Tisd 3 juli, sol, 28 gr đŸ·đŸ·

Hej!

En hemsk helg har gĂ„tt. Sjuk! Magen dĂ€ckade i fredags av en anledning som jag fortfarande inte vet. Var ute och Ă„t med Kerstin pĂ„ Boulevard i onsdags…maten var vĂ€l inte bra för mig, det Ă€r aldrig utemat men jag chansade…eller sĂ„ var det nĂ„t annat.
LĂ„g i tre dagar. Och fortfarande inte bra. Frossa i lördags…men var vĂ€rre var jag hade ju sett fram emot vĂ„r slĂ€kttrĂ€ff hos Teddy och Marita pĂ„ Ingarö i flera veckor. Skulle ju bli roligt att trĂ€ffa alla dĂ„ det Ă€r Ă„ratal jag sĂ„g dom flesta. Jag försökte fixa till mig pĂ„ söndagen men nix, det gick inte…bara att ge Ă„terbud och min J var orolig och stannade dĂ„ hemma ocksĂ„.
PĂ„ Ingarö blev dom ca 25 st…bla min bror med familj, Ingrids barnbarn och barnbarnsbarn, vĂ„r lillasysters barn och barnbarn…Hon gick ju bort för 3 Ă„r sen tyvĂ€rr.
Ja det hade ju varit sÄ roligt sÄ man kan ju prata om en otrolig besvikelse.
Dom hade gjort ett sĂ„ fint minnesbord för Ingrid 💞💞💞
Alla  tittar bort pĂ„ fotot nedan sĂ„ jag lĂ€gger ut det utan att frĂ„ga…Kepsen och grĂ„ tröja Ă€r lillebror Björn, dottern Emma bredvid, Teddy och Maritas syster Ă€r med…2 killar vet jag inte vilka dom Ă€r Ă€n…ville bara visa vilket paradis Teddy och Marita har pĂ„ hemmaplan.
Det blĂ„ste enormt hos mig men hos dom var det lugnare…skog och hus…Bra det.

Ja sĂ„ blev det med den dagen dom fick jĂ€ttegod mat som jag har bilder pĂ„ ,men hade gĂ€rna druckit vatten och varit dĂ€r đŸ˜„
**********************************************************************
Kesrtin och jag var som sagt pĂ„ Boulevard och Ă„t och det var gott, Bergtunga och Pannbiff…Åt en röra som ska vara till fisken och dĂ€r var vĂ€l felet…AlltsĂ„ pĂ„ mig inte pĂ„ den. Kerstin Ă„t pannbiffen och mĂ„dde bra, vi fikade tvĂ€rsöver pĂ„ Boullan ocksĂ„…

Gracias por la visita guapa 💖 Jo hon kan spanska, lĂ€ser tjocka spanska böcker 🙂
Dit kommer jag aldrig…Vi var in och jag fick köpa min vĂ€ska som finns i den bautastora kinaaffĂ€ren ocksĂ„…Fanns 1 st…Bra! Dom har allt möjligt dĂ€r…inte skrĂ€p som i andra…

ApropĂ„ spanska sĂ„ fĂ„r jag ju öva dĂ„ Tanatoriets gullige Javier ringde i dag igen. Han verkar kunna fĂ„ fram protokollet…han skulle bara kolla med tingsrĂ€tten om dom har samma adress till Teddy som jag uppgivit…Vilken kille alltsĂ„!!!
Hur belönar man en sÄn? Han har ju inte med det att göra men han tyckte vÀl synd om
mig dĂ„ jag skrev sĂ„ bevekande…pĂ„ spanska…”No te preocupes Irene” sĂ€ger han hela tiden…”Oroa/bekymra dig inte Irene”…
**********************************************************************
TrĂ€ffade kĂ€ra Ditte ocksĂ„ en dag…Vi fikade pĂ„ Princess…sĂ„Ă„Ă„ trevligt! Tack för besöket!! Guld vĂ€rt 💝

Jag har bytt gardiner…blev för mörkt…plommonfĂ€rgade…24 kr lĂ€ngden…inte illa. Rea.
Lite mörkt tycker jag…Har tre lĂ€ngder till…varför har jag det?

Pelargoner har jag tvĂ„ stycken…Inte sĂ„ kraftiga…undrar om Varma Golv har bra skott 😅 Susan…😘

Ja sĂ„ skulle balkonger mĂ„las i huset hĂ€r och det stĂ€lldes in…istĂ€llet sĂ„ gör dom nya badrum i en lodrĂ€t rad hĂ€r i huset…ja dĂ„ förstĂ„r ni hur det lĂ„ter…vidrigt högt nĂ€r dom bilar, borrar och hamrar…TV pĂ„ högsta, hör iaf inget. Som tur sĂ„ var det Sverigematch i dag sĂ„ dom gick vid 3-tiden…men kanske jobbar lĂ€ngre i morgon…Suck!!
LĂ€gger in en vacker bild frĂ„n Smögen…tror att Cata Ă€r skyldig till den…Hon Ă€r med sin gamla mor dĂ€r nu. Dom har haft fint vĂ€der som tur Ă€r.

Ja och i Torre Ă€r det varmt och “skönt” 🙂

Undrar vad ni gör ni alla (mĂ„nga) som lĂ€ser bloggen…upp till 600 unika lĂ€sare tittar in varje dag…
Obegripligt mĂ„nga…man Ă€r ju ingen influencer precis 😆 Ha det sĂ„ fint i sommar! VĂ€dret ska vĂ€l bli hyfsat…Bara det inte blir 30 gr…

Ser pĂ„ TV att en liten tant inte fĂ„tt sondmat…pga nĂ„n omorganisation, nĂ„n privat firma blev utsparkad och sĂ„…mannen sköter henne hemma.
Jaja Spanien dĂ„…en spansk tant dog efter att Torre sjukhus skickat hem henne med hemsk huvudvĂ€rk…Gjorde ingen undersöking el röntgen…93000E i böter och skadestĂ„nd!!! Och lĂ€ste pĂ„ FB nyss att en 1-Ă„ring som haft 41 i feber i 5 dagar ocksĂ„ blev hemskickad bĂ„de frĂ„n bĂ„de Quironsalud och Torre sjukhus…utan att fĂ„ dropp…hoppas det gick bra…svenska förĂ€ldrar. Svensk vĂ„rdcentral finns dĂ€r och dom
skickade dom till sjukhusen…Suck och dubbel suck!!! Alla sĂ€ger att det Ă€r sĂ„ bra med sjukvĂ„rden i Spanien…beror pĂ„…vilken dag eller personal som Ă€r pĂ„ plats…jag vet…
SkadestĂ„nd skulle tillĂ€mpas i Sverige ocksĂ„…anmĂ€lan ger ju inget.

Kram P 😘

18 reaktion pĂ„ “Tisd 3 juli, sol, 28 gr đŸ·đŸ·

  1. GokvÀll!
    Sitter och njuter nu pÄ min balkong. Solen har nÀstan försvunnit bakom höghusen. Det Àr fortfarande 28 gr.
    SÄ synd att du blev dÄlig och inte kunde komma med pÄ slÀkttrÀffen. T o M verkar bo sÄ jÀttefint. Jag hoppas innerligt att din mage Àr bÀttre. Min krÄnglade 05.00 i morse och sen kunde jag inte somna om. KÀnner mig lagom mör nu.
    Jag har pĂ„börjad stĂ€dningen lite. Alla sidenblommor Ă€r bl. a duschade. Behövdes😊.
    Kram, kram/A-K

    • Hej Ann-Kristin!
      Jag förstÄr att det Àr skönast pÄ kvÀllen.
      Ja trist att jag inte kunde Ă„ka. Men inget att göra men sur pĂ„ mig sjĂ€lv var jag…TĂ€nkte före pĂ„ att jag kanske inte skulle Ă€ta ute…men vet ju inte fast jag brukar inte mĂ„ bra sen men det hĂ€r tog priset â˜č
      Ok ja hoppas du inte blir sĂ€mre… stĂ€da vill man ju nĂ€r man ska Ă„ka…
      Kram P 💞💞

  2. HĂ€j!
    Vilken otur att du inte kom med pĂ„ slĂ€kttrĂ€ffen. Blev du matförgiftadđŸ€” eller bara vanligt magkrĂ„ngel? FörstĂ„r att du blev besviken.
    Pustar och flĂ€mtar i vĂ€rmen, denna vĂ€rmen som vi lĂ€ngtar efter nĂ€r vi bestĂ€ller utlandsresor😂 konstigt…att man lĂ€ngtar efter regn nĂ€r vĂ€dret Ă€r sĂ„ fantastiskt för att vara Sverige.
    Och influenser….klart att du Ă€r 😁😁
    Kram, Eva

    • Hej Eva!
      Ja det blev en stor besvikelse â˜č Vet inte om det var maten Ă„ andra sidan tĂ„l jag ju inte sĂ„ mycket…men flera har haft magproblem har jag hört…
      Äter aldrig ute om jag ska göra nĂ„t viktigt – tex flyga – men frĂ„ngick detta dĂ„ jag inte varit ute pĂ„ lĂ€nge…ja det har varit varmt men sista dagarna lagom och hĂ„rd vind hos mig. FĂ„r gĂ€rna regna.
      MĂ„ste googla pĂ„ influenser…jag stavade nog fel 😅
      Kram P 💖💖

  3. Men vad trist att du missade slÀkttrÀffen! SÄg verkligen trevligt ut dÀr. Men mÄr man inte bra, sÄ gör man inte.

    NĂ€r det kommer till den spanska sjukvĂ„rden har jag inget att klaga pĂ„ och dĂ„ har jag testat bĂ„da sjukhusen (tyvĂ€rr…). Eller förresten. Maten den hĂ€r “resan” var precis hur Ă€cklig som helst, men sĂ„ blir det nog om man mĂ„ste gĂ„ pĂ„ specialdiet.
    Jag tycker att dom gör alla tester dom kan komma pĂ„ (och nĂ„gra till) för att se vad som fattas en, och jag minns sĂ€rskilt en doktor pĂ„ allmĂ€nna sjukhuset som sa “Vi testar allt, precis allt. Vi tĂ€nker inte skicka hem dig med samma symptom som du hade nĂ€r du skrevs in”.
    Men jag har kanske haft tur 🙂

    Ha det bra!
    Kram

    • Hej Ama!
      Ja det var sĂ„Ă„Ă„ trĂ„kigt nĂ€r nu alla kunde vara dĂ€r…men fĂ„r sluta grĂ€ma mig. â˜č
      Retar mig pĂ„ att jag gick ut och Ă„t innan som jag ju tvekade pĂ„ eftersom jag har den mage jag har â˜č
      Ja jag har ju testat bara Torre sjukhus. LĂ€ttare om man fĂ„r ha sĂ€llskap med sig. Men det gĂ„r inte i sĂ„na fall som mina vĂ€ndor dĂ€r. LĂ„ng historia…och med Ingrid en gĂ„ng. Ingen lek kan jag sĂ€ga. Fast tekniskt gjorde dom vĂ€l det dom skulle utom en ögondoktor en gĂ„ng. Quiron som Ă€r privat tyckte Ingrid var stor skillnad. Fast det var inte inlĂ€ggning.
      Och dÀr hyr dom ju in specialister som dom gjorde och Àven nÀr Rocio var dÀr.
      Det fattas personal och lÄnga köer sen lÀnge pÄ Torre har jag lÀst om.
      OK dom fall jag skrev om Àr ju hemskt. Tex skickar hem en uttorkad 1-Äring!!!PÄ bÄda sjukhusen! HÀromdagen.
      Krya pĂ„ dig! P 💖💖

  4. Hej P!
    Men sĂ„ trĂ„kigt att du inte kunde vara med pĂ„ slĂ€kttrĂ€ffen 🙁 Jag förstĂ„r att du gĂ€rna hade velat det.
    De ser ut att ha det fint hemma hos sig, Teddy och Marita 🙂
    HĂ€r nere har vi varmt och “skönt” 😀
    Krya pÄ magen nu!
    MĂ„nga kramar

    • Hej Ami!
      Ja det var verkligen trist. Trodde on i det sista att jag kunde Ă„ka men eftersom jag inte vet vad det var heller jag hade sĂ„…â˜č
      Ja det ser sÄ fint ut dÀr ich hoppas vi kan Äka dit en dag ÀndÄ. Joanna och jag.
      Ja ni har vñÀl varmt tycker jag 😅 Och du ser jag ocksĂ„…
      HÀr Àr det jÀttefint och lagom. Suttit pÄ balkongen pÄ mogonen. Kl 10 gÄr solen om hörnet.
      Tack och kramar tillbaka!! P 💖💖

  5. God afton!
    Vad trevligt med Kerstin pĂ„ besök! Men jĂ€ttetrist att du inte kunde vara med pĂ„ slĂ€kttrĂ€ffen. Men hĂ€lsan rĂ„r man ju inte pĂ„. Du fick ju ta del av lite bilder och se hur det var. Kanske kan du och J ta en tur vid annat tillfĂ€lle. Teddy &Marita bor ju kvar och det ser sĂ„ fint ut –
    Ja, sjukvÄrden Àr ju diskuterad pÄ mÄnga plan. Jag har ju i stort sett bara goda erfarenheter av den svenska och har snabbt Äftt god hjÀlp. Den spanska har jag bara testat en gÄng och dÄ pÄ privatsjukhuset Quiron och blev vÀl bemött. Och Äterbesök valde jag bort. KÀndes inte viktigt. (Stukad fot och fransigt ledband .)
    Nu Àr det ju fina dagar hÀr hemma och det Àr bara att njuta av dem.
    Ha det gott.
    Stor kram!

    • Hej Ditte!
      Ja det Ă€r kul att Kerstin kom och du ocksĂ„!!! Nej sjukdom rĂ„r man inte pĂ„ men kan ha orsakat den sjĂ€lv eftersom jag vet att jag inte tĂ„l “utemat”. Men jag vet inte som sagt. Missade det jag sett sĂ„ fram emot!
      SjukvÄrden Àr sÀkert bra om man vÀl fÄr in foten, jag har fortf inte fÄtt tid. Vill inte gÄ pÄ akuttid men avvaktaroch sitta i timmar som dom gör pÄ min Vc, jag vet ju inte om jag har nÄt fysiskt fel dÄ hade jag ju tjatat.
      Funderar pĂ„ prover privat…kostar men dĂ„ fĂ„r jag ta precis dom jag vill.
      Ja det Àr fnt vÀder nu, mÄste gÄ ut mer.
      Kram P 💝💝

  6. Hola! SĂ„ himla trĂ„kigt att du inte kunde vara med pĂ„ slĂ€kttrĂ€ffen! 😱 Vilket fint minnesbord för Ingrid! ❀ Skott finns sĂ€kert pĂ„ Varma golv! Jörgen har alltid pelargoner utanför – i Ă„r bestĂ„r arrangemanget ocksĂ„ av en solros sĂ„g jag nĂ€r jag var dĂ€r i söndags. đŸŒ» Är Bigge som planterar och fixar varje Ă„r. Det Ă€r bara att du gĂ„r förbi och tar skott om du vill ha!

    HĂ€r hemma Ă€r det dagen D sĂ„ det Ă€r muntert vĂ€rre! IgĂ„r var jag och handlade och fyllde kylen – ungdomarna flyger ju hem med det planet som vi landar med. I morgon bitti ska Ludde börja sitt ”sommarvikariat” pĂ„ Varma golv! Jörgen har haft sĂ„ fullt med inkommande jobb men byggprojekten har blivit försenade (inte hans fel) sĂ„ det har varit osĂ€kert in i det sista om han skulle kunna Ă„ka med ner. Nu verkar det dock ordna sig – men kanske mĂ„ste han Ă„ka hem tidigare. 😱

    Ska tvĂ€tta och stĂ€da lite – sen blir det avfĂ€rd till Arlanda! Den hĂ€r gĂ„ngen flyger vi SAS. ✈

    MĂ„nga kramar! ❀❀❀

    • Hej Susan!
      Ja jag har inte hĂ€mtat mig Ă€n. SĂ„ sĂ€llan som vi har fĂ„tt/kunnat trĂ€ffats â˜č Ja vilket fin arrangemang för Ingrid âŁïž
      Ja jag kollar kanske skott nĂ„n dag 😄
      OK bra att Ludde kan jobba nu dÄ!
      OK dÄ har ni semester att se framemot!
      Ha en bra resa!! 👍
      Kram P 💝💝

  7. Hej

    SÄ trist att bli sjuk sÄ du inte kunde Äka pÄ slÀkttrÀffen. Hade varit trevligt för dig att trÀffa dina slÀktingar. Hoppas att du Àr bÀttre nu. Fint minnesbord för din syster<3

    HÀr nere regnar och Äskar det, riktigt skönt att sitta pÄ balkongen.

    Ha det sÄ gott <3

    Kram Lotta

    • Hej Lotta!
      Ja det var ett stort bakslag personligen…besvikelse.
      Ja dom hade gjort sĂ„ fint dĂ€r ♄
      Tack jag Ă€r bĂ€ttre, har gĂ„tt ner 2.4 kg 🙂
      HĂ€r skiner solen och för varmt i dag tror jag…
      Satt pĂ„ balkongen men en halvtimme rĂ€ckte 🙂
      Ska försöka fĂ„ ihop ett inlĂ€gg i dag… 🙂
      Kram P ♄♄

  8. GokvÀll P!
    SĂ„ fint du sammanfattar nyheter frĂ„n Spanien/Torrevieja, jag gillar resumĂ©er! Jag skummar El Pais och El Mundo, och dĂ€r stĂ„r ju inte mycket om Torre, men vĂ€l om Katalonien. Mycket fotboll ocksĂ„ sĂ„ klart, jag gillar Luis Enrique som tidigare ju jobbade för Barcelona, en litet he’s kille.
    Mycket spekuleras ju ocksÄ runt Ronaldos flytt till Juventus. Vaya, vaya!
    Hoppas du fÄr ordning pÄ prover och mage! LÄter hemskt att inte kunna dricka kaffe, sÀger jag som dricker 8 koppar svart per dag!

    • Hej Fia!
      Jag brukar ju lÀsa alla norska och svenska tidn som finns dÀrnere och El Información som har iom Torre tisd-fred tror jag.
      Kanske avd Àr Alicante tror jag.
      OK jag vet inte mycket om fotboll men lĂ€ser ju lite. Iaf om det gĂ€ller Spanien 😁
      Jo lĂ€ste om Ronaldo…
      Ja magen Ă€r bĂ€ttre, troligen för jag skippat mjölken i kaffet. Tog ju mycket i…grĂ€dde Ă€r bĂ€ttre, finns inte mjölksocker i den sĂ€ger min dotter 😄 8 koppar…det Ă€r nog inte bra 😼
      Kram P 💖💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *