Fred 12 apr, 21 gr sol men NO-vind 🌺

¡Hola!
Tiden går och denna vecka vet jag inte vart den tog vägen. Ömejzing 😀 Jag har haft besök av en Cala Villajoyosabo…hon är från några km söder om Benidorm…Rätt gissat – Catarina. Muy trevligt! Första dagen har jag tappat minnet på…pga andra dagen, alltså i går så var det lite äventyrligt. Birgitta ville ha lite tolk- och stängningshjälp då hon skulle på just äventyr…sgolf 😀 Efter som jag har för vana nuförtiden att gå upp sent så fick jag lite fart….målaren hos henne skulle vara klar vid 11…visade sig att det var spansk tid, dvs han blev klar 1.5 tim senare…Jaja, Cata skjutsade mig dit, hade sen ett kort ärende och kom tillbaka…och vi drog i väg på fika…El pintor som f ö också målar tavlor (Paco) och var en  otroligt trevlig och stilig man ringde och sa att han var klar och vi åkte dit och stängde. När vi skulle åka så gick det inget bra att styra bilen – punktering…vi som skulle göra så mycket sen 🙂 Mapfre, försäkringsbolaget skickade en liten grua efter 45 min med tillhörande chaufför. Tur att jag visste var vi var, gatuskyltar är en bristvara.

Också han mycket trevlig och stilig…Från Argentina…Ja jag frågade förstås…Han sa att reservdäcket var finfint och Cata kunde åka hem säkert dom många milen säkert. Hittade en pytteliten metallspik i det punkterade däcket som knappt syntes…kan lagas sa han! ¡Estupendo! Sen var vi lite möra…ja jag då…hett i solen där. Vi åkte till Scandigo och tittade lite…ja Bregott och vispgrädde köpte jag…Dricker kaffe hemma i bland fast det kan man inte tro…och då måste jag ha svensk grädde 😀 Vägde mig i morse…det var ett misstag…¡Vaya, vaya!

En ny restaurang ska öppnas i dag av en svensk såg jag nyss…på gågatan mellan City och Vita Kyrkan bredvid restaurang El Coliseo.(där gillade Jörgen grillad tonfisk kommer jag i håg) Adressen är C/ Torrevejenses Ausentes 11.
Hoppas det går bra…La Atmosfära ska den heta…vet inte om jag tycker namnet är så optimalt då dom ska inrikta sig på spanska gäster som det står…Atmósfera vore väl bättre? Vad har jag med det att göra? Nada 😀 Bild från Spaniaavisen:

Kom hem nyss efter att ha fikat med Lottas Lotta…dvs Anitas Lottas Lotta 😀 Har gulligt radhus i La Siesta. Tack för sällskapet…Säger inte var vi fikade nånstans…blir lite tjatigt att säga la P hela tiden 😀 Apropå restaurang så ska ju Tia Verde lägga ned 🙁 Va??
Blir väl någon ny…(hette Katastrof förut och innan dess)?…Men samma meny kanske det inte blir. Trist men så är det här, det byts ägare hela tiden…😩
Men påsken dvs Semana Santa är trogen…Ja om det inte ösregnar för då ställs processioner in. Men ska bli varmt nästa vecka. Som vanligt varnar dom på TV för trafiken då 4 miljoner ska ut på vägarna sas det…Nedan min finaste påskbild…engelsk/irländsk “trono”. Hoppas dom orkar fortsätta…

Här är en spansk information om tider och färdvägar…hittar ingen svensk än…Första börjar nu på söndag och då är det Domingo de ramos, dvs Palmsöndagen…det är då dom går med speciella gula specialformade palmblad från Elche. Ni ser iaf kartor på färdvägar och tider i länken…allra bäst är långfredagen tycker jag…sorglig men vacker…
http://torrevieja.com/semana-santa-torrevieja-2019/
***************************************************************
I dag har jag mina “små” barnbarn att fira…dom fyller 13 år! Ida och Robin…💏💖💖
Jag skickade ett grattis på sms i morse men dom får väl inte ha mobil i plugget…eller är sms för gammalmodigt 🙂 Jaja jag får svar. Tonåringar!! Jag får inte lägga in bilder har min dotter sagt en gång i tiden så då gör jag inte det utom på lilla Ida som här var 2 år 😀 Den har varit med förr…i en tävlig hos Ama.

Hyllar också Britta alias Rocío! Hon fyller också år i dag och är i Warszawa!! Kallt skrev hon! ¡Feliz Cumpleaños de España Chica! Jo hon pratar spanska hon!

Ja vad mer…Cata och jag tog en sväng till en Chino i IKEAS färger…Hittade en tröja för 9.90E, har ingen med lång ärm och det är kallt fortfarande. Nordostvindar men nästa vecka så…dom hade några duttpinnar (A-K 🙂 ) men bara små som man kan fästa på mobilen…Hur kan alla dessa affärer gå? Denna ligger vid Alfredo Nobel-gatan.

Såg att det fanns en Consum inne på gågatan Canónigo Torres i centrum…kanske där Carrefour hade en mindre affär förut…Och så har dom ju en stor vid Europaparken också nu…hur kan dom gå??? Väderkvarnspalmer nedan…

Nedan C/ Caballero de Rodas, Syrris favoritgata…

OK, nu har jag äntligen räknat ut när jag ska åka hem…man får räkna och räkna för att se om det går…sist skrev jag om dom hutlösa enkelresorna hem…ja om jag ville ha assistans av nån som håller reda på mig utan flygplatspersonal alltså 😋 Men det gick inte. Hittade en billig resa i mitten på maj. Sen blev det dyrare igen…OK, en halv hyra till och en halv försäkring men jag får ju nånting för el dinero än att bara kasta ut allt på en resa. 1100:- med väska och sittplats och priority…kommit på att det är bra med prio för då slipper jag stå så länge och nån slänger upp min krycka fort utan att slå ner någon 👍 Fajn!!
Så hinner jag träffa Matilde P-borna också, tyvärr missar jag Locos-borna Peter och Janette 🙁 Hittade en fin bild på dom,Susan och Jörgen samt Ignacio 2014-04-23 💗

Hem till lilla sovalkoven…ja så här sockersöt är den inte nu men fortfarande inte grå/svart/vit/beige som ju är så modernt 😀 Men jag är ju lite anners…född sån.
Huvudsaken man sover…IKEA möblerade ju folkhemmet när jag bodde hemma 😅

Valkampanjerna blir värre och värre här…snart är det över…dom brukar ha en veckas “eftertanke” och tystnad före val här…Kan behövas att fundera över hur man har uttryckt sig 😵 Fast minnet är kanske kort…OBS! 1 dag är eftertanken!! Cata rättade mig 😀 Tyst så  länge som jag skrev kan man alltså inte glädja sig åt. Korkat att tro det 😂
Tittade på spanska finalen av Idol i går kväll…visste inte att det pågått. Började 22.40…ska inte folk sova? Iaf var det så rörigt så jag fattade knappt vem som vann…En som hade fantastisk röst sjöng så falskt så jag stängde av…Tror jag vet vem som vann efter nyheterna i morse men hur bra han var, vet ej.
Förra året var det storstjärnor alla 5…Och så var det final i nåt som liknar Big brother…
Man sitter helst med en skämskudde…men tydligen har Isabel Pantojas son varit med och är finalist…man häpnar efter vad man läst om honom…ja man ska inte tro allt man läser. Hans mor är ju sångerska som jag gillar…
Así Fue, kan det bli vackrare? Sjung med, textad…
https://www.youtube.com/watch?v=fb2Ryi6boVk

¡Buenas tardes! P

14 reaktion på “Fred 12 apr, 21 gr sol men NO-vind 🌺

 1. Oj! Mycket info här så jag har nästan glömt hur det började 😉
  Kul med sånt finbesök! Fast trist med punkteringen…

  VA?? Ska Tía Verde lägga ned? Sååå onödigt. Var ska jag nu hitta “min” goda haloumi och räkmackorna var ju helt fantastiska. Alltid mycket folk också. Fy så trist…

  Grattis till alla fyllårsbarn också – gamla som… lite äldre 😀

  Ha en fin dag i solen!
  Kram
  PS: “På väg”- bilden är så himla fin! 🙂

  • Hej Ama!
   Ja det blev lite långt 😀
   Punktering är ju för trist men service på hög nivå fick vi 👍
   Ja det är ju himla synd att Tia V lägger ner. Och jag som bara fikat en gång förut …
   Undrar om man hinner få nån haloumi.
   Ja kul med födelsedagar, fick tack av alla 3 😄 Robin bad om ursäkt för sitt sena svar😀 Dom får numera upplevelser och varit på fiskspa och skrattade högt och på det drink i kokosnöt samt så mycket lördagsgodis dom orkade äta som ingick!!! tur att dom inte är godisungar direkt..,min present blir som förra året, tävla med Gladiatorerna i Tantolunden. Uppskattat!

   Tack ja bilden är lite gullig 😋
   Tack detsamma! P 💖💖

 2. Hola! Ja, El coliseo var en favorit – men de sista gångerna har maten inte varit lika bra så nu var det ett tag sedan vi käkade där. Vi missar också P och J. 😢

  Igår ringde alarmet kl 02.45…huuuu… Resan gick bra och piloten (eller om det var styrmannen) stod i dörren till cockpit och sa hej då när vi klev av. Såg ut att inte vara många år äldre än sonen. ”Bra kört!” sa jag. ”Åh tack så jättemycket” svarade han och rodnade. Gulligt! 😀 Annars hade vi mest ”installationsbestyr” igår och dagen kändes hur lång som helst. Idag blir det en ”måste-fri” dag på la terraza och ikväll ska vi ta oss till Nautilus för att äta middag med kompisgänget som bor söder om stan. Jörgen är ute och testar cykeln. 😉

  Vi hörs om en dejt!
  Kram!❤️

  • Hej Susan!
   OK vad synd att dom har försämrats där ☹️
   Ja synd men dom åker på så konstiga tider 😅 Nej egentligen rätt, fint väder och värme då. Massor med blommor också!
   Oj vilken gullig chaufför !! 😄. Ja man ska ge beröm, det gör jag ofta nuförtiden…ett ord kan göra en hel dag för någon 👍 Vet man ju själv!
   Ja beta av måsten nu 😀 Ingen stress!
   Kram P 💖💖

 3. Vissa dagar blir det mycket…Men trevligt det också. Tia Verde har jag inte besökt så jag får väl fortsätta att göra mina räkmackor hemma. Goda de också. Aha, kul med en ny restaurang här bredvid Coliseo. Men som du skriver, namnet….Spanskan har ju inga ä- Vore bättre att byta till ditt förslag. Och bara det inte blir svensk mat så kan jag gärna titta in där. För min del åker jag inte hit för att slå runt på just den. Ja, jag vill inte ha “svensk mat” i Thailand eller på andra ställen heller.
  Kul med Catta på besök!
  Bra att du hittade en bra biljett prismässigt. Och att välja “priority” gör vi gärna. Särskilt med SAS då mat, dryck, bekvämare säten och lite extra ingår. Men kansk eingår dte också på Norwegian. Måste kolla.
  Ha det gott och vi ses och hörs.
  kram!

  • Hej Ditte!
   Det låter mer än det var 🙂 Jag överdriver alltid 😀
   Ja jag tycker det är synd att Tia V stänger. Men så är det ofta här nere…Kommer i håg vad vi saknade Taberna de Porrón vid Vita Kyrkan 🙂 Låg bra till nästan ingen trafik, maten var så där och servicen usel men platsen 😀 Soligt oftast och lugnt. Pation innanför restaurangen var ett mästerverk i färger och gamla prylar!!
   Ja den nya vill väl nischa sig på nåt sätt…bra om det blir potatis som jag vill ha för då kan ju tom jag gå dit 😀
   Mat ingår väl inte på Norsken väl…Kanske vid flexbiljett?
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. God kväll P!
  Kul att du haft besök av Cata, men otur att hon fick punktering när Ni åkte från MP.
  Skönt att det finns hjälp att tillgå och dessutom snygg😂.
  Jättekul att du är kvar när vi på MP kommer så att vi alla hinner med en träff. Det ser jag fram emot. Håller på nu med att fixa en länk på Lillemors hus till S o J. Är inte speciellt teknisk på detta att kopiera länkar.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja det var trevligt med sällskap i två dygn! Ja punktering…sånt händer. Dina granngummor under fick ju det sist när vi skulle fika…Där fick man sitta och sukta länge innan kaffe 🙂
   Ja jag hoppas att vi ses, blir kul!
   Länka kan jag, expert…äsch du har väl länkat själv förut 🙂
   Jag kan inte länka på mobilen så jag skriver hela adressen 😀
   Tack detsamma! P ♥♥

 5. Hej P
  Har varit på Tia Verde och testat “Amas” haloumirätt, verkligen god. Det är bra med tips ibland.
  Kram

 6. Vilken nedrans otur med punkteringen! 😞 Tur att det löste sig! Tur också att los caballeros (blev det rätt ?) är så snygga! Det lindrar lite. Väldigt bra med prio när du bokar. Klokt av dig. 👍 Fina bilder du har lagt in. Stor besvikelse att Tia Verde ska upphöra. Få se om jag hinner göra ett besök där. Nos vemos! 💛

  • Hej Marga!
   Ja inte kul alls, ja du vet ju en gång när vi skulle ses 😀
   Ja los caballeros är tjusiga…caballos är hästar 😀 Apropå hästar så fick mina barnbarn också det i present – rida. Fick en video i går på det 🙂 Och fiskspa (firrarna nafsar på fötterna, skrattade mycket) samt Gladiatortävling i Tanto i sommar.
   Tack vissa bilder är fina spec den med “el trono”. På långfredag går 18 tronos! Risk för regn 🙁 då blir det inget.
   Ja så trist att dom lägger ner! Få se om ni hinner!
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *