Sönd 9 febr,sol 17 gr 🤩🤩

¡Buenas tardes!
I dag stod det 17 gr på AEMET. Men nog var det mer…lite kyligt i skuggan men eftersom jag inte har nån så är det svårt att bedöma 😀 Alltså på terrassen.
Har precis fått en inneboende…Här är det snabba beslut som gäller hahaha…Fast fick stor ångest…Ignacio ledsnade på boendet och av många skäl som jag ju inte kan berätta. Men han har rätt. När han snabbt hämtade sitt bohag (hjälp,suck!!) så fick han fakturan från boendet för januari. Dom hade höjt med över 2000 svkr…Man får inte äga så mycket…han har ju bostad och garage i norr också som han inte kan komma åt då bodelning inte behöver göras när en säger nej.40 år sen… Det blir när döden skiljer folk åt…Därför står så många tomma hus och förfaller. Dom är inte kloka i detta land! Vamos a ver…det går bra det här iaf…men nån matlagare kommer jag inte att vara 😀 Fast i dag gjorde jag hans älsklingsrätt – potatismos med Bregott förstås,ugnsstekt Lubina, champinjoner samt broccoli,ärter och så kokade han själv kronärtskockor…bild nähä då!
Tänkte gå till El Tapeo men hörde ända upp till terrassen att gubbar spelade Domino…Vi gick till Torreoro, solen borta så kallt…han står utanför nygamla skelettet Amay som väl är snart klart 😀 1 mille kr för 1 sovrum på nb…Bra läge utom åt 2 gator…Almudena och La Calera. Om man bor högt möjligen…


Nu är “min” förra bostad på San P såld…i fredags efter 7 svåra år och ett nödår…
Skönt för Anita som tíll råga på allt inte kunde åka ner. Fick bältros…Stackarn. Men hur kul är det hos notarien på en skala? 1 av 10 om man frågar mig efter alla besök.
Kul att det gick så fort och en spansk man har köpt den! Bra kap, gediget byggt hus.
Ockupanterna lyckades inte bryta sönder hela huset 😀 Grattis säger jag! Mi barrio!

OK, sjuk har man ju varit och gnällt och gnällt. Hosta from hell…men löken…Skrev jag om den här? Alla har ju inte FB. Joanna min kära dotter sa att skivad lök med kokande hett vatten över i en skål, ställ den nedanför sängen…Jag hade hostat mig sönder och samman natten innan och trodde att min granne Cristobal blev galen…Fick veta efter några dagar att han inte sover här som han gjorde förr i veckorna…jobbar här men har la familia i Murcia…jag hade lidit i onödan, han kom ju bara hem på siestan…Man håller ju igen på hostan om man tror nån blir störd…SUCK! Iaf så gjorde löken att jag inte hade en enda hostattack på hela natten!! Bara efter en kvart i rummet lättade andningen och trots lukten stod man ju då ut!
Mitt barnbarn, snart 14 år, hostade hela dagen och fick lök vid sängen på golvet på natten och hostade inte en enda gång…Elena här var glädjestrålande och skickade en Whatsap. Ingen hosta på 2 nätter!! Nu ligger min dotter sjuk med frossa, hon får använda sitt tips själv nu då om hon får denna hosta. Däremot skrev nån att hostan var borta nästa dag men nix…men luftrören fick ju vila…!

OK, nu får man vila upp sig efter invasionen här…ordna och fixa…tvätta är gjort…visst är det kul att se andras tvätt 😀 Residencian tvättar, manglar och stryker skjortor.. 😀
Ja så jag behövde bara byta sängar, bestämde att han får sitt sovrum…då siesta utövas 😀 Bäst så…fast dåligt samvete fick han hahaha…men han går ju ut och in med cigarrerna som han puffar på…Bra att han inte drar ner röken i lungorna. Aldrig gjort. Varför inte snus då? Ja det får ju eg inte säljas…i EU.
Lite IKEA-stuk över tvätten…fortfarande 🙂 “Han” har “1000” lakan, flanell vem vill ha det? En byrålåda per set 😀 Trångt?…Un poco!

OK, nu ska jag sluta och se om det går att sova…Inneboenden gick som vanligt till Myrparken och sladdrar med los vecinos. (Grannarna där i kvarteret). Kvällen börjar ju så där kl 22 för spanjorer. Är nog hemma före kl 24. Bueno, nya rutiner på gamla dagar…för mig alltså…OK frivilligt! Kan ju åka hem…när försäkringen går ut.

¡Buenas noches! P 🤗🤭😴

PS! Läs vad lilla Ditte råkade ut för i går! Vara vaksam måste man vara ! 🙁 DS!

17 reaktion på “Sönd 9 febr,sol 17 gr 🤩🤩

 1. Trevligt att ni har blivit sambos igen 🙂

  Ja fy vad Ditte råkade ut för. Skönt ändå att hon inte kom till fysisk skada och att målarhjälten agerade så snabbt och bra!

  Lycka till nu med alla grejer som ska på plats igen 🙂

  Ha en fin dag!

  • Hej Ama!
   Ja fast liten chock blev det…får väl se, är van att göra som jag vill
   och så får det ju bli också 🙂 Ingen stress orkar tanten med.
   Men han är ju så snäll så det går säkert bra.
   Ja Ditte ja…vet själv hur det var 1992 på GranC så kan sätta mig in i känslan. Även en gång utanför porten här…på marknaden.Man blir osäker forever…Ja jag känner knappt nån som inte varit utsatt för nåt här.
   Tack och tack detsamma! P ♥♥

 2. Så trevligt, eller? Du skriver så jag vet inte hur jag ska tolka det hela. Vill du kanske bo själv ändå? Men, jag förstår, han trivdes inte längre och då ville han hem. Det har jag full förståelse för.
  Hostan, den är förskräcklig. Jag hostar fortfarande massor och det gör nästan ont. Men jag ser framåt, snart så är det som vanligt igen.
  Kl. 22.00, då ligger jag i sängen.
  Ha det så bra du kan och hoppas att hostan försvinner.
  Kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja fick en liten chock…jag tyckte det var fritt och bra hahaha…
   Men nu har jag vant mig och fått in rutiner på hur det ska hanteras i denna lya 😀 Jag vet ju sen förr vad som behövs för en bra tillvaro. Han är glad och det är bra! Viktigt!
   Du får inte hosta så där!! Farligt!! Prova lökskivor i hett vatten…du anar inte vad det lättar i rören. Jag är ju överkänslig för dofter men i detta fall gjorde det så himla lätt att andas och hostan försvann och sov hela natten med ett avbrott och somnade om!!
   Mirakel och nu både mitt bb Ida och Elena här är så glada att slippa hosta på natten. Nu har min dotter blivit sjuk…
   Kram P ♥♥

 3. Ja men det låter väl trevligt med sällskap, ni har ju vanan sedan tidigare👍.
  Och efter en sådan höjning kan man verkligen förstå han, eller så var det sällskapet han saknade😉….
  Låter fantastiskt med löken, det blir till att pröva vid nästa förkylning, vilket jag hoppas dröjer läääänge.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja det är bra och han hänger ju ute mycket och går och fikar så jag är inte fjättrad vid bojorna hahaha…
   Höjningen fick han reda på dagen efter han bestämt sig…då blev det ännu mer anledning.
   Ja löken är ett mirakel…tror ju aldrig på sånt men låg här förvånad och fattade inte vad hostan tog vägen!! Luktade ja men stod ut och nu hostar jag lite på dagen bara liksom Elena.
   Kramar till er alla! P ♥♥

 4. Godkväll P!
  Kan förstå att det känns konstigt att bli sambo efter att du huserat ensam där ett tag. Ni känner ju varandra så väl då jag tror att det kommer att gå bra. Tror Ignacio trivs med att du är på plats igen.
  Ja, usch vad Ditte råkade ut för. Vilken tur att det kom en som hjälpte till så hon fick sina kasse tillbaka.
  Skönt att det hjälpte lite med löken.
  Hoppas du blir riktigt bra snart.
  Kram/A-K

  • Gokväll Ann-Kristin!
   Ja lite ångest fick jag…vill ju inte bo ihop med någon hahaha…
   Men nu har vi fått in rutinerna och just nu är han i Sporthallen och simmar med Dani och Diego…sen ska han väl till Torreoro och läsa El Información som han inte hann i morse och så Myrparken en sväng…Ja och då sover väl jag sen 😀 Jo han är glad 😀 Än 🙂
   Löken den hjälpte hela natten! Nästa behövde jag inte den.
   Nu ligger Joanna hemma i influensa from hell 🙁 Fyyyy!
   Ja alltså denna kille skulle man vilja hedra på nåt sätt. Vilken fantastisk människa! Släpper allt och drar i väg!! Den onda fick möta den goda! Ja jag lider med Ditte, man blir sen räddare 🙁
   Tur att hon inte ramlade av cykeln ♥♥
   Tack och kram P ♥♥

 5. Hej P
  Vad trevligt att du har fått en “inneboende”, både för dig och honom. Vad skönt att du håller på att bli bättre. Att lök ska hjälpa vid infektioner har jag hört tidigare. Undrar vad det är i löken som gör att det hjälper. Läste om Ditte och hon hade verkligen tur att det fanns rätt man på rätt plats. Man kan inte vara nog försiktig.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja både och…man är ju van vid frihet 🙂
   Jo jag är bättre, nästan bra. Hostar lite på dagen i bland och något hes men baggisar 😀
   Ja tur Ditte hade, vilken man alltså! Men kunde gått illa…
   Kram P ♥♥

 6. Hej!
  Vad bra att hett vatten över lökringar fungerar sååå bra! Tack för tipset J och du!!!
  Ska testas och rekommenderad vidare vid behov.
  Jag läste Dittes text om cykelrånet. Läskigt vad vissa tjyvar är föreslagna. Vad bra att Ditte skrek så att staketmålaren reagerade . Den dagens hjälte!
  Synd bare att tjyven kom undan! Huvudsaken att Ditte fick tilllbaka sina prylar.
  Ignacio är tillbaka. Hoppas att ni kommer överens och det kommer ni att göra😊.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja det var faktiskt ett mirakel med löken…tror ju aldrig på sånt!
   Jo rånet var ju läskigt…fräck kille! Men så kom hjälten till undsättning! Kanske var bra att han släppte kassen…kunde blivit batalj och det är det inte värt risken!
   Jo Ignacio är här och vi får se hur det går… 🙂
   Kram P ♥♥

 7. Skönt att du nu är piggare och löken gjorde nog sitt till också. Ja, snabba svängningar blev det ju hemma i lägenheten. Men det får ju finnas gränser för hur mycket Ignacio ska betala på boendet. Och lite ovant nu att det är två som ska samsas. Men det blir nog bra efter en liten inkörsperiod. Hoppas!
  Tack, för din omtanke! Ja, jag var milt sagt tagen. Och det blir jag inte så ofta. Röstresurser är bra att ha.
  Tack för idag och ett för tidigt grattis till morgondagens bemärkelsedag.
  Stor kram

  • Tack Ditte!
   Ja det blev lite hastigt och vi får se hur det går…ovant 😀
   Nej dyrt blev det för honom då det är konstiga lagar här…
   Tur att det gick bra för dig men vet hur man känner sig sen…man blir misstänksam i överkant ett tag.
   Ja tack för i dag! Sååå trevligt att komma på okänd utflykt 😀
   Och tack på förhand! Kramar !! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *