Sönd 26 nov, sol 20 gr ♥♥♥

Bild ovan från Jardín de las Naciónes, Europaparken…av mig eller kan vara Cata 🙂

¡Buenos días!

Kände mig lite dålig när jag vaknade i morse…en sån där sjukdomskänsla som när man ska få resfriado o gripe…Förkylning el influensa. Förr så var jag skräckslagen av såna sjukdomar…pest och pina…klart man kan ju få andra tankar på sjukdomar…Men nu kan inget värre hända mig så jag är inte rädd för nånting längre. INGENTING och INTE FÖR NÅGON. Bra känsla, jag som varit så ängslig i hela mitt liv.
Kom plötsligt på att det är 26:e i dag och samma tid och dag i juni när jag ringde min Syrris…Jag frågade, vad gör du? “Sopar” sa hon. “Kanske går till Mercadona sen”. Hon lät så “låg”. Hade ju varit dålig av luftrörskatarr i 5 veckor, hostat dag och framför allt natt. Jag skulle åka hem dagen efter så jag sa att Elena skulle få nycklarna så att hennes fanns tillgängliga i fall nåt händer. “Bra” sa hon…
Bild från i går, skyigt.

Ja ni får scrolla om ni vill…5 månader har gått och jag står ännu på benen…
Jag ringde sen i flera timmar och ingen svarade, rusade dit med ångest värre än jag nånsin känt…Ja sen vet vi…Saknaden är obeskrivlig och jag kämpar varje dag, luckor när jag glömmer och har trevligt som tur är annars hade jag önskat jag gått samma väg.
Hade jag trott att vi ska ses igen så hade jag nog tänkt tanken…fast det är egoistiskt med tanke på mina andra nära. Ja OK, nu har jag sagt vad jag behövde säga. Det blir väl bättre hoppas jag. Tur jag fortfarande har alla snälla trogna som ringer, mejlar och sms:ar. Det hjälper så otroligt! Ni är många fler än jag anat. TACK ♥♥♥
Hibiskusblomma vid Kyrktorget i fredags…till er alla!

Här badar man vid El Tintero…Lite kallt och ingen sol i går….

Elena och jag mötte Lotta och Dick och lämnade nycklar. Lotta har jag haft kontakt med i åratal och träffat men nu var det länge sen. Forumet var det väl först tror jag. Dom bor i Jönköping och har nu hyrt en vecka i en kanonfin lgh av en bekant till mig. Söderläge, atico nära paseon. Lottatjejen fyller jämna år så det är skönt med lite “avskildhet” en vecka i solen. Jag plågade dom inte med en bild 🙂 Vi fikade vid ett café som är latinoinspirerat på gatan. Fick runda bollar med ost i…stora inte såna där…ja vad heter dom? Gullig kille som presenterade caféet och sa att han är från Colombia. Bra kaffe!
Nedan så träffade Elena (t.v) på ett par väninnor på vägen och tittade på en väst som köpts.

Ja i fredags gick jag och mötte Ditte vid Jesica där hon fixat till sig och blev fin. Varmt och backe upp…men sen fikade vi vid Kyrktorget (Plaza de Constitución) och bra att få sitta lite. Mitt Blodtryck var lite högt men vi gick sen ner till paseon en vända.
Vacker musik av en indian…kanske från Peru. Panflöjt förstås och han spelade så lågmält och fint så tårarna började rinna…Typiskt mig. Länge sen jag hörde det…Förr stod dom oftare och var flera men honom hade jag inte sett. Han fick så klart en peng. Glad för det förstås. Många lade i såg jag. Sedlar t.o.m. men han var ju ovanligt bra också.

Ditte är ovanligt bra också 🙂 Lite dålig fotograf, kan det vara jag? Suddigt 🙁

Kyrkan är fortfarande fin…Snart blir det adventsmässa, grantändning och senare krubbinvigning. Som vanligt.

Ja men då så, en dos sorg, en dos glädje och lite av varje 🙂
¡Buenos días y hasta otra! P ♥♥♥

40 reaktion på “Sönd 26 nov, sol 20 gr ♥♥♥

   • Hej Preciosa !
    Jag läser din blogg och det känns att jag vandrar med dig på dina gator dina ställen. och din blogg ovärderlig för mig som tankar snurrar…..Du har säkert många som skriver till dig men jag hoppas om du har tid då har vi kontakt när det passar dig . Hälsningar från kalla Uddevalla

    • Hej Anna!
     Tack för fina orden och att du läser bloggen!
     Ja visst får jag många mejl men det kan aldrig bli för många 😀 Jag mejlar dig lite senare.
     Kram P ♥♥

 1. Vilken fin bild från Europaparken! Ja, även de andra har du fått till. Kanske var jag lite suddig, men jag är ju inte direkt suddig i konturerna. om en säger så. Så det jämnar ju ut sig.

  Fem månader har gått sedan Inggid dog, vet att det för dig varit en väldigt svår tid. Du har ju mist “din halva”. Men Ingrid finns med dig var dag på sitt sätt och du med henne.
  Vänner har du många och vi finns med dig. Bara så du vet. Och det gör du.
  Stor kram! Vi ses snart!

 2. Hej Ditte!
  Ja bilden är så fin, juni är ju finast där. Kan vara Catarina som tagit den…har ingen ordning på bilderna i den här datorn 😀 OK inte i nån dator 😀

  Ja jag har mist min andra själ, min själsfrände och stöd i livet…
  Men livet är inte rättvist, långt i från. Hon trivdes så bra efter år av
  sina mäns sjukdomar och bortgång som hon fick genomlida.
  Ja jag har fina vänner och det är det som håller en uppe och kan
  t.o.m. glömma tomheten då och då. Tacksam!
  Tack för i dag – också! / Kram P ♥♥

 3. Vilka bra doser du portionerat ut! Tänk, jag kände precis likadant när det värsta i livet hände mig, att jag inte är rädd för någonting längre och inte för någon. När jag skulle göra den stora ryggoperationen sa läkaren till mig, det här kommer bli det värsta du varit med om. Nehej du, tänkte jag, det har jag redan varit med om. Men han hade rätt på ett sätt, det värsta jag varit med om rent fysiskt. Så skönt att höra att du till och med ibland kan “glömma” i goda vänners lag. Och så kämpade du dig upp till Jesica! Den backen alltså! Den panflöjten hade jag också velat höra. Ett av mina favoritinstrument att lyssna till. Har en gammal LP, som jag en gång köpte i Stockholm av några panflöjtspelande killar från Sydamerika. Ett speciellt sound! Underbart! Förstår att tårarna kom. Kram!

  • Hej Marga!
   Ja du vet hur det var/är, man bryr sig mindre om petitesser…tror jag i alla fall. Och ler åt IQ-befriade besatta människor gör jag också.
   Ja du fick ju ytterligare plåga du…Jag har ju haft operation som gått bra, man får vara tacksam för det.
   Glömde berätta om camareron som inte kunde göra en tostada åt mig…klockan var 16…då äter man inte sån sa han. Jag skrattade…i vanliga fall hade jag sagt nåt annat 😀 Han ångrade sig men då var det för sent…SanSara heter baren. Perdona me sa jag, no te molesto…Förlåt att jag besvärar dig…och så log jag 😀 Ja han ångrade sig men sa att sätta på ugnen för en tostada…liksom. Jag sa “nej just det”, tre ggr… Han skällde sen ut en liten prydlig spansk farbror med käpp som tiggde en cigarett…Jaja han kunde väl fått en, synd att jag inte hade. Han har väl poco pension och ville röka…
   Macho-camarero men vi såg att han bröstade upp sig för en tjej som satt där…Då föll korten på plats 😀
   Ja det var lite på sidan om din kommentar.
   Jo panflöjt är vackert och första ggn jag hörde det var på Beach Club på GranC. Och föll i trans 😀
   Kram P ♥♥

 4. Vilken färggrann vacker bild du har lagt in på din sida, längst upp. Vattnet skiftar i olika färger och till och med sjöfåglar har du fått med. Tjusigt.
  Förstår att du har det jobbigt och mycket svårt med sorgen och saknaden, det är förståligt.
  Är tacksam att du har vänner som hör av sig, kanske kan skingra lite av de sorgsna tankarna. Det är inte lätt att gå igenom det du tvingats göra.
  Hoppas inte att din känsla av sjukdom eller förkylning har blivit starkare. Än om du numera inte är rädd eller ängslig över sån´t, så är det ju lättare om du får vara frisk.
  Vackra bilder du visar. Roligt att få se.
  Sköt om dig och ta väl vara på dig.
  Varm kram!

  • Hej Wiolettan!
   Ja den parken finns här i Torrevieja och i mitten så är det en “ö” som är formad som EU:s alla länder. Det är därför den kallas Europaparken på svenska. Finast är den i maj-juni när allt blommar. Finns även lite fåglar, hönor, tuppar och påfåglar och stor lekplats för barn med café. Jag har tagit massor av bilder när det blommar.
   Ja det är jobbigt med sorgen, blir så påmind hela tiden men jag har ju stöd. Tvillingar önskar jag ingen har jag jämt tänkt. Dubbel börda fast lite dubbel glädje. Oron fanns jämt. Så fick min dotter det fast pojke och flicka.(11 år nu) Tror det är bättre, mer som vanliga syskon. Olika. Ja andra tycker säkert annorlunda, vad vet jag. Många vet jag erkänner inte att det kan vara svårt utan det är så gulligt 😀 Såg flera små identiska i dag och i går…tänker alltid att hoppas det går bra och lättsamt i livet 😀
   Nej känslan av sjukdom i morse var falskt alarm…Är ju lite rått inne nu så halsen raspade 😀 Min väninna Elena har legat i influensa 🙁
   Tack! Önskar dig detsamma!
   Kramar P ♥♥

 5. God kväll P!
  Förstår så väl att du känner dig “halv” efter Ingrid. Hemskt att man ska behöva skiljas ifrån dem man älskar!
  Många kramar – och vi finns här för dig ❤

 6. Hej Ami!
  Jag det fattas ju nåt varje dag…mycket jag vill ringa och berätta om
  men det går ju inte 🙁 Ja och skiljas för tidigt är grymt.
  Tack och kramar tillbaka! P ♥♥

 7. God morgon,
  Härligt att du är åter i värmen i Torre.
  Jag äkte därifrån till Arlanda i fredags.
  Sitter nu på bussen till jobbet och längtar tillbaka.
  Hoppas att du får en bra vecka.

 8. Gomorron!
  Ja det är fint här ännu. Ska bli lite kallare nu framåt men det gör inget bara solen skiner. Det är ju vinter 😀
  Ja vissa måste ju jobba 🙂 Desto härligare att sen åka igen.
  Tack och detsamma till dig!
  Kram P ♥

 9. Godmorgon P! Så skönt att det inte var någon förkylning på gång! Ibland är det svårt att veta innan man ”sjungit upp sig” på morgonen! 🙂Igår var det julskyltning,och för första gången på 13 år arbetade inte jag och Pelle som Tomteparet. Kändes lite konstigt, men nu är det nya härliga tider!! Kram från clownen i Skåne!🙂

  • Hej Camilla!
   Ja jag hade tur att det var inbillning 😀
   OK, jag förstår att det kändes konstigt att inte vara med.
   Men – ni har så mycket kul att se framemot!
   Kram!! P ♥♥

 10. Bra att du kommit över din oro. Ingrid kommer ingen av oss att glömma.💞
  Så skönt att du har vänner omkring dig i Torre.
  Många kramar /A-K

  • Hej Ann-Kristin!
   Tack, ja i alla fall en viss sorts oro…
   Panikångest har jag haft sen jag var 18 år och den
   är hanterbar snart 😀 Blir ju värre när man är deppad.
   Nej Ingrid kan ingen glömma som känt henne det vet jag.
   Ja jag har stöttning som jag är så tacksam för!
   Kram P ♥♥

 11. En dos sorg, en dos glädje och lite av varje, ja det är nog något som vi alla kan skriva under om livet. Saknaden av nära och kära finns där alltid i bakgrunden, men tur är väl att den håller sig i bakgrunden den mesta tiden. Du ser ut att ha det skönt i Torre, kan lova att vädret är bra mycket bättre än här hemma, igår regnade det hela förbaskade dagen:(.
  Ha det bra
  kramar

  • Hej Jeanette!
   Ja som tur är så är människan anpassningsbar om man inte sjunker för djupt. Man får kämpa, jag har ju förlorat dom flesta pga att jag är lastgammal men det här var det allra svåraste givetvis…helt overkligt, hastigt och chockartat. Min tvillingsjäl i dubbel bemärkelse.
   Ja här är det bra, inte särskilt varmt om solen är borta men frysa nej. Inte ens inne, kofta på 😀 Det är vinter här med och kanske regn på onsdag. Det är ju vattenbrist så ös på bara 😀
   Det blir bara nån dag i alla fall 🙂
   Kram och hälsa alla!! P ♥♥

 12. Hej P!
  Ja du doserade ut lite av varje i detta inlägg, inklusive fina bilder! Glad att läsa varje inlägg du skriver, oavsett vilka proportioner doseringen har. Du skriver alltid så bra, även om svåra saker ♥
  Gläder mig över alla dina trogna vänner som på olika sätt stöttar dig i denna obeskrivligt sorgliga situation du är i. När det är som mörkast ser man ljuset som tydligast, har någon klok person formulerat. Jag önskar dig mer och mer tydligt ljus under dagar framöver.
  Varma tankar och kram till dig! ♥♥♥

  • Hej kära Bittis!
   Du är bara för snäll 🙂 Fina ord jag får!
   Ja jag är så tacksam att så många stöttar mig, känner mig inte så ensam längre. Superbra!
   Tycker det känns ljusare mellan varven. Poco sol i ett par dagar och kanske regn på onsdag men man kan vara inne också.
   I dag har min snälla Elena hjälpt mig att handla. Fattades allt.
   Vatten som jag köper och alltid kommer att köpa tex…tungt.
   Inte får jag ersätta. “¡No me enfades!” säger hon…”Gör mig inte arg” hahaha…Hon är för gullig!
   Tack Bittis och kramar till dig också! P ♥♥

 13. Hej
  Att mista någon som står nära är grymt och saknaden är hemsk. Men att sörja har sin tid, det får ta tid. Det är bra att du har vänner omkring dig.

  Idag har vi varit ute i Torretta och hälsat på. Det var några kända ansikten. Roligt att mötas. Ska ut och äta om en stund och fortsätta firandet🙂. Hör av mig imorgon till dig

  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Ja grymt men man får kämpa på – men med stöd så går det!

   GRATTIS på FÖDELSEDAGEN !!!! Skulle sms:a men du hann före 😀
   Ja hör av er, hälsa Dick!
   Kram P ♥♥

 14. Kära P,
  Såg just att din blogg är igång igen, härligt! Har saknat den. Jättefina havsbilder i litet dis.
  Förstår att det känns extra sorgligt just detta datum, och vi är många som delar saknaden efter fina Ingrid. Att ha många vänner som stöd i svåra stunder är viktigt, och det vet jag att du har.
  Förresten angående diskussionen i förra bloggkommentarerna, så gick “fakiren” från Umeå redan på 80-talet .

 15. Hej Fia!
  Ja den låg ju nere alldeles för länge men nu sopar nya kvastar på Spaniensidorna som har tid. Vamos a ver 😀
  Ha det blir lite fint med hav och himmel i dis faktiskt. Lite som målad bild, iaf med båten.
  Ja datumet den 26:e kommer för alltid ha etsats fast i mitt minne så länge jag lever. Svårt att uppleva en värre chock.
  Ja jag har stöd och det känns bra och så tacksam för det ♥♥

  OK, fanns det flyg redan då 😀 Tidiga…
  Kram P ♥♥

 16. HOLA P!
  Ser att du rest ner till Spanienlandet igen! Skönt för dig! Jag saknar det otroligt men kommer inte loss det här året!
  Ha det bra!
  Kram Anita

  • Hej kära Anita – och Björnmannen ♥
   Jo jag är här. Mulet i dag, regn i morgon men bra i alla fall.
   Tänker på er och hoppas ni har det bra…ändå.
   Skickar varma kramar! P ♥♥

  • Hej Janette!
   Ja Torre är finare än många tror 😀
   Tack…stark nej men envis…ska bara stå upp
   och därmed hedra min kära Syrris ♥
   Hon hade inte velat se mig sjuk, det var det värsta hon visste.
   Stor kram till er också! P ♥♥

 17. Ditt inlägg är som livet men det är bara på bloggen vi kan scrolla ner för att undvika det smärtsamma. Härligt att läsa dina inlägg med hela spektrat! ❤️

 18. Hola!
  Du skriver så bra både sorg och glädje, förstår din saknad, men skönt att du ändå tar dig ner till Torre och att du har så många vänner! ❤️
  Kram

  • Tack Gunilla!
   Ja den är hemsk men det är bara att stå ut och jag försöker göra vad jag kan för att må bättre och jag har alla dessa snälla och fina som jag kan prata med som tur är.
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *