Lörd 2 maj, sol,28 gr ☼♫☼♫☼

Hej!

Ja snart blommar det så fantastiskt i Europaparken som jag har som sidbild längst upp i dag. Header kallas det visst.
Parque de las Naciónes. Troligen ser det ännu inte ut så nu men längre fram i maj och juni så blommar det så här också:
bougainvilleas 1 (640x446)
Hade mycket för mig här hemma i dag…kommer inte ihåg vad…sov på fm för att ta igen lite som fattades i natt. Alltså kom jag inte i väg med Cata och syrran kl 15 till Carre. Men jag hade säkert köpt nåt onödigt så det var bara bra.
Lex och jag strålade samman i stället kl 16.30.
*******************************************************************************************************
Först gick vi till pet-flaskeåtervinningen…och soptunnorna. Nu har Lex lärt sig det :)
Men han har ju inte så mycket PET. Han köper ju inte vatten som jag.
Men vad det ser ut runt och uppepå dom där gröna :( Sakletarna öppnar locken och gräver Och då kastar sen folk i där uppepå så det blir ett högt  lass istf att öppna nästa som ofta är tom…lathet! Och så ramlar det ner på sidorna…Snyggt.
IMG_3274 (640x480)
Kom på att jag skulle överraska Peter och Janette när dom skulle komma med Quick Air som flygbussen heter. Kl 17…Vi, dvs Lex och jag satte oss på stationsfiket och väntade…Dom kom inte. Försökte ringa men avstängt :( Till slut så kom jag fram och då hade dom delat taxi med några…Blev ingen överraskning :(

IMG_3275 (640x480)IMG_3276 (640x480)IMG_3277 (640x466)
Då överraskade Lex mig med att han vill gå att titta på beg cyklar!!! Hjälp!! på C/ Apolo:
IMG_3281 (640x480)
Ja herregud var prylar det finns i denna ”segundamano”-affär. Allt, precis allt!! Ja utom bilar kanske. Men kul att titta…IMG_3282 (640x480)
IMG_3284 (640x480)
IMG_3287 (640x480)
Datorer, paddor, ajfånar och mobilstofiler i mängder…musikanläggningar och LP:n…
IMG_3286 (640x480)
Vi tittade noga på guldkors och ringar om vi kände igen nåt från ”huligantidens” härjningar men nej. Däremot upptog några huligantyper – lik dom som var på taket mittemot- expediten hela tiden men nån mobil dom skulle ha. Fanns en expedit till men visste inget om cyklar. Till slut höll jag på att bli tokig på all väntan och rygg och ben värkte :(
Resultat…En gammal damcykel…han försökte prova den men jag avstyrde snabbt…gick lite vingligt och den lät som ett smärre tröskverk…Lite olja bara sa Lex….57E tror jag. Dyrt tycker jag…Rostig också…Inget lås. Pump köpte han och hjälm ville han ha men fanns bara en trasig.
Får åka och köpa i morgon på Carre då för utan cyklar han inte. Ja nu ska man vara orolig….Den gick med nöd och näppe in i hissen…Men är han nöjd så är han…
IMG_3289 (640x480)

Ja dåså, lördagen är snart till ända och vinster har det blivit i dag…
6E på vår Lotería Nacional, 6E på en likadan jag köpte av snälle farbrorn på Deni´s igen.
OCH 87E på Primitiva som det heter som Lex haft i 25 år…en rad…Inte illa va?
43.50E till mig!! Vad ska jag göra med dom då :)

Sova på saken :-D
Kram P ♥

Fred 1 maj,sol och 26 gr ♪☼♪☼♪

¡Buenas tardes!

Varm dag men ändå liiite svalt i skuggan. Aemet sa 31 gr men var var det nånstans då?
Inte här iaf…
Har ni varit och demonstrerat? Har ni nånsin demonstrerat?
****************************************************************************************************************
Ja det blev en slö morgon. Tyst som i graven utanför. Inte för att det firas Valborg här men ledig dag för många. Mina finska grannar åkte hem hörde jag. Ett helt halvår här har dom varit. Inte för att man kan prata med varann – dom kan bara finska och jag kan ju inte det. Men glada och ¡hola! sa dom varje gång man mötte dom. Nu har jag inte en själ boende på mitt plan…Men bostaden kanske hyrs ut snart igen…Hoppas på bra folk gör man ju, ja sån bra och ordentlig hyresgäst som man är själv :-D Eller hur?
**********************************************************************************************************
Vi gick till InaE syrran och jag. Tänkte att det blir för mycket sol på paseon…Och det var jätteskönt där. Dom har ju parasoll. Iván jobbade men han gillade inte sin arbetstid. På morgonen och sen på kvällen…siesta mitt på dagen…Inte så kul men så har många här.
Tog en café con leche och bizcocho. gammal bild med körsbär i. Cerezas men det här var lingon!! Finns ju inte här normalt. Arándanos heter lingon och även blåbär tror jag.
003 (640x480)
För stor så jag sa att jag ville ha en liten bit men den nya tjejen sa att dom har en portion och den är stor :) (Kassaapparaten är väl programmerad efter den då)? Ta med hem alltså. Hon lade in halva i folio och en kasse. Gulligt av henne. Syrran ville inte ha…Det är bara jag som orkar sånt efter lunchen :(
Vi satt ganska länge eftersom det var lugnt och skönt. Nån blådåre körde förbi. Kommunen ska ju skriva 30 i stora rutor på gator nu…4-5 stycken gator, bl a Diego Ramirez Pastor. Gäller att föraren kan siffror då :-D Eller ser nåt. Utanför InaE behövs det också…Hänsyn finns inte tyvärr.
*************************************************************************************************
Vi gick till nya Chinon ovanför Vita Kyrkan i deras gamla kyrklokaler…När jag lyckades handla nåt och var klar (fick kvitto!), vílka kommer i dörröppningen? Britta och Hasse! Hon hade ont i ryggen men ska få magnetröntga så få se om dom ser nåt. Men hoppas inget finns och det går över. Skratt och prat blev det iaf :-D
IMG_3272 (640x480) (2)
Ja så var man hemma igen och intog soffläge och dator. Vad annars :)
***************************************************************************************************
Har inga nyheter läst och har ont om åsikter i dag :)
Iaf så börjar Feria de Mayo snart och här kan ni läsa om den festen…6-10 maj.
http://www.spaniaavisen.no/wip4/slik-blir-feria-de-mayo-i-torrevieja/d.epl?id=2501963

Kom på en åsikt eller konstaterande. I Spaniaavisen i dag hade dom en video som visar en spansk fotbollsmatch där föräldrarna (läs fäderna) sprang ut på plan och bankade upp den 17-åriga domaren…Sparkade på honom när han låg ner…
Har vi uppfostrat sönerna fel eller ligger det i deras DNA? Genetiskt liksom…Det sista tror jag på…
Är det underligt att det är krig när inte ens det går att utöva sport? ledsensmiley2

 

¡Buenas noches! P ♥

Torsd 30 apr,sol,23 gr ☼◘☼◘☼

Gokväll!

Marknaden hördes inte förrän kl 8 ca…tomt på ”bås” nedanför mig…kanske dom var på sina ordinarie ställen på torsdagar. Var det nu är. Men sen kom skrikhalsen mittemot och ”byxparet”…Ja dom som nedanför har byxor och shorts billiga. Har köpt åtskilliga där till butlern. Dom brukar komma sent och lägga ihop sent. När dom packar i hop så
har hon musik på högt i bilen och hon skrattar och pratar med alla. Några tänder fattas men hon skrattar i alla fall med ”hela” tandraden :-D Trevlig mujer är det :) Han kedjeröker hela tiden även när han lastar och lossar och säljer…
IMG_3222 (640x480)
Ja jag hade jämt sjå i dag innan en lunch som Ditte och Bosse skulle bjuda på.
Beställde 5 resor (OK, två ”biljetter”) åt min J och hennes J,I och R. Och sin novio R fick egen biljett för dom har ju inte samma hushåll så då gäller väl inte försäkringen.
Ja så måste jag ha deras kortnr och personnr på los niños. ”lilla” J går ju som vuxen…
Herregud vad jag fick deala mellan datumen för dom höjde ju priset hela tiden. Till slut blev det 16-23 juli. Hyfsat ”billigt” med SAS. Nu fattas bostad som R ska betala och jag skickade 7-8 som MásAmigos har just då. Tyvärr var inte den atico ledig mittöver som vi brukar hyra. Men det ska nu vara pool…”ja så dom kan roa sig själva lite så man får lugn och ro” sa J. Ja under uppsikt men en är ju 13 och dom andra två 9 och alla kan simma så det ska väl gå bra…Nära havet vill man ha också…R har redan sett ut en som han tycker är kanonbra. 100 m från Los Locos men ändå åt vårt håll. Få se om den är ledig efter helgen. Ja jag var så vansinnigt nöjd när det stod att jag gjort allt rätt till slut!!
Och inte är jag här när dom kommer men dom har ju vik.mormor här…syrran. Tur!
Och ögonen sved och lite tid hade jag kvar…Så kom butlern med potatis från marknaden och så blev jag ännu senare men JAG HANN!
*************************************************************************************************************
Här nere vill dom väl också vara vid strandpromenadens ”Las Piscinas Naturales dvs naturpoolerna som byggts in av vågbrytare. Det gillar barn då det inte blir så höga vågor där. Bra tänkt där av kommunen.
IMG_3259 (640x479)
Stenbumlingarna är fina:
IMG_3258 (640x473)
Tillbaka till lunchen som Ditte och Bosse bjöd på för lite trädgårdspyssel som syrran har bidragit med i deras lilla patio…Ja ´jag fick också komma med för jag har varit med några gånger också…Snällt! Ann-Kristin ville göra oss sällskap också.
Maten var verkligen god. Fick smaka lite på Bosses ”raspeballe”. Kul namn på en ”nästan” pitepalt :-D Har alltid undrat vad det varit men norrmän äter det ju med god aptit. Jag älskar pitepalt sen min sejour i Norrbotten :-)
IMG_3248 (640x480)IMG_3249 (640x480)IMG_3250 (640x480)
Mitt minne är ju bara en kvart så jag kommer inte ihåg innehållet men Ditte tog en sallad som heter duga, syrran och A-K en kycklingrätt och jag fisk förstås, sjötunga med hollandaisesås. Kokt potatis. Förra ggn jag tog det var såsen godare men det var i alla fall jättegott i dag också. Den intressanta raspeballerätten glömde jag fota…Ditte har nog den på sin blogg i morgon hoppas jag. Nu skulle dom inte ha den rätten mer den här säsongen…Konstigt här nere…skandinavsäsongen slutar tidigt :(
Här är gänget som vi fick ha trevligt med på El Mundo Pequeño på C/ Marcelina 44 i Nueva Torrevieja…8-10 min rakt upp från tex norska affären Scandigo eller Gallerian.
IMG_3252 (640x480)
Bosse hade lite att jobba med så han gick hem och vi andra 4 gick ner till paseon på jakt efter glass :) Gick till en av Sirvent i en hörna. Trevlig camarero – spansk!!! Men han kunde inte räkna sen vid betalningen…trögt, han hade ingen växel på vår 10E resp 5E osv… :-D Goda glassar i alla fall. A-K nöjde sig med kaffe. Skulle jag också ha gjort förstås :)
IMG_3255 (640x480)
Tyvärr satt en liten kvinna på backen vid en stolpe och skrek och slog sig själv hela tiden en bit bort. Ni har nog sett och hört henne ni som går där nere på paseon. Tigger väl också antar jag men ingen vågar väl sig fram. Jag var på vippen att köpa en glass och ge henne så kanske hon blev tyst ett tag…sen såg jag att en kvinna gav henne just det. Det var ju hett där. Ja herregu´ vilka människoöden det finns :( Tragiskt!
Vet inte vad hon skriker på för språk men spanska är det inte.
Olika falla ödets lotter helt klart :(
IMG_3253 (640x480)
Här ovan fanns det vackra kläder, vackra stolar och vackra blommor. Nyinkomna med nya färger. Förr fanns bara blå och gröna stolar. Jag köpte en orange för några år sen och det var lyxigt :)
0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Ja då är det bara att knyta ihop säcken :) I morgon är det 1 maj som kommer att manifesteras i 80 städer här i landet. Men tåg med protester mot nedskärningarna som drabbar ”vanligt” folk. Läste just om gamla alcalden (borgmästaren) här i Torre som sitter inne på 3 år…han har mer att vänta i form av straff för en köpt tomt 180.000 Euro som han sen sålde 2 år senare för 5.6 milj Euro…Fiffel med nån mäklare och omreglering av marken ingick i ”spelet”. Nätt förtjänst. Ja sen har han varit egenmäktig och styrt själv utan att inkalla andra partier i kommunen. ”Fanns inga ärenden att behandla”. Kul kommun…23 år satt han på sin post och nu styr hans ”kronprins”…
Men pensionärerna (som är många) röstar på PP här för dom får ju en ”hacka” till jul….
Vaya, vaya…

God natt! P ♥

Onsd 29 apr, sol, 25 gr ☼♪☼♪☼

Hej!

Det ska bli 29-31 gr fred-lörd-sönd-månd står det på sajterna…hoppas dom har fel. Det är för tidigt med den värmen. 25 är lagom att sola i. Hett är det.
*********************************************************************************************************
Fick en mycket vacker bild av vår moderator på Spanienforum Göran. Antagligen tagen från takvåningen där han bor i Estepona på Solkusten. Tack Göran!
Görans båt
Lite mer detaljerat på fiskebåten :) Så fin!!
Görans båt 1
Så fick jag vårblommor i annorlunda ”krukor” snyggt! Från Örebro av Ulla. Tack!
Ulla (478x640)
Ja vad har hänt i dag då? Lex och jag drog en repa ner till paseon och Deni´s
och precis strax innan så ringde Britta och frågade om vi skulle ses som var bestämt.
Ja nu är jag så dagvill och inte riktigt klar i knoppen heller så alla får härmed ha överseende med det…Fr.o.m nu :-D
Iaf var det roligt att hon ringde och att hon kunde åka in från residentet i Rocío del Mar…
Hoppas jag har rätt nu ort nu…Ont i ryggen har hon fortfarande efter sin vurpa men som alltid så hade vi skojigt snack! Jag skrattar fortfarande åt en sak hon skrev härom dagen…Om män och presenter hahaha..
Ni anar inte så kul. Får berätta det när det finns nån lucka :-D Ja om jag får :)
IMG_3214 (640x469)
Ja vi satt så länge så man fick träsmak av plaststolarna, Ann-Kristin kom också och Lex avlägsnade sig ganska fort. Han har svårt komma ihåg alla namn så han trodde inte han träffat Britta och Hasse…men han kände så klart igen dom…Jag tog en bild på Lex också innan och han sa att han kände sig ”famoso”. ”Berömd” nu i Torrevieja efter alla bilder :-D Fia och Lasse dök förbi  också och Fia berömde allas vår frisör Jesica som hon också besökt nyligen. Kul!!
IMG_3212 (640x480)
Vi gick in i nya Chinon på Lunginflammationsgatan och ni anar inte vad det blåste!!!
Ja inte i Chinon som f ö inte var nån vidare Chino. Poco saker och mest krafs.
Här ser man att det blåser på A-K och Britta. A-K frös och syrran som också var med frös också. Inte jag :)
IMG_3217 (640x480)
Vi bestämde att jag skulle få åka med till nya stora Chinon nere på ”Vallegatan” nån dag eftersom det är långt och gå (för mig alltså) och ska man gå i den där stora lokalen så är tanten utmattad sen och ser ingenting :-D
Jodå folk solade och en del är nu så bruna som om dom vore från Senegal :) Vet inte om jag tycker att det är så snyggt på skandinaver :-D Vad tyckte jag förr?
IMG_3210 (640x467)

I morgon torsdag är det mercadillo/marknad istf på fredag för då är det arbetarnas dag 1 maj och då ska man inte jobba om man inte måste för att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner. I en del samhällsfunktioner kan man tro det är 1 maj jämt…
Tex på vårdcentralen hemma…Få se om dom fixat till det som verksamhetschefen lovade. Visserligen så sa han ”ge oss ett halvår”…Dom lurade ju dit mig fast ingen läkare fanns om ni kommer ihåg. Så skulle dom ha betalt också :-D Spännande!!

¡Vamos a ver! Sova tidigt, slammer utanför tidigt i morgon bitti (kl 05.00-17.00) och en trevlig lunch kan det bli i morgon :-D
¡Buenas noches a todos! P ♥

Tisd 28 apr,sol och 24 gr ☼◘☼◘☼

Go´kväll!

Varm dag i dag också…ja så kommer jag väl att skriva till hasta el final, ja på värmen alltså, tex i december, ja om jag lever, har hälsan och fortfarande skriver då.
Säger så för att i dag när vi gick till Mercadona mötte jag Cándido. En mycket liten spansk herre. Han frågade hur jag mår och jag sa att jo´rå det är väl bra utom värk här och där…Då sa han att ja samma här och vad har vi att vänta oss…”cada día peor” sa han. Ja varje dag blir man sämre sa han. Ja så är det…vi tänker lika vare sig vi är svenskar eller spanjorer i den här åldern iaf… Och inte har man nån hjälp uppifrån heller sa han och pekade på himlen :-D
Ja det var ju en kul inledning på bloggen :)
************************************************************************************************************
Syrran var på fototurné en dag och såg några fina bilar. Utställning bortåt Vista Alegre.
IMG_5364 (640x479)
Och nedan…Wow!! Me gusta coches!!
IMG_5365 (640x480)
Sen såg hon en ny Chino!! Igen!! Madre mia alltså! På C/ Moriones 17 nära Vita Kyrkan. Dom har tagit den gamla kyrklokalen som användes alla år efter att gamla kyrkan revs och den nya byggdes.  Ja dom hittar då lokaler :)
IMG_5363 (640x462)
OK, jag var uppe tidigt i dag…väntade på Lex som varit till doktorn 8.30 I La Mata. Okristligt tidigt men han lyckades väcka sig själv medelst en väckarklocka. Jag förklarade hur man gör på mobilen men det glömde han genast.
Jag hade fått ett SMS sent i går kväll om att en kylfrys hade pajat hos en av våra guapos :) Han har en sensor i den som larmat…hemma i Sverige. Vilka tekniknördar det finns – men ingen dum idé alltså :-D Ja så jag ville dit fort med Lex som är bra på lås och nycklar :-D
Vi slängde det som var i matväg och torkade en del vatten och så var det klart. Bra att ha nyckelfolk här nere…Skulle jag också ha om jag måste knega i hemlandet.
Lex sa: ¡Tengo mono! Har jag aldrig hört!!! Mono betyder ju apa…
Nej han hade inte fått nåt kaffe och då hade han abstinens…OK, man har ju inte hört allt :) Vi gick till Torreoro. Varmt där på fm och under toldon satt alla men lyckades få ett bord till slut där under. Satt tre rökande ryssar bredvid så minst två cigaretter rökte jag.
IMG_3207 (640x480)
Men godare tortilla de patata finns inte i Torre!! Potatisomelett…och kaffe. Ja det var som förr när vi alltid gick och fikade på morgonen och Lex läste El Información och jag rev åt mig bladen som handlade om Torre i den :-D
****************************************************************************************************
Lex gick hem och sov och syrran och jag gick sen till InaE efter hennes lunch.
Glass som dom inte har annat än till kaffedrinkar men jag fick iaf en kula…God!
Och en specialkaffe till syrran som jag inte kommer ihåg vad den hette.
Så var den dagen klar…Fest som vanligt :-D
le_med_blinktand

¡Buenas noches! P ♥

 

Månd 27 apr,sol,25 gr ♥♦♥♦♥

Hej!

En måndag till. Fint och varmaste hittills tror jag.
Hade glömt att byta täcke – till tunnare…kan var orsak till sömnbrist hahaha…
Lex letade och hittade mitt tunna som man kan ha innan man bara kan ha påslakan och sen inte ens det…bara underlakan :-D Jag hade satt en lapp på! Está lavada…
Är tvättat. Lex var imponerad! Herregud så ordentlig man kan vara då. Ni tycker väl att det var en bagatell men för mig var det stort :-P
Det är dom små detaljerna som gör livet bekvämt :)
***************************************************************************************************
Ditte ringde och syrran och jag hängde på ner till paseon och Deni´s först. Hon tog en
ensalada especial och vi café con leche descafeinado. Perfekt gjorda. Sabir påpekade vad fint kaffe jag fick… Han vet att jag påpekar hur det ska vara :)
***************************************************************************************************
Solande folk, läste att näst bröstcancer och prostatacancer så ökar hudcancer mest i Sverige :) Det för att vi svenskar envisas med att sola så förb…mycket. Hoppas barnen skyddas iaf…annars blir det ju hemskt senare. Ja jag orkade inte sola förr heller men visst nån timme stod man ut och ljus hy har man trots mörk och icke blå ögon…
Varför jag skrev så om ögonen beror på att färgen är något diffus…Melerad åt lite brunt
kanske…Vem tittar på det nuförtiden. I spegeln menar jag. Man ser ju inget…
IMG_3193 (640x425)
Det blev en jämn ström av kära vänner när vi satt där…Först kom jubilaren med bestämda steg. Karlsson alltså…på paseon!!! Så långt från La Marquesa!! Med sig hade hon syster Margaretha och väninnan Pia :) Det blev tjo och hej! Dom skulle shoppa…
Vem kommer sen då…jo Leffe och Henrik. Dom hade suttit med en stor öl bortåt och nu var dom efter las chicas. Men dom hamnade på Soraya med nån orange öl :-) Kolla vad fin tröja Leffe har: Spanienforum.se. Kan ha fått den av mig…
IMG_3197 (640x480) (2)

Ja vi satt på Deni´s så dök Ama och Anders upp och så Fia och Lasse. Alla på väg nånstans :)
Vi travade bortåt lunginflammationsgatan för jag ville se på träden vid paseon som håller på att bli rosa…Undrar vad det är för träd? Man ser inte att dom har rosa inslag nu… men det kommer…Då ser det lite bomullsaktigt ut…svintoliknande ”blad” äsch fel, trädet går inte att beskriva.
IMG_3199 (640x475)
IMG_3202 (640x478)
Här har vi en fin vit figur som passar in framför vitt staket och blått hav…Vackert!!
IMG_3203 (640x469)
Ja så gick vi genväg hemåt till en bankomat på Habanerasgatan och las muchachas tog en lite längre promenad. Hittat ett nytt ord för tjejer…
För mig räckte det bra…men det borde det inte gjort :( Alltså promenaden…
******************************************************************************************************
¡Buenas noches! P ♥

 

sönd 26 apr,sol/mulet/regn,23 gr ☺☻☺☻☺

Hej!

Ja i dag var det soligt och fint men blåste som 17 på em….sen kom några regndroppar
vid ca kl 17.
Jag hade tvättat en maskin fast jag visste om regnet men sååå spännande det blir…
Förstod att regnet skulle komma sent och torkväder utan dess like…Ja handdukar och lakan måste ha minst 5 nypor i varje :-D På taket iaf.
Jag fick hjälp av min butler både att hänga och sen tog han ner tvätten och vek ihop den…fast det visste jag inte som vanligt. Just när ”småtvätten” togs in så började det regna. Hur mycket, ingen aning :) Ja snällt av honom. Han gillar att tvätta tydligen för han gjorde det själv i går också :-D Ja man kan lära gamla hundar sitta :-D Fast han har ju skött sig själv i åratal innan jag kom in i bilden så jag bara skojar :-D
*****************************************************************************************************
Är det nån som är skyldig till denna bild med jakarandaträd? Eller har jag tagit den eller rent av snott den? Vackert men jag tål inte lukten :) C/ Caballero de Rodas har såna träd fast dom beskärs så hårt så dom blommar aldrig.
Jakaranda 1
Ja jag har alltså inte varit ute utan tagit det tranquila i dag. Var ju fest i går :-)
Fin fest t.o.m!! Gulliga Karlsson har blivit stora damen :-D Hoppas hon mår bra i dag!
Ja av all mat som vankades menar jag förstås ♥♥♥
**************************************************************************************************
Inte mycket att komma med, vågar inte läsa tidningar om allt elände innan bloggen. Vulkan, jordbävning hos dom som har det fattigast och krig och drunkningar och så gnälls det hemma om ”småsaker”…ja i jämförelse alltså.
Bilden nedan är iaf min det vet jag :)
IMG_4739 (640x479)

Funderar på en bloggträff den tisd 5 majCarina kom med idén.
Skriv i kommentarerna om ni vill vara med så mejlar jag ut till alla var och när…
Som vanligt alltså.
Nu ska jag läsa tidningar…om jag törs, ska ju sova också….

¡Buenas noches! Kram P ♥

Lörd 25 apr,molnigt,sol,24 gr ☺♥☺♥☺

Hej!

Väderspåmännen har nog tagit ledigt :( En skrev 29 gr, en 27 och den lokala i Torre 25.
Inget av det var väl rätt? 23 kanske. Ingen sol förrän på sen em!
*************************************************************************************************************
Och då var vi i La Marquesa.
♥♥ Vår kära Karlsson – Leffe får ursäkta – fyller jämna år I dag ♥♥
¡Feliz Cumpleaños Chica! Vilka dagar du fått, överraskningsbesök hemifrån
och så kom ett helt gäng från Torre också…så klart!
”Jag blir aldrig bra på bild” sa hon…nähä, vad är det här då? ¡Guapísima!
IMG_3183 (640x480)
IMG_3172 (640x480)
IMG_3173 (640x480)

IMG_3179 (640x480)
Missade att få med Anders och Moi och många fler men Ditte och Ama kanske har bra bilder på sina nästa blogginlägg :-)
Fin utsikt från takterrassen:
IMG_3175 (640x480)
Otroligt god mat fick vi!!! Tog inga bilder men jag litar på mina bloggkollegor :-)
IMG_3182 (640x480)
Här ovan väntar vi på våra taxi som jag ringde efter…A-K, Ditte och Bosse och Leffe gjorde sällskap.
Nedan beundrar Lex golfbanan :)
IMG_3187 (640x480)
Ja så kom våra taxi från Torre. Egentligen får man inte hämta i annan kommun men det såg lugnt ut. Spännande :-D
IMG_3188 (640x471)Taxi nr 1 och 79 IMG_3189 (640x476)

Tack Leffe och Karlsson för en trevlig eftermiddag!! Trevligt hus och god mat och trevliga vänner! ¡Estupendo!
¡Muchísimas gracias från oss i Torregänget!!
Britta och Hasse kunde inte komma men var med i tanken och present. Britta ramlade på blöt terrass i går och skadade ryggen :(
Var till sjukhus men inget brutet…Men ONT!! Ni är lovade att få komma till Marquesa en annan dag när du kan åka. Krya nu på dig!! Och ta det försiktigt!! Kram ♥♥♥

Kram P ♥♥♥

 

Fred 24 april,sol,23 gr ☼☺☼☺☼

Hej!

Ja inte var det väl 25 gr i dag väl som den spanska SMHI sa? Jag har inte varit ute så jag vet inte. Blåste lite såg jag på grannarnas toldos.
Har bara varit hemma och försökt kurera mig. Vill ändå inte ut i vimlet på marknaden och vandra bland soporna så det gjorde inget.
På paseon – lite olika motiv som jag slumpar fram när jag inte har nåt nytt att komma med. Snygga tjejer där på bild nr 2 :-) OK, killarna är inte så dumma heller :)
IMG_2902 (640x475)
IMG_2906 (640x460) (3)
Detta nedan är förbjudet just nu :( InaExpresso…Måste det vara så trist :(
IMG_1235
Min meny i dag: Kokt potatis en gång på fm. Bregott förstås. Vitt bröd med Bregott till frukost plus vatten… :( På em kokt potatis. kokt blomkål och några små kokta falukorvsbitar. Hade en stor form med ugnsstekt Merluza men det måste jag ge Lex då jag pepprat med citronpeppar. Han blev glad så klart :) Tror jag det.
I morgon ska han få köpa Trucha för den är en mild fisk. God. Öring på svenska. Röd inuti som röding.
TruchaTörs inte ha citron och paprika på…Endast salt och peppar, poco. Räcker till minst 2 luncher för dom är ofta stora utvikta, rensade  filéer på Mercadona. Nästan inga ben eller vet inte om jag sett nåt.
***************************************************************************************************************
Fick en liten summa pension till som alltid den 25:e. Läste att de 4 storbankerna tjänade över 100 miljarder förra året. Och nu ska dom höja kortavgifterna….Omvänt bankrån…
Läskiga löner har dom också cheferna…ofattbara, går inte att förstå :( Damen på SEB fick 29.4 miljoner förra året. OK det var nåt slopat bonusprogram som gav henne 15 milj extra…Annars har hon visst strax under 10 miljoner plus några miljoner för styrelseuppdrag. Enda trösten är väl att hon är kvinna. Marknadsmässig lön sa ordf Wallenberg :-D Sjukhusanställda har väl marknadsmässiga löner va? Dom flyr till Norge, varför det? Kan man bli sjuk hemma?
Så läste jag om att dementa åldringar får klara sig själva på nätterna då ingen personal finns på vissa våningar. 3 personal på natten tror jag det var. Inlåsta alltså måste dom vara men om dom ramlar då?
Bankrån

Ja det var väl allt…Måste kurera mig för har lite att göra i morgon. Och det måste jag klara av helt enkelt…

God natt! Kram P ♥

Torsd 23 april, sol blåst och 21 gr ►☼♫☼◄

Gokväll!

Alltså jag har inte hunnit med att skriva på bloggen…Men i morgon bitti så…
Såg en mygg nyss :( :( Glömt att ett fönster stod lite öppet bakom gardinen…
Önska mig lycka till så länge…
Kram P ♥

Gomorron!
Ja jag lyckades ta död på insekten vad det nu var men så vaknade jag av lite hjärtklappning efter 2 timmar. Men gick bra utom sömnen uteblev länge.
Har ätit för mycket och fel :( Länge sen jag hade magkatarr men nu så…
Diet alltså är det som gäller…Alltid är det nåt :(
******************************************************************************************************
Det blev en kort utgång på em i går. Det skulle ju vara så varmt enl sajterna men det var det inte. Blåste enormt på vissa ställen.
Vi fikade på Deni´s. Många solade:
IMG_3157 (640x473)
Så gick vi ”lunginflammationsgatan” fram…konstigt nog blåste det mindre där :) Skoaffären Artesano hade ju en affär för barnskor – Artesano Kids - bredvid förut men den stängdes ganska snabbt. Vad blev det nu då? En Chino så klart…Dom har bara inte bytt skylt ännu…Eller kanske jag har fel? Artesano kanske har barnleksaker men det såg ut som Chino-stuk på det hela…
IMG_3158 (640x473)
Ja dom förökar sig dom affärerna. En och annan har lagts ner också. Om det är en Chino alltså…
****************************************************************************************************
Når vi kom hem så höll dom på att asfaltera La Loma efter gasrörsnedläggningen. Oljud och jag såg inga hörselskydd på maskinförarna :( Kanske hade öronproppar…
IMG_3159 (640x480)
IMG_3161 (640x480)
Trodde dom skulle asfaltera hela gatan men icke. Det är ju marknad i dag också så då får man inte störa kommersen. Mannen med högtalartratten är här ser jag…
**********************************************************************************************************
Ja det var allt. I dag får man hålla sig lugn (lugnare går det?) och inte dricka kaffe :( :(
Vaya, vaya :(

Kram P ♥