Månd 1 juni, sol, 25 gr 🐷

¡Hola!
Morgonen började med att Microsoft varnade mig för nåt obehörigt, sen plingade min mobil oupphörligt från mina kära mejlkamrater och andra såna kontakter som nog inte ville se denna vädjan 😀 Någon skrev i mitt namn att jag var i Kiev och behövde 18400 svkr…jaja ni fattar. Man kommer ju inte ens härifrån Spanien överhuvud taget hahaha…fast det vet väl inte vederbörande som kapat min mejl. Har hänt för några år sen också. Bytte lösen och hoppas nu att det går bra ändå.
Här nedan en annan tjuv…glömde bort vilken sorts fågel men den rensade duvboet
från ägg och inredning…inte snällt. Ja det är livet på en pinne. Ger och tar. Hök är det sa Ignacio…rätt?

F ö så är det varmt och myggigt…AC är det som gäller. Vi går in i Fas 2 i dag men Torreviejas badstränder öppnas nästa måndag med stora restriktioner…så många så jag glömt hälften. Man får väl bada och sola i alla fall 😀 Så här tomt blir det inte men stora mellanrum och 6 m från strandkanten ska det vara…En del blir indelade och bestämda tider antar jag. Vakter i mängder ska se till ordningen. Gäller att vara uppdaterad så man inte blir ruinerad. Ja jag är inte där men alla som vill bada 😛

Virusets härjningar har avtagit nu och få avlidna på sista tiden. Karantänen har väl hjälpt men så finns vissa som vill ha fest och bl a i LLeida har det blivit en stor smitthärd i stan efter en födelsedagsfest på 20 pers. Alla 20 smittade och spred sen i stan… Även en annan då en prins från Belgien var på besök hos flickvän i Spanien resulterade i smitta, bl a han själv. Dom tror att dom är odödliga tydligen…
Nu öppnar ju Spanien för turister redan från juli…jag bävar…tidigt tycker jag och få se om det blir ny karantän…Jag är väl inte kvar…osäkert med flyget…
**************************
I dag öppnade Masiá Heladería Jijonenca vid Playa del Cura, bredvid Deni´s. Godaste glassen i stan!! Det är stort, kanske man orkar gå så långt 😀
Fulaste bilden ever men hittade ingen annan…man ser iaf glassbarens namn…

Ja vad mer då? Det ska bli varmare…behövs ej…var ner till El Tapeo för att varva ner efter allt plingande i morse. Torreoro har öppnat och det är bra men varmt på fm så man kan ju fika 2 ggr…en senare också…eller hur? 😀 Kockan María är kvar. Bra…hon lagar bra mat! Ana som serverar men också kockar ska ha barn…5 mån på väg. Kul! Ägarinnan jobbade, hon är rumänska tror jag och heter också María.

Tandvärk…kul. Ja det var bara att mejla Tandläkeriet och Bengt. Avskyr att behöva gå dit fast dom är ju så trevliga så det har man glömt när man går därifrån. Nu är nye ägaren specialisttandläkare och övertandläkare Kamran på plats och hans syster Jila som är sjuksköterska. Jag tog en bild på finingarna när jag gick. Måste tillbaka förstås…känner av en tand till…ruinen är nära 😀 Vaya, vaya!!

Ja då så… man får karantäna vidare, fast nu går ju folk ut huller om buller…dom ska skydda såna som mig så helst bara inte gå mellan 10-12 och 19-20. Men har inte sett så många just då i dag…Bara det.
Inte så viktigt hahaha…Vi kan ju stanna inne vi äldre-äldre…

Hasta la vista, ojalá! P ♥♥

28 reaktion på “Månd 1 juni, sol, 25 gr 🐷

 1. Jag tror att rovfågeln är en tornfalk, men jag är inte säker. Är urusel just på rovfåglar 😀
  Vi har lyckats skrämma bort (och döda) myggen med dom icke-luktande elektriska grejerna tror jag. Hittills leder manickerna med 16 – 6 mot oss 🙂 Inte ett enda bett har vi fått på dom senaste nätterna. Yeeess!
  Skönt att tandläkeriet fortsätter att leverera trots att Sören och Bengt inte verkar vara kvar 🙂

  Otäckt med dina ofrivilliga mejl… Kändes ändå bra att prata med dig så du var medveten om vad som hänt.
  KRAM!

  • Hej Ama!
   OK tornfalk, ska kolla på den 👍
   Ja man skulle behöva nåt effektivt mot myggen…dom är j-t jobbiga nu.
   Jag har fått nån sorts immunitet så det kliar inte lika länge…antikroppar 😅Bengan ska vara kvar, jobba mindre bara. Iaf hela sommaren, hoppas mer!
   Ja läskigt med kapad mejl. Tror jag har dåligt skyddade datorer här…
   Det är tornfalk!! Förstorade och färg och allt stämmer! Cernícalo på spanska 👍
   Tack för samtalet! Kram P ❤️❤️

 2. Ja jisses, det är så mycket regler och konstigheter om badandet så man blir jusvettig bara av det. Dessutom så är reglerna olika i kommunerna och här ligger de ju så tätt så det kommer nog bli rätt intressant detta.

  Tandvärk, inte roligt! Hopas det går över. Men bättre att fixa här än innan du tar dig hem om jag fattat priserna rätt.

  Ha detbra!

  • Hej Emma!
   Ja man vet inte hur man ska bete sig, duscha får man väl göra hemma…toa ska visst vara stängda hahaha…ja olika för olika playor el kommuner. Skönt att badbehovet är över för min del 😀
   Jaja behov men ork 😀 Rädda folk med munmotmun fås inte av vakterna…Fler coronafall utan sjukdom alltså.
   Ja tandvärk är ett gissel…går för länge när jag känner nåt…Bra att gå här hos dessa trevliga och billigare är det. Om det överstiger 3000 kr får man ju tillbaka 50 % på överstigande och ännu mer om det överstiger 15000 kr…85%. Ja om man är icke resident alltså 😀 Muy bién.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 3. Hej!
  Ja, jag var en utav dina mejlkontakter som råkade få detta falska mejl om att få ”Akut hjälp!”. Hackaren ville låna 18.400 kr för hotellräkningen och flygbiljett från Kiev i Ukraina. Detta pga av att väskan blev stulen där passet och kreditkortet fanns.
  Nåja, inte trodde jag att du plötsligt hade rest till Kiev, men sms:ade dig iaf med frågan om du behövde akut hjälp. Du fick nog mängder med förfrågningar från dina vänner.

  Här i Estocolmo är det jättevarmt sedan igår 1 juni. Sommaren är äntligen här. Ska promenera med en kompis vid Lill Jansskogen idag – ja, i denna värmen😅.
  Bra att du har varit hos tandläkaren och fått tanden åtgärdad från värk. Pengar rullar hela tiden, men ibland är det värt det😉.
  Ha en bra dag i friheten, Mysigt att gå till dina/era favvokaféer.
  Kram,

  • Hej Tobbe!
   Nej ingen trodde väl att jag fått lov att åka till Kiev 😀 Kommer ju knappt hem…få se om nästa plan är inställt…
   Ja det plingade i min mobil från tidig morgon och även i dag. Kul att prata med kompisar som jag inte pratat med på länge hahaha…Isabel som du känner tex 😀
   OK, ja då har ni sommar nu. Härligt! Här är för varmt och ska bli över 30 på torsdag! Och mygg 🙁 Tack för att det finns AC.
   Tandläkaren är ett måste och bra om dom är trevliga och snälla 😀
   Tack, nyss fikat på El Tapeo. Skugga där, bra 😀
   Kram P ♥♥

 4. Jobbigt detta med falska mail. Det har jag tack och lov, sluppit vara med om.
  Fint att du har AC, jag förstår att det annars är mycket varmt inomhus också.
  Aha, då kan du bada i havet igen då, nästa vecka.
  Bäst att vara lite försiktig, eller mycket försiktig, man vet aldrig om alla är smittfria. Men skönt att det har börjat gå tillbaka och det kanske blir som vanligt igen, någon gång.
  Tandvärk, så jobbigt, men bra att du har trevlig personal som tar hand om dig. Då brukar det kännas lite bättre att sitta i tandläkarstolen.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är så jobbigt att få ett mejl som gått ut till alla man har i sin mejllista. Usch…nu fattar ju alla att det är fejk men hur kommer dom in i min mejl? Har nog dålig säkerhet på datorerna här.
   Men bytt lösen nu. Hänt mig förut för många år sen och även andra jag känner.
   Jag badar inte numera…besvärligt hahaha…och så är det så många restriktioner. Så virrig som man är så får man väl böter.
   Tur att Bengan finns…tandläkaren, hoppas han kan vara kvar länge. Är pensionär men jobbar ändå lite.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 5. Hej P!☘️🌺🌿 En härlig glass låter som en perfekt ”morot” för att ta en promenad!!😊 Idag har vi 28* här i Skåne, och åska som börjar rulla in, jag känner det redan i huvudet..Vi tar det lugnt och skönt här hemma, promenerar varje dag, handlar mat en gång i veckan. Det känns inte roligt längre att strosa runt i affärer, så nu sparar jag pengar! 😊 Många hälsningar och kram från Skåne! 🤗💕

  • Hej Camilla!
   Ja visst är det en bra morot 😀 Motion får man ju av att gå 😀
   Oj ni har så varmt också! Åska är inte kul 🙁 Här är det hyfsat “svalt” nu, disigt men på torsdag…då 🙁 Hoppas dom har fel!
   Nej strosa i affärer är nog ingen bra idé. Jag har varit in i en stor Consum på hela denna tid. Ingen kö 🙂 81 dagars karantän men gå ut får man ju nu. Känns inget kul, lite olycksbådande. Man ser hur folk verkar inte bry sig på bilder hemifrån. Här nere börjar en del strunta i reglerna. Såg en tjej i 30-årsåldern gå in i tidningsaffären utan munskydd. Fräckt! Ägaren hade så klart det 😀 Finns gamlingar som går in och köper tidning. Liten affär.
   OK, dom ska ju inte gå ut helst.
   Kramar!! P ♥♥

 6. Begrep ju genast när mailet kom att det var någon som ägnat sig åt att hacka din mail. Folk har väl tid nu att ägna sig åt sådant.
  Hoppas ingen skickade några pengar.
  Skönt med lite lättnader med de verkar inte vara så tydligt formulerade. Ja, sex meter från olika sällskap verkar ju bra. Men ska man ha måttband med sig eller har stranden delats in i olika zoner. Men om man ska bada får man alltså gå i – Kanske ska man ha badringar som har en diameter på 6 m på sig. Antar att du följer upp det hela.
  Trist med tandvärken men bra att du fick hjälp.
  Ja, värmen är ju inte så kul och inte myggen heller. Men glassbaren får stå för glädjen-
  Kramar från oss.
  Strålande sommarväder här hemma.

  • Hej Ditte!
   Ja det är inte kul och det var ju skrivet på korrekt svenska…har inget minne av att mitt mejl har mitt namn…men det är väl nån mejl man sänt där namnet står till nån inrättning. Obehagligt.
   Ingen risk att nån skickat pengar 🙂 Alla vet ju var jag är av mina mejlkontakter 😀 Ska rensa i dom så det inte är så många.
   Företag och sånt.
   Ja reglerna vid stränderna är väl olika i olika kommuner. Kostar att ha så många vakter som dom ska ha…inte livräddare utan såna som ska se till att folk följer reglerna.
   Japp glassbaren ska jag gå till…är det mycket folk får jag gå en annan gång. Dom måste visserligen ha 2 m mellan borden…
   Ja jag ser att ni har fint väder! Toppen! Kramar P ❤️❤️

 7. Hej P
  Skönt med värme även när det är i mesta laget. Däremot kan jag undvara myggen. Här hemma tror jag inte jag har blivit stucken, ännu. Men förhoppningsvis blåser dom bort. Skönt att du har fått ordning på mailen. Trist med obehöriga inhopp. Glassen längtar jag verkligen efter.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja det är ganska varmt men fortfarande svala kvällar…ja om det inte vore för myggen så hade det varit bra. Och viruset 🙁
   Ställde en luktpelargon utanför min terrassdörr och hade ingen mygg inne i natt. Däremot Ignacio 😀 Nu har jag ställt ett skott utanför hans terrassdörr…få se, dom ska ju inte gilla doften.
   Mirakel…? Få se i natt 😀
   Ja mejlkapandet var inte kul…få se om det kommer igen. Tror jag ska skippa den mejlen, är så himla trög men jobbigt att ändra överallt.
   Glassen tänker jag på nu så nån tripp ner till Cura blir det nog 😀
   Hoppas ni kan åka ner snart!!
   Kram P ♥♥

 8. Hola P!
  Vilket elände du råkade ut för. Försökte svara på mailet och det gick inte. Tog därför en skärmbild och skickade till dig. ser att du fick mycket respons på ”ditt” mail. Hoppas att det fixar sig med att du bytte lösenord. Tack vare mailet fick jag ett trevligt samtal med Rocio😊.
  När du orkar får du gå ner till paseon och trösta dig med en god glass.
  Kul att Torreoro öppnat igen, bra att ta eftermiddagsfika där.
  Längtar ner, men avstår myggen och värmen. Dessutom går ju inga flyg. Hoppas innerligt att jag kan åka i höst.
  Kramar till dig och Ignacio/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Va försökte du svara på mejlet? Gör inte sånt då kanske du får in det i din mejl också.
   Jodå det plingade hela förmiddagen 😀 Ja man fick samtal som det var längesen man haft 😀
   Jo glass ska det bli…få se när. I dag är det alldeles för varmt tror jag…ska bli över 30 tror jag…
   Ja vi gick till Torreoro i går. Kul!
   Flygen börjar gå juli verkar det som…I höst går det bra!
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 9. Inte kul med dessa mail, men ingen tror väl på dem, men känslan att någon hackat sig in är inte kul.
  Hoppas det inte går för fort fram med öppnandet. Förstår din bävan för juli.
  Sköt om dig!

  • Hej Lena!
   Nej det är lite otäckt. På korrekt svenska och så stod mitt namn
   längst ner som inte jag har som mejlnamn…
   Ja det blir invasion i juli verkar det som…Än får man ju inte åka internt mellan regioner ens i Fas 3 verkar det som men i juli om turister får komma så måste ju spanjorerna få åka.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 10. Hej P! Läskigt med mejlet! Har inte förstått hur det kan gå till 😳 att bli kapad.
  Som det ser ut så är din flight med SAS säkrad den 6/6 från Alicante. Så det blir nog inga problem. Tyvärr blir det väl någon form av karantän även i Svedala om man är 70+. Vi får se när vi kommer hem till Sverige… Börjar vänja mig nu när tre månader verkar bli ett halvår. Fått mycket bättre kontakt med de bofasta spanjorerna och tränar spanska varje dag. Det är kul och ibland blir det fel och man skrattar 😆 åt det. Hasta pronto! Tyckte de var extra roligt. Vi har inte så hiskeligt varmt ännu. Igår regnade det till och med. Ingen AC och sover fortfarande med duntäcken. Senaste elräkningen var bara hälften av vad den brukar vara på vintern. Vi har stängt av varmvattnet och nu går det bara på solceller och är tillräckligt varmt att duscha i. Lycka till med hemresan! Kram Ann o Kenneth

  • Hej Ann!
   Ja obehagligt och hur det går till fattar man inte men kan dom hacka sig in i stora servrar i försvarsdepartement i länder så kan dom nog lätt komma in i en vanlig mejl…
   Jo planet går nog men har bokat om. Har tandproblem och så var inte tiden på dygnet bra. Skulle komma hem så där 1.30 kanske.
   Ingen hjälp med resväska…trappa…jaja blir väl bra om nästa går.
   Ska till tandis i dag med och antagligen fler ggr…usch men måste ju.
   Ja inne får man bli ett tag helt säkert…gå kanske lite där det inte finns folk och det är ju lugnt på min gata. Handla hem på nätet gör jag ju annars också där.
   Kul att ni får öva lite spanska. Bästa sättet är ju att prata med inhemska 🙂 Jag har ju gjort det i sen Gran C-tiden men fortfarande går det dåligt mellan varven. Nu måste jag ju prata varje dag igen med min “inbo”. 13.5 år nu. Han är trött på att rätta mig 😀 Jag är för slö för att plugga på 😀 Pladdrar på bara…

   Usch här har det varit varmt…kyligt nu på morgonen för det regnade lite i går. Men ska var 29-30 ett tag till. Och mygg.
   Tack ja jag får se när det blir…
   Nu läste jag att hemförsäkr jag har har ändrat från 90 dagar till 45…
   snart finns bara 45…fast i år gäller den när jag kommer tillbaka men nytecknare…Just nu har jag förlängning med Gouda. Dyrt!!
   Kram P ♥♥

   • Men vilken tur i oturen att du har en så bra tandläkare där nere. Har inte hittat någon här men det lär finnas en danska i Palma som är välrenommerad. Fick gå akut i Cala Millor, för några år sedan, men fick bara antibiotika och sedan utdragning i Stockholm 😱 önskar dig bättre lycka! 🌸

    • Hej igen!
     Jo han är så himla bra Bengan! Innan hade jag en Sören som också var kanonbra! Pension nu.
     Tror jag att gått där sen dom öppnade på 2000-talet.
     Säga vad man vill men ingen kan mäta sig med svenska tandläkare. Nu får jag väl skäll men det tar jag. Har sett det mesta av dåliga spanska tandjobb inte minst hos Ignacio. Och vänner.
     Svenska har bäst utbildning i världen iaf förr.
     Har nere har dom olika nivåer…OK finns mindre bra hemma men det var nog mer förr.
     Spanska är alla privata, finns en och annan på sjukhus som bara drar ut eller opererar 😀
     Danska kan nog vara bra…
     Inget land har väl gratis tandvård till 23 års ålder som vi? Och man får tillbaka av FK om man inte är resident det som överstiger 3000 kr 50% och över 15000 kr 85% om dom är anslutna till FK.
     Kram P ❤️

     • Bra koll och snäll patient ❤️
      ***********************
      Tack! Hahaha…ja man är ju inte så uppkäftig där i stolen 🙂
      Kram! P ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *