Månd 9 dec, sol,20 gr

 

Hällo hällo!
Ja i dag är det sol igen, sol inne och sol ute ♪♫♪♫ Synd att tröttmössan är på.
Nytt ord jag läste i går…hjärndimma en annan…ingen vidare kombo men tror det nog ska vara så numera…åldersmässigt alltså…En doktor sa en gång till ett ex att “man ska ha ont” i den här åldern…OK nu var han bara 60. Jag har bara ett ischiasliknande tillstånd och får nöja mig med det 😀 Och trött. Ja tills jag slutar äta så mycket…som i går tex 😀
Kolla här alltså…julmat lagat av Karlsson! Antagligen påhejad av Leffe 😀 Leffe har blogg och Ama också som ni väl vet antagligen!
Ama och Anders erbjöd mig skjuts…Ja julbordet fanns ju på vischan i La Marquesa i
Rojales kommun 😀 …Godare mat var det länge sen jag åt…jag det var väl sist då hos Karlsson 😀 (Fast jag glömmer förstås inte heller Dittes kokkonst ♥) GRACIAS!!!
Själv sitter jag här nu igen med en truchafilé, potatis, lite ärtor/broccoli. Trist 😀

Först glögg ute! Fick inte med Leffe så bra så han få en egen bild: OK, lite små och suddiga. Dom har en mördarbacke att gå uppför hem 😀 Leffe brukar gå den 😛

Ja jag var hemma vid 21 tror jag. Glad och trött…somnade tidigt! Och så i morse så flödade solen in här och det kändes bra. Hyresvärden kom upp och kollade och sen gick han till ett fik för tidningsläsning. Tapeo är stängt på måndagar. Blir husvill 😛
Vi gick i lördags till Torreoro, rätt sent. där var lite “anners”vänner. Någon jag inte sett förut. Alltid lördagar ses dom där. Dom blev glada när vi kom. En tjej (ca 45-50)berättade för mig om misshandel hon varit med om av ett ex. Hade alltid en särskild mobil med sig som larmar på nåt sätt…Hu säger jag. Hade flyttat hit från Alicante för 6 mån sen. Hoppas det går bra…Vi satt inne för det var lite kallt där på uteplatsen.

Nedan en fin julgran som fanns i min hemort…i Signalfabriken, ett köpcentrum men nu saknas en gran skrevs det. Så vacker!

Stor manifestation i Madrid 8 dec som Greta ledde…enormt med folk…spanjorerna kan det där med manifestationer både gamla och unga.https://www.sydkusten.es/sk/11/a/28028/greta-thunberg-ledde-manifestation-i-madrid/

Jag lade in det på Facebook och fick många tummen upp 👍 (uppåt 50) 4 st var en arg gubbe 😡 Bara män så klart. På Sydkusten skrev en tönt “kommunist unge”…
Särskrivningen var nästan det värsta hahaha 😂.sen lade han ut texten om massor av argument om klimatet…Helt rabiat. Undrar om han skrivit något om det varit en kille som varit klimataktivist??? Förresten så har spanjorer svarat på en enkät läste jag nyss; 93,6% tror att klimatförändringar sker…Ja dom har det ju hetare på somrarna nu och längre tid…översvämningar värre än någonsin. I Madrid och Barcelona kan man ju inte andas tidvis av avgaser.
https://www.spaniaidag.no/2019/12/09/60-prosent-av-spanjolene-vil-forby-diesel-og-bensinbiler/

Apropå nåt annat så tog jag en bild på en juldekoration när vi var till torget. Såg inte vad som hängde över gatan, en bild ja…så upptäckte jag i kameran att man kunde förstora i ett “öga” i den…Se lite lustigt ut men iaf…María antar jag på bilden…
Vet inte hur jag gjorde men i alla fall 🤔

Innan jag slutar måste ni läsa vad Gardell skrev till en viss Jimmie Å…
Oavsett vad ni tycker innan så läs! (Dumma annonser poppar upp) :Skrämmande…
https://www.expressen.se/kultur/jonas-gardell/baste-jimmie-du-far-garna-svara-pa-detta-brev/

Ja nu får jag väl sluta…snart kommer assistenten och anser att jag borde gå och handla…men han sover nog siesta nu…grannen kom hem på sin siesta hörde jag.
Nyttigt är det, det är väl därför spanjorer lever länge?

Vi vann 36E denna lördag…för 2 veckor sen 60!! Inte illa. Lotería Nacional levererar…👍
Nu ska jag köpa till torsd (med Kerstin) och lörd (med Cata), sen är det väl El Gordo den 22:a, julen börjar här med den då barn i en viss skola sjunger ut numren i TV och radio.
Ha en bra vecka! Vet fortf inte om jag ska åka hem…ambivalent är ordet…Vamos a ver, irme o no irme…

Nog så jobbigt det med 😛 😛
Chao P ❤❤
PS. Ang Greta så har Sydkustens chefredaktör lagt in en analys i dag av hatet mot henne. Mest män…kunde skrivit det själv MEN på FB är det många kvinnor också som mår illa av tjejen…undrar om det hänt samma saker om det varit en kille? Och som inte hade kända föräldrar..Jag har alltid beundrat människor som kan mer än jag själv och lär mig av det därför har jag svårt förstå det hela. DS. Länken blir inte blå tyvärr…jag lade in diskussionen i forumet och där finns länken längre ner….
https://www.spanienforum.se/threads/manifestation-i-madrid-ang-klimatet.13982/#post-73433

16 reaktion på “Månd 9 dec, sol,20 gr

  1. Hej P!
    Jag och Pelle sover alltid siesta här i Spanien! Framåt eftermiddagen får vi alltid ”sängkammar blick”! 😊 Igår åt vi på en buffe restaurang som hade risgrynsgröt! Så nu har vi fått lite julmatskänsla, det var lagom!!🎅🏻🤶🏻 Som (nästan) alltid så är är det härligt väder här på södra Teneriffa.☀️ Runt 22* i både luft och hav, helt ok! Jag älskar våra vintrar i Spanien! Många hälsningar och clownkram!🤗💕

    • Hej Camilla!
      Ja men det gör ni alldeles rätt i!
      Risgrynsgröt…har jag glömt bort. Är ju gott!
      Ja vintrarna är normalt betydligt behagligare än på fastlandet.
      Jag vet ju det efter frekvent boende på några av öarna men
      längst 1 år på Gran C…nu kan man jämföra 😀
      Ha det bra och siesta är en bra företeelse om man inte vill handla just då 😀
      Kram P ♥♥

  2. Det var verkligen väldigt trevligt och väldigt gott där hos Leffe och Karlsson! Hon kan det där med att laga mat, Karlsson 🙂

    Nu är solen här på riktigt så man känner igen december igen – ha en härlig dag!

  3. Jättekul att du kunde komma och dagen/kvällen blev precis så lyckad som vi önskade. Karlsson var mest oroad för att maten inte skulle räcka till, men som vanligt, får vi nog äta rester hela denna vecka! 🙂

  4. God eftermiddag!
    Men så roligt att komma till Leffe och Karlsson och bli bjuden på julmat. Såg på Amas blogg hela raddan av mat. Det såg jättegott ut och jag förstår att du blev mätt. Snart dags att börja med julstök här också, men först ska hi äta kräftor med vänner på lördag. Ska göra en Västerbottenpaj och något till kaffet och det blir en saffranskaka innehållande både marsipan och vit choklad. Den ärvlitebibdötaste laget för min del, men bakar den ändå.
    Idag har vår Bamse hälsat på Kenzo och jag fick en hälsning från Keezos husse.
    Snöade igår och i morse var det -7,5 gr. Brr!
    Ha det gott och kram/A-K

    • Hej Ann-Kristin!
      Ja det var lajbans att få åka dit och jag vet ju vad som väntar!
      Svingod mat 😀 Ja jag fick inte till nån bild på mat men Ama är så flitig med kameran!
      Ok, ja då får du också stå vid grytorna!
      Oj fick du en hälsning från Keezos husse! Det vill jag också ha 😀
      Här är sol och fint! skönt…
      Tack detsamma! Kram P ♥♥

  5. Vad trevligt med en tur till Marquesa. Och så mycket gott att äta i den fina miljön.
    Undrar varför människor ska hacka på saker och ting och just nu Greta. Många skulle inte göra detta om de fick stå för det med namn och inte dölja sig bakom en skärm-Var är respekten för andra. Och det helt oavsett. Man får tycka vad man vill men man måste nödvändigtvis inte säga/skriva allt-
    Lite snö här på marken idag och ett par minusgrader . Men väldigt vackert och strålande sol.
    Önskar dig en fin vecka.
    Kram

    • Hej Ditte!
      Ja det var jättekul att komma dit! Visste ju vad som väntade också…Ingrids mat 😀
      Nej folk är som tokiga. Vuxna människor beter sig som svin!
      Man förstår ingenting! Ond värld!
      OK, snö saknas 😀 Fint här med sol! Skönt för inne är det något svalare men har sluppit AC ännu. Ja “bastun” levererar 😀
      Tack detsamma!! Kramar! P ♥♥

  6. “Tröttmössan”, en så´n har jag också.
    Sol ute hos dig och här hos mig är det regn. Igår fint med vit snö, fast jag var inte ute, det var halt, idag regnar det och snön är borta.
    Då är det väl bara att acceptera då, eftersom doktorn har sagt det, för doktorer måsta man ju kunna lita på. Ont, i den här åldern, ja kanske det.
    Det ser fint och jullikt, där med julbordet. Fint att det var gott också, kanske det viktigaste.
    Att misshandla någon annan är så fruktansvärt och dessutom av den man är gift med. Så var det också för min ena syster, tills hon lyckades komma ur det hela.
    Ja, den granen i Signalfabriken var fin. I år har jag inte sett till någon.
    Jag läste, i morse, den artikeln som Gardell hade skrivit. Han har sina poänger.
    Ja, det är nog bäst att vara sig själv, jag håller med.
    Varm kram till dig Preciosa.

    • Hej Wiolettan!
      Ja inget konstigt att vara trött…men irriterande 😀 Om man sovit
      hyfsat alltså 🙂 6-7 timmar…
      Fantastisk sol i dag också men på em kyligt och molnigt.
      Jag har lite svårt att lita på doktorer, kanske för att man fått byta så ofta eller när man äntligen fått tid vill säga…Och läser man på i grupper om Hypotyeros på Facebook så blir dom ofta dåligt behandlade. Läkarkåren verkar oense men måendet borde ju vara viktigast. Svår diagnos fast prover säger ofta klart vad det är.
      I stället blir dom sjukskrivna för utmattning el depression. Sjukt 🙁
      Misshandel är ju oerhört vanligt och har själv råkat ut…och nära mig också…vanligare än man tror. Det är “bara” att gå, inget annat finns att göra.
      Ja Gardell skriver bra, han har fått svar läste jag, men det har jag däremot inte läst…
      Kramar tillbaka! P ♥♥

  7. Hola! Så mysigt att få åka till Leffe och Karlsson! Ingrid är en fantastisk kock och huset och omgivningarna är otroligt vackra! Gulligt av A och A att du fick åka med!

    Det här Greta-hatet är obegripligt. All heder till en tjej som står upp för sina åsikter och värderingar! Blir dock lite orolig när jag ser de senast publicerade bilderna på henne. Hon ser ut att ha gått ned mycket i vikt. Hoppas att hennes föräldrar ser till att hon får tid för återhämtning och att tänka på och göra andra saker – och ha roligt och träffa kompisar.

    Nyss hemkommen från terminsavslutning och planering av ny produktion på teatern! Nu ska jag hoppa i säng! I morgon firas en 60-åring i familjen! 🥰

    Kram ❤️

  8. Hej Susan!
    Ja det är ju trevligt att få komma dit och Ingrid kan ju det där med mat…
    Man vet vad som väntar 😀
    Nej jag förstår inte heller vad som, orsakar sånt rabalder men detta med miljö är
    ju känsligt och hånas redan innan hon dök upp för 1 år sen …och så är hon ju tjej…Inte tänkt på om hon ser mager ut…ja hon måste naturligtvis vila. Tror hon har en limit så hon pausar snart till många (vissa) mäns glädje. Alltså tror 😀

    OK, lite teaterplanering 🙂
    Jo jag har grattat din käre man i dag! Blivit stor pojke nu 😀 Kram P ♥♥

  9. Greta är värd all beundran! Min har hon! Vilken förebild, och vilken otroligt skicklig talare hon är!

    Texten av Gardell var bra!

    Stanna i solen. Du vet att om du tröttnar på ditt hörn av Spanien så har vi gästrum och brasa här 🙂

    I morgon blir det luciafirande på Ikea. Disa vill vara lucia och jag letade i förrådet till klockan 2 på natten efter luciakronan. Och hittade den! Klockan 3 hade jag lyckats städa upp allt och plockat in allt i förrådet igen, utom två lådor som inte längre fick plats… Ja, sånt man gör för sina ungar…

    Här ska du få en vacker lussesång! Funderar nu på om jag skickade den förra året till dig. Hoppas inte det. Annars blir det en bra repris:-)

    https://www.youtube.com/watch?v=nYW9oH6eqyg

    Hoppas du får en trevlig luciadag du också!

    • Hej Annika!
      Ja hon är otrolig! Såg och hörde hennes syster på nåt klipp i går.
      Hon sjunger, 13 år men det som mest var otroligt vilken intelligens och skärpa hon hade på intervjun av Malou! Hon har ju också en diagnos. Fin röst, få se vad det blir av henne.
      Ja Gardell kan konsten att tala tydligt!
      OK, tack, ni har gästrum och brasa 😀 låter bra men långt. Men som jag sagt, hade jag haft pengar så hade jag velat bo i en liten by och sladdrat på torget med gummor och gubbar.
      Kul med Lucia, lade just in på forumet om vilka faser man är i som bor i ett annat land…fas 3 var man väldigt svensk helt plötsligt 🙂 Tur att du hittade Luciakronan!! Men vilket jobb!!
      Fin låt, vet inte om jag fick just den…tack!
      Fick en video av Cata från Lucia i Gränna på morgonen som jag lade in på min FB…så vackert, vilken miljö!! Jag heter nåt annat på FB 🙂
      Tack och detsamma!!
      Kramar till toda la familia! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *