Tisd 20 juli, sol 28 gr 🌸🌸

Hej!

I dag är det svalare här liksom i går. Fläkten får gå i alla fall. Det här antika huset verkar lagra värme…och varmare igen till helgen…Bra för semesterfirare men vi gamlingar tål inte värme så bra längre. Ser klagomål på lokalgruppen i stan på Fb.
De mina har åkt upp till Dalarna som dom brukar, 2 mammor med lika 15 år gamla twins. Nu är det viktigaste bra uppkoppling hahaha…Förr året blev det glömt eller försenat. Inte roligt kan jag tänka mig. Jaja bada kan dom alltid göra..Dom hade fullt upp har jag för mig.

Fick nyligen bild från den lugna semestern 😄 Mina 2 bb och 1 av kompisarna körde. Rivstart alltså 👍 Fick en video också och himmel vilken fart!!!

Siljan nära har dom.

Innan dom åkte drog Joanna och Robin (15) ut mig till Waynes. Snacka om vad slut jag blev men roligt att se dom. Vi satt ute och fin vind var det i skuggan, Än har jag klarat mig och mår på samma nivå som vanligt, dvs klen…Bra i alla fall. Har gått 4 dagar 🙂
Ja tomt blev det för mig även om vi inte ses så ofta pga ovaccinerade barn och jag
Men vet att dom finns nära i vanliga fall. Men roligt också. Inget att göra åt. Stora bb:et J har el ska vaccinera nu. Hon fyller 20.
Jag skrev på 1177 till min vårdcentral vad dom vaccinerar med, Inget svar än.
 Blir intressant…
Ja hur är det nu i Spanien…smittan har eskalerat och vissa regioner har stängt från kl 01 till 06. Nattfester på 1000+400 festade i Torre nyss om nätterna. Polisen bötfällde en del men kan ju inte hinna med alla. Regionpresidenten i Valencia är orolig då det har varit lite smitta innan. Ber om fler restriktioner…av regeringen. Endast 10 får samlas i grupp redan.
Här står om att svenskar smittats efter resa från Spanien så region Sthlm fått ökning…Inte kul.
https://www.sydkusten.es/sk/11/a/33373/manga-svenskar-smittas-i-spanien/
Smittan tros komma från Málagatrakten tex  Marbella m fl städer, Costa del Sol alltså.
Andalusien som regionen heter är värst samt Katalonien (Barcelona bl a), Madrid och Navarra. 5:e vågen är där trots massvaccination 🙁 24 milj har fått 2 sprutor!
Smittläget: Sverige är grönt att få åka till Spanien utan test förutom Norrbotten och Västerbottens län. Fullvaccinerade får åka men alla ska fylla i en hälsodeklaration och få en QR-kod. Finns en app: SpTH Spain Travel Health.
Ändras till efter 25.7 då nya regler kommer för en ny vecka…

Säkrast är det nog på en båt, fast inte segla till Kina 😀

Det händer så mycket annat  i Spanien också…ja det är en Spanienblogg detta 🙂
I går mejade en spansk bilist i 30-årsåldern ner folk på uteserveringar och trottoaren i Marbella…Hade visst föräldrarna i bilen. Hemska scener på en video…få se om alla 13 klarade sig.
4 unga killar har dömts för en gruppvåldtäkt igen….denna gång i Benidorm 2018. Tar tid innan folk (monster) döms. Mellan 14 och 18 år fick dom. Längsta straffet fick de två  som filmade och delade videon. Bra straff det.
Sen läser man om att det är högsäsong med väskstölder på stränder i Torre m omnejd.
I grannhuset till Ignacio blev en dam väskryckt utanför apoteket mittemot Mercadona.
Och flera skrev att dom haft fönster på glänt men galler och tjuvar sticker in en lång pinne med krok och fiskar upp väskor och nycklar osv…när folk sover el t o m är hemma på dagen. Ja allt av värde som mobiler, kort av alla slag osv är borta. Gäller att inte ha sånt nära fönster inne. Ja efter pandemin är det så klart ännu fattigare…läste om att hjälporg får jobba för högtryck.
Solnedgång i Torre tagen av Teddy 2017…Dom lyckostarna är nu nere i Daya Vieja och inspekterar sin nya egendom. Så kul! Fick se en rad bilder på Messenger! Bl a vid poolen. Så mysigt!

Läste på Amis blogg att den fula gropen mittemot busstationen börjar röra på sig…dvs bygget av ett (köpcentrum?) och nytt Mercadona har börjat. Fint att denna fula farliga plats täpps igen. Stått så där i minst 10 år el mer. 5 rostiga byggkranar tog dom bort efter 5 år. Grannar i alla hus runt om lär mista utsikt men slipper se den enorma byggplatsen.
Den fula bussterminalen ska också flytta till utanför stan. Ja den är inte vacker heller.

Jag ser på En plats i solen…Två saker som jag funderar över är…”allt är för litet”. Dom tror att hela stora släkten ska komma ofta, barn och bb…Ofta räcker inte pengarna till så stora ytor. Dom få ggr som dom får besök på 1 år kan dom väl hysas in på hotell el hyra lgh…så har vi gjort då och då och folk vi känner också.
Dyrt att köpa stort för att få lite besök av yngre som ju ofta är upptagna med jobb och barn…ja så tänker jag. Och en annan sak…Drunkningar händer nu hela tiden, är ju säsong men ofta säger köparna att dom vill ha nära pool och utsikt dit…pga barnbarn. Det går ju aldrig att lämna barn ensamma vid pooler! Dom menar att dom ska sitta på altan el balkonger och titta. Jahaja…drunkna går fort…Flera barn har jag nu läst om i spanska tidningar…Vilken tragedi! Samma varje år.
Nedan en av naturpoolerna i Torre.
Väntar på att ICA ska leverera lite förnödenheter åt mig. Snart kommer en han el hon.
Sätter på mig munskydd för i bland står dom tätt intill dörren när jag öppnar.  Bara några få har gjort så. I vanliga fall står dom långt bort och ser om jag öppnar. Trevliga är dom!
Hoppas dom har bra betalt men antagligen inte. Nästan aldrig samma personer.
Enl kvitto på mejlen så är mitt favoritbröd slut. Konstigt…andra ggn nu. Gammalt datum har det ofta varit och jag har klagat. Då har dom betalat tillbaka men hämtar gör dom aldrig. 3 dagar är för gammalt för mig. Kanske dom har satt stopplapp på mig hahaha…
Får inget. Fast det var månader sen jag klagade. Då svarade en kille att dom – ICA körde med hållbarhet bla bla…orkade inte läsa hela. Svarade antagligen nåt om att gammalt bröd etc etc om det är gammalt och mjukt så är det nåt annat fel…vet inte vad jag sa hahaha… 😀 Den här tanten lurar man inte – ännu.

Nu ringde min kära granne på och frågade om jag hade sopor att slänga…Kan man bli snällare? Hon hade också skjutsat en väninna till sjukhus 2 ggr och väntat i bilen i 2 timmar. Ja hon är fantastisk. Vilken tur vi har i huset. Hoppas hon inte flyttar 😀 Då flyttar jag efter hahaha…Nåja jag brukar aldrig be om hjälp, är ju inte sån som person.
Tiger och lider…skojar. Min J frågar jag lite försiktigt ibland om hon kan hämta på utlämning el handla nåt men jag poängterar alltid att det inte är nån brådska. För det är det ju aldrig. Lever i nuet 😀

Skriv nåt nu eller sen! Vill höra läget! Hurere? Vad gör ni? Var är ni? Kort el långt eller mellan! Tack på förhand. ¡Gracias de antemano!
Kram P ❤️❤️

20 reaktion på “Tisd 20 juli, sol 28 gr 🌸🌸

 1. Hej
  Något Spanien lär det inte bli iår heller pga smittan. Läste om smittan som resenärer från Malaga för med sig hem, Deltavarianten . Sen är det alla fotbollssupportrar som blivit smittade.
  Arbetar sista veckan innan semestern nu, planerar att åka till norra Tyskland. Har laddat ner covidpass. Får se om vi kommer iväg.
  Brukar titta på en plats i solen. Reagerar på att de klagar på att det är för litet. Som om engelska hem är stora!!! Många tror att de får allt för sina pengar. Har du tänkt på att de alltid visar Villa Martin och Cuidad Qesada? Sällan inne i Torrevieja. Lite märkligt tycker jag.

  Håller med om att straffen för våldtäkt är för låga, är förmodligen så överallt. Jag brukar föreslå att de ska hängas uppi taket i vissa vitala kroppsdelar (🤣) och sedan så får de gunga 🤣🤣 jag skulle vara den första som knuffade på 😁

  Har varit hos grabben idag och hälsat på nytillskotten. De är ljuvliga de små kissarna.

  Ha det så gott
  Kramar från oss
  Lotta och Dick

  • Hej Lotta och Dick!
   Nej det känns osäkert att åka dit. Delta smittar ju lättare även om man är vaccinerad…så himla trist!
   Hoppas ni kommer i väg på en liten tripp till Tyskland då!
   Jo En plats i Solens kunder har många krav. Speciellt så är sovrummen för små 😀 Vad gör man i dom förutom sover?
   Ser ofta helt normalstora ut.
   Jo oftast så visar dom inget från Torre. Är väl bekvämast utanför.
   Man ser ju knappt nåt folk på bilderna 😀

   Ja straffen du anser är bra skulle nog avskräcka hahaha…
   OK kattungar är alltid söta, synd att dom blir stora 😀
   Kram till er! P ♥♥

 2. Hej P!☀️Här kommer en kvällshälsning till dig från Skåne! 😅 Ikväll är det lite svalare än de senaste dagarna, så vi håller oss inne. Annars har vi haft det så härligt på balkongen på kvällar/ nätter! Vi har suttit ute länge, länge och njutit, precis som vi brukar att göra i Spanien!⭐️✨✨Idag tog vi en tur med hojen! Men, den blev inte så lång…., det kändes som att jag skulle smälta bort i mc skinnet, och mitt huvud blev så varmt inuti hjälmen. Vi kunde inte gå in och dricka kaffe eller äta en glass någonstans, mitt hår såg ut som om jag var ny duschad…🤭😅. Nu tror jag nog att vi väntar tills det blir lite mer normala sommartemperaturer tills vi kör nästa gång! Allt är bra här och vi har det lugnt och behagligt , – vi och våra fläktar! Många hälsningar, ha det så bra som möjligt P! 🤗💕

  • Hej Camilla!
   Tack så mycket! Ja det är svalare nu men ska bli varmare trir jag. Jag är glad för det svala…sitter inte på balkongen på kvällar…
   Förstår att det är varmt med skinnkläder men är ju bra skydd om
   olyckan är framme. Du får ha en keps med dig och sätta på då så du kan gå in och fika 😀
   Ja utan fläkt hade jag inte klarat värmen i min lilla “bastu”. Den lät lite konstigt i går så jag blev livrädd att den skulle lägga av 😀
   Tack detsamma till er! Kram P ♥♥

 3. Hej!
  Håller med i det mesta vad du skriver! Bra med med de stränga straffen för våldtäkt och filmandet! Sverige borde göra likadant!
  Såg från solen på tv igår och håller med om att de oftast visar bostäder utanför Torrevieja! Det kryllar ju av bostäder i Torrevieja!
  Angående busstationen, vet du när den ska rivas? Synd då jag precis flyttat dit! Väldigt bekvämt med 4 min avstånd till hemmet!
  Jag hoppas få min andra spruta snart, får AZ, så man kan resa ner i september igen! Längtar inte ner nu men vill ju ner under vinterhalvåret! Värmen här är fullt tillräcklig för mig.
  Hälsningar Anita

  • Hej Anita!
   Ja absolut ska det vara strängare straff på dessa monster! 18 år är ganska långt! Undrar om dom har som vi, att dom kommer ut fortare om dom sköter sig…har för mig det tyvärr.
   Ang visning av bostäder så tror jag att det inte är bekvämt att visa inne i stan…Ofta vill dom ju ha pool och grönt. Utelplatser osv…
   Busstationens flytt dröjer säkert flera år som allt annat. Du hinner kanske flytta innan 🙂 Å andra sidan kostar ju inte en taxi många Euro dit den ska. Antar att lokalbussarna har hållplats nära sen med.
   Precis nu ringd VC att jag kunde få Pzifer i dag! Jag vill ha skjuts så jag sa att det får bli när J kommer hem om 2 veckor. Ska kolla framöver då sa hon… 😀
   Ja vi får se om det blir resa för mig. Vet ej…
   Tack och kram ! P ♥♥

 4. Godkväll!
  Håller med till fullo att det ska vara strängare straff och om det inte är svenskar ska de utvisas. Tydligen har Morgan J gjort ett uttalande i dag om att straffen inte ska subventioneras för ungdomar. Idag har två mördare tagit gisslan i ett fängelse nära oss. Insatsstyrka på väg.
  Kollar alltid på En plats i solen. Många bilder från paseon i Torre, men sedan visas det bara objekt utanför stan. En gång har jag sett ett program, där en dam köpte en marklägenhet i höghuset jag ser från balkongen.
  Hoppas du kan få din spruta och att du sedan har ork att åka till Torre i höst.
  Kram/A-K

  • Gomorron Ann-Kristin!
   Ja absolut ska grovt kriminella utvisas men många är ju medborgare och t o m födda i Sverige. Läste nyss om pedofilen i Rinkeby som hade sånt förtroende av alla där, vuxna och barn…alla trodde han var utländsk…jag med men är en helsvensk…iofs kan han ju vara finsk som har svenskt namn men spelar ingen roll. Hållit på i många år och lockat barn med godis och pengar och varit barnvakt…Vilket monster!!!. Få se hur många år han får…
   Läste om gisslan, tur att det gick bra med pizzorna …vilken mardröm för gisslan 🙁 Dom får bygga mer fängelser nu!! Trångt!

   Ja TV-programmet visar nästan bara utanför Torre. Bekvämast antagligen. För mycket folk i stan.
   Tack jo jag får säkert Pzifer…vi får se. Bara för jag tjatat om det blir jag väl jättesjuk av det 🙂 Min vanliga pessimism.
   Kram P ♥♥

 5. Ja, smittan verka öka på många platser i Spanien, bl a hos mig vid Marbella i Andalucía.
  Jag håller mig från folksamlingar.
  Såg på lokal-tv vad som hänt i Marbella och en väninna skrev till mig att hon varit just på denna gata bara några minuter tidigare, hemskt.
  Jag har sett många av dessa brittiska program om att köpa hus. Alltid för litet. Alla ska komma och hälsa på. Kommer någon någonsin att vara hemma? Britterna är knepiga i sitt tänkande, jag vet.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Jo jag vet ju det, följer Sydkusten.es bl a, Nu har dom ändrat Sveriges smittkarta så nu är Sthlmsmrådet inte fritt från test att åka.
   Förut övre Norrland som nu är grönt.
   Tegnell tror ju inte att det blir nån 4:e våg här…svenskar kommer hem smittade från bl a Spanien. Yngre ovaccinerade.
   Vilken tur din väninna hade! Undrar vad det var för fel på killen?
   Inte läst nåt mer.
   Ja britterna är lustiga när det gäller storlek på bostäder i synnerhet 🙂
   Ha det bra! Kram P ♥♥

 6. Usch så tråkigt med ökande smitta igen, det tar ju aldrig slut känns det som. Vi har inte ens varit inne i stan en enda gång utan rört oss här på hemmaplan och även här har det varit mycket folk på strandpromenaden. Tänker att alla länder har öppnat upp lite för snabbt, men, men de har ju egentligen inget val om de ska överleva, framför allt turistorterna. Vi åker hem nästa tisdag och har en nerresa igen den 30 aug om läget är under kontroll, åker inte hit för att stängas in eller ha en massa restriktioner. Många har ju munskydd även ute, tror de är så vana så det går per automatik att dra på sig en även om de kanske knappt möter en människa. Själv tycker jag det är jobbigt i den här värmen att gå med munskyddet på.

  Nu ska jag ha lite kaffe, fick ett ryck i morse och började röja och slänga en massa ur skåpen och det känns sååå skönt att ha tagit itu med det tråkgörat. Sonen åkte hem i morse så det blev lite tomt och då började rycket, nu är det snart över och jag kan återgå till min bok igen 🙂

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja Spanien är ju värst i Europa och nattstängning ber regionerna om i alla fall. Även Valencia, Även Cypern har det riktigt hemskt.
   Nej känns inte bra alls och det står ju att svenskar kommer hem med smitta. Yngre och ovaccinerade, det är väl därför Sthlm inte är grönt nu.
   Ja munskydd är jobbigt i värme. Jag vande mig i våras men då var det inte så varmt.
   OK, du rensar…ja det är bra. Jag har väl rensat färdigt efter sista flytten. Har en hel del hos Ignacio men han får väl kasta…
   Inget av värde.
   Ha det bra! Kram P ♥♥

 7. Hej Preciosa!
  Visst är det varmt, alldeles för varmt enligt min smak. Vi drar ner persiennerna, där det finns sådana och har fönster stängda för att inte få in en massa värme.
  Du har säkert rätt, detta med gamlingar, kanske har lite med ålder att göra också, blir jobbigare på något sätt.
  Fint att du kunde komma ut och fika där vid Waynes, det ser ut att vara fint. Jag har aldrig fikat, eller varit inne där.
  Min äldsta bror beställer också hem varor ifrån ICA, han tycker att det har gått bra, någon gång har det blivit fel, men för det mesta så fungerar det bra.
  Skönt att du har klarat dig ifrån förkylning och influensor, det kan vara nog så jobbigt ändå.
  Fint för de dina att åka iväg norröver på semester, bada och koppla av.
  Sköt om dig Preciosa och varm kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja jag tycker det är olidligt i bland och nu ska det bli varmare igen i helgen. Tål inte värme nu men jag har aldrig varit sån solbadare heller 🙂 Orkade aldrig med strandlivet så många timmar som mina reskamrater 😀
   Ja det var roligt att komma ut och framför allt träffa barnbarnet
   Robin. Sååå lång han blivit 😀 Det är skönt där utanför Waynes. Luftigt och skugga finns. Slut blev jag efter promenaden, är ju uppför hem eller gå i trappan. Bra trappa där på andra sidan Tulegatan med låga breda steg i alla fall. Går hellre den 🙂
   Jo Ica går jättebra att beställa från. För det mesta. Alltid 5% rabatt för pensionärer fattar jag.
   Ja de mina roar sig. Det är dom värda efter ett jobbigt år.
   Tack och tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. Jag är så glad för att vi är här hemma igen. Har svårt när det blir så varmt. Jag vill ju gärna röra mig och i hettan orkar jag inte. Har varit på en jättefin jobbresa till Höga kusten och det fungerade riktigt bra. Alla resenärer var vaccinerade x 2, ett krav. Ett PCR test hade också fungerat om det inte var äldre än 72 h. Gott om plats i bussen och alla hade sina platser och satt i “sick tack” . Bara 25 resenärer i en buss för 50. lIkaså var hotellet och restaurangerna väldigt noga med antal vid borden och alla annat.
  Mycket kvar av sommaren och vi har lite trevligheter på g. Är så glad att vi är vaccinerade så att begränsningarna inte blir så stora.
  Trist med ökad smitta i Spanien så restriktionerna är säkert nödvändiga.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja i dag skulle det bli 32 i Torre! Igen…Nej där kan an inte vara.
   Räcker med graderna här hemma.
   Ja din resa har jag följt. Verkar fantastiskt!
   Ja än är sommaren inte över.
   Ha det så bra och hälsa Bosse!
   Kram P ♥♥

 9. Va’ mycket du fick ner denna gång! Bra gjort! Undrar du vad jag gör just nu? Har nyss rest mig från sängläge där jag lyssnat på dagens Sommar. Riktigt bra! Har du inte lyssnat så gör det! Handlar om kvinnor och misshandel i relationer. Olga Persson är förbundsordförande i UNION (finns det en organisation som heter så? Lite likt kvinnojouren alltså).
  Värmen tär. Känner mig lite “sliten”. Var ju på resa i fyra dagar, sen en dag till Lindesberg, sen namnsdagskalas och nu gör jag ingenting. Orkar jag ladda tvättmaskinen? Nja! 🙄
  Roligt att J och Robin drog ut dig till Waynes! Det behövde du.
  Mycket folk ute på semester i Sverige. Fullt på hotell och fullt av husvagnar och husbilar på vägarna. Men vi trängdes ingenstans. Går att låta bli.
  Hoppas du kommer ut nån mer gång! Vore inte så dumt! 🌞💜🙋

  • Hej Marga!
   Jo jag har börjat på 5 sommarpratare. 3 av dom somnade jag flera ggr så inte lyssnat klart. Hundcoachen var jobbig. 1000 “jag” var det han sa. Sen kommer jag inte i håg för det kommer upp förra årets också. Björn Olsen,. vaccinfoskaren kan man lyssna på 2 ggr. Bra.
   Tumör på hypofysen ha han haft. Pratar bra. Kändisar orkar jag inte med, dom har ju redan suttit i alla TV-kanaler och ojat sig.
   En svensk viruschef på Pzifer hann jag bara fram till när han skulle hålla föredrag för Trumpen… Få se om jag hittar var jag var. En lyssnade jag bara på och det var intressant men visste inte vem det var. Sen sa hon att det var Denize Rudberg,…
   Sen lyssnade jag färdigt på Anna Kinberg Batra trots att hon är moderat och åkte ut för hon hintade om samarbete med SD.
   Hon är kul så det var roligt. Hon pratade om en farfar som ingen visste nåt om som satt på “hispan”…Han hade visst haft samröre med tyskar eller varit spion…
   Ja bra sömnpiller är det i alla fall 😀
   Unizon ja…jo då ska jag lyssna på henne. Jag vet ju en del om vad hon pratar om. Tack för tips!
   OK. du har varit på vift! Kul och jobbigt. För varmt.
   Jag fick hemsk smärta i lårbenshalsen så jag kunde inte gå på ett par dagar. Läskigt. Antagligen för jag var till Waynes och sen alla trappor upp hit både från Tulegatan och inomhus. Kul annars 🙂
   Kanske det är dags att gå ner i vikt 🙁
   Ja det är mycket folk och även i Torre…längtar inte dit.
   Kram P ♥♥

  • Hej Hillevi!
   Ffp3…så tätt hahaha…det var väl inte lika varmt då som nu. Verkar vara packat med folk ser man på bloggar och smittan ökar rejält.
   Tack jodå jag vet att jag kan välja vaccin redan innan dom gick ut med det, Jag hade skrivit på 1177 till min vårdc och frågat. Så ringde dom och sa att du kan komma “i dag”. Jag sa att det kan jag inte, jag vill ha assistans. Dottern är på semester. Får bli efter nästa vecka när hon är hemma.
   Vet inte men orkar kanske inte åka ner i höst. Är lite klen. Jag får se 🙂
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *