Sönd 13 sept sol,29 gr đŸ€©

ÂĄHola, buenos dĂ­as!

Annars? Hur Àr lÀget? Ja jag ser att det Àr 29 gr nere i Torre, inte sÄ bekvÀmt om man frÄgar mig men antar att det Àr lite svalare pÄ nÀtterna nu. HÀr hemma har jag 18 gr och sol/moln. Ska visst bli varmare. Tiden gÄr fort fast helgerna Àr trÄkiga.
Snart Ă€r det pension igen…tyckte det var nyss jag krĂ„nglade med att försöka ta reda pĂ„
vilken hyra vi fĂ„tt i huset. “VĂ€rden” Ă€r inte sĂ„ informerande om man sĂ€ger sĂ„. Men lyckades rĂ€kna ut det nĂ€r min kĂ€ra granne ringde och fick procenten pĂ„ höjningen…1,85% Ă€r det i Ă„r. LĂ€gger in min senaste bostad i Torre 😀 Högst upp pĂ„ hörnan.
LÀngst ner pÄ hörnan har vi Teddys lgh.
Inte mÄlat lÀngst ner pÄ huset pÄ bilden och blanka klinkers sattes ju dit ocksÄ. Bra mot alla hundar som absolut mÄste urinera dÀr pÄ vÀggarna. Hanar sÄ klart vad annars.
Ja det Ă€r ju Ă€garnas fel sĂ„ klart. Restaurangen Ă€r illgrön men stĂ€ngd nu…öppen kort, ja om ingen öppnat den sen 21.6 förstĂ„s.

OK, hur ser viruslĂ€get ut sĂ„? Inte bra i Spanien…tyvĂ€rr har ett gĂ€ng Ă€ldreboenden drabbats och det trodde man ju inte skulle behöva hĂ€nda igen…19000 Ă€ldre fick ju sĂ€tta livet till förra “vĂ„gen”. Man blir ju nĂ€stan förb-d faktiskt. Det har ju varit besöksförbud. Har dom anstĂ€llda jobbat fast dom varit sjuka? OK el dĂ„lig testning av dom?
Stackars gamlingar!!!
Pilar de Horadada Ă€r ett dĂ€r Ă€ven skandinaver bor/bott. 67 av 120 boende har smittats och 15 anstĂ€llda…PĂ„ Costa del Sol Ă€r det ett med 74 och 17 anstĂ€llda och ett till med 18 och 7 anstĂ€llda…I Madrid och Katalonien finns fler. Bedrövligt!!
F ö sĂ„ har sen den 21.6 nĂ€r lock down hĂ€vdes 320.388 smittats…nu Ă€r det mer Ă€n en halv miljon fall…dvs 566.326 frĂ„n det första fallet pĂ„ La Gomera 1.2 och ett pĂ„ Mallorca 9.2. Valencia har ökat vĂ€ldigt…men Ă€ndĂ„ lĂ€gre Ă€n mĂ„nga andra regioner.
Murcia som ligger nĂ€ra “oss”. har fĂ„tt stĂ€nga ett antal stĂ€der och Madrid stadsdelar.
NĂ„gra skolor och dagis har fĂ„tt stĂ€nga efter nĂ„gra dagars öppning ocksĂ„…nĂ„got barn smittat el lĂ€rare. OK. nog om detta 🙂
Vi borstar bort viruset…dessa nedan finns nĂ€ra Torreoro. Lurvigt 😀

Hittade en fin bild pÄ Ditte som hÀlsade pÄ mig och Waynes cafeteria i tisdags.
Som vanligt glömde jag ta en bild men den hĂ€r ser glad ut! En gĂ„ng förut pĂ„ Waynes 🙂
Tack för besöket!

Ja sĂ„ den eviga frĂ„gan – Ă„ka ner el inte…Ingen kan svara…törs el inte törs 😀
OK, Ă„ret Ă€r inte slut Ă€n…och kanske det finns ett Ă„r till?
Förkylningar hĂ€rjar nu. Min kĂ€ra granne Kerstin har varit förkyld och nu Ă€r min dotter likadan…ganska rejĂ€lt. Man blir ju lite orolig innan man vet vad det Ă€r…men det ser ut att vara “bara” förkylning.

Nu ska jag koka den eviga potatisen…blir nog matje, grĂ€ddfil och Ă€gg. GĂ„r vĂ€l bra. Ska ju vara nyttigt sĂ€gs det…

ÂĄHasta proxima! Un abrazo! P

16 reaktion pĂ„ “Sönd 13 sept sol,29 gr đŸ€©

 1. Trevligt att ses i veckan. För min del ser jag vÀl ut sÄ hÀr Àven nu.
  Visst Àr det trist med den ökade smittan i Spanien men jag tror folk och myndigheter tror att munskydden Àr A&O. Uppenbarligen inte.
  Mr B Ă€r pĂ„ plats och tycker det kĂ€nns ok. Men bisst Ă€r det trist att tvingas gĂ„ omkring med munskydd i vĂ€rmen. Men nu Ă€r det ju bara att rĂ€ta in sig i leden…
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja det var det ! Ja du Àr alltid glad!
   Ja det Ă€r hemskt i Spanien…mest retar det mig att dom inte lĂ€rt sig nĂ„got ang Ă€ldreboendena. Borde vara kriminellt!
   Nej munskydd Ă€r inte lösningen…undrar Ă€ndĂ„ hur det sett ut utan…ja dĂ€r dom har dom pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt.
   Ja det Ă€r bara att rĂ€tta in sig dĂ€r nere…blir ju böter annars 🙂
   Kram P ♄♄

 2. SĂ„ gott det lĂ€t med matjesill och potatis! Saknar grĂ€ddfil ibland, mest anvĂ€nder vi naturell grekisk yoghurt till “allt” nu. Funkar bra det med.

  I veckan börjar skolan, ska skriva lite om hur de ordnat allt för att minimera smittriskerna. Om det hjÀlper Àr ju en annan frpga som ingen kan svara pÄ egentligen. Bara att gilla lÀget.

  • Hej Emma!
   Ja jag ledsnar inte pĂ„ det…grĂ€ddfil har ju lite annan smak men
   den grekiska yoghurten Ă€r ju god…Sen Ă€r det ju enkelt…bara koka potatis 😀
   Jo jag har följt det dÀr med skolan, verkar problematiskt. Inte sÄ konstigt egentligen, fordras ju resurser.
   Kram P ♄♄

 3. Hej P!â˜˜ïžđŸŒŒđŸŒș🌿SĂ„ glad jag blev att du skrivit en nya blogg! Trots bitvis mörk lĂ€sning đŸ€­đŸ˜ą, kĂ€nns det som en fin avslutning pĂ„ söndagen att ligga hĂ€r i soffan och lĂ€sa! Ja, det blir mycket hĂ€ng i soffan…, kryper ofta upp hĂ€r nĂ€r jag ska titta pĂ„ tv, lĂ€sa, skriva eller sy. Men vi försöker att promenera en hel del om dagarna, stegrĂ€knaren i min mobil hĂ„ller strĂ€ng koll pĂ„ oss!! 😊 Vi har bestĂ€mt oss för att köpa en motions cykel, sĂ„ behöver vi inte gĂ„ ut nĂ€r det regnar och blĂ„ser. Först hade vi tĂ€nkt köpa ett ping-pong bord, 😄 men vi börjar med cykeln sĂ„ fĂ„r vi se! Den stora vĂ€ggmĂ„lningen hĂ€r i Kristianstad skulle varit fĂ€rdig i gĂ„r, men vĂ€drets makter var inte pĂ„ konstnĂ€rens sida. Regn och rusk i fredags, och Ă€ven igĂ„r var det lite si och sĂ„..Vi har följt hennes arbete varje dag, sĂ„ spĂ€nnande att se motivet vĂ€xa fram! Det Ă€r en spansk konstnĂ€rinna som fĂ„tt uppdraget, Lula Goce! Ja P, Ă„ka eller inte Ă„ka, – det Ă€r frĂ„gan som mĂ„nga verkar stĂ€lla sig! HĂ€r Ă€r det Ă€nnu 50-50… MĂ„nga hĂ€lsningar och kram frĂ„n SkĂ„ne! ( som ska fĂ„ lite sommarvĂ€rme i nĂ„gra dagar! ) ☀ ☀

 4. Hej Camilla!
  Ja det blir mycket hÀng i soffa och t o m sÀng. Ni verkar ju röra pÄ er i alla fall det gör ju inte jag. GÄr helst inte ut om jag inte fÄr sÀllskap.
  Ja motionscykel Ă€r bra, har jag haft men ledsnade 🙂 Nu finns ingen plats.
  Ignacio började cykla i pandemins början men det var inte lĂ€nge…nu stĂ„r den dĂ€r. Det Ă€r ju trist.
  Kul att det Àr en spansk konstnÀr som mÄlat den dÀr fina vÀggmÄlningen!
  Jo Ă„ka el inte…smittan har ju ökat…hopplöst nĂ€r man Ă€r van att kunna bestĂ€mma sig pĂ„ hösten…och vĂ„ren…och vintern 😀
  LĂ€ste om vĂ€rme hĂ€r hemma! Bra…sol gör gott nu!
  Kram P ♄♄

 5. Hej P
  HÀr kommer ytterligare en hÀlsning frÄn SkÄne. Vi vill ocksÄ Äka ner men vÀntar och ser om det lugnar ner sig med smittspridningen. Funderar pÄ om jag skulle köra bil ner. Men jag Àr rÀdd att det Àr för lÄngt. Dom lurviga vÀxterna vid Torreoro har jag inte sett, eller kanske jag ska sÀga lagt mÀrke till. Vilken till pÄ Äret ser dom ut som rÀvsvansar?
  Kram

  • Hej Annika!
   Ni fĂ„r ju fint vĂ€der snart sĂ„ det kan ni ju utnyttja “pĂ„ landet”!
   Ja man lĂ€r fĂ„ vĂ€nta…WHO spĂ„r ökad smitta i oktober-november.
   Ni skulle ha en Co-driver med er!
   Ja vĂ€xterna…tid kommer inte i hĂ„g men ska kolla om jag hittar dom igen.
   Dom stÄr pÄ grÀsmattan mittemellan gatorna som delar pÄ sig.
   Är vĂ€l som en grön kil dĂ€r…
   Kram P ♄♄

 6. Hej P! LĂ€get Ă€r inte direkt lysande. Som för dig ungefĂ€r. Kul med besök av Ditte och fika pĂ„ Waynes. Undrar nĂ€r vi ska fika dĂ€r igen. Undrar ocksĂ„ nĂ€r vi ska fika igen i Torre. Ska vi tro att det finns ett Ă„r till? VĂ€l lika bra att göra det! 😃 Min dotter R har varit jĂ€tteförkyld ett tag. BĂ€ttre nu. Men det första jag tĂ€nkte, nu Ă€r det Corona. FörstĂ„s! Precis som du. Matje Ă€r vĂ€ldigt gott. En favorit mĂ„ jag sĂ€ga. Hur blir det med virusutvecklingen framledes mĂ„nntro? Ser inte sĂ„ ljust ut. Hoppas pĂ„ vaccin! Kram! đŸ„°

  • Hej Marga!
   Nej och nyss sa WHO pÄ TV att smittspridningen kommer att öka i
   okt och november i södern sĂ€rskilt…
   Ja nĂ€r ska vi fika…Suck!! Tur att man inte kan se in i framtiden…
   Jo man tror ju att förkylning som nu hÀrjar kanske Àr viruset.
   JÀttemÄnga hÀr som Àr förkylda.
   Matje Ă€r nyttigt sĂ€ger min dotter och Ă€gg…Ja jag lyder. Persilja la jag i grĂ€ddfilen. Är ju mycket jĂ€rn i den…har lĂ„gt.
   Ja vi fĂ„r hoppas pĂ„ nĂ„t 😀
   Kram P ♄♄

 7. LÀste om att det har blivit mer av coronasmittan i Spanien igen. Jobbigt detta att det Àr sÄ mÄnga Àldre som drabbas, igen.
  Munskydd eller inte? Ja, jag lÀste om en utredning som hade kommit fram till att med munskydd sÄ fÄr man i sig fÀrre luftburna basilusker, alltsÄ om man blir sjuk sÄ drabbas man lite lindrigare. SÄ jag skulle i sÄ fall föredra med munskydd.
  Om du ska Äka eller inte, det Àr frÄgan det. Du fÄr vÀga för och nackdelar och se ur det hela utvecklar sig ocksÄ. Nu Àr det ju varmt dÀr nere ocksÄ.
  Roligt med besök av Ditte.
  Var rÀdd om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja smittan har ju ökat betÀnkligt! Och det vÀrsta Àr att dom inte kunnat skydda Àldreboendena!! Jo jag Àr definitivt inte emot munskydd nÀr man mÄste möta folk hela tiden. Tror det gör nytta.
   Det Àr ju en barriÀr i alla fall mot hosta och nysningar.
   Jag fĂ„r se hur det blir…kĂ€nns osĂ€kert Ă€nnu.
   Ja jag Ă€r glad att Ditte tar sig tid ♄
   Tack och tack detsamma! Kram P ♄♄

 8. Äntligen en liten kommentar frĂ„n mig. Tycker det funkar bra hĂ€r nere om man hĂ„ller avstĂ„nd. Var pĂ„ Mercadona igĂ„r och köpte munskydden du rekommenderade, har inte provat dem Ă€n. TrĂ€ffade en författarinna igĂ„r pĂ„ Bar Carlos och köpte 2 böcker av henne som handlar om Torrevieja. Vi var ensamma dĂ€r kl 15.00. Sen satt jag hemma under takflĂ€kten, hade + 37 i solen pĂ„ balkongen. Puuuh! Har tvĂ€ttat lakan efter syrran pĂ„ morgonen och börjat rensa den övervĂ€xta rabatten. Ska nog ta en vĂ€nda till kinesen innan det blir för varmt.
  Ha det gott och mÄnga kramar/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja vad bra! Jo man mÄste hÄlla avstÄnd helt klart. Smittan finns överallt. Behövs sÄ lite.
   Jag har lÀst om Kaj. Verkar vara kul böcker! Ska försöka fÄ tag pÄ dom jag med eller lÄna.
   Synd det Àr sÄ varmt men det vÀnder vÀl snart. Oktober Àr en bra mÄnad.
   Var rĂ€dd om dig och du vet vad jag sagt 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♄♄

 9. Normalt sett skulle jag varit i Spanien nu, men Àr kvar i Wales.
  Spanien har det inte lĂ€tt nu och jag stannar i Wales ett tag till, sedan fĂ„r vi se. Även hĂ€r har vi fler och fler fall, tyvĂ€rr. Jobbigt.
  sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Ja jag förstĂ„r det. Jag brukar ocksĂ„ vara dĂ€r i mitten pĂ„ september…
   Jo det Ă€r ju lite oroligt dĂ€r nere…
   I Sverige verkar det ha blivit lugnare ang smittan trots att skolorna
   har fullt ös…sen över 1 mĂ„nad.
   Tack och detsamma! Kram P ♄♄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *