Månd 16 aug,sol,29 gr 🌸

Bild: Lilla tåget till de stora salthögarna vid Laguna Rosa,Torrevieja.

Hej!
Redan gått 10 dagar sen sist! Hänt lite saker…
Värmen har slagit rekord i Spanien…Córdoba i Spanien fick häromdagen
47,4 gr (+0,2) och det är rekord i landet. Italien hade 48,8 på Sicilien, också rekord. Här hemma hos har det varit för varmt länge, över 30 lång tid sen 25 och nu äntligen 19 gr i går. Regn i dag. Toppen! Så torrt!

F ö så har talibanmonstren tagit tillbaka Afghanistan som de flesta vet och det är vidrigt…Kastas tillbaka till kvinnoförtryck och allt annat hemskt. 20 års “hjälp” förgäves i stort sett. OK, bara ett av alla länder som är omänskligt eländigt,

Jag då…Vaccinet i måndags den 9:e augusti gick bra först. Vånda och ångest innan. Inte spruträdd! Ja många vet men alla läser inte min FB 🙂 Tisdagen gick bra men vaknade upp på onsdagen kl 4 med det värsta illamåendet jag någonsin känt… 🙁
Illamående tycker en del inte är så farligt. Men det här var inget vanligt. Kände mig fullständigt förgiftad! Kunde knappt stå på benen. T o m vatten gjorde det värre. Jaja, har ju ett magsystem som är överkänsligt och tål ingen medicin fast jag trodde ju inte vaccinet skulle ge sig på det 🙁 I fredags började det lätta och i går lördag kunde jag äta ett par potatisar med Bregott.  -2.4 kg 😀
Hemska dagar och nätter har det varit men kommer att ta dos nr 2. Är beredd.

Nedan bild på piren av Teddy. Den skulle man orka gå…Visst 😀

Teddy och Marita ja, har “genomlidit” värsta värmen där i sin nya “finca”.
6000 kvm stor. 42 gr som mest tror jag. Så fiiint där! Lyckostar!
Teddy i spoltagen…Annars så står man ut i pandemin. Gått ner lite i Spanien och gått upp här hemma. Ingen behöver ju testa sig när dom reser in i landet utom de utanför Europa. Bara rekommendationer som många struntar i fast det är gratis på Arlanda och Landvetter eller gm att ringa 1177. Flyg till Norge har haft smittade ombord igen. 9 aug. 6 plan i slutet på juli och 3 nu.Tester bör göras innan man kliver på eller hur.
Känns verkligen inte säkert att flyga nu. Även vaccinerade kan ha smitta.
En patient som vägrat vaccin bad sin läkare att spela in video där han ligger och ska kopplas in till respirator. Han vill vara ett varnande exempel…Törs inte titta 🙂 Undrar om han överlever… 🙁
https://www.sydkusten.es/sk/390/a/33565/patient-ber-att-fa-vara-skrackexempel/

Ha en bra vecka. Blir spännande…skolorna öppnar igen…Får leva i min lilla kokong ett bra tag till…
Pratat med min kära Elena i Torre. Trodde det skulle vara svårt att prata spanska men det gick förvånansvärt bra…än finns hjärnceller och hyfsat minneskort i tanten.

Kram P

22 reaktion på “Månd 16 aug,sol,29 gr 🌸

 1. Hej P
  Vad bra att du har vaccinerat dig. Trist att du fick så jobbiga biverkningar. Hoppas att det blir bättre med andra sprutan.
  Kram

  • Hej Annika!
   Tack! Ja bra att ha det gjort men biverkningen hade jag kunnat vara utan. 🙁
   Var glad dag 2 då jag trodde jag skulle slippa…
   Rädd för dos 2 är jag men hoppas den blir lindrigare.
   Kram P ♥♥

 2. Godkväll P!
  Tycker det är jätteskönt att du äntligen kom iväg och tog dos 1, dock väldigt tråkigt att du mådde så dåligt efteråt. Bra att du även funderar på att ta dos 2.
  Jag fick ju Astra Z och kände absolut ingenting och inte min käre sambo heller.
  Jag åker ner i höst om inget oförutsett händer, vågade ju åka förra hösten också utan vaccin. Kommer att umgås med vänner i min egen ålder, och som vanligt inget nattsudd för min del. I övrigt så går det i sakta mak härhemma, veckohandlar på tisdagar, sedan inget uteliv för min del, förutom i fredags när jag var till sonen med familj. Jag låg t o m kvar hos dem. Så trevligt att få rå om de mina en hel kväll och sen natt.😊

  • Hej Ann-Kristin!
   Tack, jo det är skönt att ha den gjord…Om ca 3 v dos 2…
   Ser verkligen inte framemot den 🙁
   Ja det är ju bara att åka och vara försiktig. Synd att resan hem är lite osäker. Kanske dom kommer på att vi måste ta test innan men tror inte det…Enl Mr T kränks väl folk…
   Ja roligt att kunna vara hos de dina!
   Kram P ♥♥

 3. Hej P! 🌺🍀 Glad att du känner dig så mycket bättre nu! Under veckan har du hört så mycket från mig, så nu blir det bara ett par rader!! 😊 Idag har vi bara 17*, det känns ovant att inte behöva ha alla fläktarna igång! I natt var det ett rejält åsk och regnväder, så mäktigt,— vi har aldrig varit med om något liknande! 🤭😮😲 Ha det nu bra, många hälsningar och få tillbaka din kraft!

  • Hej Camilla!
   Tack! Är nästan bra när det gäller illamåendet. 1% kan jag känna i bland 🙂 Ja du är fantastisk på att höra av dig. Uppskattas ska du veta. Är ju rätt ensamt mellan varven och dålig på att själv att aktivera mig. ♥♥
   Oj vilket oväder alltså. Här har det varit regn men inte mer. Tror det var en åskknall en dag 😀
   Tack och hälsa Pelle! Kram P ♥♥

 4. Bra att du nu har tagit första vaccindosen och även om du mådde dåligt så är det ju bättre än att drabbas ovaccinerad av Covid. De som vaccinerat sig har ju inte blivit så illa däran om de insjuknat.
  Och man kan ju inte skydda sig från allt. Vi rör oss mycket ute men avstånd gäller – Har man otur så har man. Kan ju bli påkörd/överkörd av en bil också eller tyna bort i någon annan åkomma.
  Livet pågår här och nu. Än så länge.
  Mer orolig är jag för det som händer i Afagnistan.Bedrövligt men ovamtat var det tyvärr inte. Hoppas bara svenska regeringen nu kan få ut de som jobbat för just regeringen.. Borde ju ha skett för länge sen.
  Hoppas du nu kan ta dig ut på lite stärkande promenader så kroppen mår bättre.
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja skulle vara värre att få Covid antar jag…fast detta h-e var ju inget vanligt illamående så jag blev rädd faktiskt. Sååå sjuk!! Tur jag har lugnande piller annars hade jag fått åka in och vem vill det i dessa tider. Jag är med i en FB-grupp ang biverkningar
   och fler där har varit med om nåt liknande. Flest har fått hög feber och jag hade nog lite för jag frös ett tag i värmen.
   De flesta går det ju bra för och slipper biverkningar. Och dom skriver ju inte.
   Tror dom fått ut svenskarna ur Afghanistan nuoch dom som jobbat för dom nu tyckte jag dom sa i går. Ja vi får väl se hur detta talibanstyre kommer att bete sig…
   Tack jag får fortsätta tappa i vikt så ska det nog gå bra 😀
   Kram P ♥♥

 5. Du ska se att du slipper biverkningar på dos två, verkar som många bara haft vid ena dosen. Ja hösten kom över en natt, så trött på regnet (redan), men tror det ska bli lite bättre framåt… Och snart blir det semester, så håller tummarna att man kommer ner till Torre i år.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Tack, ja jag hoppas verkligen det! Inget jag vill uppleva igen men är beredd.
   Ja nu är det höst, inte tänkt så mycket på regnet, inte ens tittat ut förrän i går 🙂 Har blomlåda som jag ställt in på balkongen så regnet inte nådde dom och finare har dom aldrig varit 🙂
   OK, ska ni åka? Hoppas det går bra!! 349 smittade i Torre i går enl Torreguía men det går neråt.

   Kram P ♥♥

 6. Hej P!
  Nu har jag hittat tillbaka till Solna efter att tillbringat en dryg månad i sommarstugan. Där finns ingen uppkoppling så jag har läst flera inlägg i ett streck. Så bra att du är vaccinerad men fy vilka biverkningar. Själv kom jag lindrigt undan, ont i armen ett par dagar efter den första men efter den andra blev jag sååå trött. Som tur var höll det bara i sig i knappt två dygn.

  Åka eller inte, det är frågan. Plan A är att jag åker 22 september och stannar till mitten av november. Hoppas att inte hälsan eller Corona sätter några käppar i hjulet. Jag pratade med en kvinna som kom tillbaka idag och hon tyckte att det var lugn i Torrevieja och sa att man bara behövde munskydd när man handlade.
  Hur tänker du kring att åka dit?

  Ha det så gott
  Elisabeth, som numera kan titulera sig pensionär

  • Hej Elisabeth!
   OK, det har varit tyst från dig och nu vet jag 🙂
   Ja min biverkning blev ju en överraskning. En hemsk sådan.
   Inte ett vanligt illamående som man kan tro. Utan 100 ggr värre utan att spy…
   Ja åka el inte…349 smittade i går i Torre. Rätt många i lilla stan men går ner. Få se när skolorna börjar i september där. Tyvärr är man inte säker som vaccinerad. I går sa en bekant att hennes dotter som var fullt vaccinerad och ett bra tag sen nu har Covid.
   Då blir man moloken 🙁 Blir väl inte så sjuk kanske men iaf.
   Det är fel att man bara behöver munskydd vid handel. Alla inomhusmiljöer och även ute där det inte går att hålla 1.5 m.
   På strandpromenaden, marknader förstås och även gator där det är mycket folk. Och munskydd ska finnas med när man går ut.
   Nu vet jag ju inte hur det blir du åker. Många kommuner har utegångsförbud på natten i Alicanteprovinsen men inte Torre.
   Ser på bilder och bloggar att det är otroligt med folk nu och munskydd på men augusti har ju hela Europa semester inkl spanjorerna. I september-oktober åker nordbor ner…
   Jag själv vet inte, beror på skicket som jag brukar säga…
   Lutar nog åt…nej vet inte 😀
   Grattis till pensionär! Det är skönt att vara!
   Kram P ♥♥

 7. Hej där!
  Vilken fin bild på ditt blogghuvud! En för mig ny bild med fina färger. Jag har ju bilat förbi där, men upplevde inte den färgton som bilden visar. Det beror ju så klart på att jag inte var där bilden är tagen ifrån.

  Du råkade verkligen ut för värsta biverkningen som jag inte har hört talas om. Att man kan bli sååå illamående som du blev. Det önskar man verkligen inte att få. Jag tyckte så synd om dig då jag läste det. Hoppas hoppas att vaccindos 2 INTE får med sig det du redan har upplevt.
  Själv hackade jag tänder av frossa ca 6 timmar efter dos 1.
  Dos 2, blev lite trötth första kvällen. Inte mer. Båda doserna var A.Z.

  Vädret nu är väl inte så roligt, men det ska bli bättre till kommande måndag. Tur det då vi ska bila neråt Kalmar och Öland i början av nästa vecka. Därefter Kristianopel, Karlskrona och upp igen över Linköping.

  Vad fint Teddy och Marita har där i fincan. Varm färgton i bilden. Mina färger:-).
  Vad stort, kanske de ska hyra ut och bo där själva, så klart.

  Må så gott, vi hörs!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja bilden är fin, tror det är från nån turistbroschyr 🙂 Saltsjön är ju rosa och det ser man inte från vägen.
   Ja jag har verkligen mått illa men gick över, iaf till slut. Klart är jag orolig för nästa men beredd.
   En tur neråt alltså. Joanna och Junia ska också åka ner till Kalmar i början på veckan 🙂 Junia ska ju börja på Linnéuniversitetet. Ska möblera sin lya där mitt i stan
   Vädret är ju inte kul men jag lider inte, det gjorde jag när det var så himla varmt länge 😀
   Ja Teddys och Maritas plejs är sååå fint. Kommer att bo där så småningom antagligen men inte med en gång tror jag.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

   .

 8. Skönt att du har fått första dosen nu, men trist att du mådde så dåligt efter den. Vi har båda fått våra två doser (fast det lär nog bli fler…) och hade inte speciellt mycket efterdyningar efter dom. Lite matthet bara och inte så farlig. Fast vi stannade hemma och tog det lugnt.

  Vilken superfin finca dom har införskaffat! Där kommer du att trivas bra när du väl fått ditt covidpass 😀

  • Hej Ama!
   Ja det var en pärs utan like som jag inte var beredd på. Var hyfsat
   bra dag 1 och 2.
   Ja det blir nog en 3:e dos som det verkar nästa år kanske.
   Ja Teddys och Maritas gård är så fin. Rena rama vischan så bil lär man ju behöva.
   Men byar och städer nära.
   Ja få se om jag nånsin kommer dit. Vore jättekul.
   Kram P ♥♥

 9. Hola! Ja, viruset slår ju olika mot olika personer – och vaccinet verkar följa samma mönster. Skönt nu att du fått dos ett! Jag kände inget efter första men fick ovanlig biverkning efter 2:an. Svullna lymfkörtlar i armhålan vid armen där sprutan togs. Var som en halv tennisboll i 3-4dagar – sen försvann det.

  Vi lyckades övertala svärmor att vaccinera sig till slut! Hon är spruträdd och har inte tagit nån spruta sen ungdomen. Nyss fyllda 93 och med hemtjänstpersonal som kommer med matvaror varje vecka insåg hon till slut att det var dags. Gick jättebra och i tisdags fick hon dos två. 😎

  Vilket otroligt fint hus med pool som din sobrino och han fru har köpt!

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja det är på nåt sätt konstigt hur vaccinet beter sig.
   Är med på en grupp om biverkningar och nån där hade också fått svullna lymfkörtlar. Var kommer jag inte i håg.
   Så skönt att din svärmor slapp biverkningar. Verkar som gamla – alltså äldre äldre 🙂 slipper. Vet flera gm min granne.
   Ja el sobrino har verkligen köpt ett fint ställe! Tittade på många
   men detta fastnade dom för.
   Kram P ♥♥

 10. Jättebra att du vaccinerat dig till slut! Verkligen otur med illamåendet. Du trodde inte att det skulle ge sig på magen och jag trodde inte heller att det skulle ge sig på mig som om det vore en tia! Men nu är det över för oss båda. Tack och lov! 😃 En sån fin finca de har köpt. Hoppas du kan komma dit nån gång!
  I morgonkväll ska vi ha ljusfest här vid sjön. Brukar vara väldigt vackert med marschaller och fyrverkeri, som avfyras kl 22. Bara det att det står att temperaturen då ska vara 13-14 grader. Vi sitter utomhus och grillar med vinterjackan på. Verkar det som! 😨 Får hålla humöret uppe ändå. Lite skillnad från värmen i Torre. Buenas noches! 😴
  💜🙋

  • Hej Marga!
   Ja det är bra men hemska dagar och oro för nästa 🙁
   Du har väl fått båda antar jag. Visste inte att du blev dålig!
   Ja la pareja har verkligen gjort ett kap! Sååå fint!

   Å det låter verkligen vackert!! Kan se er sitta där och njuta.
   Värmen i Torre vill jag inte vara i, det får gå ner bra mycket först.
   max 25 gr är bra. Lite för många smittade också för min smak.
   Går 312 nu och 349 14 dagar innan som är smittade på gatorna om dom orkar…
   15 flyg till Norge t o m 18.8 hade smittade ombord. Borde dom inte testas innan dom sätter sig på flyg? Liksom svenska flyg.
   Räcker inte ens med vaccin när man sitter så nära i 4 timmar.
   Va trött man blir 🙁
   Ha det bra!! Kram P ♥♥

 11. Hej,tyvärr är jag som du. Skriver inte ofta.Inget ont menat..älskar det du skriver.Vi kom ner i fredags med bil från Örebro.Inte vana med så mycket folk här I La Mata.Var nere Jan,Feb,Mars,Apr.,inte alls så mycket folk då. Nu ska man inte klaga…men…det är varmt här.Det har man ju längtat efter,värmen,,en allt har ju en gräns.Vi ska vara hemma 19 sept,men sen kommer vi tillbaka,jan-apr 2022.När har du planerat att komma ner ? Ha det så bra.Kram från mig Monika

 12. Hej Monika!
  Nej vad ska man skriva om 😀 Inte så kul just nu. Eller inte varit på länge.
  Ja åka ner i augusti är inget för mig. Tyvärr har hela september varit varma sista åren också…Förr vände det i mitten av månaden och då var det så skönt.
  Här hemma hos mig har det varit himla varmt länge…30 gr men nu så är det väl bara upp till 20 i dag. Regnat en vecka till och från. Det räcker! Får väl köpa AC här hemma också snart 😀
  Ser att det är mycket folk nere. Uppdämt behov antagligen…
  Jag har inte planerat nånting, inte i så bra skick så jag orkar åka men jag får se.
  Suttit inne för länge, gått upp i vikt osv. Nästa spruta snart som jag inte ser framemot så klart. Tyvärr blir många smittade trots vaccin. 5226 st sen årsskiftet i Sverige. Delta sprids till alla.
  I Torre har det offentliga äldreboendet fått in smitta igen. 30 st + personal och några har dött…Stackare 🙁
  Jaja det är bara att stå ut 🙂
  Ha det bra och stå ut i värmen. Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *