst.
Vi sa när vi kom till ”Urgencia” att vi misstänkte infarkt annars hade vi fått sitta i timmar.
Fick ändå vänta en bra stund :( Sen så blev det en hård brits i 5 timmar och prover av alla slag. Ja EKG, BT, blodanalys mm mm. Man måste vänta på analysen så det blev 5 tim med följd av att jag fick ryggskott. I vanlig fall kan jag inte ligga på rygg. Tortyr.
****************************************************************************************
Tar en fin bild emellan som Göran, Moderator på Spanienforum skickade. Kan det bli finare nerifrån Estepona från taklägenheten?
001 (4)
Nej jag ska inte bli långrandig, måste inta min säng som nu flyttats in i sovrummet jag fick en AC inkopplad av Stefan Olsson fast han inte hade tid. Han hade även läst om min akutfärd till sjukhuset. Hur snäll kan man var? Och en till som ringde, Lena som städar åt oss alla och sa att nu kommer jag och hjälper dig att byta rum och bädda och städa lite…Underbara människa och inte fick jag betala. Amigas sa hon…
Usch vad bortskämd man blir och syrran hade sin goda kycklingstuvning klar….Rena nobelmiddagen efter den enbarmliga mat på hospitalet :) Kolla frukosten:
Kallt kaffe och 8 kex typ Marie fast sötare…Fast spanskar lever länge :-D
IMG_3643
Jag ska inte klaga…maten var bättre än dom gasade svarta lådorna på Karolinska, man såg inte vad det var där i (odefinierbart) men det gjorde man här :-)
Nu måste jag sluta, gå in till mitt eget sovrum med min egen AC och kan stänga dörren och Lex kan gå och komma som han vill, nattugglan. Kan jag sova? Mindre kackerlackor tror jag det är också eftersom jag inte är nära köket. fast jag har inte sett nån nu :-D
35 gr ska det bli, vaya, vaya. I morgon berättar jag om gubbarna, om underbara killsjuksköterskorna och dom kvinnliga bitchditona….Ni anar inte. Det är bullrigt i Spanien och inte mindre på sjukhus, tvärtom.
IMG_3635

¡Buenas noches ! P ♥♥♥

Lördag 6 sept, Preciosa på sjukhus :(

Hej alla Preciosas vänner och bloggläsare! Patrick här från Spanienforum.se!

Gör ett gästspel här på bloggen, och måste meddela tyvärr att señora Preciosa är på Torre sjukhus efter en hjärtinfarkt :( :(
Men hon ska må bra efter omständigheterna och det är ingen fara hälsar hon via sms!
”Tanten återkommer snart” som hon skrev med egna ord :)

Krya på dig och kramar önskar vi alla!!  Mejórate !!

krya på dig

Onsdag 3 sept, sol,32 gr ☼☼☼

Gokväll.

Dagen började slött, ville absolut inte göra något. Hade ingen lust att gå upp. Efter koll på datorn lade jag mig igen och kl var 11 innan jag tänkte att ”det här går inte”. Ont i halsen av antingen fläkten eller AC:n. Ja bara poco men iaf. Solen lyste obarmhärtigt och det konstiga var att vid kl 1 el 2 i natt så regnade det i 2 minuter. Man hann inte ens bli glad över det. Lite muller sa Lex som fortfarande satt ute.
**************************************************************************************************
Lagade pliktskyldigast Lubina i ugnen, brände mig på formen för jag har ingen grytlapp längre. Bränt upp båda två. Har lagt dom på en platta som jag trodde var kall…Undrar om det finns grytlappar här? Kastade ifrån mig formen så den åkte ner i diskhon. Hade som tur var tagit ur firrarna. Lex bara glodde på mig. Ja vad skulle han göra. Han var trött också men gick sen och fikade på Barillo. Hörnan nära Torreoro.
Jag gick och lade mig efter denna ansträngning och när Lex kom hem gjorde han det samma :-D Ja så kl 16 började jag fundera på att gå ut. Pigg…Jag sa att nu går vi upp till Cata med lite ätbart för hon kommer hem mitt i natten mañana. ÄNTLIGEN är hon tillbaka ♥
Vi gick sen hit:
IMG_3597
Det var nästan fullt vid alla bord när vi kom. Jag ville så klart ha nåt att trösta mig med efter denna slödag. Handlar inte om att chilla i dag utan snarare deppa :( Beställde en ännu godare morotskaka än den förra som jag åt för några veckor sen. Specialingredienser…poco marsipan, nåt nötaktigt och nåt gräddaktigt.
IMG_3588
Blev jag gladare? Mycket jag i dag :( Fast det kanske det alltid är på denna blogg…FY!
Eftersom jag! var piggare så gick vi ner till Hippimarknaden. Vill ha en lättare väska. Har för mycket tunga saker i den också. Köpte en med ugglor på. Ful. Dåligt av mig :(
Gud vad mycket folk det var överallt!!!
Och så träffade vi en väninna till Lex sen minst 15 år tillbaka och hon kan prata!! Pilar heter hon. Hon har 3 lgheter som hon hyr ut men nu har någon fått hyrköpa den som jag hade velat ha vid Plaza de Marina Española :( Hon vill göra sig av med dom för det är bara problem med uthyrning. En på Habanerasg hade ”dom” tömt på allt! Hon bor i ett chalet i Guardamar men också till salu. Ska bara ha en liten lgh nu sa hon. Hon framhåller också – alltid – att Lex är hennes bästa Amigo para siempre. Muy especial :-D
Hon hade en trevlig väninna med sig också som inte ville vara med på bild. Jag gillar Pilar, hon är snäll mot mig också :) Hon är från Logroño, huvudstad i regionen La Rioja
i norra España.
IMG_3605
På paseon var dockan. Verkar vara en kille nu och inte all söt och rolig :(
IMG_3616
Glömde skriva att InaExpresso nu har börjat med sallader, tex Caesarsallad. grekisk sallad mm och harmburgare, engelsk frukost också. Och minihamburgare/korv mm för barnen. För att inte snacka om glass:
IMG_3594
Ja det måste provas nån gång.
******************************************************************************************************************
När vi gått paseon en bra bit så sa min fot att den tänkte göra ont :( Va??? Blev skrämd av det så jag ringde en taxi. Bra att det är billigt. 4.26E. Plus dricks så klart.
Jag har gått för mycket nerför alla trappor…blir väl ett tons belastning på varje fot…Nu blir det hiss. Den har funkat ett tag nu.
*********************************************************************************************************
Nu lär jag väl vara uppe hela natten efter alla siestor jag haft i dag…Men inte dumt för det är svalt då :)
Caballero de Rodas i kvällsljus:
IMG_3600
Och Lex fick en ny sombrero. Den grå är smutsig och finns det nåt fulare än smutsiga hattar och kepsar? Ska prova att tvätta den grå men tror inte det går. Gjort tabben förut :) Färg på den nya: Café con leche :-D
IMG_3602

¡Buenas noches! P ♥

PS. Har en diffus ryggsmärta sen kl 5 nu på morgonen. Kan vara allt från jag sträckt mig till kärlkramp och värre…Hör ni inte nåt på ett tag så kanske jag åkt in för kontroll.
DS.

 

Tisdag 2 sept,sol, 33-34 gr ☻♣☻♣☻

Hej!

Det ska bli kort det här :-D Varmare än varmt i dag. Rekord i sommar? Men på fredag sa Lex att graderna ska sjunka. Han såg det på TV.
Sovit illa i natt med. Tog igen det nån timme på morgonen. När klockan var 15 så sa jag att jag tycker vi går till Torreoro och äter tortilla med mixt sallad. Jag vet att det blåser där och är skugga. Och det gjorde det.
IMG_3582
Ja så mycket mer spännande har inte hänt. Vi gick till bankomaten vid Tingshuset trots hetta den gatan, satte oss på Gran via för det blåste. Beställde kaffe men ”hon” glömde oss så efter en halvtimme gick vi. Vi krusar inte :-) Fick utomhus-AC som Lex sa iaf.
IMG_3585
F ö måste dom måla myran/rutschkanan nu i Myrparken. Totalt urskint.
IMG_3580

Ja och så läste jag på nyhetstidningarna och man blir beklämd. Sorg känner man :(

Cancersjuka barn måste åka omkring i Sverige för att få vård. OK, man kan ju ta det som semester eller hur. Liten tripp så där. Man blir lite åksjuk kanske. Va f-n????
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article19466645.ab
Och riskkapitalisterna håvar in miljarder rätt ner i fickorna. Wow liksom! Min kära skatt vart tar du vägen :(
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article19461320.ab
Ja det var ingen valpropaganda för min del. Varför funderade man inte på det ”yrket”?
Fanns det inte förr? …OK. Då så. Det är därför vi måste betala mer i skatt vi pensionärer. Vi blir säkert tärande allihop förr eller senare. Men vi göder ju då Los Riskos. Ut med pengarna till nån skatteö där dom gör nytta. Dom använder ju nån sorts räntesnurra så dom behöver inte skatta så mycket.  Gracias, all heder åt oss.

Kram P ♥