Onsd 26 aug, sol 30 gr 🤩

Hejhej!
Som vanligt skiner solen här hos mig. Inte många dagar utan sen jag kom hem för 2 månader sen. Behövs verkligen regn nu! T o m fågelbärsträdet utanför har slokande blad. Gräsmattan är gul.
F ö så är det trist, vanans makt är stor att planera resor ner och se framåt. Har man gjort så sen 80-talet så…så är det för alla. Yngre kan ju kasta sig i väg och hålla tummarna att det går vägen. Vi andra – ja vi får fundera. Osynlig bödel över en 😀
Läste att 80% av dom på äldreboendena i Spanien har antikroppar mot viruset. Ja dom som överlevde…tror det var 19000 som dog bara där. OK, jag vet inte hur många som bor på hem där. I Torre finns väl 300 på det offentliga och kanske på dom privata som jag vet finns är väl 5 st…700 pers? Gissar. OK, det finns ju över 8000 kommuner i landet. Från 140 invånare i en av dom och uppåt…

Regeringschefen har nu sagt att regionerna (17 st) Själva kan utlysa “lockdown” om dom anser att dom inte har kontroll på smittan. Några har inte kontroll verkar det som tex Katalonien, Aragon och tyvärr Balearerna där Mallorca ingår. Tyskarna fick ju komma först som ett expariment 😀 Inget bra kanske 😀
4 länder avråder nu från att åka till Spanien en del har väl karantän vid hemkomst också om man åker och hur är det med försäkring…Finland, Storbritannien, Tyskland och Holland…är det.
***************************************************
Nedan…nya hundstranden el strand hm …bortåt Punta Prima. Folk protesterar och skrivit namnlistor på att dom vill ha tillbaka dom som infördes fär 2 år sen. Hundarna gör illa tassarna här. Sett läskiga bilder. Gick konstigt till den där “flytten”.
Tror bilden är från Spaniaavisen.

Fått skäll på FB för att jag lägger in om hur tillståndet är I Spanien ang viruset. Personangrepp att jag har fejkat namn 😀 Vaddå? Jag heter ju Agnees efter mormor 😀 Speciellt en s k “mäklare” och ett visst taxibolagsfolk…en som är vän med en extremvänstermänniska som kastade ut mig från deras grupp när dom inte hade mer argument kvar…Den sistnämnda påstår att ockupanter av bostäder är ovanligt och att dom bara ockuperar tomma bankåtertag. Håhåjaja…Det har stått mycket om ockupation av bostäder nu, ökat sen pandemin startat. Polisen gör inget och man måste personligen anmäla inom 48 tim så kanske dom gör nåt men hur lätt är det? Dom flesta bor ju i andra länder av turisterna…
https://www.svenskamagasinet.nu/nyhet_15673_skandinaver-drabbas-av-ockupanter
Har man bra galler och gärna grannar som har koll så kan man vara rätt säker!
Undrar om detta hus fortfarande är färgglatt 😀 Calle Maria Parodi? Kanske.

F ö så “bakade” jag i går. Jag vill ju ha nåt utan gluten som går att äta alltså…Finns inte. Min J sa att ett bröd utan jäst men med bakpulver är gott…jag kan inte baka med jäst.
4 ägg…61/4 dl havremjöl. 4 dl vaniljkvarg, 2 tsk bakpulver, 1 knapp tsk salt. 180 gr.
Jag lade i bakplåtspapper i en lång form, rätt kladdigt. Alltså småful nu första ggn men så himla god. Ursprunget hade visst keso i men vaniljkvargen gör att den smakar lite fruktaktigt. Kompakt men svingod! Väldigt lite kolhydrater.
Receptet i Lindas bakskola…hon kallar det för diabetesbröd för sonen har det.
Så här fin nedan blev inte min men det är smaken som räknas….hon mixade keso  och havregryn men lättare med mjöl och sen tycker min J liksom jag att den blev god med kvarg om än rätt kompakt.

Ja det var länge sen husligheten angrep mig 😀 Blev trött så vila sen hahaha…
**************************************************
Skulle behöva en frisör…Jesica ven aquí !! Hon har sem 1 vecka såg jag. Ni kan inte ana hur man kan se ut, Joanna erbjöd sig att klippa…hm…Och tandläkare, tur jag inte har ont ännu…spräckt nedertand fram. Heter det så?
I alla fall så har min och allas vår Bengt sålt kliniken och ska ha delpension och ska nu börja i Villamartín. Men dom bor ju nära. Någon dag i veckan i samma lokaler som Dental Hapiness, La Fuente på Orihuela Costa. Går buss dit tror jag och inte så lång tid tar den.
Han kan dock inte ta nya patienter. Man bokar på mejl: [email protected]
eller mobil 0034 608 689 772.
Ja livet förändras men vi har honom kvar ännu och det är jag tacksam för ❤❤
Nej det är i nederraden jag kommer att se ut så här 😀 Måste alltså spara pengar hur det nu ska gå till 😀

OK, nu ska jag vila upp mig efter den formidabla anträngningen att sitta vid datorn…
Ryggen är bättre, tror det är fettreumatism… ☹️ Ja inte för att nåt fett försvunnit på denna onda vecka men i alla fall.

Kram P ❤❤

 

25 reaktion på “Onsd 26 aug, sol 30 gr 🤩

 1. Ja du, den sk “mäklaren” verkar vara en riktig idiot, han skriver så mkt konstigt så det måste vara ett under om någon skulle våga köpa ett hus el en lgh av honom, skulle inte lita på honom för 1 sekund. Han t om uppmuntrar olagligheter, ett riktigt stolpskott. Taxirörelsen tror jag också jag vet men du menar, har varit på mig också någon gång då jag rekommenderade Heikke på Sunstar som kör för 35 euro och har rätt att göra det, till La Mata. Inte ofta Iofs finns det ännu fler idioter som skriver i den där gruppen.

  Ja, vi har iaf bestämt att inte åka ner 6 sept utan avvaktar och ser vad resultatet är efter att Spanjorernas semester är slut och de åkt hem igen. Vi bokade 19 sept men ångrade oss med den resan också så nu är allt ett oskrivet blad.

  Kul med bakandet, du kanske fastnar för det. Är ju jättekul att baka, dock inga småkakor, äter gärna men kan inte baka sådana 🙂

  Vet du vem som tagit över Bengans stol i stan? Låter som långt att åka ända till Villa Martin för mig, men gör det om jag måste för jag gillar honom som tandläkare.

  Kram

  • Hej Yvonne!
   Nej det finns “folk” som har en egen agenda. Efter den tråden har flera lagt in länkar om viruset 😄 Men dom kommer ingenstans med mig. Blev tyst 👍
   Det är lite tidigt att åka dels för värmen också men jag säger aldrig åt någon att inte åka som dom skriver. Var och en får bilda sig en egen uppfattning. Men varje dag frågar folk… 😄
   Baka…ja med jäst kan jag inte men det här är ju som att göra sockerkaka 👍
   Jo det är en svenskiransk tandläkare som köpt kliniken.
   Hans syster ska jobba där också.
   Jo det är en bit men med bil är det väl
   lätt. Jag får åka buss el taxi 💪
   Kram P ❤️❤️

 2. Hej!
  Läskigt med husockupanter! Vill man bo där sedan, när okända människor har huserat i alla rum. Tänker på hur människor känner när de har fått inbrott, varhelst det sker.
  Du skrev ett recept och avslutade med 180 gr….vadå 180 gr?
  Tänk också försöka mig på att baka detta bröd som blev så bra:-)

  Kram!

 3. Hej P!🌿🌺☘️Så roligt att du skrivit igen, jag saknade dig och hann nästan att bli lite orolig..🤭Alla glädjeämne mottages med tacksamhet, och för mig är du är ett sådant, – oavsett vad du skriver!😊 Visst känns det tråkigt och ovant att inte ha någon resa inplanerad. Men det är bara att avvakta, och om någon månad försöka känna efter hur vindarna blåser…. Under tiden passar vi på att gå till tandläkaren. Inte roligt, och usch så dyrt, men det känns bra att ha klarat av det! Nu när vi snart är klara med den tråkiga biten, så ska vi belöna oss med att bleka tänderna ! 😁😁 Inte självlysande Hollywood vita, utan bara lite, lite lagom. För om vi får bestämma, kommer vi att Keep on smiling for a long time , då är det ju roligt om tänderna är fina! 😃Många hälsningar och kram från Skåne, och hoppas att din rygg blir bättre! 🤗💕

  • Hej Camilla!
   Tack!! Snälla ord det där ❤️
   Jo jag väntade lite för jag skulle skriva om vår kära tandläkare som blev klart i dag.
   Tack ryggen är tack och lov bättre.
   Ja bleka tänder…har mest porslin 😅😅
   Går inte att bleka. Lyckostar!
   Ja vi. får se vad som händer, Sanchez ska ju komma med nåt i morgon, vet inte vad.
   Blir långdraget det här…
   Men den som väntar på ….
   Ha det så bra så länge! Kram P ❤️❤️

 4. 😂😂😂fettreumatism tack för ett gott skratt Tycker Sverige känns läskigt efter 2 v här Mkt lugnare i Torre ,än ta i trä Jag kör dig till Bengan när du behöver Tål ju inte gluten heller men mandelmjöl funkar ju Kram Åsa

  • Hej Åsa!!
   Jo jag tror det finns sån reuma 😅 Nån sa det för 30 år sen till mig 🤩
   Jo det känns läskigt här men jag går ju inte ut…
   Ja baka den där…jättegott!! Det man köper är ju oätligt.
   Tack, ja om du är ledig. 😅 Snällt!
   Kram P ❤️❤️

 5. Fb har både för- och nackdelar. Tråkigt när man blir angripen, en av nackdelarna.
  Du längtar efter regn, jag efter sol. Här i Wales har det regnat och regnat i veckor, så himla trött på det.
  Jag ska alldeles strax ställa mig här och baka lite, har besök i eftermiddag.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Jo vissa har ju en egen agenda. Därför tål dom inte sanningen 😄 Försöker försköna saker i eget intresse 🙄
   OK ni har regn…så olika det kan vara.
   Ha en bra helg! Kram P ❤️❤️

 6. Ja, FB är ju ett kapitel för sig. Många gömmer sig bakom en “mask”. och skulle aldrig vågra framträda med namn. Jag har ju alltid vägrat ansiktsboken och kommer att fortsätta göra det. Känner inget som helst behov av den.
  Trist på påhoppen på dig. Men folk törs när det sker anonymt.
  Vad gäller tandis så får man väl ta bussen till Bengt och det gör jag gärna.
  Hoppas nu att din rygg blir bättre –
  Kram

  • Hej Ditte!
   Ja jag gömmer ju mig med ett hittepånamn 😅 men inte för att jag är rädd att skriva vad jag vill utan allt hot vi fick på forumet.
   Vill ju inte ha nån utanför dörren för här hemma står ju allt om en på nätet. Fattas bara skonummer 😄
   Jo inga problem att ta sig till Bengt. Fast det var ju bekvämt på La Loma… 😄
   Tack ryggen är hyfsat bra! Och du?
   Ring! Kram P ❤️❤️

 7. Bra att du vet vad du lider av, fast det ordet var nytt för mig. Ja, du är rolig du. Upplyftande att komma in här och läsa dina funderingar om ditt och datt.
  Ryggskott är jobbigt, det gör ont och det är svårt att sitta, stå och gå, så kanske du har något så´nt.
  Besvärligt att du inte kan komma ut.
  Visserligen går jag inte ut så mycket nu för tiden heller, men försöker ibland då andan faller på, nej jag menar då orken faller på.
  Nu har det inte regnat här på länge, känns det som. Ska visst komma till helgen nu och det behövs verkligen. Istället för att lysa grönt och grant, så har det blivit en murrigare brun färg lite här och där.
  Facebook har jag aldrig besökt och lär väl inte göra det heller.
  På tal om håret och klippning. Du skulle se hur jag ser ut. Så långhårig har jag inte varit sedan tonåren. Måste ha hästsvans, eller två, ser inte klok ut.
  Var nu rädd om dig och krya på dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det var en kompis som sa att hon hade det förr 😄
   Ja det har varit hemskt men nu går det bra…har alltid ont i ryggen på morgonen men går över efter nån timme.
   Hoppas det kommer rikligt med regn nu.
   Behövs verkligen!
   Ja du har ju hästsvans nu men du passar ju i det!! Min J klippte mig i går, rakt av bara men för kort 😅 OK det växer ut…
   Tack detsamma! Kram O ❤️❤️

   • Hoppas att du och din rygg mår bättre nu.
    Igår fick vi regn, en hel del och det skulle komma mer idag, men ännu har jag inte sett något.
    Min mysing börjar att gilla att jag är långhårig så jag vet inte hur detta ska sluta.
    Trevlig söndagseftermiddag önskar jag dig Preciosa.
    Varm kram.

 8. Hola! Trist med angreppen på FB. Jag gillar ju i grunden FB och föredrar det framför Instagram även om jag har börjat lägga upp saker där också- mest för kompisar som inte har Fb. På FB kan man interagera och det är dialog och kommunikation: Dela intressanta artiklar, musik, länkar, evenemang – och framförallt välja VEM man vill dela det med. Jag har en ganska strikt uppdelning mellan nära vänner, vänner och bekanta. På insta är det ju mer trubbigt och show of: Man lägger ut foton och vad man har gjort med möjlighet till ”uppskattande” kommentar – that’s it. Går inte att dela länkar och artiklar och man kan inte selektera vem man vill dela vad med. Följare eller inte följare. Passar inte riktigt mig. Men sen är det där ju det där med grupperna på Fb… Har gått med i ett flertal men valt att gå ur de flesta. Tycks ta fram det sämsta hos människor….

  Havrebrödet ser jättegott ut! Bra att prova att äta glutenfritt – visst har du även testat laktosfritt eller hur? Man kan ju vara känslig för gluten (min bror) utan att vara konstaterad glutenintolerant (jag). Har hittat ett fantastiskt litet glutenfritt bageri på Hantverkargatan som drivs av två fransyskor och en man. Helt ljuvligt gott bröd! Jörgen älskar det också trots att han inte har glutenproblem. 😀 https://www.happyatelier.se/

  Idag släpptes en låt som hijiton komponerat och producerat tillsamans med en kompis! Mange Schmidt har skrivit texten och är artisten som framför. Så kul! Mange och Markoolio var sonens två stora idoler när han var liten och var anledningen till att han fastnade för rap och började dansa hip hop. Bra kontrast till den klassiska skolningen på Adolf Fredrik och tenorstämmorna med långa körverk i kyrkor. 😀

  Fö åkte hijoiton och novian till Asturias på två veckors semester idag. De ska bo i novians morbrors lgh en bit utanför Gijon – han bor i en annan del av Spanien just nu. Ska träffa släkten på distans – hennes mamma kommer upp några dagar från Malaga och hennes syster från Tyskland.

  I morgon är vi lediga. Åker till Karlstad över dagen för att gravsätts min pappa.

  Kram! ❤️

  • Hej Susan!
   FB ja, jag är van sen forumet då många har svårt med verkligheten då dom har nytta av att folk är helt ovetande om tex pandemin.
   Egen agenda och dom tror att alla fattar 0.
   Jag vill iaf ha aktuell info i Spanien och många andra också annars skulle det inte frågas varje dag. Men ingen kan köra över mig 😄 Instagram har jag aldrig greppat 🤔

   Jo glutenfritt är bra helt klart, gluten är ju som klister…försöker undvika laktos också.
   Svårt hitta bröd som går att äta och i Spanien ändå värre, bara några frysta stackare.

   Kul med låtskrivandet!! Ska lyssna!
   Härligt med Spanienresa! Asturien har ju minst smitta!
   Kram P ❤️❤️

 9. Hola! Ja du, det är den där osynliga bödeln som hänger över en. Gör att man vet varken ut eller in. Och du som har en sån lång era av att åka till solen, helt naturligt alltså. Det måste kännas underligt. Även för mig som har en sån kort erfarenhet.
  Jag applåderar din bakning! 👏 Det är ju så mycket godare med hembakat. Inte undra på att det blev vila efter det! 😆
  Jessica har semester, hon borde åka till Suecia och klippa dig! Hahaha! Du får anlita det andra J:et, liksom närmare. Själv höll jag ut till i torsdagsmorse. Var hos frisören som första kund på morgonen, kl 08.30! Du kan tänka dig vilken uppoffring jag gjorde., men ack så skönt att bli klippt! 😂 Bra info om Bengan! Vad ska vi göra med bödeln? Skjuta’n? 🤣 Lev väl! Och ryggen får lov att bli bättre! Kram!! 💜💜

 10. Jag hoppas att Alla är kvar på tandläkeriet i alla fall. Nåja, det lär väl framtiden utvisa. Just nu håller jag mig undan från både tandisar (så länge jag inte får besvär) och frisörer (vi klipper fortfarande till varandra 😉 ). Vi tar det så försiktigt som det bara går i dom tider som råder nu.

  Just nu startade regnet här och åskan mullrar. Störtskönt! (Så länge åskan inte kommer FÖR nära 😉 ).

  Ha det gott!

  • Hej Marga!
   Jo det känns så…oroligt. Vanans makt är stor så man börjar ju alltid fundera när augusti är över…när ska man åka 😀 Eller har man redan bokat.
   Hembakat är farligt, man vill äta mer hahaha…
   Joanna har klippt mig 😀 Rakt av och alldeles för kort 🙂
   Ser ut som en speleman från Dalarna 😀 Du vet rakt, gult och lugg men i mitt fall grå ful utväxt och mörkt…:(
   Jag får hoppas jag träffar Jesica snart så hon får klippa upp det lite…
   Ja vi skjuter bödeln…tack ryggen är bättre…
   På TV hörde jag precis nu att det varit 78000 nya virusfall i Indien på ett dygn…släppt på restriktionerna….
   Kram P ♥♥

  • Hej Ama!
   Ingen aning om Alla faktiskt…
   Ja det är bra att undvika frisörer och Tandis men jag måste snart…
   Joanna klippte mig rakt av…ja läs svaret till Marga 😀
   Härligt med regn…åska nej men brukar bli friskt sen!
   Här regnade det i går, kommer inte ihåg när sist men nu lyser lampan igen…envis 🙂
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *