Onsd 9 dec,17 gr sol,vind 🌺

Hej!
Det har varit blåsigt i Torre, inget ovanligt.Kallt och rått blir det i december och januari speciellt men är solen framme så…(5-6 tim på vintern). Det är ju att man måste ha nån egen värmekälla. Bor ju i betonghål…el rödtegelhål 🙂
utan isolering. Sett nybyggen och ibland har dom nån tunn skiva av nåt…gips el frigolit emellan två lager tegel…
Här hemma har jag för varmt i min lilla lya 🙂 Två stora element finns i rummet och ett litet i kokvrån samt ett större i badrummet. Stängt av det största men blir nog ett till…Plusgrader ute. Ja jag har några gamla bilder från lyan. Lite färgglatt…Nu har jag mörkare gardiner…varit snart 6 mån inomhus. Hur har det gått då…överlevt är ordet. Får man vara tacksam för…

Det händer så otroligt mycket negativa saker så vad gör man. Står ut.
Nog…hade lite hopp att kunna åka när Spanien slog till med Covidtest.
Stressigt och dyrt. Bokade av…depressionen slog till…tog 5 månader.
Å ja, värst är att det är kul att äta i tid och otid. Tror många gått upp i vikt.
Hör det här och där men jag var ju redan tjock 😀 Sliter med tankar på att se till att “banta”, ja annars kan jag inte åka. Solklart!
Fick en bild på min systerson Teddys fru Marita i går vid en bar vid Playa del Cura. Lite stor öl 😀 Dom har ju haft viruset i våras, ingen lek 🙁 Fy!!!

Dom tog en tur ner…längesen dom var där och behövde liten paus från allt jobb. Avundsjuk blev jag, skulle ju åkt då. Men gläder mig å deras vägnar.
I dag beställde dom en pizza till en man som inte såg ut att ha varken mat el pengar…Satt bara och tittade där vid baren. Ja han blev jätteglad!! Snällt av dom.
Nedan Sumpan by night: Ja eller eftermiddag, mörkt vid kl 15. Där bor min J med dom 3 glinen ännu. Flytt nästnästa lördag…Hu och inte kan jag hjälpa till heller… 🙁 Huset ska totalrenoveras…drygt 1 år ska det ta…
Apropå ge nåt…Har själv gjort liknande under åren…Ignacio sa då “capitalista” åt mig 😀
“Man kan inte hjälpa alla”, sa han. “Ja men man kan göra så att EN dag blir bra för någon”, sa jag. Ofta har dom inte pass och pengar till hemresa så dom får bara gå där tills dom dör. Livsöden. Glömmer inte en tysk bl a…vad hände sen? Försvann efter flera år. Satt ofta på trottoarer. Fick inte sitta på bänkar sa han men tror han inte ville om nån ville sätta sig där…Snygg, bra klädd första året…sen försvann tand efter tand och kläderna blev trasiga…värdighet hade han ändå…
Skulle kunna skriva en bok om vissa jag pratade med under åren.
Ignacio är egentligen snäll och generös så han log bara när han sa  det han sa 😀
Han är så klart van vid papperslösa som då inte har nån socialhjälp.
Matköerna utanför där jag bodde sist hade ett kort att visa upp innan dom fick sina varor…Alltså var dom residenta. Här hemma finns ju Stadsmissionen och föreningar som delar ut mat vare sig dom är residenta el ej. Ingen behöver
svälta ihjäl…
Nedan den svenska granen som sätts upp på Plaza de Constitución. Skänks av en skogsägare i Småland sen många år. F ö firades La Inmaculada i dag…
Ja Jungfru Maria alltså…Hon heter så många namn…Fyrverkeri var det också.

Spanien…Corona: Ja smittan har gått ner påtagligt. Eller testats mindre…Restriktionerna har väl hjälpt till. Går ju inte att åka mellan regioner och ibland inte ens mellan provinser eller kommuner…Få se i jul och nyår…lättar visst lite på vissa saker men tror att perimeterkarantänen kvarstår, alltså att inte åka vart man vill.

Det är bara här hemma man kan det…suck!! Åka in i landet också.
Skidorterna här hemma öppnar ju…ingen som har lärt sig nåt?
Nu har ju smittspridningen ökat i skolorna och äldreboendena.
Även där nere är boendena utsatta…hur hindra sånt? Besöksförbud har jag för mig att det är där…? På min J:s förskola där hon jobbar har ingen viruset, varken föräldrar, (kooperativ) pedagoger el barn…Ca 100 pers. Dom skickade hem en unge förra veckan…vet ej vad det var. Skönt för jag vågar inte träffa henne iaf, hon handlar ju och träffar sina 3 tonåringar hemma hela tiden. Gymnasierna stängs snart, högstadiet borde också stänga till lovet är slut från nu tycker jag.

Nu i dag har en Margret, 90 år, i England vaccinerat sig mot viruset. Den första!
Få se hur många som vill…gäller att tänka till. Informationen kommer och då tror jag fler tar det…Dom är ju mer testade än andra vacciner innan sägs det.
Jag har inte haft influensa sen 1990…30 år sen. Peppar,peppar…annan sort nu. Viiiirus 🙁

Apropå tandläkare…och frisörbesök…suck! Måste åka ner snart…Annars måste jag ha en mössa. Har ingen mössa. Vill ha en stor och bylsig. Kan inte sticka. Har stort huvud…lite i…nja finns en del men vad? Odefinierbart. Apropå ord så har jag samlat på ord som upprepats om och om igen detta år…hittar inte lappen men ett är ”skala upp”och ”skala ner”. Och ”polarisering” ”perimeter”. 100 ggr om dagen Det finns 50 ord till…

Fick ett julkort av gulliga Camilla Clown från Kristianstad! På posten!! ♥♥

Nu har det blivit onsdag…började skriva i går. Jag har gjort om dag till natt.
Ofta vaken till 3-4. Inte bra för gamlingar antar jag… 😀
Nedan en bit av gamla järnvägsstationen i Torrevieja. Muséer finns där i.

Roar mig med att se på dokumentärer. Louis Theroux är en favorit. Journalist som ställer töntiga frågor men får då förtroende från allt från fängelsekunder, pedofiler, narkomaner och barn med diagnoser. Fängslande program.
Ja det är det jag sysslar med på nätterna…undrar vad ni gör…
Jag har ätit risgrynsgröt i 3 dagar, skinkskivor från Ica så nu är julen över 🙂

 

Kram P 🌺🌺

26 reaktion på “Onsd 9 dec,17 gr sol,vind 🌺

 1. Godmorgon
  Har precis gått upp och katterna har fått mat. De sitter och tittar på mig när klockan ringer 😺.
  Inte många positiva nyheter i media numera. Trist. Blev full i skratt när du nämnde frissan, vi pratade på jobbet häromdagen att vi alla är långhåriga och skulle behöva en klippning. Vi är inte många som är på jobbet de flesta jobbar hemifrån.

  Vi har bestämt oss att vi ska vaccinera oss, lite osäker var jag för biverkningar men alternativet att få Covid är ju inte bättre.

  Vi får hoppas att resandet kan fortsätta under sommaren om vaccinet fungerar. Tycker synd om dig när du får avboka hela tiden.
  Ha det så gott ❤
  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Oj, bra att dom inte väcker dig innan klockan ringer 🙂
   Jag skulle nog inte kunna ha husdjur. Dessutom har jag vänt på dygnet nu sen jag kom hem 🙂 Svårt sova, glor på mobil och TV…
   Ja alltså frisyr finns inte längre…sen så spelar det ingen roll i mitt fall som inte träffar en enda människa. Ser Joanna en minut utanför dörren om hon hämtat nåt åt mig bara.
   Urtrist!! Tappade sugen när PCR-testet kom…dyrt och stressigt.
   Vaccin, ja jag får se…har aldrig tagit nån sen barnsben 😀
   Borde ja…
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 2. Hej P! 🌿Här tittar Camillaclown in en sväng till dig! Allt är bra med oss, hälsomässigt, – men det är inte så mycket som känns riktigt kul. Men, vi försöker göra saker som piggar upp, trots att det ibland blir det lite märkliga saker. T.ex så har börjat titta på julfilmer, minst en om dagen!! 😊 Sirapssöta Hallmark produktioner varvat med gamla kära klassiker! Vi äter risgrynsgröt och tysk julkaka från Lidel. Kakan är jättetung, full med russin, nötter, mandelmassa och frukter…. Så det är nog inte bara kakan som är tung nu. 🤭 Vi tar våra promenader, och det är så vackert här i vår lilla stad.💕❄️ På Lilla torg står en stor lysande Snögubbe, med en snöhög framför, ⛄️ det är alltid barn som leker och skrattar där! Vädret är grått, grått och det blir aldrig ljus. Men, 1:advent så snöade det på förmiddagen, det var en häftig känsla! Det kändes som om vi var i slut scenen av en julfilm! 😂😂❄️❄️❄️❄️ Många hälsningar till dig P, och till er alla andra! 🤗💕

  • Hej Camilla!
   Ja lätt att tappa sugen! Jag ser aldrig filmer. Bara dokumentärer som är intressanta. Glor mycket på videos, tex om hundräddarna i Ecuador…Konstigt men har ju lite känsla för folket där. Och paret som var ex ett tag ska nu gifta sig också. Så gulliga 😀
   Jefferson Rescata, Helen Rescata heter deras videos.
   Tggryska kakan har jag ätit flera ggr. Tycker inte den är så god…vet inte varför…nåt beskt. Är inte förtjust i mandelmassa heller. Finns väl olika sorter men Ignacio köper en.
   Tar bort det mesta i semlorna tex.
   Ja här är totalt mörkt…Tittar inte ut annat än på kvällen då alla ljusslingor är tända i huset mittemot. Bra att ingen blinkar 🙂
   Ha det så bra!! Och igen tack för kortet!! Kram P ♥♥

 3. Hej Preciosa!
  Inget är sig likt, detta år och det är bara att försöka hänga med så gott det går.
  Jag kanske inte äter för mycket, men däremot är jag så sugen på sött, det blir för mycket av det söta och det är inte bra alls, men ännu går det skapligt. Fick köpa mig ett nytt skärp idag, så lite illa är det. Antingen har jag gått upp i vikt eller så beror det på att de andra skärpen är utnötta. Bara att gissa varför.
  Så då kommer din dotter snart att bli granne med mig.
  Har du inte varit utanför dörren på så lång tid? 6 månader det är länge. Jag går ut tidiga mornar för att få luft och det känns bättre i ryggen att röra på mig.
  Mysiga bilder ifrån din lägenhet.
  Sturegatan är ju verkligen upplyst nu, men de jobbar och håller på lite varstans här i Sundbyberg nu.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Nej inget är sig likt. Äter för mycket gör jag. Men inte egentligen, bara i förhållande till hur lite jag rör mig tyvärr. Lättare att inte köpa onödigt när man bara beställer på nätet.
   Ja Joanna kommer att flytta 18 dec, Tur att äldsta fått permis och kan hjälpa till. Hon ligger i Karlskrona nu och verkar trivas i det militära…sen kommer hennes farmor in och så 14-åringarna finns ju också men jag hade gärna varit där.
   Hon fattar inte hur hon ska få plats hahaha…Blir mer än 1 år där på Lekplatsv. Sen vet man inte.
   Nej jag har varit ute och fikat några ggr i somras och till labbet på Bollen 1 gång. Jag går inte ut ensam.
   Lgh är bara 30 kvm men bra planerad…Sovalkov och stort rum. Kokvrån är i minsta laget men jag är ingen köksmänniska 😀
   Ha det så bra!!! Kram P ♥♥

   • Hej igen Preciosa!
    Så spännande det ska bli för din dotter att flytta. Hon får ju närmare till dig, vad jag kan gissa.
    Fint att hon får hjälp. Det är jobbigt att flytta, men det kommer säkert att gå bra. Bara sakerna är i lägenheten som kan man ju packa upp pö om pö.
    Förstår dig med att inte gå ut ensam. Det gör inte jag heller längre. Sedan jag ramlade i april, har jag inte varit ute själv. Mysingen vågar inte släppa iväg mig, heller., säger han.
    Det är viktigt med en bra planerad lägenhet, då är det lättare att inte ha så många kvadratmetrar.
    Då är vi lika där, jag tycker inte om att laga mat.
    Tack detsamma,
    Varm kram till dig.

    • Hej igen!
     Ja dom har flyttat i dag och det tog hela dagen! Bra flyttfirma! Dom trivs redan. J var ju negativ innan men missbedömde planeringen 😄 Fel solläge bara 😄
     Tyvärr har viruset kommit närmare. J jobbade med en som fick gå hem. Sambon hade tydl det…Och farmor till Junia hade träffat en av sönerna med virus antagligen så hon vågade inte åka in.
     Ja så var det men dom är stora 14,14 och 19 så det gick bra. Jag hade inte kunnat gjort nåt.
     Kram P ❤️

 4. Inte mycket är sig likt nu. Men vi är ju inte heller här så vana vid några direkta umbäranden. Jag tror att avstånd är det som är viktigast . Men vi kan inte skydda oss helt. Några kan bära smittan med själva inte ha symtom. Vi träffar inte så många, inte fler än de nära och kära och några fåtal vänner. Ute är vi en hel del och trängsel är det inte direkt och vi rör oss runt en en del. Men jag åker helst inte kommunalt annat än med båten till City och Nacka strand.
  Något vaccin ska vi inte ta förrän det har testats ett bra tag. Och nu har man knappast hunnit med. Sen vill jag att staten ska garantera ersättning om det “händer något”. Har i färskt minne de som fick sina liv förstörda med narcolepsi efter vaccinet av svininfluensa.
  Trevligt att Teddy och Marita varit i Torre en sväng- Men jag antar de var där innan de nya bestämmelserna om Covid testet kom. Och vad hjälper det med ett sådant test om du sedan blir smittad den dag du åker. Hur tänkte men här?
  Livet pågår ju här och nu så vi försöker göra det bästa av tillvaron.
  Många tankar
  Stor kram

  • Hej Ditte!
   Ja det är annorlunda och jag tycker nu först – konstigt nog – att det är värre…troligen för hoppet fanns att kunna åka ner.
   Jag träffar ju inte någon annat än när J lämnar något från apoteket…2 minuter 😀
   Och så hinner jag se ICA-killarna kort när dom lämnar varorna.
   Lider inte så mycket av just det men hade gärna hjälpt J vid flytten snart. OK, farmor Sus kommer in och dom 3 avkommorna får så klart hjälpa till.
   Jodå jag följer din blogg noga, ser alla vackra bilder. Vet hur du har det. ♥♥
   Nej Teddy och Marita var tvungna ta testet, startade ju redan 23 nov. Dom åkte 5 dec och kommer hem i morgon.
   Vaccin, ja jag vet inte…har ju aldrig tagit något sen jag var barn…
   Få se…
   Ja vi får göra det bästa…
   Kram P ♥♥

 5. Ja, nog har det blåst här alltid… Både långbyxor, kofta och jacka åkte på illa kvickt. Men sitter man i solen i lä så är det riktigt skönt.
  Just nu är det molnigt och jag sitter framför gasvärmemanicken och kurar.

  Inte så mycket folk här nu, så det är lätt att hålla avstånd. Tycker dock synd om affärsidkarna och restaurangerna (som väl också är affärsidkare när jag tänker efter 😉 ). Luna har ju klappat igen för evigt och Lizzaran på Cura har stängt och öppnar inte förrän i mars igen. Om dom nu gör det, håller tummarna för det.

  Nog är det andra tider nu…

  Ha det gott och fortsätt vara försiktig!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo jag har ju fått rapporter och bilder från min sobrino med fru.
   Det är ju vinter där med men sol oftast. Kommer i håg när jag träffade Ignacio 23 jan 2007. Sol och 23 gr men svinkallt inne på natt och morgon…Ingen balkong då 🙂
   Ja det hade varit bra att vara där nu när det är mindre folk absolut…mer space.
   Jo det är synd om alla som nu får stänga…
   Tack , ja jag kan nog inte bli försiktigare…ser inte en själ men otur kan man ha…tvättar ju alla matvaror som levereras också … 😀
   Kram P ♥♥

 6. Ja, husen i Spanien är inte riktigt byggda för kyla, trots att den alltid kommer varje år, fast inte så kallt och inte för så lång tid som i Sverige.
  Fin upplyst gata.’
  Det har börjat vaccinerats här i UK, “bara” ca 65 milj personer kvar att vaccinera.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Nej det är ju superkallt i dec-jan…febr är blåsigt i bland.
   Husen är väl byggda för värme och sol 🙂
   Ja gatan på bilden är affärsgatan i lilla stan. Tyvärr har affärer lagt ner som Åhléns, Twilfit, Hemtex, Lindex, bokhandel m fl.
   I stället har Migrationsverket, Försäkringskassan och Skatteverket kommit…Köer utanför 🙁
   Trist att lägga såna inrättningar mitt i liksom,
   Snabba med vaccin! Bra där…Hoppas det funkar!
   Kram P ♥♥

 7. Hola P! Nu har jag skrattat lite igen. 😂Händer inte var dag. Jag absolut älskar animerade bilder. En av de roligaste filmer jag sett var den där sengångare skrattade. Med viss fördröjning liksom! 🤣 Min humor är lite speciell. Gillar skarpt dina emojis, som den som gapar och saknar en tand. Tänk att så lite kan glädja mig! Tur tur! Apropå mössa, kan du inte få låna Amanda Linds tjusiga turban och trycka ner. Om den passar förstås! 😯
  Skalar vi upp en banan eller ner? Hahaha! Bra där med din lista. Om du hittar den skriv av flera ord.
  Inte ätit nån gröt, ej heller nån skinka, men instämmer med din tomte i alla fall; Christmas is cancelled. Kram!

  • Hej Marga!
   Jo men det är ju kul! Jag älskar “roliga gubbar”. Lättar upp lite 🙂
   Amanda Linds hår är ganska läskigt. Kan inte annat än tycka det.
   Det är fult och hemsk färg…Fattar inte…Bohem kan man absolut vara men detta hår, där går gränsen för mig.
   Ska leta efter listan på ord. Jag skriver alltid på en massa lappar och sen…var är dom? Har inget tålamod längre 🙁
   Risgrynsgröt är ju gott…men mår inget vidare av den.
   Nu blir det inget mer. Torsk i ugnen just nu… 😀
   Kram P ♥♥

 8. Hej P!
  Ja usch denna pandemi. Vi har i alla fall börjat handla själva igen. Handlar på tider då det inte är så mycket folk i farten. Jag tog även bussen ner på stan idag. Träffade en gemensam bekant Lillemor S. Vi stor på behörigt avstånd och pratade en stund. Trevligt!
  Vi firar nog jul med de mina om inget oförutsett händer. Stekte köttbullar på 1 kg köttfärs igår. Köttbullar och Janson föll på min lott att ta med.
  Tandläkaren och nya glasögon på måndag. Dyrt men tvunget. Dessutom måste jag laga yttertaket på MP. Hoppas i alla fall på att kunna åka i vår.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Christin!
   Ja det är bara för trist!! Handla kan man säkert göra när det är lite folk. Jag handlar ju inte annars heller ute. Backar och tungt!
   Det går bra med hemleverans och billigare blir det har jag märkt 🙂
   Kul att Lillemor är OK!
   Ja här blir det ensam jul men det har jag haft många ggr så det stör mig inte. 44 jular hos mor när hon levde. Alla där 🙂
   Vet ju heller inte om nån kan ha smitta just då av mina 4…
   Tandis och glasögon, ja det skulle jag behöva också.
   Var rädd om dig! Kram P ♥♥

 9. Hej P. Vi har varit hemma nu i tre veckor nu efter att ha varit i Torrevieja i sex veckor, skönt att kunna förlänga sommaren på det viset. Vi kände oss tryggare där än här hemma. I Mercadona så fanns det sprit så att man kunde desinficera handtagen på korgarna och det var inga större problem med munskydden. När jag var ung så blev jag utslängd från krogen ett antal gånger 😀 nu blev jag utslängd från Mercadona för att jag hade glömt munskydd, där var det ordning och reda.
  Hoppas att livet återgår till det normala snart så att du kan åka ner igen.

  Ha det Åke

  • Hej Åke!
   Jo man känner sig rätt trygg där nere, jag var ju där 5 mån men avstånd var lite svårt då trottoarerna är trånga i stan. Fick gå ut i gatan. Jag handlade inte heller, hade ju min butler 😀 Munskydden var det inga stora problem med tyckte jag.
   Det gick bra. Åkte hem 21 juni. Nästan isolerad sen dess…
   Självvalt. Livrädd för viruset.
   Ja hoppas på att kunna åka…få se hur det blir med testet innan bara…Åka in till Sthlm för det vill jag inte.
   Kram P ♥♥

 10. Hej P! Imorgon har vi redan varit hemma i Svedala i en vecka och jag lider. Detta mörker och småregnande. Deprimerande. Typisk nog blev det massor av ekonomiska problem så fort vi kom hem. Saker vi inte kan lösa då vi inte är på plats på Mallis. Gestorian debiterade oss för ytterligare ett årsarvode men henne kunde jag mejla och stoppa transaktionen. Tvätteriet debiterade dubbelt för en matta men måste dit och få tillbaka pengarna. IBI drog över €600 när vi normalt betalar €350. Sedan strul med hyrbilshyran… Tar så mycket tid med telefonköer och knagglig spangelska.
  Enda positiva är att få träffa dottern ❤️
  Vikten ska vi inte tala om. Vinterjackan sitter som ett korvskinn 😳 Vi försöker dock ta en timmes rask promenad varje dag. Vi har ju biljetter för återresan den 9/1 men det blir nog inget av med det förrän vi blivit vaccinerade.
  Mycket elände nu. Kram Ann

  • Hej Ann!
   Vilket strul!! Känns nästan medvetet. Kanske girigheten är värre nu. Inte roligt! Hyrbilar är det visst alltid problem med!
   Mörkt är det men värst är att inte kunna åka!
   Jackor har jag men ingen kan jag knäppa 😄. Tyvärr tyvärr ☹️ Förfallet är stort!
   Ja det är bra att gå men nu är jag 90 år i kroppen…orkar inte och ensam.
   Vi får härda ut!! Hoppas det löser sig med allt. Jag kan inte träffa dotter och bb:n.
   J jobbade med en sjuk på förskolan i torsdags ☹️ Oroligt!!! J (19) har permission från lumpen men hennes farmors son har antagl viruset så hon kunde inte komma in när alla mina flyttade i dag…Tur dom är stora alla 3…14,14 och 19. Och 49 👍
   Tog hela dagen!
   Kram!!P ❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *