Söndag 20 april, sol/moln 24 gr ♦♠♦♠♦

Hola!

Domingo de Resurrección. Återuppståndelsen…Det var processioner inne i centrum runt Stora kyrkan redan kl 8. Kanonskott sköts i stort antal, antagligen från Guardia Civils gård så man hoppade högt. Är ju nära och kyrkklockorna från Vita kyrkan hördes vida omkring. Enl traditionen så slängs blommor ner från balkongerna där processionerna drar fram.
Ja så nu är det slut på dom mäktiga promenaderna. Men det kommer en ny nästa måndag som också är helgdag här och man firar en herre vid namn San Vicente Ferrer.
Den snubben har jag dålig koll på men helgon är han och hedras med en procession
ca kl 9.30 alltså den 28 april. Processionen går från Vita Kyrkan och på en massa gator och landar vid Stora Kyrkan.
Mercadona har stängt då och det ser t.o.m ut som att Carrefour också har stängt. Consum har väl det också, dom brukar ju inte ha öppet på såna dagar.
*******************************************************************************************************************************************
I dag var vi bjudna till Ditte och Bosse på lunch…Såg vi framemot :-) Lex brukar inte komma i håg från ena dagen till den andra vad som står på ”schemat” men detta glömde han inte :-)
Han (och vi) visste vad vi skulle få så vi såg framemot lunchen sedan i går redan :-)
Köttfärsbiffar med svampsås, sallad på avocado,tomater mm…Gissa om det var gott :-D
IMG_2140
Ja så fick vi jordgubbspaj på det…Blev det nåt kvar av mat och efterrätt? Nej :-D
******************************************************************************************************
Deras granne hade murat  upp högre balustrad och tagit bort en jättestor ful enbuske och så kom citronträdet fram och så vackert fick det breda ut sig.
IMG_2143
¡Gracias pareja! La comida muy rica :-)
IMG_2144
Vi orkade knappt röra oss efter denna måltid men måste ju gå hem…Mest jag som rör mig eländigt :( När vi kom till plazan där samlarfarbror´n bor på en bänk så har bougainvillean nu börjat slå ut ordentligt. Han har dessutom visst fått en bänkkompis som bor där. En står bakom trädet tror jag. Vad grejer han har på sin kärra.
IMG_2147
IMG_2145
Ja nu börjar det blomma fint så om några veckor så kan man gå till Europaparken och njuta av alla blommor! Neríum Oleander såg jag började vara knoppar på på vägen hem i dag.
Så här såg det ut i maj förra året på el Parque de las Naciónes i slutet på C/ San Policarpo, El Huerto el Orihuela kan man gå upp dit.Europaparken 1

Helgdag här i morgon med…
Buenas Noches/ P ♥

 

Lördag 19 april molnigt,blåsigt 26 gr ♀♪♀♪♀

PÅSKAFTON
¡Buenas tardes!

Några 30 gr som dom sa att det skulle bli blev det inte i dag på påskafton. Dom kan inte det här helt enkelt. Betalt har dom iaf…Sen blev det rena stormen på em…10 km/tim står det på Aemet :-D Det är ju inte ens en vindpust :(

Försökt påska till bloggen lite med en påskbild längst upp :-) Och här är den i helbild. Det är inte spanjorer i denna ”trono” utan irländare och engelsmän :) Det sa Cata till mig. Intressant. Irländare är ju katoliker men inte engelsmän.
IMG_2128
Och vad många dom är då!!!
IMG_2131

Här har dom gröna spöken också :)
IMG_2122
OK, det var lite av påsken igen.
Var lite trött efter gårdagens timmar vid Plaza Oriente. Orkade ner en vända på paseon men det blåste så jag träffade sen Cata och tog en fika på Torreoro i stället.
Såg inte så kul ut här :(
IMG_2138
Torreoro har ny ägare därav ny skylt. Tillhör nu Grupo Magani :) Finns ju en i där Leffe och Karlsson bor i LaMata också.
IMG_2139
Ja det var vad som skett…Susan och även Perra sms:ade var dom är i fall vi orkar dit…men jag är som vanligt slut på kvällen. Hinner träffa dom hoppas jag iaf. Syrran gick dock ner till Susan och Jörgen. Hon är piggare liksom :) Lex går en lång runda om han inte blir ”uppfångad” av ovan nämnda :) Sen är det sen Misa för honom. Tror det var 21.30 el nåt….

God fortsättning på Pascua :)
Ris med fjädrar…ja det kan se ut på olika sätt :-D Tycker Tobbe som skickade denna :)
Påskris
Kram P ♥

Fredag 18 april, sol och 23 gr ♪►♪◄♪

LÅNGFREDAGEN

Fredag…marknad, slammer,gap och skrik :) Bilar står i vägen för varann och det tutas så klart. Till slut är det klart och då ropas det i ett: Vamos, tres euros, a dos, a dos!
Osv…men med tanke på gårdagens dramatik så var det ingenting i jämförelse.
Både med galningarna på gatan och på balkongen.
Sen läckan i taket hos syrran. Men det slutade droppa framåt ett-tiden. I morse kom grannens försäkringsbolag Mapfre och titta även in hos Syrran. Kortslutn i en lampa
där vattnet flödade :( Men dom ska skicka en elektriker…Ev blir det målning också om färgen släpper.
Vansinnigt mycket folk på marknaden så klart. Alla är här, alla är lediga :) Jag hittade utgången när jag skulle ut och fika men svårt hitta ingången hahaha…
Mötte tre av takterrasstjejerna som skulle in i porten vår. Kunde inte hålla klaffen så jag frågade vad dom gjorde här, om dom bor här. Ja sa dom…tror jag inte sa jag…Dom skulle upp till ligisterna som vanligt. Sen ville nån säga nåt mer men jag gick…
IMG_2076
Vi fikade nedanför på restaurangen som jag fortf inte kommer i håg vad den heter på Fuensanta. Har bytt ägare tre ggr på kort tid. Cata , Ditte, syrran och jag.
Hem och vilade…jag tror min siesta blev 3 timmar :) Fast sov tror jag inte att jag gjorde.
Vi skulle ju gå ut på den stora processionen som i kväll hade 18 tronos…Man kan väl kalla det ekipage el nåt…?
Lex och jag gick bara ner till Vita Kyrkan på Plaza Oriente. Dit skulle dom ju och gå runt och tillbaka utmed Caballero de Rodas. Syrran och Ditte gick in till stan men där går det ju inte att se nånting. Folk precis överallt. Här på Plaza Oriente satte vi oss utanför La Amstelería och hade bra utsikt över gatan. Åt en hamburgare och en pepito de ternera.
Så där gott :( Ditte och syrran kom dit i stället :)
IMG_2080
Efter många om och men och trumljud så kom första ”el trono”. Den rullade själv nästan.
IMG_2100
Och kåpgänget :) Dom ser ut som KKK i det stora västerlandet men har en historia…
Här kastar dom ut godis till barnen…
IMG_2102
Jag har läst på…Och dom kallas Los Nazarenos och är troende botgörare…hm.
Struten på huvudet har sitt ursprung från redan på 1400-talet och Inkvisitionen…ja där märkte man personer med dessa kåpor för att veta vilka som skulle straffas för att ha begått religiösa synder…Inkvisitionen upprättades redan på 1200-talet…Katolska kyrkans egen domstol…
IMG_2107
Nästa ”trono” bars av bara tjejer…inte så länge sen så fick inte dom bära såna. Vid ett tecken så ska dom höja el trono högt över huvudet…Behövs styrka alltså…
Många barn var med i tåget och en del såg svimfärdiga ut och gäspade stackarna…Det ska böjas i tid …Kan vara mor el far som går här…annars skulle man ju vara lite småskraj så liten som han är…lite suddig bild :(
IMG_2087

Nu är tanten också trött. Klockan är strax 24…

Hasta mañana/ P ♥

 

Torsdag 17 april, sol, sol,23 gr ☼♣☼♣☼

Hej!

Dagen var bra och trevlig fram till nyss…sol och lagom temperatur.
Men grannen ovanför syrran kom hem och deras VV-beredare hade gått sönder och
i o m det så rinner det vatten i hennes tak ner på bordet…Ja hon har hink under nu.
Dom har försäkring som tur är men det rinner ner precis där hennes taklampa sitter :)
Kl är 22.30 Kan hon sova i natt ?
***************************************************************************************************
Som om det inte vore nog så blev det ett fruktansvärt oväsen i ”störningshörnet”. Två killar stod nedanför ligisternas balkong på 4:e våningen och skrek nåt fruktansvärt…
Dom har tydligen gjort nåt hemskt så dom som stod nedanför ville slåss. En av dom på
gatan var fullkomligt rabiat…Ingen ringer polisen :( Synd, det hade varit bra med tanke på deras långa lista av sk-t dom gjort…
Lex var nere hos syrran så innan han kom upp så hade dom stuckit i väg….Men dom kanske återkommer med ”knölpåkar”. Dom två i huset har väl antagligen gjort nåt  ”allvarligt”…kanske knark eller nåns syrra dom gjort nåt åt…vad vet jag. Lugnt här ?
No mucho :( Önskar verkligen att dom åker ut nån gång…Synd om grannen med läcka som dessutom bor vägg i vägg med ligisterna :(
************************************************************************************************************
Nåt trevligare: Ditte´s Bosse borrade lite hål för en spegel och klädstreck på balkongen åt syrran. Då ville hon bjuda dom på mat så vi gick till Café Hudik. Kåldolmar, jättegoda och den goda stekta torskfilén tog vi. Trodde Pelle stänger till sommaren men det ska han inte. Lite mindre öppet kanske men från kl 11 på dagarna iaf. Gulliga Lovisa är med på bilden :)
IMG_2053
Ja och vart tror ni vi gick sen då? InaExpresso så klart och vem gjorde alla café con leche om inte Mexico…Lo siento, no recuerdo tu nombre chico :-) Jag kommer inte ihåg vad han heter så jag skrev det i fall han tittar i bloggen :)
IMG_2057
Ditte har tårtbitarna på sin blogg hahaha…http://akker.blogg.se/
Ja herregud så mätt man blev :) Dom har så fint där nu på InaE. Jättefina stolar och bord och nya fina parasoll vid borden på andra sidan gatan.
IMG_2060
La Jefa Ina,  Chefen Ina :) Una chica muy amable y cariño :)
IMG_2059
Ja nu är man slut…hårt liv mellan varven :( Mest synd om syrran i natt…Hoppas det slutar droppa så hon kan sova. Det är marknad i morgon.
Och hoppas inte dom som skrek som galna på gatan kommer tillbaka i natt :(
Ja man kan hoppas på mycket :)
*******************************************************************************************************
Alla mina terrassblommor tillägnar jag min käre vän Torbjörn som fyller år i dag. Han är toppen, det vet alla som träffat honom. Kram och hoppas du haft en bra dag i dag där hemma i Bagis :) Lex och Syrran hälsar!!
IMG_2062
Nu är det bara att försöka sova…Önska oss lycka till :-D

Tobbes fina bild på kanotfärden med sin kompis får avsluta bloggen i kväll:
130911-34

Buenas noches/ P ♥

Onsdag 16 april,sol,23 gr ☻☺♥♥☺☻

Hejsvejs!

Som vanligt, sola ho´ skiner. 26 gr inomhus…Fick Lex att jobba lite i går. Ventiladoren måste rengöras. Alltså fläkten. Han tyckte det var onödigt tidigt…Jaha…men när man behöver den så kan man inte använda den full av polvo på bladen eller vingarna :(
Han lydde. Blev riktigt bra gjort. Han kan om han vill :) När jag gjorde det förra året så satte jag bladen åt fel håll. Alltså blåste den inte alls :-D Fast jag hade velat ha en ny. Tycker den blåser för mycket på lägsta nivån.
*****************************************************************************************************
Blev ett oherrans liv med ambulancia, bomberos och policías i dag. Hördes som det var nära men det var på Pedro Lorca där Perra och Anna har sin lgh…Vi skulle gå dit Lena och jag för det behövde städas lite innan dom kommer på fredag. Jag var lite rädd att det skulle lukta rök för när Lex handlade på Mercadona så fanns brandrök ända där uppe :( Ja jag tål ju inte sånt…Men när vi kom dit så var det nästan borta men en lgh var totalt utbränd. Och en stackars kvinna hittades död. Mycket tragiskt :( Ni har väl brandvarnare? Bra om man inte är här för då varnas ju grannarna också.
IMG_2043
Titta vad jag hittade i lägenheten där :-) Gracias señor Pederito :-D
IMG_2039
8 st men jag gav Lena en för hon blev så impad av dom och sa att såna där finns ju inte att köpa här :) Nej det gör det inte :(  Ja nu har jag ett tag :) Ska förvalta dom med andakt :-)
Jag gick ner till paseon och mötte syrran men det blåste lite så vi gick upp till baren i hörnan San Pascual/Fuensanta. Kaffet var lite beskt…inte som förut tyvärr. Carina kom förbi. Hon som äger aticon vi brukar hyra…Trevligt. Hon fick lite uppdatering om våra ”störningar” och dom ser ju hörnbalkongen där ”störningarna” bor …
Som vanligt gap och skrik från dom och tjejer samt ”sång” i högan sky. Och dörrsmällar förstås. Man hoppar högt. Vänjer sig aldrig :(
Nog om detta.
En fin hängpelargon som blivit så stor. Fick den och två andra av ovan nämnda Carina för att dom fick låna lite WIFI av mig förra gången…Lite långt rätt över gatan men funkar då och då iaf :)  Vacker färg på den och knoppar bara växer fram hela tiden :)
IMG_1961
OK, har varit osedvanligt trött i dag :( Jag vill nu veta mina prover som jag tog där hemma. Iofs kan man vara trött ändå men gillar inte att vara sååå trött som i dag :(
Ingen siesta heller :) Kanske jag vant mig lite med det :-D
Här har ni en havsbild från dagen före nyårsafton. Tror det är Lex med armarna på ryggen :) Skillnaden mot då är att man har mindre kläder nu  :) Sol som vanligt.
IMG_0728
Och här är en före julafton :)
IMG_0645

Buenas noches! P ♥

Tisdag 15 april,sol,25 gr ☼♦☼♦☼

¡Hola!

Återigen en lagom varm dag…lite molnigt men massor av sol. Några grader lägre ska det bli men sen upp till 30 gr på lördag…om ”dom” inte ångrar sig. Ja dom som jobbar med väderprognoser…
Jag var slö i dag…min fot gjorde ont av nya sandalerna efter ”långpromenaden” i går. Man köper alltså ECCO-sandaler för 900 spänn och så kan man inte ha dom…Så himla konstigt alltså. Och det är höger fot som jag har schyssta tår på. Inte vänster som har en krokig långtå och lite halgus valgus el vad det heter…OK, det är skon som är felkonstruerad, inte jag kan man konstatera :(
Får gå med mina gamla tills jag kommer hem i sommar. Går dom sönder – ja då vet jag inte hur tanten gör men den dagen den sorgen.
****************************************************************************************************************
Ville gå ut och fika efter att stått och lagat mat och den trista disken…vilken tid sånt tar :(
Syrran och jag tänkte att vi kollar in Deni´s och se om det finns plats. Det var ju andra sittningen på playan. Hade ju sett ett lämmeltåg gå hem med solstolar och badväskor.
Mycket riktigt så var det gott om plats. Jammi el Yammi som jag fortfarande inte vet hur hon stavar – beklagade sig. Hon var trött. Jobbar 12 tim i sträck ofta :( Inte bra.
Daniél var på gott humör. Men leva till 90 år ville han inte :-D Vet inte hur vi kom in på det men iaf. Han ser ut att må bra men vet att han brukar tackla av efter påsken…
IMG_2023
Så när vi satt där som kommer två välkända (ökända) figurer och går. Ligisterna i vårt hus. Dom gick ner på stranden och så ner i vattnet också. Skvalpade omkring lite och gick sedan vidare mot centrumhållet. Ni ser dom bakom livbojen :) Ja jag har bättre bilder :-D Dom är långa, säkert 1.90.
IMG_2028
Ja sen när vi kom hem så slogs det i dörrar och gap och skrik och några granntjejer med hund var där och ett par andra också…
Fimpar i hissen och allmänt skräp samt att den används frekvent :(
Men innan vi kom fram så var det stort pådrag med minst 10 poliser och jag tänkte att nu har dom snott en väska till :( Korsningen San Pascual/Almudena. Jag frågade en av alla poliser…¿Que pasa aquí? ”Solamente un accidente pequeño” sa han. Bara en liten olycka. Såg sen en bil stå mitt i gatan. Ja det skriker ju i bildäck hela dagarna här så det var inget konstigt. Det var ju bra att ingen stackars tant blev av med väskan igen men tanken svindlade ett tag…Ja att dom fick sitta i finkan och vi fick lugnt i huset. Egoistiskt tänkt kanske. Det sitter ju i resten av livet att bli rånad :( Vill jag inte. På bilden syns
inte många Kling o Klang men innan vi var framme så var dom säkert minst 10 :-D
IMG_2034
OK, vi tar en ny fräsch havsbild här :
IMG_2029
Och en till :) IMG_2033
Vi (jag) stapplade hemåt och jag gick in på Consum. Hade nämligen tänkt göra en klassisk räkmacka i går men Lex missuppfattade ingredienserna :-D Istf en större vit brödskiva köpte han minibaguette :) Och vad värre är glömde ägg :( Och ännu värre inte färska räkor utan frysta små skalade. ”Ja men Ali har ju såna” sa han. Lex vet inte hur en svensk riktig räkmacka ska se ut…Nåt som nedan men med tomat också och dillkvist samt majonnäs så klart. Jag sa att han skulle köpa majonesa original…såg att det stod Nuevo sabor  :( Typiskt… Ny smak…herregud alltså…Men den var bra men något stark för min smak…Varför handlade jag inte själv…Just det…. Han fick en dubbelmacka när han kom hem i kväll. Hur snäll ska man vara ?
rakmacka-300x234

OK, det var mycket text och lite innehåll…el mycket skrik för lite ull kanske ;-)
Buenas noches P ♥

Måndag 14 april,sol, 24 gr ↕‼↕‼↕

Hej!

Solen skiner och ska så göra hela veckan. En läskig topp på 29 gr på lördag…hoppas jag inte :) Men vet dom som gör ;-)
I dag tänkte vi titta på en lägenhet åt vänner men det gick åt fanders :( Såld. Synd men det går flera tåg, dock kanske inte så billig.
Vi gick lite slokörade till Torreoro och fikade. Mycket folk där men lyckades få en skuggplats vid väggen. Lex hade lite bekymmer med att Perra inte kom in i sitt garage.
Fjärrkontrollen funkade inte. Nu sa inte Perra att Lex skulle gå till admin men den ligger på hörnet av Torreoro. Han fick ”god dag yxskaft” i besked. Vissa comunidadkontor som är ANSTÄLLDA av oss ägare alltså sätter sig på sina höga hästar och verkar som om dom tror DOM äger huset. Vår el rättare sagt Lex´s är hyfsat bra vid kyrktorget.
Man kan faktiskt byta admi men det verkar dom inte veta…
Nu börjar bougainvillean blomma vid plazan där samlarfarbror´n håller till på en bänk.
Annars är det en tråkig plaza. Mest för rastning av hundar.
IMG_2004
Jag sa att eftersom vi nu var tidigt ute (med mitt mått mätt) så sa jag att vi går till Ditte och Bosse en sväng. Solen gassade bara på ena sidan just då så man kunde gå i skuggan.
Vi gick lite kringelkrokigt och först på C/ Paris:
IMG_1990
Sen på C/ Travesia Gabino och där fanns ett sött radhus till salu:
IMG_1991
IMG_1994IMG_1995
Det verkar vara väldigt långa smala hus på djupet. Har säkert nån terrass/balkong på baksidan också. Inget pris bara en handskriven lapp på ett mobilnr.
***************************************************************************************************
Ja så kom vi fram till Ditte och Bosse. Satt ett bra tag och hindrade dom i sitt värv :-D Bosse diskade och Ditte skulle bättra på målningen på balustraden :)
IMG_2003
¡Gracias pareja! ♥
*****************************************************************************************************
Travade hemåt men kom på att vi var hungriga…Satte oss hos Ali. Fullt med folk som vanligt. Potatismos och korv…kan man absolut inte motstå!!! Jättegott mos!!
IMG_2007
Lex fick extra mycket mos… :-D
Ja så fattades det pengar och så fattades det kaffe…Ja då fixade vi det vid busstationen. Sen lade mina fötter av…Hade tagit på mina nya sandaler som jag fick ont ett halvår efter jag använt dom…Måste ju kolla om det var deras fel eller min tassar.
Vet inte än men jag kan ju inte gå i ett par 6 år gamla sandaler väl? Dom är lagade ett antal ggr. Snart står jag där och inte kan ta mig hem :-) Såg lite lustigt ut med sandaler hemma i Sverige :-) Folk tittade lite i smyg liksom…Där går hon i kylan med sandaler… Kom  inte ihåg att jag inte hade dom rymliga stövlarna hemma :(
Äsch bagateller…det är ju inte straffbart….
Fika här:
IMG_2010
Taxi i långa rader…väntar i timvis. Men det är påsk så det kanske går bättre denna
Semana Santa :)
Spolas och städas gör det också. Det har redan spolats på husväggen men det hjälper inte. Hundarna pinkar sönder dom…en del är sönderfrätta. Normalt beteende har jag hört…Om dom inte får urinera på husväggen då håller dom sig då? Eller? Går dom hem nödiga liksom. Ni som kan det där…förklara. Blir dom mentalt störda? Bilhjul och däck är poppis också. Ja så klart hanhundar. Tikar är mer fina i kanten :)
IMG_1985

Buenas noches/ P ♥

 

Söndag 13 april, sol 23 gr ☼♣☼♣☼

¡Hola!

Äntligen en något så när normal dag. Väldigt vad man återhämtar sig dåligt numera :(
Sov siesta i går och sov på natten till kl 2 då ett hemskt skrik hördes. Vet inte var det kom ifrån. Man kan ju gissa. Nu är det sånt oväsen överallt. Folk har tagit med sig hundar, katter, och dessa f-b-e fåglar som naturligtvis ska hänga ute på terrasserna. Olika melodier och visslingar och skrik hela dagarna :) Beostarar och allsköns modeller.
Och så dom på två ben som skriker, gapar och ”sjunger”. Gnällkärring? Jag :-D
Hundterrassen har en hundterrass bredvid tidvis där det finns en gammal halt stor hund. Och i dag…vad ser (hör) jag…en liten ettrig lurvig sak som skäller precis hela tiden :( Den har dessutom en liten nyfödd valp!! Och – hundterrassen med dom två stora hundarna och två el tre katter – feta nu – skrämmer ju den lilla nyblivna modern som vill skydda sin valp. Ja herreminje vilket liv alltså. En av katterna satt på räcket och tittade ner…jag var livrädda att den skulle hoppa ner och sätta klorna i den lilla hunden för att inte tala om valpen :( Ingen hemma i nån av lägenheterna…Vad i hela fridens namn lämnar man alltid djuren ensamma ute på terrasserna? Skitar dom ner inne?
Ser ni den lilla svarta rädda modern? Katten vågade nog inte men jag trodde det skulle bli krig :( Usch det var lite läskigt. Katten brukar balansera på räckena och gå nästan runt hela huset om det är tomt i bostäderna. 5 våningar upp…
IMG_1984
Innan dramat hann vi gå till InaE. Och när vi går dit så kommer processionen som skulle starta 9.30…Vi gick på gatan kl 11…Dom kommer aldrig i gång i tid så man ska inte gå dit förrän minst en timme senare än vad det står. Och dom går ju så sakta också. Det är mäktigt med dessa trummor och även blåsinstrument… Suggestivt så man får tårar i ögonen, man vill stortjuta av nån anledning som jag inte kan förstå.
Jag som är den mest oreligiösa som finns :-)
Konstigt fenomen men det är både vackert och skrämmande på nåt sätt. Och – ändå är det bara början på veckan. I dag var det Ramos i hela tåget. Palmkvistar och eller blad.
Gula höga gick dom och bar på. Tror det är en fabrik i Elche som gör alla dessa dekorationer. Man ser lite bakom ekipaget. Frågade Lex om dessa palmkvistar. Han sa nåt om att när Jesus kom in i Jerusalem så hade dom såna kvistar med sig…Vet inte om han har rätt där :)
IMG_1972
Vi  gick och fikade på InaE och sen kom en annan procession förbi där :)
Den här bilden nedan tog Syrran med sin kamera :) Här rider ”han” in på sin åsna. Burro. En liten en så Lex säger borriquilla, hittar inte i lexikon men han säger att det var en liten åsna han red in på…Han kan väl sin bibel då. Misa (mässa) i kväll var det.
IMG_5187
Här har vi los Ramos…
IMG_1974
Och här dom små söta barnen med eget ekipage. Lite tungt var det för dom :)
IMG_1965
Ja det är bara början på den största veckan på hela året Semana Santa.
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Vi gick hemåt Syrran, Ditte, Catarina, Lex och jag. Trevlig pratstund hos trevliga tjejerna på InaExpresso. I dag var det en ny tjej. Hon pratade spanska så bra så jag trodde hon var spansk men nej hon var från Ukraina. Jättetrevlig och gullig. Ägarinnan hälsade oss välkomna. Hon är också en mysig tjej. Bienvenidas señoritas sa hon :) Det får man tacka för :)
Vi skildes åt  och då tog jag ett foto på mina goda kamrater, Cata och Ditte :) Tack för i dag señoritas :-D
IMG_1981

Klockan är nu 23.30 och grannen vägg i vägg kom nu med la familia. Påsklov alltså.
Normalt bor bara mannen i veckorna pga jobb och resten av dom i Murcia där hon är lärare. Det betyder att Lex inte får siesta på minst en vecka :-) Barnen – och även föräldrarna är rätt högljudda som spanskar är i allmänhet. Och så går dom ut och äter kl 22 och kommer hem kl 01.30 :-D Ja precis som spanskar gör så klart. Och så skaffade dom hund förra året :-) Vaya, vaya…men dom är trevliga!
Bra att dom får ta del av lite oljud i huset så vi kan få lite förståelse för hur det varit.
Snart är alla hus fulla i Torrevieja.  Alla hotell också.

Felices Pascuas a todos!!
Happy-Pascuas1
P ♥

Lördag 12 april,sol,moln, 23 gr ☼♪☼♪☼

¡Buenas tardes!

Tanten har vaknat till liv men skriver tidigt då man inte vet om hon orkar sen :) Resan blev lite lång…ja det berodde inte på försening utan Kerstins dotter behövde åka till jobbet så vi hamnade på Arlanda vid ca 16.20. Gick till Sky City och fikade fram till att vi tyckte vi skulle gå genom säkerhetskontrollen. Hade ju redan självcheckat in bagaget. Kön var 100 meter. Långt in mot Sky City. Jag trodde det var nån personal som maskade men det var så många flyg. Det är påsk sa en i personalen…Jaha. Jobbigt att stå så länge med handbagage utan kärra.
Jag vill ju inte ha sån där dragväska. Vill att den ska gå in under sätet. Ja så ytterligare
ett par timmar och så gick planet i tid.
IMG_1956
Hade en trevlig 18-årig tjej bredvid som var så speciell…För det första var hon så himla söt…och rolig. Hon skulle bli läkare el astrofysiker så hon hade så speciella intressen. Hon visste inte vart mamman och hon skulle åka…Får bli en överraskning sa hon :) Agnes hette hon som jag heter i ett av namnen jag har. Bredvid henne satt en jättefin kille, också trevlig och dom började prata också. Hans kompisar hade många ärenden till honom :-D Han är elitlöpare och heter Mattias. Får kolla när det blir friidrott nån gång :) Alla killarna skulle till Alfas Del Pi och träna.
Ja så trevligt kan en pensionärstant ha på flyget :)
*********************************************************************************************
Och så blev jag bjuden på te!!! Av pursern (flygvärd ?) eller vad manliga flygvärdinnor kallas.
Han var spanjor och en riktig snygging som hans kollega :) Jag sa att jag inte ville ha starkt te. Då gick han och hämtade en tepåse i en plastkopp och hällde i hett vatten i en annan mugg. När jag tog upp mitt kort för att betala så sa han: ”yo te invito”!! Jag bjuder på det. Det är mitt, för vi har bara färdigt starkt te…Vad säger man om sånt???
Nån trevligare på ett flyg har jag aldrig träffat. Han skojade och pratade med alla och han talade också perfekt engelska. Herregud vilka människor det finns va?
Rolig smiley
Nu längtar jag efter café con leche på InaExpresso :-D
IMG_1235
Landningen blev onödigt hård :( Kerstins Sören kom och hämtade och han är så rolig…Vi hade en konversation i bilen om att män står och ”urinerar”. Detta för att dom håller på att göra om hela badrummet. Jag sen höll vi på att skratta ihjäl oss på det temat :-D Ska inte dra det hela…bloggen är barntillåten :-D
Här är det snälla paret. Lyckade ta bild utan minneskort  först och sedan suddig bild i går :) Denna är från söndagsjazz på bar Carlos. ¡Gracias chicos! ¡Muy amable!
IMG_0344
*************************************************************************************************************
Lex stod och mötte mig i porten och klockan blev ca 02.00 innan jag kom i säng och då kunde jag inte sova…ja till slut men hade hjärtklappning :(
I huset var det lugnt…om ni vill veta. Det är mer stoj på dagarna. Musik och skrik och gap. Tur det men min teori är att röks en viss substans och då blir man trött. Luktar rök som är äckligt söt i hissen :-( Ja man orkar inte leva om på nätterna alltså. Vi får vara tacksamma för det lilla…Få se om det blir mer fejd mellan klanen i Galleriahuset eller inte. Man kan iofs hoppas men kanske lite farligt!
**************************************************************************************************************
Blev långt det här…behöver gå ut och ansa mina blommor…lite rufsiga :-D Och skott som jag hade i glas har inte fått lite färskare vatten…Vad är det med män va? ”Tänkte inte på det” sa spanskmannen :-D
Blommor skulle mina små barnbarn få i dag om jag varit där…Ja presenter har jag bidragit till så klart :) Dom är inte så små längre vildbasarna som nu har blivit så himla coola :) 8 år fyller dom och det var roligt att träffa dom när jag var hemma liksom storasyrran som är 12.
IMG_3773IMG_2037

Buenas noches! P ♥