Tisd 7 juli, sol, 29 gr đŸŒč

Hej!

Jag har fĂ„tt stĂ„ ut med stora annonser i bloggen nu som mĂ„nga andra har pĂ„ sina WordPress-sidor…Det Ă€r alltsĂ„ inte jag som vill ha sĂ„n reklam pĂ„ bloggen…iaf inte dating- och spelreklam med kvinnliga vackra bakdelar pĂ„ 😀 Har pratat med min admi för Spaniensidorna. FĂ„ se om det gĂ„r att spĂ€rra vissa av dom.

Ja annars dĂ„? Är det kul? NĂ€ verkligen inte. Detta Ă„r gĂ„r till historien som ett otroligt deprimerande och sorgligt Ă„r. Man lĂ€ser i trĂ„dar att vissa sĂ€ger att folk inte bryr sig sĂ„ mycket om alla döda och jĂ€mför med Tsunami och Estonia tex…Vet inte varför det jĂ€mförs? Det var ju fruktansvĂ€rt tragiska hĂ€ndelser men det hĂ€r Ă€r ett lĂ„ngdraget trauma för man vet inte nĂ€r det tar slut. TĂ€nker varje dag pĂ„ dom stackars gamla pĂ„ Ă€ldreboendena och dom som hade hemtjĂ€nst…Tror att dom flesta funderar över det men man kan ju inte gĂ„ ut och skrika pĂ„ gator och torg…kan men till vilken nytta. Nu ska det ju utredas varför dom gamla inte fick individuell bedömning utan bara palliativ “vĂ„rd” med morfin osv…I Spanien fick dom inte ens det pĂ„ sina hĂ„ll. SĂ„ hjĂ€rtlöst!! Spanien har sĂ„ mĂ„nga anmĂ€lningar till ett redan undermĂ„ligt rĂ€ttsvĂ€sende sĂ„ dom som anmĂ€ler hinner vĂ€l ocksĂ„ trilla av pinn innan nĂ„n sorts rĂ€ttvisa skipas. Tar vĂ€l 10 Ă„r minst.
Bild tagen av Cata i Smögen.
Brasiliens president har nu viruset och feber. Ja han sĂ„g inte frisk ut…Han har ju sagt att Covid19 bara Ă€r en “liten influensa”…sparkade redan i april sin hĂ€lsominister och munskydd behövdes inte…nu har han det…ja han Ă€r ju sjuk. Hur kan man vĂ€lja sĂ„na
dĂ„rar till presidenter? VĂ€rlden Ă€r inte klok. Han tar nu malariamedicin 😀
.
Jag har inte varit ute mer Ă€n nĂ€r jag Joanna skjutsade mig till passpolisen…Lite folk. En farbror med munskydd. Ingen vĂ€ntan…Nu sĂ„ har jag vĂ€l nytt pass och ID snart.
FĂ„ se om jag fĂ„r anvĂ€ndning av det. Jag kommer antagligen inte att ha nĂ„nstans att bo…kan ju inte hyra dyrt…Ignacio ska bo ensam men med nĂ„t stöd frĂ„n hans förening el kommunen, fattade inte riktigt. Det Ă€r bra, jag kan ju inte vara dĂ€r alltid och ta ansvar för honom. Det Ă€r som om en blind leder en blind som man sĂ€ger. Jag Ă€r 9 Ă„r Ă€ldre och har jĂ€mt skĂ€gg att ta hand om mig sjĂ€lv 😀 Han ramlade pĂ„ trottoaren (ojĂ€mnt just dĂ€r) för nĂ„gra dagar sen…ont i foten, nĂ„n sena. LĂ€karen sa att han skulle vila i 3-4 dagar. Och han lyder 😀
Jag saknar terrassen men inte hettan, myggen och kackerlackorna 😀
Jaja det Ă€r lĂ„ngt kvar, hettan hindrar en frĂ„n att Ă„ka ner i vilket fall som helst och trĂ€ngseln som blir nu. LĂ€ste att det kanske skulle bli “Afrikavindar” snart…huuuu!!

HĂ€r nedanför Vita Kyrkan finns ett nytt lĂ€genhetshus som tydligen ockuperats…fattade sĂ„ nĂ€r Ignacio sa det…Antagligen stod det tomt Ă€nnu. C/ Ulpiano ska det vara. Inte trevligt men folk har ingenstans att bo och inga pengar…finns ju ingen allmĂ€nnytta som hyr ut som hĂ€r hemma. Kommunen har nĂ„gra hus i stan för dom som inte har nĂ„nting. Alla mĂ„ste köpa eller hyra privat…dĂ„ krĂ€vs ju inkomst och schyssta papper…Nu har ju massor av folk förlorat sina jobb ocksĂ„. Ekonomin i Spanien har raserats lika mycket pÄ 4 mĂ„n som under finanskrisen 2008 och varade i 5 Ă„r…fast egentligen Ă€nnu, landet har aldrig hĂ€mtat sig riktigt redan innan pandemin.
Glad man Ă€r att man har en pension som tickar in pĂ„ kontot varje mĂ„nad. SvĂ€lter inte i alla fall…och har bostad…privi Ă€r vi !!
Medborgarlön har införts frĂ„n 1 juni…Som mest kan en familj fĂ„
ca 4615E/mÄn. RÀcker vÀl till nÄgra 100.000 familjer. Spanien har nÀstan 47 milj invÄnare.

StrĂ€nderna Ă€r fulla pĂ„ sina hĂ„ll och fĂ„tt stĂ€ngas av dĂ„ det mĂ„ste hĂ„llas avstĂ„nd. Dom fĂ„r vĂ€l bada i omgĂ„ngar dĂ„…dela med sig av timmarna som strĂ€nderna hĂ„lls öppna.
MĂ„nga har fĂ„tt böter stĂ„r det i tidningarna, för att inte följt restriktionerna och en del har fĂ„tt höga böter för dom slĂ€nger munskydd och plasthandskar pĂ„ gatan istf dĂ€r dom ska slĂ€ngas…Ja fy f-n vilka mĂ€nniskor det finns… 🙁 Korkskallar!!

Det har regnat hĂ€r, varit poco sol och blĂ„st men jag njuter av det svala 😀 Var ju kokt nĂ€r jag kom hem. Men vill gĂ€rna ha uppehĂ„ll och blĂ„sfritt sĂ„ nĂ„gra kommer och fikar med mig nĂ„n dag. Vill ju helst sitta utomhus…Bygget bredvid mig lĂ„ter inte sĂ„ mycket. Dom har vĂ€l rivit ut badrummen och rivit balkongerna verkar det som.
Nu fĂ„r jag försöka sova, har vĂ€nt lite pĂ„ dygnet. Ja jag Ă€r uppe sent av nĂ„n anledning…Inget pĂ„ TV som jag gillar…har bara  kanaler 1,2,4 och 6 sen jag sade upp Boxer. Joanna sa att varje gĂ„ng hon ringer och sĂ€ger upp Boxer nĂ€r det kostar 280 el nĂ„t sĂ„ vĂ€ntar hon bara pĂ„ att dom ska frĂ„ga varför och dĂ„ sĂ€ger hon att det Ă€r för  dyrt…”ja men vi har en kampanj” sĂ€ger vederbörande…99 kr/mĂ„n i 1 Ă„r. “Oj sĂ„ bra” sĂ€ger J ” dĂ„ tar jag det”…hahahaha…Har pĂ„gĂ„tt sĂ„ nĂ„gra Ă„r nu 🙂

Ha det sÄ bra det gÄr! Kram

PS. Om ni Àr hungriga sÄ Äk till restaurang Solsidan. Min systerson Teddys och fru Maritas restaurang i Saltsjöbaden. I sista stationen pÄ Saltsjöbanan. Kolla hemsidan:
Lade in en ny video pĂ„ min FB men fĂ„r inte in den hĂ€r…Givetvis kan man Ă„ka bil dit 😀 Take away har dom ocksĂ„ sĂ„ klart. Ring hĂ€mta el boka bord!
http://restaurangsolsidan.se/

 

26 reaktion pĂ„ “Tisd 7 juli, sol, 29 gr đŸŒč

 1. Hola! Nog gÄr detta Är till historien allt! Inte bara coronan i sig, utan hur den sköttes!sköts och sÄ den grÀsliga situationen pÄ Àldreboenden. Bra att det Àntligen blir kontroller gjorda av IVO. FÄr kalla kÄrar nÀr jag tÀnker pÄ att jag kanske hamnar pÄ Àldreboende. Hoppas verkligen inte det!
  Ta inte ut i förskott att du inte har nÄnstans att bo i Torre! Man ska inte ta ut nÄt i förskott, dÄ vi inte vet nÄt om nÀsta dag! .
  Det var rÀtt skönt att Bolsonaro fick covid19! Fick smaka pÄ sin egen medicin. Kan inte tycka synd om honom, tvÀrtom. I Målaga provinsen har strÀnder stÀngts. Hoppas det inte blir sÄ pÄ Costa Blanca! HÀr har det blÄst nÄt sÄ förskrÀckligt och Àven regnat. Blommorna har tagit stryk.
  Hoppas du fĂ„r fikabesök snart! ☕🍰 Kram! 🙋

  • Hej Marga!
   Ja det Ă€r för elĂ€ndigt med Ă€ldreboendena och likadant i Spanien…dĂ€r övergavs ju hem av rĂ€dd personal sĂ„ militĂ€r fick gĂ„ in…hemsk! Hoppas inte den branchen glöms bort nu sĂ„ det blir Ă€ndring bĂ„de pĂ„ jobbvillkoren och skötseln!
   Jag tar inte ut nĂ„t i förskott hahaha, vi fĂ„r se vad som hĂ€nder. Är rĂ€tt lugn, lĂ„ngt kvar. Jag kan ju vinna pĂ„ LoterĂ­a Nacional 😀
   Ja fĂ„ se hur Bolson klarar viruset…önskar inte livet ur nĂ„gon men lite sjuk fĂ„r han gĂ€rna bli som han behandlat landet f ö ocksĂ„.
   Det strömmar ju ner folk nu, Àr ju bara i början av semestrarna sÄ strÀnderna blir ju fulla som vanligt men grÀnser har dom ju.
   Ja hoppas pĂ„ fikasĂ€llskap snart! Kram P ♄♄

 2. Ja, alltsĂ„… Jag tycker fortfarande att det sköts bra med avstĂ„nd mm hĂ€r i Spanien. PĂ„ hotellen Ă€r munskydd obligatoriskt pĂ„ gemensamma utrymmen (utom vid poolen och pĂ„ restauranger/barer, svĂ„rt att Ă€ta med munskydd pĂ„ 😉 ) och alla grejer som det petas pĂ„ desinficeras noga (som nycklar, poolduschar mm).
  Det man dock ser Ă€r alla dessa förbaskade plasthandskar överallt. Ett otyg som jag delvis tror kan bero pĂ„ dom “sjĂ€lvtömmande” papperskorgarna. Hur svĂ„rt ska det kunna vara att sĂ€tta lock pĂ„ dom eller nĂ„t sĂ„ att dom inte vĂ€nder sig ut-och-in med hjĂ€lp av blĂ„sten?

  Ha det fint!

  • Hej Ama!
   Ja jag fick ju gĂ„ ut i gatan hela tiden dom fĂ„ ggr jag gick ut…
   men jag har kronisk ischias sĂ„ jag blev sur 😀
   Trottoarkanterna Àr ju höga hÀr och dÀr.
   SÄg inga plasthandskar pÄ gatan dÄ men förstÄr att dom blÄser ur
   el sĂ„ kastar vissa…korkat!
   Följer er pĂ„ bloggen…sĂ„g Cuenca, vĂ€rldsarv dĂ€r vĂ€l.
   Kram P ♄♄

 3. Det Àr sannerligen en annorlunda tid. Men, inget att göra Ät, verkar det som, mer Àn att vara försiktig och tÀnka sig för.
  Jag hĂ„ller verkligen med dig. Att lĂ€sa om dessa gamla som Ă€r sĂ„ utsatta. Kan inget göra för att skydda sig sjĂ€lva, helt utlĂ€mnade Ă„t personal pĂ„ hem, eller ifrĂ„n hemtjĂ€nst. Är sĂ„ tacksam att slippa vara pĂ„ ett Ă€ldreboende. Har en bekant pĂ„ ett Ă€ldreboende i Solna, hon Ă€r sĂ„ ledsen, ser hur det sköts och kan inget göra. “SĂ€ger man nĂ„nting sĂ„ kommer det surt efter”, sĂ€ger hon. Hon menar, om man pĂ„pekar fel eller brister. SĂ„ ska det inte vara, det Ă€r under all kritik.
  Hos passpolisen, dÀr som det brukar vara sÄ mycket med folk. Men, som sagt, det Àr andra tider nu.
  Skönt för dig att slippa mygg och kackerlackor. SÄg ocksÄ att det Àr varmt i dÀrnere nu. HÀr Àr det lagom.
  Ha det sÄ bra du kan och var rÀdd om dig.
  Kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja inte Ă€r det roligt. Mest Ă€r jag rĂ€dd för folk nu 😀 Törs inte göra mycket. Passet och ID:et Ă€r redan klart men jag vill inte Ă„ka dit i morgon…Dottern sa att jag mĂ„ste för sen ska hon lyckas fĂ„ komma i vĂ€g till Dalarna…Ja sen nĂ€r du kommer hem sa jag…
   Nej dĂ„ har hon inte tid…Jaha bara att lyda 😀
   Ja törs inte tĂ€nka pĂ„ alla gamla pĂ„ Ă€ldreboendena. Vissa har det ju bra men…
   Ja skön luft nu och slippa insekterna Àr verkligen skönt.
   Tack detsamma! Kram P ♄♄

 4. Hej P!🌿đŸŒș☘
  Oj som det har blĂ„st, regnat och varit kallt de senaste dagarna. NĂ€r vi gick och la oss igĂ„r var det bara 10*!đŸ€­ Hoppas det svĂ€nger snart, synd om alla som har börjat sin efterlĂ€ngtade semester. Nu har vi klarat av de Ă„rliga besöken hos olika lĂ€kare, bilen och motorcykeln Ă€r besiktigade, sĂ„ skönt att ha det fixat och klart! Nu lĂ€ngtar vi bara till det blir lite bĂ€ttre vĂ€der sĂ„ vi kan börja Ă„ka runt lite pĂ„ motorcykel!! MĂ„nga hĂ€lsningar och clownkram till dig! đŸ€—đŸ’•

  • Hej Camilla!
   Ja hÀr har det varit ostadigt ocksÄ men inte sÄ kallt som ni har det.
   I dag var det fin sol hela dagen. Ja semestern börjar inte bra.
   OK, dĂ„ Ă€r ni alla besiktigade och klara 😀 Hoppa det Ă€r mindre folk pĂ„ vĂ€garna nĂ€r ni ska tuffa fram!!
   Tack detsamma! Kram P ♄♄

 5. Ja du, År 2020 verkar bli ett riktigt skitĂ„r pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. Inte trodde man att det skulle bli sĂ„ nĂ€r vi skĂ„lade in Ă„ret pĂ„ nyĂ„rsafton.

  FörfÀrligt det som hÀnt pÄ Àldreboenden, att de inte testade all personal med en gÄng Àr ju en gÄta, sen har de ingen skyddsutrustning att anvÀnda osv osv. Helt sanslöst! Man fÄr vara glad sÄ lÀnge man slipper det boendet.

  KĂ€nns som livet bara flyter ivĂ€g dĂ„ man inte kan göra det man vill, leva som man vill. Vi har inte varit hemma i Sverige en sommar sedan 1983-1984 sĂ„ det kĂ€nns verkligen konstigt, men inte Ă„ker vi dit och ska leva med en massa restriktioner, dĂ„ Ă€r jag hellre hemma. GĂ„ omkring i 35 gradig vĂ€rme med munskydd – nej tack! RĂ€ckte bra med dem nĂ€r vi Ă„kte hem 21 mars. Fick nĂ„gra av Åsa pĂ„ FotvĂ„rden och vi hade dubbla sĂ„dana och redan dĂ„ kĂ€ndes det besvĂ€rligt nĂ€r man har glasögon och de immar igen, dĂ„ Ă€r det lĂ€tt att lyfta lite hĂ€r och dĂ€r pĂ„ skyddet och dĂ„ Ă€r ju den poĂ€ngen borta.

  Nu vill vi att det Ă€r över snart sĂ„ vi kan Ă„ka till Malmö och trĂ€ffa dottern med familj. LĂ€ngtar sĂ„Ă„Ă„Ă„ efter barnbarnen. Sonen bor ju i Solna sĂ„ honom har vi trĂ€ffat ute nĂ„gra ggr sen det blev “sommarvarmt” vĂ€der.

  Har bokat tid pÄ KS för att ta antikroppstest, blir spÀnnande att se om man mot all förmodan skulle ha antikroppar.

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja det kan man kalla Ă„ret. Åkte ner 25 jan, blev himla förkyld och vĂ€rldens hosta som jag kurerade med het lök i vatten 😀 Tror absolut inte att det var viruset…kĂ€ndes som typisk förkylning och gick ju över rĂ€tt fort.
   Ja pĂ„ Ă€ldreboendena missade dom mycket. i andra lĂ€nder ocksĂ„ och i Spanien var det ju fruktansvĂ€rt 🙁
   Ju Ă€ldre man blir ju mindre vĂ€rd blir man. Det var vĂ€l dĂ€rför Ă€ttestupan fanns en gĂ„ng…
   Munskydd ja, visst jobbigt men man vande sig efter ett tag. Nu Ă€r det Ă€nnu varmare och i Katalonien och pĂ„ Balearerna ska man nu ha pĂ„ det sĂ„ fort man kommer utanför dörren…En fest startade det hela i Lleida…
   Ja trist att inte trĂ€ffa nĂ€rstĂ„ende. Jag har ju trĂ€ffat dottern sĂ„ jag Ă€r lite smĂ„rĂ€dd…Hon har gjort ett test i dag…i gĂ„r lyckades en VC inte sticka henne sĂ„ bra…försökte 5 ggr…2 sköterskor. Dom bad henne Ă„ka till en annan VC med alla plĂ„ster pĂ„ sĂ„ dom skulle ta henne utan bestĂ€lla tid 😀 DĂ€r pĂ„ Turkosen tror jag den heter var en tjej skicklig pĂ„ första sticket 🙂 Joanna och hennes dotter hade ju influensa i februari…inte samma symtom som man lĂ€ser om.
   Kram P ♄♄

 6. Jag har ju ocksÄ WordPress och trÄkigt med denna reklam.
  Brasiliens president Àr helt galen och för det fÄr 1000-tals mÀnniskor lida. Han har ju en lika god kompis i USA ocksÄ.
  Spaniens ekonomi hade ju precis börjat bli bÀttre efter bakslaget 2008 och nu gÄr det nedÄt igen. inte lÀtt lÀge.
  Sköt om dig och hoppas att du kan ÄtervÀnda till Spanien.

  • Hej Lena!
   Ja inte Àr det kul med sÄ stora reklamrutor! Tror att min admi har fixat till sÄ jag slipper spel och dating och annat dÄligt. Verkar sÄ.
   Och inte att bloggen börjar under rubriken med en stor reklamruta.

   Ja den dĂ€r brassen Ă€r ju galen…va f-n röstar folk pĂ„ sĂ„na för…
   Trodde dom skulle fÄ det bÀttre antagligen.
   Spanien fĂ„r det svĂ„rt att vĂ€nda skutan. Hoppas inte det blir en andra vĂ„g men det Ă€r mĂ„nga smitthĂ€rdar nu…
   Tack detsamma! Ja jag fĂ„r vĂ€l se 🙂 Lotterivinst skulle sitta fint 😀
   Kram P ♄♄

 7. Kan du inte sjÀlv fÄ ha synpunkter pÄ vilken reklam som fÄr finnas pÄ din sida. om den nu mÄste finnas dÀr. Och fÄr du inte det kan du ju lika gÀrna ha en annan portal.
  Jag slipper ju reklamen för jag har en egen domÀn som jag betalar för . Hade Blogg.se förut och frÄn början var de reklamfria . Men det blev vÀrre och vÀrre sÄ dÄ ville jag inte vara kvar dÀr.
  Skönt att du Àr hemma. Inte roligt nu i torre med all trÀngsel och inte vÀrmen heller.
  Ja, Brasiliens president och herr Trumpet Àr ju inte kloka nÄgon av dem. Puh!
  Hoppas nu pÄ bÀttre vÀder sÄ vi fÄr till ett besök hos dig.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Jo jag har haft synpunkter och det har hörsammats ser det ut som 😀 Jag tycker annars WordPress Ă€r bra och tydlig…
   Nej jag skulle inte vilja vara dĂ€r nere nu…helt omöjligt.
   Dom dÀr herrarna har ju nÄn diagnos helt klart, frÄgan Àr vilken.
   Man kan ju bli mörkrĂ€dd 🙁
   Ja hoppas vi kan ses! Kram P ♄♄

 8. God kvÀll!
  Denna vĂ„r och sommar har varit förfĂ€rligt. Man fĂ„r ”svackor” hela tiden. Det var helt fel att ta ett rökstopp i februari, men Ă€n sĂ„ lĂ€nge klarar jag av det. Snart 5 mĂ„nader.
  Du har sÄ mÄnga kontakter sÄ nog ordnar det sig med boende nÀr du kan och vill Äka ner.
  NĂ€r det gĂ€ller Ă€ldreboende sĂ„ sa min mamma ” mĂ„tte det gĂ„ fort sĂ„ man slipper hamna dĂ€r”. Det gjorde det för hennes del tack och lov. Jag hoppas detsamma den dag det Ă€r dags.
  LÀskigt med dessa ockupationer, vi har ju haft nÄgra pÄ vÄr gata. Lite rÀdd faktisk, men har ju som tur
  Àr nitiska grannar vÀgg i vÀgg som hÄller koll förhoppningsvis. Dansken rakt över gatan ska fÄ nycklar nÀr jag vÀl kommer ner, han erbjöd sig faktiskt nÀr detta med brandlarmet hÀnde.
  Jag har olika utgÄngsdatum pÄ pass och och ID. Tyckte det var bra, sÄ nÀsta Är Àr det dags för nytt ID.
  Hoppas pÄ finvÀder sÄ du kan gÄ och fika med vÄra gemensamma vÀnner.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det har inte varit roligt. RĂ€dslan att fĂ„ viruset överskuggar allt i alla fall för mig. Det Ă€r som ett lotteri…
   HÄll nÀr det gÀller rökningen!! Börja inte!!!
   Nej Àldreboende Àr nog inte bra men klart Àr att det finns trevliga ocksÄ.
   LĂ„ngt kvar till man kan Ă„ka ner…fĂ„r vĂ€l se…har ju krav nĂ€r man Ă€r gammal och klen.
   Det Ă€r nog liten risk för ockupationer i erat hus…ni har ju vakttant 😀
   Nycklar mÄste man alltid ha dÀr nere absolut.
   Hoppas pÄ fikabesök, fÄ se om det blir bra vÀder!
   Kram P ♄♄

 9. Hej P
  Nu ser det bÀttre ut med reklamen. Man ser den, men den Àr inte störande. Hoppas att det kommer att gÄ bra nu under turistsÀsongen. NÀr det Àr sÄ mÄnga fler som kommer att trÀngas pÄ gator och strÀnder.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja det ser bÀttre ut och det Àr bra.
   Hur det kommer att gĂ„ dĂ€r nere fĂ„r man ju hoppas det inte blir ökning av smitta. Det Ă€r ju redan smitthĂ€rdar fast inte turister orsakat det i de flesta fall. Vi fĂ„r se…
   Glad jag inte Ă€r dĂ€r…
   Kram P ♄♄

 10. Hej KÀra vÀn.
  Bara lite kort angÄende annonser och reklam. Jag har aldrig sett nÄgot sÄnt pÄ din blogg. Jag anvÀnder Adblock Plus som stoppar reklam pÄ alla sajter. Den segar ner datorn nÄgot, men inte kris. Kramisar sÄ lÀnge. Vi hörs pÄ andra media.
  Göran (goranwint)

  • Hej kĂ€re vĂ€n!!
   Oj dÄ finns det sÄnt man kan ladda ner? Gratis?
   Min dator Ă€r seg förut sĂ„ frĂ„gan Ă€r hur den skulle bli 😀
   Kramis sjÀlv! Ja vi hörs!!
   P ♄♄

 11. Hej!
  Fint att lÀsa din blogg, du skriver sÄ bra!
  Ja, munskydd Àr nya tidens skrÀp.
  Idag torsdag ser vÀdret bÀttre ut. HÀrligt med lÄng promenad dÄ.
  Jag hör av mig vad gÀller att trÀffas över en kopp kaffe.
  Kram sÄ lÀnge!

  • Hej Tobbe!
   Tack du snĂ€lle vĂ€n 😀 Blir glad!
   Ja om folk kastar omkring sig pÄ gator och torg sÄ Àr det ju
   inte klokt men hĂ€r hemma gör man vĂ€l inte sĂ„nt…
   JĂ€ttefint vĂ€der i dag…satt en stund i solen faktiskt!
   Ja hör av dig!! Kram P ♄♄

 12. Hejsan! Ja det har verkligen inte varit det bĂ€sta Ă„ret direkt, Ă€ven fast en annan lever nĂ€stan som förut. Vi ute pĂ„ “landsbygden” har ju varit rĂ€ttsĂ„ förskonade, och vĂ„ra Ă€ldreboenden har klarat sig bra… det som Ă€r jobbigast Ă€r ju att man inte fĂ„r besöka dom.
  FörstĂ„r att det var skönt att slippa mygg och kackerlackor och till viss del vĂ€rmen, men just nu önskade jag verkligen att vi kunde fĂ„ lite mer av den varan… hĂ€r skulle man kunna tro att det var typ oktober med rejĂ€la höststormar😒.
  Kramar Jeanette

  • Hej Jeanette!
   Nej det kan man lugnt sĂ€ga! Jag blev ju verkligen “inspĂ€rrad” dĂ€r nere…var ju kvar i 5 mĂ„n. Kunde kanske Ă„kt hem lite tidigare men mĂ„nga plan stĂ€lldes ju in hela tiden.
   Ja ni har ju fördel med att bo som ni gör helt klart…HĂ€r möter man ju folk hela tiden. DĂ€r nere ökar smittan nu igen börjat…73 !! smitthĂ€rdar i gĂ„r stod det 🙁 Och dĂ„ har semestersĂ€songen bara börjat.
   Ja jag njuter ju av svalkan hĂ€r efter 5 mĂ„n sol 😀 Synd för alla andra!
   Kramar och hĂ€lsa Rajje! ♄♄

 13. Hej
  Ett riktigt skitÄr har det varit, Pandemin förmörkar tillvaron för mÄnga. Men ska vÀl inte klaga har ju bÄde inkomst och bostad.
  Nu börjar sista arbetsveckan innan semestern, ledig 4 veckor!!!!Ska bli skönt att vara ledig fĂ„r se om vi kan Ă„ka nĂ„gonstans. VildmarksvĂ€gen har vi uteslutit fĂ„r bli plan B istĂ€llet, VĂ€ttern runt med ngn övernattning……..kanske

  Att titta pÄ TV Àr för bedrövligt nu pÄ sommaren, bara repriser.

  Ha det sÄ gott
  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Ja inte Ă€r det kul men vetskapen om att alla har det lika, ja mĂ„nga har det sĂ€mre – Ă€r sjuka, mist jobb, fattiga osv Hemskt Ă€r det.
   RĂ€dslan att bli sjuk Ă€r vĂ€rst tycker jag…huuu! Dom sköter sig inte i Torre lĂ€ser jag pĂ„ FB trots sĂ„ mĂ„nga utbrott nu i Spanien.
   TrĂ€ngsel och struntar i munskydd…blir vĂ€l snart hĂ„rdare restriktioner.
   Skönt med semester!! Verkar billigt med hotell!
   TV ja, har bara 4 kanaler nu och det blir Kunskapskanalen mest 😀 Gillar inte AllsĂ„ng och andra sĂ„na program…
   Blir jag hemma lĂ€nge – och det blir jag nog – sĂ„ fĂ„r jag bestĂ€lla Boxer igen.
   Tack detsamma och hĂ€lsa Dick! Kram P ♄♄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *