Tors 20 dec,mulet/sol 18 gr 💘💘💘

Hej!
Snart jul och folk har fullt upp. Har jag nog aldrig haft. Så inte nu heller.
Åker (väl) hem i lugn och ro. Ambivalent som vanligt.

Här i Spanien är det inte lugn och ro…händer så otroligt mycket. Det värsta som kan hända präglar nu folket i hela landet. Ett brutalt mord på en ung lärarinna, Laura. Hon hade fått ett fast jobb på ett gymnasium och flyttat till byn El Campillo i provinsen Huelva. Tyvärr flyttade hon till fel plats och på fel tid då en nyligen utsläppt dåre bodde granne med henne. Hon hann bo 2 veckor så försvann hon.
Alla letade i dagar och så fann dom henne i ett skogsområde ihjälslagen och våldtagen.
Han hade nyligen släppts ut från fängelse efter våldsamt rån och innan hade han fått 17 år för att ha slagit ihjäl en 82-årig kvinna som han blev arg på. Kan väl inte suttit så länge då…Monster!!!
Laura hade redan klagat till sin pojkvän att grannen mittemot tittade otäckt på henne…
Folk är nu galna, dom vill hämnas och lyncha honom, hoppar upp på polisbilar och försöker komma åt el asesino. Mördaren. Demonstrationer där kvinnor ligger på torg som döda…Ja det är bara för hemskt.
Mördaren har en tvillingbror som sitter i fängelse också. I parlamentet vill dom nu ha en lag där såna typer aldrig får komma ut. Sent kan man tycka då detta har hänt så många ggr. Hur grymt kan det bli…Hjälper inte med demonstrationer som pågår här ofta om kvinnovåld det är ett som är säkert. Och ingenstans…

OK, det händer det händer lite hos mig här utanför också. Jag har ju skrivit om denna trottoar som gör att när bilar svänger in från C/Apolo till San P så studsar dom och flyger lite. Satt lugnt och hörde en smäll (igen) där plåt vecklas i hop och upprörda röster. Det var ju matutdelningstid så det stod säkert 50 personer på båda trottoarerna.
En buss verkar ha tvärnitat och stod sen med motorn på i 2 timmar. En tant hämtades ut där och ambulans kom. Polisbilar och poliser kom så småningom.
Den bil som hoppat runt är den lilla orangea och den hamnade mot färdriktningen. Den svarta efter denna eminenta utbyggda trottoar fick en smäll också. Nästa gång kan matkön mejas ner om bilarna flyger något längre 🙁 Läskigt att bo här…går ju ofta där.

Så här hög är trottoarkantens utbyggnad och det står normalt alltid hjälporg bilar utanför på andra sidan gatan vid sista porten på gula huset.

OK, mer elände…tandläkare…Nej det var bara roligt att besöka Bengt och Annica 🙂
Nästan 😀 Har en oxel som borde dras ut men värker nu inte så jag väntar men fick lova att göra det nästa gång 😀 “Blir infektion för den vill inte vara kvar i din kropp” sa Bengt 🙂 OK, förstår den…tanden alltså 😀 Vill knappt vara kvar själv i den…Tack för den här gången pareja! 💕

Annika och jag var till Torreoro en dag, hoppades se Ignacio bl a (men han är på sjukhus igen, sååå ledsamt) men trevligt att sitta där. Annika åt “magra” och tortilla och det var gott tyckte hon. Inte ätit magra innan som jag lurade på henne 🙂 Är typ kalops på griskött…Gott!! Olivträden är lika stora som vanligt. “Myrparken” såg ut som vanligt, lite sliten nu. Gick förbi Guardia C och tingsrätten som jag ogillar…

Ja ett besök fick Jesica också…måste krulla till mitt raka hår och det gick bra fast det tar tid. 😀 Men det var trevligt och blev bra. Nu håller det väl ett tag 🙂 ¡Gracias chíca! 💞

För att muntra upp mig så lyckades jag hålla mig vaken till Operación Triunfo som är som Idol hemma. Otroliga 4 sångerskor och kille på slutet. Han vann såg jag nyss. Orkade inte vara vaken…varför är allt så sent? Jobbar och går inte folk i skolan? Vardag var det ju…Började som alltid 22.30…snack i timmar…Sångerskorna var så himla bra så man baxnar, vilken kvalité på röster och killen också, dock tyckte jag inte om hans låt…men han sjöng väl mer som jag missade. Faomous heter han el kallas.
Svårt välja då alla var lika fantastiska!! Vilka talanger 👍

Jag har mejlväxlat lite låtar eftersom min vän Tobbe och jag brukar göra det. Han lyssnade på spansk musik nu och då hittade jag en video under den han skickade.
Milde tid så romantiskt och nostalgiskt sen åren på Gran C…Låten var ofta sista dansen och fick man då flyta fram på golvet med en bra dansare…jo spanjorerna kan dansa nästan alla 😀 Ignacio sjöng denna också för mig 2007…han kan alla ord 💖
Sångaren lever inte längre och var från Mexiko. Men lyssna!!!
https://www.youtube.com/watch?v=0O4CLgXvbjU

Isabel Pantoja sjunger den också och här är det text så ni kan öva spanska…
Vackra ord!!
https://www.youtube.com/watch?v=fb2Ryi6boVk

¡Feliz Navidad a todos! P 💘💘
Måste lägga in en vacker, fin och glad bild. Jeanette och Rajje hälsar…

 

28 thoughts on “Tors 20 dec,mulet/sol 18 gr 💘💘💘

 1. Det finns många platser med elände, både här och där. Hela Gatwick flygplats är stängd p g a en galning som flyger en drönare över flygplatsen. Troligen inte av misstag, troligen för att ställa till det. 1000-tals människor strandsatta i timmar, ja kanske dagar. Men det finns också mycket fint och vackert och många fina och generösa människor.
  Varänduär, God Jul och Feliz Navidad!

 2. Hej Lena!
  Ja det är grymt. Spanien har många invånare så det är ett jämnt flöde av elände.
  Ser bara spansk TV när jag är här. Vissa hemskheter sticker ut som denna kvinna som misshandlades och våldtogs bara för hon flyttat till en by och var glad att fått fast lärarjobb…Ja nu lär han inte komma ut hoppas jag.
  Vert knappt vad som händer hemma…ser lite rubriker i mobilen.
  Tack detsamma! ¡Igualmente! Kram P 💖💖

 3. Det var gott med tortilla och “fläskkalops”. Det såg aptitligt ut så jag tordes prova. Annars är jag inte så förtjust i köttblandningar. Jag vill se vad jag äter.
  Kram

  • Hej Annlka!
   Jo jag har ju ätit detta många år här. Dom flesta barer har ju dom rätterna. Plus ensalada rusa. Och albondigas. Annars äter jag inte kötträtter men “magra” är god.
   Kram P

 4. Det händer så mycket med elände lite varstans nu för tiden, tycker jag. Det verkar som om det finns fler “dårar” ute på vift, sådana som inte bryr sig om andra människor och kan göra nästan vad som helst. Grymt och hemskt.
  Härliga bilder du bjuder på.
  Tänk att det händer så mycket nedanför ditt fönster.
  Hoppas att du får må bra och att resan går finfint.
  Varm kram och trevlig helg.

  • Hej Wiolettan!
   Ja visst är det många monster som är ute…detta monster har huggit ihjäl en 82-årig tant med machete innan ☹️
   Ja det händer mycket hos mig… i dag när vi fikade körde en bil på en MC och vilken smäll! Stopp är bara några bokstäver här samt ingen sikt i gathörnet. Ambulans kom. Och poliser förstås…killen hade ont i huvudet…
   Ja tack det får gå bra…ingen favoritsysselsättning dessa resor.
   Kram P 💖💖

 5. Ja, det gäller verkligen att inte vara på fel plats vid fel tidpunkt. Stackars tjej… Och hennes nära och kära också, såklart. Fattar inte att dessa våldsamma idioter släpps ut så snabbt och lättvindigt! Inte minst i Sverige, där verkar alla få rabatt och det blir bonus ju fler man har skadat som det verkar… Huvva!

  Trist också att Ignacio mår dåligt! Hoppas han kryar på sig.

  Hoppas du får en fin jul var du än bestämmer dig för att tillbringa den 🙂
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja det är bara för hemskt detta…tyvärr händer det ofta…han hade redan huggit en tant med machete…borde alltså inte komma ut…ja det händer överallt men nu har jag bara sett på spansk TV i 2 mån och det är läskigt här måste jag säga…han måste ju ha fått rabatt efter det första grymma mordet…han är väl ca 50 år…
   Fick 17.5 år…borde väl ha haft livstid…och sen våldsamt rån på det…kom ut i oktober.
   Skrev ovan till Wiolettan om en läskig krock i dag igen i mitt kors ☹️ Snart dör nån…Bil-MC. Vi hoppade högt och alla andra också på fiket och gatorna…
   Varför gör dom inget??? Ingen sikt och feldoserade trottoarhörn…
   Tack Ignacio är ute från sjukhuset och är väl något bättre men fick en smäll av en medpatient ☹️☹️ Man går inte säkert nånstans…
   Tack jag tar det lugnt, det blir som det blir…
   Kram P 💖💖

 6. Bedrövligt med allt elände som händer . Och det händer på många ställen. Såg igår ett reportage om bebisar och barn som blivit våldtagna i Kongo av kongolesiska soldater. Så fruktansvärt! Man undrar var mänskligheten är på väg. Att sedan släppa ut brottslingar som mördat, ibland i förtid är inte klokt.
  Ja, hörnan där hos dig är olycksdrabbad och en kan ju undra varför inget görs åt det. Antar att det finns statistik på olyckorna.
  Trist att Ignacio är så dålig men hoppas han kan få bra hjälp på sjukhuset.
  Trist väder här hemma men det kan en inte lägga energi på. Finna mycket annat trevligt att ta till.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja man blir beklämd och det bästa är att inte se på TV…har ju bara spansk och kaos är det med alla demonstrationer och våld i tex Katalonien nu bara för att Presidenten och Kataloniens president pratat med varandra, sån förstöring!!
   Olyckshörn ja…jag och Lotta satt på fiket i dag och pang!!! En MC blev påkörd av en bil. Så otäckt…killen blev inlagd i ambulans, sen vet vi inte men ont i huvudet hade han där han satt på trottoaren…Dom kör som dårar där på Apolo så den som hade stopp från San P såg väl inte honom. Ingen sikt heller…Skylten “Atención peligro” sitter högt…dom får krypa över ö-stället för att se…ja herregud vad dumma dom är i denna kommun.
   Ignacio är ute och var hit i dag. Fick en smäll på sjukhuset av en “timid” medpatient 😥 Han mår bättre, mer medicin…
   Ja det är som det är…eller Así fue som låten ovan…så blev det – eller gick det 😋
   Kram P 💖💖

 7. Hej Preciosa!
  Fin bild på blogghuvudet igen och alla andra bilder!
  Kan folk inte köra bil!? De får väl ta ut svängarna, eller kör de så här överallt, kan man undra.
  När du går där får du titta dig för både en och två gånger åt alla håll.
  Den där “Idol”musiken skulle vara kul att se och höra.
  Mycket bra spansk musik finns att finna på nätet, bara man har tålamod och det har både du och jag!
  Välkommen tillbaka!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack för det
   Nej och inte MC heller…och cykel på trottoarerna. Vet inte men det är ju mycket droger och cannabis blir man slö av…tillåtet men inte om det händer nåt förstås. Som i dag…och i förrgår…ja man får tänka på hur man går i hörnet där…
   Det måste ju gå att se detta program hemma…Operación Triunfo, jag hade ju en sån spansk kanal hemma för Ignacio när han var med i Sverige. RTVE..
   Ja vi har all tid i världen
   Tack! Kram P

 8. Hej

  Såå mycket elände och våld. Att de släpper ut en sån våldsman, tycker att det ska vara ngn form av prövning innan de ska ut i samhället.

  Här har vi det bra, firar jul med barn o barnbarn. Åker till pappa på juldagen.
  Ska bli farmor igen!!! till våren kommer det två små tjejer till världen. Kul med tvillingar.

  Önskar dig en fin helg

  Kram Lotta

  Tråkigt att Ignacio är dålig, hoppas att han blir bättre.

  • Hej Lotta!
   Ja en sån grym en som högt ihjäl en tant innan borde inte komma ut. Folk blev som tokiga i byn i går och kastade sig upp på polisbilarna och bankade på rutorna…monstret satt i en av dom.
   Ni verkar få en fin jul…kul med alla nära!
   Tvillingar! Kul, fråga min dotter hahaha.
   Bara dom sover så, det gjorde inte hennes😅 Inte vi heller…fast sen blev alla som lamm, nåja 😄 Grattis i förväg 😘
   Tack och detsamma!
   Ignacio är lugnare och hoppas han slipper sjukhus. Är inte säkert där heller som jag skrev i nån kommentar ovan …☹️
   Kram P 💖💖

 9. Jättefint blogghuvud! Blått o läckert. Fy så otäckt med kvinnan Laura! Men det sker så mycket hemskt nu där kvinnor blir offer. Här hemma är det nästan “vardagsmat” . Ja, det är grymt nu.
  Tänk att det där gathörnet alltid spökar! Nu får de såga ner det! Hahaha!
  Hoppas på det bästa för Ignacio!
  Kram! 🎅

  • Tack Marga! Vet inte var jag snott det ifrån…
   Ja det är hemskt och vardagsmat det är det här också. Men det är bara det att här får man se så mycket detaljer så man baxnar…finns ju kampanj mot kvinnovåld här men vad hjälper det ? Dårar går det inte att skydda sig mot. I går stod det om en man som mördade sin fru igen men det slås inte upp som det här…mer vanligt liksom…
   Ja du “ditt” gathörn får dom göra nåt åt…jag ska skriva till kommunen! MC-killen i dag överlevde antar jag och då står inget i tidningarna…
   Tack lille Ignacio behöver lite tankar 💘💘
   Kram P 💖💖

 10. God kväll!
  Har haft lite mycket omkring det med julen. Något år innan jag inte orkar längre ska jag vara över jul i Torrevieja. Ofattbart att ägt en lgh i 30 år och aldrig varit över jul eller påskhelg. Däremot har jag firat nyår och ätit vindruvor på 12-slaget.
  Förfärligt med allt våld som sker både i Spanien och här hemma. Förstår inte hur rättsväsendet funkar längre. Släppta på tok för tidigt och ännu värre inte blir dömda.
  Hoppad innerligt att Ignacios nya medicin hjälper och att han blir lite piggare till sinnes. Tror jag ätit samma maträtter på Torreoro som Annika åt på ditt förslag även då😊.
  Ha det då gott och kram/A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Ja här skymmer det nu..,kl är snart 18.
   Tycker det är ganska bra här nere på jul och nyår. Inte för att jag gör nåt speciellt men lugnt. Påsken är ju fantastisk…gillar alla processioner. Vackert! Men nu åker jag…
   Våld ja …i går tog en gubbe över 80 ihjäl sin fru här. Dom blir aldrig för gamla dom svinen. Då brukar det kallas “famljetragedi”.
   Mycket droger…45 ton kokain har beslagtagits i år här …ton!!! Dubbelt mot förra året…
   Ja Ignacio måste bli piggare. Denna snälla gulliga man…värd nåt annat. Hoppas!
   Tortillan på Torreoro är godast i stan enl mig 🙂
   Ha det så bra och tagga nu ner lite 💕
   Kram P 💖💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *