Sönd 24 juli, sol och 28 gr ☼♥☼♥☼

¡Hola!
Del 2: Lite mer bilder från Furuvik!
En bastutunna tror jag :)
IMG_6384 (640x480)
Har vilat upp mig från chillandet i Birgittas stuga. Man blir trött av att försöka vara normal i flera dagar :-D Ja så nu har jag återgått till vara som vanligt :) Funderat på hur glömsk jag är…
Glömde mina läsglas hemma. Visste inte var kryckan var. Datorn hängde med som ett plåster var vi än var. Vill ju inte bli av med den igen som jag blev i Segovia bara för att jag lämnade den på hotellrummet. Men jag har ju assistenter omkring mig när jag är ute på vift. När Marga och jag kom hit i går kväll så visste jag iaf inte var datorn var.  Hade haft den med när vi var in på Villys i Furuvik på hemvägen. Men den låg i baksätet i bilen när vi parkerat här hemma men det glömde jag…Ja Marga höll reda på allt åt mig :-D OK, det är bara att acceptera för det blir garanterat inte bättre…Bra att man vet var man bor än så länge….
Rolig bild 3
F ö köpte jag varmkorv med mig hem. Dom som Marga och Mats grillade. Den var så god och skinn fanns inte…Sohlbergs Godingar :) Finns nog inte här nere?
spanskdansI morgon får det bli den här gymnastiken…har varit för orörlig :)
*******************************************************************************************************
På lördagen var vi till Böna Café. Snacka om goda Budapest alltså!!
IMG_6389 (640x480)
Fint ställe! Fina tjejer!
IMG_6391 (640x480)
IMG_6392 (640x480)
Ja supergott var det och vi åkte lite utmed sjön och allt är så vackert.
IMG_6378 (640x477)
Ja så kom lördagen och Marga hade bestämt sig att skjutsa hem mig. Det är ju lååångt. Men hon gillar att köra bil men i alla fall. Hon var upp en stund och vilade hos mig innan hon drog i väg. Ja man kan ju bli glad över all vänlighet och omtanke! Få se när vi ses nästa gång. Det är långt till september när alla åker ner men den som väntar på nåt gott…väntar alltid för länge :-D
*****************************************************************************************************
Här hemma var det för varmt i dag. 29 gr. Så började det regna precis när jag vattnat mina pellisar. Men med tak över så det gick bra i alla fall. Väldigt kvavt på nåt sätt och tyckte jag hörde muller ett tag. I morgon kanske nån grad längre men otroligt väder här sen jag kom hem 15 juni.
*****************************************************************************************************
Ja så har vi haft en ny massmördare i form av en tonåring som hade en viss förebild i Norge. Det är inte ens nån tröst att inte svartkrigarna i Syrien var inblandade. Han sköt nästan bara yngre personer. Undrar lite varför föräldrar aldrig vet vad dom små telningarna håller på med? Planering i ett år…Ja det kan kanske vara svårt att ha koll i låsta datorer mm mm. Vi får leva med det här. Sånt där kan ju ingen stoppa.
Varje morgon när man öppnar datorn eller TV:n så är det nåt nytt.
Nu läste jag att storstjärnan Messi har bytt frisyr…hånas på sociala medier…Ja på den nivån kan livet också vara…
IMG_6375 (640x469)

¡Buenas noches! P ♥♥

Lörd 23 juli, sol, 28 gr ☼♀☼♀☼

Bild: Sjön Trösken i vid Furuvik

Gokväll!

Alltså jag skriver Torregrader fast dom på sajterna är lägre än vad folk säger…Klagar liksom :-D Här har jag dålig koll…24-27 gr…sol…

Jag har varit i en svensk idyll i och har massor av bilder men först får jag inte glömma att Ditte gjorde sig tid att hälsa på mig här i Sumpis. Himla kul…Det var i tisdags! Tiden går men vi kan prata vi. Hit gick vi. Bästa latten om man vill ha det…
IMG_6340 (640x464)
IMG_6339 (640x465)
Och när vi var klara med vår uppdatering i nuet och lite bakåt så gick vi förbi gamla vattentornet som är upprustat och innehåller en restaurang som jag inte provat – än.
Fint torn är det och pen jente sitter framför. Jeg er ganske flink i  norsk – også  :-P
Tack för en trevlig pratsund Ditte. Exakt lika kul som vanligt ♥
IMG_6343 (640x466)
Ja så kom torsdagen…Utflykt med Carina ,Horst, Karin och Stig till Marga och Birgitta i Furuvik. Mycket bra idé för då slapp jag åka nåt kommunalt som jag inte gillar…Och Marga hade tänkt hämta mig denna långa väg men så kom idén att vi allihop åkte dit.
Vi skulle fira lite att Marga och Birgitta blivit Torrebor. Ja delvis då dom köpt lgheter i
Nueva Torrevieja. Vi träffades på Furuviks Brygga och åt god mat av olika slag. Av nån anledning fick inte jag ta upp plånboken utan det gjorde dom. Och jag blev bjuden att stanna ett par dagar i Birgittas fina vackra stuga vid sjön Trösken. Ja Marga och Mats bor där också i ett av de finaste hus jag sett…Stora terrasser ut mot vattnet.
Vi åkte hem dit sen och fick tårta och kaffe och hälsade på lilla Sasha (hund)…Hon gillade mig…Låg på min fot så fort hon fick chansen. Hon kände nog att jag är en människa som är snäll mot djur :-D OK, hon fick en smakbit då och då men jag frågade matte och husse först.
Först Furuviks Brygga:
IMG_6350 (640x480)
Vi drog hem till husen vid sjön Trösken…Såååå vackert! Kolla vad fina hus!
IMG_6379 (640x480)
Birgittas hus kunde jag inte ta framifrån för då hade jag väl ramlat i sjön men så himla fint det också.
IMG_6360 (640x465)
Utsikten är ju fantastisk. Man såg bastutunna på flotte, badflotte, ekor, kanoter och vattenscootrar…Allt tuffade förbi i sakta mat utom dom sista då :-D
IMG_6359 (640x480)
IMG_6358 (640x480)
Vi fikade med tårta, hur gott alltså :-D men det fick jag inte med :-D
IMG_6357 (640x480)
Grabbarna var inne i nåt viktigt samtal och Horst pekar med hela fingret :)
Stugan bakom är det första huset som Margas föräldrar hade. Flera uteplatser och brygga på samma tomt och som man kan hyra.
IMG_6367 (640x480)
Här står Karin och Birgitta och njuter av utsikten.
IMG_6364 (640x480) (2)
Jag har många mer bilder…men får lägga in dom i morgon.
Jag hade det hur bra som helst. Skön säng, internet och TV och sol från morgon till kväll. Och dessa snälla gulliga vänner man har turen att få träffa va?
IMG_6373 (640x470)
Fortsättning följer!

Tusen tack och God Natt i Furuvik och till alla er andra!
¡Hasta manana! P ♥

Sönd 17 juli, sol 27 gr ☼♥☼♥☼

Gokväll!
Vädret i Torre verkar vara varmare än vad sajterna säger. Hör och ser en del klagan :-D
Förmodligen luftfuktigheten som är jobbig.
Gammal bild :)
IMG_4739 (640x479) (640x479)

Har ni hört talas om det nya spelet Pokémon? Såg två personer nedanför kyrkan som såg helt förvirrade ut. Dom stod där med sina ajfånar och glodde i dom och omkring sig. Allvarligt talat så såg det inte klokt ut. Tänkte att dom inte hittade vart dom skulle först :-D Men vem är jag att döma? Vet inte ens vad Pokémon är för nåt :)
Nu stod det i tidningen att det inte fanns en enda Pokke på hela Kungsholmen…Virus?
***********************************************************************************************************
Ja och så ser jag på Ullared på TV…53 olika schampo och folk irrar omkring. Mest så utropas det i högtalaren om borttappade barn,12 st var det och nr 2 var visst bottappade män :-D
Ja och så är det i princip krig i Europa…Och USA och ett antal andra länder. SydSudan tex. Ja vilken värld vi lever i. Min J och jag satt på Princess en stund efter att ha varit på Myrorna och i Chinobutiken som poppat upp på affärsgatan. Hon fikar inte. ”Det är onödigt”.. Jag tvingade henne gå in och hämta en latte och en bulle till mig i a f.
Vi pratade om världshändelserna och kom fram till – ja hon…”varför skaffade man barn”…Ja det sa hon efter att jag sagt att jag ”som tur är” så gammal så…blablabla…
Ja man kan inte bli annat än pessimistisk i dessa tider. Man törs knappt sätta på TV:n på morgonen.
Jag har nu blivit allergisk mot vissa ord: Polarisering och säkerställa tex. Och att man hela tiden säger att ”vi ska leva som vanligt”. Inte vara rädda ”Dom ska inte vinna” typ.
Alla kriminologer som man nu hört i TV säger att det finns 1000-tals självmördare och bara i Frankrike minst 4000…Hur vet man det?
Förresten har jag alltid undrat varför man åker till Turkiet…Deras dåd mot kurderna tex.
Osäkrare land på nära håll finns ju inte. Chefen verkar ju helt desperat, syns på TV.
Music Loving SmileyNej på med skygglapparna nu och tagga ner och var glad.
********************************************************************************************************
Trevligt har jag haft det…kommer inte i håg när…Marga och Birgitta dök helt plötsligt upp en kväll!! Överraskning. Dom var på väg hem till Furuvik/Gävle…Tog en omväg om mig här. Vi gick till Wayne´s Café i nya fula höghuset här nära mig och som har virriga balkonger som bländar folk så grannarna kan inte titta ut genom fönstren :) OK, en parentes men det var det enda fiket som stängde kl 20. Andra stänger kl 18 el 19.
Alltså det är sommar, hallå!!! Solen sken och skönt ute…Ankdammsaktigt va?
Här har jag stulit en bild från Carina på Marga och Birgitta:) Horst får vara med också.
Har ingen ordning på mina bilder som ni vet :) Tack Carina!
Tack Marga och Birgitta för att ni kom förbi och hälsade på.
marga (2)

Ja och så kom Anita och Lotta och hälsade på i fredags! Skojigt också! Dom kom swischande med Anitas röda fina Clio. Hon hade ingen konst att hitta hit heller :)
Vi åkte ner till Café Boullan och dom har bästa latten som ni nu vet :) Budapest också, ingen Napoleon denna gång…Sen gick vi till Chinon och handlade en väska:
IMG_6326 (640x480)
IMG_6327 (640x480)
Blommorna i Sumpis är inte lika fina i år…ny stadsträdgårdsmästare? Lite fina, jo.
IMG_6329 (640x480)
Vädret här i min del av Svensklandet har varit jättebra. Lite regn i bland men mest sol/moln och 20-25 gr.
Mina pellisar har tagit sig, dom var ju inte nåt vidare fina vid inköpet men med ett par gröna dedos (fingrar) så har dom börjat blomma. Och så har jag satt två skott som jag fick stjäla hos Varma Golv :-D Tack Susan och Jörgen! Men dom lär dröja innan dom rör på sig i krukorna. Satte dom utan rötter :-D Ni ser att underhållet på huset är eftersatt…balkongen är rostig. Kanske dimper ner snart :-P Kom ihåg att begära stort skadestånd om jag bryter nacken :-D
IMG_6331 (640x415)
Tog en bild genom fönstret också…har lite trångt på la terraza :-D
IMG_6336 (640x480)

OK, nu vet ni…än lever tanten. Men gör ni? Det vill vi bloggare veta :-D Tiden går fort. Snart är juli klar också! Sen så är semestrarna slut här hemma och dom börjar i hela Spanien. Då blir det ännu mer trängsel i Torre. Men folk står ut. Sol och bad=kul men tyvärr ståplats på las playas.
Nu kanske det ska bli förbjudet i Torre att köpa av säljarna på strandpromenaden. Nu är dom ju inte så många i Torre längre efter ”kriget” mot dom 2012 men iaf. Böter ska det bli och dom är aldrig låga i det landet. Vamos a ver. Tur att man inte har köpbehov av ”märkesvaror” :-D

¡Hasta luego! P ♥

Tisd 12 juli, sol 30 gr ☼☼☻☼☼

¡Buenos días!

Ja nu var det länge sen jag skrev. Blir liksom inte av och vad skriver man om och…
I Torre ser jag ju att det är varmt…graderna är inte så höga på mina sajter men luftfuktigheten på nätterna är som värst 90%…Och det brukar inte vara så ”roligt”.
Här hemma är det kanonväder varje dag dvs lagom. Ca 23-24 gr. I går kom det lite regn och kanske lite ostadigt nu men gör inget.
Vad hänt då? Ja inte så mycket men har gått ner till Susan på Varma Golv flera dagar. Trevligt att prata bort en stund. Dom åker om några dagar ner till Torre. Ni får se upp när Jörgen susar fram på sin cykel där nere :)
IMG_6302 (640x480)
Här står direktören med nya arbetsbilen. Fiiin!
IMG_6317 (640x480)

Ja och så har jag träffat Karin och Stig, tror det var i fredags. Vi var på Bällsta värdshus och åt lunch. Åt en otroligt god torsk med hummersås. Och så fick jag handla på Villys som ligger där vilket var jättebra! Tack kära ni för sällskapet och hjälp med skjuts!!
Här nedan är vi i vår ”rätta” miljö…romersk marknad i Torre :)
IMG_6043 (640x480)
Den här damen nedan skulle jag vilja ha här hemma! Vart ska jag gå och klippa mig nu?
IMG_3294 (640x480)
Ja jag väntar och får ha hästvans. Är ju så modernt :-)
*******************************************************************************************************
Ja i går var jag ner till mina barnbarn (2×10 år)…Dom sa inte många ord. Mamma jobbade. Småpaddor framför nosen hela tiden :-D Sociala medier kallas det…Social verklighet verkar vara förgången tid. OK, Lilla J (15) gjorde sitt bästa för att slita sig från datorn flera ggr. Jag stannade en timme och såg på kanal 8 som jag ju saknar här hemma. Såg också för första ggn på Ullared. Är det inte lite lyteskomik i det programmet? Usch jag skämdes :( Jag tycker synd om folket som ställde upp och gjorde bort sig.
Lilla J och jag var och fikade på Boullan en dag. Bästa latten och supergod Napoleon…
Vi hade mycket trevligt, inte en ”social media” på närmaste kilometern :-D
IMG_6316 (640x480)
Ja ni ser , det är vad jag sysslar med. Långbänken byråarna är över. Min dotter offrade sig i söndags och det tog 4.5 timmar…Hon var helt slut efter det och jag också av anspänning. Perfekt blev det inte. Lådorna sitter inte perfekt fast vi gjorde efter alla konstens regler. Förborrade hålen satt väl inte som dom skulle – antagligen :( Och dom luktar som f-n…Träfiber, lack och masonitbottnar. Går det bort? Får ha dom tomma för kläder och sängkläder kan jag inte lägga i bara ”saker” och papper. Nån gång går väl lukten bort antar jag. Nåja, en erfarenhet ”rikare”.
IMG_6321 (640x480)
OK, längtar man ner nåt då? Nej det kan jag inte säga…Vet ju om värmen och vad det kommer att bli. Det är ju redan mitten på juli så det går snabbt och jag trivs bra här.
Vive el momento som det heter. Lev i nuet.
***************************************************************************************************
Finns dom som har det värre. 65 miljoner på flykt. Folk dör som flugor. Och här i ankdammen förfasar sig många över att vi blivit översvämmade av immigranter..
Plats finns, här i min lilla stad har det alltid funnits många men jag har fortfarande
plats på gatorna…Helt tomt mellan varven. Dom man möter ser ledsna ut tänkte jag på i går :( Ja dom har inte mycket att skratta åt.
Det som däremot oroar är sjukvården. Brist på sjuksköterskor – som det alltid varit. Och tydligen värre för varje år. Verkligen skrämmande att det får pågå år efter år. Landet går bra ekonomiskt…vad är problemet? Betala och underlätta arbetstiderna! Men det är ju mest kvinnor så det är väl inte så noga…Dom som har råd har egna sjukförsäkringar och kan få den vård dom vill. Punto! Mest män antagligen. Jag ber till högre makter att få slippa besöka sjukhuset här. Karo. Har varit där förr och vill inte dit igen. Det är nu ca 7 år sen och var inte bättre då. Inställda operationer skriver dom nu, min blev också inställd samma dag det skulle ske, jag hann åka dit och förberedas…Tortyr kan man kalla det, Psykisk.
****************************************************************************************************
OK, annars så är vädret bra som sagt. Men lite regn kanske. Behövs.
IMG_6324 (640x480)
Skönt att fotbollen och Almedalen är över…man fick skavsår i öronen. Inget nytt under solen. Det blev lite mycket Sverigefokus. Vi har det bra, vi alltså. Här handlas det i stora centrum som galningar. Överfulla varuvagnar. Fullt på p-platserna utanför…Det byggs nya centrum hela tiden.
Köer, köer, restaurangerna är fullsatta, man får inte ens bord i bland.
65 miljoner andra har det inte så bra…dom har inte ens mat och vatten…Såg på TV att flyktingbarn från Syrien jobbar och försöker försörja familjen. En 10-åring sa att han hellre dog själv än att familjen gjorde det. Han jobbade på en bilverkstad. En sålde tuggummi i bilköerna. Såg dom glada ut? Fick dom gå i skola? Nej. Libanon har mer flyktingar en egen befolkning nu. Man får ha lite perspektiv på det hela i rika Sverige.

¡Vivel el momento, hasta luego! P ♥

Månd 4 juli, sol,28 gr ☼♀☼♀☼

Gokväll!

Alltså nu börjar det bli lite varmt i Torre va? Nattemperaturen har stigit. Här hemma är det riktigt bra. Sol/moln ca 21-22 gr. Har tagit ner fläkten från vinden :)
F ö så har jag en hemsk ryggvärk och ischias samt halsbränna/magkatarr. Kommer knappt ur sängen på morgonen. Jaha varför dådå? Fel mat och för lite motion. Och jag kan ju inte äta värktabletter heller. Men – det är som vanligt alltså. Ingen större skillnad.
Färdiggnällt! OK, lite posi också, gått ner 2.5 kg. Och knäet gör inte ont. Kan ju bero på för lite gående.
***************************************************************************************************************
Helgen var lite tråkig alltså, min dotter med två småglin och ett storglin åkte till Vässarö på nån festlighet. Övernattat hos J:s farmor Suz. Där blev dotter J sjuk. Maginfluensa eller nåt. Folk lämnar ju sina barn på ”dagis” där hon jobbar fast dom är sjuka…Snällt.
I dag skulle dom åkt till nån gård med barnen som bara var 10 men J vaknade med feber…Stackare!
Ledsen
**********************************************************************************************************
I dag kom mina kära vänner sen jobbtiden för 100 år sen…Isabel och Torbjörn! Vi åt på ett ställe på Tulegatan men strömmingen och potatismosen var inte gott. Torrt liksom. Tobbe som är djärv sa till men vi ville inte ha ny mat, var redan mätta :) Han såg ledsen ut – om det nu var ägaren.
Vi köpte med oss kaffe och bulle och fikade på balkongen. Tobbe började sen titta på mina byråkartonger :) Jag frågade aldrig om det :-D
IMG_6308 (640x480)
Han började strukturerat att sortera pinnar, skruvar, spikar och knappar. Han är sån. Världens bästa Tobbe är han…alltid varit. Han har hjälpt mig många ggr t.o.m i Torre när jag köpte min enda lgh 2001! Nu satte han i gång och montera med hjälp av Isabel som också är världens bästa Isabel.
Dom slet och skruvade och vände och vred på allt. Det var inte okomplicerat. Jag  kom med två (2)  påståenden (på 2 tim) som hade lite substans…Hade lusläst 9 papper ritningar som kvällslektyr… (nja)
IMG_6310 (640x480)
IMG_6311 (640x480)
Ja så var han tvungen att åka men hann med en låda också så kanske jag kan fixa dom mindre lådorna…kanske. Den andra byrån får vara så länge. Ja hur snällt va? Magkatarren nästan försvann :-D
Tusen tack säger jag, vad mer kan jag göra…Får fundera men det fick jag inte :(
IMG_6313 (480x640)
Den verkar av god kvalité, ingen IKEA precis :) Klart dyrare också (1500:-/st) men då var 40% rabatt avdraget och så blev det  propina till cahuffören :-D
**********************************************************************************************************
Just nu är det Lotta på Liseberg…himmel vad jag är tråkig men vaaaad tråkigt det är.Och Allsången…hjälp!. En och annan bra artist men mellan dom då :(
Apropå det så får jag inte dom kanaler som jag ville ha. Ringde till Boxer och en trevlig kunnig person svarade. Jag sa att jag gjort allt man ska göra, omstarta boxen, kanalsöka flera gånger osv. Han lät som att han trodde mig…Wow!!! Ja han såg väl inte mitt personnummer :-D Men inte svårt det där så. Han sa då att du skulle nu haft 63 kanaler i 14 dagar sen dom 8 jag valt. Men tre av dom jag ville ha får jag inte. 8:an som jag verkligen vill ha. Och jag kan se 12-13 kanaler nu. Han sa att det är nåt med antennen på taket då. Jag sa att då är det kört eftersom jag inte vill prata med hyresvärden som är 86 bast om det. Får nöja mig eller köpa en egen antenn…
Ingen garanti sa han men jag orkar inte med mer kablar och burkar. Har ju kanaler och kan välja en ny kanske om 14 dagar.
************************************************************************************************************
OK, allt det där är ju bagateller när man tittar på nyheter och ser förödelsen i Turkiet och Irak i dag. Omänskligt lidande :( Och så miljoner barn som svälter…Så kommer världen att fortgå. Självmordsdårar finns i många 1000-tal. Och inte många bryr sig om barnadödligheten i länder som är utan mat. Ett systemfel i världen.
***********************************************************************************************************
Tafsandet då? På festivaler. Inget nytt under solen. Redan på min tid så var det ett himla tafsande och det var inga immigranter som alla tror att det är nu. Redan som 9-åring så tafsade en lärare på en, kallade upp en på rasterna i förevändning att rätta nåt man skrivit. Som tur är fattade en elev vad det var och mamman såg till att han åkte men det tystades ner. Polis blev så klart inte inblandad. Han var ju ”gammal”. Och på arbetsplatsen…där det var många killar…jodå. På dans…jo då.
På T-banan el bussen, jo då. Som sagt inget nytt under solen. Ha inte kjol tjejer och kvinnor. Ha långbyxor. Vi är inte fria och kommer aldrig att bli. Punto. Feminism= alla människors lika värde, samma rättigheter och möjligheter oavsett kön….
Nu vill inte min dator längre…loggade ur. Sitter väl nån snubbe nånstans och retar sig på vad jag skriver :-)
Femi
Hasta luego! P ♥

 

Torsd 30 juni, sol 26 gr ☼☼♥☼☼

Ja men hejsan!

Blir överraskad av min ”fantastiska” energi och loggar in för att rajta ner nåt här. Här skiner solen också och det är ju bra. 18-28 gr har det varit sista tiden. Inget att klaga på.
Vad har man gjort då? Ja inte mycket. Har svårt med entusiasmen och energin.
Men går ingen nöd på mig. Har det hur bra som helst.
Rosor har vi här omkring. Vackra!
IMG_6305
Fast nu ser jag gula blad singla ner i körsbärsträdet utanför redan…OK, jag det är ju några tusen så det tar väl tid.
**************************************************************************************************************
Jag har haft förmånen att kunna gå ner till Varma Golv ett par dagar och snacka bort några timmar med Susan. Jörgens anställde har semester tre veckor och alltså får Susan vara på plats till kunderna då och då. Vi har haft det jättetrevligt och tur med vädret.
IMG_6299 (640x480)
IMG_6303 (640x480)
Ja och här kommer direktören själv! Han har en fantastiskt fin äldre Volvo. Sååå fin och jättelång :-) OK, han har firmabil också men den var lite fel på och inlämnad.
Tack för sällskapet och kaffet!  Vi ses nästa vecka igen!
IMG_6304 (640x480)
Jag har brottats med Boxer, ja jag orkade äntligen öppna paketet…Höll på ett par timmar och läst manualerna….så trist. Vill ju att det ska funka på en gång. Till slut efter omkoppling av kablar och ominstallation och grannen Kerstins stöd och kanalsökning så funkade det. Fast…dom sa att jag skulle få alla kanaler i 14 dagar men icke. 11 el 12 samt den kanal jag verkligen ville ha nr 8 är inte med. Ska göra en ny kanalsökning och  så får jag säkert ringa…Min J sa att det är ju rätt enkelt…ja rätt…
******************************************************************************************************
Har beställt två byråar så jag kan stoppa undan det som står på golvet i kassar. Glömde beställa bärhjälp. Missuppfattade. ”gratis frakt”. Men för att få upp dom till lägenheten så kostar det 495:- resp 895:- Glömde kryssa i och då kunde man sen inte ändra trots att jag mejlade samma dag som beställn. NEJ det går inte. Då sa jag att dom får stå kvar på trottoaren och jag förlorar dom och redan betalda pengar sa jag. Har ingen som kan ta upp dom en trappa. Tack för mig! Dom svarade bara att hoppas det ordnar sig…OK, det är 2016 och man kan inte samma dag ändra sin beställning. Men jag får hjälp av Jörgen när dom ringer mellan 8-17 på fredag. Annars får jag muta den som kommer. Dottern erbjöd sig också men behöver väl pirra och hon jobbar ju…Om jag står med kryckan så kanske ”han” tycker synd om mig? Så betalar jag lite propina va?
Lötsjön…., inte kommit ner hit sen Marga var här!
IMG_6187 (1280x944)
Marga ja, och systern Birgitta har nu skaffat sig ett hem i Torre. I Nueva Torrevieja och under en kändis :-D Båda bostäderna såldes tillsammans och har dörr emellan. Stooor uteplats. Grattis till ett bra köp!! Inte långt från Syrris och Lex, Ditte och resten av gänget. Och nära Bar Carlos, Mundo, Torreoro och ShangriLa.
Vilken tur för A-K att hon får så goda grannar…varken super eller röker hahahaha… :-D
IMG_3026 (640x480)

OK, i dag så kommer ”lilla” J (snart 15) hit och ska äta med mormor. Får väl gå ut så hon får god mat kanske…Roligt att se henne och höra läget.

OK, ja så här blev det, inget spirituellt alls men min vardag här. Ska sätta mig i solen på balkongen nu. Har en timmes sol kvar innan den springer om hörnet och sen får det bli lite fart här innan storbesöket :)

Kram P ♥

Fred 24 juni, sol, 26 gr☻♣♥♣☻

God midsommarafton !

Letar i mitt ordskafferi. Har jag nåt att skriva? Vissa bokstäver och siffror har dessutom gett upp på datorn :-D Tex ”m”…Gud vad ”m” vi skriver med i svenska språket !! Och 1 – kan inte göra mina ”gubbar” :(
I går var det Fiesta San Juan, spansk midsommarnatt. Det festas ordentligt i Spansklandet, mest i Europa och det stämmer säkert. På mr Francos tid var det ju förbjudet med regionala folkfester. Bara religiösa som övervakades av Guardia Civil i varje gathörn. Fick inte bli för uppsluppet. Det är ju inte så länge sen…”han” dog ju 1975…Klart man nu gör allt till fest trots dålig ekonomi.
Undrar hur många som brände fötterna på stränderna i går? Man ska visst hoppa genom elden tre ggr och så efter kl 24 tvätta ansikte och fötter tre ggr…Sen är man renad från sin synder, typ…
Det är annat det än att hoppa runt en stång som en groda :) Har jag aldrig gjort men sett det här hemma :-D
Fast gräddtårta är gott :)
Tårta
Jag har börjat beställa mat på nätet. Så bekvämt…Ica Maxi har bra saker. Men det gäller att klicka i rätt. I går klickade jag så jag fick 6 kg potatis…Har inte sett att man ska klicka i om man inte vill ha nån ersättningsvara. Ja så blev det att dom skickade en annan sort också…Ja man lär sig. Willys som är nya nu på hemsändning sägs vara billigare men dom tar mer för hemsändning så då går det ju på ett ut.
Råkade få se en prinsessbakelse…på listan – den var god :-D Det är ju midsommar…
Prinsess
************************************************************************************************************
Jag får sitta här med min TV, ”alla” har att göra lite här och där men jag trivs ju bra med det. Men lade bort fjärrkontrollen till TV:n i morse…Helt omöjligt att hitta. Såg mig själv sitta utan TV hela helgen :( Knackade på hos Kerstin. Ville låna en ficklampa. ”Du har en” sa hon. Ja det hade jag. Hon vet mer än jag att en hänger i hallen :( Ja vi ”årsrika” behöver asisstent redan :( (Hemskt ord).Jag lyste bakom sängen. Där satt den fast. Hade den ramlat ner så hade jag fått problem. Sängen är låg under och sitter nästan fast i alkoven. Samt har en motor för att höja/sänka som är tung. (Kanske det finns knappar på TV:n)
F ö så har jag haft TV på hela dagen. Brexit alltså…Vaya, vaya säger jag. ¡Qué pena, qué pena ! :( Så synd! Tänk alla ungdomar som inte ville lämna EU.
Nyss intervjuade dom Trump som är i Skottland. Läskig typ…Bygga murar pratade han om…det enda som gäller. Hur skulle sjukhusen, trafiken, städningen, fabriker och restauranger fungera utan utlänningar som även är inifrån EU? Som här :)
OK, lite trött på gafflet nu. Ingen vet hur det kommer att bli. Men det kommer att tjatas enormt nu i flera år.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
OK, jag har valt TV-kanaler hos Boxer nu. Nu kommer jag att ha 1-9 samt TV4 fakta, MTV  och BBC World. Halva priset i ett halvår. 119/mån. Lite mer att glo på. Börjar acklimatisera mig. Vet ju att jag måste vara här hemma så där 2.5-3 mån till. Sen åker jag ner en sväng. Boende vet jag inte.
IMG_5602 (640x470)Följetongen ”det ockuperade huset” har nu fått påhälsning i Anitas lgh. Iaf har någon tagit bort låset men det går inte att öppna. Vet alltså inte vad som är borta. Min teori är att när ockupanterna fick dra i väg så tog dom allt dom kunde eftersom huset är tomt. 3:e ggn nån robbat i hennes lgh i så fall. Men vi får vänta tills hon kommer ner då hon själv måste anmäla till polis och försäkringsbolag. Hon måste ha tolk så jag är där då med Lex och kan hjälpa henne.
Det tar aldrig slut. Finns iaf två portar in i huset nu. Den gamla som har ny nyckel och en gallerdörr som Lex fick hämta nycklar till för att gå in och kolla. Därför vet han att hennes dörr är det åverkan på :( Men kan inte gå in.
Han läste ett anslag på en lgh på en dörr på en trappa. Det stod: ¡Por favor! No me robar más…Snälla, stjäl inte mer från mig! Jag är en vanlig arbetare som får betala och betala…Ungefär så…exakt kommer jag inte ihåg. Ja då förstår ni vilka svin det finns, fattiga eller ej men det borde räcka nu efter 8 år. Men det tar aldrig slut!
**************************************************************************************************************
Kommer ni ihåg att jag tog en kvist vid huset med den stora tomten mitt i Torre? Krasse.
Satte bara ner pinnen i jorden utan rötter och titta här då :-D Omvårdas av Syrris :)
IMG_6276 (640x468)
Och så saknar jag Torreoro :)
IMG_6277 (640x480)

¡Buenas tardes! Kram P ♥

 

Sönd 19 juni, sol 25 gr ☼♫☼♫☼

Gokväll!

Det är söndag och vad ska jag skriva då? Här hemma har det regnat och i dag mulet men lite sol också. Suttit ute och fikat på Boullan med min käre vän Björn. Det var ett tag sen. Vi träffades 26 okt 2009 på Karolinska och har hållit kontakten sen dess.
Alltid massor att prata om. Tack Björn!
IMG_6298 (640x480)
På Boullan har dom målat utebänkarna i regnbågsfärger. Så vackert! Undrar hur länge dom får vara så. I förorten Rissne hade ungdomar målat bänkar så fina också men dom blev förstörda och brända och hakkors på….Ja det finns homofober, ynkryggar, små människor. Svin och skitstövlar. Får inte finnas nåt glatt och trevligt i samhället tydligen.
*************************************************************************************************************
OK, så har jag varit på Varma Golv. Susans och Jörgens firma nära mig. Hon var ”vakt” där för Jörgen harvade runt Vättern :-D Han kom i mål vet jag. Strongt som man sa förr i min barndom :) Mycket trevligt hade vi. Fotboll på en jätte-TV men vi vet nog inte vilka som spelade tror jag :) Poco interés. Sen hjälpte hon mig att handla lite. Mitt knä är inte så kul nu, kanske för att det inte är så varmt här? Inget att gnälla om men bra att få åka bil.
Här står den vackra damen! Varför kan man inte ha sådan där söt klänning? OK, det blir ett annat inlägg… Tack för trevlig eftermiddag och handel Susan!
IMG_6290 (640x480) (2)
Ja annars då…tog några dagar att hämta sig från resan. Men sovit igen alla timmar jag tappade i Torre. TV-doktorn säger att man gör det.
TV-tittande men jag måste nog ha mer kanaler. I bland är det sport på alla tre jag har. Vet inte vad man ska ha? Boxer eller? Kan inget om sånt här hemma. Får läsa på.
******************************************************************************************************
Saknar utsikten lite från aticon hos Lex, mycket att titta på men jag kan ju titta på det gröna här. Går också bra. Jag kommer ju tillbaka nån gång är jag säker på :-D
IMG_6283 (640x480)
IMG_6285 (640x480)
Hade tur med vårt Lotería Nacional i går!! Både på torsdagen som vi fick tillbaka 3E samt i går lördag. Hela 48E!! Vad sägs om det? 3 sista siffrorna. Wow!
IMG_6294 (640x469)
Ja man skulle nästan kunna bli religiös om man nu inte hade gått ur kyrkan för 20 år sen men vacker är den här i stan.
IMG_6295 (640x459) (2)

Snart är det spanskt val och Brexit. Spännande! Hoppas det går som jag vill :-D
Vem skulle inte det :-D
Hasta luego, häv ö najs tajm :-P
Kram P ♥

Tisd 14 juni, sol och 27 gr ☼♥☼♥☼

¡Buenas tardes!

Ja äntligen kanske jag får tid att skriva ett litet inlägg. Milde tid när man inte har egen datoruppkoppling vad tid man har att göra andra saker…som vaddå undrar man då…
Ja minnet är kort…få se om jag får in nåt om det här :-D
Bor ju hos Lex och det har gått alldeles utmärkt utom att jag har minus på sömnkontot. Grabben går långa rundor och kommer hem vid 23-24. Han har ju andra tider… Men vi har haft det trevligt. Pratat och fikat en hel del och med kamrater förstås.
Såna här trevliga tex , Horst och Carina :-D
IMG_6257
Och såna här trevliga också, Peter och Janette :-D
IMG_6271
Vi var också på Boulevard på marknaden där Syrris och Cata brukar träffas och dit strömmade det kamrater men jag tog ingen bild :( Dit kom Horst, Carina, Karin, Stig, Krister, Anna-Carin, Eva och Ditte och förstås Syrris och Cata. Kul att träffa alla igen.
Tack allihop för kul pratstunder. Jag har 0 koll när och hur och var i vissa fall :)
****************************************************************************************************
I går fick jag en chock när vi gick ut för att gå till El Barco. Lottinköp. fika och handel stod på la lista. Men kom in i en bakugn utanför…och vinden var som en dubbel blåslampa…den lilla som fanns. Vi orkade sätta oss på El Barco men sen blev det inget mer. Hem till AC:n hägrade. Vi hann med en pratstund med Carina och Horst som kom förbi och tog en fika men jag tyckte det var olidligt, Det hade börja blåsa lite på hemvägen. Jag tycker det lir lite läskigt när det blir sån hastig värme och siroccovindar
från Afrikas öknar :( Men vi överlevde :)
Det blev AC på kvällen inne och partiledardebatt här nere. Det är tydligen en ovanlig företeelse för dom pratade först i TV på alla kanaler vad dom trodde att partiledarna ska säga i  – 2 timmar :-) Snacka om tjatigt…Sen kom debatten kl 22…hur många glor då? Jo spanjorer och hur många timmar? Jag hörde Lex radio efter kl 2 i natt…
Lite för lite sömn som sagt men det får man ta…
Har inte hört/sett nån recension än vilken som var bäst :-D Val den 26 juni alltså. Spännande och jag hoppas så klart PP åker åt pepparn :) En 3:e-del av spanska hushållen lever långt under vad som kan kallas existensminimum….
*****************************************************************************************************
Såg också på spanska TV:n hur huliganerna bär sig åt…skildras ju ingående här…
Det sista jag såg var en som stampade till på huvudet på en redan nedslagen kille.
Jag önskar man kunde gå ur vissa skatter man betalar som man gör med kyrkan…
Vill inte betala till sjukhusvård eller annat förstört samt vakt/polis för att i sportens namn låtsas vara intresserade men har annan agenda…Det är ju bara missanpassade vuxna svin som leker med folks liv … :( Vet många som inte törs gå på fotboll med barnen…
**********************************************************************************************************
OK, jag ska åka snart… Det blev kort men trevligt. Lex åker med och hjälper mig hämta mobilen för den ska finnas där på Objetos perdidos :-D Jag kan göra det själv så klart men det är ju kul med hans sällskap.
Bild från flyget ner. Man kan tro den är fotoshoppad men det gör jag aldrig :-D Vilket sken!!
IMG_6245

Ha det så bra alla mina bloggläsare och perdona me för jag inte kunnat kommentera här och där men snart är La Tanta igång igen med egen dator :-P

Kram P ♥♥

Sönd 5 juni, sol,24 gr ☼◘☼◘☼

¡Hola, buenas tardes, que tal?
Ja jag försöker komma i håg spanska språket :) Inte lätt. När Lex ringer så stakar jag mig hela tiden. Hackar som en gammal DKW. Blir dyra samtal för det är jag som får ringa upp för det mesta…Han vet väl att jag pratar hackigt och omständigt nuförtiden.
Ja annars också. Men man glömmer fort.
Bild från Språktidningen.
Flagga 3
Men innan jag åkte hem så skrev jag ett argt men ”artigt” brev på spanska till ”chefen för banken som har bostäderna ockuperade”….Ni vet. Ja jag skrädde inte orden fast det var på spanska :-D Har grubblat länge på hur man skulle få dom att fatta att det finns ägare som är vansinnigt orättvist behandlade sen 8 år. Blir galen på sånt :(
Fick till det riktigt bra ”att dom nu hade ytterligare ockupanter i huset”. Vi såg ju det när vi gick förbi. Var ju bara två sa admin för huset…Men jag räknade upp numren på lgheterna åt banken så dom hade bara att agera…Trodde jag inte men man måste ju försöka va?
Jag frågade hur man kan behandla människor på detta vis som betalar hela tiden men inte kan bo där för att ockupanterna inte ska tillgång till hiss och el och städning.
Alltså kan ägarna inte bo där…Ja jag drog på ordentligt….Finns det ingen rättvisa osv…
**********************************************************************************************************
Nu vet inte jag om det är en ”slump” men när Syrris, Carina och Holst var förbi…Vad har hänt? Ingen bor i huset och porten (som alltid var öppen) var utbytt till en kraftig gallerport!! Och – en stor skylt !!! Med en kamera på…Vad sägs om det…Va???
Det är ju bara en månad sen jag skrev och då boddes det ju i 5 lgheter som är bankens.
Kanske man kan som utlänning få spanska företag att börja ”fundera”? ”Kanske vi efter 8 år ska göra nåt? ” typ….Jag bad så mycket om ursäkt för min spanska på slutet :-D Men den var fullt förståelig kollade jag i går när jag hittade mejlet :) I alla fall känns det som ett mirakel och jag vet en som är riktigt glad. Börjar på A ni som vet som hängt med förut.
Anitas port
Ja annars så har vi fint väder om än lite kyligt i skugga och vind. Urtrist på TV…Jag har ju bara 1,2 och 4…Golf på 1:an, friidrott på 2:an och fotboll på 4:an. Varför betalar man TV-licens som inte har nåt intresse av sport? Kan man få avdrag? Creo que no :(
Apropå fotboll så är det är väl som att svära i kyrkan att säga att låten som en viss Z promotar för är urdålig! Han skryter så man mår illa…Ok. åsiktsfrihet har vi i detta land :-D
*****************************************************************************************************
Vi har ett husdjur på tomten här utanför…Förutom Ville då. En råtta. Liten, kan vara en råttvalp hahaha…  Bor i en buske…Stora fåglar försöker dyka ner och kalasa på den men den hinner undan…Kan det vara skator? Kan inte sånt. Läskigt…Vill inte att dom ska ha kalas i idyllen vi sitter i. Fy alltså :( Får lägga ut en jätteost så hon äter ihjäl sig :) Humanare.
Råtta
Ja då så…då får man laga mat, urtrist, inget sällskap. Men sitter inte i sjön. har rensat och min J var här och hämtade saker till återvinningen. Bilen full från sin lya också.
Nu ska jag hämta min resväska snart. Ska jag ut och resa?
Antagligen :-D Om ett par dagar …
Målet är:
IMG_0477 (640x468) (2)
Ska hälsa på alla mina kamrater tänkte jag. En vecka eller så. Ta hem lite saker och den f-b mobilen :) Det blir väl en fars om ni vet vad det är :-D

¡Hasta luego, hasta la vista y abrazos! P ♥