Torsd 2 sept, sol,ev regn, 29 gr

¡­Buenos días!
Klockan är bara 5. Vaknar alltid kl 3 och sen är det kört. Somna om – nej  🙁 Drömde att jag och “ett gäng” inkl Syrris som alltid är med var utsatta för smitta…
Kanske för att mitt bb Junia tog tåg hem från Kalmar för att hämta viktiga kvarglömda saker men blev sjuk med feber och magont på vägen. Dom har distansarbete på universitetet som nu var tur men annars trist första veckan redan. Dom vill väl stämma i bäcken…var smitta på systerskolan i Växjö. Nollning som det heter. Inspark.
F ö har hon 30 killar i klassen precis som i gymnasiet 😀
Tog ett hemtest och det var negativt som tur är. Hon har redan 2 doser vaccin.  Annars hade det blivit karantän i 7 dagar för mor och bror. Skööönt!! Många har nu fått vanliga sjukdomar när skolor och förskolor satt i gång på allvar.

I Spanien har dom fullvaccinerat flest personer i världen läste jag i Sydkusten. Ca 6 % vill inte däremot.
Tyvärr dog en framstående frisk 19-årig fotbollspelare i Málaga nyligen och en 19-årig tjej på Mallorca. 2 unga gravida kvinnor också. Vet ej ang vaccin ang alla.
Ja farligt är det. Nu diskuteras hur fler ska vaccineras – i Sverige också. Hårda ord från
kommentarer överallt i media men helt onödigt. Leder ingen vart. Informera i stället på ett bra sätt! Eller håll klaffen.

I Torrevieja ägde ett fyrverkeri rum nyligen. De ville fira “nåt”. Skrämde slag på några som inte visste om det och hundar förstås nere vid Playa del Cura. En av naturpoolerna. Jag som plöjer genom så där 6-7 nättidningar visste 😀 Man firade
Torna la llum. Ljuset återkommer på valencianska antar jag. 14.876 Euros på 16 minuter brände man. Ville också hjälpa dom som jobbar med fyrverkerier och säljer dom…hm…knäppt om man frågar mig.
Gammal bild 😀

Fortfarande för varmt i Torre enl mig. Få se om det vänder…i oktober 😀 Folk åker som tokiga. Få se om det snart blir test innan man åker hem då det kommer in mycket smitta. Tror att Norge nu efter att 17 flyg med smitta infört test innan hemkomst el ska införa det.
Lite smittdata i Torrevieja: 293 nya smittade sista veckan. Äldreboendet det offentliga på Almudena hade 30 fall härom veckan tyvärr…
Ja det är inte roligt, livet har ställts på paus. Alla har sina funderingar över sakers tillstånd. Inte minst jag. Saknar Ingrid och saknar att kunna åka…Blev inte som man tog för givet. Så är det för många detta pandemiår eller rättar sagt 1.5 år.


Har inte så mycket att berätta f ö. .När min Junia och hennes mor kom ner till studielyan i Kalmarhem så var den i princip ostädad. Trasig golvmatta mmm. Dåligt. Kunde inte packa upp. Men… Junia har fyllt 20 och fick en överraskning. Hon trodde dom skulle sova över en natt hos en bekants bekant. Hennes mor hade bokat 2 hotellnätter på ett fint hotell vid hamnen i stället. Finaste rummet också. Ja jag var med på ett hörn. Snacka om att hon blev överraskad när dom gick in på hotellet .-D Välbehövligt sa hon efter den långa resan…Lyx och god mat!
Sen kom iaf en trevlig “inspektör” och kollade lyan och en städpatrull kom sista dagen så dom tog ett billigare rum på hotellet en natt till. Städningen blev inte helt bra iaf men…och ny golvmatta ska hon få inlagt. “Så ska det inte vara” sa dom. Nej just det. 4000:- för 20 kvm. Badrum och kokskåp. Det blir gulligt när det är klart. Inhandlats mycket saker. Nu ska hon bara bli frisk också.
OK. få se om det blir nåt tillägg här…Hjärnkontoret är tomt för tillfället…sömn kanske gör susen. Tur att man inte jobbar.

Chao, hasta la vista y hasta luego! P ♥♥

18 reaktion på “Torsd 2 sept, sol,ev regn, 29 gr

 1. Fick en filmsnutt av fyrverkeriet, Rajje vaknade av det.. och han är inte lättväckt, så det var ett rejält skådespel.
  Ja nu längtar man ner, så ser verkligen fram emot semestern… hoppas att det blir en resa denna gång, men är väl medveten att det kan bli hastiga ändringar.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja jag förstår att det lät ganska bra, har sett på Torreguía bl a.
   Förstår också om man bor nära och är oförberedd och med hundar som en tjej skrev 🙂 Vettskrämda 🙂
   OK, du/ni ska åka ner snart? Ja det går väl, alla andra åker ju 😀
   Blir väl inga reserestriktioner nu när flygen går nästan som vanligt. Det enda är att kanske måste tester till innan man åker tillbaka om smittan ökar mer än den gör här hemma. Nu står det bara “bör” testa sig…
   Kram P ♥♥

 2. Hejsan!
  Jag var i Kalmar i två dagar i början av förra veckan. Båda kvällarna kom universitetsstuderande in mot centrum i grupper som skanderade sina ramsor och sjöng. Tittade efter Junia, men såg henne inte. De verkar ha roligt tillsammans.
  Det var likadant i Jönköping på kvällen, men de hade otur med vädret. Blåsigt och regn.

  Det är för jä-igt det här med att de flesta som nu befinner sig på IVA är ovaccinerade. Det är så onödigt att, dels för sig själva och dels för sjukvården, att det på något sätt ska börja om nu igen med pandemi. Det finns människor ärute som ännu inte har fått sjukhusvård, då patienter läggs in på IVA.

  Kram!

  • Hej Tobbe!
   OK, jo jag vet att ni var där men hon var inte ens nere då.
   Tisdag em sent och skolan började nu i måndags men på distans,
   Ja det är klart att det är hemskt att det är så många på IVA ,
   Vet ju inte ålder och om dom inte hunnit vaccinerats.
   Tycker har många i förorterna inte fått tillräcklig information.
   I början av pandemin var det dom som dog i flest antal.Plus dom på äldreboendena. Dåligt av regionen.
   Kram P ♥♥

 3. Pluggade i Kalmar 1979- 81. Stortrivdes med staden och omgivningarna. Vad ska barnbarnet studera? Sjöbefäl? Den enda skolan (tror jag) för detta ligger i Kalmar.

  • Hej Per!
   Jaså du har bott där! Ja det verkar fint där! Junia får väl börja bekanta sig med stan när hon kommer ner igen.
   Ja hon ska bli sjöingenjör el sjöfartsingenjör sägs det visst också.
   Finns på ett ställe till, Chalmers i Göteborg.
   Ja och 4 år är lång tid…och stå ut med 30 killar i klassen…
   Har vana iofs från gymnasiet 🙂
   Kram P ♥♥

 4. Vilken härlig överraskning, med hotellet! Förstår att hon blev glad!

  Resa ja… Det är drygt två år sedan jag var i Sverige senast. Inte så mycket egentligen, men det känns. Planen är att åka med lilla Disa en vecka i december, men får se om det går. Vi behöver installera värme innan vintern… Går det att göra båda sakerna? Jag vet inte. Tänker på resan varje vaken timme.

  • Hej Annika i Aguafría – heter det väl?
   Ja det var sån överraskning!! Tänk när man är helt slut efter all packning och 42 mil…slänga sig i sängarna på hotellet 🙂
   Ja hoppas ni kan komma i väg då! Roligt för Disa att få rå om mamma också ett tag!
   Du får köpa lotter…Lotería Nacional tex 😀 Vinner jag ska jag tänka på dig!
   Håller tummarna!
   Kram P ♥♥

   • Haha! Ja, jag kanske borde börja med lotter! 🙂

    Men du, att vakna klockan tre på natten… Hu! Somnar du tidigt sedan på kvällen, eller är du trött?
    har du provat katt? När Disa har svårt att somna går det lättare om hon ligger bredvid lilla hunden. Katten är inte lika sällskaplig, men han är ett undantag, katter brukar ju inte vara sådana.

    • Hej Annika!
     Ja en borde du ju ha! Cata och jag har samma nr på Lotería Nacional…undrar hur många år…
     Inte vunnit stort, som mest 140 Euro tror jag el var det 360…länge sen men ofta får man tillbaka det man betalat. Lördags är 6E i de flesta fall, 12 el 15 vid nån spec fiesta och 20 El Gordo och El Niño vid jul.
     En vacker dag så…
     Jag sover ofta vid 23-23.30. Och på dagen tar jag igen 1 timme ofta 😀
     Katt! Aldrig, gillar inte råttätare 😀 Mor och Mormor hade riktiga monster dom sista dom hade. Elaka.
     Innan då vi var yngre hade hon 4 i en omodern 2:a med vedspis. Utekatter. Sen hundar, en efter en och 8 pudlar på en gång då ägaren ville ha hundvakt till en tik som var dräktig…Han återvände efter 2 år…Nej jag har haft hund, en cockerspaniel när vi bodde på en tomt på 5000 kvm, Tål inte hundar egentligen. Andnöd men hon var ute mycket. Hon blev sjuk vid 9 års ålder.
     Ja så inga husdjur tack men älskar Ville som grannen Kerstin har som daghund åt dottern.Toypudel. Känner inte av honom. Så gullig.
     Tyvärr i Coronatider så ses vi inte inne längre…
     Blev en lång utläggning hahaha…
     Kram P ♥♥

 5. Hej
  Vilken härlig överraskning hon fick, hotellnätter och frukost 👍👍. Trist att folk inte kan städa efter sig.
  Det pågår inspark här i Jönköping som Tobbe skrev, bor ju granne med Högskolan, ett sjuj…..a väsen för de. Vi har haft “tur” med vädret, har regnat en del och då är det lugnare 😁😁
  Är lite oroande det de skriver om olika mutationer av viruset, man kan bli smittad även om man är fullvaccinerad. Har 2 kollegor som inte kommer att vaccinera sig, vad jag tycker om detta lämpar sig inte att skriva här 😡😡😡
  Dick och en gammal skolkamrat är i Falkenberg och fiskar idag, skönt att de har ngt att göra.
  Ha det så gott ❤

  • Hej Lotta!
   Ja det var verkligen överraskande efter den långa resan och allt bärande till lyan.
   Den där studentbostaden hade väl varit tom länge och städar gör ju inte en del folk tyvärr. Eller så är det bostadsbolaget som borde sett över den innan skolan börjar. Dåligt av dom, borde väl ha inspekterat !
   Ja inspark men smittan hade ju ökat bland ungdomar i Växjö.
   Fattar inte att det går att göra så.
   Ja viruset är läskigt. Man kan ju aldrig vara säker.
   Ja att vissa inte vill el kan vaccinera sig är det i alla länder.
   Jag vill inte heller men kände trycket hahaha…från mig själv 🙂
   Hoppas jag inte blir så dålig som sist…
   Kul för Dick att han har att göra 🙂 Fiska är kul!
   Kram P ♥♥

 6. Vi har varit i Kalmar en hel del då Anders familj – med lillasyster Tina i täten – flyttade dit från Skellefteå av en tillfällighet (jobb). En riktigt fin stad!

  Apropå sömnproblem så har nog jag ett inverterat sånt. När det stora fyrverkeriet i Torrevieja gick av stapeln hade jag precis gått och lagt mig och somnade ögonaböj. Vaknade inte ens av smällarna som tydligen var typ öronbedövande… 😉
  Ha det gott!

 7. Hej Ama!
  Ja just det ni har ju anknytning till Kalmar! Kul! Jag har bara gått på Google Maps för att se vägen till universitetet 😀
  Ja en tjej skrev att hon och hundarna blev vettskrämda 😀 Men hon bor vid playan så kanske inte så konstigt 😀 Gäller att veta så jag skrev alla nättidningar hon ska läsa så hon vet när det är “fiesta”.
  Nej du brukar ju inte vakna av nåt hahaha…Skönt!
  Kram P ♥♥

 8. Hej P! Vilket underbart väder, vi njuter för fullt ☀️ Hösten lurar runt hörnet, nu ligger det ofta dimma på morgnarna…. Ditt barnbarn kommer säkert att trivas jättebra i Kalmar, det är en härlig stad, och hon verkar vara en härlig tjej! 😊 Jag är så glad över att ABBA är tillbaka! Det känns som att kastas bakåt i tiden, vilken härlig nostalgikick det är!! 😍👏👏👏 Vi tittar på Idol varje kväll, det finns redan ett par små guldkorn som ska bli spännande att följa! Många hälsningar och clownkram från Skåne!

  • Hej Camilla!
   Ja det är verkligen fint här också. Solen skiner. I morgon upp till 20 gr. Ja Junia åker tillbaka i dag, åkte ju hem och skulle hämta glömda saker och blev sjuk på vägen. I morgon ska hon äntligen få hem en säng 😀 Tror hon är pigg igen hoppas jag.
   Ja Abba…jag är ju äldre än dom riktiga fansen som är i 50-årsåldern och växte upp med dom men låtarna har ju alltid varit fantastiska!
   Ja jag tittar på Idol men guldkornen är få. Vi får väl se vad som dyker upp. Läkaren gjorde en verklig uppryckning tex men…
   Hälsningar till baka! Kram, P ♥♥

 9. Så brukar jag också tänka ibland, tur att man inte jobbar. Skulle inte orka det nu så det är bra ordnat med ledighet och pension.
  Det pratas så mycket om denna smitta och vaccin hit och dit och det kommer olika råd och förmaningar. Jag gör så att jag är försiktig, kanske i överkant, men då har jag inget att ångra ifall att om. Har tagit mina två sprutor och kan inte göra mera.
  Nu har vi ju också fått ett så lagom väder, enligt mitt sätt att se det. Inte så varmt, inte mycket med sol, regn eller blåst. Lagom helt enkelt.
  Hoppas att du får må bra. Måste vara jobbigt att inte få sova på natten. Det händer mig ibland men inte alltid.
  Sköt väl om dig. Varm kram.

 10. Hej Wiolettan!
  Ja det är skönt att vara ledig har jag tyckt sen jag slutade. Jobbade väl så där 47 år tror jag. Började när jag var 15 🙂
  Jo det pratas och mycket är ju sant och jobbigt. Vet ju att sjuk vill man definitivt inte bli av denna smitta. Får fortsätta vara vaksam och försiktig.
  Nu är många förkylda och har maginfluensa också.
  Ja varmare ska vi få nu några dagar. Lagom!
  Sova…ja jag accepterar att jag vaknar vid 3 men tar igen det sen senare el på em 🙂 Någon timme.
  Tack detsamma! Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *