Onsd 26 nov. sol,20 gr ♫♦♪♦♫

Hej!

Onsdag och solen sken. I natt öste det ner!! Jag orkade inte gå ut och flytta mina blommor så dom såg inte roliga ut. Dom som hade blomster var sönderslagna och vatten på faten. Dränkta. Jag hade ju vattnat i går morse :)
Kan man lita på vädersajterna här? No, njet, nix, nada. Det stod inte att det skulle regna på natten vad jag vet. Men tyvärr ska det nu bli ostadigare…regn och på lördag 9.7 mm och blåsigt… Vale, vamos a ver…
IMG_4994
Kan bli så här varnas det för:
176
OK, får bli som det blir.
Movistar, ADSL, känns det igen? Lex ringde i morse igen och då till samma ”felanmälan” som i går. En Manolo sa: Dom kommer på fredag :-) Jag tänkte bara att ja visst så klart dom kommer då det är marknad. Har aldrig hänt :-)
Senare hade vi dejt med Mats och Marie-Louise hos Ali. Innan vi skulle gå så ringer syrran upp och sa att hon nu hade ADSL i sin nya lgh…”Han” hade ringt på porttelefonen som hon inte brukar öppna och hon fick nån tanke på att det kanske kunde vara nån intressant figur. Och öppnade. Han ringde inte ens till Lex före som lämnat ut sitt nummer 20 ggr :-D Ja vad säger man…Fredag va…nejnej…i dag så klart. Dom har ingen som helst koll på vad deras inhyrda tekniker gör verkar det som.
Ja då var det klart efter ett evigt tjatande. Skulle ha kollat den giftgröna bilen till nästa gång :-) Men jag ser den kanske på stan.
********************************************************************************************************
Mats och Marie-Louise åt räkmackor hos Ali. Lex och jag tog korv och mos. Lika gott som vanligt! Sen gick vi och kollade på syrran lgh och där var Miguel och satte upp lampor åt henne. Han kan inte bara måla bra,  han kan allt :-D Guapo :-D
Sen åkte vi upp till oss och kollade rummet. Mats och Lex tog in hans säng dit :) Mats är stark. Ja det var ju himla bra. Det hade dröjt annars för den är för tung för oss veklingar.
Tack för hjälpen Mats! Få se när du får flytta tillbaka den :-P
IMG_4127
Han skulle sen sova siesta men kunde inte :( Vi får se i natt om han kan sova där :) På dagen är det ju mer oljud nere från gatan. Han får väl sova i mitt sovrum på dagen då. Hoppas det går bra :-D Annars får det bli förråd…Men han vänjer sig nog… På natten är det ganska tyst nu på vintern.
*********************************************************************************************************
Ja det hände alltså lite bra saker i dag…Roligt att träffa La Pareja från El Paraiso. Långt mellan gångerna, tur att Mats bloggar också så man får läsa hur dom har det :-)
IMG_5012
Ovan ser det mer befolkat ut nu när restaurangen Las Columnas kommit hit. Gammal bild alltså.

Ha en bra morgondag! Gonatt! P ♥

Tisdag 25 nov, sol 21 gr ☼♣☼♣☼

Gokväll!

Fin sol i dag också, lite skyigt men minst 21 grader. Jodå, tog bilden i dag :)
25 november…Det är ju vinter. Invierno.
IMG_4118
Syrran och jag gick till en järnis och lite Chino och kollade grejor som vi trodde vi behöver. Jag köpte bl a den här. Trodde jag måste binda upp den på gallret i Lex rum men den fastnade hahaha…Magnet på baksidan som jag inte tänkte på.
Han har inte sett den så han kanske inte vill ha den :) Men han gillar ju att titta hur många grader det är.
IMG_4124
Ja så blev det lite mer småsaker…Krokar, sytråd, en duschslang eftersom min läcker. Den nya får jag inte fast :-D Men måste ha lite styrka i nyporna men det har jag inte.
Får se när Lex-Alfred kommer hem :)
Vi gick på Avd de las Habaneras och deras mosaik tycker vi faktiskt om. Nåt annat skulle ju inte gå för folk genar ju överallt. Dom hade t.o.m gått i cementen innan mosaiken kom på plats :-D Orkar inte gå till övergångsställena. Har själv genat :)
IMG_4111
Vi funderade om dom haft nåt ritning/plan för läggningen. Klart dom hade. Färgerna är ju spridda liksom.
******************************************************************************************************
Vi fikade på Deni´s. Tittade ut över folkmyllret :) Cyklade var det en hel del som gjorde Töntar :( Räcker väl med alla promenadmopeder. Dom går ju ganska sakta och behövs.
IMG_4113
Syrran fick gallergrind i dag. En helt annan typ men verkar inbrottsäker. Kastiliansk sa Lex. Jaha…
Men nån ADSL och telefon har hon redan fått säger Movistar. Så synd att det inte fungerar då…Det fungerar i hennes nuvarande lgh som vanligt. Dom har gjort fel helt enkelt. Dom har klarrapporterat jobbet av misstag. Lex har nu ringt ca 10 ggr och alla har samma budskap. Det är klart och installerat. Ja utom dom i Latinamerika för dom fattade inget. Dom sa från 15 till 25 dagar och i förrgår 48 timmar…Synd att man har anlag för högt blodtryck.  Lex säger inte om att det är skandal, katastrof eller att hon inte kan flytta…Han säger bara OK, och så får dom hans telefonnr för 10:e ggn. Nu sa jag i em att nu ringer du avdelningen för felanmälan. Det är ju ”klart”. Säg att det inte fungerar!!. Dom sa att – ja men det är ju klart hahaha…Då sa han ”men ingen har varit här och det fungerar inte”. Hon tog hans nummer igen och skulle återkomma…
Röd telefonRing,ring, bara du slog en signal ♫♪♫♪♫♪ Fy f-n för dessa bolag. Amatörer!! Finns inget bra ord i spanskan för amatörer tror jag. Diletantes?
*******************************************************************************************************
Det fungerar oklanderligt när man väl fått in det…Men hur få in det? När folk vill gå ur tex från Vodafone så kommer dom inte ur det. Har flera exempel på det…I morgon får jag tänka ut nån strategi. Synd att jag inte vet vad firman heter som installerar. Grön liten skåpbil. Och på kvittot syrran har från förra ggn står det ingen ledtråd. Frågade Matte också som vi öppnade åt firman för . Han var latino och heter Segundo. Får  efterlysa honom. Ut och spana efter giftgröna furgonetas :-D försökte gå in i min gamla mobil och kolla om numret var kvar men SIM-kortet var för stort…
Tror jag slänger ner en kabel från min router på husväggen :-D

OK lyxproblem, inte behöver man internet väl. Näääedå. Lugnt och skönt…Sova kan man göra, klok som en uggla :)
sova

¡Buenas noches!  P ♥

 

Månd 24 nov, sol,22 gr ☼☼☼

Hej!

Madre mía vilket väder i dag. Sol i princip hela dagen. Såg jag inte på vädersajterna…
Men tog mig i kragen och ”jobbade” lite…Ja ni vet nu att det är gardiner hela tiden. Nålade upp dom och tvättade dom gamla – i maskin. Av en slump så var båda – dom jag hade och dom jag fick av syrran likadan färg. För fönstret och dom andra för terrassdörrarna. Men nu är väggarna hemska. Nån konstig blå färg :-D
Vilken skillnad iaf så fint det blev. Ja inne i mitt sovrum alltså.
*************************************************************************************************
Jag ville inte laga mat så jag sa till Lex att jag vill gå till Deni´s. Det ville han inte så jag sa ”om jag bjuder då”? Ja OK sa han då. Och han hade tur…dom hade paella!! Hans favvorätt. Jag tog en omelett med champisar och några få papas fritas. Syrran som hängt på drack kaffe och åt en glass. Hade ätit hemma.
Folk solade, fler än som syns på bilden.
IMG_4107
Daniél var som vanligt på gott humör. Han är otrolig. Unik!! Liksom Ali. Alltid lika trevliga båda två. Lex frågade Daniél om han läst om en expresident i hans hemland Portugal som åkt in i finkan för korr som vanligt. Lgh i Paris för 3 milj E och 20 milj E på nåt konto. Jo då det hade han. Han hade mycket att säga om detta…och rolig var han också. 13 arbetsdagar kvar innan han får åka hem på semester. Han räknar ner :-)
IMG_4104
Vi gick hemåt och in i en Chino för att leta ”krokbräda” att sätta på väggen i garderoben.
Nej fanns inte. Får bli en ferretería i morgon. Men hittade annat som man inte visste att man behövde :-D
Innan vi gick ner så var vi in i möbelaffären som vi har som granne. Säng!! Ja jag slog till på en med inga träribbor. Var nån platta av nåt slag. Tjock madrass. Lite hård och säljaren predikade om att det är bra för ryggen och jag orkade inte argumentera emot :-) Så skrev tjejen priset och jag tyckte det stod 762E…Hm,  lite för dyrt sa jag…Dom tittade häpet på mig och Lex också. Det stod 76.20E. Lite skillnad och den var ju billig då :) Ja det beror ju på hur den är nu då men sämre än min nuvarande kan den ju knappast vara. Har ju tre madrasser i fall den är för hård också :) Man ska inte gå över ån efter vatten :-D
Den här bilden är från 13 nov…lite skillnad på ljus….
IMG_4035
Apropå gå över ån…1966 så bodde jag i Midsommarkransen, förort till Estocolmo.
Var inne i stan en hel vecka för att leta efter en vinterkappa. Den skulle ha A-form…
Ja ni förstår. Inte för att jag var tjock men såna satt bättre på mig som är (var smal över axlarna och bredare över stussen). A-form sa dom :-) Den skulle var grå för jag ville färgglad halsduk och vantar :) Provade 100 tror jag. Så gick jag förbi en liten butik  där jag bodde. Kappor i fönstret. Gick in. Där hade dom den absolut bästa kappan som jag sett. Precis sån ville jag ha. Lite lång, man skulle väl ha korta då har jag för mig?
Ja så kan det gå, letade i onödan när jag hade den i kvarteret :)
IMG_4036
Nu är det natt, kolsvart ute. Men 19.2 grader. 22.8 gr inne. Tack Peter för termometern jag fick! Gillar den skarpt :) Särskilt när solen gått ner eller innan den kommit till hörnet
där den sitter längst in.
Nyss blev jag av med en estufa, gaskamin. Tjatat länge. Den är ny men jag tål inte gaslukt. Den gamla luktade inte lika mycket, nästan inget. Tog tid för Lex att bestämma sig. Men nu kom han hem och gick direkt och hämtade den. Antagligen moget övervägande på Torreoro som han varit och fikat på.
Skrev en lapp med ”nueva estufa” på. Hoppas någon som verkligen behöver den tog den. Ny gaskamin. Och en bombona medföljde. Gasflaska. Allt var kontrollerat av Repsol så den är säker. Man får ju egentligen inte ställa ut saker men det gör ju alla ändå. Lex gick runt kvarteret och när han kom tillbaka var den borta :-D Nu har vi den gamla kvar om Lex skulle behöva den i sitt rum i vinter…Troligtvis inte…snacka om varmt där i växthuset hahaha…Sol på precis hela dagen.

Vale , ya estoy lista…OK, jag är klar :-D
¡Buenas noches! P ♥

Sönd 23 nov, mest mulet,22 gr ☻☺☻☺

Hej!

Skönt att söndagen är över…men vad säger jag? Man ska ju leva i nuet, vive el momento eller hur? Känt mig ångestfylld utan anledning liksom…jag tror att jag inte tål att det är sån misär här i bostaden :-D Blodtrycket stiger av att jag inte orkar så mycket och på det lyfte jag en stor plastbalja med gardiner i vatten och fick hemskt ont i ryggen.
Lex hade lyft ur den när han duschade och sen stod den kvar på golvet…Han trodde jag skulle göra detsamma innan jag sköljde dom.
Jo jag tvättar fortfarande gardiner :-D Fick ett par som syrran ratade. Jättefin färg som också är lilahållet…Har redan glömt exakt färg men dom sitter uppe i mitt sovrum.
Då – var jag ju tvungen att ta ner dom som hängde där som också har nån sån färg.
Men nu lade jag dom i maskinen. Dom är dubbla med mönster och omönstrade bakom.
Och så kan jag ta ner ett par gamla blommiga IKEA-gardiner. Nån gång blir det klart….
*************************************************************************************************************
Sånt här väder är det inte nu. Nästan hela dagen var det mulet, liten solglimt på em. Och det ser lite skumt ut på v-rapporten men varmt är det. 22-23 gr.
IMG_4983
Som om det med rygglyftet inte vore nog så satt jag sönder sängen :-) Spansksängar har ju ofta såna där breda ribbor som går in i järnkonstruktionen. En enda ribba hoppade ur sitt hål och det kändes som att jag skulle ramla i golvet :) Fällkniv liksom.
Ja så nu sovs det osäkert :) Måste köpa ny säng rapido!
Ja man har stora bekymmer :-)
****************************************************************************************************
Brun katt bortsprungen!
Syrran skulle slänga sopor i kväll och då stod en dam där och frågade om syrran sett en brun katt. Det var damen det brann hos i huset mittemot. Hon talade engelska. Branden startade i köket och hon visste inte hur. Hon har flera katter som hon lyckades mota in i sina burar men denna katt hoppade från 4 tr. Folk hade lagt kläder under så den klarade sig men är nu bortsprungen. Ser ni/nån en brun katt, speciell färg på den så kontakta baren i hörnet nedanför Ali´s bar. Syrran antog att det var den baren under oss…Kanske den gått till ödetomten bakom muren snett emot baren Lule? Där matas ju katter bakom dörrar med hänglås.
katt
Hoppas den hittas så den inte far illa. Damen hade fått åka till sjukhus för hon fick rök i sig.
Ja då kommer man osökt in på att nya marknadsplatsen håller på att asfalteras. Kanske öppnas i januari är sista budet. Bra då kommer bomberos, ambulanser, hantverkare och taxi fram på fredagar på 10 gator här. Och jag har aldrig fattat var alla bilar finns från fredag morgon på dessa. Vart tar dom vägen? Får jag väl aldrig svar på…
Här är ”nyheten”:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/torreviejas-nye-markedsplass-faar-asfalt/d.epl?id=2190788
******************************************************************************************************
IMG_4989
Läste att genomsnittslönen för spansk vuxen som har jobb är 18.505E/år
Det är väl alla 1000-tals politiker som dra upp lönen till det genomsnittet…
Finns ju hur många borgmästare som helst. Lex läste om ”vår” gamla alcalde som sitter i finkan. Hur bra han har det :-) Antagligen privilegier…Tror det var i El Información som han läste det. Ja bra är det väl inte men jämförelsevis kanske…
Men - nästan 6 miljoner arbetare har minimilönen som är på 9034E/år
Ja sen alla som inte har lön…ca 25% av dom arbetsföra har inget jobb alls.
Spanska skatteverket kom med den rapporten nyss.
Lite trist info men sann…

¡Buenas noches! P ♥

Lörd 22 nov, molnigt, 21 gr ♀♪♀♪♀

Hej!

En dag som var väldigt osolig. Molnigt och ibland försökte solen att titta fram men nej :)
I morgon lika men kanske una gota de lluvia…en regndroppe och även på måndag. Vi får se.
****************************************************************************************************
Cata kom med bilen så vi (jag) passade på att få åka till Movistar och se vad dom hade för vanliga gammeltelefoner…Uruselt hade dom men jag köpte desperat en utan display. Billig och fungerar. 22E tror jag det var. Syrran köpte en annan typ.
IMG_4100Den är mycket mindre än den ser ut. Men fungerar :)
Får lämna tillbaka den andra på Miró.
Cata hade varit till IKEA med en väninna., titta vad hon köpte åt mig :) Fina servetter fick jag. Jag kom inte på nåt jag behövde. Säng men det är ju lite svårt :-D
Vinterfint står det på servetterna  :-)
IMG_4101
Ja efter denna stora shopping av telefoner gick vi till InaExpresso. Iván jobbade och det blev jättegott kaffe. Jag drack vatten och en tostada med bara smör. Vågade inte utmana ödet (=magen). Sen åkte vi upp till Cata och tittade på inköpen och sen hem.
Ja så blev det matlagning. Salmón, (laxkotlett) stuvad spenat, potatis, morötter och judías. gröna bönor. Gott, gick ner :)
***************************************************************************************************
Så blev det ett hemskt oljud utanför – alarm från ambulans, polis, och brandkår!! Tittade ner och det var tydligen brand i huset mittöver där vi brukar hyra aticon. Fy alltså :(
4 polisbilar, 1 ambulans, två stora brandbilar, en ”chefsbrandbil”. Resurser!!…Man ser rök ganska högt upp på bilden efter att bomberos gått in. Dom kom ut efter 5 min och drog in slangen. Tydligen lättsläckt. Olja på spisen?
Men tänk om det varit värre och marknad? Just där vid porten finns inga stånd men spärrpinnar i gatan längst ner. Då måste väl pinngubben ut först :-) lås på dom flesta.
IMG_4098
Lite spänning på eftermiddagen :) Bra att det var nåt enkelt att släcka.
**********************************************************************************************************
Vi såg fina hus på väg till bilen, Cata och jag. Välbyggda. Vi fantiserade om att det var nån med pengar som byggt så gediget här. Politiker sa Cata :-D
IMG_4090
Och här, se så många takkupor!! Vi diskuterade om det heter så…Men det gör det väl..?
IMG_4091
Ja man tappar ord när man inte bara pratar svenska :) Ibland vet jag inte vad saker heter…Totalt tomt i pallet :( Men åldern kanske har med det att göra också.
*****************************************************************************************************
Nu ska jag sluta men först vilken fin bild på ett resmål som min dotter ska göra efter jul.
Det blev inte Irland. Dom vill ha sol :-D Avundsjuk, ja inte på solen men det är mina hemtrakter till och från i många år – och under hela 1992. Playa del Inglés på Gran Canaria. Mas Palomas alldeles nedanför ligger hotellet, fanns nästan bara det då…
Hon är nyfiken på hur det ser ut i stan nuförtiden. Var ju med många ggr…Hon får fota!
Gran C

Ha en bra kväll och söndag! Kram P ♥

Fredag 21 nov, moln/sol 21 gr ☺☻☺☻☺

Tjena!

Solen, var den här i dag? Jag var tvungen fråga Lex om det :-) Poco sa han :)
Mercadillo i alla fall :)
IMG_4068

Ja så var fredagen nästan klar. Kom inte ut på nåt, var lite seg på fm och så blev det innejobb i stället…En halv groda om man tänker på Görans bild i går :-) Ja den innehöll inte så mycket annat än att försöka få rummet klart. Nålade upp gardinerna i rätt längd. Ont i ryggen :( Stod vid Lex´s gamla antika strykbräda. Så klart var en längd längre än dom andra eller är taket eller golvet ojämnt byggt? Tror på det sista :)
Döm om min förvåning när Los Chicos kom med las venecianas. Nu trodde jag det skulle vara två men det blev en hel för båda rutorna. Dom hänger ju löst och inte är dom som persienner hemma men dom får duga. Dom kan ju inte sitta emellan rutorna eftersom det bara är en ruta :-D Men färgen var fin.
Nu är allt klart. Regnar det mycket få se om det är tätt och är det det så ÄR det klart :-D
Tog ett par bilder iaf fast det inte är klart med säng osv…Fått låna syrrans TV som är större och finare. Jag har nu Lex lilla TV i V-rummet. Bra så man inte missar nåt.
IMG_4071
IMG_4074
OK, färgerna är inte riktigt som irl men svårt få till. Större TV-bord måste till också :)
Ramón kom upp i kväll och kollade persiennerna. Vi var nöjda så nu kan han släppa detta jobb. Nu har han syrrans gallerdörr på måndag el tisdag.
*************************************************************************************************************
Två stora nyheter har hänt här i Spanien. Ja sånt vi har svårt att förstå kanske.
La Duquesa de Alba, en markisinna med gigantisk förmögenhet och slott lite här och var dessutom enormt plastikopererad har avlidit. En enorm stor grej här. Hon var gift sen tre år med en man som är 64 år. Själv blev hon 88. Har 6 barn som hon delade ut miljontals euros till för att blidka barnen när hon gifte sig med ”ynglingen” :)
Hon var tydligen väldigt omtyckt som person.
DuquesaDet som är lite kuriosa i sammanhanget är att hon har ett castillo (slott) i Lex hemby…denna lilla by med 400 invånare. Allt är väl arvegods vad jag förstått från sin far som var markis. Därav byn Mota del Marques. Bor nunnor där. Kloster nu då alltså. Ser inte så pampigt ut men verkar vara mycket mark.
**********************************************************************************************************
Den andra – som jag tycker – tragiska nyheten är att sångerskan Isabel Pantoja har åkt in i fängelse. Hon blev ju besatt av en ”uppkomling” som av nån konstig anledning lyckades bli borgmästare i Marbella. Han blev lierad med nån byggmästare eller var han nu var och ruinerade nästan stan på euros. Kom hem till henne med plastsäckar med pengar. En av dom värsta korruptionsskandalerna i landet.
Hon fick 2 år för vitvaskning och nu först efter flera år så är hon tvungen att skaka galler. Ja man kan tappa huvudet…man har ju eget ansvar men om man träffar en psykopat som också är borgmästare så kan man nog bli lurad. Hans fd fru är också i fängelse för samma sak. Här ser man boven och hon ser så lycklig ut…Han sitter inne igen, vet inte hur många år han har denna gång. 6 år är det…Det är många som sitter inne i den härvan men huvudpersonen hette Roca tror jag. Ingen vet exakt hur många miljarder Euro som försvann.
Isabel
Ja dessa två nyheter är vad Spanien sett på TV hela dagen. Begravning av den första och elände för denna fantastiska sångerska.
***********************************************************************************************************
Ja det var väl allt, kommer inte på nåt mer. I morgon får det bli mindre grodaktigt :) Får ägna mig åt att hitta en telefon som fungerar…verkar viktigt vilket operatör man har då tydligen.
IMG_4968

¡Buenas noches! P ♥

Torsd 20 nov, mulet 23 gr ‼♣‼♣‼

Hälu!

Mulet i dag men varmt, nån enstaka solstråle så ni behöver inte vara avundsjuka :) Ja på att det är varmt möjligen :)
Satte mig vid datorn kl 6. En timme, läste lite nyheter mm, blev trött, lade mig och vaknade halv 10!! ¡Madre mia! Jag hade ju bestämt att åka till Carre med syrran. Fick fart och 11.30 drog vi i väg – med taxi. Man ska orka gå där också…
Jag hittade en läslampa, dom som jag gillar med halogenljus. Undrar om dom är på utdöende? Bättre ljus finns inte. Köpte mina tvålar som jag tål.
Så gick vi till CC Habaneras och fikade. Supergott kaffe. Syrran hade varsin hembakta bulle som vi smög i oss :) Finns inte godare, ja ni vet hur sött allt är här annars.
IMG_4059
Men kolla vilken billig macka man kan beställa på det fiket!! Iofs står det small bread :)
IMG_4058
OK, lite stärkta drog vi ner till Miró. Jag köpte en vanlig gammeltelefon eftersom min här hemma ramlat i golvet 5011 ggr. Fasta linjen alltså.
Sen gick vi till AKÍ. Där hittade syrran dom ”ultimata” gardinerna :) Som hon letat. Nöjd :) Ja jag gick ut och satte mig i en fåtölj för att vila. Vem kommer och ska upp i rulltrappan? AC-Stefan med fru. Jättekul. Han hade haft en liten dust med Movistar innan i butiken deras :-D Ovanligt…Min telefon jag köpte på Miró fungerar inte hemma hos mig. Trodde man kunde köpa vilken apparat man vill men icke. Fungerar tydligen inte på Movistars nät. ¡Mierda! Som jag hållit på och läst en manual med minitext men icke, dom är lite efter här i telesammanhang men det vet vi ju redan. Tröttsamt. Orka tillbaka och lämna den…Kanske nån annan kan använda den som har fast telefon.
Billig. Koreansk tror jag. Gratis alltså.
Nedan en söt…bock? 195E lite dyr. Bredvid en estufa, gaskamin, billigare :)
IMG_4067
Och en fin julgran:
IMG_4064IMG_4066Allting lyser och plingar och har sig. Det är ju bara 20 november…Ja det är ju mörkt efter kl 17.47 0ch likaså före 7.49.
Så träffade vi en ”kändis” till!! Min kära limpiadora och amiga Lena. Kul!
Åkte hem med en annan bulle :) Man ska inte överanstränga sig.
grodaDen här fick jag av Göran vår kära mod på forumet. Han och jag har nog samma filosofi om livet :-)
Fast jag ska börja göra ingenting snart. Just nu har det varit lite snärjigt :-D Med mina mått mätt alltså.

Ha en bra morgondag! Här är redan mercadillo…¡Diós mio vad fort dagarna går!!

Kram P ♥

Onsd 19 nov, sol,22 gr ‼‼☼‼‼

Hej!

Ja så var det sol igen och lite varmare. Tur har dom som är här och haft dom som nu åker hem snart.
I dag kom Ramón med chico och fixade till hängrännan. (Ja Susan inte stupränna då :) ) Och tätade ev hål men nu vet man ju inte var det droppade in när det är sol.
Få se nästa gång det regnar. I februari eller nåt :-) Tyvärr hade dom inte las venecianas
med sig. Hade inte kommit :( Solen skiner in rätt starkt på em där tills den går ner. Men den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge :)
Syrran beställde en gallergrind till nya lyan. Inte dragspel, hon tycker dom rasslar för mycket :) Kanske får den på mån-tisd. Lite billigare för Ramón har nån på lager som passar. En sån här ni vet. Dom är bra när nån knackar på dörren för man behöver inte öppna den om det är nån granne som vill låna nyckel av el presidente :) Ja nån bov kan väl komma åt en med nåt vapen men så illa ska det väl inte gå :( Så kan man ha öppet så man får korsdrag på sommaren. Aj lav maj grind :-D Ja mina ballestas också. Dragspelen för terrassdörrarna och fönstret. Man känner sig säker men inte instängd :)
IMG_2640
Syrran och jag bestämde att vi skulle gå till Movistar och köpa varsin telefon. Min har ramlat i golvet 100 gr och hennes har lite konstig yta och går inte att få ren. Ja det ingår ju ”fijo”, fast telefon i ADSL-abonnemanget. Tycker det är bra då man ringer ”gratis” till alla fasta telefoner i Spansklandet vilket vi gör ofta. Ja jag och Lex förstås. Så har man gratis minuter till mobiler men vet inte vilka…På helger. Får väl kolla nån gång :-D
Vi skulle fika på vägen eftersom den butiken ligger på Caballero de Rodas.
När vi kommer en bit på väg så kommer en taxi och svänger ut, ser oss och vinkar. Världens absolut trevligaste taxichaufför. Miguel!! Taxi nr 1 :-D Han är bara för gullig den mannen. Ja det var längesen vi sågs så det blev många frågor – ja om min hälsa som han hört av Cata och även Perra sa han, osv. Men jag gick ju där och såg pigg ut och utan krycka också och han var glad för det :) Jag visste att syrran egentligen ville till Jysk så jag sa till Miguel att om du är ledig så åker vi dit :) Ja det blev ändrade planer.
Vi gick till en bar först. Hungrig, jag då förstås, hade ju varit uppe sen kl 6.
Hammis tog jag men den var jättekompakt!! Syrran tog en Cola Cao
IMG_4045
Lite småtråkigt centrum detta Punta Marina CC men vaddå det duger ju bra.
IMG_4046
Vi gick in till en affär som inhyser Movistars sortiment. Milar tror jag den heter…
Men jättekonstiga telefoner…tyvärr. Gick vidare till Jysk. Jag hittade inget. Borde ju ha en ny säng. Har tre madrasser i min och alla är för långa :-D Bara en järnstomme som är för en pygmé. jag är ju inte lång men vem har haft denna undrar jag. Köpt på Bazar Cariño utan att tänka på längden :-D Men jag ligger faktiskt bra iaf…så kanske borde spara nu efter mina ”stora” affärer :-)
Tjejen nedan var på en bild :-) Ser levande ut :) Ja man får väl hoppas det irl…..IMG_4052
IMG_4049
Rätt dyra sängar och madrasser tycker jag. Men jämför man med hemma så vet jag inte. Älskar min Kungsängen-säng hemma. Vill köpa en och transportera ner :-D Ja hur då :)
Vi tänkte ta en sväng till sen men så började jag tvätta gardiner i badkaret med nästan ryggskott som följd :( Tvättade dom två ggr och sköljde med suavizante…sköljmedel som jag faktiskt tycker luktar gott. Från Mercadona. Lukten verkar ha avtagit. Hängde upp dom blöta som jag fått tips om :-D Kul nåla upp blöta :( Dom andra två i morgon…
Dom färgade ingenting och inte krympte heller. Bra kvalité alltså men luktade ju illa.
Ja ni,  slit och släp :-D I min lilla värld….
Trista foton i dag. Lägger in nåt finare om jag hittar…Den här då :)
Havet

¡Buenas noches! P ♥

 

Tisdag 18 nov,sol,20 gr ♦♠☼♠♦

Tja!

I dag har det varit fint väder också. Lite blåsigt ett tag men soool. Ingen värmekälla behöver vi inomhus ännu. Bra det för vi fick elräkningen i dag och den gick på 117E
för två månader. Det var ju himla varmt i slutet av sept och oktober så jag var tvungen att ha AC på. Lite krasslig var jag ju också så då satt jag ju in en AC till. Men man måste ha det bekvämt, så är det. Kosta vad det kosta vill :-D Vi brukar deala om vem som ska betala mest och det är ju så klart jag. Det håller jag med om. Vi budar :-D Jag går alltid 5e under…och han ger sig. Jag betalade 75E och han resten. Han använder ju inte AC alls och varmvatten slösar jag med.. Jo jag är lite slösig :)
Just nu spar vi ju när andra måste ha värmekällor på. Solen är vår vän fr om nu :)
3
——————————————————————————————————————
Nedan en bild från 2009. Undrar när dom ska förbättra strandpromenaden från Cura och bortåt. Det har ju sagts så. Ingen större fara men det är rätt trångt på trottoaren vid Los Locos när det är högsäsong – som det känns att det är för jämnan här :) Nu blir
det  julmånad och in i januari fram till 6:e då det är julafton för los niños här. Sen dröjer det inte förrän det är den värstingstörsta högtiden Semana Santa. Påsken. 3:e april=långfredag
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Ja i dag var jag ytterligare lite mer förkyld men inte farligt. Lex gick och tog sin influensaspruta. Bra då kanske han slipper influensa och jag bli smittad. Jag har aldrig tagit nån…
”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
Flyttade in möbler i nya rummet. Och den svarta skinnfåtöljen :-D Jag blev av med den :) Och TV:n som han inte skulle ha där flyttade jag in. Ett tag var han borta länge och hur kan man vara det på denna terrass så jag smög ut och tittade. Då satt han i godan ro och tittade på TV i sin fåtölj i rummet :-) Det bådar gott :) Synd att jag inte får in TV-kanalerna så han hade kunnat titta på fotboll, Spanien och nåt land som jag inte kommer ihåg. På 4:an. Vi har bara TVE1 och 2,  24H. Och nån mer. En radiokanal också som jag aldrig sett/hört :-) Nu får han gå till Genaro el Torreoro.
F ö så får jag ta ner gardinerna och tvätta dom. Tål inte lukten fast den var svagare i dag efter natten med öppna fönster. Så får det bli :( I morgon.
Tidigt i morgon ska Ramón dyka upp med las venecianas  har han sagt. 9.15 :) Hoppas på det. Vi behöver persiennerna på kortsidan.
Nedan en gammal bild på Las Columnas. Och en rödtröjad novio :-)
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Vi hade beställt flytt av syrrans ADSL 10 nov. Inom huset förstås. Dom sa 15 dagar. Jag sa till Lex att han skulle ringa och kolla att det fanns beställning. Ville bespara mig högre blodtryck…Vilken cirkus och 6 samtal senare är vi på ruta ett. 4 ggr bortkopplad,
Det skulle ta 25 dagar…men om hon bytte nummer så 2-3 dagar !!! Ja men då gör hon det då sa han. Dom skulle ringa om 10 min. Ringde inte så klart :) 5:e samtalet sa att det var redan installerat i nya lgheten hahahaha….6:e hamnade vi i Santander i Spanien (alla innan i Latinamerika) Den enda vettiga som såg att beställning fanns och att vi ska vänta 4-5 dagar till…Vamos a ver. Han är ändå spansk Lex…ändå vet dom inte hur en order ser ut att flytta inom en fastighet…Svårt. Kanske folk aldrig flyttar inom ? Hur ska då inte utlänningar känna sig. Det slutar väl med att man får ta en annan operatör.
Lugnande bild :)
IMG_1777

Ja inte mycket mer att komma med i dag. Ett steg framåt och två tillbaka men vaddå man har ju all tid i världen :)

Välkomna ner Mats och Marie-Louise ♥♥

Kram P ♥

 

Månd 17 nov,sol 21 gr ♪☻♪☻♪

Hälu!

Ja det är måndag i dag och då ska det hända saker och det gillar ju jag. Och det hände sig att en trevligt man dök upp precis som han lovat – Bosse elektriker :) Så fick jag höra hemlandsdialekt också. Bara en sån sak :)
Han fick ett gediget jobb att dra tjocka ledningar till tre dubbelkontakter. Satt en fin strömbrytare innan för dörren och lampa i taket. Och han borrade upp konsolerna till
mina gardintänger men det fick jag inte säga :) Han var bara snäll mot mig för sånt jobb gör han inte normalt :-D
Sen var vi ner till syrran och han tejpade ett par eltrådar vid fläkten som iaf ska tas bort. Hon har varit lite orolig för den ledningen.
Vi hann gå ner till Ali och äta också för det tar ju tid. Gott som vanligt. Lex tog räkmacka och vi köttfärsbiffar och potatismos.
Hittade en gammal bild som jag tror Ama tagit el Ami från Ami´s  terrass.. Nån är skyldig :) Mina penningblommor är ju så små på bilden men dom går snart över kanten nu och jag ser att dom blommat för dom vita blommorna vissnar och blir bruna. Min hängatvätthörna är till vänster är borta. Fint rum i stället :)
IMG_4172 (1)
Medan jag var nere hos syrran hade Lex tagit bort allt skräp och sopat i sin nya lya :)
Verkar som han tycker det är mysigt nu för vi satte upp gardinerna. För långa förstås men jag nålade upp dom. Få se hur länge dom blir uppnålade :) Men dom luktar så himla starkt gardinerna så frågan är om jag inte måste tvätta dom :( Gu´vilket jobb alltså. Stryka fy…Men vi har alla fönster öppna och hoppas på det bästa. Men jag vet inte vad dom har i…köpte dom på en Chino. Tjocka är dom också. Det är rena bastun i
rummet så nån värmekälla verkar vara onödig. Än så länge – men solen ligger ju på där från första minut till sista. Tar ingen bild förrän jag gjort klart :) Första hemmahosreportaget någonsin :-D Det är väl för jag inte själv ska bo där :) Då kan ingen skylla mig för dålig smak då möblerna inte är mina :-D
Men ni är ju så nyfikna har jag läst i kommentarerna. Ja ni tjejer alltså. Män är aldrig nyfikna på sånt och inte läser dom bloggar heller och säger dom att dom tittat in så urskuldar dom sig hahaha…Ja inte alla då förstås :-D
Tomt på Cura men det tror jag inte, det var säkert solgubbar och soltanter där i dag :)
1442
Ni vill väl inte veta men min förkylning är fortfarande av det lättare slaget. Hoppas det får så bli, däremot har min LBH gjort sig påmind nåt hemskt. Det är väl för att jag försökte att reda upp i misären här innan Bosse kom. Bädda tex :) Tidigt uppe också.
Städat badrummet mm mm…
sAng_scream
Nu har vi ingen att vänta för Ramón verkar ha gått i ide :-D Men han kommer, nu är vi ju i hamn om det inte regnar in vill säga hahaha…men det får vi inte veta för det regnar inte här så ofta :-D Våra fyra byråar kom och syrran ”snodde” min, den var hög och jag fick en vit i stället. Fin är den och Lex har en hög byrå i samma stuk med svarta knoppar i mitt rum. Den får stå kvar där.
***********************************************************************************************************
I morgon blir det att inreda med möbler, ja om Lex vill…han måste ju få vänja sig lite :) Han verkade dock mycket glad i dag iaf när han såg hur fint det blir. Där får han ju lyssna på radio hur högt han vill tex :-)

Ha en bra kväll och morgondag! Pensionsdag är det ju…hurra! Lite tillskott i den för ögonblicket totalt tillplattade plånboken. Men man klarar sig, svälter inte.

Kram P ♥