Fred 12 febr, sol/moln, 22 gr ☼☼☻☼☼

Hej!

Dagarna går och här hemma var det fortfarande 5 gr varmt i går. Men i dag ska det tydligen vara ca 0 gr och då kan man ju frysa lite :)
Där nere så är det vattenläcka i taket i restaurangen under och man vet inte från vilken lägenhet vattnet kommer…Åh dessa läckor…Min lgh var det ju två läckor som en fontanero lyckats få bukt med tror jag. Gamla rör eller dåligt jobb…
Få se om dom kommer underfund med var det är för lgh som har otäta rör.
Målar gör dom utvändigt. Tror dom är klara med denna sida men målar invändigt på balkongerna i en ljusare kulör. Bild från Ama :)
Almudena målas (2)

I morgon är det ju marknad så då kan dom ju inte måla antar jag…Lex tog in allt på min balkong…skåp, kyl/frys mm mm och så lutade han sig ut och såg inte att kanten var målad så hans älskade vinterjacka är ”målad”. Synd :(
*****************************************************************************************************************
Ja inte har det hänt nåt mer här hemma. I morgon får jag ta mig ut och se om det går att gå i rullgruset. Kanske halt…Få se om barnbarnen kommit hem så jag får se dom äntligen :)
Mycket TV-tittande och lite rörlighet…Måste ändras på.

Kram P ♥

Tisd 9 febr, moln/sol, 20 gr ♀☼♀☼♀

Gokväll!

Ja så är det då tisdag och jag kollade vädret i Torre. Dom tre sajterna sa olika. En sa moln, en sol och en sol/moln. OK, men varmt har det väl varit.
Här hemma var det 5 gr i morse. Plus alltså. Men när jag äntligen fått på alla kläder och skor och …ja ovana :-D så småregnade det och blåste lite.
Men jag hade ju ett vänligt par utanför. Karin och Stig. Vi skulle möta Horst och Carina för att fika på Princesskonditoriet…Men det var knökfullt :)
Här berättar Horst för Karin om sin ”app” eller vad det heter. Parkeringsapp :-D
Karin står med min krycka :-D Ja i fall ni tror hon har ont nånstans :)
IMG_5399 (640x477)
Här upptäckte vi semlorna…Om dom var riktiga eller inte…troligtvis inte :)
IMG_5400 (640x480)

Ja så ordnade alla sina anleten innan vi travade vidare till Boullan:
IMG_5403 (640x480)
Karin gick in där och kollade om det fanns bord. Nej. Men efter att ha stått där och funderat så gick vi in igen och hittade två bord. Man skulle nog öppna kafé där!
Vi tog inte nån semla :) Mackor för alla utom jag :) Prinsess för mig som ätit lunch redan. Upptäckte att det är billigare där. Dyrt förr tyckte man men kanske dom sänkt för att konkurrera? Fast det var ju som sagt fullt överallt :)
Här ovanför på berget ser man före detta vattentornet. Där finns numera restaurang och kafé.
IMG_5404 (640x460)
I natt var det en smäll utan like på huvudgatan. Smash and grab som det kallas.
En data firma som är inhyst i gamla posthuset blev rånat genom att nån körde en hjullastare och krossade ett fönster lite högt upp. Hur kom dom in där. Gammal hederlig stege eller klättrade dom i skopan ? Står en stege utanför.
Man gör sig besvär med att köra en hjullastare från nånstans :) Otroligt.
Sumpan rån
Sumpan 3
Min dotter som bor nära sa ”jaha var det därför jag vaknade” :-D
*************************************************************************************
OK i alla fall var det en trevlig dag och så roligt att se mina Torrevänner och tillika Sumpan - och Uppsalavänner här i dag. Tack allihop!!
Snart åker alla ner till andra hemmet i solens land:-) OK, några veckor kvar…

¡Buenas noches! P ♥

Lörd 6 febr, moln/sol,18 gr ♀♫♀♫♀

Hej!

Varmt i Torre verkar det som – om solen är framme och antar att det var marknad i går :) Här hemma har vi i dag 4 gr + och inget vitt på marken. Grönt!
Snart börjar väl löven spira :-D
Lugnt är det. Inga barn hemma som jag kan hälsa på men dom kommer så måningom.
I går ringde Karin och frågade om jag vill följa med och handla på Willys. Så klart jag ville. Trots att jag hade hemkörning dagen innan så finns det ju alltid saker som saknas.
Tung kasse men snälla Stig bar den åt mig. Jag fick också sightseeing i nya området Annedal som gränsar men tillhör Stockholms kommun. Herreminje vad hus!!! Och fortfarande byggs det. Fina hus de flesta. !Gracias Karin och Stig!
Vi åkte förbi Droppen som har prisbelönta semlor och jag skickade med La Pareja två st. Hoppas dom vara goda :) Mina var det verkligen :-P Klart jag måste köpa två…OK, nu blir det nog ingen mer…
IMG_4985 (540x400)
F ö så konsumerar jag TV-program hela tiden. Finns ju riktigt bra program här hemma.
I kväll är det ju Mello och det vet jag inte men kanske ser jag på den. Ingen artist känner jag igen tror jag.
Den spanska uttagningen var klar för en tid sen och jag vet inte om den är bra. Det smärtar mig att hon sjunger på engelska :( Barei kallas hon. Bra pipa har hon :)
Barei
Här kan ni lyssna om ni vill, ta bort annonsen först…
https://www.youtube.com/watch?v=gqIsmOX0eV0
********************************************************************************************************
Ja så mycket mer har jag inte att berätta här hemifrån. Blir kanske mer om några dagar :)
IMG_5265 (640x480)

Ha det så bra så länge. ¡Hasta otra! P ♥

 

Onsd 3 febr, sol/moln 17 gr ☼☻☼☻☼

Hej!

Ja jag skriver vädret i Torre trots att jag inte har min egen väderstation att ”consulta”.
Här hemma i Sumpan är det lite vitt på marken och just nu 1 plusgrad. Inget jag orkar gå ut i idag. Måste vila upp mig efter resan.
Jag var ju orolig för en massa ”punkter” på denna resa…Antagligen för att jag har ont i knäet :) Man vet ju inte om man blir sittande i stolen och inte kan ta sig ur planet :-D OK, dom vill ju ha ut mig så på nåt sätt så får dom ju ut en.
Orospunkt 1: Taxi…han kom 2 min för sent. El guapo :)
Orospunkt 2: Hitta till Marga och Mats i Altos de la Bahía… tror jag. No problema.
Orospunkt 3: Checka in med krycka…No problema :)
Orospunkt 4: Säkerhetskollen. Där pep mitt handbagage!!! Aldríg gjort förut. Fick gå till ett bås och en tjej hade små pappersbitar som hon förde utanpå och inuti. Nån sa att det förmodligen letades efter ”pulver”. Ja och min teori är att den väska jag köpt som jag hade på bloggen och var ” mejd in Chajna” ger utslag för den stinker ju som det alltid gör om deras produkter. Impregneringsmedel eller vad det är. Man vet ju hur det luktar i dom affärerna. Ska bli kul vid nästa ”viaje” om den piper då också :-D
Flyg

Orospunk 5: Alltså folk är så snälla när man har krycka…Ska nog alltid ha det :-D
Marga`s Mats hjälpte mig mycket och när jag skulle gå av/ur flygstolen så stannade kön upp och en stor kraftig kille med vackert leende frågade om han skulle ta min väska!!! Va??? Jag vågade ju inte gå ut i gången och stoppa upp liksom…i fall jag inte kunde gå…Ja han tog den och jag fick gå före ut. Ja så fick jag den och tackade så hemskt mycket. Så tog Mats väskan på deras rullväska….Ja man blir ju glad. ¡Gracias M&M!
gladonojd
Orospunkt 6: Taxi utanför i regnet?…Dom hade byggt tak över taxibilarna!!! Otroligt!
Tog Taxikurir eftersom 020 var upptagna. Trevlig chaufför. Men han hjälpte inte mig in till porten med väskan. Ett minus :( OK, jag lyckades komma upp men har ju en lång trappa innan hissen.
Min dotter kunde inte komma så tidigt (visste inget :) ) och hon hade dessutom fått spruta i sitt onda ben…Äpplet faller inte…OK hon är normalviktig men jobbar ju på förskola med allt gå och stå och lyfta i åratal. Jag har ju bara suttit på en stol på jobbet :)
OK, det var långt om en så banal historia som att flyga. Men det var förr - nu är det förenat med viss möda och stort besvär. Egentligen var jag bara orolig för det där med kryckan men måste ju skriva om något…Och knäet…
?????????????????????????????????????????????????????????
Eftersom jag inte orkat handla nåt… så kollade jag på ICA Maxi om dom har hemkörning. Si det har dom. Ja då kunde jag ju beställa alla dom varor jag brukar handla, alla tunga som potatis, grönsaker tex…Leverans 8-11 i morgon. 129:- kostar det. Min J sa att hon tänkt så också i bland för hon kan ju inte bära så mycket och med tre glin hemma så blir det jobbigt. Hon hade tittat på Mathem men då var varorna dyrare så då gick det bort. Har skickat min lista till henne för hon har ju koll på priser. Tar dom mer betalt är det ju ingen hit. Men konstigt vore det…Dom får ju sälja från affären 200 meter bort och tar betalt för leveransen. Vamos a ver. Hittade ingen semla i sortimentet :-D Tyvärr.

semla2
Läste om Droppens semlor i Sumpan. En semmelfanatiker skrev att det var en närmast religiös upplevelse hahaha…Bilden är nån annans. Bakar i stenugn också.
Dom har ju vunnit semmeltest flera ggr. Men jag har ju en bautatrappa ner dit. Bor ju på ett berg. Det får bli Princesskonditoriet eller hur allihop?
*******************************************************************************************************
Glömde säga att jag hade en så trevlig tjej – lite yngre än jag – som sällskap på flyget. Vi pratade hela vägen. Jag mest :-D Jag sa att om hon är trött på att lyssna…då sa hon att då öppnar jag boken sa hon och skrattade. Men hon tyckte det var trevligt också som tur var. Resan gick fort!
Tack för sällskapet om du läser här…nu glömde jag namnet…¡Perdona me!
********************************************************************************************************
I morgon kanske det ska regna i Torre. Så trist då!
Här vet jag inte men det är varmt inne. För varmt, måste öppna balkongdörren i bland. Ska se om det går att vrida ner på elementen. Jag har inte acklimatiserat mig än :-D
IMG_4992 (640x474)

OK, då vet ni, tanten har överlevt ännu en resa…Un buen viaje. Muy bien. Me alegro.
¡Hasta luego! P ♥

Månd 1 febr, sol och 19 gr ☼☻☼☻☼

Gokväll!

Nu har jag varit utanför bloggvärlden för länge…Vad har gjorts? Tror jag får börja  baklänges. Det är väl bara i dag jag gjort nåt viktigt…Fikat :-D Med Ditte.
Lex sa att El Barco hade spagetti carbonara för 2:50. Han tog sig på magen när vi mötte honom vilket föranledde oss att spekulera om att han tagit dubbel portion.
Ja vem vet men om man äter billigt på en Chino för 6E som han brukar då och då så
är ju El Barco svinbilligt för 2:50. OK, Chinon har väl nån förrätt också.
Iaf så var det gott sa han. Nu skulle vi bara fika så vi tog bara kaffe, en Magdalena och
tostada con tomate. Gissa vem som tog vad…OK, jag hade ju redan ätit hemma :)
IMG_5396 (640x473)

Kolla här…espaugetis carbonara 2:50. Spanjorer kan ju inte säga sp, st el sk utan att sätta e framför :) Men Andrea är rumänska tror jag. En snygg lång kille var där i orange och gröna arbetskläder och hjälpte henne lite. Kanske jobbar på renhållningen eller annat. Jag frågade om han var hennes novio. ”Marido” sa hon. Man alltså. Gifta med andra ord. ”Guapo” sa jag…no ”feo” sa hon och skrattade…Ful alltså…Han höll med :-D
Ditte i aktion. Hon ville ha med båten antar jag. El Barco.
IMG_5394 (640x480)
IMG_5393 (640x480)
Ja och här står det andra billiga saker. Ni ser ju!!
IMG_5397 (640x480)
Ja vi babblade på och gick sen hemåt. Jag skulle till Jesica och färga håret kl 5 och en fontanero (röris) skulle komma och titta varför det läcker vatten bakom diskbänken och i badrummet. Catarina ringde och erbjöd sig att skjutsa mig! Så hímla snällt!!!
Jesica hade mig sist så där fick jag också skjuts hem. Ja vad säger man? ¡Gracias!!!
När vi ändå satt där och babblade så frågade hon om hon skulle måla mina naglar :-D
Ja så klart att jag vill sa jag. Ja så gjorde hon det också :-D Rosa! Hon har en spansk nageltjej där som är jätteduktig på torsdagar och fredagar sa hon. Bra!
******************************************************************************************************
Ja det är vad jag kommer i håg. Dom andra dagarna har vi fikat på Shangri La och fick ljummet kaffe och sen vet jag inte mer…
********************************************************************************************************
Har packat för i morgon åker jag hem – ett tag i alla fall…hur länge vet jag inte men vamos a ver. Är lite fundersam om jag kan ta kryckan med på flyget…Skulle nog behöva den…vill inte gå till doktor och låna på vårdcentral. Onödigt arbete :-D
Jag tar väl med den så får vi se vad dom säger. Stod inte specifikt på flygbolaget och svar på min fråga kan ta flera dagar :-D Service på hög nivå…Det är inte Ryan :-D
Förra året vid den här tiden så var jag med Horst och Carina och köpte en resväska
i väskaffären utanför Carrefour. Eller hur pareja ? :-D Vi åkte och tittade på nya marknadsplatsen och lite av varje .)
IMG_4653 (640x480) (640x480)
Och 2014 samma tid var himlen så här vid Cura:
IMG_2785 (640x480)
Det brukar vara himla blåsigt i februari varje år.
Och 2013 samma tid var det karneval och svinkallt :) Dom här var ialla fall ordentligt påklädda. Kolla nyfikna lillkillen :)
IMG_4953 (640x480) (2)
Missar karnevalen i år då men har man sett en så har man sett alla. Men olika klädslar har dom ju. Nån ska ju vinna. Jag brukar mest lida då tjejerna står i nylonstrumpor och skakar av köld :( Empati. Tar timmar innan dom får röra på sig. Mycket sulfa som går åt sen antagligen :(
********************************************************************************************************
OK, nu får vi se när nästa inlägg blir. Ska visst blåsa hemma på min kant av landet? Regna?  Tror jag. Sånt får man ta. Jag kommer att ha varmt inne :-D

¡Hasta luego y buenas noches! P ♥

Fred 29 jan,sol/mulet,17 gr ♦♠☼♠♦

Hej!

Fredag och marknad. Dom började jättetidigt att slamra. Tyckte det var konstigt att det var så kallt inne så jag satte på AC:n för först ggn en stund. Upptäckte att balkongdörren stått öppen hela natten :-D Balkongfönsterna var stängda så när som på en glipa. Inte underligt heller att det var så bullrigt inne med bara en-glas liksom :)
En enda bild i dag blev det…medarbetarna går i väg huvudlöst ser det ut som :)
IMG_5386 (640x471)
Ja i dag så hade vi tänkt äta hos Ali. Marga, Ditte och jag. Kl 13. Nästan fullt utomhus. Solen sken hyfsat bra…Vi tog fiskekaker, sås och potatismos. Ditte sin vanliga rundstycke med brunost :) Det var gott…Jag hade velat ha fiskekakerne lite ”grynigare” men dom ska kanske vara så där. Syrris kom efter fika med Cata som dom gör varje fredag vid Plaza Habana.
Ja det blev lång sittning förstås. Alltid mycket att prata om. Tack Marga och Ditte!!
****************************************************************************************************************
I går då? Jo vi bestämde en fika vid 14.30…Tur man har bilder att ta till. Jag tittade på Dittes blogg och hennes fina bilder så nu får mina duga även om dom är i mycket lägre klass :-D Skulle ha en sån där bautamaskin som hon men vad tungt att släpa på :(
Vi hade inte varit på Deni´s sen el camarero Brazilia var dum mot oss…Nu är ju Daniél tillbaka och han var glad. Han delade ut Vikingposten till alla som ville ha :-D
Här är Ditte i aktion :-D
IMG_5365 (640x474)
Det var mycket folk där också. Skönt ute trots rätt mycket soldis. Gott om plats :-D
IMG_5363 (640x480)
IMG_5361 (640x470)
Mina ben var piggare så jag föreslog att gå runt Punta Margalla. Det gick rätt hyfsat bra.
IMG_5373 (640x471)
IMG_5375 (640x480)Här ligger lilla jag med munkorg.
Vi travade vidare och solen i ryggen:
IMG_5374 (640x477)
IMG_5379 (640x480)
Strandprommisen mellan Udden och slutet på Los Locos ska renoveras. Det behövs såg jag nu. Verkligen. Få se när dom kommer igång. Är ju beviljat.
Glömde titta på skelettbygget…om dom kommit nånstans :(
När vi kom runt och upp på Habanerasgatan var tanten slut :) Ditte och Syrris gick in i Consum och jag vacklade hemåt. En Vodafone-kille höll på att fixa i trapphuset…Undrar vem som bestämt att dom ska in där. Jag vill inte ha fiber från dom…Får prata med el presidente alias butlern. Han bryr sig väl föga som inte har nån dator.
*******************************************************************************************************************
Såg på Rapport att Grekland går på knäna…både ekonomiskt och flyktingmässigt. 853.000 st har kommit förra året och det kommer 2-2500 varje dag och nu stängs gränserna i andra länder.  Grekiska invandrarministern såg hel slut ut…Behöver hjälp…så klart…
Håhåjaja…dela på bördan kanske? EU har 28 medlemsländer…Grekland är ju ett av de fattigaste länderna i EU. Man fattar absolut ingenting…
Ledsen
Jag säger som rikskanslern Axel Oxenstierna sa till sin son redan på 1600-talet -
”Om du visste med hur lite vishet landet styrs” I det här fallet länderna då :(

OK, I morgon blir det storvinst…ja så man kan dela ut lite. Vamos a ver.
Regresa a mi: Il Divo:
https://www.youtube.com/watch?v=DJNzmNB48no

¡Buenas noches! P ♥

Onsd 27 jan, mulet regn ☺♦☺♦☺

Hej!

Det var ingen som sa att det skulle regna i dag vad jag kan komma ihåg. Och inte visste jag nåt heller förrän Syrris ringde och frågade om jag ville ha sällskap till Jesica för att buckla till håret. Då sa hon – klockan var 12 - att det regnade och kanske det inte gick att gå. Ja så mycket hade jag märkt men jag satt ju bara här vid datorn…vaknade sent…
Har ju ”2-glas” genom inglasade balkongen så svårt höra lite regn :-D
IMG_5354 (640x467)
Men så sken det upp och vi travade i väg.
IMG_5358 (640x480)
Trevligt att se lilla Jesy igen. Jag hade just läst att en sångare hade dött i en bilolycka innan jag gick och lyssnade på min favoritlåt som han sjöng 1987-88. Black kallade han sig och låten Wonderful Life heter den. Den svävade man omkring på dansgolvet med och ja det var lycka om nån dansade bra också och det var ju en hel del på Gran C :-D Nostalgi på hög nivå!!! Jesica tog fram den på sin mobil och hon hade två murare/ rörmokare där för en läcka. Och en sjöng med och kom ihåg låten.
Otroligt vacker! Black eller Colin som han hette blev bara 53 år :( Kommer nån i håg den? Lyssna! Man fäller en tår men så är jag ju så känslig när det gäller la musica :-D
https://www.youtube.com/watch?v=P2K_1qvIsFo
Ros
***************************************************************************************************************************************
Ja i går då? Jag hade bestämt med Marga att vi äntligen skulle träffas. Vi har mejlat och pratat länge och nu var hon här. Förra gången träffade hon Ditte och Syrris men jag var väl klen som vanligt…Kommer inte i håg :)
Vi träffades på Torreoro. Ingen sol men det gick att sitta ute. Mikaela jobbade och hon sa att det var länge sen jag varit där :-) Hon strålade som vanligt och perfekt kaffe fixade hon :)
När vi pratat färdigt så föreslog jag att vi skulle kolla in Solskensgatan men smyga förbi Ditte och Bosse för jag ville inte störa när dom åkt med sånt där fakirflyg då man måste gå upp mitt i natten. Men – vem tittade ut och kollade på vad det var för bil som smög så :-D Ut kom dom. Ja det var kul. Vi åkte sen Parallellgatan där jag visade dom två ihopslagna lgheterna under A-K:s. Marga tyckte nog det var mysigt på dom gatorna.
IMG_5352 (640x480)
Ditte är vig, hade jag gjort så hade jag inte kommit upp sen…antagligen inte ner heller :-D Tack för titten! Och tack Marga för trevligt fika och skjuts!!
**************************************************************************************************************
En trevligt bloggkompis som brukar kommentera här heter Camillaclown…Jag har undrat så varför men nu vet jag. Vi har mejlat en hel del och så ska jag visa varför hon kallar sig så. Kolla hennes hemsida!!!! Dom bor i Kristianstad och kallar sig Spellevink & Pellevipp :-D Hon är konstnär också. Men behöver ni clowner så vet ni :-)
Klicka på länken.Vackra bilder, klicka på dom. Gå in på galleri och porträtt tex.
http://www.neuf.l.se/
ClownTack glada gulliga Camilla!
************************************************************************************************************************************

Ja på fredag ser det inte så kul ut för marknaden igen men det kanske rättar till sig. Hoppas det. Annars kan dom ju flytta en bit :-D
Hemma ska dom byta hiss i mitt hus så ska jag åka hem måste jag det snart…Kommer inte upp med resväska annars. Tar väl en månad att ”modernisera” som damen sa.
Är ju sån med gallergrind nu men gillar det. Man ser ut :-D
***************************************************************************************************
Lyssna nu på Black som vaggvisa…Sövande och vackert.

¡Buenas noches! P ♥

Månd 25 jan, sol/moln 17 gr ☼♦☼♦☼

Gokväll!

Lyckades med konststycket att radera hela inlägget med ett enda knapptryck.
Undrar vilken knapp? Det var inte ens sparat i utkast :-D
Jag får skriva i morgon bitti. Har glömt allt :-P ¡ Buenas noches! P ♥
IMG_5077 (640x447) (634x439)

OK, gomorron :-D Nu har det gått ännu längre tid så ”vad gjordes sista dagarna” ? Får hoppa över lite :-D Lördagen har iaf försvunnit ur minnet :(
Den förlorade so…dottern kom tillbaka hem. Catarina alltså och vi åkte på Rebajas på Habaneras CC:
IMG_5337 (640x480)
Fast det visste inte jag men det brukar ju vara storrea i januari. Inte mellandags liksom.
På jakt efter en hårfärg som är väldigt bra…ja bättre än andra. Sin amoníaco =utan ammoniak alltså. Det skulle finnas två av dom på Druni sa affären som finns på Ramon Gallud. Det fanns det. Täcker gråa hår väldigt bra :-D
IMG_5351 (640x480)
Ja och så köpte jag en handbagageväska med två hjul och långt handtag gömt i botten.
Made in China, nåt plastmaterial och luktar som vanligt f-n men det får gå. Behöver hjul och som går in ”under sätet framför dig” :-D 18E…Får förvara den på balkongen annars ”raspar” det i halsen av lukten :(
IMG_5347 (640x480)
Fika så klart längst upp i solen. Cata ville tveksamt vara med på bild som tur var :)
Gracias chica! ¡Muy amable! Kaffet var för starkt :(
IMG_5335 (640x480)
Ja så åkte vi hem och så blev det inte mer den dagen – vad jag kommer i håg…
I går så var det dags att tvätta i min gamla maskin på 5 tr. Vädret var osoligt men jag måste i alla fall och solen kom på em som tur var. Tvätten var nästan torr kl 17.
2 trappor utan hiss till taket slängde knäet tillbaka till ruta ett. Men det får man ta när man ska butla själv :(
Tog några bilder där uppe. Konstiga moln…man kan tro det är havet men det är himlen.
IMG_5344 (640x467)
IMG_5338 (640x480) (640x480)
Ja så blev det El Barco och fika hos Andrea. Hon berättade om ”los chicos muy majos”, dvs Rajje och Christer…majos (che-ljud som i Torrevieja :) ) Mycket trevliga alltså. Hon sa att dom gillade paellan och Lex hade också ätit den och den var god sa han.
IMG_5170 (640x480)
I går hade hon spagetti Bolognese för 2.50E. Billigt.
Så blev det Mercadona och handel…jobbigt. Ja o-van liksom men Syrris hjälpte till.
*********************************************************************************************************
Såg just på TV att en flykting hemma vann 250.000 kr på triss. Nu blir det väl indragen dagpenning antagligen ? Roligt ialla fall, han var så glaaaad!
I Danmark tar dom ifrån dom deras ägodelar när dom kommer efter alla umbäranden. Om dom har smycken tex…Skrämmande :( Det var krig hos dem liksom…Ondska :(
**********************************************************************************************************
I dag kommer storbesök till Torre :) Ditte och Bosse landar och Marga kommer in till stan och hälsar på. Var ska vi gå…Ja det ger sig. Verkar poco sol i dag…Synd i så fall.

Ha en bra dag! Kram P ♥

Lörd 23 jan, sol och 17 gr ☼☻☼☻☼

Goddag!

Ja så var fredagen över och i dag snart lördagen också. Går fort här. Förmiddagarna går i zombiens tecken. Vet inte varför det känns som om man har dåligt samvete för det. Antagligen gamle Luther som fortfarande spökar på oss 40-talister. Eller hur…
Vale…man önskar ju att man var pigg och alert och gått sin första snabba promenad…
Ja det var länge sen…Undrar när?
I går var det 9 år sen jag träffade butlern. I dag den 23:e jan 2007 letade jag upp honom på paeson för han hade gjort ett gott intryck på mig…Ja vi vandrade och gick mycket…
När jag fick hälsporre :-D så gick jag med och satt och väntade på piren för han gick den varje dag :) OK, det var tider det. Dom bästa i mitt liv var det. Pension, Spanien och en spansk guapo :-D Och dans var vi på ofta på Tercera Edad. Tredje Åldern som lokalerna kallas här där dom har bingo, kortspel och dans.
Den här sjöng vi och gapade på. Svårt lyssna på nu :( Men vackra ord som så ofta i
spanska ballader.
https://www.youtube.com/watch?v=YszICW2ok6c
Ja det mesta har ett slut. Och en början…få se hur den ser ut. Vamos a ver lo qué pasa.
IMG_4985-640x474.jpg
Gårdagen som ju var fredag började som vanligt med slammer och buller och bång.
Fint marknadsväder. Inte så mycket folk fick jag rapport om.
Själv så blev jag hämtad av Åsa som har Åsas Mediciniska Fotvård i TorreMarina:
http://www.asasfotvard.com/
Vi hade bestämt att äta på Matboden och där satt Rolf som är vän till Åsa och som jag träffat förut. Trevligt. Herrgårdsstek, kaffe och semla…Den – semlan –  var ovanligt god!! Undrar vad det var för grädde egentligen? Tack Åsa och Roffe för sällskapet!!
IMG_5314 (640x480)
Ja det blev en trevlig eftermiddag och så skjutsade Åsa tillbaka mig till Torreoro som var bäst väg eftersom det var avstängt överallt. Klockan var mycket men den här hade inte hunnit klä på sig för hemfärd :-D
IMG_5316 (640x480)
Ja så blev det lördag i morse. Ja det visste jag i natt för jag är vaken ganska mycket. 2 kackerlackor också. Har man några så visar dom sig mellan kl 1 och 2. En fick jag livet av men en kvar. Såg den i dag men lyckades inte så den spökar väl i natt då. ¡Vale!
****************************************************************************************************
Tänkte jag skulle hunnit till El Barco för där skulle Andrea ha paella åt Rajje och Christer men jag hann inte för jag råkade skära mig i fingret och dessutom slå ut hela handtvålsbehållaren. Innan jag fick desinficera fingret och på med plåster osv så var klockan halv ett och QuickAir-bussen gick kl 13. Om inte OM hade varit så hade jag varit klar att gå. Rekord…Undrar om paellan var god? Dom hade ju inte ätit sån förut så det är svårt att jämföra därför hade jag ju velat se den :-)
******************************************************************************************************
Syrris och jag gick till Druni. En kosmetikaaffär på Ramon Gallud. Ville se om dom hade Tinte sin amoniaco. Hårfärg utan ammoniak alltså. Ja men inte den bra som jag har haft tyvärr. Fanns på CC Habaneras men dit orkar man ju inte gå. (Jag).Två kvar sa hon…
Vi fikade på InaE sen gick vi ner till paseon. Poco sol.
IMG_5329 (640x469)
Vi satte oss på en bänk. Vid baren Tango har dom också nu ett ”utetält”. Den nya mittemot har också uteplatser…Väldigt trångt när bilarna ska köra upp på C/ Almudena!
Och absolut ingen sikt när man parkerar så här :-D Kommer nog att hända nåt snart.
Dom brukar inte ta kurvorna så bra :( Man måste runda den vita bilen….Vaya,Vaya!!!
IMG_5331 (640x455)
Huvudlöst var ordet.
IMG_5324 (640x406) (3)
OK, nåt positivt. Fick tillbaka 12E på Lotería Nacional. Bra. OK, det kunde varit 12000E
Eller hur. I morse på TV4 skrapade en äldre man på 83 år fram 30000 kr/mån i 10 år.
Han skulle måla om huset sa han…3.6 miljoner blev det väl…
****************************************************************************************************
Glöm inte grisfesten i La Mata i morgon! 2 ton gris ska ätas upp! Kl 12 på Stora Plazan!

¡Buenas noches! P ♥

Torsd 21 jan, sol,18 gr ☼♪☼♪☼

Hej!

Vaya, vaya vilket fint väder det blev i dag!! Sol och 18 gr och på min namnsdag t.o.m. Ingen har grattat. Men jag skriver det så får jag mer kommentarer :-D
Jag måste titta i almanackan….Tänk om dom flyttat på min mormors namnsdag. Det förlåts aldrig! Men – nej den är kvar :-D
****************************************************************************************************
Jag har nu insett att kilon måste bort. IGEN! F-n vad svårt det ska vara. Men jag gör som jag brukar, använder Viktklubbens datorprogram. Enkelt. Man kan då äta vad man vill. Inga dieter. Ja ju godare ju mer kalorier men då får man lida med hunger på kvällen :-D Varje hekto minus är ju bra tänker jag. Inte tänka kilon med en gång.
Inte ta till tidspress och fjompa sig.
Har ni hört det förut. Men nu kan jag ju inte gå som jag vill…Finns gräns kanske :(
twinkel
*********************************************************************************************************
Hade tankar på att gå upp till Cata´s blommor i morse…men jag var så himla trött…men tänkte att det ska väl gå. Tveksamt var det och det blev inte av. Tror inte jag orkat i dag.
Fick ett sms av Rajje. Fika? Blev glad! Tog närmaste stället med sol så det blev Shangri La. Väldigt hett blev det men vad härligt att sitta där. Samma tjej som i går. Jag frågade som vanligt (jag borde jobba på Statistiska Centralbyrån :-) ) var hon är ifrån och vad hon heter. Elena och från Rumänien. Frågade om hon kände Mikaela på Torreoro 100 m i från och ja hon kände till henne. Lika trevlig sa jag :-D Glad blev hon.
Los guapos. Christer till vänster och Rajje till höger för er som inte haft turen att träffa dom :-D
IMG_5307 (640x480)Dom åt dagens meny och den var riktigt god. Fin mixt sallad (ej bild).Gulasch och glass.
Sen slog dom på stort och drack capuccino. Lagom storlek på rätterna. Gulaschen hade Rajje redan ätit av men så här såg den ut. Han är nog  bloggdrillad annars av sin Jeanette :-D
IMG_5308 (640x480)IMG_5309 (640x480)IMG_5310 (640x465)
Dom har paella som man kanske får vänta en 25-30 min på men det går ju.
Undrar hur den är? Prova nån gång. Bra ställe på vintern för det är ju sol hela dagen.
Här satt vi. Elena sa att dom inte hade så mycket mer folk på marknaden på fredagar.
Baren ligger ju lite off eftersom marknaden börjar ute på C/ Paris eller rättare sagt C/ Galera….100-200 m i från. Synd. Gå dit och gynna den vetja! Soool!!!
IMG_5296 (640x473)
Vi började prata om Syrris dator för jag visste att Rajje är bra på sånt. Hennes Explorer har rymt. Hon vill ha just det. Men sen efter egen ominstallation –  tydligen till hälften så försvann IP-configurationen. Rajje satte den på ominstallation och nu står den och uppladdar. Få se om han lyckas…Medalj i så fall! Hon har kört med en äldre dator som är långsam men jobbig…Rajje visade hur man snabbar upp datorerna också så det ska jag nu göra med min. Inte är den långsam men om man ta bort program som startas i onödan så är ju det bra. Guld värt med kunskap!!! ¡GRACIAS Chico!
IT-bild :-D :-D :-D :-D
****************************************************************************************************
När vi kom hem så höll två killar på att dra in fiber i huset. Jag frågade (Ja SCB igen :) ) vilka firmor det är. Han sa V*o*da*fo*n*e…Ingen mer sa jag? nej…han nämnde nåt jag inte fattade men…Jag vill absolut inte ha V. Så många som klagat på dom. Man kan inte gå ur utan att skicka tjock bunt kopior med Burofax på posten och inte ens det hjälper. Åsa beställde mobilabg till firman. Efter 7 dagar inget. Stötte på hela tiden. Nix. Då gíck hon dit och annullerade beställningen…Vad hände? Dom har dragit 35E flera ggr…Här kan man ju gå till banken och skicka tillbaka fakturorna inom en viss tid som tur är. Sen avsluta autogirot.
Enda chansen. Störst IT-operatör i världen. Ja och det beror kanske på att ingen kan gå ur :-D
Kablar

Nåt helt annat:
Alltså man måste beundra denna ordförande för Kommunal. Hon står verkligen pall för
drevet :-D Hon står där och ber om ursäkt hela tiden. Andra hade avgått med svansen mellan benen utan ett ord…Ja som många gjort. Otroligt starkt ändå måste man ju säga – hur mycket fel det ändå gjorts i förbundet…

Chao P ♥