Månd 12 febr, 15 gr,moln,regn ♦☺☺☺♦

Bild ovan, Kyrktorget i Torrevieja, Plaza de Constitución

God dag!
Vädret i Torre ska väl vara “así así” (vickar på handen som spanjorer gör). Moln och kanske regn? Men sen ser det bättre ut i veckan…
Bra för 2 kamrater har åkt ner. Anita A och Lottis…Anita P:s Lottas kamrat Lotta alltså. (Min lilla hyresvärd där nere Anita P har åkt på lunginflammation här hemma)  Fy och fy…hoppas på snabb bättring!! 💕

I dag har det plingat oavbrutet i min ajfån…en speciell – och sorglig dag – också. Men roligt att ni hör av er så många! Jag saknade min kära Syrris grattis i dag på morgonen…Fattar fortfarande inte att hon är borta.
Ingenting är sig likt. Man får stå ut men kan inte acceptera, det går inte. Aldrig!

Jag fick besök i går av mina älskade närmaste och dom hade tillverkat en gräddtårta…ja dom vet att det är bara det som gäller 😀 Och så fick jag en vacker lång halsduk i mina färger av Junia (16), lotter (vann 60:-) och en spegel på fot. Min Joanna har ett väldigt bra minne för vad jag gnäller om att jag saknar 😀 Trodde hon köpt kryckor hahaha…
Fast det var ju stängt i den affären…

Fick en teckning som Ida (12) gjort…hon ritar bra och underfundigt, alltså jag visste faktisk inte det 😀 Varit för lite hemma…
Hon är vänsterhänt, jag har trott dom är mer konstnärligt lagda men det är en myt sa nån på TV 😀 Brorsan Robin (12) är inte vänsterhänt och ritar inte som hon 😛

Det smällde till i brevlådan på dörren nyss…va får man brev numera?
Ja vad låg där…så gulligt av min käre vän Tobbe! TACK!!! Glad!! ❤💕❤

Fick även mejl från Lex, långt!! Han grattade och så ansåg han att jag ska laga mat hemma som han mest gör numera för då går det onda i foten bort 😀 Han är fri från smärta nu…ja han har (som många vet) haft ont sen minst ett år tillbaka…och ingen – trots otaliga läkarbesök har kunnat förstå vad det varit…magnetröntgen, massage, piller, värmebehandling mm mm… Ja maten anser han är A och O…Jaha…Ja han lagar bra medelhavskost,grytor, fisk, paella och risrätter, mycket grönsaker, bönor,kikärtor och rotisar…Duktig på det. Och så frågade han när jag kommer ner…förstås. “No se” sa jag…vet inte, sant. Roligt att han kan mejla!! Han kommer alltid ihåg min födelsedag!
Ja så simmar han i idrottshallens uppvärmda bassäng. Han är en baddare på att simma, vet när jag fick sitta och vänta vid stranden att han simmade alldeles för långt ut och för länge 😀 Längs med blev det sen efter min oro 😀
Nedan en bild som Tobbe tog 2006 (tack!)…ser ni att staketet är kvar. Man skymtar bänken som Lex och jag träffades vid 2007 i januari 😀 Nostalgi! 💕

Här hemma har det snöat lite och 4 gr varmt. Antagligen halt kanske. Men inte här vid piscinas naturales. Naturpoolerna vid strandpromenaden i Torre.

Piren gick Lex varje dag i 20 år…minst 🙂 Den är 1365 m lång. Jag brukade gå halva och sitta och vänta…

Nu ska jag ta en 1 dl kaffe och en tårtbit som blev kvar…sen blir det bantning några veckor till minst. Nog gått upp ett halvt kilo sen i går. Tårtan blev kvar…1/4-del.

Tack alla som redan visste att dagen i dag är den den är… 🌹🌹🌹Bra och sorglig. 💕
Kram P ❤❤

 

40 reaktion på “Månd 12 febr, 15 gr,moln,regn ♦☺☺☺♦

 1. Med en enkel tulipan🌷på Bemärkelsedan, jag har den äran, jag har den äran att Grattulera💐
  Det finns en till som jag skulle vilja Gratta men det gör jag i mina tankar❤️

  • Hej Janette!
   Tack tack 😀 Ja vi får gratulera i våra tankar. Får för mig att hon har det bättre än jag…Tröstar mig lite faktiskt …
   Kramar!!! P ♥♥

 2. Stort GRATTIS till dig på din stora dag.
  Förstår tankarna och saknaden som jag förstår känns mycket påtaglig en dag som denna. Det går inte att komma ifrån och det kommer alltid att kännas en tomhet och saknad.

  Roligt att du har blivit så ihågkommen och grattad. Det förstår jag värmer ditt hjärta mycket. Vänner och släkt som kommer ihåg dig och tänker på dig.
  Gräddtårta är gott och ibland måste vi få unna oss lite extra, eller hur?
  I natt och i morse snöade det men nu har det snart försvunnit alltsammans. Märkligt väder vi har denna vinter, men som tur är så var det ingen halka, sa min mysing, jag har inte varit utanför dörren.
  Vackra bilder, roligt att få njuta av den blå himlen och det blåa havet, på dina tjusiga foton.
  Sköt väl om dig och hoppas att du får en trevlig kväll också.
  Varm kram!

  • Tack Wiolettan!
   Ja tankarna på min Ingrid är så påtaglig en sån här dag. Tur att de mina kom redan i går annars hade det blivit lite mer ledsamt i dag.
   Ja det är roligt, kul att ha en “ajfån” som plingar hela tiden. Förut måste jag ju koppla in mig på datorn för att kolla mejl 😀 Börjar gilla denna mobil 😀 Trodde jag aldrig 😛
   Gräddtårta är det bästa jag vet och så tål jag den om det inte är för mycket i den…Inga starka saker 😀
   OK, har snön försvunnit …har inte titta ut på hela em.
   Tack ja inget slår blått hav och himmel! Det är vackert!
   Tack detsamma! Kramar P ♥♥

 3. Hej P!
  Stort grattis igen på din dag 🌹🌹
  Trevligt att bli uppvaktad. Och vilken fin teckning 🙂 Jag är också vänsterhänt men kan inte ens rita en streckgubbe 🙁
  Kramar från oss!

  • Tack Ami!
   Ja det är kul att se dom “små”…som är längre än sin mor nu 😀 Iaf tjejerna…Dom sms:ade i morse och jag visste inte vad det var eftersom jag inte har deras mobilnummer hahaha…sms:ade deras mor och frågade och hon visste inte att dom gjort det 😀
   Gulligt av dom!
   Hahaha jaså du kan inte rita…nånting kan du nog 😀 Det var ett program…kanske Fråga doktorn som sa nåt om vänsterhänta…Man ser ofta musiker som är v-hänta. Ida skrev ju nån låt och sjöng för oss för nåt år sen…nu har hon väl inte tid.
   Tack, kramar tillbaka! P ♥♥

 4. Stort GRATTIS till dig idag, även om jag förstår att denna dag känns extra tung också. Men det är ändå din dag, det får du inte glömma.

  Vilken jättefin teckning – Ida är helt klart konstnärligt begåvad 🙂

  Kramar från oss till dig!

  • Tack Ama, ja jag får glädja mig åt alla snälla som hör av sig 😀
   Det känns bra 💕
   Ja lite rolig och annorlunda bild hon ritat 😋Läste att många “stora” var och är vänsterhänta 😀 Mozart, Obama och Oprah Winfrey tex 😀 Einstein visst också och Picasso…Ja det kan ju bero på att det är 1 av 10 som är det 😀
   Tack och kramar tillbaka!! P 💕

 5. Hipp hipp hurra 😀 grattis på din dag. Förstår att saknaden är enorm en sån här dag.
  Gräddtårta och kaffe, det är grejer det 😀 hoppas magen klarar av set, hihi.
  Här har det snöat på tvären idag, blev slask av allt, usch va less man blir på Sverigevädret.
  Kram, Eva

  • Tack Eva!
   Ja det känns så konstigt…men det får gå.
   Gräddtårtan gjorde inte ont hahaha…Kaffet bara 1 dl med grädde i gick också bra 😀 Supergott!
   Ja här har det också snöat och försvunnit 😀 4 gr varmt.
   Det är i alla fall varmt inne, det är det ju inte där nere om man inte brassar på AC eller nåt annat dyrt 😀
   Kram P ♥♥

  • Tack Monika!
   Nej det är extra trevligt nu för mig…vill ju aldrig fira annars 😀 Blev extra firad denna gång här hemma. Gulligt!
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 6. Hipp hipp hurra här också! 🎁🎉💐 Vi tänker på Ingrid och har tänt ett ljus för henne här hemma ikväll. ❤️❤️❤️

  Kram 😘

  • Tack Susan!
   Ja jag har haft en svår dag men gläder mig åt alla snälla som hört av sig i dag! Och i går var det roligt med de mina som sjöng högt i trapphuset innan dom gick in hahaha…Dom är för roliga 😀
   Kram till er!! P ♥♥

 7. Ett stort GRATTIS på födelsedagen från oss! Tänker på Ingrid! Trevligt med uppvaktning o god gräddtårta. Kram /Anna-Carin o Krister

  • Tack kära ni 💕
   Ja gräddtårta är sldrig fel 😅 Roligt att träffa barnbarnen. Dom är ju så upptagna annars eller inte hemma 😋
   Kramar tillbaka! P 💕

 8. God sen kväll! Och även jag ansluter mig till den grattande skaran men jag har ju sjungit för dig tidigare idag. Nåja, sång kan diskuteras. Men i alla fall…Även Ingrid har varit med oss i tankarna idag. Och visst är det svårt att förstå att hon inte längre finns med oss här. I tankarna är hon det.

  Mysigt med de dina på besök och med tårta och presenter. Vilken fin teckning I hade gjort till sig. Måste mog få en hedersplats i ram hos dig.

  Gläder mig att så många komit ihåg din dag och du ska veta att du betytt och fortfarande betyder så mycket för så många.
  Stor kram!

 9. Gokväll Ditte!!

  Tack jodå du sjöng bra 😅 Ja det är obegripligt att hon är borta…vill fortfarande ringa varje morgon 😞 Men det går ju inte.
  Ja det var så trevligt i går. Sällan vi ses men nu gick det vägen. Visste inte ens att dom planerat detta. Dom bor ju varannan vecka “hemma”.
  Ja Ida är lite konstnärlig, även med annat som musik. Ok hennes mor är duktig på “hantverk” av olika slag och ritar och skriver för hand otroligt fint. Brås på sin far i det fallet. Skriva kan jag men inte så fint.

  Ja det är fint att så många hört av sig i dag, även utanför bloggen samt väninnor till Ingrid från förr.
  Kram till dig och Bosse! Kram P ❤️❤️

 10. Hej igen! Sände ju både sms och mejl från planet idag men det var visst dålig nätkontakt! Har tänkt både på dig och Ingrid idag.
  Nu kör vi AC -värme för fullt, och det känns rätt hyfsat när jag nu kryper under täcket!
  Imornnbitti väntar mig tandläkaren, ivrig att laga min tand som jag bet sönder i förrgår.
  Ser att du haft en finfin födelsedag!
  Kram❤️

  • Japp jag går också på Tandläkeriet, men min ordinarie var inte på plats så jag fick kollegan! Gick minst lika bra! Vilken härlig dag idag!

   • OK då var det väl Sören som jag gick till första åren och hans gulliga glada fru Kerstin. Kanonbra!! Sen kom ju Bengt och nu har väl S och K trappat ner.
    Pensionärer..:

 11. Gomorron Fia!
  Tack 💕 J a det var en lite tung dag i går men man får stå ut. Men trevligare i söndags.
  Förstår att det var lite kyligt när ni kom ner. Nu ska det bli bättre tror jag att jag såg.
  Tandläkarbesök är inte kul . Går du också på Tandläkeriet?
  Jag skulle behöva kolla upp en gadd också men än har den inte börjat värka 😀 Har ingen att gå till här. Ojala att jag klarar mig ett tag. Vill ju helst gå i Torre 😄 Men det lär dröja som det känns nu..
  Kram P 💕💕

 12. Gomorron!
  Grattis en gång till. Mina tankar var med Dig och syrris igår.
  Så roligt att dotter och barnbarn kom och grattade med god tårta och en jättefin teckning. Vilken talang😊. Kul att du har blivit vän med ajfånen.
  Vilka fina bilder du lagt ut. Roligt att se strandpromenaden dom den var förr. Är piren redan 20 år? Tänk vad tiden går.
  Många kramar /A-K

  • Gomorron Ann-Kristin!
   Tack kära du! Ja det var en lite svår dag i går…Första födelsedagen utan henne…Tomt och tungt. Inte för att vi brukade fira men samtalen vi alltid hade…
   Roligare i söndags med de mina som kom.
   Ja ajfånen börjar jag gilla 😀 Tack Teddy 😀 Man blir aldrig för gammal för att lära sig nåt. Ingrid har ingen aning om att jag nu äntligen har en sån och kan hantera den också 😀
   Ja vad fint det var på strandpromenaden då tycker jag…men den är ju lite fräschare nu. Tyvärr hörde jag häromdagen att det cyklas
   på den. Det är ju förbjudet! Livsfarligt när folk strosar och stannar och byter läge för att fota. Har själv nästan blivit påkörd av en cyklist. Skyltarna syns inte så bra…
   Ja den ombyggda piren är väl så gammal nu…Jag kom ner när den var nyinvigd tror jag 2001. Invigdes nog året innan.
   Kramar tillbaka! P ♥♥

  • Tack Agneta 💕
   Ja söndagen blev en trevlig dag och gårdagen var lite svår men alla hälsningar gjorde det lättare 😋
   Kram P 💕

 13. Stort grattis i efterskott!! ♥♥♥♥
  Vilken jättefin teckning du fått, hon är duktig!

  Kram från Uppsala ♥♥

 14. Grattis i efterskott!
  Jag har inte varit så flitig att kommentera på senaste tiden, men jag läser alltid och tänker på dig. Hoppas att du hade fin dag. Kram Stina

  • Hej Stina 😀
   Ja det var ett tag sen…men glad att du läser!
   Jag hade en bra dag i söndags med besöket.
   Kram P ♥♥

 15. Godmorgon

  Får gratulera i efterhand. Grattis Grattis!!!
  Förstår att din födelsedag också var tung, det var ju din systers dag med.
  Vilken fin tårta du fick, ser god ut. Det som är trevligt med födelsedagar är ju att man får träffas. Firade yngsta bb, Sixten, i söndags som fyllde 5 år. Har 3 bb som fyller i februari, Eddie den 15 som blir 15 år och Linn den 28, 13 år. Mycket kalasande:)
  Vad duktig din dotterdotter är på att rita, Manga ? tror jag att det heter. Har alltid beundrat personer som kan rita o måla. Ser så himla lätt ut…..hm

  Hoppas nu att din fot blivit bättre och att du kan gå ut och gå lite.
  Ha det jättebra och ta hand om dig<3

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Tack! Ja det är ju trösklar man måste komma över…
   Ja det är bra att man får tid att umgås absolut!
   Oj många födelsedagar på en gång!
   Ja Manga heter väl sättet att rita på fast jag vet inte.
   Tack min fot är bättre men ska i dag gå upp och ner till tvättstugan…långa trappor. Hoppas det går bra 😀
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

   • Hej

    Trappor är inte roliga! Vi har hiss i huset där vi bor, ett krav när vi flyttade. Har egen tvättmaskin, är tacksam att jag får plats med det.Ta det försiktigt i trapporna

    Kram!

    • Det finns hiss för första trappan men inte ner till källaren.
     Huset är mycket gammalt 🙂 Den lilla hissens “innanmäte” har bytts för nåt år sen
     men stannar då och då, åker inte hiss i första taget nånstans 😀
     Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *