Månd 1 febr, sol,vind,23 gr

Hej!
Fint väder i Torre på senaste tiden, lite blåsigt några dagar tror jag. Här hemma är det vitt, vitt…tror att solen varit framme lite som jag sett på en FB-grupp här i stan. Skidor och pulkaåkning. Igår var det nog -10 gr på em. Jaja det drabbar inte mig, går inte ut.
Fast i morgon måste jag…tandläkaren. Förra ggn var inte kul…otroligt jobbigt. Drog ju ut en infekterad oxel el vad det heter…svimfärdig. Tur att min J skjutsade. Fick nog 5 sprutor också 🙁 Nu har jag att se framemot att dra ut
en hörntand, huuuu! Inget att göra bara att stå ut. Och vad dyrt det är här hemma! Chock. Har skickat in journaler från Torre som jag fick efter 4 besök hos Bengt där men skulle jag ha gjort tidigare men trodde ju att jag skulle åka ner och göra klart. Får ju 50% tillbaka på det som kostar över 3000 kr och det har det ju överstigit med råge nu. Vet inte hur det kan samordnas, får ringa till FK. Håhåjaja…slit och släp 😀 Hur har folk råd att gå till tandläkaren här hemma. En klassfråga…el åldersfråga. OK gratis tandvård numera till man är 23 år, Vilket land har det?
Nedan en av naturpoolerna vid strandpromenaden. Piscina naturales.

Ang Corona så var det ju i dag eller i går förra året de första fallen kom till La Gomera och en som kom till Mallorca…ja sen vet vi. Här hemma går fallen och dödsfallen ner helt plötsligt…Få se hur länge det varar. Kommer ju sportlov
bl a…Många har redan bokat och speciellt svenskar. Norrmännen har ju inreseförbud. I Spanien ökar det nästan överallt och i där vi håller till är det fullbelagt på sjukhusen. Känns inte bra att åka ner om man skulle bli sjuk eller bryta nåt…Inreseförbud till Sverige diskuteras…ja alltså test innan inresa el hur det blir. Karantän diskuteras.
Restriktioner har skärpts, man får hålla sig i sin egen kommun. Gäller att veta vad gränserna går 😀 Dåliga kartor finns. 600E i böter om man beträder några meter in på nästa kommun. Gränserna är jättekonstiga i grannkommunen Orihuela…själva staden ligger ca 3 mil inåt landet men har ändå en kuststräcka…Gränsen skär rätt genom byar och urbanisationer. Titta på soptunnorna hur dom ser ut så vet man vilken kommun det är på andra sidan gatan brukar folk säga 😀

Ja fler restriktioner…i region Valencia. Restauranger och barer stängda. Man måste nu ha munskydd om man promenerar på stranden. Har jag för mig att det var förut…slapp bara om man satt ner eller badade. Läste dessutom att tygmunskydd inte är godkända, det ska vara dom “kirurgiska” blå el turkos eller…och FFP2, dom vita. Dom första ska man byta efter 4 timmar och dom andra i 8 timmar. Ser folk som hela tiden tar utanpå munskydden, flyttar upp och ner dom…Där finns ju virus. Man ska ta i banden bara!!! Hur svårt kan det vara…det går att justera med dom. En del har så det blir ett stora hål på sidorna. För långa band. Knut går bra. Inte kors.
FFP2 är ju tätare. Har såna…lite svårare att ha.
Nedan ett storkpar i Mota del Marques. Stork får jag bli i nästa liv. Har det nog rätt bra…Flyga dit man vill. OK, finns kanske dumma rovfåglar.

Läste om en pedofilhärva här nu. En “familjefar” som lurat sköra småflickor…visa sig och om inte…när en skrev att “jag tar livet av mig om du inte lämnar mig i fred”…Han svarade: ” bla,bla,bla”…Livstids fängelse är inte för litet. Tror han hade 700 bilder. Man kan bli galen på dessa monster. Hade en lärare i trean som kallade upp oss tjejer en och en på rasten för att “kladda”…i trean…Vad visste man…9 år och inget internet. Ja så jag är extra ilsken. Han åkte ju ur skolan efter lång tid men polisanmälan, oh,nej då 🙁
Usch nu blev det mycket moll här…men detta tar aldrig slut 🙁
*************************
Tar gärna en kaffe på InaExpresso…fast den här sockerkakan med cerezas, dvs körsbär är från tiden när fiket hette NuevoExpresso ♥

OK, jag fick ihop några ord fast jag inte trodde det…inte värst inspirerande och glatt.. pero qué puedo hacer? Vad kan jag göra? Nada? Inget.

¡Hasta la proxima! P ♥♥

PS. nu blommar mandelträden i Spanien, iaf på kusterna…därav bilden DS.

20 reaktion på “Månd 1 febr, sol,vind,23 gr

 1. Hola P! Vacker vinterdag idag. Jag har tittat på den inifrån. Betydligt varmare i Torre. Men allt är annorlunda där, precis som här. Ju mer instängd jag blir desto mer tycker jag om det. Lite paradoxalt. En ansträngning bara att handla en gång i veckan. Då blir jag förvånad, är det så här det ser ut? Tillbaka in i bubblan.
  Ska tänka på dig imorgon när du är hos tandläkaren. Du är tuff och modig, you know. Men du känner väl så här, 😒😬🥺. Håller tummarna ✊
  Fy så många pedofilhärvor det finns. Vad är det som saknas däruppe?
  Buenas noches! 😴❤️

  • Hej Marga!
   Jo visst är det vitt och fint och förstår att det är finare hos dig med den utsikten!
   Ja man vänjer sig att vara hemma och inne. Kan se mig om i min icke dammsugna lya och känna mig trygg på nåt vis. Tur att jag ställde mig i bostadskön igen efter 2010. Många flyttar hem fast dom inte tror att dom ska göra det. Men livet förändras oftast. Och gammal i Torre med 0 hemtjänst och nästa bara privata vårdhem som kostar dubbel pension går ju inte. Fast vi vill ju vara där så länge vi kan och orkar så klart 🙂 Och har råd.
   Tandläkarbesöket var nästan lika jobbigt som sist huuuuu!!!
   Klarade det men totalt slut. Nu har jag ett hål efter en hörntand. Snyggt… 😀 Nu vill hon dra ut den nere som Bengt började på men jag vill ju täcka hålet uppe 🙁 Inte bra att ha tänder som är infekterade sa hon. Fast den har ju dött med rotfyllningsmedel.
   Kollade med FK och det tar 4 mån innan dom behandlar min ansökan om återbetalning (efter 3000:-) Nu får jag ju betala fullt pris här hemma för det spanska jpbbet är ju inte reggat på mitt högkostnadskonto 🙁 Jaja nån gång får jag tillbaka men trodde tandläkaren här måste betala tillbaka då…fattar ingenting.
   Vamos a ver. Tur jag inte kunnat slösa pengar här hemma 😀
   Kramar!! P ♥♥

 2. Hej P! 🌷Ditt tandläkarbesök, ”ett nödvändigt ont”, men hoppas att det inte blev fullt så illa som du föreställt dig.🙏 För några dagar var vi på Österlen och firade min pappa, han fyllde 93 år! Han mår bra, och är vid gott mod! Längtar till våren då vi kan sitta ute i Hemmets trädgård.🦋🐝🍀 I veckan som kommer ska pappa få sin andra spruta, skönt! Vaccineringarna verkar att ha rullat på bra här i Skåne. Idag skiner solen, temperaturen ligger kring nollan. Snödropparna blommar i parken,det känns fint att se dem igen! Många tankar och hälsningar till dig P, och alla er andra! Stay safe! 🌷🌷🌷🌷

  • Hej Camilla!
   Ang tandläkarbesöket så läs i Margas kommentar ovan 🙂 Lång utläggning hahaha…
   Härligt att din far får må bra och fått leva så länge! Hoppas våren kommer fort i år, Behövs!! Bra att dom får sin andra spruta där nu!!
   Här syns inga snödroppar, snöflingor snarare. Ganska mycket snö.
   5 gr kallt i morse.
   Tack detsamma till dig/er!! Kramar!! P ♥♥

  • Hej Katharina!
   Så längesen! Undrar om du är kvar på C/ Orihuela 🙂
   Ja just den där sockerkakan bakade förra ägarens pappa som var bagare. InaE har inte den. Inte sett den nånstans 🙁
   Så himla god och 2 skivor fick man i priset 🙂
   Kan du inte öppna bageri…
   Kram P ♥♥

 3. Hej P!
  Jaa! Nu blommor mandelträden, inte helt men om en vecka kommer det att explodera 🌸🌸🌸
  Det där med tandläkare och högkostnadsskydd har aldrig fungerat för mig. Tandvärk. Rotfyllning. Sedan har ingen av mina tre rotfyllningar fungerat så då utdragning trots att man lagt ner tiotusentals kronor på rotfyllning och krona. Sedan några tusen för utdragning. Implantat? Alla olika instanser, utredning, kirurg, protetiken på olika kliniker som börjar om och om och man kommer aldrig upp i högkostnadsskyddet inom ett år, det är uträknat. Sedan ersätter ju försäkringskassan bara inplantat för framtänder resten får man stå för själv.
  Nej, aldrig mer en tandläkare i Sverige. Hoppas verkligen du har mer tur än jag med din tandläkare.
  Ja, vi har haft nästan storm, mycket styv kuling. Så styv att Santiagos korrigerade plåttak flög 25 meter och över vägen. Som tur var kom ingen till skada. Sedan blev det otroligt varmt och skönt, 26 grader i Son Servera, rekord för januari.
  Idag har vi varit i Artà på marknad. Allt är nästan som vanligt för säsongen. Restauranger är stängda och större affärer än 700kvm som Carrefour har stängt delar av butiken med plastband.
  Tyskan med golfskor som körde över 88-åringen sitter inte i häkte, hon cyklar numer 🙄
  Min Tele2-mejladress är numer nerlagt från 1 februari så jag har nu en gammal gmail tillsvidare.
  Mycket mer har hänt men går inte att berätta allt här.
  Ha det bäst! Kram 🤗 Ann

  • Hej Ann!
   På ostkusten blommar dom nu för fullt. Lite kyligare kanske på Mallorca.
   Vad konstigt för dig då? Har man betalat över 3000E så får man ju 50% tillbaka på det och över 15000E så blir det 85%. Så konstigt att du inte fått avdrag. Jag har haft jättebra tandläkare här hemma men sen Bengt kom till Torre har jag gått dit. Spansk tandläkare går jag absolut aldrig till. Sett för mycket under åren… Dom har lägre utbildning och några högre. Kallas olika. Har vänner som alla råkat ut…dåliga och fula jobb. Ignacio också.
   Implantat har jag fått ett som FK betalade…på höger “långsida” som stöd för brygga men inte för att laga en oxel som satt längst in. “Man ska kunna tugga bara”.
   F ö så skrev jag nyss om mitt besök hos Marga ovan…lite långt hahaha…Tandläkaren verkar jättebra tycker jag, Noga är hon.

   Jag har läst om blåst och värme också. Tur med taket!!
   Åh Artá har jag varit!! Inte stort på den tiden…1987 el nåt 🙂
   OK. så tyskan klarade sig bra…å andra sidan brukar det ta 5 år innan domstolarna orkar med ett ärende. Rättsväsendet är under isen i Spanien. Osäkert minst sagt.
   OK, du får mejla och berätta. Bryr mig om hur ni har det!
   Kramar! P ♥♥

 4. Tandläkarbesök, inte roligt. Jag vet, har varit två gånger de senaste veckorna, först undersökning och penicillin och sedan dra ut tand. Skrev om kostnaden på bloggen och alla blev förvånade över hur billigt det var här i UK. Så med kostnaden har jag inget att klaga över.
  Coronaläget är riktigt dåligt i Spanien och värre på vissa ställen. Får lite rapporter från Marbella då och då. Inte bra här i UK heller.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Nej vidrigt med tandläkarbesök! Så då har du också dragit ut 🙁
   Jag har en till utom dom 2 som jag genomlidit 🙁
   Ska kolla din blogg. Här får jag ju nu rabatt efter 3000 kr 50% sen efter 15000 blir det 85%. Bra. Lär väl komma upp i det för att täcka 2 gluggar…
   Ja corona…Portugal hade 5000 döda i bara januari. På en månad!! Samma invånarantal som Sverige.
   Vidrigt! Tyskland skickar dit personal och kanske Spanien…
   Saknar respiratorer, sängplatser mm mm.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 5. Hej Preciosa!
  Jag är så glad att du skriver ibland, ett litet livstecken, det är trevligt.
  Tandläkarbesök, ojoj, jag känner till den skräcken eller olusten som det innebär. Som du vet är jag klar där efter 10 behandlingar, tror jag det var och är så glad och tacksam att allt gick bra och jag blev inte smittad.
  Jobbigt detta med att dra ut en tand som är infekterad. Brukar de inte vänta tills de har fått bort infektionen?
  Det är mycket dyrt här, men som tur är så får vi ju mycket ifrån staten om det blir över ett visst belopp. Jag fick betala nästan 27.000:- men fick över 50.000:- så det är ju helt otroligt. Jag var ju så illa tvungen att göra detta så nu kan jag äta hårt bröd igen.
  Jag håller tummarna för att det ska gå bra för dig.
  Ja, vintern har kommit och det är så gnistrande fint ute. Vi var i morse ner till Droppens konditori och köpte en bakelse, alltid finns det något vi kan “hitta på” att fira, i dessa, för många, jobbiga tider.
  Storkar är stora och fina fåglar. De flyger så majestätiskt tycker jag.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja hemskt att gå till tanolk råd.-dläkaren…nästa blir 23 febr, En utdragning till 🙁 Sen får hon täcka 2 gluggar! Blir dyrt. Hur har folk råd. Klarar mig nu pga inga resor och inte handlat nåt utöver mat på 7 månader och billig hyra här.
   Jag fick penicillin strax före men inte denna gång. Känner inget konstigt så det är nog OK. Knappt nån värk efter.
   Ja Droppen skulle jag vilja handla på 😀
   Ha det så bra och gå försiktigt!
   Kram P ♥♥

 6. Fint att du har en bra tandläkare men visst är det dyrt att gå dit. Jag sätter av en slant varje månad till tandis m.m. och antar att de kommer att gå åt när det blir dags. I torre var det ju väldigt överkomligt att gå till “Bengan”.
  Just nu är jag glad över att vara här hemma där jag kan röra mig ganska fritt. Har ju båtarna som har gott om plats som jag kan ta till lite olika ställen. Ä rju ute och går mycket och mår bra av det.
  Hoppas nu att det beställda vaccinet kommer hit så att det blir lite fart på vaccinationerna. Men det lär väl dröja.
  Tankar och en stor kram

  • Hej Ditte!
   Ja hon verkar bra och är verkligen gullig! Dyrt ja, pandemins “fel” att jag lyckas betala detta 🙂 Inte gjort av med pengar utom på matbeställningar på nätet och då köper man inget spontant.
   Köpt en jacka/kappa samt Sketchers gympadojor på nätet på rea 😀
   Allt på 7 månader sen jag kom hem. Tur också att jag har låg hyra!
   Ja jag ser på din blogg så flitig du är på att gå och så allt fint vi får se p g a det! Tack ♥
   Ja vaccineringen måste ju fortsätta. Läste om stort utbrott i Skellefteå och och också i en skola! Dom får skynda på nu.
   Var rädd om dig när du går! Kram P ♥♥

 7. Gomorron Preciosa!
  Nu börjar det kännas jobbigt, jag har ju hela tiden trott, som Trumpen sa, att det skulle gå över. Han trodde säkert aldrig att han själv skulle “gå över” innan viruset gjorde det, men vi får vara glada för det lilla. 😀
  Jag har sparat en hel del av mina problem till Bengan och hoppas stå ut tills att vaccinet kommer, men osvuret är nog bäst ……………..

  • Hej Leffe!
   Ja gå över lär dröja…så trist det är nu 🙁 Jo det enda ljusa är att herr T fick gå av… 🙂
   Jag kunde inte spara till Bengan då en tand började göra ont.
   Får göra klart här hemma…
   Hoppas han är kvar när ni kommer ner. Jobbade ju deltid och bytt lokal, lite långt bort för mig som inte har bil.
   Ha det så bra! Och ta´t lugnt! Hälsa Ingrid!
   Kram P ♥♥

 8. Hej P!
  Så härligt att se dina fina bilder där solen skiner. Ja solen skiner här med men det är så kallt. Det är finare med snö än slask men jag vill ha värme. Min plan för det här året var att sluta jobba och att under våren långhyra i Torrevieja. Den planen sprack kan man lugnt säga.

  Jag tycker synd om er som har ”En plats i solen” och inte kan vara där. Nu får vi hoppas på bättre tider och vaccin.

  Hoppas att du är färdig hos tandläkaren så att den plågan är över.

  • Hej Elisabeth!
   Ja visst är det fint med sol och hav, längtar verkligen ner. Jag har ju ingen egen bostad numera men det brukar lösa sig. Min systerson har ju kvar sin lgh efter sin mor och andra brukar vara snälla att erbjuda lgh att hyra. Finns 1000-tals om man tittar på hyressidor. Vill dock ha viss komfort som AC och inte norrläge på balkongen. Hyfsat centralt också vill jag bo och billigt, dyrt med 2 hyror och måste ju ha svindyr försäkring om vistelsen överstiger 60 dagar som min hemförsäkrings resedel har.
   Internet – om det inte finns så tar jag med mig min lilla router från TRE, funkar jättebra.
   Vi kanske kan åka ner tidigare än vi tror 😀 Kanske va?
   Nej tandläkaren lär jag få gå till ett antal ggr till. Ett utdrag till och sen ska 2 gluggar täckas…nästa besök 23 febr…Usch!
   Kanske skriver en ny blogg i dag om jag orkar 🙂 Dammsugaren är framme sen är min ork kanske slut 😀
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *