Sönd 5 maj,sol och 21 gr 🌷🌷

Hej!
Denna vecka har innehållit dur och moll. Kom hem sent i går kväll då vi fick ta Marga till sjukhus. Vi var inviterade till La Familia Krafft och det var jättetrevligt och kul att se deras lgh nu efter lite “modifiering”. Tack för titten och kaffe med godis 😀
Jag skulle gå till Teddys lgh sen och kolla för vattnet hade inte gått att stänga och vattnet ville heller inte lämna tvättmaskinen sa Elena som städat. Eftersom Marga var dålig körde Rajje hem Bittis och henne i hennes bil och kom sen till lghen och hjälpte mig med att stänga av (gängorna slut i “ratten”) och en liten socka hade ramlat utanför trumman och satt igen vattenflödet i maskinen. Tack Rajje, du är en klippa 🌷Då ringde Bittis som jag var beredd på och jag tog en taxi dit.
Bittis hade ringt SOS Int i Danmark som man ska göra när man vill till QuironSalud.
Det privata sjukhuset. Sen kom hon inte fram när vi skulle fråga om ambulans…så jag ringde 112. Skulle jag inte gjort men dom skickade en ambulans efter “1000” frågor och “att man inte ringer dom om man vill till Quiron”. Dom skickade iaf ambulans – den “offentliga”. En av ambulanspersonalen var inte trevlig…frågade en massa när jag förklarade att vi ville till Quiron. Tjatade om medicinlista och försäkring och vi fick just då inte fram nånting då Marga var dålig. Han var t o m spydig…ansåg väl att min spanska var dålig. Till slut åkte dom i väg med henne och vi tog taxi efter. Hon satt i en rullstol där på Torre sjukhus och jag sa att hon borde få en brits…”vad ska jag göra åt det” sa tjejen i receptionen. Bittis fick äntligen fram nr till Quirons ambulans…Dom kom jättefort med en jättetrevlig läkare och vi tog taxi efter. Rena drömmen jämfört med innan 👍
Där var dom jättegulliga i receptionen och hon blev inlagd, förmodad lunginflammation.
Vi hade inte ätit på länge och fiket där var stängt och eftersom vi fick reda på att hon skulle vara kvar så åkte vi till Mundo Pequeño till Ann-Kristin som var där.
Åt en skrei, speciell torsk, supergod och Bittis en räkmacka. Vi andades ut. 😊

Nu önskar vi alla att lilla Marga fort piggar på sig, hon är i goda händer…trist när hon kommit ner efter en tuff vår men vi håller tummarna så är hon ute i solen igen 😘
Vi 4 var dagen innan till Senap och Ketchup i Torre Marina centrum. Hade läst om att det var bra där numera. Och – det var det…Supergod mat och trevlig personal!!
Tre av oss åt spätta med potatismos och Skagenröra och Marga kycklinggryta…Ja det var väldigt trevligt! Och soligt och fint! Tack tjejer för utflykten…💖💖

Ja vad mer…Jag skulle fota Ignacios dubbelgarage och vi gick till glassbaren Jijonenca först för att jag skulle hämta kraft 😀 Strålade samman med Annika och John där och det var kul. Den ligger på San Pascual 204. Det blev inget fotande av garaget för Ignacio fick ett uppdrag…så han gick i väg som volontär i sin förening. Där tog jag ingen bild så jag lägger in när vi var på La Tía Verde 1.5 i stället och åt räkmackor .-D WOW!!

Ja det hände nåt när La familia de Teddy skulle åka hem i torsdags morgon…fakirtid kl 4, upp tidigare förstås. När dom åkte på motorvägen började Joline (8) spy…åksjuk och Jonathan (4) ville inte vara sämre…Så chauffören stannade på motorvägen och så kom polisen och assisterade med blink…bytte kläder antar jag och chauffören var jättegullig sa Marléne. Vet ännu inte vem det var. (Nr 58 vet jag nu) Jaja dom kom lyckligt hem till slut…Puuuh!
Lite dramatik alltså. Den där tidiga tiden går bort…fy ingen tid att ta det lugnt på morgonen. Stackars barn…ja alla hade lite kämpigt där på vägen förstås.
********************************************
Ann-Kristin och jag var till Torreoro i torsdags, allt var sig likt. Förtsa ggn på länge.

OK. la cabeza är tomt…så ni slipper politik i dag  😅 Ska vila lite. Är lite mör sen i går men tanten hänger med i alla fall. Nu hoppas jag att kära lilla Marga kryar på sig snabbt, det är det enda som betyder något! 💖💗💖
Kram P 🌷

26 thoughts on “Sönd 5 maj,sol och 21 gr 🌷🌷

 1. Oj det var en turbulent vecka, hoppas den kommande blir lugnare och att din vän kryar på sig
  🌞hälsning från Dolores

  • Hej Mariana!
   “Ja det är livet som pågår” sa min Syrris när det blev lite rörigt 🙂
   Men det verkar gå åt rätt håll så nu kan vi chilla som det heter 😀
   Kram P ♥♥

 2. Tack för alla träffar under veckan. Birgitta kom hem för en stund sedan efter att ha hälsat på Marga. Hon är piggare idag, så det känns skönt😊.
  Kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Tack själv! Bra att du var på Mundo så vi kom på att åka dit och äta, behövdes 🙂 Och att jag äntligen fick äta skrei! Ja jag fick ett sms från Marga på fm och hon sa att hon var piggare, skönt!!
   Kram P ♥♥

 3. Hej P
  Skönt att Marga är bättre. Du har haft en händelserik vecka. Men det är skönt när det ordnar sig till det bättre. Räkmackan var god. Trodde aldrig att jag skulle få i mig den efter glassen. Men ibland får man anstränga sig. Glassen var god den också.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja guld värt!! Det har hänt lite men detta i går kändes oroligt.
   Men hon är i goda händer! Ja räkisen är god där på La Tía Verde.
   Får bli fler innan hemresa 😀 Ja glass ja…vem delade inte en Benidorm i dag…Ignacio och jag…måste vila för vi hade gått till garaget och fotat 😀 Taxi dit och kul var det att taxichauffören var bror till han som körde de små illamående barnen till flygplatsen…
   Hur kunde jag veta det? Jo för bakom honom stod Justo som kör taxi nr 1 som vi började prata med 😀 Vilket sammanträffande!
   Taxi 58 var det som var så vänlig mot familjen!
   Ja efter fotograferandet fattar jag inte hur jag orkade gå hem…var alldeles ledbruten sen i går, in och ut i taxi och ja du vet 😀 Fast det gick jättebra att gå uppför rampen denna gång 😛
   Kram P ♥♥

 4. Vilken vecka! Och så trist med Marga som blev så dålig. Har sedan jag blev dålig lagt in numret till Quirons ambulans. Vill ju helst dit om något händer. Men detta att det finns två sjukhus och att 112 skickar ambulans som tar en till Torreviejas sjukhus. Fint att Marga kom till Quiron så småningom. Och med bra vård hoppas jag hon blir bättre.
  Men det har ju hänt en del trevligheter också. Nog så viktigt.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja lite turbo men barnen kom ju hem sen ordentligt och Marga är piggare. Ja detta med ambulans, hade dom svarat på SOS Int just då så hade det löst sig men det var upptaget och hon var så dålig. Nu blev det en omväg iaf men som slutade väl och där dom var betydligt trevligare på QuironSalud även i receptionen. En ljus tjej var väl istf tolk men kunde nog inte annat än spanska…eller kanske engelska men supergullig.
   Jo det har ju varit trevligt också…och visiten hos Jeanette och Rajje blev lite orolig redan på väg dit men var så kul att se nya lgheten i lite annat skick! Jättefint fixat i pation bl a! Och gott fika!!
   Stor kram tillbaka! P 💖💖

 5. Det verkar hända mycket runt dej hela tiden! 😀 Jag håller tummarna för att Marga kryar på sig snabbt!

  • Hej Leffe!
   Ja iaf halva veckan som gick men nu är det (väl) lungt 😀 Marga sms:e nyss och kände sig pigg… efter 2 påsar antibiotika och hyfsad frukost 👍 Bra !!
   Kram och hälsa la novia 💖💖

 6. Hej Preciosa

  Det var en tufft händelse med din vän. Hoppas hon blir bättre snart och piggnar till. Skönt att få bra vård för henne.
  Vi har också haft ungefär samma bekymmer förra året, då frun min blev dålig. Kom en typ färdtjänstambulans.
  Vilket nummer når man quironsalud ambulans och kan alla åka dit om man har det blå kortet?
  Vi har extra reseförsäkring också.

  Mvh
  Anders

  • Hej Anders!¨
   Tack hon är i goda händer och är piggare enl henne själv när
   hon ringde i går kväll.
   Jo vi visste numret till sjukhuset men inte att man skulle ringa om ambulans därifrån och det var upptaget på SOS Int som tidigare sagt att vi skulle taxi vilket jag/vi ansåg omöjligt.
   Men vi fick ju kontakt till slut och tog henne från Torre sjukhus reception till Quiron när det kom en ambulans snabbt därifrån till slut…
   Quiróns växel har 0034 966921313 och på ambulansen stod det 966925779 som Birgitta fotade av.
   Nej Blå EU-kortet gäller bara på offentliga sjukhuset (som f ö drivs av ett privat företag…) och vårdcentraler dvs Centro de Salud.
   Om man har giltig reseförsäkring i sin hemförsäkring och sen förlängning av den om man är kvar längre än den stipulerar så kan man åka till Quirón i båda fallen men man bör fråga – om man hinner – SOS internacional i Danmark om det godkänns.

   Dom har 0045 70105050. Där sitter personal från alla försäkringsbolag. Hinner man inte så går det bra ändå. Man kanske får lägga ut på Quirón om det blir diskussion på f-bolaget hemma men man brukar få tillbaka det man lagt ut. Så hände min syster och någon till…men med Marga var det inga problem då hon fick klartecken när Bittis ringde dit medan vi väntade på ambulans.
   Jag har ju Folksam med resedel men räcker bara 45 dagar så nu har jag Gouda tills jag åker hem och jag vill absolut till Quirón om det skulle hända nåt…Ja jag har ju gedigen erfarenhet sen förr… 🙂
   Kram P ♥♥

   • Tack tack Preciosa för allt på din blogg. Ni som brukar blogga om livet här är så hjälpsamma och vänliga. Ni delar verkligen med er av allt. Stort tack!!!
    Kram Anders

 7. Hej igen

  Kom på att jag Mailade med Torrebloggen tidigare och kollade av nr till quironsalud
  +34 966 921 313 visst är det deras akutnummer?

  Mvh
  Anders

  • Ja det är Quiróns växelnummer så dit kan man ringa men som jag skrev ovan så stod det (0034) 966925779 på ambulansen.
   Lade in numren i mobilen nu så man inte missar tid en annan gång 🙂
   Kram P ♥♥

 8. Oj! Så vi var där samtidigt alltså? Jag är hemma nu igen. Brukar gå runt i korridorerna och hade kanske stött på henne då, men den här gången blev vistelsen bara en natt och jag hann knappt utanför rummet.
  Visst är dom bra på Quirón! Men min erfarenhet från det allmänna sjukhuset är också jättebra. Har blivit bra bemött och behandlad på båda ställena. Att jag nu “väljer” Quirón är enbart av den anledningen att min sjukförsäkring hänvisar mig dit. Annars hade jag lika gärna (hur “gärna” man nu uppsöker sjukhus…) åkt till det allmänna.

  Hoppas Marga mår bra nu!
  Kram till både henne och dig

  • Hej Ama!
   Ja vi åkte dit i lördags och hon är kvar ännu. Måste bli piggare.
   Jag har ju gedigen erfarenhet av “det allmänna” som dessutom styrs av en privat firma…Både mig själv, Ignacio och Ingrid. Och dit vill jag aldrig mer 😀 Rena drömmen att komma in på QuironSalud som det heter. Blev ju lite fel med ambulans från fel håll tyvärr men det löste sig med att en Quironambulans troligen redan var på Torre sjukhus. Annars hade den inte kommit så fort.
   Fick numret sen fast det hade ju första ambulansen kunnat ge oss…
   Nu har jag numren i mina mobiler 😀
   Jo iaf i morse mådde hon bra när hon ringde och hoppas det så får bli men att hon inte åker hem för snabbt utan har tålamod 🙂
   Kram tillbaka! Och krya på dig nu!! P ♥♥

 9. Hola! Oj vad det händer saker! Jag är ju av den sorten som tycker att det är kul att ha mycket att göra – men såklart är det ju inte kul när det händer tråkiga saker. 🙁 Har förstått av ”andra” att Marga är ok efter omständigheterna. 😌

  Har tokmycket att göra på jobbet – men roliga saker – så det blir inte mycket tid över att kommentera på bloggar just nu. 😀

  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Ja lite oroligt men bra saker också.
   Ja Marga verkar krya på sig så snart är hon ute i solen igen!
   Nej i bland finns inte tid, jag har mer det där att inte kommentera så mycket då jag inte har så många GB om jag inte ska ruinera mig 😀 Får bli ändring till nästa gång 🙂
   Kul på jobbet är ju en fördel 😀
   Kram P ♥♥

 10. En omväxlande vecka.
  Jobbigt att behöva tas in på sjukhus, men SOS i Köpenhamn brukar fungera väldigt bra.
  Hoppas hon är på tillfrisknande.
  Om man någon gång önskar att bli väl bemött är det när man inte mår bra.

  • Hej Lena!
   Ja iaf sista delen av den 😀
   Finns inget värre än att behöva in på sjukhus. Skräckfyllt iaf för mig. Men har hänt ett antal ggr både här och hemma 🙁
   Ja SOS Int är väldigt bra, det vet jag när Syrris gick bort…allt fungerade smidigt…iofs fick jag en dansk tjej så jag fattade 0 men hon talade spanska också så det gick bra. Dom bokade om min biljett (skulle åkt hem dagen efter) och bokade till min systerson och fru, ja och dom pratade med alla nödvändiga instanser.
   Ja Marga verkar må bra, har röntgats ordentligt och ska få svar på prover i morgon.
   Ja som du säger, man behöver empati när man är sjuk och det är/var det offentliga sjukhusets personal inte drillade i dom ggr jag och Syrris var där. Hierarki rådde också…Jag frågade dom enda som var snälla (killar) och som pratade med mig en natt om deras villkor och löner…blev förvånad och beklämd. Ingen tänkte stanna som sjuksköterskor utan ville därifrån och även vidareutbilda sig.
   Kram P ♥♥

 11. Din vecka har innehållit mycket, dur och moll, som livet.
  Härliga bilder att njuta av bjuder du på också.
  Hoppas att det är bra med dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Så roligt att se ett inlägg från dig – äntligen! Ser på din blogg att du återfått lite styrka! så bra!! Ja det ska bli skönt att få lite vår hemma snart. Hoppas på fint väder!
   Kram P ♥♥

 12. Hej följer din blogg..skriver inte så ofta..men håller med följande talare mycket lärorikt du informerar om.Tack Ulla

  • Hej Ulla!
   Kul att du läser fortfarande 🙂 Hann skriva en ny innan
   jag såg din kommentar och ska skriva en till i dag 🙂
   Kram P Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *