Tisd 21 jan, regn 14 gr 🐹🐷

Hej!

Vaya, vaya , många dagar sen jag skrev nåt…här händer ju inget annat än allmäntillståndet är svagt enl min egen definition. Inte läkarens…Fick inte ta dom prover som jag tyckte var viktigast och har inte råd att gå privat nu. Men så är det, vården bestämmer. Om jag varit hypokondriker och sprungit hos läkare stup i ett hade jag förstått det. Men jag är ju tvärtom…hur som helst så är den nya vårdc trevlig. Inte privat.
Vamos a ver, får hålla mig på benen. Magen är fortf inte bra men det är den ju nästan aldrig. Fuskat med kaffe 2 ggr sen jul och det är väl därför det tagit så lång tid…hoppas jag.
Nedan, så här lugnt har det inte varit i Torrevieja på ett tag…

Världens värsta oväder med regn, storm (30 m/s) och vågor på 6-8 m har sköljt över strandpromenaderna på Costa Blanca så sten och sand från havet ligger överallt:
Aldrig varit med om detta på mina 20 år där nere…
Här är ett par bilder i länken:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/ser-ut-som-en-slagmark/d.epl?id=2566622
Sen har jag fått låna ett par bilder från Patrik och Ami, ingen lek denna storm:
Här vid mitt favocafé Coffe & Tapa…


Jaja det är bättre nu sa Ignacio som ringde nyss. Han har visserligen inte varit nere där på paseon men regn och vind var mindre. Han skulle köpa lott åt Cata och mig! Fajn!
Undrar hur piren ser ut men dom stora stencontainrarna som ligger runt om kan väl inget väder flytta på. Ska vara en jordbävning då. Bild av Teddy.

Ama som är ute och far i Amerikat. På båtkryss igen tror jag…Hon tog sig tid att gratta mig i dag på namnsdagen…ja jag har 3 (när?) men den enda jag brukar komma ihåg är i dag vilket jag inte gjorde 🙂 Har ju bara haft en förut. Dom rotar om almanackan lite onödigt. Grattis till mig Agnes och min lilla mormor i himlen! Samt Susans katt 🙂
Den nedan hade jag väl kunnat få äta? Nej jag vet det går inte…Livet är hårt 😀

OK, det var allt. Hur det går i politiken vet jag inget om, levt i en bubbla…

¡Hasta la vista! P 💗💗

22 reaktion på “Tisd 21 jan, regn 14 gr 🐹🐷

 1. Hola! Ja, grattis på namnsdagen! Sjöng ”Med en enkel tulipan” för ”Agnes på fyra ben” i morse men hon tittade bara på mig med lite halvöppna ögon och gäspade. 😹

  Vilket oväder det har varit i sommarstugan! Ett inferno av stenar och skräp på nya, fina paseo-sträckningen efter Curva de Palangre innan Playa del Cura. Vi har en av våra favoriter bredvid din: Ruta del Sur. Var där två gånger nu senast. Och den (numera) trasiga trätrallen springer Jörgen på varannan morgon på sin pir-tur. Har sett uppdaterade bilder av Patrik idag och uppsnyggningsarbete verkar tack och lov redan ha startat och kommit en bit på väg.

  Har gått in i oxveckorna nu och är på uppdrag måndagar till onsdagar på gamla jobbet i Södertälje fram till slutet av april. Finns en del att göra. 😉 I morgon kväll är det uppstartsmöte på teatern! Vi ska göra en sängkammarfars för första gången. Premiär i september. Jag sitter dock i ett rum bredvid på styrelsemöte i huvudföreningen. Är dessutom värd för mötet så måste hinna hämta en smörgåstårta på Hemköp på Östermalmstorg innan – och ska då ha hunnit dumpa bilen hemma på Södermalm och hoppat på bussen. Jaja, bara en gång om året så det får man ta. 😀

  Hoppas magen skärper till sig! Kramar från oss! ❤️

  • Hej Susan!
   Jag anar att hon inte var intresserad
   Ja ovädret var verkligen extra allt…Roligt att titta på om man är säker men vinden är ju skrämmande. Hade en natt innan jag åkte hem som det dunkade och slog ute, gick inte att sova.
   Städningen av paseon kommer att gå fort så sen ser man inget. Lagar ramper och fixar. Ska visst regna på lördag så då blir det renare om det nu inte blir skyfall och annat elände. Skulle tro att jag inte har en blomma kvar om jag inte ställde ner dom på golvet.
   Försök ta det lugnt i år du ! Börjar lite häftigt tycker jag.
   Tack! Kramar tillbaka! P ❤️❤️

 2. Ja jösses vilket oväder det blev! Förra stormen var illa nog, den här var etter värre som det ser ut. Har nog inte sett nåt värre sen vi fastnade i orkanen Odile i Mexiko 2014… Men jag tycker ändå – från dom bilder jag har sett – att den nya paseon verkar ha klarat sig bra. “Bara” att sopa tillbaks (eller undan) stenarna så är den nog som ny igen.
  Jodå. Vi är på kryssning igen. Såg att det var Agnes och tänkte självklart genast på dig 🙂
  Även förra stormen över Costa Blanca var vi bortresta – vi borde kanske stanna kvar för att vädret ska vara fint? 😉

  Hoppas att magen fixar till sig snart!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja det är verkligen oväder numera. Förr så var väl stora skyfall någon dag det värsta, nu är det extra allt på en gång.
   Jo det är ju ingen match att få undan sand och sten. Laga lite trätrallar och så på med sand på stränderna. Den nya vita på Los Locos har fått kritik. inte miljövänlig, smutsig….undrar var dom tagit den ifrån?
   Ja jag glömde Agnesdagen…stor dag då min älskade mormor och jag alltid grattade varann. Min lillasyrra hette Agneta (kallades alltid Neta) och hade alltså namnsdag samtidigt pga mormors namn.
   Apropå att inte finnas längre – så lilla runda paret som du tog bild på deras katt en gång i min nuvarande port (igen) så har hon gått bort. Sååå sorgligt. Pratade med dom på El Pateo som dom också går (gick) på innan jag åkte hem 🙁
   Ha en bra resa! Kram P ❤️❤️

 3. Hahaha, det var bra formulerat! “jag har 3 (när?) men den enda jag brukar komma ihåg är i dag vilket jag inte gjorde.”

  Grattis ändå!

  Jag har fyra jag, för till och med mitt efternamn står i almanackan. Eller gjorde det förr. Nu vet jag inte. Jag har ingen svensk almanacka. Två namnsdagar infaller i fruntimmersveckan, så då brukar jag komma ihåg att jag har namnsdagar. Ingen annan gör det 🙂

  Vilket oväder ni har haft!! Där ville man ju inte vara ute och promenera, bland flygande stenar! Här hos mig är det kallt och regnigt, men inte mer.

  I morgon ska vi på Circo de Soleil med Disas skola. I Sevilla på kvällen. Det ska bli roligt! Det här är föreställningen: https://www.youtube.com/watch?v=OYp5276QG3I

  Ha en fin onsdag! Och grattis på namnsdagen!

  • Hej Annika!
   Ja formuleringen var lite “blandad” 😀
   Ditt efternamn har namnsdag 11 oktober 😀 Kollade…
   Ja värsta ovädret jag sett på avstånd där nere. Skyfall och åska har man ju vant sig vid men att havet blev så upprört!
   Kul med denna cirkus, har läst om framgångarna…Roligt för Disa!
   Tack detsamma och tack för grattis 😀
   Kram P ❤️❤️

 4. Joodu Preciosa, jag känner mej nästan skyldig, vi tog skit-vädret med oss från Sverige. Vi har allt haft en sagolik tur. Flygplatsen var stängd på grund av brand innan vi kom och på grund av stormen (tror jag) dagen efter.
  Vi blev hämtade av våra trevliga grannar, bjudna på välkomstparty och nu väntar vi på att solen ska visa sig. Tillvaron kunde trots allt vara mycket sämre. 😀

  • Hej Leffe!
   Jaså, här har det ju varit hyfsat väder tycker jag…vårväder, plusgrader…solen skiner 😀
   Jo flygplatsen blev ju stängd, dels pga brand och sen så var det ju farligt med denna storm ett tag. Antar att den öppnat i dag.
   Fina grannar ni har!! Inte dumt! Jag har ju också lite välkomsthjälp mest i form av handla och fixa. Uppskattas enormt!
   Kram till er båda! P ❤️❤️

 5. Jag har också tre med ett frågetecken. Det vill säga jag har två kvar för det tredje tog de jäklarna bort till den nya kalendern 1993! 😀

  Här har det regnat och varit ruggigt, vindar har vi som tur är sluppit. Det är en uschlig kombination.

  I dag kom jag på att om jag har på mig ett par pyjamasbyxor i bomullstrikå under velourbyxorna så fryser jag inte lika mycket inne! Lager å lager! På överkroppen har jag tre lager just nu, fyra om jag senare hänger på mig ponchon också. Dags att gå och blåsa lite på brasan!

  Kram

  • Hej Emma!
   Ja dom ändrar och har sig, tog flera år innan jag insåg att jag hade fler än ett i almanackan 😄
   Ni har väl haft ”lindrigare” än på Costa Blanca men förstår att det är kallt. Jag har laddat med långkalsonger i bomull som vanligt 😄 Det är bara att gilla läget. Här hemma har det varit vårväder.
   Vamos a ver, kram P 💗💗

 6. Här kommer ett försenat grattis på Agnesdagen fån oss. Missade tyvärr att gratta igår.
  Ja, rejäl blåst, mycket regn och åska har det varit. Men tursamt nog har vi bra värme som vi kan köra. Alla har ju inte det. Vi var ute igår och promenerade längs havet och så förödelsen. Illa! Regnet upphörde vid lunchtid och senare visad sig solen lite mellan de tunga molnen.Idag ser det mer lovande ut. Bra så!
  Stor kram! Vi ses och hörs!

  • Hej Ditte!
   Tack! Ingen stor dag utom att jag alltid tänker på min lilla mormor som satt och sjöng och spelade gitarr och cittra. Långt silvervitt lockigt hår ner till midjan som vi kammade och satte upp i ”rulle” 😀
   Och så hade hon satt filbunke som man väntade ihjäl sig på att få äta 😀
   Ja nu blir det väl bättre väder dock ska det regna på resedagen tror jag.
   Kram till er! P ❤️❤️

 7. Hej o Grattis på Agnesdagen, det hette min första hund 💕jag trodde havet eller vattnet skulle svepa bort oss i förgår men nu är det sig likt Jobb o jobb Se till o kom ner nu 😘

  • Hej Åsa!
   OK , hund, katt, mormor och jag =Agnes 😅
   Ja fina bilder du lade in. Antar att ekipagen är tillbaka nu?
   Jo jag är på väg snart 👍
   Kram P ❤️❤️

 8. Grattis i efterskott på namnsdagen!
  Har sett på TV här i Spanien om vädret lite här och där. Stora översvämningar i nordost.
  Ganska lugnt här i Marbella, ena stunden störtregn och andra tittar solen fram.
  Ta var på dig!

  • Hej Lena!
   ¡Gracias!
   Ja uppåt verkar det lite turbu men i Torre har det lugnat sig. Dock 0,3 mm regn på lördag tror jag 😄
   Tack detsamma! Kram P ❤️❤️

 9. Grattis i efterhand på din namnsdag. Mitt namn står, förståeligt, inte i almanackan, så ibland grattar jag mig själv på Viola dagen och, eller Siv dagen, som är mitt andra namn.
  Ja, usch vilket oväder det har varit i Spanien. Jag har läst om det och även sett på TV. Helt otroligt så fort det kan gå. Men, bra att det har lugnat ner sig.
  Det syns på bilderna som du har fått att det har blåst väldigt mycket.
  Hoppas att du får må bra.
  Varm kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Tack ! Ja alla namn står inte…Hade bara ett förut och nu tre 😀
   Ja det är verkligen turbulent väder numera. Var ju inte länge sen översvämningar i hela byar lite längre norrut i september.
   Tack jag är hyfsad och åker ner! Hoppas du får må bra!
   Kram P ♥♥

 10. Helt otroligt när man ser bilderna efter stormen, man tror ju inte det är sant. Så himla glad att vi kom ner nu och inte två veckor tidigare. Man vill ju ha sol när man ska vara en sån kort tid som vi ska vara.
  Kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja jag har inte sett värre på mina 20 år i Torre…stora stenar på paseon!!
   Ja sol vill man ha! Har njutit av den sen jag kom! Har ju solläge numera 😄👍
   Kram P ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *