Tisd 26 maj,sol och 26 gr ◄☼☻☼►

Hej!

Varmt i dag, 28 stod det men jag litar på min termometer. 26 var det, basta :) När sedvanlig lunch intagits som i dag också bestod av Lubina så gick syrran och jag till InaE. Catarina kom dit. Var ett bra tag sen hon och jag sågs. Vi hade trevligt och diskuterade valresultatet i synnerhet i Torre, Madrid och Valladolid. Hon är ju spansktalande så hon vet ju mer än jag som måste gissa mellan raderna i bland :-D
Intressant! Vi satt jättelänge tills min rygg började skrika. Jag hade nämligen satt upp det f-b myggnätet med tips från Horst. Dubbelhäftande tejp och magneter…Måste kliva på en stege som Lex kom ner med. ”Vem ska gå upp på den då” ? Frågade han lite skeptiskt…”Jag så klart” sa jag. ”Vem annars”? Så gick han, oroligare än så var han inte :-D Han avskyr att göra såna saker :)
IMG_3365 (640x480)
Iaf så satt la mosquitera kvar när jag kom hem. Få se i natt eller rättare sagt i morgon bitti. Jag fick 4 myggbett i morse när jag hade öppnat balkongfönstren för det var så varmt vid 5-tiden. Besten satt på väggen men flög i väg, sen satt den på tavelramen efter att ha bitit två ggr :( Under ramen…Jag drämde till…Hoppas den dog. Ramlade väl bakom soffan. Ja det sved ända upp i hjärnkontoret :( Usch men baddade och efter en halvtimme så var det uthärdligt.
**************************************************************************************************************
Åkte upp  och vattnade mina blommor. Lex var hemma hade tråkigt, kl var över 17. Vi går och äter nåt på Torreoro sa jag. Och det gjorde vi. Himla varmt på vägen dit så det var skönt med skugga där.
IMG_3498 (640x480)
Tortilla och nåt som jag inte kommer i håg…jo pisto…grönsaksgryta med ägg…Gott.
IMG_3503 (640x480)IMG_3505 (640x480)
IMG_3501 (640x480)
Ja så gick vi lite omväg för att titta på nybygget, tror det har adress C/ Fragata men vi gick in på C/ Galeón. Det blir sånt där svart,grått och vitt modernt…men röda teglet som dom alltid använder finns med förstås. Intet nytt där inte :-) Stod att en 2 sovrums-lgh på 58 kvm kostar 99000E. Högre kvm-pris än på alla begagnade i Torre. Genomsnitt är 1000-1400E/kvm beroende på vilka områden det är.
IMG_3511 (640x480)
http://www.idealista.com/inmueble/27257562/?xtmc=1_1_pisos-y-casas-en-venta-calle-fragata,-torrevieja&xtcr=0
Travade så hemåt…
IMG_3515 (640x480)
Innan vi gick så smällde det ordentligt i korsningen la Loma/Maria Gil Vallejos. Nån hade väl som vanligt inte stannat vid stopp. Hoppas inga blev skadade…Ja det smäller ganska ofta…Stopp är bara några bokstäver här i landet…Kanske för att det fattas ett P här :-) STOP liksom…

¡Buensa noches! P ♥
PS. Ingen skrattade åt min karta jag lade in i går :) Läser ni inte bloggen? Var det inte kul? Ledsen DS.

Månd 25 maj, sol,24 gr ↓☺↓☺↓

Hej!

Bra dag om man jämför med i går…ja kroppsligen alltså. Att det inte var sol i går gör ju inte så mycket för just mig :) Fast i dag har jag ätit för mycket :(
Började med att städa…trist men nödvändigt. Men jag hade Nyhetsmorgon på. I bland har dom nåt som heter Mitt kök…reklamaktigt är det väl?
Jag här har ni Mitt kök då…Lunch. Lubina (havsabborre) från Mercadona, olja, salt och svensk vitpeppar :-P Och så in i min älskade lilla ugn. 20 min, klart…
Till det potatis,broccoli,morötter och blomkål. Oljan gör ju att det blir lite spad med smak av kryddorna. Man kan väl ha nån youghurtsås eller nåt om man vill? Godaste firren utan ben!! Lite dyrt med fisk här väl? Ca 53 spänn för 3 stora filéer. Ca 17.65 :- varje måltid. Plus potatis och grönsaker men det är ju billigt… 20 spänn totalt? Alltså i SEK.
Jag har väl räknat fel som vanligt så ni kan se på etiketten nedan:
IMG_3479 (640x480)IMG_3480 (640x480)IMG_3495 (640x455)IMG_3497 (640x480)IMG_3481 (640x480)

Ja så fick jag ett mejl…Fika? Carina…Claro que si…säger man inte nej till. Vi gick till Ali. Karin sms:ade innan så jag gick lite tidigare så hon slapp vänta så länge eftersom hon redan var på stan. Himla varmt där hos Ali måste jag säga…Lite väl mycket för min smak men vi är ju olika…Horst och Carina älskar solen :-D Men det gick bra, man blev lite vimmelkantig. Dom där vita parasollen där hjälper inte så mycket.
Jag åt våffla, Karin en Wrap med kyckling. La pareja tårtbit samt en typ av wienerbröd…
Syrran kom och hon tog bara kaffe. Hade nyss ätit. Un gran trozo de tarta :-)

IMG_3473 (640x480)
IMG_3475 (640x480)
Sen travade vi till Consum hela gänget utom Karin. Måste ju proviantera. ¡Gracias por hoy a todos!
**************************************************************************************************************************
Valet gick åt fanders på ett sätt i Torre. Tydligen så tappade ledande PP så dom inte kan regera själva men jag förstod inte riktigt. Men som sagt dom är störst här iaf antagligen pga det jag sa i går…Förmåner, förmåner utlovas. I hela landet så har regeringspartiet tappat miljoner väljare och verkar inte ha majoritet nånstans…tror jag. Svårt följa för man fattar inte hur dom räknar. Blir väl andra bullar i november i ”riksdagsvalet”…Elección general eller vad det heter…
Så här skulle det sett ut!!! Rött! OJDÅ det var väderkartan i okt förra året :-D :-D :-D
Väder 21 oktober (2)
sAng_scream
Ja ni fattar :-P

le_med_blinktandle_med_blinktand

¡Hasta mañana! P ♥

 

Sönd 24 maj,sol/moln 23 gr ►☻☺☻◄

Hej!

Ja i dag är det en stor dag här i Spanien…kommunal- och regionval, dvs elecciones autonómicas y municipales.
Spännande värre! Blir det nån förändring nu då…I Torre finns väl ingen förhoppning ( ja min då :) ) eftersom det utlovas gåvor till pensionärerna till jul av sittande PP (mörkblå) och sänkn av fastighetsskatten. Förmodligen är det väl flest pensionärer här som är röstberättigade…spanjorerna är ju i minoritet här i stan. Utlänningarna är fler och dom får ju rösta om dom är residenta här i dessa val men inte i riksdagsvalet.
Förra lokalvalen 2011 var det bara 42% som röstade i Torrevieja. Förklaring: ”extranjeros no votan ” är det väl då. Utlänningar röstar inte…
I Orihuela röstade 78%…grannkommunen samma år 2011.
Intresseklubben antecknar :)
Valfrihet
Ja det blir kul att se vad som händer i landet. Säkert blir det förändringar i alla fall i höst vid storvalet. Folk är hjärtligt trötta på all korruption och alla svarta pengar…
Så här såg det ut 2011. Lite väl blått om man frågar mig :( Men skönt att det inte finns nåt typiskt rasistparti här – vad jag vet…trots enormt stor invandring.
Valet 2011

****************************************************************************************************
”Stor” dag för Sverige i går, tyvärr inte lika viktigt för människors väl och ve men i alla fall. Kopia på denna låt…Fast den här är bättre :)
https://www.youtube.com/watch?v=GEwab9VvpsY
Om folkets röster räknats bara hade Italien vunnit :) Och Måns trea, Ryssland tvåa. Mer i min smak :) Fast det var som sagt otroligt många bra låtar i år. Och röster!
Bäst sjöng Conchita/Thomas! Otroligt vacker röst!!
conchita-wurst-finalist-eurovision-2014

Vale! i dag har jag hållit mig inne. Magen har inte gillat mitt hårda liv :) Men nu är jag något så när bra igen men det är snart läggdags.
******************************************************************************************************************
Snart blommar det så här i Europaparken. Parque de las Naciónes…I slutet på C/ San Policarpo/C/ Orihuela dyker den upp för dom som inte vet.
Europaparken
Och så här i Sverige kan man insupa lite fin luft. Iaf gör min kamrat Tobbe det nu:
150523-03, Kungshatt

¡Buenas tardes! P ♥

Lörd 23 maj, sol 23 gr ☼☺☼☺☼

Hej!

Blir kort i dag, ska faktiskt titta på Euroschlagerns final :) På spansk TV men ljud från datorn för här pratar en spansk speaker hela tiden så man hör inte vad programledarna säger.
F ö så var det tvätt som gällde på fm…Torkväder…muy fuerte som dom säger när vinden är stark. Undrar om allt är kvar. Fick ju en kasse serverad här innan Lex gick på
Misa (mässa i Vita Kyrkan) :)
Var ner på paseon en kort sväng. Hade missat att jag skulle hämta upp Horst och Carina innan :( Skäms för det :( Perrafamiljen och syrran var där också.
Inga foton tog jag.
IMG_3470 (640x480)
Ja nu hoppas jag att rätt låt vinner…España eller Italia…
Slovenien, Australien,Norge är bra hittills…Österrike wow !!! Montenegro,Tyskland…Har det nånsin varit så många bra låtar nån gång??Ryssland också…Estland,Lettland…
Men nu sjunger dom bästa!!! IL VOLO!! Vinnarna!! :-D :-D Kanske?

Ha en bra kväll! Kram P ♥

PS. Kära Rocio har magnetröntgat nu och har en komplicerad fraktur på en kota!! Fått en korsett så ska sitta på 3 mån. Men får väl se vad dom säger hemma på ortopeden.
Åker hem 29 maj och det ska bli skönt tycker hon och det förstår vi ju efter allt hon varit med om!! Kram Britta!! P ♥♥ DS.

 

Fred 22 maj,sol och 22 gr ♫☼♫☼♫

Hej!

Marknad i dag…otroligt många stånd på min gata numera…antar att det är mycket folk också. Tog mig ut för att leta en plånbok…Hittade en i skinn, röd och liten. Har aldrig sett dom röda förut av den modellen. Har alltid haft röda som man ser snabbt i väskan annars tror man ofta man tappat den…Ja man är som man blev :-D IMG_3463 (640x480)IMG_3469 (640x472)IMG_3451 (640x480)
Dåliga bilder :) Den är så liten så sedlarna får vikas ”på höjden” :) Bara 5E går i på längden – men bra att ha så liten plånbok i fickan :) Fick sätta på gummisnodd för att få den att hålla ihop nu när den är ny :) Storköp, var länge sen… 8E.
**********************************************************************************************************
OK, hade nog ínte gått på marknaden om jag inte skulle gå till Bar Carlos för där satt Carina, Karin, Horst samt syrran. Fullt med folk :) Dom var klara med sandwicharna och kaffet så jag insåg att det var kört…Servicen var muy ocupado dessutom. Tror inte kaffet är som jag vill ha det där. Vi travade hemåt men runt för att undvika kaoset. Näringsidkarna plockade i hop. Folk stod vid containrarna där överbliven frukt och grönsaker fanns och plockade åt sig.
Här säger vi adiós åt Karin som hade köpt blommor. Fick två buketter för en :) Tack för sällskapet Karin! Ja ni andra också förstås!! ♥♥
IMG_3454 (640x480)
Den här plazan/parken som jag inte vet vad den heter har nu bougainvillean i full blom.
F ö är den tråkig och mest en hundtoalett. Det var där samlarfarbror´n bodde i ett år på en bänk.
IMG_3457 (640x480)
IMG_3456 (640x480)

När jag kom hem så skulle Lex gå och handla och han fick en lapp om vad jag ville ha…
Mercadona har börjat med alldeles för goda Magdalenas nu :( Jag hade hoppats att dom inte fanns…men det gjorde dom :) Ja att det var en tillfällighet att dom fanns sist…
IMG_3460 (640x480)
Och Lex hade köpt en sån där urgod empanada med atún i. Tonfisk. Börjar man äta på den kan man knappt sluta :-D Ja så jag tog ingen bit…
IMG_3459 (640x480)
Den är muy grande…Täckte halva spisen. 5E.
**************************************************************************************************************
Muy bien. Skulle se på Let´s Dance men jag kan väl inte det utan måste se när det är klart efteråt på datorn antar jag…Det stod så iaf. Får se i morgon bitti…

Sverige är vackert också, bild av Tobbe från Tappström vid Ekerö:
Tobbe,Tappström Ekerö (640x478)

Ha en bra lördag! Kram P ♥

Torsd 21 maj, sol,22 gr ☼☻☼☻☼

Hej!

Ja så var denna dag till ända. Fick åka till La Mata för att hälsa på Bosses och Mari´s administration för huset deras. Hade en del frågor att dryfta :-) Låg på en gata som Google Maps glömt nere vid Cabo Cervera…Jag bad en stilla bön att det skulle vara en äldre spansk man som hade den och inte unga tuffa tjejer i högklackat…låter nästan rasistiskt men har erfarenhet av lite administrationer :-) ”Vår” egen tex…hjälp med huliganerna no,no…och några till…Admin (el comunidad) är ju anställda av bostadsägarna och får betalt för det…Fast det har några glömt :(
Svintur, det var en äldre spansk man och han var trevlig och tog sig an ärendet ”på riktigt”. Han heter Angel…Ängel alltså :)
Fattar ni hur nöjd man kan bli? Ja om ni nu haft kontakt med en comunidad alltså så vet man. Hur sen resultatet blir är en annan femma men iaf, bra början!
Vi drog glada i hågen ner till La Mata.
********************************************************************************************************
Krigsfartyg…Lex sa att dom prepararse para inmigrantes :( Jahaja…var många fartyg vi såg…skulle patrullera utanför Libyens kust trodde han eller hade läst det…OK…
IMG_3434 (640x480)
Vi gick på den ojämna trätrallen till Foodline för att fika. Hungriga, uppe tidigt :)
IMG_3427 (640x473)
La pareja utanför Foodline. Lex begrundar baren :) Dom har inte bord i sanden numera.
Inte för att vi nånsin suttit där men iaf. Jag gillar verandan. Blåste lite och luktade sjögräs eller tång…Kanske var bara jag som kände :)
IMG_3431 (640x480)Tack Mari och Bosse, dom bjöd på sandwich och kaffe! Ja som tack för tolkhjälpen…men mat i tisdags också…Kram P och Lex ♥♥
Vi gick tillbaka på trallen. Här är en gullig lgh vid paseon. Kan man bo. Säkert lite kyligt för stranden har inte söderläge här på La Mata :-D Men mysigt. Dubbelglas så…
IMG_3429 (640x480)
Dom håller på att rusta upp likn bostad som var café/bar som heter El Faro nu. Undrar om det blir bar igen eller bostad. Där har jag suttit många ggr.
Nedan den fina borgen…men synd att dom bytte ut dom gamla svarta lamporna framför:
IMG_3437 (640x478)
Och här gänget. Lex hade glömt både sombrero och solglasögon…Tidig morgon :-D
IMG_3438 (640x480)
Ha en bra resa i morgon La familia!
************************************************************************************************************
Läste i Spaniaavisen att borgisen vill att det ska byggas en sportanläggning där – ser ut som bredvid dom 5 nya höghusen Aqua Nature. Om det är nånting som finns i Torre kommun så är det sportparker/hallar/banor. Gamla alcalden ville ju bygga 6 sportparker…utom sportcentrumet. Hann väl med 4?
La Mata sportbyggeDet ska inte kosta skattebetalarna 1 enda Euro :-P Har man hört det förut? Varför inte satsa på dom eländiga trottoarerna i Torresta´n så folk inte snubblar och bryter bena mm? Man förstår ingenting men han ”den unge” ska väl också ha ett monument över sig själv som hans föregångare som sitter inne. Det är ju kommunalval på söndag…Han har ju också sagt att han ska sänka fastighetsskatten. Herregud – den är ju inte hög. Lex betalar 200E/år. Nej men PP måste förstås vinna. Det har varit/är för mycket korruption!! Pensionärerna här har ju blivit lovade 300E också…till jul som vanligt…Klart dom röstar på dom då!!! Mycket pengar om man kanske bara har 300-400E/mån.
Ja om man öht har nån inkomst alls…Många som inte har här.

Ha en bra afton! Kram P ♥

Onsd 20 maj, mulet/sol,22 gr ☻♣☼☻♣

Hej!

Härligt väder i dag, svalt men varmt i solen. Synd att det inte öste ner lite regn, behövs ju nu verkligen.
Såg på denna balkong att det varit varmare än normalt…inte lika fina blommor nu. Pelargoner vill inte ha jättehett.
IMG_3420
Mittemot var Horst och jag in i ferreterían Molina och köpte dubbeltejp. Kanske jag kan sätta fast magneterna på den och …ja ni vet…myggnätet :-)
*********************************************************************************************************
Just nu håller schäfern på att riva lägenheten ovanpå…Det är sånt liv så snart har jag honom/henne här nere hos mig. Möbler åker omkring som ”vantar” men låter som blytyngder…OK, det var en parantes…Tröttsamt att lyssna på iaf :( OK, klockan är ju bara 20…
********************************************************************************************************
Dagens stekeriavdelning :)
IMG_3424 (640x480)
Vi fikade på Deni´s och det var mycket folk så Daniél var lite stressad…Hade nog för lite folk som jobbade verkade det som. Ja dom får slita :( Carina och jag delade på en Lotería Nacional av Lilla Farbror´n :-) Hoppas vi vinner på lördag. Efter kl 14 så där så finns listan på nätet. talar inte om vilket nummer i fall ni blir avundsjuka vid storvinst. Tiggarbrev undanbedes :-P
IMG_3421 (640x480)
Jag såg en mörkhyad kille komma springande förbi Deni´s. Tänkte att han ville sälja nåt och polisen var efter men…Han mötte en medelålders kvinna med en kamphund som anföll honom. Hon hade inte en chans att hålla tillbaka upphoppet :( Som tur var så hade den munkorg enl reglerna. Varför har man kamphundar??? Och om man nu inte orkar hålla bestarna så är det väl ännu värre. Dom ska ju ha max 1 meter tjockt koppel men man lyckas iaf inte hålla hunden från folk. Folk är f-n i mig inte kloka.
Killen hade garanterat fått ett stort bett för hunden var ilsken och vrålade.
************************************************************************************************
OK, det var dagens läskchock och vi fick anledning att ventilera detta med att handha hundar. Ja det säger jag medan det rullar nåt stort ovanför mitt tak…typ ångvält…
Vad den lägenheten måste se ut alltså…Först huliganerna som kastade ut porslinet på
folk som kom och skulle ”göra upp” och allt annat som bullrade och nu den här…

Trevligt hade vi som vanligt. Var in Chinon där i backen också. Upptäckte att dom har lager i ett garage mittemot. 1000 prylar på gatan väntade…men poco kunder…kvitto nej :)
Här är mina kamrater…La pareja más bonita :-D ¡Gracias!
IMG_3422 (640x480)

Kram P ♥♥

Tisd 19 maj, sol/moln 25 gr ♪☼♪☼♪

Gokväll!

Glömt bort att det är Eurovision-semifinal i kväll…Haft massor att skriva…mejl på mejl :) Nu hör jag Finlands bidrag med funktionshindrade. Bra gjort men låten…hårdrock?
Hollands var inte så dum :-D
***********************************************************************************************************
Blev bjudna på lunch i dag av Bosse och Mari som bor i grannhuset. Trevligt, var länge sen vi sågs. Vi ska ha lite tolkuppdrag med dom snart. Tusen tack för maten!!
**************************************************************************************************************
Tog ingen bild…glömde fråga som vanligt :(
Sen kom ett helt gäng dit. Horst, Carina, Syrran och Ann-Kristin :) Lex gick hem för siesta. Jag följde sen med Horst och Carina till en Chino. Köpte saker jag inte trodde jag behövde :) Maneter till myggnätet. Fungerade så klart inte som Horst hade sagt :)
Aluminium runt dörrarna…Får lida i värmen i natt med stängda dörrar.
Gänget un poco decimerat :) Fick inte med skylten Bar BarCelona :(
IMG_3419 (640x480)
Ja så gick den dagen också. Går jättefort här. I morgon är det redan onsdag :)
****************************************************************************************************
Min systerson Teddy har köpt en fraktbåt med en kollega att jobba med mellan öarna i Stockholms skärgård. Drömjobb….OK, han har kranbilar, motorcykel och novian Marita två bilskolor, motorcykel och så bil…Fartfylld familj! Jobb som
jobb och kul. Jag gillar ju bilar i alla fall :) Vill ha en.
Fin båt:
Teddys båt

Blev lite kort med mitt inlägg i dag :)

Buenas noches P ♥

Månd 18 maj, sol/moln 25 gr ☺☻☼☻☺

Hej!

Ingen bra måndag i dag…Vädret var bra förstås. Perfekt.
Ringde tandläkare Bengt och fick tid kl 14. Har en hörntand som har gjort lite ont ett par dagar men så försvann det och så kände jag av det och vågade inte chansa eftersom värktabletter inte finns på min karta…inte i burk heller :(
Tur att dom hade tid. Lite mindre folk här nu.
Fick muta butlern att följa mig till bankomaten…och sen till tandläkaren. Hade sån ångest denna gång…yr i knoppen :( Vet inte varför. Men allt gick bra, Bengan röntgade och det syntes inget allvarligt. Den är redan rotfylld (för 40 år sen :) ) Han slipade ner den lite så den inte ska bli så belastad som han sa… Rätt tänkt för den är större än motsvarande sida. Ja så lagade han där en liten bit ramlat bort på en annan. Hade inget besvär av den och tänkte inte gå nu…Men bra att ha det gjort innan hemresa för hemma – var ska man gå? 70E…Billigt!
IMG_3412 (640x480)
Men jag har slarvat bort 50E. Eller så gav bankomaten mig för lite…Har jag nånsin gjort en bra affär…Minns kronofogden nyss…  Men det är ofta fel på bankomaterna mittemot tingshuset. Sabbadells…jo ett b ska det vara men…Av tre automater så var två ur funktion. Och – kö så jag ville inte stå där och räkna :( :( Jag vet att jag inte tappat nåt :(
Hm…jag hade räknat fel…förvirring total i går :( Skäms :(
Gick direkt till Tandläkeriet och sen till Genaro för Lex hade jag lovat mat. Mutan alltså.
IMG_3414 (640x480)
Genaro själv blev glad…vi var ju stamgäster förr. Sen fick dom tält utanför och det blev så rökigt för spanjorer går där mest och anställda på Mercadona. 4 av 5 röker enl min ensidiga statistik. Genaro är exakt 2 dagar äldre än Ignacio :-D Det framhåller han gärna :) Lex hade fått två nya hattar av Torreoro men han har tagit bort ölreklamen ser jag :-D Mahou, spanska ölet…
IMG_3415 (640x480)
Ja han åt menyn. Soppa som jag inte vet vad det var, och boquerones. Strömming på spanskt vis…Var lite pommes frites (papas fritas)och bröd till också.
Boquerones_Fritos (640x427)IMG_3417 (640x480)IMG_3416 (640x480)
Vi träffade två damer som vi – ja egentligen Lex känner. Den ena – Josefi- sa att det finns ett hus i hans hemby nu för 15000E. Stort 4 sovrum :) Lite risigt, har sett det förut.
Ja 15000E och en bil så kan man bo där :-D ”Ja då kan jag få åka med och handla” sa hon :-D
När vi stod där så såg vi att det finns nån ”display” eller pantalla som säger nåt om när bussarna kommer :-D Denna eländiga busshållplats har fått sån modernitet!!
IMG_3418 (640x480)
Få se hur länge den håller. Vi var in på Sabba-banken för att sätta in på mitt konto och vad var ur funktion? Nummerlappsmaskinen. Ingen lapp på utan alla fick säga till alla som kom att den inte funkar hahaha…tjatigt alltså. Den är ju nyss ditsatt och man blev ju glad. Nu frågade alla igen ”quien es el ultimo” ?
……………………………………………………………………………………………………………………………
Min måndag med förlust :(

Men en vinstlott jag har fyller år i dag…Min J blir stor…hela 44 år. Hjälp säger jag…
Inte länge sen hon kom med 1 dm långt svart hår med röd rosett i som dom satte dit på BB. Bruna pigga mandelformade ögon plirade på mig :-D
Grattis säger jag fast hon läser inte bloggen :-D Tror jag iaf…Har inte tid liksom. 3 barn och jobb. Fast hon förlustade sig på Silja Rock i veckan, en tradition med tjejgänget :)
Superkul som vanligt sa hon. Ja man måste ha kul i bland…Det är ju livet liksom.
MANDELBLOMMåste bli dom vackraste blommorna jag vet…mandelblom.
¡Felicidades chica! Från Mor som du alltid säger :)

¡Buenas noches! P ♥

Sönd 17 maj, sol och 25 gr ↓→☼←↓

Gokväll!

Ja så blev det bra grader i dag…Fantastiskt skönt i skuggan. Hade en dejt med Lena i dag…Vi gick till Deni´s. Inte så mycket folk alls. Bra bord, skugga och sol. Lena satte sig i solen och jag gnällde om att hon inte hade solglasögon…Man får grå starr fortare har min ögondoktor sagt och även optiker. Nu vet jag inte vad det heter på spanska men jag tror hon kom på det…google,google…jo cataratas sa hon…stämde för en gång skull på översättningen.
Jag fick inget bra kaffe av Paki…”no sale” sa han…Skummet alltså. Jaha nu har du förorsakat min sömnlöshet då sa jag…OK, man får skoja lite men min mage var inte så glad sen…
IMG_3404 (640x480)
Vi tog en runda runt Punta Margalla…men precis när vi gick ut från Deni´s kom Ina från InaE med lilla dottern och ett spanskt par…kan ha varit svärföräldrar…
Jag tussade ihop henne med Lena ( ja, jag kopplar ju alltid i hop folk :) ) och sa att ni talar ju samma språk… Det roliga är att jag inte visste att Ina också är från Moldavien!! Vilken överraskning!! Dom brukar säga Russia för ingen vet vad Moldavien är :-) Jag har ju en lista på nationaliteter och det fanns 4 från det landet här. Antagligen Lena, hennes son och Ina och en till…Kanske Ina´s dotter räknas som är 5 år? Iaf så är ju Lena spansk medborgare nu…en mindre om man inte får behålla två medborgarskap…
Ja iaf var det roligt att dom kunde få kontakt. Måste gå dit till InaE med Lena nån dag. Hon har aldrig fikat där.
Nedan: Stekeriet :)
IMG_3403 (640x480)
Vi gick en bit till och vattnet var blått:
IMG_3405 (640x464)
Den här lurviga trädkronan blir mer och mer rosa:
IMG_3408 (640x477)

Travade hemåt och jag hade mött Lena vid Barillo vid Calle Paris och upptäckte att baren och också frisersalongen är till salu…Sonen har/hade frísersalongen. Baren har ett bord inne :) Resten ute. Lite utsatt för trafiken där…
OK, en epok är slut. Dom har varit där länge…Ildefonso och hans fru.
IMG_3401 (640x480)
När jag kom hem så ringde Anders. Karin och han hade varit på IKEA och jag bad dom köpa toaborstar :) Låter fånigt kanske men här är dom så f-b dåliga…5 st FICK jag…och en badrumsmatta samt en myggjagare som man sätter i kontakten :-D Luktar inte. Ska provas! ¡Gracias pareja!!! Han gladde míg med att dom ska stänga av elen när dom åker. Ja jag tjatar ju som en papegoja om detta. Det är bara Perra kvar nu men honom kan ju ingen styra :-D Ännu :-P
*********************************************************************************************************
Försökte få till havsutsikt från min sida…Havsblick heter det i annonserna fast  med zoom :-D
IMG_3399 (640x465)

God kväll a todos! P ♥
PS. Glemte! Gratulerer med dagen Nörge :-D DS.
Norsk Flagga