Sönd 17 april,moln 17 gr 🌞

Hej!
I dag har det varit hyfsat varmt här hemma. Nästan lika varmt som i Torre.
Satt en stund på balkongen men tyvärr försvinner solen vid 10 och jag är trögstartat por la mañana…
I går lade min J dit en matta på balkongen. Hon hade anledning att köpa för jag tappade en skål med blåbär på hallmattan. Tog hem den och tvättade men gick inte så bra. Det var blåbär upp åt väggarna också…Fanns inte likadan matta att köpa så jag är utan…utom på balkongen då. Det är så litet golv och det är fin laminat där i hallen. Ja vid tappande av skålen stod jag  bara och tittade och undrade hur jag skulle orka rengöra golv lister och dörr. Försökte men när J kom så var det inte bra gjort 🙂 Lilla J som var med sa att när hon fick lgh så vågade hon nog inte ta hem sin mor hahaha…
Ja jag vet ju hur “städat” det var i rummet när J var tonåring 😀 Ja tonåring och gammal, då är man på samma nivå sa min kära granne Kerstin 😀 Fast man ser oftast sämre som gammal 😛 Min anmärkning 🙂

Röda glasögonbågar påminner om de tre killarna i operapopgruppen Il Volo…Någon en fr Rumänien skrev på FB att dom var söner till De Tre Tenorerna…Blev nästan lurad innan jag kände igen ena killen som alltid har röda bågar. Störst röst har han också…Dom var nära att vinna Mellon när Måns Z vann hela tyvärr 2015! Dom var så bra! Och som sagt så är dom inte söner till Pavarotti, Carreras och Dómingo 😀 Hon lurade många såg jag på FB.
Han i mitten var också rund och söt på bilden hon lade in men har bantat 🙂
Se videon sist i bloggen!

Ja och så var det vaccin och åter vaccinsnack…Fohm el regeringen har nu – mitt i värsta smittspridningen – sagt att nu efter första sprutan och 3 veckor kan man krama barnbarn och andra…Är dom galna? Sverige och Ungern har mest smitta i Europa! Suck!! I morse på TV4 sa en för mig ny immunolog som heter Sebastian Ols att han var överraskad över beskedet.
Man har ju inte fullt skydd förrän efter andra sprutan plus några veckor…inte ens då är det bergsäkert.
Trevlig och bestämd och ung är denne kille. TV har väl slitit ut alla experter nu.
Kolla klipp på TV4 play för i morse söndag…Nu har nästan alla som jag känner tagit vaccin, ja inte dom under 60 år men…Vamos a ver…Har inte bråttom.

April är verkligen en födelsedagsmånad för många…9 av10 har i april men vanligast är i mars enl SCB. Fast det har ändrats från 2000-talet. Nu är det längre fram på sommaren som fler barn föds står det…I Spanien föds det historiskt låga siffror nu…har varit lägst i Europa innan pandemin.
Mina bb fyllde 15 i måndags. Kära vänner som Kerstin A, Britha (Rocio) samt Tobbe har fyllt redan. Fler vet jag innan april är slut. Grattis igen!

Ja i morgon får man sin belöning för jobbet man gjort 😀 Pension…Bra. Inte alla som har det så bra. Tacksam ska man vara…ja att man aldrig behövde vara arbestlös. Ingen elräkning denna månad. Inte heller gas. Bra. Får väl se till att jag får täppa igen gluggen där hörntanden satt. Kan ju finnas nåt att skratta åt så småningom och vill se prydlig ut 😀 Vamos a ver är mitt mantra nuförtiden…
Många skriver böcker nu…är det pandemin som gjort det. Jag skulle kunna skriva 5 på raken om orken fanns. Finns mycket som man varit med om som skulle behöva ut 🙂 Jätrekul saker och mindre kul…Och så lite fantasi på det 😀
Refuserad skulle man bli men gör inget. Man kommer ju ihåg mer bakåt i livet nu än i går morse hahaha…

Ha en bra vecka! Kram P ♥♥
EL VOLO: Kommer videos efter videos i länken

https://www.youtube.com/watch?v=b06_ffOYE4U

 

18 reaktion på “Sönd 17 april,moln 17 gr 🌞

 1. Hej P! Så var det söndag, igen……l Tiden går fort, trots att vi inte gör alltför mycket om dagarna! Det har varit en underbar helg, soligt, varmt och med underbar fågelsång! Idag gick vi till magnoliaträdet, det går nästan att se hur blommorna slår ut! 😍 Vi har tagit långa och sköna promenader i parken,njutit av allt som börjat att grönska och blomma! Vi har anmält oss till att få vaccin, nu återstår det att se vad vi kommer att erbjudas.. Vi vet vad vi vill, och inte vill ha… Vi har inte bråttom, lever försiktigt och det är 6 månader tills vi förhoppningsvis är tillbaka i Spanien ! Den vackra sången från El Volo får avsluta min söndags kväll! Många hälsningar och clownkram från Skåne! 🤗☀️🐝🦋

  • Hej Camilla!
   Ja tiden går fort trots lite att göra. Ni har det bra som har sällskap av varann! Härligt väder ja!
   OK, ni vet inte vad ni får för vaccin. Här i region Stockholm får inte vaccinerarbolagen tala om för folk innan dom kommer dit vilket vaccin dom får! Fy f-n, Är dom inte kloka i denna region. Hoppas denna ledning försvinner nästa val. Fullständigt inkompetenta både ang detta, äldreomsorgen och allt!! KD och M förminskar folk som sett till att dom kan sitta där på sina höga hästar och miljardrullningen av nya Karolinska inkl korruption inte att förglömma. Folk får åka långt till vaccinställena, kanske med färdtjänst och så vill dom inte ha Astra, bara att vända om medan i andra regioner informerar man om vaccinsorten.
   Jaja vi får se hur det går, jag väljer även om jag får vänta. Basta!
   Ja visst sjunger dom fint dom vackra pojkarna 😀
   Kram P ♥♥

 2. Hola P!
  Ja, blåbär är inte att leka med. Ack så goda och nyttiga, men färgar av sig bra! Det är kanske bra att inte ha nån hallmatta, som du kan stupa på. Fast det lär väl finnas en annan matta som är lika bra i nån butik på nätet. Eftersom jag har lätt att snubbla på mattor har vi tagit bort de flesta. Nu har vi ju inga hundar heller som behöver gå på mattor.
  Ja, de är galna här i Sverige! 🙄 Mitt i värsta smittspridningen! 😷☹️ Hur tänker de om de över huvudtaget tänker? 🤔 Är som du säger, tacksam att inte ha varit arbetslös nån gång. Roligt om du kan fixa till tanden. Om det händelsevis finns nåt att skratta åt framöver. Just nu är skratten en bra bit bort. Det är perfekt med alla minnen som dyker upp på fb. Många gör att skrattet bubblar upp tack och lov. 😂🤣
  Jag kan komma på mig med att skratta åt nåt för länge sedan. Bakåt i livet går lättare än vad jag gjorde igår och förrgår.
  Kanske också för att det inte händer nånting. Vamos a ver som du säger. Nu säger jag buenas noches! 😴💜

  • Hej Marga!
   Nej hallmattan behövs inte men var snygg 😀 Förut…
   Lätt att snubbla på…Så jag är nu utan!
   Ja Sverige har en konstig FOHM…trodde man inte faktiskt.
   Många experter är emot.
   Få se om jag fixat brygga…tror jag i så fall tar någon annan tandläkare. Denna tar lite väl höga priser. Finns ju ett statligt referensvärde. Bengt tar inte i närheten av dessa priser hon tar…
   Hoppas han är kvar i höst…
   Ja i bland finns det att skratta åt 😀 Plötsligt händer det!
   ¡Buenas tardes amiga! P ♥♥

 3. Hej P
  Mattor ska man akta sig för. Det är snyggt, men det kan vara farligt för oss som inte är så stadiga på fötterna. Jag har bara matta i gästrummet numera.
  Kram

  • Hej Annika i Ystad 🙂
   Har ju en Annika i Spanien också…fast i Aguafria som skriver i bland 🙂
   Ja jag har inte tänkt på detta med mattor men nu är en borta.
   Har en under soffbordet och en vid sängen kvar 🙂 Jag har ju liten lya. Kram P ♥♥

 4. Hej!
  Blåbär på mattan, vägg och lister, inte lika kul som gott!

  Lyssnade och såg Il Volo på den 10 år gamla videon, men kvalité som igår.
  Jag begriper inte att så unga personer har sådana fylliga röster. Det var ju “läppsynk”, men granskade noga om det var “playback”. Förstår fortfarande inte att de kunde ha sådana bra röster. Mycket mycket bra sång med underbara levande musiker till det. Tack för videon! Nu måste jag bara visa andra denna video.

  Ska leta upp klippet på TV4-play, intressant!

  Kram!

  Ja, i lördags var det den 17 april och en bra dag för mig som fyllde 69 år. Fick fullt solsken som huvudpresent. Dagen innan blev vaccinerad, min första dos. Jag önskade ju att t.ex få vaccinet Moderna, men fick Astra Zeneca istället. Vad göra – inget alls. Glad ändå! Andra dosen om 10 veckor.

  Solen skiner som aldrig förr detta år, härligt!

  • Hej Tobbe!
   Nej det är verkligen en färg som fastnar…blåbärsfärg 🙂
   Jo man föds ju med bra röst/stämband! Genetiskt arv antagligen.
   Brukar börja sjunga tidigt.
   Il Divo är ju också bra! Hör inte så mycket av dom numera. Dom är ju från olika länder till skillnad från Il Volo. Kanske svårare då.
   Härligt med bra väder på din födelsedag! Tur där!
   Ja jag vill välja vaccin, få se hur det går men regionen mörkar ju vilken sort…cyniskt att behandla folk så…Väntar så länge. Ingen brådska.
   Ja du låter optimistisk. Bra att någon är det 😀
   Kram P ♥♥

 5. En olycka händer så lätt och just blåbär är ju knepigt att få rent. Lika bra att du är utan matta så du inte ger dig i väg på en oväntad och oplanerad flygtur.
  Hra fått min första spruta och det blev Pfeizer. Nästa blir i slutet av maj. Bosse fick AZ men ingen av oss har blivit dåliga av den. Visst har man ett ca 50-60%skydd ett par veckor efteråt men säker kan man ju inte vara. Finns ju den brasilianska mutationen son inget biter på.
  Avstånd är nog något vi fpr leva med. Blir kanske knepigt för alla i Sydeuropa som är vana vid kindpussandet. Men de får väl tänka om.
  Dagarna går i rask takt och livet rör sig framåt.
  Lyssnade på El Volo och har hört dem tidigare. Så bra.
  Ha det så bra du kan.
  Kramar från oss.

  • Hej Ditte!
   Ja det blir utan matta i den lilla pyttehallen. Onödigt att utmana ödet 😀
   Bra att ni nu fått sprutor…Jag vill ha Pzifer el Moderna när det blir dags för mig…när jag tänkt färdigt 🙂
   Jo skydd får man men inte tillräckligt för att hänga om halsen på folk 😀 Ja jag tror det är svårt att låta bli kindpussandet i södern…fast dom kanske har vant sig nu?
   Ja det går fort fast som jag inte gör så mycket…kanske för att jag inte vill att det ska gå fort nu…
   Kramar till er! P ♥♥

 6. Mattor är bra att ha, men inte alltid då man blir lite äldre och har lättare för att snubbla. Vi har mattor men jag har mattskydd under så de ligger still.

  Vad gäller vaccin verkar det som att VC får mer Astra än vad alltid.öppet.se appen på telefonen. Vi fick våra Pfizer i Täby där de slagit upp en fantastiskt välfungerande mottagning i nya kommunalhuset. Känner inte heller mer än lite öm i armen såhär dag 3. Jag hade inskrivet i min läkarjournal att få slippa AZ då min mormor, mamma, moster och 3 morbröder dött av hjärnblödning så det kan finnas något genetiskt, men behövde inte visa det för de sa direkt att det var Pfizer. Vi får nästa dos om 6 veckor, sen väntar vi nog ett par veckor men till midsommar är vi säkert nere i Torrevieja igen.

  Hoppas du får/tar din vaccin snart, bara vetskapen om att man KAN fika och äta inomhus med nära och kära är ju värt det. Tror dock att både munskydd och avstånd till okända kommer att bestå ett bra tag till. Undrar också hur det ska gå i Spanien, lite svårt att ändra på kindpussandet, stora familjesammankomster mm, hör ju liksom till deras kultur.

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja man ska ju ta bort mattor säger dom lärde. Många arm, höft och benbrott sker i onödan. Vet flera äldre som brutit det ena el det andra.
   Ja vaccinet får jag väl ta på Vc. Kan ju inte åka nånstans. tror min ger det. Beror förstås på vilket vaccin. Jag väntar…ingen brådska.
   Har också tyvärr hjärnblödning i släkten. Mor,moster och mina 2 systrar. Mor fick en lindrig så det var inte det hon gick bort av. Men de andra…
   Väldigt vad långt emellan nu. Med Pzifer sa dom ju 21 dagar förut.
   Sydlänningar kanske vant sig av med kindpussar nu med tanke på ett år med med munskydd hahaha…
   Kram P ♥♥

 7. Vilken blåbärssörja! Blåbärsfläckar är inte lätta att få bort.
  Här är april också en födelsedagsmånad. Igår hade jag 5 i min omgivning som fyllde år, en svärdotter, två vänner i Wales och två gamla kompisar i Sverige och dessutom fyllde drottning Elizabeth år, fast henne firade jag inte, känner henne inte så väl😉, vilket jag är glad över. Idag har andra svärdottern födelsedag och 1 april fyllde min son år, skyll inte på honom för att han är född detta datum, skyll på mamman😊.
  Ha det bra!

  • Hej Lena!
   Nej blåbär går knappt bort…sen er fortfarande spår hahaha…
   Min dotter erbjöd sig komma och städa i går. hon tycker det är dammigt också 🙂 Sa ja först mig i dag ångrade jag mig.
   Inget vaccin och hon är ju och handlar och annat så jag vågade inte. Läste om aerosolsmitta i går 🙂 Alltså i luften.
   Ja som sagt är väl april då många är födda. Min enda avkomma (hemskt ord 🙂 ) är född 18 maj. Fyller 50!!!! Otroligt vad tiden gått.
   Kram P ♥♥

 8. Fy vad trist – och framförallt jobbigt! – när man spiller så det far upp efter väggarna. Jag välte ett glas rödvin över soffan, mattan och Anders för några veckor sen. Suck. Men en fördel att dom alla är rena nu igen. Ja, Anders var hyfsat ren redan innan fadäsen 😉

  Måns Z var HELT rätt vinnare då 2015. Bara så du vet! 😀

  Ha det gott

  • Hej Ama!
   Ja jag ser spår fortfarande efter blåbär 🙂 Joanna erbjöd sig städa nån dag då är lite klen efter den långa isoleringen.
   Rätt dammigt också.
   Jag tackade nej. Är ju inte vaccinerad och hon är ju ute i samhället.
   Måns nej! Han må sjunga bra men den låten var inte bra…Fast det tyckte ju juryn…Il Volo var ju redan etablerade så inte synd om dom iofs.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 9. Blåbär, uppåt väggarna, det var inte bra, men lätt hänt. Svårt att få bort, kan jag tänka mig.
  Skönt med en matta på balkongen i alla fall. Synd att solen försvinner så fort därifrån. Vi har den hela förmiddagen och det är bra, men ännu så länge har vi inte suttit där något denna vår.
  Vilket obehagligt väder det kom igår, regn, snö och hård blåst, inte skönt kan jag tänka mig, jag var inte ut i snöovädret.
  Mysingen har två barn som fyller år i april månad och min äldsta syster hade också födelsedag, denna månad.
  Hoppas att du också kan få vaccination mot Covid- 19 snart, om du vill ha det förstås. Det känns faktiskt lugnare och då har vi gjort vad vi kan.
  Sköt om dig väl Preciosa. Var rädd om dig.
  Varma kramar.

  • Hej Wiolettan!
   Ja blåbär är jobbigt, ser spår fortfarande 😀
   Fick erbjudande om ordentlig städning av dottern men jag är ju inte vaccinerad och rädd att få viruset.
   Solen går bort kl 10. Synd men å andra sidan tycker min kära granne att det är alldeles för varmt på hennes balkong. Hon bor ju mittemot mig. Jag skulle ändå byta 😀
   OK, ja april är verkligen födelsemånad fast det stod att mars var det ännu fler…har jag för mig.
   Som sagt jag är rädd för vaccinet så jag avvaktar. Dumt men tål ju ingenting i “medicinväg”. En gång fick jag en B12-spruta och blev jättedålig…aldrig tagit vaccin som vuxen. Får skylla mig själv och vara isolerad…
   Tack och tack detsamma! Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *