Onsd 26 jan, mulet.15 gr 🌷

¡Hola!

Rapport från bunkern…Vet varken tid eller rum knappt. Varje dag måste jag glo på almanackan vad det är för dag. Det förutsätter att jag vet datumet. Ja det tar en stund.
Flytten kommer närmare, trodde det var längre tid kvar i morse men lost som jag är…
Läser att både karnevalen och påskprocessioner ska äga rum i Torrevieja. Ja det är väl efter 2 års inställda. Blir trevligt! För dom som är där alltså.
Borgmästaren (höger PP) skriver nu flitigt i FB-flödet om allt som ska hända. Nya byggnationer och göra om i hamnen…bygga nytt Agamed-kontor nedanför Kyrktorget, ser ut som det bara ska vara av glas. Han fortsätter i gamla alcaldens spår (fängelsekund,korrupt) att bygga monument över sig själv men glömmer gator och trasiga trottoarer som aldrig lagas. Ja spanjorer klagar, inte bara jag…

Jag har slitit med att packa men ska man flytta till dörren mittemot så blir det mycket kassar. Inte så noga. Rensat enormt. Hittade en del kul saker som jag glömt. Skulle vilja ha en ny soffa. Min är för hård att sitta i. Den är fin, inte mycket använd 🙂 Sitter hellre på sängen som är mjuk. Kanske ska ha lite mer “fint” sen. Om jag överlever flytten. Viruset kommer närmare och närmare hör jag här i omgivningen.
Vill inte göra mig av med den söta sekretären jag fick av grann-Kerstin så nu kommer den tillbaka in…Släng! Sa Joanna 😀
Den är inte mycket att ha till förvaring. 17 album hade jag. Nu har jag 12. Alla var ju inte mina. Riva kort är ett sjå, ännu värre ta ut dom från plastfickor.
Nedan skulle jag vilja sitta i solen helst med trevligt sällskap…

Min andra kompis Kerstin hittade min far på en sida med släktforskning. Fanns bild men suddig. Var osäker om det var han pga av ett mellannamn som jag inte kände till. Så jag funderade inte så mycket på det. Men så ringde Annika och hon hade googlat på kul och fick upp var han gick bort när vi bara var 5 månader. Till Roslagen hade min mor och han flyttat till. Dom träffades i Göteborg. Han hade redan 11 barn och såg några av dom namnen som jag kände igen. Han var född i Närpes i Finland. Men verkade ha bott nästan hela sitt liv i Sverige. Lustigt att vid min ålder få se hur han såg ut. Dom hade det fattigt och ingen kamera så därför fanns ingen bild. Tror vi är lite lika honom. Munnen ögonfärgen och hårfärgen. Mor hade blå ögon, inte han såg det ut som…svartvit bild iofs…Ja det var kul. Vi frågade aldrig så mycket om honom…Han var lång, stilig och snäll sa mor. Och 47 i skor. Därför har jag stora blan. Inte så stora som han hahaha…men skämdes i realskolan för jag hade störst men så började en vacker tjej och hon hade större 😀 Mor sa: “Dom vackraste blommorna har dom största blana” 👍

Tröst 😀
Hittade en gammal bild på Ingrid och mig och våra halvsyskon Tommy och Agneta. Sladdbarnet Björn var inte född. Mor var då 47 när den spelevinken kom till världen.
Nu är det bara han och jag kvar 🙁 ❤️

OK. ja vad ska man skriva om? Viruset, presskonferens i dag…kanske restriktionerna är borta 9 februari. Danmark som hade värsta smittan av alla för ett tag sen klassar nu inte viruset som en pandemi 😀 Epidemi är det och tar bort alla restriktioner nu. Trots en undersort av Omikron som nu sprids i Danmark…Finns även i Sverige redan. Vet inte vad dom håller på med…Och han Boris i England då hahahaha…yvig gubbe som festat som f-n när det var lockdown. Jaja orka…

Hoppas ni har det bra och att ni inte blir sjuka av nästa sort…Vi har inte tid med sånt.
Trevlig vecka! Solen ska komma i morgon i Spanien såg jag. Har varit liter blåsigt och rått. Men det är ju vinter.
23 jan träffade jag El amor de mi vida 2007, Ignacio. 28 gr den dagen. Sånt glömmer man inte. Jag skulle sola på Playa del Cura och där stod han i gubbhögen och log mot mig 🙂 Ja det blir aldrig som man tänkt men bästa tiden i mitt liv var det dessa ca 8 år. 2007-2014. Hoppas han mår bra…❤️ Det är det enda som betyder något.

¡Hasta otra, hasta luego y hasta la vista 🙂 ! P 🌷🌷

24 reaktion på “Onsd 26 jan, mulet.15 gr 🌷

 1. Så fin bild på er! Och roligt att få veta mer om din bakgrund. Ett stycke historia i sig.
  Ja, flytten närmar sig och det kommer ju blir jättebra med lite mer plats. Inte dumt att du rensat lite heller.
  För egen del med 3 doser vaccin känner jag mig ganska trygg med att inte bli så sjuk om jag skulle drabbas. Och att bli smittad innebär ju inte att man blir allvarligt sjuk. Jag är ju ute väldigt mycket men håller avstånd och inser att jag inte kan skydda mig . Men livet måste ju pågå.
  Önskar dig det bästa.
  Kram!
  Bosse hälsar.

  • Tack Ditte!
   Vet inte vem som är vem som vanligt utom dom små då 🙂
   Ja det blir bra med flytt. Sov 6 timmar i natt. Rekord 😀 Slut!
   Jag har ju inte 3 doser än men nästa månad så…rädd 🙁
   Önskar detta tog slut på ett bra sätt men men…
   Tack detsamma! Och hälsa Bosse!
   Kram P ♥♥

 2. Godmorgon
  Är på jobbet, vi är bara 5 personer som är här resten arbetar hemifrån.
  Min son och hans familj testade positivt förra veckan. Det var 9-åringen som tog hem smittan. Det har gått bra för dem, på bättringsvägen nu.
  Mycket pyssel med en flytt, så fina bilder du hittade.
  Vi har det bra, livet rullar på
  Ha det så gott ❤

  • Hej Lotta!
   Jaså du är på jobbet. Ja barnen tar hem smitta nu, vet många familjer som sitter där dom sitter nu.
   Glad att inte min dotter har klarat sig än men är väl bara en tidsfråga där det ju finns så många barn.
   Ja flytta är jobbigt men så nära är lättare…inte långt att gå…2-3 meter 😀
   Ja gu´ vad bilder jag hade…men roligt att återse gamla!
   Bra att ni har det bra!! Glädjer mig!!
   Kram och hälsa Dick!
   P ♥♥

 3. Fin bild på er syskon och gulligt med likadana klänningar på dig och Ingrid.

  Flytta, ja det blir säkert jättebra om du slipper stressa, att nästa ska in innan man knappt hunnit ut. Du kanske får nycklarna tidigare och kan ta det lugnt med kassarna och bära några i taget bara.

  Lite märkligt med Danmark, men de verkar alltid vara först på bollen, bara att hoppas det går bra.

  Flygresan för oss lär nog bli intressant, kan tänka mig att där kan virvla runt smitta, även om alla har munskydd. De som ska hem åker säkert även om de är förkylda kan jag tro, nå, inget att göra, bara hoppas man slipper skiten.

  Snart kommer vår städpatrull och städar ut oss, så vi får roa oss med lunch eller fika någonstans. Mulet, småkallt och hot om regn idag (igen), men det fixar sig nog. De är 2 som städar så det brukar gå rätt snabbt. Ingen jättestor boyta, men skönt att slippa göra det själv 🙂

  Ha en fin torsdag och lycka till med flytten. Har förresten ny mailadress: [email protected] , så den kommer jag att använda nästa gång

  Kram

  • Tack Yvonne!
   Ja Mor sydde ju alltid våra kläder. Inte så roligt när man blev större och inte ville vara lika klädda heller 🙂
   Ja flytten har jag ju firma till och jag flyttat in när flyttfirman fått ut Kerstins möbler. Vi har ju samma firma.
   Blir härligt med större balkong och sol. Ja lite väl hett i juli men det får man ta. Har ju varit hett sista 3 åren.
   Ja danskarna är ju som dom är men fort går det.
   Hoppas er resa går bra, gäller att försöka låta bli att andas hahaha…
   Hoppas den går bra i alla fall!
   Kram P ♥♥

 4. Fina bilder som vanligt och så speciellt att få se sin far nu.
  Idag är det verkligen vädret trist och grått, lite sol och att få sitta på en uteservering i Torrevieja skulle vara fint. Livet är också ganska trist och grått för med vetskapen om att flera kompisar till barnbarnen har Corona håller jag mig borta från familjen ett tag till. Men, jag är frisk och ska väl inte klaga.

  Lycka till med flytten!

  • Tack Elisabeth!
   Ja väldigt speciellt efter alla år…Han var 53 när han gick bort och såg honom gjorde vi väl när vi var 0-5 mån men vem kommer i håg det 🙂
   Jo de är trist väder men inget att göra, I Torre har det ju varit så där också. Men det är vinter även där.
   Ja tyvärr har många Corona och det kryper närmare och närmare.
   Hoppas vi slipper. Får hålla mig på balkongen i kylan när flyttgubbarna är här på tisdag 😀 Hoppas det inte snöar 😀
   Kramar! P ♥♥

 5. Hej P!👋 Vi sitter ( som vanligt vid den här tiden på dagen) på balkongen! Framför oss på bordet har vi varsin kaffekopp, vattenflaskorna, solglasögon, varsin bok, godis 😊 och paddorna! I morse såg vi Teide! Det är inte alltid som ”han” visar sig, så det kändes som en ynnest! 🙏Och det var en extra mäktig syn idag, för där låg snö på toppen! Vi har det bra, köper munskydd i glada färger för att kunna variera oss, gäller att göra eländet så positivt som möjligt! 😷 På söndag fyller min pappa 94 år, han har beställt tårta, men det är inte säkert att han får ha något kaffekalas.😢🤷‍♀️Så vacker bild på dig och dina syskon, så fin stämningj. Och jag känner så väl igen frisyrerna som flickor hade förr! Det ska bli roligt att få se din nya lägenhet ,när du kommer så långt! Många hälsningar till dig från solen!🤗☀️

  • Hej Camilla!
   Det låter härligt! Kul att ni kunde se Teide…antar att man inte kan det ofta. Ja snö är det väl där nu på vintern iaf.
   Färger piggar upp, jag älskar starka färger 😀 Vill ha en röd soffa 🙂
   Är väl i fel generation då allt ska vara svart, grått och vitt 🙂 Fast det har det varit länge nu tycker jag,
   Hoppas din far får ett litet kalas i alla fall!!
   Ja man skulle ha röd rosett i håret på den tiden 😀
   Ja det ska bli kul att se hur det ser ut sen i lgheten 🙂
   Lite annan planlösning…
   Bäst är ju stora balkongen i solen sen…har nog tappat all D-vitamin nu…tål inte tabletterna…
   Kram och ha det fortsatt bra! P ♥♥

 6. God kväll kära P!
  Hemkommen efter att ha fått dropp för benskörhet.
  Så jättefin bild på Dig, Ingrid och småsyskonen. Kul att få hjälp med lite efterforskning, är det möjligen ngn som jobbat inom kyrkan som hjälpt dig?
  Har själv letat på en kusin som heter Jönsson i efternamn. Hon reste nämligen med sin mamma med Gripsholm 1965 till NY,för att sedan åka vidare till Canada och hälsa på våra släktingar med med namnet Wahlberg i efternamn. Men tror nog inte att jag är släkt med skådespelaren Mark Wahlberg.
  Jag bävar för flytt och rensning när vi inte orkar med detta hus längre. Glad för din skull att du får en större lgh och en balkong med solläge.

 7. Hej Ann-Kristin!
  Det droppet låter läbbigt. Mår man inte illa?
  Ja bilden är fin. Tycker Neta ser ut som en liten docka 🙂
  Kerstin släktforskar därför hittade hon en med min fars namn men eftersom det var två efternamn så trodde jag inte det var han. Sen kom det på tal när Annika ringde att hon bara googlde fram honom och t o m var han gick bort…Ja då var det ju han…Även några av barnen stod som jag träffat en gång på 60-talet.
  Ingen lever så klart i dag. Tror jag…
  Kul med bild om än suddig och svartvit 🙂 Finns likheter…
  Släktforska eller att nån hjälper dig. Min mormor hade en bror som åkte till USA och aldrig mer hörde av sig…på 1800-talet slut tror jag. Eller i början på 1900.
  Ja flytta själv och framför allt städa kan man leja för. Hur orka det.
  Men rensa gick ändå fort pga Joanna 😀 Papper har jag kastat för flera år sen så det var inte mycket kvar.
  På tisdag har J tagit ledigt från 13.30. Tyvärr har Robin ont i halsen…
  Ja så jag kanske blir ensam :(. Får klä mig i skyddskläder och dubbla munskydd pga flyttgubbarna 😀
  Tack och kram! P ♥♥

 8. Ja, Ignacio gillade jag verkligen, synd att vi inte kunde kommunicera så bra.
  Jag hoppades på att vi hade kunnat göra om resan vi gjorde till hans hemby. Det var fantastiska dagar vi upplevde! 😀

  • Hej Leffe!
   Ja alla gillar ju honom, hans spanska bekanta (många) varnade mig 2007 när vi träffades, typ: “Ignacio es un muy buen hombre” 🙂 Dom var väl rädda att jag som utlänning skulle sol och våra honom 😀 Men sen blev jag accepterad av dom flesta t o m damerna 🙂
   Vet inte men han blev ju sjuk och när jag skulle hyra hans lya så flyttade han hem från äldreboendet…Kanske han tyckte jag svek honom då jag åkte hem men lockdownen och hettan ville jag bort i från i juni. Jag fick dessutom ett anfall av kristallsjuka…ville bara hem. Vi pratade sen på sommaren i telefon men sen svarar han inte. Elena sa att han inte ville prata med mig. Jag åkte ju inte ner igen på hösten. Ja vad vet jag. Inget men har sorg över det – också. Få se om jag kan åka nån gång i höst.
   Jag hade kunnat göra vad som helst för att åka till Mota del Marques i gen med er. Kramar till er båda! P ♥♥

 9. Först en liten fråga.
  Fick en kommentar som skulle godkännas av mig. Fanns ingen avsändare, men en mailadress innehållande bl a agn. Såg ut som det var från dig, men vet inte säkert och vill inte godkänna innan jag vet.
  Delar av kommentaren.
  “Grattis Lena. Bättre att fylla år…. Avis på din semla” och avslutas med “Kram P”
  Är det från dig?
  Vilken fin syskonbild.
  Jobbigt att flytta, men skönt när det är klart. Ialla fall positivt att du flyttar till något bättre.
  Lycka till!

  • Hej Lena!
   Ja jag klickade fel på avataren som finns, sen gick det inte att ändra till mina vanliga inlogg…jättekonstigt. 😀 Orkade inte skriva om 😀
   Ja bilden är fin, minst 70 år gammal 🙂 Är tyvärr bara jag kvar av oss 🙁 En lillebror kvar som inte finns på bilden. Vi var 14 när han föddes 🙂 Han – Björn går i pension nästa år 🙂
   Ja de är urjobbigt att flytta men lättare för det är i samma hus och dörren mittemot 😀 Behöver inte packa så noga. Skönt när det är över. Ser fram emot stor balkong och sol sen 🙂
   Tack! Kram P ♥♥

 10. Trevligt att se en bild av dig och syskonen. Ni är så fina.
  Så bra att du äntligen har fått se ett foto av din pappa. Förstår att det känns bra och att det även var spännande.
  Intressant att få höra lite om din barndom och hur du har haft det.
  Nu är det snart flyttdags och det blir ju otroligt roligt, men även jobbigt. Fint att du får hjälp och att det är så nära.
  Trevlig helg.
  Varm kram!

 11. Hej Wiolettan!
  Ja bilden är fin, tyvärr finns bara jag kvar och lillebror som inte finns på bilden 🙁
  Alla gick bort för tidigt.
  Ja det var spännande att se min Far. Ser rätt stilig ut som Mor sa 😀
  Ja nu är det bara 1 dag kvar till flytt. Är rädd för att jag inte får hjälp då bb Robin kanske har Corona 🙁 Hoppas hoppas inte men prov har lämnats. Ont i halsen och lite feber några dagar och då kan ju inte Joanna komma hit heller. Jobbigt!
  Jaja inget att göra, flyttisarna får bära in allt och jag får väl lägga mig och vila 😀
  Vill ju hålla avstånd till dom också.
  Tack och kram P ♥♥

 12. Ja, solen kom äntligen tillbaks och det har varit jätteskönt på sistone. Idag är det dock molnigt igen, men det är hyfsat varmt ändå om man jämför med hur det var tidigare, + 15 just nu.

  Vilken jättefin bild på er!

  Lycka till med flytten och ha det gott!

  • Hej Ama!
   Ja den kommer alltid tillbaka! Såg äntligen den här också på min nya balkong, det var inte i går 🙂 Kollade mitt väderstreck i går och det är söder. Brukar vara olidligt på sommaren 😀
   Här var det halt i går och i Kalmar hade Junia ramlat och fått ont i knäet 🙁 Jaja hon konstaterade att hon är ung och inte borde ha artros hahaha…Tror det var så hon sa…andrahandsuppgift.
   Ja tack bilden är fin! Fattar inte att vi varit så unga 😀
   Bara jag kvar och lillebror som inte är med på bilden. Han kom
   ca 6 år senare 🙂
   Tack är utmattad men vad var att vänta…Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *