Tisd 20 juli, sol 28 gr 🌾🌾

Hej!

I dag Ă€r det svalare hĂ€r liksom i gĂ„r. FlĂ€kten fĂ„r gĂ„ i alla fall. Det hĂ€r antika huset verkar lagra vĂ€rme…och varmare igen till helgen…Bra för semesterfirare men vi gamlingar tĂ„l inte vĂ€rme sĂ„ bra lĂ€ngre. Ser klagomĂ„l pĂ„ lokalgruppen i stan pĂ„ Fb.
De mina har Ă„kt upp till Dalarna som dom brukar, 2 mammor med lika 15 Ă„r gamla twins. Nu Ă€r det viktigaste bra uppkoppling hahaha…Förr Ă„ret blev det glömt eller försenat. Inte roligt kan jag tĂ€nka mig. Jaja bada kan dom alltid göra..Dom hade fullt upp har jag för mig.

Fick nyligen bild frĂ„n den lugna semestern 😄 Mina 2 bb och 1 av kompisarna körde. Rivstart alltsĂ„ 👍 Fick en video ocksĂ„ och himmel vilken fart!!!

Siljan nÀra har dom.

Innan dom Ă„kte drog Joanna och Robin (15) ut mig till Waynes. Snacka om vad slut jag blev men roligt att se dom. Vi satt ute och fin vind var det i skuggan, Än har jag klarat mig och mĂ„r pĂ„ samma nivĂ„ som vanligt, dvs klen…Bra i alla fall. Har gĂ„tt 4 dagar 🙂
Ja tomt blev det för mig Àven om vi inte ses sÄ ofta pga ovaccinerade barn och jag
Men vet att dom finns nÀra i vanliga fall. Men roligt ocksÄ. Inget att göra Ät. Stora bb:et J har el ska vaccinera nu. Hon fyller 20.
Jag skrev pÄ 1177 till min vÄrdcentral vad dom vaccinerar med, Inget svar Àn.
 Blir intressant…
Ja hur Ă€r det nu i Spanien…smittan har eskalerat och vissa regioner har stĂ€ngt frĂ„n kl 01 till 06. Nattfester pĂ„ 1000+400 festade i Torre nyss om nĂ€tterna. Polisen bötfĂ€llde en del men kan ju inte hinna med alla. Regionpresidenten i Valencia Ă€r orolig dĂ„ det har varit lite smitta innan. Ber om fler restriktioner…av regeringen. Endast 10 fĂ„r samlas i grupp redan.
HĂ€r stĂ„r om att svenskar smittats efter resa frĂ„n Spanien sĂ„ region Sthlm fĂ„tt ökning…Inte kul.
https://www.sydkusten.es/sk/11/a/33373/manga-svenskar-smittas-i-spanien/
Smittan tros komma frÄn Målagatrakten tex  Marbella m fl stÀder, Costa del Sol alltsÄ.
Andalusien som regionen heter Ă€r vĂ€rst samt Katalonien (Barcelona bl a), Madrid och Navarra. 5:e vĂ„gen Ă€r dĂ€r trots massvaccination 🙁 24 milj har fĂ„tt 2 sprutor!
SmittlÀget: Sverige Àr grönt att fÄ Äka till Spanien utan test förutom Norrbotten och VÀsterbottens lÀn. Fullvaccinerade fÄr Äka men alla ska fylla i en hÀlsodeklaration och fÄ en QR-kod. Finns en app: SpTH Spain Travel Health.
Ändras till efter 25.7 dĂ„ nya regler kommer för en ny vecka…

SĂ€krast Ă€r det nog pĂ„ en bĂ„t, fast inte segla till Kina 😀

Det hĂ€nder sĂ„ mycket annat  i Spanien ocksĂ„…ja det Ă€r en Spanienblogg detta 🙂
I gĂ„r mejade en spansk bilist i 30-Ă„rsĂ„ldern ner folk pĂ„ uteserveringar och trottoaren i Marbella…Hade visst förĂ€ldrarna i bilen. Hemska scener pĂ„ en video…fĂ„ se om alla 13 klarade sig.
4 unga killar har dömts för en gruppvĂ„ldtĂ€kt igen….denna gĂ„ng i Benidorm 2018. Tar tid innan folk (monster) döms. Mellan 14 och 18 Ă„r fick dom. LĂ€ngsta straffet fick de tvÄ  som filmade och delade videon. Bra straff det.
Sen lÀser man om att det Àr högsÀsong med vÀskstölder pÄ strÀnder i Torre m omnejd.
I grannhuset till Ignacio blev en dam vÀskryckt utanför apoteket mittemot Mercadona.
Och flera skrev att dom haft fönster pĂ„ glĂ€nt men galler och tjuvar sticker in en lĂ„ng pinne med krok och fiskar upp vĂ€skor och nycklar osv…nĂ€r folk sover el t o m Ă€r hemma pĂ„ dagen. Ja allt av vĂ€rde som mobiler, kort av alla slag osv Ă€r borta. GĂ€ller att inte ha sĂ„nt nĂ€ra fönster inne. Ja efter pandemin Ă€r det sĂ„ klart Ă€nnu fattigare…lĂ€ste om att hjĂ€lporg fĂ„r jobba för högtryck.
SolnedgĂ„ng i Torre tagen av Teddy 2017…Dom lyckostarna Ă€r nu nere i Daya Vieja och inspekterar sin nya egendom. SĂ„ kul! Fick se en rad bilder pĂ„ Messenger! Bl a vid poolen. SĂ„ mysigt!

LĂ€ste pĂ„ Amis blogg att den fula gropen mittemot busstationen börjar röra pĂ„ sig…dvs bygget av ett (köpcentrum?) och nytt Mercadona har börjat. Fint att denna fula farliga plats tĂ€pps igen. StĂ„tt sĂ„ dĂ€r i minst 10 Ă„r el mer. 5 rostiga byggkranar tog dom bort efter 5 Ă„r. Grannar i alla hus runt om lĂ€r mista utsikt men slipper se den enorma byggplatsen.
Den fula bussterminalen ska ocksÄ flytta till utanför stan. Ja den Àr inte vacker heller.

Jag ser pĂ„ En plats i solen…TvĂ„ saker som jag funderar över Ă€r…”allt Ă€r för litet”. Dom tror att hela stora slĂ€kten ska komma ofta, barn och bb…Ofta rĂ€cker inte pengarna till sĂ„ stora ytor. Dom fĂ„ ggr som dom fĂ„r besök pĂ„ 1 Ă„r kan dom vĂ€l hysas in pĂ„ hotell el hyra lgh…sĂ„ har vi gjort dĂ„ och dĂ„ och folk vi kĂ€nner ocksĂ„.
Dyrt att köpa stort för att fĂ„ lite besök av yngre som ju ofta Ă€r upptagna med jobb och barn…ja sĂ„ tĂ€nker jag. Och en annan sak…Drunkningar hĂ€nder nu hela tiden, Ă€r ju sĂ€song men ofta sĂ€ger köparna att dom vill ha nĂ€ra pool och utsikt dit…pga barnbarn. Det gĂ„r ju aldrig att lĂ€mna barn ensamma vid pooler! Dom menar att dom ska sitta pĂ„ altan el balkonger och titta. Jahaja…drunkna gĂ„r fort…Flera barn har jag nu lĂ€st om i spanska tidningar…Vilken tragedi! Samma varje Ă„r.
Nedan en av naturpoolerna i Torre.
VÀntar pÄ att ICA ska leverera lite förnödenheter Ät mig. Snart kommer en han el hon.
SÀtter pÄ mig munskydd för i bland stÄr dom tÀtt intill dörren nÀr jag öppnar.  Bara nÄgra fÄ har gjort sÄ. I vanliga fall stÄr dom lÄngt bort och ser om jag öppnar. Trevliga Àr dom!
Hoppas dom har bra betalt men antagligen inte. NĂ€stan aldrig samma personer.
Enl kvitto pĂ„ mejlen sĂ„ Ă€r mitt favoritbröd slut. Konstigt…andra ggn nu. Gammalt datum har det ofta varit och jag har klagat. DĂ„ har dom betalat tillbaka men hĂ€mtar gör dom aldrig. 3 dagar Ă€r för gammalt för mig. Kanske dom har satt stopplapp pĂ„ mig hahaha…
FĂ„r inget. Fast det var mĂ„nader sen jag klagade. DĂ„ svarade en kille att dom – ICA körde med hĂ„llbarhet bla bla…orkade inte lĂ€sa hela. Svarade antagligen nĂ„t om att gammalt bröd etc etc om det Ă€r gammalt och mjukt sĂ„ Ă€r det nĂ„t annat fel…vet inte vad jag sa hahaha… 😀 Den hĂ€r tanten lurar man inte – Ă€nnu.

Nu ringde min kĂ€ra granne pĂ„ och frĂ„gade om jag hade sopor att slĂ€nga…Kan man bli snĂ€llare? Hon hade ocksĂ„ skjutsat en vĂ€ninna till sjukhus 2 ggr och vĂ€ntat i bilen i 2 timmar. Ja hon Ă€r fantastisk. Vilken tur vi har i huset. Hoppas hon inte flyttar 😀 DĂ„ flyttar jag efter hahaha…NĂ„ja jag brukar aldrig be om hjĂ€lp, Ă€r ju inte sĂ„n som person.
Tiger och lider…skojar. Min J frĂ„gar jag lite försiktigt ibland om hon kan hĂ€mta pĂ„ utlĂ€mning el handla nĂ„t men jag poĂ€ngterar alltid att det inte Ă€r nĂ„n brĂ„dska. För det Ă€r det ju aldrig. Lever i nuet 😀

Skriv nÄt nu eller sen! Vill höra lÀget! Hurere? Vad gör ni? Var Àr ni? Kort el lÄngt eller mellan! Tack pÄ förhand. ¥Gracias de antemano!
Kram P ❀❀

20 reaktion pĂ„ “Tisd 20 juli, sol 28 gr 🌾🌾

  1. Hej
    NÄgot Spanien lÀr det inte bli iÄr heller pga smittan. LÀste om smittan som resenÀrer frÄn Malaga för med sig hem, Deltavarianten . Sen Àr det alla fotbollssupportrar som blivit smittade.
    Arbetar sista veckan innan semestern nu, planerar att Äka till norra Tyskland. Har laddat ner covidpass. FÄr se om vi kommer ivÀg.
    Brukar titta pÄ en plats i solen. Reagerar pÄ att de klagar pÄ att det Àr för litet. Som om engelska hem Àr stora!!! MÄnga tror att de fÄr allt för sina pengar. Har du tÀnkt pÄ att de alltid visar Villa Martin och Cuidad Qesada? SÀllan inne i Torrevieja. Lite mÀrkligt tycker jag.

    HĂ„ller med om att straffen för vĂ„ldtĂ€kt Ă€r för lĂ„ga, Ă€r förmodligen sĂ„ överallt. Jag brukar föreslĂ„ att de ska hĂ€ngas uppi taket i vissa vitala kroppsdelar (đŸ€Ł) och sedan sĂ„ fĂ„r de gunga đŸ€ŁđŸ€Ł jag skulle vara den första som knuffade pĂ„ 😁

    Har varit hos grabben idag och hÀlsat pÄ nytillskotten. De Àr ljuvliga de smÄ kissarna.

    Ha det sÄ gott
    Kramar frÄn oss
    Lotta och Dick

    • Hej Lotta och Dick!
      Nej det kĂ€nns osĂ€kert att Ă„ka dit. Delta smittar ju lĂ€ttare Ă€ven om man Ă€r vaccinerad…sĂ„ himla trist!
      Hoppas ni kommer i vÀg pÄ en liten tripp till Tyskland dÄ!
      Jo En plats i Solens kunder har mĂ„nga krav. Speciellt sĂ„ Ă€r sovrummen för smĂ„ 😀 Vad gör man i dom förutom sover?
      Ser ofta helt normalstora ut.
      Jo oftast sĂ„ visar dom inget frĂ„n Torre. Är vĂ€l bekvĂ€mast utanför.
      Man ser ju knappt nĂ„t folk pĂ„ bilderna 😀

      Ja straffen du anser Ă€r bra skulle nog avskrĂ€cka hahaha…
      OK kattungar Ă€r alltid söta, synd att dom blir stora 😀
      Kram till er! P ♄♄

  2. Hej P!☀HĂ€r kommer en kvĂ€llshĂ€lsning till dig frĂ„n SkĂ„ne! 😅 IkvĂ€ll Ă€r det lite svalare Ă€n de senaste dagarna, sĂ„ vi hĂ„ller oss inne. Annars har vi haft det sĂ„ hĂ€rligt pĂ„ balkongen pĂ„ kvĂ€llar/ nĂ€tter! Vi har suttit ute lĂ€nge, lĂ€nge och njutit, precis som vi brukar att göra i Spanien!⭐✚✚Idag tog vi en tur med hojen! Men, den blev inte sĂ„ lĂ„ng
., det kĂ€ndes som att jag skulle smĂ€lta bort i mc skinnet, och mitt huvud blev sĂ„ varmt inuti hjĂ€lmen. Vi kunde inte gĂ„ in och dricka kaffe eller Ă€ta en glass nĂ„gonstans, mitt hĂ„r sĂ„g ut som om jag var ny duschadâ€ŠđŸ€­đŸ˜…. Nu tror jag nog att vi vĂ€ntar tills det blir lite mer normala sommartemperaturer tills vi kör nĂ€sta gĂ„ng! Allt Ă€r bra hĂ€r och vi har det lugnt och behagligt , – vi och vĂ„ra flĂ€ktar! MĂ„nga hĂ€lsningar, ha det sĂ„ bra som möjligt P! đŸ€—đŸ’•

    • Hej Camilla!
      Tack sĂ„ mycket! Ja det Ă€r svalare nu men ska bli varmare trir jag. Jag Ă€r glad för det svala…sitter inte pĂ„ balkongen pĂ„ kvĂ€llar…
      FörstÄr att det Àr varmt med skinnklÀder men Àr ju bra skydd om
      olyckan Ă€r framme. Du fĂ„r ha en keps med dig och sĂ€tta pĂ„ dĂ„ sĂ„ du kan gĂ„ in och fika 😀
      Ja utan flĂ€kt hade jag inte klarat vĂ€rmen i min lilla “bastu”. Den lĂ€t lite konstigt i gĂ„r sĂ„ jag blev livrĂ€dd att den skulle lĂ€gga av 😀
      Tack detsamma till er! Kram P ♄♄

  3. Hej!
    HÄller med i det mesta vad du skriver! Bra med med de strÀnga straffen för vÄldtÀkt och filmandet! Sverige borde göra likadant!
    SÄg frÄn solen pÄ tv igÄr och hÄller med om att de oftast visar bostÀder utanför Torrevieja! Det kryllar ju av bostÀder i Torrevieja!
    AngÄende busstationen, vet du nÀr den ska rivas? Synd dÄ jag precis flyttat dit! VÀldigt bekvÀmt med 4 min avstÄnd till hemmet!
    Jag hoppas fÄ min andra spruta snart, fÄr AZ, sÄ man kan resa ner i september igen! LÀngtar inte ner nu men vill ju ner under vinterhalvÄret! VÀrmen hÀr Àr fullt tillrÀcklig för mig.
    HĂ€lsningar Anita

    • Hej Anita!
      Ja absolut ska det vara strĂ€ngare straff pĂ„ dessa monster! 18 Ă„r Ă€r ganska lĂ„ngt! Undrar om dom har som vi, att dom kommer ut fortare om dom sköter sig…har för mig det tyvĂ€rr.
      Ang visning av bostĂ€der sĂ„ tror jag att det inte Ă€r bekvĂ€mt att visa inne i stan…Ofta vill dom ju ha pool och grönt. Utelplatser osv…
      Busstationens flytt dröjer sĂ€kert flera Ă„r som allt annat. Du hinner kanske flytta innan 🙂 Å andra sidan kostar ju inte en taxi mĂ„nga Euro dit den ska. Antar att lokalbussarna har hĂ„llplats nĂ€ra sen med.
      Precis nu ringd VC att jag kunde fĂ„ Pzifer i dag! Jag vill ha skjuts sĂ„ jag sa att det fĂ„r bli nĂ€r J kommer hem om 2 veckor. Ska kolla framöver dĂ„ sa hon… 😀
      Ja vi fĂ„r se om det blir resa för mig. Vet ej…
      Tack och kram ! P ♄♄

  4. GodkvÀll!
    HÄller med till fullo att det ska vara strÀngare straff och om det inte Àr svenskar ska de utvisas. Tydligen har Morgan J gjort ett uttalande i dag om att straffen inte ska subventioneras för ungdomar. Idag har tvÄ mördare tagit gisslan i ett fÀngelse nÀra oss. Insatsstyrka pÄ vÀg.
    Kollar alltid pÄ En plats i solen. MÄnga bilder frÄn paseon i Torre, men sedan visas det bara objekt utanför stan. En gÄng har jag sett ett program, dÀr en dam köpte en marklÀgenhet i höghuset jag ser frÄn balkongen.
    Hoppas du kan fÄ din spruta och att du sedan har ork att Äka till Torre i höst.
    Kram/A-K

    • Gomorron Ann-Kristin!
      Ja absolut ska grovt kriminella utvisas men mĂ„nga Ă€r ju medborgare och t o m födda i Sverige. LĂ€ste nyss om pedofilen i Rinkeby som hade sĂ„nt förtroende av alla dĂ€r, vuxna och barn…alla trodde han var utlĂ€ndsk…jag med men Ă€r en helsvensk…iofs kan han ju vara finsk som har svenskt namn men spelar ingen roll. HĂ„llit pĂ„ i mĂ„nga Ă„r och lockat barn med godis och pengar och varit barnvakt…Vilket monster!!!. FĂ„ se hur mĂ„nga Ă„r han fĂ„r…
      LĂ€ste om gisslan, tur att det gick bra med pizzorna …vilken mardröm för gisslan 🙁 Dom fĂ„r bygga mer fĂ€ngelser nu!! TrĂ„ngt!

      Ja TV-programmet visar nÀstan bara utanför Torre. BekvÀmast antagligen. För mycket folk i stan.
      Tack jo jag fĂ„r sĂ€kert Pzifer…vi fĂ„r se. Bara för jag tjatat om det blir jag vĂ€l jĂ€ttesjuk av det 🙂 Min vanliga pessimism.
      Kram P ♄♄

  5. Ja, smittan verka öka pÄ mÄnga platser i Spanien, bl a hos mig vid Marbella i Andalucía.
    Jag hÄller mig frÄn folksamlingar.
    SÄg pÄ lokal-tv vad som hÀnt i Marbella och en vÀninna skrev till mig att hon varit just pÄ denna gata bara nÄgra minuter tidigare, hemskt.
    Jag har sett mÄnga av dessa brittiska program om att köpa hus. Alltid för litet. Alla ska komma och hÀlsa pÄ. Kommer nÄgon nÄgonsin att vara hemma? Britterna Àr knepiga i sitt tÀnkande, jag vet.
    Sköt om dig!

    • Hej Lena!
      Jo jag vet ju det, följer Sydkusten.es bl a, Nu har dom Àndrat Sveriges smittkarta sÄ nu Àr SthlmsmrÄdet inte fritt frÄn test att Äka.
      Förut övre Norrland som nu Àr grönt.
      Tegnell tror ju inte att det blir nĂ„n 4:e vĂ„g hĂ€r…svenskar kommer hem smittade frĂ„n bl a Spanien. Yngre ovaccinerade.
      Vilken tur din vÀninna hade! Undrar vad det var för fel pÄ killen?
      Inte lÀst nÄt mer.
      Ja britterna Ă€r lustiga nĂ€r det gĂ€ller storlek pĂ„ bostĂ€der i synnerhet 🙂
      Ha det bra! Kram P ♄♄

  6. Usch sÄ trÄkigt med ökande smitta igen, det tar ju aldrig slut kÀnns det som. Vi har inte ens varit inne i stan en enda gÄng utan rört oss hÀr pÄ hemmaplan och Àven hÀr har det varit mycket folk pÄ strandpromenaden. TÀnker att alla lÀnder har öppnat upp lite för snabbt, men, men de har ju egentligen inget val om de ska överleva, framför allt turistorterna. Vi Äker hem nÀsta tisdag och har en nerresa igen den 30 aug om lÀget Àr under kontroll, Äker inte hit för att stÀngas in eller ha en massa restriktioner. MÄnga har ju munskydd Àven ute, tror de Àr sÄ vana sÄ det gÄr per automatik att dra pÄ sig en Àven om de kanske knappt möter en mÀnniska. SjÀlv tycker jag det Àr jobbigt i den hÀr vÀrmen att gÄ med munskyddet pÄ.

    Nu ska jag ha lite kaffe, fick ett ryck i morse och började röja och slĂ€nga en massa ur skĂ„pen och det kĂ€nns sĂ„Ă„Ă„ skönt att ha tagit itu med det trĂ„kgörat. Sonen Ă„kte hem i morse sĂ„ det blev lite tomt och dĂ„ började rycket, nu Ă€r det snart över och jag kan Ă„tergĂ„ till min bok igen 🙂

    Kram
    Yvonne

    • Hej Yvonne!
      Ja Spanien Ă€r ju vĂ€rst i Europa och nattstĂ€ngning ber regionerna om i alla fall. Även Valencia, Även Cypern har det riktigt hemskt.
      Nej kÀnns inte bra alls och det stÄr ju att svenskar kommer hem med smitta. Yngre och ovaccinerade, det Àr vÀl dÀrför Sthlm inte Àr grönt nu.
      Ja munskydd Àr jobbigt i vÀrme. Jag vande mig i vÄras men dÄ var det inte sÄ varmt.
      OK, du rensar…ja det Ă€r bra. Jag har vĂ€l rensat fĂ€rdigt efter sista flytten. Har en hel del hos Ignacio men han fĂ„r vĂ€l kasta…
      Inget av vÀrde.
      Ha det bra! Kram P ♄♄

  7. Hej Preciosa!
    Visst Àr det varmt, alldeles för varmt enligt min smak. Vi drar ner persiennerna, dÀr det finns sÄdana och har fönster stÀngda för att inte fÄ in en massa vÀrme.
    Du har sÀkert rÀtt, detta med gamlingar, kanske har lite med Älder att göra ocksÄ, blir jobbigare pÄ nÄgot sÀtt.
    Fint att du kunde komma ut och fika dÀr vid Waynes, det ser ut att vara fint. Jag har aldrig fikat, eller varit inne dÀr.
    Min Àldsta bror bestÀller ocksÄ hem varor ifrÄn ICA, han tycker att det har gÄtt bra, nÄgon gÄng har det blivit fel, men för det mesta sÄ fungerar det bra.
    Skönt att du har klarat dig ifrÄn förkylning och influensor, det kan vara nog sÄ jobbigt ÀndÄ.
    Fint för de dina att Äka ivÀg norröver pÄ semester, bada och koppla av.
    Sköt om dig Preciosa och varm kram till dig.

    • Hej Wiolettan!
      Ja jag tycker det Ă€r olidligt i bland och nu ska det bli varmare igen i helgen. TĂ„l inte vĂ€rme nu men jag har aldrig varit sĂ„n solbadare heller 🙂 Orkade aldrig med strandlivet sĂ„ mĂ„nga timmar som mina reskamrater 😀
      Ja det var roligt att komma ut och framför allt trÀffa barnbarnet
      Robin. SĂ„Ă„Ă„ lĂ„ng han blivit 😀 Det Ă€r skönt dĂ€r utanför Waynes. Luftigt och skugga finns. Slut blev jag efter promenaden, Ă€r ju uppför hem eller gĂ„ i trappan. Bra trappa dĂ€r pĂ„ andra sidan Tulegatan med lĂ„ga breda steg i alla fall. GĂ„r hellre den 🙂
      Jo Ica gÄr jÀttebra att bestÀlla frÄn. För det mesta. Alltid 5% rabatt för pensionÀrer fattar jag.
      Ja de mina roar sig. Det Àr dom vÀrda efter ett jobbigt Är.
      Tack och tack detsamma! Kram P ♄♄

  8. Jag Ă€r sĂ„ glad för att vi Ă€r hĂ€r hemma igen. Har svĂ„rt nĂ€r det blir sĂ„ varmt. Jag vill ju gĂ€rna röra mig och i hettan orkar jag inte. Har varit pĂ„ en jĂ€ttefin jobbresa till Höga kusten och det fungerade riktigt bra. Alla resenĂ€rer var vaccinerade x 2, ett krav. Ett PCR test hade ocksĂ„ fungerat om det inte var Ă€ldre Ă€n 72 h. Gott om plats i bussen och alla hade sina platser och satt i “sick tack” . Bara 25 resenĂ€rer i en buss för 50. lIkasĂ„ var hotellet och restaurangerna vĂ€ldigt noga med antal vid borden och alla annat.
    Mycket kvar av sommaren och vi har lite trevligheter pĂ„ g. Är sĂ„ glad att vi Ă€r vaccinerade sĂ„ att begrĂ€nsningarna inte blir sĂ„ stora.
    Trist med ökad smitta i Spanien sÄ restriktionerna Àr sÀkert nödvÀndiga.
    Kram!

    • Hej Ditte!
      Ja i dag skulle det bli 32 i Torre! Igen…Nej dĂ€r kan an inte vara.
      RÀcker med graderna hÀr hemma.
      Ja din resa har jag följt. Verkar fantastiskt!
      Ja Àn Àr sommaren inte över.
      Ha det sÄ bra och hÀlsa Bosse!
      Kram P ♄♄

  9. Va’ mycket du fick ner denna gĂ„ng! Bra gjort! Undrar du vad jag gör just nu? Har nyss rest mig frĂ„n sĂ€nglĂ€ge dĂ€r jag lyssnat pĂ„ dagens Sommar. Riktigt bra! Har du inte lyssnat sĂ„ gör det! Handlar om kvinnor och misshandel i relationer. Olga Persson Ă€r förbundsordförande i UNION (finns det en organisation som heter sĂ„? Lite likt kvinnojouren alltsĂ„).
    VĂ€rmen tĂ€r. KĂ€nner mig lite “sliten”. Var ju pĂ„ resa i fyra dagar, sen en dag till Lindesberg, sen namnsdagskalas och nu gör jag ingenting. Orkar jag ladda tvĂ€ttmaskinen? Nja! 🙄
    Roligt att J och Robin drog ut dig till Waynes! Det behövde du.
    Mycket folk ute pÄ semester i Sverige. Fullt pÄ hotell och fullt av husvagnar och husbilar pÄ vÀgarna. Men vi trÀngdes ingenstans. GÄr att lÄta bli.
    Hoppas du kommer ut nĂ„n mer gĂ„ng! Vore inte sĂ„ dumt! 🌞💜🙋

    • Hej Marga!
      Jo jag har börjat pĂ„ 5 sommarpratare. 3 av dom somnade jag flera ggr sĂ„ inte lyssnat klart. Hundcoachen var jobbig. 1000 “jag” var det han sa. Sen kommer jag inte i hĂ„g för det kommer upp förra Ă„rets ocksĂ„. Björn Olsen,. vaccinfoskaren kan man lyssna pĂ„ 2 ggr. Bra.
      Tumör pÄ hypofysen ha han haft. Pratar bra. KÀndisar orkar jag inte med, dom har ju redan suttit i alla TV-kanaler och ojat sig.
      En svensk viruschef pĂ„ Pzifer hann jag bara fram till nĂ€r han skulle hĂ„lla föredrag för Trumpen… FĂ„ se om jag hittar var jag var. En lyssnade jag bara pĂ„ och det var intressant men visste inte vem det var. Sen sa hon att det var Denize Rudberg,…
      Sen lyssnade jag fÀrdigt pÄ Anna Kinberg Batra trots att hon Àr moderat och Äkte ut för hon hintade om samarbete med SD.
      Hon Ă€r kul sĂ„ det var roligt. Hon pratade om en farfar som ingen visste nĂ„t om som satt pĂ„ “hispan”…Han hade visst haft samröre med tyskar eller varit spion…
      Ja bra sömnpiller Ă€r det i alla fall 😀
      Unizon ja…jo dĂ„ ska jag lyssna pĂ„ henne. Jag vet ju en del om vad hon pratar om. Tack för tips!
      OK. du har varit pÄ vift! Kul och jobbigt. För varmt.
      Jag fick hemsk smĂ€rta i lĂ„rbenshalsen sĂ„ jag kunde inte gĂ„ pĂ„ ett par dagar. LĂ€skigt. Antagligen för jag var till Waynes och sen alla trappor upp hit bĂ„de frĂ„n Tulegatan och inomhus. Kul annars 🙂
      Kanske det Ă€r dags att gĂ„ ner i vikt 🙁
      Ja det Ă€r mycket folk och Ă€ven i Torre…lĂ€ngtar inte dit.
      Kram P ♄♄

  10. Hej,
    Vi var nere 1 vecka innan midsommar. Hade ffp3 andningsskydd pĂ„ hela tiden. Var sĂ„ skönt att vara dĂ€rnere. Nu kan du sjĂ€lv vĂ€lja vaccin!!! Vaccindos 2 Ă€r 4 veckor efter vaccindos 1. Jag lĂ€gger in lĂ€nken😉
    Sedan 2 veckor sÄ att vaccinet skyddar.

    https://www.sll.se/verksamhet/halsa-och-vard/nyheter-vaccin-covid-19/2021/07/du-som-ar-65-eller-aldre-kan-nu-valja-covid-19-vaccin/

    SĂ„ med lite tur kan du Ă„ka ner till september!

    • Hej Hillevi!
      Ffp3…sĂ„ tĂ€tt hahaha…det var vĂ€l inte lika varmt dĂ„ som nu. Verkar vara packat med folk ser man pĂ„ bloggar och smittan ökar rejĂ€lt.
      Tack jodĂ„ jag vet att jag kan vĂ€lja vaccin redan innan dom gick ut med det, Jag hade skrivit pĂ„ 1177 till min vĂ„rdc och frĂ„gat. SĂ„ ringde dom och sa att du kan komma “i dag”. Jag sa att det kan jag inte, jag vill ha assistans. Dottern Ă€r pĂ„ semester. FĂ„r bli efter nĂ€sta vecka nĂ€r hon Ă€r hemma.
      Vet inte men orkar kanske inte Ă„ka ner i höst. Är lite klen. Jag fĂ„r se 🙂
      Kram P ♄♄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *