Torsd 18 april, sol 19 gr ♀♫♀♫♀

Hej!

I dag var det en fantastisk dag med mycket sol men det hade jag ingen nytta av för har haft/har en hemsk magkatarr…Kaffet i går på eftermiddagen och ett olyckssaligt intag av en tjock ostskiva på kvällen. Tål inte ost. En som heter Havarti går bra i bland (inte samma typ som hemma) har tunna skivor med lite ihåligheter.
Ja så denna dag har inte varit kul alls. Orkade inte gå ut och välkomna Teddy och Marita, systerson med novia. Men i morgon ska det väl vara bättre. Om jag håller diet som vanligt….
Glott på TV en hel del, handlar nästan bara om all korruption hela tiden, politiker, prinsessor, företagsledare och så har dom sytt in Guardia Civils polischef i Torre. Nåt han gjort för 6 år sen tror jag och att han har besöksförbud mot sin exfästmö som han överträtt…Håhåjaja…Finns det några snälla barn i denna värld?
Men priset tar ju talibanerna och andra läskiga typer i övriga världen. Fy f-n vad mycket ondska det finns :(
Ha en bra kväll, jag ska kurera mig. Sova om jag kan, det brukar göra susen.
Ni får titta på Hamids bild över rosa saltsjön.
IMG_0076

På lördag sjungs spanska julsånger av kyrkans kör i Vita Kyrkan 19.30. Vackert i kyrkan och vackert att lyssna på.
Det är varje dag nåt fint i Torrevieja nu, kolla här:
http://www.aktivitorrevieja.com/sve/kultur/agenda/utv_begiv.php

Gokväll/ P ♥

 

Onsdag 17 dec, sol,17 gr ☼☺☼☺☼

Gokväll…
Vet inte om jag kan lägga in nån bild men smyger in en i alla fall :)
Syrran och jag gick ju ner till Deni´s i går och i dag också. Solen är varmare där :)
Tyvärr fick jag dåligt kaffe där i dag av en ”äldre herre” som brukar vikariera när nån är borta och nu är två borta. Daniél och Yammi. Jag sa till Paki som jag kallar honom (ja inte till honom) att vem gjorde det goda kaffet i går? Det var jag sa han. OK, då gör du det till mig hädanefter :-) Bra propina blir det. Dricks alltså. Fast den andre är lite ”anners” så han kanske blir arg…Stora problem va? Förresten var vi till InaE på fm
och det kaffet och tostadan var bara perfecto :) Blomma på ”ytan”.
OK, haft mycket att stå i…smyger in en bild från i går, I dag fanns folk i bikini på stranden samt mannen som alltid går 100 ggr fram och tillbaka :-D
IMG_4326

¡Hasta pronto ! P ♥

Sönd 14 dec, regn,16 gr ♣♦♣♦♣

Hej!

Gissa om det regnade i dag. Jag blev  överraskad för jag hade inte sett på väderleken
pga en liten flygtur i går.
Hela dagen mulet också öste det ner rätt rejält.
Vi hade bestämt att bjuda Ditte och Bosse på lunch eftersom dom hjälpt oss så mycket.
Ja man kan bjuda ändå men nu var det extra viktigt :)
Dom valde Mundo Pequeño på Calle Marcelina 44. Norsk restaurang. Rakt upp från
norska affären Scandigo och in en bit i Nueva Torrevieja. Ditte och Bosse bor rätt nära där.
Jättekul, vi har ju inte setts på ett tag och på tisdag åker dom hem en sväng.
IMG_4318
Maten var verkligen god!! Jag tog sjötunga med hollandaise, Bosse revbensspjäll, Syrran och Ditte kycklingfilé med Serranoskinka. Supergott helt enkelt!
IMG_4319IMG_4320
Vi satt ute på verandan och regnet öste ner men fanns ju tak och väggar. Blev lite kallt men det gick bra. Dom hade varmt där inne och fint men vi är ju vikingar :) Fast mina sockor var ju blöta i sandalerna, men lite vatten är ju inget att bry sig om.
Här är La pareja: Tack för trevligt sällskap!!
IMG_4323
Ja sen gick syrran , Ditte och jag neråt för vi tänkte fika nånstans men kom inte så långt. Det forsade på gatorna och det var svårt att korsa dom så vi vände hemåt och fikade hos mig i stället. På med AC:n så blev det riktigt behagligt. Sjöblöta skor och strumpor fick jag byta så klart :-) Men kul var det. Knappt en människa ute, bara vi :)
Spanjorer går inte ut i regn :)
OK, Lex satte på sig vinterstövlar och gick på Misa. Vet inte hur många det varit veckan som gått , men många.
*****************************************************************************************************
Blev en trevlig dag, regnet till trots och i morgon ska det visst regna lite till. Men sen så, efter regn garanteras sol  :)
Ha en bra måndag! Kram P ♥

Lörd 13 dec, sol och 18 gr ☻☼☻☼☻

Hej!

Blir kort i dag med. Är trött. Flugit. Det jobbigaste är inte flygresan utan före och efter.
Åkte med SAS. Mycket bra, trevlig personal med Luciaglitter i håret. Bjöd på pepparkakor :)
Inchecken som man ska göra själv gillar jag inte men det är inte svårt. Hade ingen skrivare som funkade annars kan man ju göra de själv hemma. Jag ville ha en fönsterplats så då vågade jag inte dribbla själv och så f-b mycket folk. Men till slut så kunde den enda tjejen komma loss från alla andra som ville ha hjälp.
Det bästa var att jag fick tre säten ensam :-D Såg att det var bara obokat på några rader. Fajn! Men sen måste man ju gå så himla långt till gaten och ännu värre i ALC där man hamnade på ”salida” dvs avgångshallen. Så en mil att gå och inga vagnar :(
Inte heller vid bagagebandet utan i slutet av hallen med bagagebanden :(
OK, jag överlevde men har ju ingen kondis…Får tänka om till nästa gång.
IMG_4308
IMG_4304
Åkte med en supertrevlig taxichaufför – nr 62. Han hade ett snyggt namn men minnet är kort. Hans mor är/var fransyska. José- Miguels bror var också där. Jag skrattade för dom trodde jag hade en väninna med men det beror på att alla förnamn ska vara med
på skylt och till myndigheterna när dom hämtar i annan kommun som i detta fall är Elche. Flygplatsen heter ju numera Aeropuerto de Alicante-Elche. Dom har börjat fota taxin från andra kommuner och dom ska inte få hämta mer än 6 ggr/mån men sista ordet är inte sagt ännu. Hur skulle det vara om dom inriktade sig på svart/privattaxi i stället?
Alla andra betalar ju skatt som min taxikille sa.
****************************************************************************************************
Iaf så var jag vansinnigt trött i fötterna efter att ha gått med stövlar….
Syrran fotade fina skor på gågatan i centrum i går, fanns flera , hade jag haft dom på hade jag inte varit hemma ännu :-D
012
Ja så var man hemma igen eller borta….man vet inte var man hör hemma…
Vemodigt att lämna ”de mina” men jag har ju ”mina” här också. Är kluvet att ”bo” i två länder – ja som alla vet som gör det. Har haft en jättefin vecka men sen blev biljetterna
liknande ett rån :) Var bara att boka och åka om jag inte skulle bli kvar in i januari.

Ha en bra söndag! Här ska nu sovas i kapp…I morgon väntar trevligheter tror jag :-D
Kram P ♥

 

Torsd 11 dec, sol 18 gr ☼♦☼♦☼

Gokväll!

Det är varmare i Torre nu hör jag, 18-19 gr men det går nog ner snart, det är ju ”invierno” dvs vinter. Men snart vänder det igen och blir ljusare.
Här hemma är det kolmörkt men inte kallt. Sol ett tag i dag. Men jag stannade hemma
iaf. Har inga bra skor att ha här. Har ju en tå som är vinklad så den gillar bara sandaler och inte tak på dojorna. Ja då blir det strax svårare. Folk glor om jag går med sandaler här :-) Skulle ha opererats en gång på Torre hospital men efter många timmars väntan så fick jag panik och sprang till bussen. Lex efter…”du kan ju inte sticka i väg så där” sa han :-D Jag tänkte på att nu var kirurgen trött och bara att hålla på att såga där kändes inte så fräscht :) Ja ni som hängt med i bloggen kommer väl i håg detta :-) Dom ringde när vi satt på bussen…konstigt att det blev min tur just då. Lex svarade att jag blev rädd
och fick panik :-D Jaha sa dom bara och sen ringde dom flera ggr och jag sa att jag inte hade ont längre. Killen sa att det var ju ett mirakel. Milagro alltså :-) Fast det får jag lida för på vintern här hemma när man inte kan ha sandaler :)
Ok, det var ju ingen kul berättelse för er men jag har en tendens att fly :-)
IMG_2692
Just nu är Lilla I med mor på väg ut till marknaden utanför. Hon vill lyssna på Amy Diamond. Lilla I gillar att sjunga vilket hon gör även på morgonen :-D
Lill-J är hos en kompis och samma med lilla R :) Snart droppar dom in och det blir liv i luckan.
Såna här ”vepor” borde ha hängts upp nu nere i Torre eller så kommer dom upp.
IMG_0810
Ja jag har lyckats hitta en biljett som inte rånade mig –  fast dyr – så snart åker jag tillbaka. Hade jag väntat hade jag inte fått en enkel för under 3000:- om jag inte mellanlandar i halva Europa :( Och det gör aldrig tanten…
Passar bra för ingen är hemma nästa vecka och sen åker min J med novio till Gran C.
Kan hon behöva för att vila handleden. Hon fick 9 mån väntetid på Sabb sa dom i dag och remiss till en annan hade  inte kommit fram…Fick ett brev att hon inte fick tid inom vårdgarantin…Den är väl 3 månader…Sörprajs, sörprajs. Dåligt med handkirurger antagligen. Men hon kan nog inte jobba snart känner hon. Det spränger ända upp i axeln…
*****************************************************************************************************
Nu ska borgerliga kommuner ta emot flyktingar också…Sörprajs sörprajs också :-D Ja så sa dom på TV nyss…Kanske jag hörde fel :)
God natt
Att tänka på inför nyvalet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carinabergfeldt/article20002640.ab

Ha en bra kväll och fredag/ P ♥

Ond 10 dec, sol 15 gr ‼☻‼☻‼

Hej!

Ja vädret i Torre skriver jag i rubriken. Är det en Spanienblogg så är det :-) Men här hemma är det inte kallt men har regnat och blåst hela dagen. Alltså har jag inte varit ute.
Har titta på TV massor i dag. Ja vad ska man göra. Men intressant med Nobelpristagarna och allra mest speciell var pristagaren i litteratur! Vilken historia han har bakom sig! Patrick Modiano som han heter. Fransman. Undrar om han är lättläst?
Som ung var han bildskön!! Inget fel nu heller vid 69 år.
Som underhållning är ju festen rolig. Dom skålar stelt i början, man skulle väl hälla i sig hela när dom skålar för ”Knugen” :-) men nu ser jag att folk blivit mer uppspelta :)
Och fredspristagana var ju otroliga på att tala. Malala bara 17 år talade så länge så man
blev alldeles matt. En man sprang fram på podiet med en flagga…Otäckt att komma så nära.
IMG_4985
Ja så mycket mer har jag inte att säga, Ha en bra kväll och torsdag!
Kram P ♥

 

Tisd 9 dec, sol, 16 gr ♪☼♪☼♪

Gokväll!

Ja i dag var det den Inmaculada Concepción eller rättare sagt Jungfru Maria och den obefläckade avlelsen. Obs stavningen :) Alla skriver fel, dock inte jag, i dag…
Man tror att den har en annan betydelse än den har. Väldigt invecklat det där :)
Men hur som helst är hon fri från skuld :-D Det är en lära som säger det.
Men jag fick en bild av syrran på processionen med María:
019 (1)
Och en på granen:
013 (1)
Och krubban:
014
Här hemma har vi egen krubba och alla möjliga små julöar här och var :)
IMG_4289
Och jag har fått en egen pepparkaka :-D Undrar när jag får äta den?
IMG_4295IMG_4297IMG_4287
Lyckades gå ut och handla lite. Lugnt, alla är väl på stormarknader och också jobbar för än är det inte jul.
Min J var hemma på lunchen och då fick Iris springa en stund på golvet i köket. Vad hon inte gjorde det var att lägga tillbaka henne i sin stora koja :) Jag stod som förstenad och hörde hur det prasslade i ett annat hörn än hon bor. Ringde J som sa att ”Herregud, jag glömde att hon var utanför kojan. Lägg tillbaka henne” !! Jaaaag skrek jag. Hur gör man!! Ta henne under magen…hon stack under en hylla. Hon måste ha tillgång till sina skålar och hö sa hon…
Jag lyfte hyllan och då stack hon in i ett hörn…Lyckades med vantar på att lyfta i henne. Helt slut blev jag…Har aldrig tagit i en sån där liten best :-D Puh säger jag.
**********************************************************************************************************
Då så kan jag glo lite på TV. Inte för att det är så mycket positivt men fredspristagarna ger lite hopp i år.
*******************************************************************************************************
Lille R har varit på jiu jitsu så han sover redan :) Lång dag.
Lilla I sjunger och måste sova nu och ”lilla” J försöker göra en hemsida :)
Snart är det lugnt i kojan här hemma.

Ha en bra kväll och onsdag! Kram P ♥