Fred 12 apr, 21 gr sol men NO-vind đŸŒș

ÂĄHola!
Tiden gĂ„r och denna vecka vet jag inte vart den tog vĂ€gen. Ömejzing 😀 Jag har haft besök av en Cala Villajoyosabo…hon Ă€r frĂ„n nĂ„gra km söder om Benidorm…RĂ€tt gissat – Catarina. Muy trevligt! Första dagen har jag tappat minnet pĂ„…pga andra dagen, alltsĂ„ i gĂ„r sĂ„ var det lite Ă€ventyrligt. Birgitta ville ha lite tolk- och stĂ€ngningshjĂ€lp dĂ„ hon skulle pĂ„ just Ă€ventyr…sgolf 😀 Efter som jag har för vana nuförtiden att gĂ„ upp sent sĂ„ fick jag lite fart….mĂ„laren hos henne skulle vara klar vid 11…visade sig att det var spansk tid, dvs han blev klar 1.5 tim senare…Jaja, Cata skjutsade mig dit, hade sen ett kort Ă€rende och kom tillbaka…och vi drog i vĂ€g pĂ„ fika…El pintor som f ö ocksĂ„ mĂ„lar tavlor (Paco) och var en  otroligt trevlig och stilig man ringde och sa att han var klar och vi Ă„kte dit och stĂ€ngde. NĂ€r vi skulle Ă„ka sĂ„ gick det inget bra att styra bilen – punktering…vi som skulle göra sĂ„ mycket sen 🙂 Mapfre, försĂ€kringsbolaget skickade en liten grua efter 45 min med tillhörande chaufför. Tur att jag visste var vi var, gatuskyltar Ă€r en bristvara.

OcksĂ„ han mycket trevlig och stilig…FrĂ„n Argentina…Ja jag frĂ„gade förstĂ„s…Han sa att reservdĂ€cket var finfint och Cata kunde Ă„ka hem sĂ€kert dom mĂ„nga milen sĂ€kert. Hittade en pytteliten metallspik i det punkterade dĂ€cket som knappt syntes…kan lagas sa han! ÂĄEstupendo! Sen var vi lite möra…ja jag dĂ„…hett i solen dĂ€r. Vi Ă„kte till Scandigo och tittade lite…ja Bregott och vispgrĂ€dde köpte jag…Dricker kaffe hemma i bland fast det kan man inte tro…och dĂ„ mĂ„ste jag ha svensk grĂ€dde 😀 VĂ€gde mig i morse…det var ett misstag…ÂĄVaya, vaya!

En ny restaurang ska öppnas i dag av en svensk sĂ„g jag nyss…pĂ„ gĂ„gatan mellan City och Vita Kyrkan bredvid restaurang El Coliseo.(dĂ€r gillade Jörgen grillad tonfisk kommer jag i hĂ„g) Adressen Ă€r C/ Torrevejenses Ausentes 11.
Hoppas det gĂ„r bra…La AtmosfĂ€ra ska den heta…vet inte om jag tycker namnet Ă€r sĂ„ optimalt dĂ„ dom ska inrikta sig pĂ„ spanska gĂ€ster som det stĂ„r…AtmĂłsfera vore vĂ€l bĂ€ttre? Vad har jag med det att göra? Nada 😀 Bild frĂ„n Spaniaavisen:

Kom hem nyss efter att ha fikat med Lottas Lotta…dvs Anitas Lottas Lotta 😀 Har gulligt radhus i La Siesta. Tack för sĂ€llskapet…SĂ€ger inte var vi fikade nĂ„nstans…blir lite tjatigt att sĂ€ga la P hela tiden 😀 ApropĂ„ restaurang sĂ„ ska ju Tia Verde lĂ€gga ned 🙁 Va??
Blir vĂ€l nĂ„gon ny…(hette Katastrof förut och innan dess)?…Men samma meny kanske det inte blir. Trist men sĂ„ Ă€r det hĂ€r, det byts Ă€gare hela tiden…đŸ˜©
Men pĂ„sken dvs Semana Santa Ă€r trogen…Ja om det inte ösregnar för dĂ„ stĂ€lls processioner in. Men ska bli varmt nĂ€sta vecka. Som vanligt varnar dom pĂ„ TV för trafiken dĂ„ 4 miljoner ska ut pĂ„ vĂ€garna sas det…Nedan min finaste pĂ„skbild…engelsk/irlĂ€ndsk “trono”. Hoppas dom orkar fortsĂ€tta…

HĂ€r Ă€r en spansk information om tider och fĂ€rdvĂ€gar…hittar ingen svensk Ă€n…Första börjar nu pĂ„ söndag och dĂ„ Ă€r det Domingo de ramos, dvs Palmsöndagen…det Ă€r dĂ„ dom gĂ„r med speciella gula specialformade palmblad frĂ„n Elche. Ni ser iaf kartor pĂ„ fĂ€rdvĂ€gar och tider i lĂ€nken…allra bĂ€st Ă€r lĂ„ngfredagen tycker jag…sorglig men vacker…
http://torrevieja.com/semana-santa-torrevieja-2019/
***************************************************************
I dag har jag mina “smĂ„” barnbarn att fira…dom fyller 13 Ă„r! Ida och Robin…💏💖💖
Jag skickade ett grattis pĂ„ sms i morse men dom fĂ„r vĂ€l inte ha mobil i plugget…eller Ă€r sms för gammalmodigt 🙂 Jaja jag fĂ„r svar. TonĂ„ringar!! Jag fĂ„r inte lĂ€gga in bilder har min dotter sagt en gĂ„ng i tiden sĂ„ dĂ„ gör jag inte det utom pĂ„ lilla Ida som hĂ€r var 2 Ă„r 😀 Den har varit med förr…i en tĂ€vlig hos Ama.

Hyllar ocksÄ Britta alias Rocío! Hon fyller ocksÄ Är i dag och Àr i Warszawa!! Kallt skrev hon! ¥Feliz Cumpleaños de España Chica! Jo hon pratar spanska hon!

Ja vad mer…Cata och jag tog en svĂ€ng till en Chino i IKEAS fĂ€rger…Hittade en tröja för 9.90E, har ingen med lĂ„ng Ă€rm och det Ă€r kallt fortfarande. Nordostvindar men nĂ€sta vecka sĂ„…dom hade nĂ„gra duttpinnar (A-K 🙂 ) men bara smĂ„ som man kan fĂ€sta pĂ„ mobilen…Hur kan alla dessa affĂ€rer gĂ„? Denna ligger vid Alfredo Nobel-gatan.

SĂ„g att det fanns en Consum inne pĂ„ gĂ„gatan CanĂłnigo Torres i centrum…kanske dĂ€r Carrefour hade en mindre affĂ€r förut…Och sĂ„ har dom ju en stor vid Europaparken ocksĂ„ nu…hur kan dom gĂ„??? VĂ€derkvarnspalmer nedan…

Nedan C/ Caballero de Rodas, Syrris favoritgata…

OK, nu har jag Ă€ntligen rĂ€knat ut nĂ€r jag ska Ă„ka hem…man fĂ„r rĂ€kna och rĂ€kna för att se om det gĂ„r…sist skrev jag om dom hutlösa enkelresorna hem…ja om jag ville ha assistans av nĂ„n som hĂ„ller reda pĂ„ mig utan flygplatspersonal alltsĂ„ 😋 Men det gick inte. Hittade en billig resa i mitten pĂ„ maj. Sen blev det dyrare igen…OK, en halv hyra till och en halv försĂ€kring men jag fĂ„r ju nĂ„nting för el dinero Ă€n att bara kasta ut allt pĂ„ en resa. 1100:- med vĂ€ska och sittplats och priority…kommit pĂ„ att det Ă€r bra med prio för dĂ„ slipper jag stĂ„ sĂ„ lĂ€nge och nĂ„n slĂ€nger upp min krycka fort utan att slĂ„ ner nĂ„gon 👍 Fajn!!
SĂ„ hinner jag trĂ€ffa Matilde P-borna ocksĂ„, tyvĂ€rr missar jag Locos-borna Peter och Janette 🙁 Hittade en fin bild pĂ„ dom,Susan och Jörgen samt Ignacio 2014-04-23 💗

Hem till lilla sovalkoven…ja sĂ„ hĂ€r sockersöt Ă€r den inte nu men fortfarande inte grĂ„/svart/vit/beige som ju Ă€r sÄ modernt 😀 Men jag Ă€r ju lite anners…född sĂ„n.
Huvudsaken man sover…IKEA möblerade ju folkhemmet nĂ€r jag bodde hemma 😅

Valkampanjerna blir vĂ€rre och vĂ€rre hĂ€r…snart Ă€r det över…dom brukar ha en veckas “eftertanke” och tystnad före val hĂ€r…Kan behövas att fundera över hur man har uttryckt sig đŸ˜” Fast minnet Ă€r kanske kort…OBS! 1 dag Ă€r eftertanken!! Cata rĂ€ttade mig 😀 Tyst sĂ„  lĂ€nge som jag skrev kan man alltsĂ„ inte glĂ€dja sig Ă„t. Korkat att tro det 😂
Tittade pĂ„ spanska finalen av Idol i gĂ„r kvĂ€ll…visste inte att det pĂ„gĂ„tt. Började 22.40…ska inte folk sova? Iaf var det sĂ„ rörigt sĂ„ jag fattade knappt vem som vann…En som hade fantastisk röst sjöng sĂ„ falskt sĂ„ jag stĂ€ngde av…Tror jag vet vem som vann efter nyheterna i morse men hur bra han var, vet ej.
Förra Ă„ret var det storstjĂ€rnor alla 5…Och sĂ„ var det final i nĂ„t som liknar Big brother…
Man sitter helst med en skĂ€mskudde…men tydligen har Isabel Pantojas son varit med och Ă€r finalist…man hĂ€pnar efter vad man lĂ€st om honom…ja man ska inte tro allt man lĂ€ser. Hans mor Ă€r ju sĂ„ngerska som jag gillar…
AsĂ­ Fue, kan det bli vackrare? Sjung med, textad…
https://www.youtube.com/watch?v=fb2Ryi6boVk

ÂĄBuenas tardes! P

14 reaktion pĂ„ “Fred 12 apr, 21 gr sol men NO-vind đŸŒș

  1. Oj! Mycket info hĂ€r sĂ„ jag har nĂ€stan glömt hur det började 😉
    Kul med sĂ„nt finbesök! Fast trist med punkteringen…

    VA?? Ska TĂ­a Verde lĂ€gga ned? SĂ„Ă„Ă„ onödigt. Var ska jag nu hitta “min” goda haloumi och rĂ€kmackorna var ju helt fantastiska. Alltid mycket folk ocksĂ„. Fy sĂ„ trist…

    Grattis till alla fyllĂ„rsbarn ocksĂ„ – gamla som… lite Ă€ldre 😀

    Ha en fin dag i solen!
    Kram
    PS: “PĂ„ vĂ€g”- bilden Ă€r sĂ„ himla fin! 🙂

    • Hej Ama!
      Ja det blev lite lĂ„ngt 😀
      Punktering Ă€r ju för trist men service pĂ„ hög nivĂ„ fick vi 👍
      Ja det Ă€r ju himla synd att Tia V lĂ€gger ner. Och jag som bara fikat en gĂ„ng förut …
      Undrar om man hinner fÄ nÄn haloumi.
      Ja kul med födelsedagar, fick tack av alla 3 😄 Robin bad om ursĂ€kt för sitt sena svar😀 Dom fĂ„r numera upplevelser och varit pĂ„ fiskspa och skrattade högt och pĂ„ det drink i kokosnöt samt sĂ„ mycket lördagsgodis dom orkade Ă€ta som ingick!!! tur att dom inte Ă€r godisungar direkt..,min present blir som förra Ă„ret, tĂ€vla med Gladiatorerna i Tantolunden. Uppskattat!

      Tack ja bilden Ă€r lite gullig 😋
      Tack detsamma! P 💖💖

  2. Hola! Ja, El coliseo var en favorit – men de sista gĂ„ngerna har maten inte varit lika bra sĂ„ nu var det ett tag sedan vi kĂ€kade dĂ€r. Vi missar ocksĂ„ P och J. 😱

    IgĂ„r ringde alarmet kl 02.45…huuuu… Resan gick bra och piloten (eller om det var styrmannen) stod i dörren till cockpit och sa hej dĂ„ nĂ€r vi klev av. SĂ„g ut att inte vara mĂ„nga Ă„r Ă€ldre Ă€n sonen. ”Bra kört!” sa jag. Ӂh tack sĂ„ jĂ€ttemycket” svarade han och rodnade. Gulligt! 😀 Annars hade vi mest ”installationsbestyr” igĂ„r och dagen kĂ€ndes hur lĂ„ng som helst. Idag blir det en ”mĂ„ste-fri” dag pĂ„ la terraza och ikvĂ€ll ska vi ta oss till Nautilus för att Ă€ta middag med kompisgĂ€nget som bor söder om stan. Jörgen Ă€r ute och testar cykeln. 😉

    Vi hörs om en dejt!
    Kram!❀

    • Hej Susan!
      OK vad synd att dom har försĂ€mrats dĂ€r â˜č
      Ja synd men dom Ă„ker pĂ„ sĂ„ konstiga tider 😅 Nej egentligen rĂ€tt, fint vĂ€der och vĂ€rme dĂ„. Massor med blommor ocksĂ„!
      Oj vilken gullig chaufför !! 😄. Ja man ska ge beröm, det gör jag ofta nuförtiden…ett ord kan göra en hel dag för nĂ„gon 👍 Vet man ju sjĂ€lv!
      Ja beta av mĂ„sten nu 😀 Ingen stress!
      Kram P 💖💖

  3. Vissa dagar blir det mycket…Men trevligt det ocksĂ„. Tia Verde har jag inte besökt sĂ„ jag fĂ„r vĂ€l fortsĂ€tta att göra mina rĂ€kmackor hemma. Goda de ocksĂ„. Aha, kul med en ny restaurang hĂ€r bredvid Coliseo. Men som du skriver, namnet….Spanskan har ju inga Ă€- Vore bĂ€ttre att byta till ditt förslag. Och bara det inte blir svensk mat sĂ„ kan jag gĂ€rna titta in dĂ€r. För min del Ă„ker jag inte hit för att slĂ„ runt pĂ„ just den. Ja, jag vill inte ha “svensk mat” i Thailand eller pĂ„ andra stĂ€llen heller.
    Kul med Catta pÄ besök!
    Bra att du hittade en bra biljett prismĂ€ssigt. Och att vĂ€lja “priority” gör vi gĂ€rna. SĂ€rskilt med SAS dĂ„ mat, dryck, bekvĂ€mare sĂ€ten och lite extra ingĂ„r. Men kansk eingĂ„r dte ocksĂ„ pĂ„ Norwegian. MĂ„ste kolla.
    Ha det gott och vi ses och hörs.
    kram!

    • Hej Ditte!
      Det lĂ„ter mer Ă€n det var 🙂 Jag överdriver alltid 😀
      Ja jag tycker det Ă€r synd att Tia V stĂ€nger. Men sĂ„ Ă€r det ofta hĂ€r nere…Kommer i hĂ„g vad vi saknade Taberna de PorrĂłn vid Vita Kyrkan 🙂 LĂ„g bra till nĂ€stan ingen trafik, maten var sĂ„ dĂ€r och servicen usel men platsen 😀 Soligt oftast och lugnt. Pation innanför restaurangen var ett mĂ€sterverk i fĂ€rger och gamla prylar!!
      Ja den nya vill vĂ€l nischa sig pĂ„ nĂ„t sĂ€tt…bra om det blir potatis som jag vill ha för dĂ„ kan ju tom jag gĂ„ dit 😀
      Mat ingĂ„r vĂ€l inte pĂ„ Norsken vĂ€l…Kanske vid flexbiljett?
      Tack detsamma! Kram P ♄♄

  4. God kvÀll P!
    Kul att du haft besök av Cata, men otur att hon fick punktering nÀr Ni Äkte frÄn MP.
    Skönt att det finns hjĂ€lp att tillgĂ„ och dessutom snygg😂.
    JĂ€ttekul att du Ă€r kvar nĂ€r vi pĂ„ MP kommer sĂ„ att vi alla hinner med en trĂ€ff. Det ser jag fram emot. HĂ„ller pĂ„ nu med att fixa en lĂ€nk pĂ„ Lillemors hus till S o J. Är inte speciellt teknisk pĂ„ detta att kopiera lĂ€nkar.
    Ha det gott och kram/A-K

    • Hej Ann-Kristin!
      Ja det var trevligt med sĂ€llskap i tvĂ„ dygn! Ja punktering…sĂ„nt hĂ€nder. Dina granngummor under fick ju det sist nĂ€r vi skulle fika…DĂ€r fick man sitta och sukta lĂ€nge innan kaffe 🙂
      Ja jag hoppas att vi ses, blir kul!
      LĂ€nka kan jag, expert…Ă€sch du har vĂ€l lĂ€nkat sjĂ€lv förut 🙂
      Jag kan inte lĂ€nka pĂ„ mobilen sĂ„ jag skriver hela adressen 😀
      Tack detsamma! P ♄♄

  5. Hej P
    Har varit pĂ„ Tia Verde och testat “Amas” haloumirĂ€tt, verkligen god. Det Ă€r bra med tips ibland.
    Kram

  6. Vilken nedrans otur med punkteringen! 😞 Tur att det löste sig! Tur ocksĂ„ att los caballeros (blev det rĂ€tt ?) Ă€r sĂ„ snygga! Det lindrar lite. VĂ€ldigt bra med prio nĂ€r du bokar. Klokt av dig. 👍 Fina bilder du har lagt in. Stor besvikelse att Tia Verde ska upphöra. FĂ„ se om jag hinner göra ett besök dĂ€r. Nos vemos! 💛

    • Hej Marga!
      Ja inte kul alls, ja du vet ju en gĂ„ng nĂ€r vi skulle ses 😀
      Ja los caballeros Ă€r tjusiga…caballos Ă€r hĂ€star 😀 ApropĂ„ hĂ€star sĂ„ fick mina barnbarn ocksĂ„ det i present – rida. Fick en video i gĂ„r pĂ„ det 🙂 Och fiskspa (firrarna nafsar pĂ„ fötterna, skrattade mycket) samt GladiatortĂ€vling i Tanto i sommar.
      Tack vissa bilder Ă€r fina spec den med “el trono”. PĂ„ lĂ„ngfredag gĂ„r 18 tronos! Risk för regn 🙁 dĂ„ blir det inget.
      Ja sÄ trist att dom lÀgger ner! FÄ se om ni hinner!
      Kram P ♄♄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *