Sönd 17 dec, sol, 14 gr ♀☼☼♀

Hejsvejs!
Det är vinter…14 gr och nordostvind i dag ska det vara. Men sol. Jag läste om dom stacklars 1000-tals flyktingarna på Greklands öar…hur vintern ter sig…Olidligt självklart och alla andra som lever vid gränserna. Vilken jul får dom? Eller den existerar så klart  inte –  det gäller att överleva.
Här i Spanien är nu matkön utanför mig längre än någonsin…och en del har inte vinterjackor som behövs. Tur att det är sol där för väntan är ca 2 timmar lång…Hälften hade fått gå in när jag medvetet tog denna suddiga bild. Så kan det vara i ett rätt så rikt EU-land…Ja allt är ju relativt…Men läste om att intag av skatter hade minskat…Det finns bara pengar till annat…räcker inte till att folk ska ha det drägligt. Läser att eldsvådorna ökar som vanligt…Folk eldar med allt möjligt för att värma sig.

Nyval i Katalonien på torsdag den 21 dec. Anses bli högt valdeltagande och enl nån opinionsundersökning så ligger det jämnt till! Trodde jag inte. Den avsatte regionspresidenten Carles Puigdemont höll valtal på storbildsskärm från sin exil i Belgien. Hans parti Junts de Catalunya hade fullsatt vallokal. Finns fler mindre separatistpartier.
Han Puigdemont kan ju knappast bli president och återvända för han riskerar ju långt fängelsestraff. Han har tre ´fd regeringskompisar” med sig i exilen i Belgien.
3 sitter häktade i Spanien och tror 6 är frigivna mot borgen. Dom är valbara.
Katalonien har 7.5 milj invånare och 4 provinser, Girona, Lleida, Tarragona och
Barcelona. Alltså inte så litet “land”. Spännande i alla fall hur det går. Man får rösta
fr o m i dag t.o.m torsdag. Kommer väl opinionsundersökningar.
Dom andra större icke separationsvilliga partierna som Podemos, Ciudadanos, Psoe samt PP jobbar hårt nu för att få majoritet. Ja om dom sen kan samarbeta…
Kataloniens flagga och Puigdemont  den avsatte regionspresidenten. Gillar hans frisyr om man får vara ytlig 😀 Beatles…
************************************************************************************************
Ja här är det inte synd om oss…vi har bara att leta på ett soligt café och njuta i solen.
Gick förbi det här som ligger bra till men där jag inte fick nån tostada för det var fel tid på dagen 😀 Ja det finns små och stora problem…Synd, bra läge i solen 😀

Men samma dag så fick jag i stället en otroligt god lunch hos detta par: Ditte och Bosse.


Eftersom jag nästan bara äter fisk som Lubina, Trucha, Dorada här nere så är det extra gott med köttfärsbiffar med svampsås…Och när det här teamet i köket gör dom och potatismos till. Ja jag åt så klart för mycket 😀 Tusen tack pareja ♥♥♥ Härligt väder också på deras lilla mysiga uteplats. Ditte och jag gick sen och tog en fika på Torreoro och Bosse fick diska…Han protesterade inte högt 😀 En dag att minnas!
****************************************************************************************************
I fredags kom Anna Carin och Krister in och förgyllde mina timmar. Vi gick ner till Vita Kyrkan. Sol och sol. Skönt på Café Ruso´s stolar på plazan.

Vi gick ock tittade om vi skulle se krubban inne i kyrkan och man såg ganska bra utifrån. Fina figurer och utanför fönstret också 😀 Tack för pratstunden!!! Kram!! ♥♥


Ja det blev en trevlig dag igen. Och en till i går då det här gänget samlades på Torreoro!! Catarina kom “hem” och Elena slöt upp och Ignacio var där redan. Och sol!!
Kändes vemodigt och nostalgiskt men otroligt roligt! Fattas ju en person 🙁

Catarina måste sen hasta i väg till dottern som var klar hos Jesica och Elena gjorde mig sällskap hem. Hon tänkte handla i en billig mataffär långt ner på C/ Moriones.
Ja det blev en rolig eftermiddag. Nu kommer det att bli ett bra tag innan vi ses igen. Ignacio åker på pensionärsresa till Benidorm 10 dagar och Cata är redan där fast i sin nya lgh och det finns en liten chans att Elena kommer med på pensionärsresan…kanske. Hoppas inte byråkratin sätter stopp…Skulle vara kul för henne med en annorlunda jul. Håller mina tummar för det. Hon är värd det och mer.
Bra bild på gamla vännerna som gillar varann och Ignacio får tala spanska…ja med Elena också förstås.

Ja det var det som hänt sen sist…Ja det finns mer men det här var det bästa hittills
Slutar med en lugn fin bild på el paseo med ett speciellt ljus i november:

Ha en bra vecka, här blir det som vanligt lugnt och fint med inslag av enorm saknad förstås men det går, min Syrris är med mig och försöker försvara mig från allt ont som hon alltid gjort, det känner jag faktiskt på riktigt. Min tvillingsjäl. Och alla mina kamrater som jag hela tiden hör av, var dom än är, vad dom än gör!! Rosor till era alla ♥♥♥

¡Hasta luego y hasta la vista! P ♥♥

 

32 reaktion på “Sönd 17 dec, sol, 14 gr ♀☼☼♀

 1. Visst har vi det bra vad gäller mat, tak över huvudet och värme. Och det är eländigt för alla de som inte har det. Men fint att viss hjälp finns att få och jag tycker att det kunde vara betydligt mer.

  Det är alltid trevligt att ses och väldigt trevligt när du kommer hem till oss. På din önskan så blir det ju den mat som serveras som du tycker om och gärna vill ha. Och vi gillar den också. Fin bild där på oss.
  Mysigt att träffa Anna Carin och Krister och även förstås att träffa Cata, Elena och Lex på Torreoro.
  Visst finns Ingrid med dig dagligen och hon har sin plats där i ditt hjärta och där kommer hon att förbli. Ni var ju verkligen tvillingsjälar i ordets rätta bemärkelse och ingen kände henne som du gjorde. Det var verkligen “din syrris” och du hennes.
  Vi ses snart!
  Stor kram från oss.

  • Hej Ditte!
   Ja det är orättvist i världen men det är många inkompetenta som styr så det blir krig och elände. Men där det inte är det så kunde man väl sörja för sina invånare så dom har tak över huvudet och mat.
   Ja mina önskemål i mat väg vet ni ju så det behöver inte tänkas ut nåt 😀 Otroligt gott!!
   Jag har haft det trevligt med alla på bilderna. Tacksam att dom kommer och vill umgås!
   Ja Ingrid kan jag inte förstå att hon inte finns. Tänker på henne när jag vaknar och när kvällen kommer och däremellan också.
   Ja ingen kan ju känna någon bättre än vi, alltid kontakt varje dag nästan och hade alltid ändå mycket att prata om.
   Det är så tyst och tomt! Tur att jag har många som ringer och mejlar.
   Tack för i dag med trevligt paseobesök och ett “storköp”.
   I morgon ska jag överraska Elena som fyller år.
   Kram P ♥♥

 2. Vilken fin och stämningsfull bild!
  Härligt att du är ute på träffar med dina vänner. Det hjälper nog mest av allt för att orka med saknaden efter din syster.
  Här är det några minusgrader och ett tunt snötäcke. Nu går det fort till Julhelgen.
  Må så gott!
  Kram

  • Hej Agneta!
   Ja den hittade jag på nätet och var gratis 😀 Annars är dom flesta mina. Älskar färger som du ser 😀
   Ja utan någon att träffa skulle det bli outhärdligt. Det hjälper!
   Här har vi inte många grader men snön håller sig borta…Förra året snöade det…kommer inte ihåg när…Första ggn som jag sett det i Torre på mina 17 år här 😀
   Tack detsamma!! Kram P ♥♥

 3. Hola! Ja kompisar förgyller tillvaron! Köttfärsbiffar med svampsås och potatismos är så gott! Och med trevligt sällskap därtill kan det inte bli bättre. 😀 Mysig träff vid Torreoro – skönt att sitta i solen förstår jag. Vad smal Ignacio har blivit!

  Idag har jag kört ”stortvätt” i vår gemensamma tvättstuga: alla kuddar, täcken, madrassskydd etc. Har ju tvättmaskin och tumlare i lägenheten men där nere har vi tre stora maskiner och en rejäl torktumlare samt torkskåp så allt är klart på tre timmar! Brukar göra det två gånger om året – innan semestern och innan jul. Är ju en rutinmänniska… 😉 Därefter klädde vi granen och lagade hemmagjorda hamburgare lagom tills novian kom från Ö-vik där hon har varit och hälsat på L över helgen.

  Kram ❤️ J hälsar! 😘

  • Gomorron Susan!
   Nej det är svårslaget med både och 😀
   Dagen var bra mycket bra och dom andra också.
   Jag vet inte om Ignacio gått ner, han ser lite mindre ut men
   mage har han kvar 😀
   Ja du har rutiner…jag planerar inte så mycket, tvättar när jag måste 😀 Fast Syrris sa att jag är “tvättoman” 😀 Har väl med dom överkänsliga luftrören att göra…
   trevligt med gran, nu får D se hur en gran ska se ut 😀 Fast är den inte av plast?
   Tänkte på djurlivet i dom och din nos…
   Hälsa tillbaka till J! Kram P ♥♥

 4. Så trevliga dagar och stunder du haft! Soligt café, men nedrigt med tostadan. Ja, allt är ju relativt. Här i stan har vi nåt som heter Matakuten, som delar ut mat till behövande. Också s k rikt land. Det är för bedrövligt. Och här sitter jag på kvällskvisten och har ätit en hård ostmacka för mycket. Magen säger det. Varför gjorde jag det? Förstår att du åt för mycket hos Ditte o Bosse. Har ju fått turen att prova på din favoritmat och den gick inte av för hackor! Trevligt också att se dem på bild och även Anna-Carin o Krister. Så trevligt sällskap du haft! Och på Torreoro också. Roligt att se bilden på det gänget. Hoppas Elena kommer med på resan! Visst är Ingrid med dig varje sekund, inom dig. Men att inte kunna ringa, prata, dela med sig – är som att försöka gå igenom en cementvägg. Tänker på dig. Kram!

  • Gomorron Marga!
   Kl är 4 och sömnen gav upp, ville inte, mycket att tänka på.
   Ja hemma är det ju ofta missbrukare eller som har andra problem som gör att dom vill få utdelningsmat. Många har gjort slut på pensionen eller bidraget på annat. Kan vara slösare som jag 🙂 Här är det inte det problemet…finns men dom står inte i denna matkö nedanför mig. Jag har noga studerat den…Ja man ser ju inte vad som finns inuti folk men beteende, tal och klädsel.
   Jag skulle ha blivit beteendevetare eller hur…

   Ja trevligt sällskap har jag haft.
   Elena fyller år i dag så jag ska ge henne något som jag vet hon gillar. Hoppas jag. ja få se om hon får åka. Byråkrati här, papper papper…
   Ja jag vill ju ringa Syrris varje dag, har jag eller hon alltid gjort
   och nu är det tomt. I bland vill jag bara skrika rakt ut. Varför!!!
   Men det är ju lönlöst att pina sig, måste försöka att ta det lugnt…
   Jag är ju inte ung och har inga bra gener heller.
   Tack och kram P ♥♥

 5. Har läst senaste bloggarna och har koll på dig och dina förehavanden!
  Lungt här, B är hemma och vi väntar på…
  Du vet vad jag menar.
  Kram Anita

  • Hej kära Anita!
   Jag tänkte i går kväll att nu ska jag mejla dig men så fick jag mejl från en annan lika god Björn-man som din som jag grubblade över och så ett annat där en väninna brutit 3-4 ben i foten lägligt till jul och resor…
   Så min lilla minnesbank försvann…lade mig ner och somnade.
   Därför är jag vaken nu 🙂
   Ja jag tänker ofta på er mellan mina egna bekymmer och jag
   funderar hur ni har det. Tusen styrkekramar till er!!!
   Tack för att du hörde av dig! P ♥♥♥

   • Hej P!
    Tack för att du tänker på oss. Det är inte långt kvar här nu. Han mår bra efter omständigheterna, har inte ont, har ingen ångest eller så.
    Kram Anita

 6. Ja, spännande med röstningen och jätteintressant att du skriver om det.
  Mysigt med många trevliga stunder med goda vänner och förstår att du bär med dig din tvillingsjäl dygnet runt 💜💛.
  Ha en jättefin dag 🌷
  Kram!

  • Hej Titti!
   Ja det är ju otroligt spännande vad egentligen Katalonierna tänker nu…Vilka partier blir det som får regera där efter allt som hänt. Tror faktiskt att spanska centralregeringen gjorde bort sig som satt in tunga vapen och 800 blev skadade då dom fredligt försökte rösta ja trots lagbrott… Men vi får se 😀
   Ja jag kämpar på med min sorg men bra att få lite trevligt också annars skulle det inte gå så bra.
   Kramar till er! P ♥♥

 7. Visst är det många som har det svårt… Bra att det finns såna där ställen dit kön leder, men tragiskt ändå.

  Det är härligt med vänner och värme (i dubbel bemärkelse, både från solen och vännerna). Och vi som är lyckligt lottade kan verkligen njuta av den här tiden på året.

  Ha en bra start på veckan!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja fanns inte denna matutdelning så svalt väl folk i hjäl? Många andra letar i soptunnorna…Ditte o jag såg en som såg ut som en vanlig spansk tant med fin kappa och frisyr som letade länge och väl här i soptunnorna vid korsningen…OK, man kan ju vara samlare också 😀
   Ja härligt med sol, på Torreoro måste man vara rätt tidig för den går bort på em.
   Tack detsamma! Pension i dag 😀 Kram P ♥♥

  • Gomorron Camilla!
   Ja jag förstår att det är härligt!! Ett och annat foto förväntar jag mig 😀
   Kram och njut på!! P ♥♥

 8. Hallojsan Preciosa!
  Mössa på här hemma. Kallt som 17, fast det bara är -1 gr. Minus 6 gr inatt. Det snöar lite lätt.
  I DN står det +15 för Torrevieja i morgon tisdag. Vet hur det känns då jag var i Nerja (ca 5-6 mil ovanför Malaga längs kusten) för drygt 2 veckor sedan. Fast i solen var det sommarkänsla.
  Vilka fina blogghuvuden i de senaste bloggarna du har. Snygga foton med mycket färg.
  Kul att få se Cata och Ignacio på bild igen. Jag träffade ju dig, din syrra och Cata i somras. Ignacio var det länge sedan jag träffade. Hälsa honom från mig:-)!
  Jag håller med Susan att Ignacio ser smalare ut i ansiktet. P.g.a hans jättestora jacka så kan jag inte bedöma om han har gått ner i vikt i övrigt.
  Bra bilder på dem iaf.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja det är väl 16 i dag men sol…jo du vet hur det kan vara men solen gör underverk på vintern…
   Ja du vet att jag gillar färg…det sista var en gratisblid på nätet, den förra var en reklambild på nån resetidning…tror jag.
   Jag är en riktig estet fast inte när det gäller mig själv alltså 😀
   Ja det var så kul att lyckas få ihop mina tre äldsta vänner på Torreoro. Ignacio ser mindre ut på fotona men jag tycker inte att han smalnat så mycket. Kan bero på att jag sett honom ofta 🙂 Han gick ju ner ca 10-15 kg när han var sjuk men sen gick upp han upp igen…Han kan gå mer nu när foten är bättre men inte helt bra. Ska hälsa honom, han pratar om dig i bland 😀
   Han kan säga Torbjörn hahaha…nästan korrekt…
   Kram och ha en bra fridag! P ♥♥

   Han var ju smal e

 9. Hej P!
  Usch ja, det är många som har det svårt 🙁 Så vi ska vara glada som har tak över huvudet och mat för dagen!
  Och fina vänner är bra att ha!
  Många kramar

  • Hej Ami!
   Ja man ska tänka på hur bra man har det absolut…Man ser hemska bilder på TV i flyktinglägren 🙁
   Ja dessutom är fina vänner guld värda!
   Tack detsamma! P ♥♥

 10. Gokväll!
  Förstår att maten smakade hos D o B. Jag har också haft den äran att få denna goda måltid hos dem. Toppengott!
  Tycker så synd om de människor som står och köar för att få mat mitt över gatan hos Dig.
  Såg precis på FB att Cata gjort illa sig igen. Inte roligt med onda fötter.
  Lider just nu av detta då jag fått psoriasis på fotsulorna. Varit till VC och bett om remiss på ljusbehandling. Hasar omkring som en 90-åring😊.
  Saknar våra träffar på Torreoro. Mysigt där i solen.
  Hoppas Elena kan få komma med på resan och att hon gillade Din present.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja vi har alla fått deras hemlagade goda mat 😀
   Kön utanför här smärtar mig…varför ska det vara så?
   Jaså Cata lade ut det på FB, ja stackarn hon bröt ett par tre ben i foten…Hon har ju redan varit lite “tillstukad” längre upp som vi vet och så händer detta. Gipsad.
   Ja bara att stå ut och hem kan hon inte åka men får besök snart och även senare hemifrån så hon kan få lite hjälp annars hade jag åkt dit så klart.
   Och stackars dig också 🙁 Inte roligt…
   Ja det var trevligt där i solen men går väl flera tåg hoppas jag.
   Elena skulle hjälpa en väninna att köpa möbler i dag som köpt lgh så i morgon får hon presenten 😀 Hon var nyfiken 😛
   Hoppas hon får resa också.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 11. Hej P!
  Fin färggrann bild i vinjetten igen. Färger piggar alltid upp!
  Kan undra hur det går i omröstningen på torsdag? Tråkigt att det inte bara kan få vara lugnt.
  “Matserveringen” där på den mysiga soliga altanen är verkligen både väldans god och väldans trevlig. Förstår att du åt för mycket – det gjorde vi nog alla när vi var där i höstas och då blev bjudna på samma goda meny 😀 Vi vet inte hur bra vi har det som får äta oss mätta varje dag, ja till och med mer än mätta. Man blir verkligen bedrövad över allt elände man ser 🙁
  Trevligt att du träffat så många goda vänner, det underlättar när det känns tungt och tomt. Syrris finns säkert också med på något sätt, men som vi förstås inte riktigt kan förstå hur! Tänker på dig ♥♥♥
  Kram!

 12. Hej Bittis!
  Ja jag gillar ju färger, behövs lite som piggar upp 😀
  Ja det diiskuteras hej vilt på spansk TV nu dygnet runt och jag förstår
  ganska litet. Hoppas det går lugnt till – efter valet beroende på utfall, å andra sidan sätts väl värsta gendarmeriet in annars av extremhögra regeringspartiet i Madrid 🙁 Om dom vågar igen eftersom 800 blev skadade under fredlig men olaglig röstning sist.
  Ja restaurang D och B besöker man gärna 🙂
  Ja det är bra med vänner som man kan lita på. Ovan vid motsatsen.
  Tack Kram P ♥♥

 13. Hej
  Det var en riktig stämningsbild du har lagt in högst upp. Jag tycker att det är så vackert med snö. Och jag älskade den som barn. Men nu är jag glad när det är snöfritt. Hur ofta är det matudelning, är det varje dag? Har man inte alternativ jul i Spanien.
  Café Ruso ligger det mitt emot kyrkan? För den som vi var på som stängde igen har väl inte öppnat igen?
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja visst är den vacker! Skulle vilja veta var det är nånstans eller en uppbyggd kuliss 😀 Ser ut att vara på riktigt.
   Ja snö ja, nej inte kul, vet inte om jag tyckte det som barn heller. För dåliga hemsydda kläder 😛
   Matutdelningen är varje vardag. Antar att inte samma personer får gå varje dag. Deras vagnar är överfulla, ja dom som har såna alltså. På fredag lär det bli lång kö…juldagar 3 st. 26:e är lokal helgdag här. Nån kompensation för nån helgdag på en söndag kanske? Consum o Mercadona stängda. Carre är väl öppen.
   Alternativ jul…vet inte…för många är det väl alternativ…får lita till
   öppna lokaler som frivilliga sköter…alltså jag gissar.
   Skandinaviska kyrkor har ju fest och glam för skandinaver…fullsatt läste jag…
   Café Ruso ligger vid Vita Kyrkan som ligger där vi och ni åt/fikade på Taberna el Porrón som är stängd sen länge. Ruso ligger på “kortsidan” av kyrkan och Porrón låg på långsidan. Finns ett litet café bredvid Porrón-lokalen nu…Inte vägg i vägg men nära. Inte provat.
   Synd att dom inte öppnar i Porrón. Så mysig patio invändigt men kanske för risigt kök? Maten var väl ingen hit och servicen inte heller 😀 Men lugnt och fint utanför.
   Kram P ♥

  • Hej Lena!
   Ja visst gör det 😀 Dom är fina att titta på helt klart!
   Ja få se i morgon när valet är över…Tror inte det blir lugnt i
   politiken där kontra centralregeringen. Vamos a ver!
   ¡Feliz Navidad! Kram P ♥

 14. Godmorgon
  Vilken god mat du blev bjuden på! Vi gillar vanlig husmanskost, hade kålpuddning häromdan, gott.
  Matkön utanför dig är inte rolig att se, men de som står och väntar har förmodligen inget val. Vi ska vara tacksamma att vi har en varm bostad och mat i kylen.
  Har väntat på en röris hela veckan, handfatet läcker. Ringde i måndags morse och anmälde och har fortfarande inget hört. Ringde igår igen och påminde, muttrade lite surt:)

  Fick ni igång wifi som du ringde om?

  Ha det bra

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Hann precis skriva ett halvt nytt inlägg när du plingade med kommentaren 😀
   Kålpudding, ååhhh det var åratal sen jag åt och kåldolmar.
   Supergott!^
   Ja matkön i dag ska jag väl få se länge…den går väl runt tornet i dag där borta, det är ju tre helgdagar i Torre och lördagar ingen utdelning. ja dom har ju ingen inkomst så klart eller liten och stor familj men man ser ensamma män och kvinnor också med bara en kasse.
   Hantverkare har mycket att göra…både här och hemma…hopplöst att vänta.
   Ja vi fick i gång den men det var trögt, tog säkert en halvtimme.
   Tack detsamma! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *