Tisd 25 okt, mulet 26 gr ♦♥♦♥♦

Gokväll!!

Milde tid vad varmt det varit i dag, Stått nästan stilla i luften och ingen sol (nästan). Den stack fram lite vid 18-tiden i em då jag fikade på ShangriLa med el Butler och det var helt onödigt. Ja att solen tittade fram då….
Vi såg iaf en jakaranda som blommade på hemvägen när vi gick runt på C/ La Barraca.
Lite mörk då solen inte fanns…Tänk när hela trädet blommar så där!!
img_6789-640x480

Kollade även om det fanns nån ´SE VENDE-skylt på ett hus på C/ Paris som vi pratade om i går kväll på Jijonenca. Men nej det fanns ingen hörni :) Dom här tre musketörerna blev plåtade av Carina med min kamera…lite suddig men är förlåtet. Är man van vid touch på mobilen så :-D Men dom är snygga ialla fall. Horst, Rajje och hans svärfar Göran. Läs Jeanettes blogg om la familia när dom är här nere :-D
img_6784-640x480
Trevlig kväll och först kl 22 var jag hemma :) ¡Gracias a todos!
************************************************************************************************
På morgonen i går eller fm kanske man ska säga hade vi ett spontant möte på Torreoro också…Mötte Marga och Birgitta i bilen och dom hängde på samt Rajje och Jeanette kom med en spray som jag behöver…Snällt. Glömt att jag använder en viss sort som inte finns här :) Överkänslig som jag är. Snällt. Tack! 29:- kostade den Rajje :)
Mycket finns det att prata om. Bostäder, renoveringar och allt möjligt. Sånt är kul!
img_6781-640x480
Ja i dag då. Jo frisörbesök på agendan…Jag lovade Birgitta att följa med till Jesica. Ja hon klarar sig själv men fanns anledning att fika först på InaE. Vi brukar ofta göra det innan vi stretar upp för backen till salongen :) Jättemycket folk på InaE, kul om det går bra. Hon har utökat med bord nu men på samma sida. Som vanligt gott kaffe, bäst i stan enl min åsikt…Ja den är jättegammal den åsikten :-D
Marga följde med också så vi gick lite tidigare för det är ont om parkeringsplatser där uppe hos Jesica men hade tur.
Jag hade tur också för Jesica hade bara oss som kunder då så hon ”kastade” i färg på mig och medan den verkade så klippte hon Birgitta. Blev superbra!!
Här är vi på väg till bilen. Tre små söta tjejer utanför salongen :-)
img_6786-640x480
Syrrorna föreslog att åka till Alinghi i San Luis för att äta…Ja det tackar man ju inte nej till…hungriga. Vi tog menyn och jag fick äntligen prova den som alla säger är så bra.
Ja den var bra men jag skulle ha tagit pepparsås istf senapssås. Spanska senapen är ju inte så god som hemmasenapen :-D Men det var gott i alla fall.
Undrar varför det står Alingui här men på hemsidor av olika slag – Alinghi? Är det utrett?
Alla ni som är stamkunder vet säkert :-D
img_6788-640x480
Tack för en mycket trevlig dag Chicas! Gick hem med ett leende!!!
Ja fast jag stötte på el Butler och tog en kaffe med honom då på ShangriLa som jag började inlägget med. Han trodde jag rymt när han bankat på dörren :-D Ja det är ju det där med kon och båset…
**************************************************************************************************************
Om nån är intresserad av om Spanien fått nån regering så har den kanske det efter 29 okt. Det ska röstas den 27 och 29 okt om man ska släppa fram högermannen M Rajoy.
Sossarna måste då lägga ner så många röster som behövs. Antar att det känns pinigt :-D Men nöden har väl ingen lag…annars blir det nyval för 3:e ggn och kanske samma resultat. Dyrt när inga beslut kan fattas…I bland får man ta ansvar…
valfrihet

¡Buenas noches! P ♥

 

Lörd 22 okt, moln/sol 24 gr ☼♥☼♥☼

Hej!

Japp det blev inget regn i dag…”Alla” mina 4 sajter sa regn i morse men när jag tittade på em så vara alla droppar borta. Och dom hade stannat i himlen. Frid vare med dom, prognoser är svårt…vaya, vaya.
I går däremot så var det inget hot, marknaden klarade sig. Men öst ner dagen innan. Bra för växterna :-D
Kolla här…den nedlagda handelsträdgården på Av de las Cortes Valencianas. Var tvungen att fota underifrån då dom är så risiga nertill…Ingen skötsel alls. Gillar gula boggisar :) img_6776-640x480
Internetsåpan är över så till vida att jag köpte 20GB av MásMovil…nere på Av de las Cortes de Valencianas. Jag har glömt en massa saker här och där…Motion får man. Kryckan hos Cata och passet på Más Movil…Alltså gick vi tidigt – min butler och jag- till Cata först i dag på morgonen. 9.30 ca, Lex hade redan varit på Torreoro…Morgonpigg.
Bra bit att gå hit till mina gamla kvarter…
img_6766-640x477
img_6767-640x480
Jakarandaträden är så fina nu…undrar om dom blir blålila? Eller är dom bara blå?
I bland får dom ingen färg tyvärr här i Torre.
Vi satte oss att vila en stund och sen tog Lex kryckan och ockuperade den resten av tiden. Han har ont i vristen fortfarande. Vi tog taxi till MásMovil. Per skulle inte vara där sa han men passet skulle jag få. Det konstiga var att lokalen var helt ommöblerad och hans möbler syntes inte till. Vi trodde vi kommit fel. En tjej där som har nageljobb och E-cigaretter att sälja (!) stod där men kunde bara engelska. Jag fick mitt pass i alla fall…  Vi fikade på baren nära. Vet att kaffet är bra där sen förr. Och nu undrar
man…ska inte MásMovil vara där??? Hur dom flyttar runt och lägger ner!! Dom har ju köpt svenska Yoigo nu. Måste väl ha ett schysst kontor för bövelen?
img_6774-640x480
Ja och så gick vi hem. Inte så nära heller precis :-D Ajajajaj…Men hem kom vi. Siesta.
I stället för lunch hemma i går så blev det Torreoro. Himla bekvämt :-D
img_6752-640x480Tortilla och vad nu bollarna heter…Muy rica comida. 6.30E med vatten och öl. Tror hon räknade fel Tatjana…Osäker på det.
Jag kompenserade med bra dricks i fall…
****************************************************************************************************************
Vi träffade alla annerskillar och tjejer på C de Valencianas på ett fik som jag tror heter El Paso. Förut kostade kaffe 0.60E där. Dom har ju så små pensioner. En del får försörja sina stackars mammor på det som dom bor hos. Vad papporna tagit vägen vet man inte…Mammorna kan ju inte jobba, måste ta hand om sin vuxna barn. Ett stort gäng var det. Alla ville hälsa på Lex och en tjej tittade forskande på mig och frågade Lex om jag var hans novia. Nej amiga sa han :-D Då såg hon lättad ut.
*************************************************************************************************************
Ja vad mer…Jo en stor dag i går em kl 15. Vi träffade Brita och Hasse…Ja Brita kallas ju Rocío också :-D Vi har ju våra alias :-D Så otroligt roligt att se dom här nere. Hyr en lgh ett par veckor nere vid Cura. Vi fikade på Soraya först och sen lurade jag med dom till Jijonenca för att äta glass. Sms:ade Marga och Birgitta som var i faggorna och kom.
img_6759-640x480
Rocío och Hasse. Brita då …du är den roligaste jag känner!! Man får verkligen skratta!! Intelligent rolig alltså och det är sällsynt hahaha….Tack för en kul eftermiddag!
Nedan resten av gänget! Tack allihop och Ann-Kristin som gick hem innan men var med på Soraya. Carina har fin bild där A-K är med också.
img_6763-640x480
Rediga glassar tog Brita, Hasse och jag…Hann tyvärr nagga på min…Den var godast hittills och kostade 5E och namnet kommer jag inte i håg. Denna är Britas…
img_6756-640x480
***********************************************************************************************************
Ja så väntar jag bara på storvinsten som borde vara klar nu…
Kollar….
Ni anar inte…Vi har nummer 28971…och 28871 vann högvinsten (600.000E)…Va f-n alltså…fast 60.000E hade det blivit…man ska ha rätt ”serie” och ”fraccion” också för absolut högsta…
18E vann vi i alla fall men men ska man vara nöjd?? NEJ!! NO!! NJET!! Skulle ni???
OK, vann 3E i går på en torsdagslott…vann och vann, fick 3E som den kostade…

Kram P ♥

 

Onsd 19 okt, mulet regn ♀♫♀♫♀

Hej!

Skönt med regn men det blev inte så långvarigt. Internetstopp däremot blir långvarigt. Ger nog upp nu. ”Dom” skulle ringa i dag på em….OK har öppet till kl 22…
Nåt fel med Yoigo sa ”han”….”Hon” var inte där. Ja vi får se. Hör dom inte av sig i dag så annullerar jag alltihop och bryter sen samman :-D
Bra erfarenhet…samlar på dom.
Lägger in en lugn bild…Det var så otroliga färger en kväll nere på paseon. Vilken kväll har jag ingen susning om :-D
img_6723-640x474
Soraya med Lex var det visst:
img_6720-640x461
Ja minnet är kort och jag har inte gjort så mycket mer än att gå till Marga en em och kolla på allt nytt som gjorts i bostäderna. Tack för titten ♥
Vi fikade ju på Torreoro också en kväll. Bilden är väl ingen proffsbild men heller inte
den bakom kameran…yo :( Horst och Carina hade nog gått har jag för mig.
img_6728-640x480
Gått ner på paseon på fm när inget fanns att göra…(läs 0 internet) Efter El Barco. Lex har fått offra sig, han är ju oftast på språng, fast klagade på foten i dag när vi gick in till PROPS med alla papper som ska in för julresan som det blir repris på i år…Den var ju inte så kul har jag för mig :-D Men är ju gratis…Gratis är kul :-D Personalen på hotellet i Oropesa var inga under av glättighet men vaddå…fattiga pensionärer kanske inte är så ”spendersamma” :-D Dom ska var snälla mot äldre!! ¡Basta!
Väl nere på paseon så tog jag några bilder i motljus. Inte så dumma.
img_6737-640x476

img_6739-640x478
img_6745-640x477
Hur kan jag skriva det här då? Jo jag sitter hos Catarina. Hon är och läser franska. Jag tog carron med datorn i och gick hit. Tog en halvtimme att gå, bra för att vara jag.

I morgon måste jag till PhoneHouse och röja….Säger man att man ska ringa så ska man det…Även i Spansklandet.

Kram P ♥

Sönd 16 okt, sol och 25 gr ♥♥♥

¡Hola!
Sitter vid Syrris internetplats. Mina 6 GB försvann i förrgår och jag hade ”gastat” 9 GB sa tjejen på Phonehouse. (Gastar – verb för att göra av med, utnyttja…) Och hur kan man göra det då sa jag, Jag har ju en gräns trodde jag. Man ska själv kolla på hemsidan hur man ligger till sa hon. Problemet för mig att regga mig på den hemsidan hade tagit alla GB tänkte jag men sa inget. Den är så späckad med reklam och videos.
*****************************************************************************************************
Hon hade nu ett förslag. Yoigo som hade ”oferta” på 20 GB. 29E och ingen bindningstid. OK, sa jag, bara att köra på det – men – måste föra över det mobilnummer jag har på Orange och det tar 3 dagar. Varför då föra över sa jag?? Jo för det är så svårt att säga upp abg sa hon :-D Jo jag vet ju det. Men en lag nu säger att operatörerna måste göra jobbet snabbt vid transfer. Visste det men iaf…tar flera dagar. Tisd em kanske jag har ny speed i den lilla dosan Alcatel. Vamos a ver. Tjejen är iaf ett under av kunskap…hon servar flera och knappar här och där på ajfånar och andra och måste ju kunna allt om alla operatörer. Snabb och ler dessutom mellan varven.
Hade jag gått direkt till resp operatör så hade man däckat helt säkert. Har hänt förr :-D
***************************************************************************************************
OK, sånt är läget. Ingen ko på isen. Får behålla mer storlek på hjärnan.
Syrris sa i går kväll när vi fikade på Jijonenca att hon sett på TV att hjärnan krymper vid dator/mobil och även TV-tittande. Jaha hur ska nästa generation se ut då? Kanske t.o.m syns utanpå hahaha…
familjemote
rolig-bild-3
***********************************************************************************************************
Nåt helt annat…img_6646-640x480
Ja strandliv kan man ju inte påstå att man idkar men titta på havet kan man göra. Just nu är det perfekt väder…inte för hett, t.o.m. lite kyligt på kvällen.
Följde med Lex till El Barco i går morse. Friskt ute. Tidningen var ockuperad så vi gick och handlade fort men jag ville inte laga mat så jag köpte utanför Mercadona på Don Pollo. ”Magra” köpte jag. Välkokt köttgryta på gris och tror det var kyckling i också, tomat-och paprika har kokat med. Verkligen god smak. 6.90E men då är det tre luncher för mig med kokt potatis, morötter och broccoli. Slippa laga mat! Perfecto! Och fisk är jag såååå trött på nu. Dom har så god mat där!! Beställa paella brukar Lex göra.
magra

Nu måste jag sluta.
Få se när jag kommer åt nåt internet :-D Sparar el cerebro lite, behövs verkligen i den här åldern. Hjärnan alltså.
Barn har blivit närsynta också…ökat 50%. Inte klokt!! Ja nosen i paddorna så…

Chao P ♥

 

Torsd 13 okt, regn 20 gr ☺ :) ☺:) ☺:) ☺

Gonatt!

Går inte att sova när Diablo del Infierno satt sig på luftrören. Säkert en helt vanlig normal förkylning. Som inte gör nån nytta. Bara tär på en. Men å andra sidan – vi är ju själva tärande :-D Vem myntade det begreppet? Jo en gammal professor på 90-talet.
Vi har ju varit närande väl? Jobbat och stått i i så där 45-50 år. (Det blev en parentes)
Förkylning var det. OK, den ska väl vara över snart. Vill inte sitta inne som i ett fängelse bara för att man vill skona folk :-D Lex drog ut mig i em. Han är inte rädd av sig.
Men det var så rökigt på Torreoro så jag kunde inte andas. Vi gick till Myrparken och  satte oss. Så här soligt var det inte i dag. Det var mulet och regn. Ursäkta alla men det var verkligen skönt. Det enda trista var att hundägare tror att dom inte behöver ta upp nåt efter gullgrisarna. Det var massor med sk-t varannan meter till Torreoro. Aldrig sett dess like. Folk kryssade mellan dom…Svinaktigt.
torreoro
Mira, mira, regn:
img_6715-640x468
Ja alltid nåt att glädjas åt men i morgon är ordningen återställd, sol och 25 gr.
*******************************************************************************************************
Jag funderade över folket i Torre också. Lex har nu fått en massa nya ”conocidos”, bekanta sen i somras. Han började sitta i Myrparken så där vid 23-24-tiden i somras i värsta hettan. Nu sitter vi inte ifred tre minuter utan att det kommer fram bekanta till honom. Dom flesta är solteros…ogifta, separerade eller änklingar. Alla är från nån by/stad utanför Torre. Burgos, Valladolid, Madrid förstås, Palencia, Valencia, Sevilla och Cuenca för att ta några exempel. Många har nästan ingen släkt heller, särskilt dom som är över 80 år och uppåt. Jag frågade Lex varför dom just är här. Som jag – klimatet sa han. La clima. Jaha. Familjesammanhållning som det talas så mycket om här…Ja om det finns en mor/farmor/mormor kvar så går det nog att ha kvar det hela. Lite som hemma förresten. På mitt plan där hemma är 5 av 6 lgheter ensamhushåll.
Många är otroligt ensamma här i alla fall. Man möts och pratar men går aldrig hem till varann. En man som avskyr att vara ensam är Carlos. 87 år. Han frågade mig om jag inte kunde bo med honom så han fick sällskap. Han skulle då skriva över allt han har som tex lgh i Torre och Burgos och pengar :-D Ja vi skrattade åt skämtet som nog fanns en underton av sanning. Han har letat länge efter sällskap. Men så länge han orkar gå ut och prata är det ju bra.
IMG_4515 (640x477)
GOMORRON! Det är fredag.
Tittade ut och folk har jackor på sig…kyligt. Har ingen termometer men kanske det är 17-18 gr. Hit skulle marknaden flytta:
marknaden-2
Tror det är det är det är blått fält. Undrar vem jag snott bilderna av?
marknaden-pa-bla-rutan

OK, det blir väl lugnt i dag med tycker mina luftrör. Man bestämmer inget själv.
Ha en bra fredag!
Chao P ♥

Tisd 11 okt, sol, 27 gr ☼☼♥☼☼

Hej!

Ja jag vet knappt vad som har hänt…dagarna springer i väg och man träffas här och där och där och här.
Hänger med Lex till El Barco på morgonen i bland. Alltid kul att titta på folk när han läser El Información. I bland höjer han blicken och talar om nåt som han tycker jag ska  få veta. En morgon satt en kvinna bredvid och talade högt i sin mobil. En timme och en kvart. Hon berättade för någon om varje minut hon gjort sen morgonen inkl toabesök. Hon tog om och tog om för jag tror den i andra änden var – om inte döv så blev hon väl det. Men troligen gammal kanske. Hon talade tyyyydligt hela tiden. Lex stördes inte men jag kunde inte läsa i den tidning jag för en gångs skull hade med mig.
Men jag hann läsa nåt trist…Si heter den. EU-kommissionen har nyligen fått siffror på att Spanien är det mest korrupta landet i EU :( Inte nytt men iaf…
*************************************************************************************************************
Det har ju börjat en rättegång mot banken Bankia´s ledning om svarta kort som handlats på för massor av pengar. Den direktsänds i TV. 37 st är visst på bänken. Bara en som inte handlat på det tyckte det var fel med ”svarta” kort :-D Alla andra anser att det var lagligt…Ja det tar evig tid att få denna rättegång klar…Månader…Undrar hur det känns att sitta där från att ha varit upphöjda personer med ansvar och inflytande?
*******************************************************************************************************************
Det var inte soligt på fm en dag. Jag sms:ade till Carina och Horst att vi gick ner till paseon vid skelettet som inte är nåt skelett längre. Han har så bra kaffe och vi satt så länge så det blev lunchtid. Åt Fish and Chips. Det var jättegott!!! Gör jag om…Fick inte ens ont magen :-D Så där bra friterat fisk som man kan få till…inte panerat.
img_6711-640x480
Himmel och hav hade nästan samma färg.
img_6709-640x476
Vi travade Luniginflammationsgatan fram för det var så himla varmt…Fläktade bra. Fick till en bild på kamraterna:
img_6714-640x480
Ja så har vi varit på Jijonenca flera ggr. Marga och Birgitta fick en lucka i inflyttningsbestyren och slog till på en stor glass…Ja det är Margas det här …
img_6705-640x427
Trevligt hade vi och alla bord var upptagna ute. OK, det är bara 5 men man får knö ihop sig. Tack tjejer och Horst förstås!
Jag tog någon liknande glass i går kväll…skyllde på att jag hade ont i halsen. Och det var sant :( I dag så har Sr Resfriado infunnit sig. Förkylning…Så trist!!!
Nysa och hosta…det gör inte en belevad människa i folks närvaro. Alltså gick jag inte på bloggträffen i dag. Fick rapporter och har sett bilder så jag vet att den var trevlig.
Gick ut en timme vid 17-tiden för att få luft. Torreoro. Lex bangar inte. Men vi satt i vinden så inga baciller fastnade på nån hoppas jag.
**********************************************************************************************************
”Borstblommor” vid Torreoro som jag aldrig sett :-) Roliga! Undrar vad dom heter?
img_6652-640x480

I morgon den 12 okt är det Spaniens Nationaldag. Firas inte så jättemycket. Nåt görs väl i Madrid antar jag. Fosterlandskänslan är rätt svag sen diktatortiden. Vill ni kan ni läsa här från år 2011:
http://www.sydkusten.es/sk/242/a/15677/diskret-nationaldag
F ö så har Mercadona stängt…hur Consum gör – vet ej men Carre har öppet.

¡Hasta luego! P ♥

Fred 7 okt, sol, 26 gr ☼☻☼☻☼

Hej!
Så himla varmt i dag på fm…varmare än vad graderna sa. Marknaden började slamra som vanligt vid 5-tiden. Metallrören kastades på marken. Öronbedövande. Lite ovant för mig efter bortovaro. Byxtanten och bolmande gubben kom sent i hörnan som vanligt. Fattar inte hur dom kommer in när alla andra plockat upp. Men kl 9 var dom upplockade.
img_6699-640x480
img_6697-640x423
Vi fikade på ShangriLa på fm. Jag var lite smådålig, ätit lite för mig konstigt :) Godaste glassen ever på Jijonenca i går kväll. Massor med valnötter i …Men gör gärna om det :-D Vi blev få i dag. Cata, Syrris, Horst,Carina och jag då. Trevligt som vanligt.
img_6701-640x480Dom här två är säkra kort. Vill vara med på bild. Tur för en bloggare :-D (OK, som aldrig är med …)
När jag gick hem och skulle vila så knackade Lex på och ville gå till Torreoro :-D Ingen siesta i dag alltså. Vad har hänt med gubben. Jag hängde på efter en del om och men…Kunde ju äta där så slapp jag laga mat. Tortilla, magra (gryta på gris) och agua con gas.. Gott. Tjejerna där var stressade. Mycket folk förstås men nu hade det sinat lite.
img_6702-640x480
Lena kom förbi och hade slutat jobbet. Börjar slita på henne nu tycker hon men måste jobba till februari…Lååångt dit. Då kan hon få full spansk pension. Sommaren har ju varit varm…Många hon jobbar hos (äldre i kommunen) har inte AC. Van så klart men ändå :(
***********************************************************************************************************
OK, ja i går så kom jag ut på en liten utflykt…med buss…Men först fikade vi på El Barco. Lex skulle sen gå till ett kommunkontor och kolla om en blankett kommit som gör att man som pensionär kan få gratis el billig julresa…Som förra julen och även i påskas.
Kommunkontoret har det här konstfulla ingången :-D På gågatan Torrevejenses Ausentes vid Vita kyrkan.
img_6669-640x471Hade blanketten kommit? Nej. Ingen kö !!! OK, det satt några men dom väntade väl.img_6668-640x480-640x480
Nära Vita Kyrkan som sagt:
img_6675-640x480-640x480
Kunde inte låta bli att titta in fast Lex sa att jag inte skulle fota…det var nåt med nåt…
Han är ju uppdaterad aktiv katolik…kanske det var nån ”Rosario” el nåt.
img_6676-640x480
Jag sa då att nu åker vi till La Mata, vill inte laga mat. OK sa han…han är lätt att ha att göra med hahaha…Väntade på bussen vid Hotel Fontana Plaza för vi var tvungna köpa en keps först på en Chino på C/ Caballero de Rodas som han alltid köper sånt på. Man måste skydda huvudet eller hur när man är på utflykt i sånt soligt väder. Glömde en av alla sombreros hemma. OK, utflykten var ju inte planerad.
Bussfärden var en ”aning” jobbig. Chauffören var antingen:
1. Ny
2. Fel på högerfoten
3. Fel på bussen
4. Kunde inte köra….
Han bromsade in omotiverat hela tiden. Jag som har krycka (inget ont,fejk) får sitta. En man reste sig och där bak är det som ett podium. 2-3 dm högt ner till golvet. Hala skålformade säten och trots mindre vikt så åker man ur vid sån körning :-D Man skulle ha kunnat ramla ner på golvet och ut genom dörren. Fanns en stolpe bakom men ha armen om den gjorde ont. Himmel vilken färd. Alla blåhöll sig i nåt. En tant sa att ”El no sabe conducir de verdad”? Han vet inte hur man kör eller hur – eller - inte sant…Och tittade med stora ögon på mig. No,sa jag…de verdad :-D Korrekt var det väl inte :-P
Hemresan var det mindre folk och jag satte mig längst in och hade stora Lex på utsidan :-D Tryggt. Jo det var samma chaufför…, OK vid Hotell Masa hade man ju kunnat ha åkt utför stupet om man är för olycksbådande i tanken…och det är jag.
img_6687-640x454
Vi gick till Foodline. Köttbullarna hägrade. Goda som vanligt och Lex älskar svenska köttbullar. Och lingon som inte finns här.
img_6679-640x480
Just här fanns det inget folk. För det är La Mata 2014 och inte badväder. I Januari.
la-mata-januari-2014
Ja hem kom vi men Lex ville fika på vår restaurang i huset som jag dissade i förra inlägget pga gap och skrik och buller. OK, dom kan inte läsa svenska och nyfiken är jag. Vilka är dom? Jo mor, dotter, son och en son till var där. Ja mormor (75-80) äger lokalen och är inte där så mycket. Dottern var trevlig, ca 50-55 år och kaffet var normalt och dom hade inte bara Magdalena! Mufffins alltså utan lite annat. Palmera tog vi :) Allt är förlåtet…Delade alltså…stora är dom. Finns med choklad också. Ja så nu har jag ändrat uppfattning om restaurangen om han – brodern/sonen –  håller klaffen i bland :-D
palmera
Ja det var lite av varje…en glass skulle sitta fint i kväll…med valnötter :-D Men tror inte det blir av…Det var det där med gränser.
Min GiggaBajtar är väl snart slut nu när jag skrivit så långt om ingenting.
*************************************************************************************************
En ros som var så vacker hängde över trottoaren i La Mata. Lex gav mig den…Vilken färg alltså. Själv stack han sig på en tagg då så nu får han väl se upp med skadan. Små sår och såta vänner heter det ju – ska man inte förakta. Alsolsprit får jag ge honom.
img_6681-640x480

¡Hasta luego! P ♥

Torsd 6 okt, sol 26 gr ☼↕☼☻☼↕☼

Hej hej!

Tiden går och solen består! I går var det ovanligt varmt kändes det som. Luften stod stilla.
Men jag börjar i tisdags… ett egouppdrag…färga håret :) Lite för mycket folk hade Jesica så jag fick sitta lite för länge. Började ”pica” i huvudet. Hon hade en assistent där som lade i färgen. Hon är fotvårdare :-D Blev väldigt noga isatt och kanske det var därför det ”picade” :) Trots utan ammoniak. Men allt avlöpte väl. Fick dock spola huvudet med kallt vatten innan sänggående. Kanske ska sluta färga?
Hann att äta tårtbitar modell större på InaE med Lex…Varför så bigga sa jag till Ina. Det är en portion sa hon…Jaha…Man kan ju dela den tänkte jag då :-D Mådde lite illa sen :-P Lär mig aldrig. OK, fick ”energi” till att gå den soliga lååånga backen upp på C/ Azorin :)
img_6656-640x480
Som om det inte vore nog – jo det var det – så drog jag direkt till Jijonenca för där satt Horst, Carina och Syrris. Lex kom också sen. Men ingen camarero kom ut så jag fick inte beställa och det var ju bra :-D Service när den är som allra bäst hahaha…
****************************************************************************************************
I går så var vi inbjudna till invigningsfiesta hos Birgitta och Marga. Ja det är ju så kul att dom hittat så fina lägenheter vägg i vägg i Nueva Torrevieja. Bra grannar också :-D
Vi var hela 19 st som slöt upp på deras stora uteplats. Väldigt gott och trevligt med lite plockmat av alla de slag. Varmt som attan och mygg hade letat sig dit också. Det har ju regnat några droppar och då inbjuder dom sig själva. Men trevligt hade vi!!
img_6660-640x480
img_6667-640x480
Här ovan har vi Ditte, Anna-Carin, Birgitta, Kerstin. Bakom står Marga´s måg Oskar,dotter Christine är skymd till höger. Och t h stående dotter Rebecka. Längst bak lite mingel med Horst, Dennis, Lasse och Krister.
Nedan alla och Ann-Kristin syns och Karin,Carina och Fia bakifrån. Bosse ser man benen på :) Och Syrris bredvid. Bra fotograf :-D
img_6663-640x480
Och här nedan Marga med dotter Christine och sin Oskar.
img_6664-640x480
Är övertygad om att Ditte och Carina kommer att ha bättre bilder :-D
Tack Marga och Birgitta och Rebecka för fin eftermiddag och goda tapas!! ♥♥♥
Eftersom kvällen var ”ung” så gick Horst, Carina och jag och satte oss på Torreoro, svalt och skönt i mörkret och Lex kom dit. Dåligt med belysning där men vilsamt.
Fast nedan är det sol en annan dag på fm :)
torreoro
I går morse blev det ett himla liv utanför. Ja det är alltid livligt från restaurangen trots få gäster…Först bilalarm i ”evighet” utanför, sen öppnade restaurangen och det gapas, skriks, visslas, hojtas och hostas…antagligen rökrelaterat på sonen eller är han måg till ägarinnan som är en äldre dam på 75-80 år? Måste man öppna före 7?
Så kom ambulansen till huset mittemot. Parkerade bilar på båda sidor så den körde in på garageinfart till hälften i huset bredvid. Vilken tuta ambulanserna har här!! Öronbedövande. Bilar parkerade på båda sidor så dom som inte kan köra bra kröp fram…0.5 m tillgodo på båda sidor så vad var problemet? Lång kö. Nåväl dom hämtade en tjej med andningsproblem. Hade syrgas påsatt. Hoppas allt gick bra.
Tur att det inte var marknad…Ja så blev det lugnt – en halvtimme ca…Då började det forsa vatten utanför…Jag gick ut på balkongen. ”presidentskan” i huset intill mitt stod där med rullar i håret högst upp och kommunicerade med folk på gatan som tittade upp och undrade vad som stod på…
Bilarna som var parkerade blev ”rena” hahaha…Tur att det inte var nån med cab. Det forsade som jag sa…ut från röret…inte strilade. En halv timme säkert och en flod blev det neråt gatan. Trodde nåt sprungit läck. Men hon kanske har tagit efter en viss ryska på hörnan som spolar terrassen högst upp och har ett SPA där så grannarna under har blivit dränkta? Ja vad vet man. Här kan allt hända och buller…ja Spansklandet är ju nr två i statistiken i världen har det sagts :-D Klockan är nu 7.15 och jag har inte hört nåt alls…Va??? Det är ju bara torsdag…

Kram P ♥

Månd 3 okt, sol, 26 gr ◙♀◙♀◙

¡Hola!

Jag antar att det är 25-26 gr. Har ingen termometer men fryser jag inte så är det 25 gr :-D I dag slapp jag sätta på AC:n för första ggn på morgonen. Alltså är det höst :-D
Torrehöst alltså. Lite lojt badande och solande människor. No estrés :) Ni fattar.
img_6645-640x469
Okristligt tidigt ute i dag. Vi (Lex och jag) lovade följa med till Sabadellbanken då Birgitta inte fick ut några pengar vid automaten men reggades på kontot. Jag tänkte jag tar med Lex som brukar plöja sig fram om det är kö. Han gjorde som jag trodde gick på sidan om kön till nån där bakom. Jag hann inte se hur han gjorde :-D Men vi fick ingen succé hos den damen som f ö var samma som gav mig 600E i handen när jag hade samma problem för några år sen. ”Man ska reklamera till sin bank” sa hon. Ändrat då sa jag.
Tror hon sa nåt om att ”jo att man måste det nu”…När jag gjorde det så tog det 9 dagar för Swedbank att svara mig. Dom visste inte att jag redan fått pengarna….
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Ett är då säkert. Ta inte ut pengar i bankomat på en helg…Det var ju t.o.m marknadsdag så kassan var väl tom men det kunde ”dom” ju inte erkänna.
Men det var kul ändå för då kunde vi gå och förlusta oss lite sen ….Ja jag hoppas det löser sig förstås. Men vi fick lite tid med tjejerna :-D
IMG_5963 (640x480)
Marga, Birgitta och Rebecka (som inte var med) på bild på ”fel” ställe…vi gick till El Barco och fikade efter banken. Trevligt! Morgonfika :-D Andrea var där med sin allt rundare mage. Hon tänker redan ta ledigt ända till hon får sin niño. Ja pojke är det. Och i februari. Och dessutom 2 år till!! Dom är från Rumänien ursprungligen. Mannen har bra jobb, kanske det är kommunen…Har stooor last/arbetsbil och grönorange kläder. Man har ju bara 4 mån barnledighet här i Spanien annars. Kanske hennes kocka Lordes håller ställningarna. Portugal är hon ifrån. Hoppas det, hon är bra tycker jag. Revbensspjäll på gris i dag sa dom. Till lunch alltså.
************************************************************************************************************
Så gick vi till Ortopedía på Antonio Machado och kollade lite saker. Dom hade roliga kryckor :-D Och käppar med huvud på…hur man nu håller i dom men tror det är för fiestas kanske…nåt symboliskt. Marga hittade det hon ville ha och sen fick jag åka med i den stora fina röda bilen som hon köpt. Wow!!! Cross Country nånting :-D Tack för i morse chicas!
********************************************************************************************************
F ö vad har hänt?  Dålig på att ta bilder…Jo Ditte bjöd Syrris och mig på fika på Keeper!! I går. ¡Gracias Ditte! Tänkte gå till InaE men dom höll på att stänga. Söndag där tydligen :) Vilodag.
Tog jag nåt foto?…Chokladtårtan på Keeper var suverän!! No. Stressiga camareros där måste jag säga. Man hann inte sätta sig förrän dom frågade om vi visste vad vi ville ha :-D Så kom en till…OK…Jag sa att ”no tenemos prisa” två ggr. Vi har inte bråttom :)
Bra utsikt fick vi sen på hemvägen.
img_6646-640x480
Jag drog i väg ända upp till Torreoro. Fick sällskap av Ditte som bor åt det hållet. Hungrig…klockan var 17…Lex väntade. Jag tog en tortillabit, 2 albondigas, lite tomatskivor. Himla gott. Lubinan som låg och skramlade hemma fick jag äta i dag :) Det fläktade så skönt där på Torreoro. Mer folk där numera tycker jag. Långbord med – som jag tror – holländare el belgier.
Jag hann nagga på maten på bilden och Lex skrattade åt det…”att du aldrig lär dig” typ.
img_6647-640x480Inte mycket att se men himla gott…
**************************************************************************************************************
Vale! Nu har väl mina Giggabajtar sinat…
Lite sorgligt att PSOE (Sossarna) har kris i Spanien…Partiledaren avgick. Han ville inte släppa fram högerledaren som inte får majoritet men kunde har fått regera ändå om S lagt ner rösterna. Ja så nu får vi se om dom mörkblå kan bilda regering eller blir det nyval för 3:e ggn? Dyrbart…Inga beslut kan fattas fortfarande….
Han var rätt snygg i alla fall om man nu får vara ytlig :-D Men det hjälpte inte…Man måste var intelligent också…eller snarare taktisk kanske :-P
pedro-sanchez-1Adiós! Fast jag tror han ställer upp till omval :-D Envis. Mot en tjej som är bossen i Andalusien. Susana Diaz….

¡Hasta luego! P ♥

 

Lörd 1 okt, moln/sol 26 gr ☼☻☼☻☼

Gomorron!
Ja så har jag internet igen men nu får jag bli sparsam med GB:na.
Lägger in lite bilder i alla fall få se hur det går. Vi har varit på en hel del dejtar med kamrater :)
Bl a glassbaren Jijonenca. Undrar hur det uttalas med två j :) Schischonenca…sjeljud som i sked om man inte är norrlänning…Bra kaffe och glass…
Horst och Carina samt Syrris har gått dit när inte Aché de Greta lockat. Den ligger på C/ San Pascual nr 204  Hittade inte på Google. Ny? Verkar vara en kedja för tror det finns en på paseon och i andra städer. Nej den är gammal säger Carina…
Fabriken som gör glassen heter så också.
img_6601-640x480
Himlen brann när vi tittade hemåt:
img_6598-640x480
Tyder på regn :-) Ja lite har det ju regnat. Men för lite. Marknaden klarade sig.
Ja så en dag var vi och fikade på Coffe E Tapa nere på paseon mellan Cura och Locos.
Den har bytt namn/ägare många ggr men lite nostalgi blev det för mig för han som jobbar el äger den nu gick för 9 år sen på samma bar/café som Lex och jag på morgnarna :-D Men det vara på Habanerasgatan. Han och frun hade en annan restaurang då men fikade alltid på Habaneras som även baren hette.
img_6619-640x480
Utsikten är fin där:
img_6606-640x471
img_6621-640x475
Ja vad mer…” gör ni inget annat än äter och fikar” ? Nej.
Eller hur? Tack Horst och Carina för sällskapet! och det
OK, vi ventilerar allt och inget och det är nyttigt…Terapi liksom :-D
img_6620-640x480På kvällen blev det stor uppslutning nere vid Marina National…¡¡Mira, mira!! Marga, Birgitta, Rebecka har kommit ner också och Anna-Carin och Krister, Karin, Fia och Lasse saknas på bilden men var med.
img_6626-640x480
Vi lyssnade på två eminenta sångare också, otroliga röster och när dom sjöng såna där gamla 60-70-talslåtar så blev det nostalgi utan like…Nico tror jag han heter rev av en av Elvis bästa låtar ”A wonder of you” så taket kunde lyfta om det funnits nåt. Vi doade hahaha… Han har f ö en bror som bor granne med Ditte på Solskensgatan. Syrris bodde ju där tidigare och hört en del klinkande hahaha…
img_6635-640x480
Ja vi var nog lite omtumlade när vi kom hem vid  23-tiden. Vilken kväll alltså!!!
Tack allihop!!!
**************************************************************************************************************
Ja så i går hade vi bytt fik på marknaden, vi gick till Shangri La istf vid Plaza de Habana (Boulevard) som är lite trångt. Här var det också fullt men lyckades iaf få ett bord. Syrris,Horst,Carina, Cata och Ann som det var ett tag sen vi träffade. Trevligt också.
img_6636-640x480
Och så om det inte vore nog så åkte Syrris och jag med Horst och Carina till La Mata och Foodfline. Man måste ju äta också och hur kul är det att laga mat i värmen?
Köttbullarna är svingoda där :-D Potatismoset också och utsikten. Horst fyllde ju år så vi firade lite extra :-D
img_6639
img_6571-640x479-2
Ja så drog vi i väg till Marga och Birgitta som ringde till Horst om råd. Sååå kuuul att se deras otroligt mysiga lägenheter som dom just tagit i besittning. Välplanerade och trevliga vägg i vägg och den stora uteplatsen med många möjligheter!! Jag brukar inte vara avundsjuk på nåt…men lite är jag nog nu…Vilka kap dom gjort! Grattis!!!
Tog ingen bild, dom måste få lite lugn och ro hahaha…
**********************************************************************************************************
Ja nu har jag väl förbrukat alla GiggaBajtar jag fått? Hu och hu :(

Kram så länge…P ♥