Tisd 28 sept, sol, 27 gr đŸŒč

Hej!

Tar tid innan jag öppnar datorn och skriver nĂ„t…min Ă€lskade gamla dator kraschade…och alla mina bilder, dokument mm Ă€r adiĂłs. Inte riktigt, jag har ju en massa USB som det finns nĂ„gra 1000 pĂ„. Men fattas frĂ„n 2008-2012 🙁 Tror jag. Inte orkat kolla. SĂ„ tog jag dĂ„ fram en dator som jag fĂ„tt av Teddy en gĂ„ng…tror jag, fÂŽlĂ„t om jag inte kommer ihĂ„g. Haft en till som lĂ„nats ut till min stora J och en har jag dessutom nere i Torre hos Mr I…Kanske alla bilder finns i den. Tror den Ă€r en urĂ„ldrig som Ingrid haft.
NÄvÀl den som nu lade av hade tangenter som inte funkade sÄ jag hade ett extra tangentbord för just anvÀnda nÀr tex M strejkade. GuŽ vad M vi har i svenska sprÄket!!

Dessutom fanns inget batteri men det gör ju mindre utom att den pĂ„minde hela tiden om det 😀 VĂ€rre Ă€r alla bra lĂ€nkar jag sparat. Är ju sĂ„n, sparar pĂ„ sĂ„na. Men fotade av dom med mobilen en gĂ„ng…bara det att man byter namn nĂ€r man spar dom…Googla gĂ„r ju, suck 😀 Min utbildade nĂ€tverkstekniker J försökte fĂ„ liv i datorn men för gammal…Datorn alltsĂ„. I gĂ„r Ă„t jag 2.5 glassbĂ„tar…Tur det Ă€r sĂ€llan…HetsĂ€tning.

Nu har ju illamĂ„endet efter 2:a vaccindosen lagt sig. Gick fortare denna gĂ„ng. Joanna har röntgat axeln efter sin första vaccindos i maj. Stacks fel. Kan heta SIRVA. Men inte fĂ„tt svar pĂ„ röntgen…har gĂ„tt 1.5 v nu sen den gjordes. Och 4 mĂ„n sen vaccinet… Har jĂ€tteont, svĂ„rt jobba nĂ€r man har mĂ„nga lyft. Ska anmĂ€las till PatientnĂ€mnden och försĂ€kring LÖF…Trist!!
SjĂ€lv har jag inte druckit kaffe sen 9 augusti…dĂ„ Ă€r det illa…Har 2 nya stora burkar som jag inte kan anvĂ€nda… 😀 Lidls Gold frystorkade.
MĂ€rker nu att jag inte kan hĂ€mta bilder frĂ„n stora arkivet utan att dom blir jĂ€ttestora…gĂ„r inte att Ă€ndra. Suck…tror jag fĂ„r sluta med blogg nu…Kanske Ă€r det dags faktiskt.

Nedan monument över pandemin vid strandpromenaden i Torrevieja.
Nu öppnas det upp hÀr och dÀr trots smittspridning. Och in pÄ Àldreboendena. Blir billigt. Mindre pensioner behöver betalas ut. Cyniskt sagt va? Det fÄr iaf stÄ kvar.
FÄ se om det blir tvÄng pÄ vaccination pÄ vÄrdpersonal. Verkar sÄ hörde jag nyss.
Min region alltsÄ Sthlm har lÀgst vaccinationstÀckning. Inget konstigt, den sköts ju av
amatörer…Jag brukar inte dissa politiker nĂ€stan vem det Ă€n Ă€r men (Jo SD)
Är hĂ„rt jobb men…Korruption och elĂ€nde i Sthlm har förekommit Ă€ndĂ„ sitter vissa kvar.
Hoppas det blir Ă€ndring nĂ€sta val. Tex Ulf Kristersson (M) sĂ„lde pĂ„ sin tid i landstinget ut förskolor, vĂ„rdcentraler, assistansbolag  och sjukhus för en spottstyver och riskkapitalister köpte och gjorde miljonvinster pga fĂ„ personal och outbildad. Attendo satt ju i början av pandemin och bad om ursĂ€kt pga utdelning till cheferna pĂ„ miljoner medan Ă€ldre dog som flugor bl a i Solna och Stockholm…och personalen slet livet ur sig. Dessutom fick Covid. En ung tjej frĂ„n KD hade hand om Ă€ldreomsorgen i Sthlm i början av pandemin…gick pĂ„ fest med partiledningen trots enorm smitta. Hon Ă€r inte kvar dĂ€r nu. Hon har vĂ€l gĂ„tt till företagsbranchen som dom brukar som Reinfeldtskan.

Ja det var det…La Palma, en av Kanariöarnas 7 öar har ju fĂ„tt vulkanutbrott…stackars mĂ€nniskor. I dag har 686 hus förstörts…Tror det bor 85000 invĂ„nare dĂ€r. Visste ni att Islas Canarias fĂ„tt namnet av en hundsort, Canis…inte av kanariefĂ„gel som mĂ„nga tror.
Undrar nĂ€r vulkanen slutar spy ut sin heta lava 🙁
Nedan innan strandpromenaden gjordes om mellan Playa del Cura och Los Locos.

Ditte var och hĂ€lsade pĂ„ min födelsestad hĂ€r förra veckan…sĂ„Ă„Ă„ kul att se. Inte mycket har Ă€ndrats i stan som tur Ă€r. Bl a CafĂ© Hörnan som man fikade pĂ„ nĂ€r jag jobbade 10 Ă„r 50 m i frĂ„n 🙂 Dittes bild nedan och blogg hĂ€r, sĂ„Ă„Ă„ fina bilder!! Ån och broarna i stan.
https://dittemitti.se/norrtalje-roslagens-huvudstad/

Ja annars Ă€r inget sĂ€rskilt positivt…har vĂ€nner som Ă€r sjuka som oroar mig. SjĂ€lv har jag vĂ€l inte nĂ„n direkt fysisk Ă„komma som jag vet om, utom tjock, Ă€r ju lagat det som skulle lagas…men avsaknad av kondition och nerverna kunde ju sluta att göra mig Ă„ngestfylld. Saknar förstĂ„s Ingrid lika mycket som alltid. Vill inte ringa och klaga sĂ„ jag vĂ€ntar att nĂ„gon annan ska ringa…Jo det ringer dĂ„ och dĂ„, tack för det!
Nedan “gallertaket” pĂ„ Vista Alegre i Torre som fĂ„tt ny belysning.

OK. dĂ„ sĂ„, nĂ„gra ord och bilder fick jag in…tog lĂ„ng tid dĂ„ bildarkivet inte vill vara med…

Hasta la vista…vamos a ver! P

33 reaktion pĂ„ “Tisd 28 sept, sol, 27 gr đŸŒč

 1. Hej P!
  ElĂ€nde med krĂ„ngliga datorer men glĂ€djande att se att du fortfarande har tillgĂ„ng till fina bilder. Lite extra spĂ€nnande nu nĂ€r jag kan gĂ„ och titta pĂ„ platserna IRL. NĂ„got jag missat, trots att jag redan hunnit gĂ„ strandpromenaden frĂ„n stan ”hem” till Los Locos tvĂ„ gĂ„nger, Ă€r monumentet. NĂ€sta gĂ„ng mĂ„ste jag hĂ„lla utkik bĂ€ttre.

  Skönt att höra att du tĂ„lde andra omgĂ„ngen vaccin bĂ€ttre. Om man ska tro DN Ă€r det snart dags för dos tre.💉

  HÀlsningar frÄn Torrevieja

  • Hej Elisabeth!
   Ja tĂ€nk att du Ă€r nere nu 🙂 Vi hade kunnat setts…men varken ork, resesĂ€llskap (ett mĂ„ste) el bostad har jag. Monumentet Ă€r vĂ€l kvar antar jag, kan ju knappast satts upp tillfĂ€lligt.
   Jo andra dosen var hemsk i 2 dagar bara…Skönt det!
   Dos 3 lĂ€r ju dröja för mig som tog nyss…ska visst gĂ„ 6 mĂ„n emellan. Nu Ă€r det över 80 Ă„r och sjuka som ska fĂ„.
   Kram och ha det sÄ bra!! P

 2. Hola amiga
  Ge inte upp din blogg !!!!!
  Vi Ă€r mĂ„nga som vĂ€ntar pĂ„ nĂ€sta blogg 💕💕💕

  Var rĂ€dd om dig 💕

  • Hola Mariana!
   SvĂ„rt det dĂ€r, jag Ă€r ju un poco deppad sĂ„ dĂ„ kĂ€nner man att det Ă€r svĂ„rt att skriva utan att gnĂ€lla, tjata osv…
   Tack för att du lÀser och kommenterar. det gör en hel del!
   Kram P

 3. Gomorron Preciosa!
  Joodu, vĂ€rlden Ă€ndrades nĂ€r pandemin drog in och inte var det till det bĂ€ttre. 🙁
  Vi hoppas i alla fall kunna ta oss ner till vÀrmen snart nu nÀr höstmörkret börjar göra oss Ànnu mer deprimerade.
  Ge inte upp bloggen, vi har ju vant oss med att den alltid ska finnas dÀr!

  • Hej Leffe!
   Ja pandemin har verkligen gjort saker sĂ€mre…polariserat som det heter och gjort mer osĂ€mja. vi och dom – ang vaccin tex.
   MÄnga isolerade om man Àr ensam iaf. Otroligt lÄng tid.
   Skönt att ni har varann och kan Äka. Alltid kul med omvÀxling.
   Tack, försöker fortsĂ€tta men du vet hur det Ă€r…i bland saknar man nĂ„t med substans at skriva om. Ångestspöket hĂ€rjar 😀
   Kram och hÀlsa Karlsson! P

 4. Hej P
  Jag Ă€r en av dem som alltid lĂ€ser din blogg. Du skriver om sĂ„dant som betyder nĂ„got för dig pĂ„ ett trevligt och vĂ€nligt ( för det mesta 😉) sĂ€tt. Jag skulle sakna den vĂ€ldigt mycket om du slutade skriva, men har naturligtvis förstĂ„else för att det blir trassligt ibland, sĂ€rskilt nĂ€r tekniken strular. Viktigast Ă€r det att du mĂ„r bra och gör som du vill sjĂ€lv. Kram frĂ„n Playa Flamenca

  • Hej Yvonne!
   Kul att du skriver! Jag vet ju att det Àr 100-tals som lÀser min blogg Àven om det har minskat med nÄgra 100 nu nÀr jag skriver sÀllan.
   FortsĂ€tter vĂ€l ett tag till…struligt med bilder nu men jag fĂ„r klura ut hur man gör i nya webblĂ€sare och mitt bra fotoprogram finns inte lĂ€ngre. Har lagts ner men i gamla datorn funkade det.
   Tack!! Kram P

 5. Hej P👋 Neeej, sĂ„ trĂ„kigt med din datorđŸ€­Jag förstĂ„r att du blev bĂ„de ledsen och trött,- och att du tröstade dig med glassbĂ„tar!! Du vet vĂ€l hur de gör pĂ„ amerikanska filmer nĂ€r nĂ„gon Ă€r deppig, dĂ„ tar de ta fram en jĂ€tteförpackning glass frĂ„n frysen och Ă€ta direkt frĂ„n burken!! 😊Som jag skrev till dig sĂ„ har vi fixat lĂ€genhet nu,biljetter och försĂ€kringar. Nu har vi gjort vad vi kan, och hoppas pĂ„ en lugn och skön vinter pĂ„ Teneriffa! Vi Ă€r sĂ€kert mĂ„nga som skulle sakna dig ifall du lade ner bloggen, och skulle inte du sakna oss?? Fundera lite i lugn och ro! MĂ„nga hĂ€lsningar och clownkram frĂ„n SkĂ„ne!đŸ€—đŸ’•

  • Hej Camilla!
   Ja blev alldeles kall nĂ€r den helt plötsligt lade av helt. Van vid den dĂ€r gamla stofilen som “allt” fanns pĂ„ som jag behövde.
   Men nĂ„n hjĂ€rncell finns kvar sĂ„ det ordnar sig vĂ€l med den nya 😀
   Ja glass hjĂ€lper…fast mĂ„dde lite illa sen hahaha…
   Kul att ni Ă€ntligen kan Ă„ka…du fĂ„r skicka bilder pĂ„ utsikt och lgh sen. Jag har ju varit pĂ„ Teneriffa flera ggr…pĂ„ 90-talet 🙂
   Klart jag skulle sakna er och du Àr ju flitig och snÀll Àven pÄ Messenger. Uppskattas!!
   Kan inte skriva hjĂ€rtan lĂ€ngre…GĂ„r inte pĂ„ denna dator 🙁
   Kram!! P

 6. Hej!
  Jag Ă€r sĂ„ himla dĂ„lig pĂ„ att skriva en hĂ€lsning, men jag lĂ€ser alltid… Och skulle sakna bloggen enormt!
  FörstÄr dig angÄende datorn, det har hÀnt mig tvÄ ggr. Första gÄngen gick den sönder frÄn en dag till nÀsta, och andra gÄngen blev den stulen nere i Torre. SÄ nu försöker jag lÀgga alla foton pÄ en extern hÄrddisk ett par ggr om Äret.
  Kram frÄn Uppsala!

  • Hej Camilla!
   Tack!! Jag kommer i hĂ„g dig och kul att du hör av dig 🙂
   Ja det Ă€r jobbigt nĂ€r datorer lĂ€gger av…Första ggn för mig faktiskt.
   Har ju haft en hĂ€r och en nere i Torre och alla hade samma blogg och bildprogram…men nu Ă€r just bildprogrammet borta, har bara ett antal jag kan anvĂ€nda. Om jag fick hem datorn dĂ€r nerifrĂ„n sĂ„ skulle det vara bra.
   Ja extern hĂ„rddisk Ă€r ju bra. Jag har vĂ€l pĂ„ 30 USB-minnen 😀
   Kram ! P

 7. Hej P
  Skönt att du fick till en blogg trots all strul med datorn. Jag hör till dom som trodde att Kanarieöarna hade fÄtt sitt namn efter kanariefÄgeln.
  Kram

  • Hej Annika!
   Jo det gĂ„r ju bra men saknar att kunna Ă€ndra storlek pĂ„ bilder och sĂ„nt 🙂
   Ja de flesta tror nog att det Àr en fÄgel som gett öarna namnet.
   Hundöarna hette dom förr – tror jag alltsĂ„.
   Kram P

 8. Hej vad Àr problemet förbjud alla personal besökare osv att komma in utan vaccination!! MÄste vÀl rÀcka med dom som gÄtt Ät ,kan vi inte erkÀnna att vi misslyckats !?? Kom ner nu !

  • Hej Åsa!
   Ja det Ă€r rĂ€tt…besökare ska definitivt inte hĂ€lsa pĂ„ gamla utan vaccin iaf. Personal…finns dom som inte fĂ„r vaccinera sig men dĂ„ kan dom vĂ€l ta andra jobb iofs…SvĂ„rt.
   Jo vi misslyckades…sĂ„ Ă€ven Spanien dĂ€r militĂ€ren fick gĂ„ in och ta över i början.
   Kom ner 😀 Ja om jag kunde sĂ„…MĂ„ste ha sĂ€llskap mm…
   Jobba inte ihjĂ€l dig…Kram P
   (Kan inte göra hjĂ€rtan pĂ„ denna dator…) MĂ„ste klura ut…har googlat…

 9. Detta med krÄnglande datorer Àr inte roligt, det Àr mycket stressande. Fint att du fick ordning pÄ det hela och jag hoppas att det blir bÀttre och bÀttre och att du hittar alla dina bilder.
  Nu har de ju öppnat upp samhÀllet igen och för mÄnga Àr det bra och mycket trevligt, men jag hÄller mig lugn. Undviker folksamlingar och dylikt.
  FÄr vÀl se om jag fÄr nÄgot erbjudande om spruta tre och hur jag ska stÀlla mig till det. Jag Àr ju över 80 och dessutom riskgrupp pÄ grund av hjÀrtat, men det hela kÀnns si sÄ dÀr.. Sju mÄnader och sedan avta. MÀrkligt vaccin.

  Det skulle vara trÄkigt om du slutade att blogga, nu dÄ jag har lÀrt kÀnna dig lite. Man behöver inte blogga sÄ ofta, men nÄgot livstecken ibland vore trevligt.
  Sköt om dig vÀl.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det Ă€r ju vanans makt och blir rörigt i huvudet nĂ€r det blir oordning eller nyordning 😀 FĂ„r vĂ€nja mig…har en laptop i Torre som jag hade velat ha hem…den har fortfarande det gamla systemet… 🙂

   Ja mĂ€rkligt med vaccinet…jag fick ju nyss sĂ„ 

   GD Carlsson pĂ„ FHM sa i gĂ„r pĂ„ TV att det inte blir nĂ„n samhĂ€llsspridning nu efter öppnandet…Det fĂ„r vi se…
   Jag Àr ju inte bland folk men om jag vore skulle jag vara orolig i alla fall. MÄnga Àr det som mÄste Äka kollektivt i packade bussar och tÄg.
   Jo jag har ett antal 100 som mest hade jag vĂ€l 700 som lĂ€ste varje varje dag men har minskat nu sĂ„ jag fortsĂ€tter vĂ€l Ă€ven om det blir glest 🙂
   Jag skriver pĂ„ din i alla fall sĂ„ koll har vi 😀
   Kramar P

 10. Fy vad trist med datorkraschen, hoppas du kan fÄ tillbaks större delen av det som försvann i alla fall.
  Ser att du och Anders har samma födelseort ocksĂ„. Fast han flyttade dĂ€rifrĂ„n som treĂ„ring och kosan stĂ€lldes till SkellefteĂ„. Det var ju en himla tur för mig det 🙂

  Hoppas J fÄr ordning pÄ sin axel!

  Ha det fint.
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja du hade tur 😀 Jag (vi) drog till Sthlm vid 16-17 Ă„r…Sen var jag tillbaka i NorrtĂ€lje i 10 Ă„r. Mellan 1978-88 nĂ€r J började skolan.
   SĂ„ blev det Sumpan och lite till 🙂
   Ja bilder har jag i massor pĂ„ USB-minnen 😀 Problemet Ă€r att hitta att ett nytt bildgallerisystem eftersom Windows inte finns mer.
   Laddade ner ett en gÄng som jag inte fatta nÄt av.
   J:s axel har artros sa dom!! Hon fick det samma minut som hon fick sprutan och i kvarten efter dĂ„ 😀 Hade ju inte ont innan…SĂ„ synd. OBS ironi…
   Kram P

  • Hej Lena!
   Ja jĂ€ttetrist men nĂ„n gĂ„ng hĂ€nder det nĂ€r datorn sjunger pĂ„ sista versen 🙂
   Ja jag kör vĂ€l ett tag till…
   Försiktig mÄste man vara, man blir smittad trots vaccin.
   Tack detsamma fast nu Ă€r helgen över, gillar vardagar bĂ€st 😀
   Kram P

 11. SÄ trist med datorkrÄngel och försvunna bilder. Puh! Skönt att du fick fart pÄ en gammal. Kanske vore det lÀge att skaffa en ny för datorn Àr ju bra pÄ mÄnga sÀtt. Och roligt om du hÄller bloggen vid liv Àr det ju.
  Vad gÀller NorrtÀlje sÄ Àr mycket sig likt, i alla fall i gamla stadskÀrnan. Mycket nytt har byggts och hÄller pÄ att byggas i gamla hamnomrÄdet och en bit frÄn City. JÀttekul att du kÀnde igen dig i mina bilder. Tack för lÀnken!
  HÀr rasslar det pÄ och jag trivs ju med det.
  Vi hörs!
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja den Àr och var dÄlig sen lÀnge. Jag har en frÀsch men svÄrt lÀra mig hur jag gör med bilderna nÀr mitt fotogalleri inte finns lÀngre.
   Har en gammal dator i Torre 🙂 FĂ„ se nĂ€r jag kan hĂ€mta den.
   Kul att se alla bilder frĂ„n Norrtan som ungdomen sĂ€ger…inte jag 🙂
   Roligt att dom inte Àndrat sÄ mycket.
   Ha det sÄ bra som det gÄr! Vi hörs! Kram P

 12. Hola! Jobbigt med datorn. 😱 Alla bilder som du har publicerat pĂ„ bloggen borde vĂ€l finnas kvar i molnet? En liten tröst i elĂ€ndet kanske
 SĂ„g ditt svar till Ama om J:s axel. Standarddiagnoserna som man fĂ„r pĂ„ vĂ„rdcentralen Ă€r ju artros (om man har vĂ€rk och Ă€r 50+ typ) och astma och allergi om man besvĂ€ras av lĂ„ngdragen hosta. Tack och hej leverpastej – och dags för nĂ€sta patient.

  HĂ€r Ă€r det nedrĂ€kning som du har sett i ”en annan kanal”. 😊 Fullt upp pĂ„ dag- och kvĂ€llstid hela veckan fram tills vi Ă„ker pĂ„ fredag. Landar vid 16-tiden (förhoppningsvis), taxi till la casa, öppna upp och stĂ€da av terrassen(jag), pinna ivĂ€g till consum och handla (Jörgen) och sen en rask promenad till Jesica för att klippa oss kl 19. 😎 Det Ă€r ju helgdag pĂ„ lördag och tisdag sĂ„ hon har tagit ledigt över helgen. Vi firar silverbröllop pĂ„ söndag och vill vara snygga i hĂ„ret sĂ„ det Ă€r bara att bita ihop. Kommer nog att somna ovaggade pĂ„ fredag kvĂ€ll.😉

  Kramar frĂ„n oss! ❀

  • Hej Susan!
   Vet inte vad molnet Ă€r 🙂 Jag har ju haft bĂ€sta bildprogrammet enl experter i tidningar men sĂ„ lade dom ner det…haft kvar det men ingen support – som jag aldrig behövt. Har kvar det pĂ„ en laptop hos hos Mr I…skulle vilja ha hem den.
   Har x antal USB-minnen frÄn kameran sÄ allt Àr inte borta. Men frÄn 2007-2012 Àr nog bara kvar pÄ den hos Ignacio.
   Ja artros ja…hon fick det plötsligt nĂ€r sprutan sattes för högt dĂ„…
   Kan hon ju ha, lĂ€karen sa att det börjar vid 50…sprutan triggade vĂ€l igĂ„ng vĂ€rken dĂ„ för den sattes i axeln. Vad vet man.
   Milde tid vilken stress pĂ„ fredag hahaha…HĂ€lsa Jesica!
   Tycker hon ska Ă„ka hit och krulla mitt hĂ„r 😀
   Ja klart ni ska vara snygga dÄ!
   Vad hade ni hittat dĂ€r nere. Info tack 🙂
   Kramar P

 13. Hej lĂ€ser din blogg varje inlĂ€gg du skriver,,,jĂ€ttetrevlig men dĂ„lig pĂ„ att kommentera,,,sĂ„g nu du lagt ut bild pĂ„ CafĂ© Gilles…min barndoms fik nĂ€r jag gick i Billborska skolan. Ser fram fler inlĂ€gg frĂ„n dig ,hoppas datorn orkar..Ha de gott Ulla

  • Hej Ulla!
   Tack för det!
   Gilles? Är det samma som CafĂ© Hörnan pĂ„ bilden? Billborgska skolan kommer jag i hĂ„g namnet pĂ„. Ă„ du har bott i NorrtĂ€lje dĂ„?
   Tack jo jag skriver vĂ€l lite till 😀
   Kram P

   • Hej ja de Ă€r samma Cafe,,jag Ă€r uppvuxen i NorrtĂ€lje ,,gick i olika skolor..ska ta en resa till NorrtĂ€lje nĂ„gon dag hĂ€r fram över…ser fram emot nya inlĂ€gg….har varit nere o Torreveija nu en svĂ€ng hĂ€rligt..Kram Ulla

    • OK, ja jag har ju inte som barn bott i stan utan utanför i ett par byar tills jag flyttade till Stockholm. Men bodde som jag vĂ€l skrev 10 Ă„r och sista av dom Ă„ren pĂ„ Kungsg i NorrtĂ€lje bla. Min dotter gick pĂ„ Roden

     Tack! Kram P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *