Fredag 24 okt, sol, 26 gr ♦☺♦☺♦

Gokväll!

Fin dag vädermässigt. Sol och lagom temp. 14 gr på morgonen men så blev det uppåt 26 gr på dagen. Fortfarande kl 19.40  är det 24.7.
Los chicos kom inte i morse, Den enes fru hade nån magåkomma men å andra sidan hade dom glömt att det är marknad och då kan inget arbete ske på 10 gator. Dom kunde ju inte köra in med bil med alla fönster så klart. Dom kom sen på em och vad jag inte visste att den yngre killen också var dålig men jobbade iaf…Så nu har jag sanerat lite handtag, dörrar mm…Man vill ju inte få detta som dom stackarna har. Tvingade Lex att gå in och tvätta händerna. Han är aldrig rädd för nåt men va f-n han får väl tänka på mig då va?
Iaf så ser det ut så här nu. Det är ganska mörka speciella glas och det hade inte jag fattat men det är rätt snyggt faktiskt. Något dyrare men blir inte heta vad jag fattade.
Ser ut så här nu men ni kanske inte ser det.
IMG_3896
IMG_3897
På den här kortsidan ska det bli vanliga persienner. Jalusier heter ju persianas här.
Ramón el Jefe säger att persienner heter venecianas här. Ja det behövs för på kortsidan på rummet steker solen allra mest tills den går ner….På den sidan har vi 4
terrassdörrar….Hur dom bygger här alltså…man skulle mura igen dom på sovrummet kom jag på. Stupränna har också satts upp.
*************************************************************************************************
Träffade Ditte och Bosses syster och svåger hos Ali. Det var så fullt på Ali´s men lyckades sno åt oss lite stolar :) Fredagar då har dom snärjigt :) Syrran och jag åt
potatismos och korv resp köttfärsbiff. Gott. De andra tog sandwish och bocadillo…kommer inte ihåg vad den sista heter på svenska el kanske stod det på norska :) Ja då hade man lunchen klar. Då ville jag ha världsbäst kaffe och då gick vi till InaE…Ditte med sällskap gick hem till Bosse som chillat lite :-D
Ja det var ett tag sen vi var där. Lika gott som vanligt. Hade problem med att gå så långt då min nedfärd för 11 trappor (halva) genom att gå resulterade i lårbenshalsont eller ischias eller vad f-n nu man kan få. Gjorde ju det i går så i dag var jag tvungen att åka hiss både upp och ner…USCH så läskigt :( Men det gick bra…Tänkte på vad Ramón sa att ”sätt dig lugnt på golvet” om den stannar…Fast det är så trångt så kanske man inte kommer upp sen. OK, får man hjälp så.
Fotade inget men ni vet hur InaExpresso ser ut och ingen vill vara med på bild heller.
***********************************************************************************************************
Tog en bild på jakarandorna utmed C/ Caballero de Rodas. Dom luktar inte längre. Jag tål ju inte lukten när dom skjuter skott eller vad dom nu gör. Undviker gatan innan den nya delen med de fula lamporna. Bladen blir aldrig blålila här som dom ju ska bli. Då brukar dom ju bli så vackra. För hårt tuktade antagligen…
IMG_3892
Så här ska dom väl se ut…
Jakaranda Casa Annika
Bilden har Casa Annika haft på sin blogg och hon bor i Sevilla med man Jesús och ganska nya lilla gulliga Disa 3 månader ♥ Vackra träd om dom bara ville blomma :) Enda gången jag tog buss från flyget till gamla busstationen i Alicante så såg jag ett sånt träd och satt och stirrade på detta vackra hela tiden :-D 2007 tror jag det var :)
*******************************************************************************************
Nu snart kommer farmor Suzanne , mitt äldsta barnbarns ”abuela” och Lars-Åke och ska kolla lite på syrrans dator om bostad. Då ska jag gå ner och hälsa på dom. Jag orkade inte gå ner till Deni´s men syrran mötte dom efter att gått en runda med Kerstin.
Jag ska halta ner 2 trappor. Hiss åker jag inte så kort :-D Suz ska stanna 8 dagar men L-Å åker hem i morgon. Dom har varit i Nerja där Suz gått spanskkurs. Få se om det märks :-D Säkert!
***************************************************************************************************
Målaren ringde, han som var så ointresserad i går när han kom. Nu sa han att han hade en chico som kunde måla…Jag blev så överraskad så först sa jag ja…i går kväll men så ångrade jag mig för fick lite dåliga vibbar och bad Lex ringa och säga att vi redan skaffat en. Och det är sant, vi har kanske Miguel eller en som Ramón känner. Krusa ska man inte göra…men han väckte mig när han ringde så jag tänkte inte klart :-P
*******************************************************************************************
Syrran gick piren i dag med Kerstin…Titta vilka sötnosar som låg där:
IMG_5310
Torrevieja ska ta hjälp att kastrera ca 600 ägarlösa katter: Läs här:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/vil-kastrere-600-katter-i-torrevieja/d.epl?id=2187923

Nu hör jag hissen gå, måste sluta…Vågar dom åka hiss?

¡Buenas noches! P ♥

Torsdag 23 okt,sol,26 gr ☺☻☺☻☺

Hej!

Lite kyligare i natt. 15 gr bara på morgonen. Var ute kl 5 och spanade. Cirkus i dag, på gatan var det ett himla liv, dom har ju bråttom för att det är marknad i morgon. Måste få bort alla maskiner och metallgrindar. Och hos oss satte un chico fart. El jefe var med och dirigerade. Nu är dom här i mörkret :-)
Provade få hit en målare i dag men han verkade ointresserad. Detta för att Miguel inte blir klar i syrrans lgh förrän måndag. Denne gubbes fru sa att han inte hade så mycket jobb och det hade han tydligen för han ville inte ens ge offert. Ja så olika kan man uppfatta ”mycket el lite jobb” hahaha…OK, El Jefe Ramón har en som kan måla sa han så det ordnar sig. På såna här ytterväggar måste det vara mycket färg. Är ju småsten som sitter löst…Började skymma här och nu är det svart.
IMG_3883
Inte så mycket nytt med rummet än då. I morgon kommer dom igen ca 9-9.30. Fattas fönster fortfarande: Men fönster in till mig finns så jag kan ha koll på Lex och slipper gå ut för att väcka honom…Rassla lite med gallret bara :-D
IMG_3884
För övrigt så träffade syrran och jag Kerstin för en fika. Den damen var den första efter Catarina jag träffade här nere och så bodde hon i samma stad som jag hemma :)
Ja det var nog 2006 tror jag? Kul att prata igenom hur sommaren har varit. Hon var hemma länge men nu är hon nere hos sin särsambo eller sambosärbo Sören :) Kan man säga så när man bor delvis ihop? Han i Götet och hon i Estocolmo på sommar och jul osv…
Vi gick till Torreoro och där var det nästan fullt. Jag har fått jätteont i ett ben el lårbenshals eller vad f-n som sitter där. Ischias kanske. Beror på att jag får gå upp och ner. Törs inte åka hiss :( Ramón sa att äsch det är bara att sätta sig ner och ta det lugnt…Visst.
Hittade bougainvillea-bilden i Europaparken…Dom hade lite såna på jardinerían vi var på i går. Pelargoner såg jag inga. Inte säsong ? Dom skulle ju trivas bra nu.
bougainvilleas 1
I morgon som sagt är det mercadillo, håll i plånböcker, benfickor och väskor. Inga kort med ut. Kö hos Guardia Civil förra fredagen som ligger några meter ner här nedanför.
******************************************************************************************************
I morgon kommer mitt äldsta barnbarns farmor Suzanne upp från Nerja där hon gått en spanskkurs. Ska stanna 8 dagar. Har bara hotell för två dagar men det ordnar sig.
Hon brukar få hyra aticon mittöver men nu är dom här själva. F ö ska Ramón dit på måndag och kolla en ev inglasning på deras terrass också.
*******************************************************************************************************
Ok, inte hänt så mycket…men trött är man iaf. Fast var ju uppe kl 5 kom jag på.
I morgon så blir det inte heller sovmorgon. Porttelefonen ljuder tidigt. Marknadsfolket kommer att slamra kl 5, speciellt barägarna :(
Nere på gatan skriks det fortfarande och jobbas i mörkret nu…Bort,bort med allt som är i vägen….

Hasta mañana P ♥

Onsdag 22 okt, sol,28 gr ‼☼‼☼‼

Hej!

Hinner inte med…trodde det var torsdag i dag och då blev det väldigt konstigt hela dagen. Solsting helt klart.
Trött av bygget…man kan tro att man gör det själv :) Men killarna jobbade på bra i dag och i morgon är dom (nog) klara. Så här ser det ut nu….Fönster ska i…
Taket ser ut så här, jättetjockt med aluminium under. Tungt som attan så det inte blåser av.
IMG_3879
IMG_3877
IMG_3878
Vet inte om jag missat jalusier på framsidan där solen är som värst hela dagen. Får kolla i morgon. Våra grannar som har aticon som vi brukar hyra mittöver lockade dit killarna för dom kan tänka sig ett rum också. Dom har 40 kvm så inga problem. Bra att ha alla utemöbler, cyklar mm i. Få se om det blir av :)
Ja nu fattas snart målare och Miguel verkar ha mycket och jag vill ha det fort gjort så jag ska kolla med en annan som jag har i bakfickan :-D
************************************************************************************************************
Cata förbarmade sig över mig och skjutsade oss att köpa jord. Måste sätta om några blommor som håller på att dö pga gammal jord. Så snällt att hon tog sig tid trots körövning i dag och resa till Valladolid i morgon.
Tog inte en enda bild på denna stora handelsträdgård :) Var så inne i att titta på blommor. Köpte en liten gul vår/höstglöd eller vad dom heter.
Så snart terrassen har tömts på saker som inte ska vara där så börjar la jardinera…heter nog inte så men jag alltså att arbeta :) Jag har alltid letat efter ett bra ord för amatör på spanska men hittar inget som har den betydelsen jag vill :)
**************************************************************************************************
I kväll när Lex naturligtvis var ute på sin runda så knackade det på dörren. En äldre granne sa att nån var instängd i hissen och han var alldeles svettig. Men det tror jag berodde på att han gått 5 tr upp och är säkert 80 år. Frågade om jag hade nån nyckel. Nej sa jag men jag ringer urgencia. Det var ringt sa han tror jag. Till saken hör att det inte går att höra vad han säger. Otydligt och kanske nån dialekt. Baskier tror jag. Jag ringde iaf det mobilnr jag lyckats skrika mig till en gång. Men en hisskille stod helt plötsligt där och frågade om Lex har nyckel till maskinrummet. Jag ringde honom och han visste inte. Va f-n, man kan ju bli f.b. Nu ska det bli andra bullar, i morgon får han skaffa nycklar till allt som går att skaffa nycklar till. När vi blev instängda den enda ggn längst ner som vi varit det pga elavbrott i kvarteret – då var det en granne som hade nån rund liten rörliknande nyckel som han satte i ett hål på kanten uppe vid hissdörren och då kunde man öppna den. Hissen stod ju inte mellan två våningar. Varför har han den då och inte presidenten?
Nu törs jag inte åka mer….Vill flytta :(
klaustrofobi (2)

¡Buenas noches! P ♥

Tisdag 21 okt, sol, 30 gr ☼♫☺♫☼

¡Hola!

Herregud vad varmt i dag också. Så här såg det ut kl 17 i dag:
Väder 21 oktober (2)
Men i morgon kanske det blir lite normalt igen. Alltså för årstiden. Jag är tvungen att ha terrassdörren öppen för det springer pojkar ut och in hela tiden men till slut stängde jag till och satte på AC:n. Ja så får dom öppna när dom inte har grejer i händerna. Dom kom sent i dag. Inte förrän kl 16. Hade haft olika problem på morgonen. Men man är glad att dom kommer iaf. Dom lägger på taket som det verkar just nu. Men i morgon sätts väl fönsterna in…Ramón, chefen är med och instruerar och informerar dom :-)
****************************************************************************************************************
Syrran och jag gick ner till Deni´s för en fika vid 11-tiden. Vi gick Habanerasgatan i skuggan. Då såg vi en folksamling utanför banken Bankia´s kontor. Jag förstod nästan direkt att det är föreningen ”Stop desahucios” vilka försöker stoppa vräkningar genom att manifestera utanför banker som har dom hypotekslån som dom så generöst givit människor och så sprack byggbubblan och dom blev arbetslösa…Otroligt bra gjort om man vet hur frikostigt dom lånade ut miljoner till ”vem som”. Nu vill dom vräka familjer med barn istf att försöka göra en deal med dom. Kan ju vara att det inte går om man inte har en spänn men iaf. G Civil och Policía Local bevakade det hela lugnt och städat.
IMG_3865
Tröjor med detta hade många: Stopp (för) vräkningar.
Stop
Ja det är synd om folk, man lider med dom. Valenciaregionen som vi tillhör har otroligt med fattiga människor. Minst 25% är under fattigdomsgränsen som det heter. Sen 2008
har det ökat lavinartat när byggboomen sprack.
**************************************************************************************************************
OK, vi gick ner och där låg det massor med folk och stekte sig :-D Parasollen var många och många huvuden såg man i vattnet. Såg två skilda världar alltså, ”rika” turister som njöt i solen och åt på barerna och några gator upp elände :(
IMG_3871
Hittade Lex inne bland borden också :) Han hade varit på Genaro. Så såg vi den lille gubben med hundvagnen. Nu har han klätt den i brunt, vet inte om det är skinn eller nåt annat. Den lite större hunden gick bredvid men såg ingen i vagnen men kan ju vara den mindre som han inte tycker ska gå :) Eller är den sjuk kanske? Handikappad kan den ju vara. Det såg ut att vara blått nät upptill, kanske för myggen. Han kanske bara ställer den på terrassen när han kommer hem och så bor hunden el hundarna där. Dom brukar ju inte få vara inne här så mycket. Ja om dom har spansk husse.
IMG_3870
Så gick vi hem och så kom los chicos och dom håller på att sätta på tak på rummet. Få se om jag får till nån bild på spektaklet innan jag slår igen bloggen.
Världens längsta rör kan ni få se här. Såg lite kul ut :-D Ett par gubbar i varje ände och en traktor i mitten. Inga skarvar, verkar trygg om det är gas. Innan har jag bara sett korta bitar. Kanske ska lägga in nåt annat där i ?
IMG_3876

OK, tidig blogg i dag, få se om det blir nån bild på ”la habitación”. Sovrummet.
Solen steker på killarna obarmhärtigt…

Kram P ♥

 

Måndag 20 okt,29 gr sol ♣☺☻☺♣

Hej!

Varmt i dag med, AC på i bland. I morgon ännu en grad mer kanske…
Kom alla hantverkarna då? Först droppade Miguel in, målaren som jag gissade :-D
Sen vid 10 kom husbyggarna, hämtat material förstås och så Stefan AC-mannen som också byter kranar…Det blev bingo helt enkelt!!
IMG_3854IMG_3855IMG_3856
Tre bilar , bara Stefans blå bil saknades :) Men han kom ju också. Ja vad har dom nu gjort. Jo Miguel har målat, kommer tillbaka i morgon, Stefan har bytt tre kranar och byggkillarna är tillbaka kl 9 i morgon. Det börjades lite försiktigt. Dom höll på krevera i hettan där märkte jag :( Fick gå 5 ½ trappa upp flera ggr med stora saker….
IMG_3858
IMG_3859
Vi gick till Genaro och fikade samt Mercadona för handel.
IMG_3857
Dom hade nya stolar och jag fick för starkt kaffe :) Fick mer mjölk i. Sonen Juan Carlos gör alltid för starkt fast jag sa till. Ingen fara, lyxproblem. Handlade lite snabbt och gick hem och kollade läget. Laga mat var uteslutet så vi gick och kollade vad Ali hade. Köttfärsbiffar med potatismos och grönsaker. Saken var biff :-D Syrran hade ätit så hon tog en café con leche descafeinado som ni nu vet vad det är :-D
Tog inga bilder på nåt :) Gick hem och siestade. Killarna hade rast…fram till 16. Jag somnade!! Vaya, vaya men var uppe redan kl 6 i morse.
Ja så kom dom och fortsatte och nu ser det ut så här:
IMG_3861
Ska få upp Miguel så han kan ge mig offert på att måla dom fula väggarna…men vilken färg? Det är så många pelare och utbyggnader på spanska hus. Finns knappt en hel vägg. Dom älskar pelare och halva pelare överallt. Men man får rätta sig efter det och möblera därefter…Hur det nu ska gå.
Vem ska ligga här då sa ena killen :) Lex sa jag, han snarkar så hemskt. Det gör jag också sa han så min fru ligger inte i samma rum. Men har du andningsuppehåll också sa jag. Ja sa han. Du måste ha en sån där CPAP-apparat då sa jag. Det är farligt!! Min mor har det sa han. Ja så röker han också sa han…Milde tid alltså :( Lex snarkar inte så utan nån gång i bland så jag bara skojade lite men han är alltid täppt i näsan. Allergi el polyper eller vad det nu är. Borde han kolla upp. Jag kanske också har ljud för mig? Ingen har sagt nåt :-D
*********************************************************************************************************
Blev lite trångt på terrassen nu. Bara 20 kvm kvar. Fast en del ska ju in i kuvösen där och annat ska slängas.
IMG_3860
Det var vad som hänt…Dom kom sågs och segrade…jag förlorade :-D Dessutom måste jag betala hahaha…Och inget vann vi på Lotería Nacional heller. Vad är det med detta lotteri nu va? 5 siffror ska det vara så svårt.
Nedan en februaribild så ni får nåt fint att titta på i detta inlägg:
IMG_0353

¡Buenas noches! P ♥

Söndag 19 okt, sol 28 gr ♪☼♀☼♪

Hej!

Ja jag låter nu som en papegoja…det är varmt. Men i skuggan är det fint. Slut på väderleksrapporten :) OK; ska bli 29 i två dagar men dom ändrar sig när dom märker hur det blev – när dom har facit :)
***************************************************************************************************
Lex har ett gäng yngre killar (35-40 år) som är sjukpensionärer av olika orsaker som han månar om och träffar på söndagar. I dag ville han att jag skulle hänga med och det gjorde jag.
Dom brukar träffas på Hotel Juan Carlos vid 12-tiden. Dom är så gulliga. I dag var bara två där och då oroar sig alla vad dom andra är. Brukar vara 6-7 st. I dag var Diego där som Lex går på Misa med och Carlos som har ett jobb iaf.
Himla gott kaffe fick jag och tostadas con tomate tog vi. Supergoda! Trevlig camarera.
IMG_3850
Vi sa just att man måste gå in och beställa sa jag till Lex för dom kommer inte ut så ofta.
Men så kom hon och då pekade hon på servettstället. Titta här sa hon. ”Call”. Här kan man trycka så kommer vi hahaha…Ha vi aldrig varit med om, har ni? Ser ni knappen?
Vad smart alltså :-) Killarna som går där jämt hade inte heller sett det. Måste vara nytt :)
IMG_3853
Det blev en trevlig fika och så travade vi hemåt för vi visste att Bosse och Ditte skulle komma och ev skulle grabbarna bära bort möbler åt syrran i nya lyan. Det gjorde dom.
Några ”armarios” höga skåp upp till oss och några ut till soptunnan. Det var svinvarmt i lgheten så nu kommer hon att få vår bastuvärme eftersom det är samma sida som vår lgh.  I alla fall bra i vinter…
Efter förättat värv så var dom hungriga och ville gå och äta men jag var lite klen så vi följde inte med. Dom gick till Deni´s. Jag värmde en lasagne som jag köpt fryst på Consum och den var ingen hit. Osten var som på Alinghi sist, inte sväljbar…Tuggummi.
Syrran har köpt en där på Consum men jag lyckades ta fel :( Den ska vara supergod.
OK, det var ingen fara , en macka fick slinka ner också. Glass också men det ska jag inte berätta :-) Ignacio är nu besatt av Melon istf vindruvor. Melon heter den där gröna avlånga randiga som ser ut som en rugbyboll. Alltså jag vet inte hur en sån ser ut men den är iaf inte rund som Zandía. Vattenmelonen alltså. Jag åt också denna Melon förut men så började det klia i halsen en gång och sen vågade jag inte äta den mer. Synd. Supergod när det är säsong. Grodskinnsmelon kallas den i Sverige. Piel de Sapo här, paddaskinn el hur man ska översätta. Godaste melonen som finns är det.
Melon
OK, så skulle jag siesta mig men det blev inget av. Det ringde flera ggr och så hade jag många mejl och….Ja busy tant :-)
Nu glömde jag att Lena ställde upp och städade hos oss kl 11. Hon hade varit ute på dans på kvällen och var lite trött men hon gjorde stordåd :) Nu ser man golven igen…det är nämligen ljust ljust grått. ALLT syns på dom :( Inte nog med det, hon hade flyttat alla saker från terrasshörnan där rummet ska byggas. Och så hade hon sopat och torkat golvet där. Samma ljusa hemska golv.  ”Jag ville bara hjälpa dig” sa hon. Ja herregud vilken gåva hon är för oss klena. Ja Lex är ju inte klen men städa är väl inte ett stort intresse :-D Fast han sopar i bland och torkar golv faktiskt. Har hänt :)
*********************************************************************************************************************
Det betyder att …vilka kommer i morgon? Rumbyggarna? Målaren till syrran, rörisen till syrran? Ska vi gissa? Törs inte. Dom har ju sagt så men nu bor vi ju i Spanien :) Ja ni fattar. Målaren är jag ganska säker på…tror jag :) Han har bott i Sverige i 10 år :-D

Vamos a ver, mañana sabemos! I morgon vet vi :-D

Gonatt! P ♥

Lördag 18 okt,sol,28 gr ☼☼☼☼

Hej!

Ja så var det högsommar igen…och i morgon ska det bli 29-30 kanske. Inte så kul tycker jag men jag är ju inte här på semester direkt. Jag har ju fastnat här helt oförskyllt :-D Får använda AC fortfarande på em :( Men det blir vinter helt säkert :)
På fm så genomled vi stensågen som skär genom märg och ben :( Dom måste ju lägga tillbaks trottoarerna. Undrar om denne snubbe har hörselskydd? Ser inte ut så.
IMG_3824
Snart är det över med detta oväsen. Grannen till hund/kattterrassen ( två hundar och två katter) som murade upp en högre mur har nu kommit och nu har han också två hundar. En äldre stor som haltar lite och en mindre lurvig. Ja det är hundtätt här. Han sköter dom minutiöst, går ut med dom, borstar och kammar men inne får dom inte vara. Hundkoja ute på terrassen. På Torreoro satt en tant med två större lurviga. Hon är lite anners denna tant men hundar har hon. Ja sällskap är det ju. Hon påstod att hon kände igen grannen vid nästa bord och han tjatade högt och gällt att hon hade fel. Man blev nästan lomhörd. Han var också lite anners men troligen av nåt självförtroendemedel. Matro blev det dåligt med…Men gott var det, tortilla, potatisomelett och alitas de pollo. Kycklingvingar och tomatsallad. Syrran kom dit också, ångrade sig om att äta hemma.
IMG_3828
Sen tänkte vi åka till Carre och CC Habaneras men var lite trötta så jag frågade Cata om det var öppet i morgon och då sa hon snällt att hon kunde köra oss dit i kväll. Jag hade inget schampo och viss handtvål mm som jag tål och det finns ju där.
Vi hamnade sen på C&A klädesaffären längst ner på Habaneras. REA!! Så fina färggranna koftor randiga och tröjor och …ja för normalviktigt folk. Billigt!! 50% på en del. Gå dit innan det tar slut. Lyckades köpa ett par ”tält” åt mig :-P
*****************************************************************************************************
Och utställning av gamla bilar!! Så fina gamla Fiat bl a, jag hade en giftgrön 1966 :)
IMG_3831
IMG_3830IMG_3832IMG_3829
Fin P1800, en sån har syrran haft en gång :)
IMG_3840
Motorcyklar också :) Fin HD!
IMG_3842
Ja så gick vi förbi ett vackert vattenfall och innan dess hade jag köpt en mixer på Miró. Inte för att jag vet hur man gör med en sån men ska läsa på :) Halva priset för det var den sista. Braun är märket.
IMG_3846

Nöjd med storhandeln som är den första på länge så kan man chilla i soffan :) Kom på att det är pensionsdag i dag och vill inte gå in och titta hur många autogiron som ligger där. Fast jag har stenkoll faktiskt :-D Nästa månad kommer factura de el agua, el electricidad y ADSL.
Lex har haft problem med att när folk ringer hans mobil så hamnar dom direkt i mobilsvaret. Och han kunde inte ringa ut osv…Han gick till butiken Movistar. Jag hade inga förhoppningar om att dom skulle fatta när han inte själv gör det. Dom sa att det var fel på hans mobil. Den nya som jag köpt. Jag bytte till mitt SIM och den funkade perfekt.
Han hade bytt till sin gamla lilla som man knappt kan läsa på :-D Lurad blev han.
Men det funkade en dag så hade Diego ringt tre ggr i dag om Misa och hamnade i ”buzón de voz” alla ggr.
Då ringde han Movi som då sa att han måste stänga av mobilen i bland hahahaha….ursäkta men man blir förvånad va? Ja sa till att han skulle stänga av mobilsvaret, han lyssnar aldrig på det. Och tror dom gjort det nu. Hoppas jag.
I morgon ska jag byta tillbaka till hans nya felfria mobil. Jag har bytt till MásMóvil och har full täckning här inne.
Ja dom kan luras hur mycket som helst till folk som inte riktigt förstår sig på telekommunikation. Nu hoppas jag han vill byta operatör han också. Mañana :)

God natt! P ♥

Fredag 17 okt,sol,27 gr ♀☼♀☼♀

¡Hola!

Varm dag, minst 27 gr och det blev marknad fast man aldrig trodde dom skulle få bort all avspärrning. Men marknaden går före nyttigheten i samhället helt klart. Alltså kunde dom inte jobba med gasledningarna på en fredag. Lite sjukt om jag får tycka nåt och det får jag här :) Nu vet jag inte om gasledn är så himla nyttigt men att allt arbete får stå tillbaka på en enda futtig gata va? Finns ju 9 till att shoppa på.
IMG_3819
Jag slöade som vanligt på förmiddagen. Lagade trucha igen och så ringde Ditte. Ja annars hade jag väl inte kommit ut. Bra att man får lite utspark :) Jag lyckades fixa till mig på en halvtimme och så kom syrran från marknadsrunda och så gick vi till Deni´s. Lagom promenad och vattnet såg så blått ut hemifrån så det blev inget alternativ åt nåt annat håll. Många solade och badade.
IMG_3820
Vi satt så länge så man nästan fick träsmak. Daniél, Paki och Yammi hade tid att prata.
Det verkar som att Y inte kan ha detta jobb mer. Hon har ju varit med om en bilolycka för ett antal år sen och nu fått hemskt ont i ryggen på flera ställen. Helt fel jobb alltså så hon befarade att hon måste söka annat som inte har med att bära så mycket. Så himla trist för henne.
Ja så kom Ama och Anders förbi. Dom hade varit på fin hummerlunch på Sunset Beach. Hon firar födelsedag hela oktober som hon brukar :-D Dom berättade om sin resa bl a i Mexico där dom hamnade mitt i orkanen Odile. Och så USA förstås.
IMG_3822
Vandrade hemåt och vad får vi se på Nuestra Señora Monserrat-gatan. Jo där vid puben sitter Daniél och Yammi :-D Det måste jag ju ta en bild på :)
Yammi var så söt i dag. Stora fina örhängen, kilklackeskor och söt frisyr. Såg pigg ut trots värk men hon får ju vila mer från slitet nu.
IMG_3823
Jag har inte varit inne i nån affär och handlat sen före min sjukhusvistelse. Inte orkat stå i kö tex men följde med Ditte in på Consum. Jag ville se om dom hade kryddburken med ajo y perejil. Vitlök/persilja. Blandar man den med Griego youghurt och har i tex tomatbitar, äppelbitar eller annan frukt så är det himla gott till fisk. Påhittat av mig. Säkert inte :) Vindruvsbitar kan man ha i också…Den fanns. ¡Estupendo!
Trist med bara olivolja som jag slänger fisken i ugnen med. Fast det är ju nyttigt påstås det.
Då borde jag vara jättefrisk som nästan alltid äter fisk som steks i ugnen i olivolja. Va?
Cada día. Varje dag. Fisk,fisk,fisk. Hammis i bland :-D
******************************************************************************************************
Är dålig på att titta på svensk TV och läsa tidningar med hann att se att en viss J Å gått in i väggen. Ja det händer även den bästa sämsta…Inget att skoja om. Den nye som tagit över verkar minst sagt läskig :( Hu och hu!! Får dåliga vibbar. I EU är det visst kaos med deras närvaro eller – frånvaro också.
********************************************************************************************************
Ebola breder ut sig även om – som en kille på forumet (Pooh) skrev – har dom malaria så är det en god nyhet. Ja så kan man absolut se det.
***********************************************************************************************************
I Spansklandet så poppar de ena korruptionsskandalen efter den andra upp HELA TIDEN. Senast en stor fackpamp som – vad jag förstod- var ”betrodd”. Chock liksom :)
Och storbanken Bankia´s ledning har använt kreditkort som dom lyxat runt med gratis :)
Inte lite euros dom spenderat heller. Vad f-n är det med folk?
Och sångerskan Pantoja som jag gillar ska in i fängelse för penningtvätt på en massa miljoner som hennes lover ”lurat” på henne. OK, vi kvinnor har ju ansvar också men man kan ju bli blind av kärlek.
Vem har inte blivit galen och gjort konstiga saker i sitt liv för nån karl men dock tyvärr inga pengar inblandade hahaha…tror jag. Fast män kan också bli galna och besatta.
Det har jag också varit med om i mitt långa liv. Det har nog alla mer el mindre. Inte?

OK, sover på saken. ¡Hasta mañana! P ♥

 

Torsdag 16 okt, sol, 25 gr ♦♪♦♪♦

Hej!

I dag var det också kyligt i morse, ca 17 gr. Man får ta fram täcke var man nu har det. Men så på dagen blir det varmt, minst 25 gr var det.
Oljudet var i bland hanterbart, i bland inte. Vet inte om dom kan ha marknad på La Loma men vi får se. Ska gå ut och titta om dom tagit bort några avstängningsgrindar.
Skulle inte göra nåt för på min sida så är det en som gapar så himla mycket…Vill locka till sig kunder men snarare avskräcker tror jag. Tänk när lergöksgubben satt nedanför och drillade från 9 till 13…Då höll man på att krevera absolut. Obeskrivligt hemskt :(
**************************************************************************************************
Jag har glömt vad som hänt i dag. Blev väldigt mycket säng och dator på fm. Men ryckte upp mig för jag mådde riktigt bra :-D Tro´t eller ej. Trucha till lunch och sen fixade jag till mig och gick ner till Ali på Bar Celona. Ser tomt ut men han har alltid fullt i vanliga fall. Gick förbi vid 17-tiden när jag tog fotot i nov förra året.
IMG_0119
Nyhet: Han ska flytta baren ner till korset Fuensanta/San Pascual där vi fikar i bland. Den har bytt ägare flera ggr men nu tar Ali över den. Så kul, får större kök
och inneplatser också. Mycket sol där på vinterhalvåret.
Perfekt!
IMG_3809
IMG_1084
***********************************************************************************************************
Ja så kom Jörgen och Susan och gjorde oss sällskap för att sen gå och titta på syrrans nya lya :) Dom tyckte den var mysig och ljus eftersom det finns två fönster och två terrassdörrar. Hon kommer att få nästan lika varmt som vi :-D Bra på vintern i af. Balkongen är i en hörna så den är ganska rymlig med ett fint förråd på.
Ja så gick vi en sväng ner till Molina, ferreterían och gjorde en nyckel till samt slipade till dom som vi redan gjort för dom kärvade lite. Jag köpte blomgödning som Lex sa inte fanns där :) Men det gjorde det. Men jag har ingen jord :( Ledsamt :( Måste få hem det.
Blommorna lägger av annars.
************************************************************************************************************
Ja så lade jag in en tävling på forumet om ”Vem är sångaren”. jag hade fått några låtar av en medlem där :-D Han sjunger så fint och med ledtrådar så kom Rocío på vem som har denna vackra stämma :) Det är vår kära moderator Göran som sjöng och spelade i band förr..
Lyssna här: LADDA ner - ÖPPNA och sen kommer en liten ruta upp och så kan man lyssna. I bland kommer det upp att man ska ladda in senaste Flasch player först:
https://www.dropbox.com/sh/4vgr5m4cugy0dqb/AAADx0aBzNv3FGCtkM7Lcw4Sa/09%20Midnite%20Lady.mp3?dl=0
och
https://www.dropbox.com/sh/4vgr5m4cugy0dqb/AAC1emU6sjLr0QXUmd8YJPRva/08%20En%20annan%20dag.mp3?dl=0

Vackra låtar och vacker röst. Den sista låten har Niklas Strömstedt skrivit. Vann väl Mellon med han Christer Björkman?
Jättekul och det finns talanger som man inte visste om på vårt forum. Han har alltså dubbel talang som musiker och som himla bra moderator. Jag híttade honom :-D Tar åt mig äran…Fin utsikt har han också i Estepona på Costa del Sol.
Görans utsikt

¡Buenas noches! P ♥♪♪♫♪♫♥

 

Onsdag 15 okt,sol 25 gr ◄☼►☼◄

God kväll!

Jag skriver i morgon bitti. Blev lite sent :-D Det är väl ingen ko på isen va? (Ko?)
IMG_3797
God natt!
IMG_3799
¡Buenos días!

Nu måste man ta fram täcke :) Lite småkyligt på natten. Men klagar inte, än tycker jag det är skönt. Lex har jacka på kvällsrundan. Långa byxor :) Tunn men iaf. Det är höst. Fast i dag är det 21 gr nu kl 7.30 så det blir en varm dag.
***************************************************************************************************
Ja vi var som sagt på utflykt med Susan som har en liten Fiat 500 som hyrbil. Så söta dom är men jag undrade om vi skulle få plats :) Men vi lyckades. Det var syrran, Ditte och jag som med åkte till calle Rocío och träffade Rocío vid rest Nautilus i Punta Prima.
Den ligger ju otroligt fint där vid vattnet och sköna soffor och fåtöljer slog vi oss ner på. Blev mycket snack och skratt förstås och det pratas om Jimmy Choo i kommentarerna och det är Susan´s solglasögon. Dom är ju dyra såna så vi skojade om Jimmy Choo
som alltid är med henne :)
IMG_3795
Vi satt där länge men ville äta nåt så vi åkte till CC Punta Prima där Jysk ligger. Restaurangen kommer jag inte i ihåg vad den heter…Piazza? Iaf tog vi hamburgare
och satt ett bra tag till. Så gjorde vi en räd på Jysk. Julsaker har dom nu:
IMG_3808
Gick förbi en fin ”rondell”:
IMG_3807
Nere vid Nautilus såg vi dom tre nya höghusen. Inte värst snygga men Rocío har varit inne i ett och det var fint inomhus och utanför. Jag gillar inte såna där ”plexiglasbalkonger :( Inte snyggt. Måste bli hett där bakom också. Hemskt dyra lägenheter också. En med 2 sovrum minst 182000E plus 13% i avgifter förstås eller mer. 3 sovrum 245000E plus avgifter…
Sea Senses heter husen om ni vill googla…
IMG_3801
Så styrde vi hemåt i leksaksbilen :-D Tryggt rattade Susan den genom gatorna.
Gracias för en trevlig eftermiddag allihop!!
IMG_3804

Nu börjar slamret utanför så det är bara att stänga alla dörrar. Tror vi slipper bilningsmaskinerna….Men dom ska ju fortsätta längre bort så snart så….
21 gr ute och 25 gr inne nu kl 8.
Ha en bra dag! Kram P ♥