Torsd 30 juni, sol 26 gr ☼☼♥☼☼

Ja men hejsan!

Blir överraskad av min ”fantastiska” energi och loggar in för att rajta ner nåt här. Här skiner solen också och det är ju bra. 18-28 gr har det varit sista tiden. Inget att klaga på.
Vad har man gjort då? Ja inte mycket. Har svårt med entusiasmen och energin.
Men går ingen nöd på mig. Har det hur bra som helst.
Rosor har vi här omkring. Vackra!
IMG_6305
Fast nu ser jag gula blad singla ner i körsbärsträdet utanför redan…OK, jag det är ju några tusen så det tar väl tid.
**************************************************************************************************************
Jag har haft förmånen att kunna gå ner till Varma Golv ett par dagar och snacka bort några timmar med Susan. Jörgens anställde har semester tre veckor och alltså får Susan vara på plats till kunderna då och då. Vi har haft det jättetrevligt och tur med vädret.
IMG_6299 (640x480)
IMG_6303 (640x480)
Ja och här kommer direktören själv! Han har en fantastiskt fin äldre Volvo. Sååå fin och jättelång :-) OK, han har firmabil också men den var lite fel på och inlämnad.
Tack för sällskapet och kaffet!  Vi ses nästa vecka igen!
IMG_6304 (640x480)
Jag har brottats med Boxer, ja jag orkade äntligen öppna paketet…Höll på ett par timmar och läst manualerna….så trist. Vill ju att det ska funka på en gång. Till slut efter omkoppling av kablar och ominstallation och grannen Kerstins stöd och kanalsökning så funkade det. Fast…dom sa att jag skulle få alla kanaler i 14 dagar men icke. 11 el 12 samt den kanal jag verkligen ville ha nr 8 är inte med. Ska göra en ny kanalsökning och  så får jag säkert ringa…Min J sa att det är ju rätt enkelt…ja rätt…
******************************************************************************************************
Har beställt två byråar så jag kan stoppa undan det som står på golvet i kassar. Glömde beställa bärhjälp. Missuppfattade. ”gratis frakt”. Men för att få upp dom till lägenheten så kostar det 495:- resp 895:- Glömde kryssa i och då kunde man sen inte ändra trots att jag mejlade samma dag som beställn. NEJ det går inte. Då sa jag att dom får stå kvar på trottoaren och jag förlorar dom och redan betalda pengar sa jag. Har ingen som kan ta upp dom en trappa. Tack för mig! Dom svarade bara att hoppas det ordnar sig…OK, det är 2016 och man kan inte samma dag ändra sin beställning. Men jag får hjälp av Jörgen när dom ringer mellan 8-17 på fredag. Annars får jag muta den som kommer. Dottern erbjöd sig också men behöver väl pirra och hon jobbar ju…Om jag står med kryckan så kanske ”han” tycker synd om mig? Så betalar jag lite propina va?
Lötsjön…., inte kommit ner hit sen Marga var här!
IMG_6187 (1280x944)
Marga ja, och systern Birgitta har nu skaffat sig ett hem i Torre. I Nueva Torrevieja och under en kändis :-D Båda bostäderna såldes tillsammans och har dörr emellan. Stooor uteplats. Grattis till ett bra köp!! Inte långt från Syrris och Lex, Ditte och resten av gänget. Och nära Bar Carlos, Mundo, Torreoro och ShangriLa.
Vilken tur för A-K att hon får så goda grannar…varken super eller röker hahahaha… :-D
IMG_3026 (640x480)

OK, i dag så kommer ”lilla” J (snart 15) hit och ska äta med mormor. Får väl gå ut så hon får god mat kanske…Roligt att se henne och höra läget.

OK, ja så här blev det, inget spirituellt alls men min vardag här. Ska sätta mig i solen på balkongen nu. Har en timmes sol kvar innan den springer om hörnet och sen får det bli lite fart här innan storbesöket :)

Kram P ♥

Fred 24 juni, sol, 26 gr☻♣♥♣☻

God midsommarafton !

Letar i mitt ordskafferi. Har jag nåt att skriva? Vissa bokstäver och siffror har dessutom gett upp på datorn :-D Tex ”m”…Gud vad ”m” vi skriver med i svenska språket !! Och 1 – kan inte göra mina ”gubbar” :(
I går var det Fiesta San Juan, spansk midsommarnatt. Det festas ordentligt i Spansklandet, mest i Europa och det stämmer säkert. På mr Francos tid var det ju förbjudet med regionala folkfester. Bara religiösa som övervakades av Guardia Civil i varje gathörn. Fick inte bli för uppsluppet. Det är ju inte så länge sen…”han” dog ju 1975…Klart man nu gör allt till fest trots dålig ekonomi.
Undrar hur många som brände fötterna på stränderna i går? Man ska visst hoppa genom elden tre ggr och så efter kl 24 tvätta ansikte och fötter tre ggr…Sen är man renad från sin synder, typ…
Det är annat det än att hoppa runt en stång som en groda :) Har jag aldrig gjort men sett det här hemma :-D
Fast gräddtårta är gott :)
Tårta
Jag har börjat beställa mat på nätet. Så bekvämt…Ica Maxi har bra saker. Men det gäller att klicka i rätt. I går klickade jag så jag fick 6 kg potatis…Har inte sett att man ska klicka i om man inte vill ha nån ersättningsvara. Ja så blev det att dom skickade en annan sort också…Ja man lär sig. Willys som är nya nu på hemsändning sägs vara billigare men dom tar mer för hemsändning så då går det ju på ett ut.
Råkade få se en prinsessbakelse…på listan – den var god :-D Det är ju midsommar…
Prinsess
************************************************************************************************************
Jag får sitta här med min TV, ”alla” har att göra lite här och där men jag trivs ju bra med det. Men lade bort fjärrkontrollen till TV:n i morse…Helt omöjligt att hitta. Såg mig själv sitta utan TV hela helgen :( Knackade på hos Kerstin. Ville låna en ficklampa. ”Du har en” sa hon. Ja det hade jag. Hon vet mer än jag att en hänger i hallen :( Ja vi ”årsrika” behöver asisstent redan :( (Hemskt ord).Jag lyste bakom sängen. Där satt den fast. Hade den ramlat ner så hade jag fått problem. Sängen är låg under och sitter nästan fast i alkoven. Samt har en motor för att höja/sänka som är tung. (Kanske det finns knappar på TV:n)
F ö så har jag haft TV på hela dagen. Brexit alltså…Vaya, vaya säger jag. ¡Qué pena, qué pena ! :( Så synd! Tänk alla ungdomar som inte ville lämna EU.
Nyss intervjuade dom Trump som är i Skottland. Läskig typ…Bygga murar pratade han om…det enda som gäller. Hur skulle sjukhusen, trafiken, städningen, fabriker och restauranger fungera utan utlänningar som även är inifrån EU? Som här :)
OK, lite trött på gafflet nu. Ingen vet hur det kommer att bli. Men det kommer att tjatas enormt nu i flera år.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
OK, jag har valt TV-kanaler hos Boxer nu. Nu kommer jag att ha 1-9 samt TV4 fakta, MTV  och BBC World. Halva priset i ett halvår. 119/mån. Lite mer att glo på. Börjar acklimatisera mig. Vet ju att jag måste vara här hemma så där 2.5-3 mån till. Sen åker jag ner en sväng. Boende vet jag inte.
IMG_5602 (640x470)Följetongen ”det ockuperade huset” har nu fått påhälsning i Anitas lgh. Iaf har någon tagit bort låset men det går inte att öppna. Vet alltså inte vad som är borta. Min teori är att när ockupanterna fick dra i väg så tog dom allt dom kunde eftersom huset är tomt. 3:e ggn nån robbat i hennes lgh i så fall. Men vi får vänta tills hon kommer ner då hon själv måste anmäla till polis och försäkringsbolag. Hon måste ha tolk så jag är där då med Lex och kan hjälpa henne.
Det tar aldrig slut. Finns iaf två portar in i huset nu. Den gamla som har ny nyckel och en gallerdörr som Lex fick hämta nycklar till för att gå in och kolla. Därför vet han att hennes dörr är det åverkan på :( Men kan inte gå in.
Han läste ett anslag på en lgh på en dörr på en trappa. Det stod: ¡Por favor! No me robar más…Snälla, stjäl inte mer från mig! Jag är en vanlig arbetare som får betala och betala…Ungefär så…exakt kommer jag inte ihåg. Ja då förstår ni vilka svin det finns, fattiga eller ej men det borde räcka nu efter 8 år. Men det tar aldrig slut!
**************************************************************************************************************
Kommer ni ihåg att jag tog en kvist vid huset med den stora tomten mitt i Torre? Krasse.
Satte bara ner pinnen i jorden utan rötter och titta här då :-D Omvårdas av Syrris :)
IMG_6276 (640x468)
Och så saknar jag Torreoro :)
IMG_6277 (640x480)

¡Buenas tardes! Kram P ♥

 

Sönd 19 juni, sol 25 gr ☼♫☼♫☼

Gokväll!

Det är söndag och vad ska jag skriva då? Här hemma har det regnat och i dag mulet men lite sol också. Suttit ute och fikat på Boullan med min käre vän Björn. Det var ett tag sen. Vi träffades 26 okt 2009 på Karolinska och har hållit kontakten sen dess.
Alltid massor att prata om. Tack Björn!
IMG_6298 (640x480)
På Boullan har dom målat utebänkarna i regnbågsfärger. Så vackert! Undrar hur länge dom får vara så. I förorten Rissne hade ungdomar målat bänkar så fina också men dom blev förstörda och brända och hakkors på….Ja det finns homofober, ynkryggar, små människor. Svin och skitstövlar. Får inte finnas nåt glatt och trevligt i samhället tydligen.
*************************************************************************************************************
OK, så har jag varit på Varma Golv. Susans och Jörgens firma nära mig. Hon var ”vakt” där för Jörgen harvade runt Vättern :-D Han kom i mål vet jag. Strongt som man sa förr i min barndom :) Mycket trevligt hade vi. Fotboll på en jätte-TV men vi vet nog inte vilka som spelade tror jag :) Poco interés. Sen hjälpte hon mig att handla lite. Mitt knä är inte så kul nu, kanske för att det inte är så varmt här? Inget att gnälla om men bra att få åka bil.
Här står den vackra damen! Varför kan man inte ha sådan där söt klänning? OK, det blir ett annat inlägg… Tack för trevlig eftermiddag och handel Susan!
IMG_6290 (640x480) (2)
Ja annars då…tog några dagar att hämta sig från resan. Men sovit igen alla timmar jag tappade i Torre. TV-doktorn säger att man gör det.
TV-tittande men jag måste nog ha mer kanaler. I bland är det sport på alla tre jag har. Vet inte vad man ska ha? Boxer eller? Kan inget om sånt här hemma. Får läsa på.
******************************************************************************************************
Saknar utsikten lite från aticon hos Lex, mycket att titta på men jag kan ju titta på det gröna här. Går också bra. Jag kommer ju tillbaka nån gång är jag säker på :-D
IMG_6283 (640x480)
IMG_6285 (640x480)
Hade tur med vårt Lotería Nacional i går!! Både på torsdagen som vi fick tillbaka 3E samt i går lördag. Hela 48E!! Vad sägs om det? 3 sista siffrorna. Wow!
IMG_6294 (640x469)
Ja man skulle nästan kunna bli religiös om man nu inte hade gått ur kyrkan för 20 år sen men vacker är den här i stan.
IMG_6295 (640x459) (2)

Snart är det spanskt val och Brexit. Spännande! Hoppas det går som jag vill :-D
Vem skulle inte det :-D
Hasta luego, häv ö najs tajm :-P
Kram P ♥

Tisd 14 juni, sol och 27 gr ☼♥☼♥☼

¡Buenas tardes!

Ja äntligen kanske jag får tid att skriva ett litet inlägg. Milde tid när man inte har egen datoruppkoppling vad tid man har att göra andra saker…som vaddå undrar man då…
Ja minnet är kort…få se om jag får in nåt om det här :-D
Bor ju hos Lex och det har gått alldeles utmärkt utom att jag har minus på sömnkontot. Grabben går långa rundor och kommer hem vid 23-24. Han har ju andra tider… Men vi har haft det trevligt. Pratat och fikat en hel del och med kamrater förstås.
Såna här trevliga tex , Horst och Carina :-D
IMG_6257
Och såna här trevliga också, Peter och Janette :-D
IMG_6271
Vi var också på Boulevard på marknaden där Syrris och Cata brukar träffas och dit strömmade det kamrater men jag tog ingen bild :( Dit kom Horst, Carina, Karin, Stig, Krister, Anna-Carin, Eva och Ditte och förstås Syrris och Cata. Kul att träffa alla igen.
Tack allihop för kul pratstunder. Jag har 0 koll när och hur och var i vissa fall :)
****************************************************************************************************
I går fick jag en chock när vi gick ut för att gå till El Barco. Lottinköp. fika och handel stod på la lista. Men kom in i en bakugn utanför…och vinden var som en dubbel blåslampa…den lilla som fanns. Vi orkade sätta oss på El Barco men sen blev det inget mer. Hem till AC:n hägrade. Vi hann med en pratstund med Carina och Horst som kom förbi och tog en fika men jag tyckte det var olidligt, Det hade börja blåsa lite på hemvägen. Jag tycker det lir lite läskigt när det blir sån hastig värme och siroccovindar
från Afrikas öknar :( Men vi överlevde :)
Det blev AC på kvällen inne och partiledardebatt här nere. Det är tydligen en ovanlig företeelse för dom pratade först i TV på alla kanaler vad dom trodde att partiledarna ska säga i  – 2 timmar :-) Snacka om tjatigt…Sen kom debatten kl 22…hur många glor då? Jo spanjorer och hur många timmar? Jag hörde Lex radio efter kl 2 i natt…
Lite för lite sömn som sagt men det får man ta…
Har inte hört/sett nån recension än vilken som var bäst :-D Val den 26 juni alltså. Spännande och jag hoppas så klart PP åker åt pepparn :) En 3:e-del av spanska hushållen lever långt under vad som kan kallas existensminimum….
*****************************************************************************************************
Såg också på spanska TV:n hur huliganerna bär sig åt…skildras ju ingående här…
Det sista jag såg var en som stampade till på huvudet på en redan nedslagen kille.
Jag önskar man kunde gå ur vissa skatter man betalar som man gör med kyrkan…
Vill inte betala till sjukhusvård eller annat förstört samt vakt/polis för att i sportens namn låtsas vara intresserade men har annan agenda…Det är ju bara missanpassade vuxna svin som leker med folks liv … :( Vet många som inte törs gå på fotboll med barnen…
**********************************************************************************************************
OK, jag ska åka snart… Det blev kort men trevligt. Lex åker med och hjälper mig hämta mobilen för den ska finnas där på Objetos perdidos :-D Jag kan göra det själv så klart men det är ju kul med hans sällskap.
Bild från flyget ner. Man kan tro den är fotoshoppad men det gör jag aldrig :-D Vilket sken!!
IMG_6245

Ha det så bra alla mina bloggläsare och perdona me för jag inte kunnat kommentera här och där men snart är La Tanta igång igen med egen dator :-P

Kram P ♥♥

Sönd 5 juni, sol,24 gr ☼◘☼◘☼

¡Hola, buenas tardes, que tal?
Ja jag försöker komma i håg spanska språket :) Inte lätt. När Lex ringer så stakar jag mig hela tiden. Hackar som en gammal DKW. Blir dyra samtal för det är jag som får ringa upp för det mesta…Han vet väl att jag pratar hackigt och omständigt nuförtiden.
Ja annars också. Men man glömmer fort.
Bild från Språktidningen.
Flagga 3
Men innan jag åkte hem så skrev jag ett argt men ”artigt” brev på spanska till ”chefen för banken som har bostäderna ockuperade”….Ni vet. Ja jag skrädde inte orden fast det var på spanska :-D Har grubblat länge på hur man skulle få dom att fatta att det finns ägare som är vansinnigt orättvist behandlade sen 8 år. Blir galen på sånt :(
Fick till det riktigt bra ”att dom nu hade ytterligare ockupanter i huset”. Vi såg ju det när vi gick förbi. Var ju bara två sa admin för huset…Men jag räknade upp numren på lgheterna åt banken så dom hade bara att agera…Trodde jag inte men man måste ju försöka va?
Jag frågade hur man kan behandla människor på detta vis som betalar hela tiden men inte kan bo där för att ockupanterna inte ska tillgång till hiss och el och städning.
Alltså kan ägarna inte bo där…Ja jag drog på ordentligt….Finns det ingen rättvisa osv…
**********************************************************************************************************
Nu vet inte jag om det är en ”slump” men när Syrris, Carina och Holst var förbi…Vad har hänt? Ingen bor i huset och porten (som alltid var öppen) var utbytt till en kraftig gallerport!! Och – en stor skylt !!! Med en kamera på…Vad sägs om det…Va???
Det är ju bara en månad sen jag skrev och då boddes det ju i 5 lgheter som är bankens.
Kanske man kan som utlänning få spanska företag att börja ”fundera”? ”Kanske vi efter 8 år ska göra nåt? ” typ….Jag bad så mycket om ursäkt för min spanska på slutet :-D Men den var fullt förståelig kollade jag i går när jag hittade mejlet :) I alla fall känns det som ett mirakel och jag vet en som är riktigt glad. Börjar på A ni som vet som hängt med förut.
Anitas port
Ja annars så har vi fint väder om än lite kyligt i skugga och vind. Urtrist på TV…Jag har ju bara 1,2 och 4…Golf på 1:an, friidrott på 2:an och fotboll på 4:an. Varför betalar man TV-licens som inte har nåt intresse av sport? Kan man få avdrag? Creo que no :(
Apropå fotboll så är det är väl som att svära i kyrkan att säga att låten som en viss Z promotar för är urdålig! Han skryter så man mår illa…Ok. åsiktsfrihet har vi i detta land :-D
*****************************************************************************************************
Vi har ett husdjur på tomten här utanför…Förutom Ville då. En råtta. Liten, kan vara en råttvalp hahaha…  Bor i en buske…Stora fåglar försöker dyka ner och kalasa på den men den hinner undan…Kan det vara skator? Kan inte sånt. Läskigt…Vill inte att dom ska ha kalas i idyllen vi sitter i. Fy alltså :( Får lägga ut en jätteost så hon äter ihjäl sig :) Humanare.
Råtta
Ja då så…då får man laga mat, urtrist, inget sällskap. Men sitter inte i sjön. har rensat och min J var här och hämtade saker till återvinningen. Bilen full från sin lya också.
Nu ska jag hämta min resväska snart. Ska jag ut och resa?
Antagligen :-D Om ett par dagar …
Målet är:
IMG_0477 (640x468) (2)
Ska hälsa på alla mina kamrater tänkte jag. En vecka eller så. Ta hem lite saker och den f-b mobilen :) Det blir väl en fars om ni vet vad det är :-D

¡Hasta luego, hasta la vista y abrazos! P ♥

Onsd 1 juni, sol,24 gr ☼♥☼♥☼

Gokväll!

Jag skriver Torregrader i rubriken. Dom är mindre än mina här hemma :-D Det var 25 gr vid 16-tiden :) Men det var lite svalt i skuggan!! Alltså kan man sola snoken lite :-D jag satt på balkongen i en halvtimme och blev lite rosa :-P
Fantastiskt väder och nu har trädgården fått ett till blommande träd som jag aldrig sett :-P Vita blommor…Spirea?
IMG_6225 (640x480)
IMG_6227 (640x480)
Ja det har blivit trädgårdshäng med Kerstin och Ville i ett par dagar. Trevligt!
I går blev jag bjuden på kaffe och jag kan inte dricka kaffe. Hallonpaj kunde jag inte heller äta. Tortyr men jag är van. Magkatarr. Speciell sån, inget hjälper utom diet.
Nedan så springer Ville efter en boll…Gullig liten kille :-)
IMG_6224 (640x480)
Rätt var det var i dag så spelades ”Sommaren är kort” på högsta nivå…jag måste gå ut på balkongen och titta. Lite gulliga ”anners”-personer jobbar där och nu blev dom filmade :) Med musik…Dom hoppade och trummade och hade sig. Få se om man får se nåt reportage i nån tidning. Roligt! Man kunde tro man var i Spanien med tanke på ljudnivån! Högtalaren står där på backen :)
IMG_6223 (640x480)
Ja annars då? Inget har hänt som kan intressera nån direkt utom möjligen närmast sörjande men dom är nog få som läser bloggen :-D Kerstin hjälpte mig möblera om i går. Nu har jag flyttad den stora TV:n 3 ggr och nu äntligen så får den stå där den står.
Alltså inte i vägen :)
Missade Karin i går som ville fika på stan men jag var oförberedd, hade just mat på spisen och oduschad efter dammsugning och och och…hade tagit lång tid innan jag hade blivit klar. Man är ju ingen snabb människa längre. Allt tar dubbelt så lång tid som förr. Sen är stress inget jag klarar heller. Ni får se själva när ni blir gamla :) Men vi ses igen är jag säker på ♥
OK, hur är det i Torre då? Får rapport av Syrris och Ignacio och även kära Catarina i bland.
Saknar en hel del….Det här tex :-D Glömde köpa med mig Mercadonas kaffe. Inget av kaffet man köper är bra. Starkt och läskig smak :( Ja utom latte på Boullan.
IMG_5959 (640x480)
Värdsliga ting men i min lilla värld är det detaljerna som gör det.
Ser på TV:n nu att en ny ordf har valts av Kommunal. En man. Dom flesta i kommunal är kvinnor…Men den förra misslyckades ju att hålla gubbarna i styr från porr-restauranger och fester så vi får se hur det går.
**************************************************************************************************
Snart är det val i Spanien, ja 26 juni var det väl. Spännande. Kan ju inte bli värre än var  det varit men få se om några kan bilda regering öht…om inte vad händer då?
Dom ska nu ta emot flyktingar äntligen…Jag undrar lite över hur dom ska bo? Och leva av? Nära en tredjedel av spanska familjerna lever i fattigdom eller nästintill…och får förlita sig på hjälporganisationer…Jag får inte ihop det. Ja vi får se, korruptionen kanske upphör  nån gång…
http://www.sydkusten.es/sk/48/a/23432/manga-familjer-i-spanien-utsatta/
*****************************************************************************************************
Blommor vid Cala Ferris med goda kamrater :)
IMG_5681 (640x480)

¡Buenas noches a todos! P ♥

Sönd 29 maj, sol 27 gr,☼☻☼☻☼

Gomorron!

Här hemma har jag 12 gr och det verkar som om solen vill visa sig nu kl 8. Men det ska
bli över 20 gr och sol nästa vecka.
Det är Mors dag i dag…Få se vad som händer men har en inbjudan att åka till
nåt centrum. Få se, beror på om det var utgång i går kväll för den som inbjöd :-D
Då kanske det blir inställt men det gör inget. Köpcentrum är ingen favvo precis.
Det här ser härligare ut :)
IMG_5779 (640x468)
I fredags träffade jag äntligen min kära väninna Isabel och det är alltid lika roligt. Vi gick till en restaurang som heter Public i ”nya” lilla köpcentrat Signalfabriken. Kåldolmar. Gott men jag får ju utesluta kålen :-) 95:- dyrt. Sen gick vi in till Villys som har mitt hårbalsam som är världsbäst för mig. Gammalt märke -Pantene. Håret blir kruttorrt här hemma. 2 min i så blir håret som nytt…nåja :)
IMG_6219 (640x480)
Så klart fortsatte vi till Boullan och fikade. Dom har bästa latten i sta´n. En Budapest satt fint också :-D Verkar vara en ny salong här med ballonger utanför…Isabel passade bra där :-) Vi tyckte dock inte vi behöver deras tjänster :-D
IMG_6211 (640x480) (640x480)
Ja det blev en trevlig eftermiddag. Graças meu amiga! Até logo!
Jag kollade in detta fina träd på hemvägen och
syrener…Gullregn heter det väl tror jag.
IMG_6216 (640x480)
IMG_6218 (640x480)
Ja annars så har det inte hänt nåt…dagarna går bara.

Ha en bra Mors dag , med eller utan Mor. Saknar min emellanåt trots att det gått 25 år sen hon gick i från oss. Lyssnade alltid och kom med goda råd. Inte haft det lätt i livet men klagade inte ändå.
Ros

Kram P ♥

Torsd 26 maj, moln/sol 22 gr ♀☼♀☼♀

Gomorron!

Jag skriver Torreväder utan att veta säkert. Här hemma har sommaren slagit om till ”höst” :) Just nu 10 gr och mulet. Ska visst ösa ner och det är synd då det är Vårmarknad nere på affärsgatan i kväll. Typiskt och synd om artister och säljare. Hur många går dit. Är det uppehåll så kanske folk kommer. Finns ju korv, våfflor strömmingsmackor mm :-D Borde man ju inte missa :)
Arkivbild från Mitt i.
Vårmarknad
Ja och annars finns inte nåt spirituellt att skriva om här hemma. Har kunnat sitta ute med grannar på tomten som tillhör huset. Min närmaste granne och vän Kerstin är dagmatte åt dotterns toypudel Ville. Han är så himla gullig. Ovanligt stor är han och lugn. En annan granne på samma plan har köpt en tollare och det har jag aldrig hört talas om förut men så himla söt!! Blir som en halv Golden retriver sa hon. Vaknätter blir det nu :)
Hittade en bild på såna sötnosar:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Synd att man inte tål hundar så bra och att man aldrig heller skulle orka gå ut 4 ggr om dagen i ur och skur :-D Har ett hunddagis i grannhuset…Kul när dom kommer med 7 st i olika storlekar och sorter i koppel och alla går fredligt och fint :-)
******************************************************************************************************
Läste om att Polícia Local bötfällt en ”playaplatsbokare” på Playa del Cura i  i Torre hahaha…Det finns små och stora problem :-D Men lagen kom visst 2008…ja kommunerna får ha egna lagar och många har infört att man inte får boka plats vid strandlinjen medelst stol och ev parasoll tidig morgon och sen gå hem och fortsätta sova :) Tror nog att barnfamiljer klagar då man vill vara nära stranden med sin barn.
Man har ju 0 koll på glinen där i röran annars. Tur det finns naturpooler vid paseon.
Alltså det har klagats i alla år och jag har ju från mina förra utsikter sett vilka som går ner före 8 och ”bokar”. Går sen hem. Mest män och pensionärer…Fruarna har väl annat att göra på morgonen.
Inte så konstigt när det ser ut så här men kostar 150E att ”boka”!.
CURA FULLT
Cura tomt :)
CURA tomt
Lokalpolisen är ju anställd av kommunen och hålla ordning på staden och dess invånare. Behöver lite inkomster men bötfäll hundägare i stället…Gå ut på morgonen vid 8 och då får dom in en ansenlig summa kan jag lova. Ja klädda civilt förstås :)
**********************************************************************************************************
OK. nu måste jag försöka få nån ordning här hemma också…Varit otroligt lat.och slö. Måste handla också och hur kul om det regnar och i mina backar…Sååå synd om mig. Finns hemkörning kom jag på…
***************************************************************************************************************
Har inte bestämt om jag åker ner några dagar för att få ordning på mina pinaler. Jag bestämmer mig i sista stund som vanligt. Måste uppbåda lite energi för gå igenom flygproceduren :) Ingen lek. Få se om jag lyckas…annars i höst.
009 (640x473)

¡ Buenos días! P ♥

Lörd 21 maj, sol, 23 gr ☼♪☼♪☼

¡Buenas tardes!

Ja i Torre börjar det bli varmt nu…nattgraderna är högre, hör att det ”klagas” lite från flera håll :-) I morgon ska det bli uppåt 30 men bara en dag…Det är väl Sahara som gör sig påmint antagligen.
Här hemma har det varit moln/sol och 16-17 gr. Perfekt om nån skulle fråga mig alltså.
Blir visst 19-23 gr några grader framåt.
Vad är det här för utsikt då?
IMG_6191 (640x480)
Jo det är över finområdet Duvbo. Där finns nästan alla Sumpans villor och då pratar jag om stora tomter och hus värda (i dag) många miljoner…Går nån under 10 miljoner tro?
Sjuka priser här…Lgh på 20 kvm får man ge 2 miljoner för här i stan :-) Läskigt, folk lånar enorma summor. Men det har flyttat in så många med bra inkomster i arbetarstaden. Myndigheter av olika slag och Swedbank med sin ”Finlandsfärja” som huset liknar. Såg nyss ett 16-vån hus i centrum på andra sidan järnvägen…Fult. Politikerna tycker att Sveriges minsta kommun till ytan ska ha massor av folk. Varför då? Skatteintäkter? Men det kostar ju också…Järnvägen – mastodontprojekt – som ska läggas under jord…Och så tänks det byggas massor av hus där, Man trodde kanske att det skulle bli lite fint med torg, parker osv…Nu har det bildats en grupp som vill rädda centrum…Hoppas dom lyckas. Dom lyckades ju med Råstasjön i Solna!
******************************************************************************************************************
Ja utsikten ja…Jag träffade dom kära Torrevännerna Anna-Carin, Krister, Karin och Stig på Bällstabro Värdshus för lunch. Stig bjöd mig!!! Varför sa jag…för du var så snäll på hemresan sa han :-D Paff!!! Jag trodde jag mest var störig hahaha…ja ni vet , glömde mobilen och pladdrade på hela resan :-D Vi gick sen hem till Stig och Karin på höjden vid Lötsjön. Fin utsikt från stor terrass…
IMG_6194 (640x480)
IMG_6197 (640x480)
Där fick vi kaffe och Karins supergoda päronkaka…Sååå mysigt och trevligt!
Tack allihop för en rolig eftermiddag! ♥♥♥
Jag blev hemskjutsad av Krister och Anna- Carin! Bekvämt men borde ha gått…Rör mig alldeles för lite. Det här går inte :( Alla borde vägra skjutsa mig! :-D
IMG_6192 (640x452)
I dag så hade min dotter bestämt att köpa pelargoner till sin balkong. Dom brukar bli så fina där trots söderläge och hett på sommaren. Jag fick hänga på och köpte också några samt en blomlåda. Lite måste jag ju ha här att titta på.
Letade efter ett utefik i Bromma där vi var men nej. 10-åringarna var måttligt intresserade av att sitta där i bilen och leta.
Vi gick på Princess där hemma i stället. Fullt med folk men hittade ett par små bord.
Mr R (10) som älskar bullar tog så klart en kanelbulle. När dom var små och ofta träffade Syrris så det första han frågade efter var ”dulle”. Jag han skiljde inte på B och D då :)
Hon hade ofta det som muta om dom inte ville gå hem från dagis utan att trilskas.
Hennes bullar var dessutom vansinnigt goda. Han kommer så klart inte i håg det sa han :-) Ja så nu har dom varit på Princess allihop. Bara jag och J (14) har varit där förut.
J (45) sa att man går ju inte hit när man bor 50 m i från :-D Nehej. OK. Och svindyrt!
186 (640x478)
Ja så har jag varit hemma i 17 dagar. Inte illa…Ja emellanåt går det bra…i bland inte. Jag undrar i bland vad jag gör här :-) Men man vänjer sig bara man har nåt att göra och det har man egentligen om det fanns tillräckligt med energi :-D Får äta mer socker hahaha…Nu får Susan spader…!! Hoppas hemresan gick bra i dag!!! Kram hörrödu!
Min J (45) är lika strikt nu med socker :( Vad är det med alla 70-talister? Har dom möjligen noterat nåt om sina föräldrar…Troligen…
??????????????????????????????????????????????????????????????????????
**********************************************************************************************************
Ja apropå att inte ha nånstans att bo och dyrt så har Syrris studio - som jag bodde i – blivit såld ! Första som ringde, ett trevligt par från Estocolmo-omr bestämde sig på en gång och kom ner och tittade. Ja nu är ju inte notariemötet klart än men i alla fall. I juni.
Ja så nu är jag bostadslös :-D Det ordnar sig alltid på nåt sätt. Lex hintade lite att om att om jag kom ner ”några dagar” så kunde han tänka sig att jag fick bo i mitt förra vardagsrum hahaha…Ja jag sa inget om det…det var han, tro mig :-D Kanske jag tar en kort tripp för att hämta mer saker och min mobil :-D Vamos a ver som det heter…
Det är ju jobbigt att flyga numera…Går planet? Är det strejk? I Spanien strejkar nu T-banepersonal selektivt. Dom som kom ner för att titta på lgheten satt i 2 timmar i planet i torsdags…Sitta i planet är vedervärdigt så länge. Utan att få åka. Har jag gjort en gång…Fanns några som fick panik…Tydligen Telias fel denna gång. Korkaktigt!
Deras personal kanske inte har kompetens som på min tid :-D
Pelargoner
Undrar hur den här balkongen ser ut i dag? Den som ligger mittemot Ferreterían Molina
på Habanerasgatan…Adressen är kan ske C/ Nuestra Señora de Monserrat…hörnan!

Tack för att ni troget tittar in på bloggen…jag ser inte vilka men antalet :-D Många…
Ha en bra helg! Kram P ♥

 

Tisd 17 maj, moln/sol 22 gr ☼☻☼☻☼

Gomorron!

I Torre ser det ut att vara perfekt väder. Här hemma var det bara 6 gr i morse tidigt men ganska ljust så kanske solen tittar fram. Lider inte direkt :-D Däremot är det lite småtråkigt. Är ju van vid lite mer ”partaj” (nåja) :-D Men det går bra man får vänja sig. Pratade med min väninna Kerstin i går och hon hade hört av en farbror att om man är pensionär (och äldre sån) får man lära sig att ha långtråkigt :-D Ja fast man väljer ju själv anser jag. Kerstin har lghet sen 90-talet i Torre men är hemma redan. Har kolonilott :)
IMG_6180 (640x480)
Det enda som hänt i min lilla värld det var att gå till mitt stora barnbarn J och hålla henne sällskap eftersom hon var marsvinsvakt till Iris :-D Iris börjar bli lite tröttare, hon är väl mer än 4 år nu och dom kan väl leva till 7? Trodde J i alla fall.
Vi hade det lugnt, tittade på Eurovisionsfinalen. J hade nästan skämskudde framför när jag gillade Polens långhåriga kille med vackra rösten :-D http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=29&articleId=8528488&type=embed&contextSectionId=1335&autostart=false
Är inte säker på vad hon gillade :-P Lite för mycket effekter i programmet. ”Man kan ju få epilepsi” sa J. Jo proffsigt och överdådigt. Få se om Ukraina kan få till det nästa år…
******************************************************************************************************
Saknar Torreoro. Lex håller till där både morgon och kväll låter det som. Växlar med El Barco i bland.
IMG_3678 (640x480)
Ja vi får väl se…en vacker dag så är man på besök.
************************************************************************************************************
F ö så saknar jag min spanskmobil. Tycker jag fick en större faktura än annars om än inte jättestor. 56E, så stor har jag aldrig haft med MásMovil. Oroligt. Men man kan inte ringa dit på den. Batteriet borde också vara tomt nu i alla fall.
IMG_2033 (640x453)
Snart får ni gå till Europaparken och se på blommorna:
IMG_3593 (640x480)

Ha det så bra! Kram P ♥
PS. Snacka om att det är pollen…jag gör inget annat än nyser i dag. Jag som har
pollenlajtallergi :-D DS.